Dodaj do ulubionych

Masz alarm, masz problem

IP: *.gdynia.mm.pl 11.03.05, 22:46

Tymczasem system alarmowy Topolewskich przeprowadzał takie transmisje nie raz
dziennie, lecz kilkadziesiąt, w dodatku w nieodpowiednim czasie. Choć
połączenia te rejestrowała centrala Falck, nikt z firmy na to nie zareagował.

Typowe. Falck uważa, że nie jest sprawdzania alarmów, ale od wystawiania
faktur za ochronę.

Obserwuj wątek
    • jacek.69 FALCK to bardzo dobra i rzetelna firma. 12.03.05, 12:14
      • maruda.r Re: FALCK to bardzo dobra i rzetelna firma. 12.03.05, 22:16

Re: FALCK to bardzo dobra i rzetelna firma.

To o czym jest artykuł?

• Gość: iwo Re: FALCK to bardzo dobra i rzetelna firma. IP: *.amg.gda.pl 13.03.05, 20:14
          Nie zgadzam się ,że to jest dobra firma. Na naszym rynku zagościły jakieś dziwne
          firmy ochroniarskie,które chwalą sie jakie są profesjonalne, niestety do
          profesjonalnosci jest im bardzo daleko.Taka jest np. firma Konsalnet, wymuszając
          pracę powyżej 240 godzin w miesiącu za minimalną płacę, monitoring ma tylko z
          nazwy,rotacja ludzi olbrzymia. Ostrzegam przed korzystaniem z jej usług.
    • Gość: Ja Jarząbek Re: Masz alarm, masz problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:25
      Nie zastanawiacie sie czy Pani Topolewska jest też bez winy przecież korzysta z
      telefonu i nie zastanowiło to ją że pierwszy rachunek przyszedł taki duzy juz
      po tym powinna zareagować a nie zwalac winę na wszystkich innych przecież taka
      ilość połączen powoduje praktycznie zablokowanie telefonu. No chyba że Pani
      używa telefonu tylko do odsłuchu. Ja tez korzystam z Falcka i jestem zadowolony
      z ich usług, są rzetelni i profesjonalni, jak coś się dzieje z moim systemem to
      za pare godzin jest u mnie technik aby sprawdzić co się dzieje.
      • Gość: fa(lc)kir Re: Masz alarm, masz problem IP: *.pl / *.pl-net.pl 16.03.05, 15:02
        no cóż... gdy przychodzi Ci rachunek, w którym jest ''o jedno zero za dużo''
        zaczynasz nękać tepsę. Tepsa, jak to tepsa - zanim dowiesz się o co właściwie
        chodzi - mijają dni. Z tego co czytam, ludzie z Falcka, zapewniali Topolewską,
        że to ''wypadek przy pracy'' i że już za dzień/dwa/w przyszłym tygodniu
        wszystko będzie OK, bo wezmą to na siebie. Nie znam się na telekomunikacji, ale
        zdaje się, że system ''dialerowy'' niekoniecznie musi blokować telefon i
        niekoniecznie da się to zauważyć - ale tu mogę się mylić, więc nie polemizuję.
        Pogratulować dobrych kontaktów z Falckiem - do Ciebie przyszli po kilku
        godzinach, do Pani Topolewskiej - po paru tygodniach. Gdy czyta się tą
        historię - ciarki po plecach przechodzą. Prawdę mówiąc wolałbym zostać
        okradziony niż tak potraktowany przez kogoś, kto z założenia ma mnie i moje
        mienie chronić. Po złodziejach przynajmniej wiadomo czego się spodziewać. Jeśli
        ochroniarze Falcka mają taki sam czas reakcji jak ich przełożeni w przypadku
        Topolewskiej, to na jej miejscu oddałbym swój dobytek w ręce Opatrzności.
        Pozdrawiam
        Fa(lc)kir
        • Gość: karol Re: Masz alarm, masz problem IP: *.mazowsze / *.inetia.pl 25.03.05, 11:29
          Bądż pewien, że jezeli masz alarm Falck i ktoś przyjdzie cie okraść to cię
          okradnie. Firma jest koszmarna i może nie koniecznie powinna być agencją
          ochrony ale agencją po prostu tzn. zwykły b...ałagan
          • makary21 Re: Masz alarm, masz problem 25.03.05, 13:08
            Dziwi mnie ze centrum monitoringu nie zorientowealo sie predziej
            Kiedys pracowalem w punkcie gdzie byl monitoring (innej firmy niz opisywana).
            Byla godzina do ktorej nalezalo opuscic lokal. 2-3 minuty po tej umowionej
            godzinie dzwoniono zorientowc sie co sie dzieje. od wlaczenia alarmu w ciagu 3
            minut byl patrol. Wiec jak centrum tego nie zauwazylo? nie robi se testow
            konsoli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka