magsen11 14.12.07, 16:00 Czy obywatel Turcji moze leciec samolotem to Polski przez Wieden nie majac wizy do Austri tyklko oczywiscie do Polski? Pozdrowienia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexa195 Re: pytanko 14.12.07, 16:03 Ja tak chcialam zrobic, ale okazuje sie, ze w Wiedniu maja prawo takiego "delikwenta" zawrocic z powodu braku wizy, wiec lepiej nie ryzykowac... Odpowiedz Link
alexa195 Re: pytanko 14.12.07, 16:26 Magda, moze wartobyloby zadzwonic do konsulatu austriackiego i sie upewnic? Ja zostawilam ta sprawe, bo nie chcialo mi sie latac i zalatwiac wizy. Sama wiza nie powinna byc taka droga, wiec moze okazac sie, ze zalatwienie wizy + bilet lotniczy do Polski przez Wieden wyjdzie i tak taniej niz sam bilet przelot samolotem rejsowym? Odpowiedz Link
magcom12 Re: pytanko 14.12.07, 16:30 witajcie wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu bo to lot z miedzyladowaniem i nie przechodzi sie tam odprawy celnej tylko przechodzi sie do nastepnego samolotu.ale jepiej sie upewnic a tak przy okazji jakie linie i jaka cena bo moj mezczyzna ma leciec. pozdrawaim Odpowiedz Link
amw77 Re: pytanko 14.12.07, 16:38 Mysle, ze warto zadzwonic do austriackiego konsulatu jak juz ktos wyzej zauwazyl, zeby miec jasnosc. Zgadzam sie rowniez, ze jesli wymagaja wizy to moze i tak wyjsc taniej niz kupowanie biletu na lot bezposredni do Polski. Odpowiedz Link
magsen11 Re: pytanko 14.12.07, 18:06 linie to austrian airlines okolo 1100 zloty. mysle ze taniej niz w Thy Odpowiedz Link
rose1979 Re: pytanko 14.12.07, 20:11 Moze leciec bez zadnego problemu. Moj narzeczony czesto podrozuje w ten sposob - z przesiadka wlasnie w Wiedniu lub Monachium. Na tych lotniskach nie przechodzi kontroli paszportowej dopiero po przylocie do Polski. Zwykle po wyjsciu z samolotu mozesz isc w dwie strony - do kontroli paszportowej danego kraju, oraz udac sie na strefe bezclowa. W tym przypadku trzeba isc wlasnie w tym kierunku i nie ma z tym zadnego problemu. Odpowiedz Link
ataner18 Re: pytanko 17.12.07, 18:38 hej, nie powinno być żadnych problemów, mój chłopak leciał tak w styczniu i nie było komplikacji. Odpowiedz Link