lucy_z 25.06.02, 11:09 Proszę ładnie się wpisywać ;))) Zapraszam:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petelka Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 25.06.02, 11:47 To ja ładnie pozdrowię wszystkich mieszkańców Trójmiasta na obczyźnie.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 25.06.02, 12:02 No to ja ładnie podziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.02, 12:55 Pozdrawiam wszystkich ; mieszkajacych w Trojmiescie i tych, ktorym pozostaly z Trojmiasta tylko wspomnienia. Ja...Ko... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.com / 192.168.0.* 25.06.02, 14:22 Gość portalu: Carioca napisał(a): > Pozdrawiam wszystkich ; mieszkajacych w Trojmiescie i tych, ktorym pozostaly z > Trojmiasta tylko wspomnienia. > Ja...Ko... :) Ja też, ja też Was wszystkich ściskam:)))) Nie mam czasu, głupią jedną robotę sobie wymyśliłam;) Cały czas robię, nic skomplikowanego ale czasochłonnego:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko74 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 25.06.02, 19:43 Pozdrawiam Ponownie ,ale przyjemnie byc w trzeciej czesci hihi, ten watek to prawie jak "Trylogia"... Pozdrowka Macko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.proxy.aol.com 26.06.02, 11:29 przyjmuje pozdrowienia i pozdrawiam tych ktorzy sa w kraju gdzie kruszynke chleba podnosza z ziemi przez uszanowanie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 164.58.80.* 09.07.02, 02:51 to zupelnie jak ja, dlatego bardzo serdecznie Cie sciskam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelika Thomas Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.roadrunner.nf.net 09.11.02, 14:27 A ja wysylam gorace usciski z Kanady, Nowej Funlandii!!! Byla Mieszkanka Starogardu Gdanskiego, Angelika Thomas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBYSZEK Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chicago-35-40rs.il.dial-access.att.net 08.08.02, 06:14 POZDROWIENIA DLA PIEKNEGO GDANSKA.Wlasnie wrocilem z Gdanska po pogrzebie mamy. Chicago i Gdansk-najblizsze mi miasta, jednak Gdansk jest wyzej: historia, zabytki i ludzie. Pieniadze? Chwilami mysle, ze wieksze w Gdansku. atmosfera-tylko w Gdansku. Ludzie wspaniali (chociaz w dzien pogrzebu mamy okradziono dom moich rodzicow) i te wspaniale zabytki. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Gdanszczan dookola swiata. Zbyszek z Chicago Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.09.02, 19:51 O rany boskie jak ja tesknie za rodzinnym Gdanskiem.Ludzkie slowo nie opowie.Pozdrawiam.Inka Gdańsk-Bochum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.103.202.62.dial.bluewin.ch 20.09.02, 01:12 z tonu twego listu wnioskuje ze nie bardzo rozpaczasz po stracie mamy.Bad boy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MairJ23 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 13.10.02, 02:26 Ja mieszkam w philadelphii i tesknei strasznei z gdanskiem no coz ale taki jest moj los :)) ale poslka i gdansk to najdrozsze rzeczy w moim zyciu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MairJ23 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 13.10.02, 02:27 Ja mieszkam w philadelphii i tesknei strasznei z gdanskiem no coz ale taki jest moj los :)) ale poslka i gdansk to najdrozsze rzeczy w moim zyciu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MairJ23 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 13.10.02, 02:29 Ja mieszkam w philadelphii i tesknei strasznei z gdanskiem no coz ale taki jest moj los :)) ale poslka i gdansk to najdrozsze rzeczy w moim zyciu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.proxy.aol.com 23.01.03, 03:04 Odpowiedz Link Zgłoś
mic Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.08.02, 14:48 testowo pozdrawiam Polakow na obczyźnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.aalb.stofanet.dk 07.09.02, 00:53 Poszukuje znajomych z gdanskiego AWF-u, ktorzy studiowali w latach 87-91, a obecnie pomieszkuja w Skandynawii. Dajcie znac co u was !!!. Mail: d.jancewicz@hotmail.com Gorace pozdrowienia z Danii dla mieszkancow wspanialego 3-miasta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: ACH na obczyźnie ;) 26.06.02, 19:42 Gość portalu: aCh napisał(a): > a ja tez moge? > :))) jakoś to dziwnie brzmi ale nie da się ukryć. Jak Ty nas widzisz zza oceanu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 26.06.02, 22:07 Wpisywac sie bedziemy ladnie...nawet bardzo ladnie!!! Wszystkie Panie, jak zwykle, otworzyly ten watek w tak pzyjemnym stylu... Obiecuje, ze bede tutaj pisal tylko i wylacznie w swojej pierwszej osobowosci... tzn. ponoc tej lepszej... Pozdr. les1 (blizniak)... Odpowiedz Link Zgłoś
germanus Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.06.02, 22:36 aCh!!! To Ty jesteś za oceanem? Czyli po zachodniej stronie jeziorka (atlantyckiego), czyli gdzie? Choć nieco bliższy namiar. Tylko nie pisz, że Toronto z przedmieściami!!! Albo pisz. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 203.129.132.* 27.06.02, 07:05 duza buzka dla przymorza! Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 27.06.02, 07:07 aCh nadaje z Atlantic City, z tego gniazda hazardu :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
germanus Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 27.06.02, 17:01 dzieki Piotrus, ale to daleko Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 28.06.02, 06:49 Ode mnie tyż............ Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Pozdrawiam rowniez. 30.06.02, 07:48 ????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: Pozdrawiam rowniez. IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 30.06.02, 11:02 Wczesnie zaczal obchodzic Piotra i Pawla?....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Pozdrawiam rowniez. 01.07.02, 06:38 Całkiem możliwe, he he :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Was Re: Pozdrawiam rowniez. IP: 24.83.56.* 02.07.02, 00:06 Dzisiaj jest swieto Kanady.Wszystkim Kanadolom nawet Tym,"farbowanym" jak ja zasylam pozdrowienia.A przedewszystkim dobrego lenistwa w wolny dzien.Czesc- Marek-. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybak Re: Pozdrawiam rowniez. IP: *.proxy.aol.com 17.08.02, 06:06 Ja tez. Wyjechalem 33 lata temu, ale bez przerwy ciagnie "do domu". Pozdrawiam Gdynian, szczegolnie WSHM-owcow, rybakow. Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSD Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.pmmc.com 02.07.02, 19:56 Pozdrawiam mieszkancow Gdyni Redlowa tego ==> Wspanialego Polskiego Miejsca Tomasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 03.07.02, 07:54 A ja wszystkich Polaków w Ameryce i Amerykanów polskiego pochodzenia w przeddzień Fourth of July czyli czwartego lipca, Święta Niepodległości! Bawmy się! Nie oszczędzajmy fajerwerków! Have a good Holliday! Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 03.07.02, 16:15 Pozdrowienia ze slonecznego Rzymu...upalnie jest od kilku tygodni... widze ze na Forum takze goraco.... Chwila refleksji: mieszkam od wielu lat we Wloszech i oczywiscie jak wiekszosci mieszkajacych poza granicami brak mi jest codziennego kontaktu z Polakami; od kilku miesiecy od czasu do czasu wpadam na gdanskie forum aby dowiedziec sie jak i oczym dyskutujecie...mam moje logo od ubieglej soboty i prawde mowiac kilka razy naszlo mnie aby odezwac sie, szczegolnie po wyskokach roznych podszywaczy, krzykaczy, pieniaczy itd. ale to tylko spowodowaloby dalsze ciagniecie sie watkow ktore nie maja zadnego sensu.Szkoda , ze tak sie dzieje ... Polak zawsze byl i bedzie sklocony :-( a pomimo tych juz wiekowych klotni jeszcze nie umie tego robic bez koniecznosci uzywania grubych slow... Dzisiaj jest mi szczegolnie przykro bo ten "koniec nie ma konca" Pozdrawiam serdecznie wszystkich normalnie dyskutujacych gdanszczan ps przepraszam za brak polskiej trzcionki gattopolacco:-( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 03.07.02, 18:58 gattopolacco napisał(a): > Pozdrowienia ze slonecznego Rzymu...upalnie jest od kilku tygodni... > widze ze na Forum takze goraco.... > Chwila refleksji: mieszkam od wielu lat we Wloszech i oczywiscie jak wiekszosci > mieszkajacych poza granicami brak mi jest codziennego kontaktu z Polakami; od > kilku miesiecy od czasu do czasu wpadam na gdanskie forum aby dowiedziec sie > jak i oczym dyskutujecie...mam moje logo od ubieglej soboty i prawde mowiac > kilka razy naszlo mnie aby odezwac sie, szczegolnie po wyskokach roznych > podszywaczy, krzykaczy, pieniaczy itd. ale to tylko spowodowaloby dalsze > ciagniecie sie watkow ktore nie maja zadnego sensu.Szkoda , ze tak sie > dzieje ... Polak zawsze byl i bedzie sklocony :-( > a pomimo tych juz wiekowych klotni jeszcze nie umie tego robic bez koniecznosci > > uzywania grubych slow... > Dzisiaj jest mi szczegolnie przykro bo ten "koniec nie ma konca" > Pozdrawiam serdecznie wszystkich normalnie dyskutujacych gdanszczan > ps przepraszam za brak polskiej trzcionki > gattopolacco:-( > Też Cię zauważyłam już wcześniej. Bądź z nami!!!!! Pozdrawiam Cię serdecznie i tylko mały drobiazg! Jesteś chłopcem czy dziewczynką, hi, hi????? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 03.07.02, 19:08 lucy_z napisał(a): > tylko mały drobiazg! Jesteś chłopcem czy dziewczynką, hi, hi????? :))))))) nie taki maly::-) jestem polskim kotem:))))))))))))))))))) m(c)iao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 213.25.78.* 03.07.02, 19:12 A ja jestem Pinokio i też lubię myszy. Czy włoskie koty jedzą spagetti? Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 03.07.02, 19:17 Gość portalu: ARTUR napisał(a): > A ja jestem Pinokio i też lubię myszy. Czy włoskie koty jedzą spagetti? Wiem, ze jestes Pinocchio :) wloskie koty lubia spaghetti ...a polskie kochaja( oczywyscie) spaghetti i wszystkie inne pasty m(c)iao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 213.25.78.* 03.07.02, 19:20 gattopolacco napisał(a): > Gość portalu: ARTUR napisał(a): > > > A ja jestem Pinokio i też lubię myszy. Czy włoskie koty jedzą spagetti? > > Wiem, ze jestes Pinocchio :) > wloskie koty lubia spaghetti ...a polskie kochaja( oczywyscie) spaghetti i > wszystkie inne pasty > m(c)iao Hehehe Ale Cię nabrałem. Wcale nie jestem Pinokio, ale miś Puchatek. A polskie koty lubią tylko paste do zębów, ewentualnie do butów. A mamaronów nie jedzą. Spytaj mojego kota Alfreda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Was Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 03.07.02, 21:02 Cos ostatnio nasi korespondenci gadaja od rzeczy?No czesc.Marek Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 04.07.02, 07:29 Jak trafiasz na A. to zawsze musisz się z tym liczyć :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.unitn.it / *.gelso.unitn.it 15.11.02, 20:20 mam pytanie-perche ti chiami gatto polacco?Stai anche tu in Italia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.07.02, 13:48 pozdrowionko z londka,cmok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 04.07.02, 15:32 Marek! jezeli ktos przestal sie pozdrawiac namietnie (chyba 10 mail'i) to nie znaczy ze pisze od rzeczy. bardzo mnie interesuje dieta kotow we wloszech ,bo w usa mam 3 sztuk. spagheti rzadko pojawia sie na naszym stole ,wiec nie wiem czy moje jadaja (watpie). za to wiem ,ze dra mordy (mordki) nad pustymi miskami jak nie ma "suchego". poza tym staraja sie uzupelnic diete zwierzyna lowna (ptaszki) z niewielkimi rezultatami ale zawsze . kolega "b" dawniej "fbl" tez chyba sie znudzil pozdrowieniami, bo zamiast napisac cos konkretnego ,zyczyl nam tylko "happy hol...s!". z dniem "4-th of July" sciskam (nie pozdrawiam, bo to juz nudne) wszystkich ludzi z Trojmiasta (w kraju i za) mieszkajacych z kotami. napiszcie co jadaja Wasze koty na swiecie! pozdrowienia, maciek i lucynka, adelajda oraz bolek (moje 3) p.s. bolek dostal swoje imie na czesc b. prezydenta, tez z Trojmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSD Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.pmmc.com 08.07.02, 19:42 Miszkalem z fajnym kocurem ale to juz historia. ( mysle ze sasiedzi go zabili bo podrapal ich glupawego psa ) ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kotletschabowy Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 24.07.02, 22:13 Czy kot byl z 3miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 08.07.02, 20:51 Gość portalu: maciek napisał(a): > ludzi z Trojmiasta (w kraju i za) mieszkajacych z kotami. > napiszcie co jadaja Wasze koty na swiecie! > pozdrowienia, > maciek i lucynka, adelajda oraz bolek (moje 3) > p.s. > bolek dostal swoje imie na czesc b. prezydenta, tez z Trojmiasta. Ja mieszkam z kotką i psem i z rodziną!:)))) Kasia_57 też mieszka z kotką, papugą i chyba z króliczkiem! Kasiu, popraw jak się pomyliłam. Acha i jeszcze z rodziną:))) Moja kotka je suchy pokarm i z puszki ale nie gardzi różnymi, innymi potrawami. Ostatnio jadła kalafior, fasolkę szparagową i bób! Byłam zdziwiona ale skoro smakuje!:) Pies ma 7 lat a kotka 1 rok i bardzo się lubią:) Pozdrawiam Cię Maćku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 08.07.02, 22:33 lucy_z napisał(a): > Ja mieszkam z kotką i psem i z rodziną!:)))) > Kasia_57 też mieszka z kotką, papugą i chyba z króliczkiem! Kasiu, popraw jak > > się pomyliłam. Acha i jeszcze z rodziną:))) > Moja kotka je suchy pokarm i z puszki ale nie gardzi różnymi, innymi potrawami > . > Ostatnio jadła kalafior, fasolkę szparagową i bób! Byłam zdziwiona ale skoro > smakuje!:) Pies ma 7 lat a kotka 1 rok i bardzo się lubią:) > Pozdrawiam Cię Maćku:)) KOTY:-))))) jak wszystkie zwierzaki ludzkie i (nie:-))) jedza to co jedza ich "przywodcy".... Tutaj w Rzymie jest ich ogrom (kotow oczywiscie)...sa tez tzw "kociary" tzn panie, ktore opiekuja sie nimi niezaleznie od pory roku, pogody itd , itp... opieka nie polega tylko na dozywianiu ich, ale rowniez opieka weterynaryjna, w zwiazku z tym sterylizacja(niestety konieczna..aczkolwiek..)i leczenie roznych innych chorob...jak wiadomo koty chodza wlasnymi sciezkami i rozne wypadki im sie zdarzaja...oczywiscie Pani Kociara zna ich zycie, dociekliwosci, jednym slowem siedem ich zyc ( mowi sie ze koty maja siedem zyc...jak im zazdroszcze!!!.-)))) W kazdej dzielnicy, skupisku domow takie panie sa waznymi osobistosciami, i cale szczescie jest ich sporo...bo kotow ...jest ogrom Niej zyja Panie Kociary!!!! M(c)iao gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 146.101.149.* 21.07.02, 18:12 Gość portalu: tam napisał(a): > pozdrowionko z londka,cmok. Czemu nas trojmiejszczan tak malo w Big Smoke? Pozdrawiam moje kochane Tripolis!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do WAS Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 08.07.02, 18:05 To juz Nasza 3-czesc forum korespondencji i cos jakby przycichlo,brak tematu czy letni relax.No czesc.Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 09.07.02, 06:09 Bo się międzynarodowe kociarstwo ujawniło, rozpoznało i umocniło, hehe! A jak znam miłośników tych nieprzyswajalnych zwierzaków, to uczynią z tego wątku kocią arenę. I żaden pies im nie podskoczy :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 10.07.02, 02:30 " Bo się międzynarodowe kociarstwo ujawniło", " nieprzyswajalnych zwierzaków" Panie Piotrze ! co za slownictwo! zazdrosc i zal ,ze nie masz? dlugi weekend ? (przynajmniej dla mnie ,czwartek- sobota, b. meczace) a moze ujada Ci w domu jakis kundelek i szlag Cie trafia. a kotki sympatycznie mrucza .i poglaskac sie daja! pozdrowienia, m Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 10.07.02, 05:50 Maciuś, ty mnie Bracie nie prowokuj :))))))))))) Ja kotki kocham, ubóstwiam, szaleję, ale - niestety - za tymi dwunogimi jedynie. Czworonogi tej odmiany miałem i żadnych pozytywnych wspomnień. A szczeka u mnie nie jakiś kundelek, a potomkini szacownego rodu niemiecko�szwajcarskich czempionów o rodowodzie sięgającym 120 lat. Który kot ma coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 10.07.02, 10:42 belissarius napisał: > Maciuś, ty mnie Bracie nie prowokuj :))))))))))) > Ja kotki kocham, ubóstwiam, szaleję, ale - niestety - za tymi dwunogimi jedynie > . Czworonogi tej odmiany > miałem i żadnych pozytywnych wspomnień. A szczeka u mnie nie jakiś kundelek, a > potomkini > szacownego rodu niemiecko�szwajcarskich czempionów o rodowodzie sięgającym 120 > lat. Który kot ma > coś takiego? Piotr:) Ty mnie się nie narażaj;)) Mój kot a raczej kotka jest potomkinią /bez rodowodu/ kotów egipskich a wiesz ile to wieków minęło??? Co tam 120 lat, ha, ha, ha:) No dobra, psy są też cudowne, jeden właśnie tu śpi obok kotki:) POzdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 10.07.02, 10:48 belissarius napisał(a): > Maciuś, ty mnie Bracie nie prowokuj :))))))))))) > Ja kotki kocham, ubóstwiam, szaleję, ale - niestety - za tymi dwunogimi jedynie > . Czworonogi tej odmiany > miałem i żadnych pozytywnych wspomnień. A szczeka u mnie nie jakiś kundelek, a > potomkini > szacownego rodu niemiecko�szwajcarskich czempionów o rodowodzie sięgającym 120 > lat. Który kot ma > coś takiego? Piotr! Ja i psy i koty lubię i szanuję. Jednak to kotom przyznaję palmę pierwszeństwa za ich grację, tajemniczość, inteligencję i...niezależność.:))) Pozdrawiam ciepło:))) Petelka Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 10.07.02, 11:33 petelka napisał(a): > Piotr! Ja i psy i koty lubię i szanuję. Jednak to kotom przyznaję palmę > pierwszeństwa za ich grację, tajemniczość, inteligencję i...niezależność.:))) > Pozdrawiam ciepło:))) > Petelka dzieki za moja obrone:-))))))))))))))) ...no to teraz mi sie oberwieeeeeeeeeeeeee! M(c)iao gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do WAS Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 10.07.02, 18:08 Wiecie co? To Wszystko fajne-Koty-Psy-ale ja mam prosbe....zmienmy juz temat.Marek Odpowiedz Link Zgłoś
macko74 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 10.07.02, 20:13 Najwyraznie chwilowo wiwkszosc " Mieszkańcow Trójmiasta na obczyźnie " dostala "kota" (nikt sie nie obrazil mam nadzieje hihi) , a i ja pamietm czasy gdy mieszkalem w Letniewie (mala dzielnica kolo Nowego Portu), mialem sasiadke ktora to koty KOCHALA .Bylo ich naimnej z dziesiec i mile to wszystko i sympatyczne do czasu gdy kotom "marcowac" przyszlo...nie mam nic przeciwk tym milym futrzakom , ale na ten czas to tylko strzelba i..... Pozdrowka . Macko. Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 10.07.02, 20:45 Piotrze!!!... uwazaj na milosnikow tych nie-psow!!!... Kotki maja gracje....szczegolnie gdy wisza w paszczy jednego z moich piesiunkow... Kotki sa tajemnicze, inteligentne i niezalezne......tez prawda....nie moge zglebic tej tajemnicy...w jaki sposob moje glupie piesiunki...tak latwo "zalatwiaja" tych inteligentow??... Moze... zaistniala zbyt duza niezaleznosc miedzy instynktem a inteligencja???...:-))) Juz mi miejsca w ogrodzie zaczyna brakowac.....a na produkcje kubraczkow (tych ponoc bardzo dobrych na nerki?...) raczej sie nie pisze...:-))) Musze przeprowadzic z moimi psami dluga i bardzo powazna rozmowe.....ze szczegolnym uwzglednieniem i uwypukleniem zagadnien dotyczacych wspolzycia (sic) pomiedzy Psami i Koteczkami!!!!!.... O wynikach glosowania poinformuje w pozniejszym terminie...;-)) Pies mi morde lizal...les1 :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 11.07.02, 01:59 les1 napisał: > Piotrze!!!... uwazaj na milosnikow tych nie-psow!!!... > Kotki maja gracje....szczegolnie gdy wisza w paszczy jednego z moich piesiunkow > ... > Kotki sa tajemnicze, inteligentne i niezalezne......tez prawda....nie moge > zglebic tej tajemnicy...w jaki sposob moje glupie piesiunki...tak > latwo "zalatwiaja" tych inteligentow??... Moze... zaistniala zbyt duza > niezaleznosc miedzy instynktem a inteligencja???...:-))) > Juz mi miejsca w ogrodzie zaczyna brakowac.....a na produkcje kubraczkow (tych > ponoc bardzo dobrych na nerki?...) raczej sie nie pisze...:-))) > Musze przeprowadzic z moimi psami dluga i bardzo powazna rozmowe.....ze > szczegolnym uwzglednieniem i uwypukleniem zagadnien dotyczacych wspolzycia (sic > ) > pomiedzy Psami i Koteczkami!!!!!.... > O wynikach glosowania poinformuje w pozniejszym terminie...;-)) > Pies mi morde lizal...les1 :-))))) ha!ha!ha! kot by sie usmial!!!!!!:-))))))) ...ilez to moze zamieszania ...taki zwykly, koci... lecz polski nick!!! M(c)iao gattopolacco per sempre(!) Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 11.07.02, 06:39 W sumie Marek ma rację. Spór między wielbicielami psów i kotów nigdy się nie kończy i skończyć nie może. To tak, jak "współżycie" (Les, potwierdź!) lwa i chieny. Jedno kotowate, drugie chyba psowate, a nienawidzą się serio i szczerze. A więc zakończmy ten :))))))))) spór i zajmijmy się czymś bardziej ludzkim, bo psy i koty to nie temat na "Mieszkańców Trójmiasta na obczyźnie... Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Do mieszkańców Berlina i nie tylko...... 11.07.02, 12:47 Dzisiaj podają w wiadomościach telewizyjnych i w internecie, że straszna nawałnica była w Berlinie, 7 osób zginęło. A jaka jest u Was sytuacja??? Czy wszystko w porządku??? Wydaje mi się, że TROY tam mieszka i może jeszcze ktoś??? Nas cały czas ostrzegają przed strasznymi burami, wichurą i gradem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 213.131.139.* 11.07.02, 16:32 Wszystkich was pozdrawiam serdecznie ze Szwecji, a szczegolnie cala Zabianke!!!! Calusy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpik Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.07.02, 16:53 chciałabym sie przeprowadzić do 3M! jak sie zdenerwuje to tak zrobię! przyjmiecie mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 12.07.02, 16:49 Gość portalu: skorpik napisał(a): > chciałabym sie przeprowadzić do 3M! jak sie zdenerwuje to tak zrobię! przyjmiec > ie > mnie? moge Ci pozyczyc (moze nawet ofiarowac) namiocik, (woze go bez sensu w bagazniku juz 3 lata) jezeli Ciebie to urzadza. odbior (namiociku) Chicago ,Illinois. 3M to taka kompania co robi tasmy klejace ,to tam sie wybierasz ? do magazynu? nie badz taki zdesperowany, sa jeszcze inne fajniejsze miejsca. dla desperatow przed wojna (2-ga) to bylo china-town w Gdyni (na pn od obecnej Morskiej za starych "dobrych" czasow Kosynierow).zastanow sie, namiocik czeka. pozdrowienia, m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpik Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.07.02, 17:00 oferta kusząca :))))))) ale jestem "wygodnicka", namiocik mnie satysfakcjonuje, ale dzieki za oferte. a co do tasm.... pozostawie bez komentarza :))) pozdrawiam "poczucie humoru", to moja ulubiona cecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 12.07.02, 18:37 Gość portalu: skorpik napisał(a): > oferta kusząca :))))))) > ale jestem "wygodnicka", namiocik mnie satysfakcjonuje, ale dzieki za oferte. > a co do tasm.... pozostawie bez komentarza :))) > pozdrawiam "poczucie humoru", to moja ulubiona cecha staram sie, ale jezeli jestes "wygodnicka" to........ m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 19:42 Jak milo posluchac opowiastek ludzi stad a jednak zewszad... W tym roku byl I swiatowy zjazd gdanszczan, pono w przyszlym ma byc kolejny. Moze bardziej udany bedzie. Przyjezdzajcie! Informacja dla kogos - przepraszam, nie pamietam kto to - z Chicago: funkcjonuje tam zupelnie niezle Zwiazek Przyjaciol Trojmiasta. Polecam. Dla tych wszystkich, ktorym brak kontaktu z Polakami - zupelnie niezle gada sie na czacie gazety, polecam szczegolnie pokoj 30+. Serdecznosci dla Wszystkich, ktorzy jakkolwiek zwiazani sa z Trojmiastem. Ja caly czas tutejsza. I lubie ten stan. ewka P.S. Niebawem Jarmark sw. Dominika. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 13.07.02, 07:45 Związek Przyjaciół Trójmiasta "Neptun" w Chicago to towarzystwo wzajemniej adoracji z dużymi ambicjami, ale bez perspektyw. Mało Gdańszczan w nim jest, jeszcze mniej będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 13.07.02, 09:47 belissarius napisał: > Związek Przyjaciół Trójmiasta "Neptun" w Chicago to towarzystwo wzajemniej ador > acji z dużymi > ambicjami, ale bez perspektyw. Mało Gdańszczan w nim jest, jeszcze mniej będzie > ... Wiesz Belis, jezdze co roku do Stanow, spotykam sie tymi ludzmi takze i nie mam poczucia, ze jest tak jak mowisz. Ale ja tam gosc tylko, wiec moj oglad sytuacji jest od chwili do chwili... Natomiast postacia, ktora lubie bardzo jest szef teatru Chopina. Polecam ten teatr, ten repertuar i te postac. Pozdrowienia Belis. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gattopolacco Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 13.07.02, 19:26 belissarius napisał: > Związek Przyjaciół Trójmiasta "Neptun" w Chicago to towarzystwo wzajemniej ador > acji z dużymi > ambicjami, ale bez perspektyw. Mało Gdańszczan w nim jest, jeszcze mniej będzie > ... mhmmmmm! worek piniazkow temu, ktory jest w stanie odpowiedziec na pytanie: dlaczego zadne "zbiorowisko" polskie nie jaest w stanie byc magnezem dla tych wszystkich, ktorzy zyja poza granicami kraju? Z czego wynika to wynika? dlaczego Polacy (ja na przyklad) unnikam kontaktow tutaj (Italia) z Polakami??????? Widocznie cos w tym jest ..nieprawdaz...??? Dlugo o tym moznaby bulo pisac....ale tak na prawde...po co? Milego konca tygodnia dla wszystkich forumowiczow M(c)iao gattopolacco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 16.07.02, 17:26 Dzisiaj jest 16-lipca cisza w eterze.Moze "temacik".Co myslicie o wielkim amerykanskim swiecie oszustow.Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 16.07.02, 17:55 Gość portalu: Marek napisał(a): > Dzisiaj jest 16-lipca cisza w eterze.Moze "temacik".Co myslicie o wielkim > amerykanskim swiecie oszustow.Marek. :-)))))moze tak o Great Gatsby???? Ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 17.07.02, 06:09 Ewa, piszesz oczywiście o Zygmuncie Dyrkaczu. Znam, owszem. Robi znakomity teatr. Tak znakomity, że Amerykanom szczny opadają. Recenzje ma zawsze świetne. A najciekawsze � jak on to robi?! Przecież Zygmuś nic z teatrem nigdy nie miał wspólnego! Pozdrawiam :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 17.07.02, 18:16 Belis, jestes przekonany, ze trzeba miec od zawsze cokolwiek lub cos z teatrem wspolnego, zeby go dobrze robic czy rozumiec badz czuc? Lubie Dyrkacza za teatr, lubie Dyrkacza za to cos co sprawia, ze jakos jest w moim poczuciu wiecznie wolnym czlowiekiem. I nie zabierze mu tego nawet fakt posiadania czarnoskorej narzeczonej (mam nadzieje, ze nadal ja ma, bo sensowna dziewczyna), co w tym tamtym swiecie jest wysoce nieprzystojne a nawet w przedziwny sposob karane (wez to w cudzyslow)... I lubie lubic takich ludzi. I juz. I znowu do tychze Stanow jade niebawem i mimo Dyrkaczopodobnych ze smakiem wroce tutaj. Pozdrowienia serdeczne. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek G Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.kemi.lu.se 09.10.02, 16:32 Pozdrowienia ze Szwecji dla mieszkancow Trojmiasta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczka Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.talnet.pl 17.07.02, 11:49 A mój brat na obczyźnie szuka żony. Czy któraś pani byłaby chętna? Brat po 40tce. Tylko poważne oferty proszę do mnie kierować. On o tym nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 18.07.02, 06:46 Dyrkacz ożenił się ze swą piękną czarną oblubienicą kilka miesięcy temu. Ja nie mam nic przeciwko Zygmusiowi, może za wyjątkiem tego, że bywa upierdliwy. No cóż, dba o swoje interesy z lekkim opóźnieniem, a prasa tego nie lubi. Druga jego cecha: rwać wszystko, co na drzewo nie ucieka, jest mi totalnie obojętna. :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isabella Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.hfx.eastlink.ca 21.07.02, 03:50 Czy ten panski brat..to inwalida....?..szukasz babki.. a moze myslisz, ze i cos dla Ciebie skapnie...znamy takich na zachodzie....niby pomaga bratu....cos w rodzaju polskich ksiezy.......brat bratu pomaga...az w koncu zbral jemu zone.... a ten rzucil "sutanne". Powodzenia..just kidding..zycze w znalezieniu dobrego materialu na zone..dla kochanego Twego braciszka..Isabella z Canada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jOASIA Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 14:13 A JA JESTEM ZA ZESŁANIU W WARSZAWIE I MAM JUZ DOSYC-ALE CO MOGE PORADZIC JAK TU MAM PRACE...TAK TĘSKNIE ZA MOJĄ UKOCHANĄ GDYNIĄ I W OGOLE TROJMIASTEM.O BOZE-JAK DOBRZE ZE KTOS ROZPOCZĄŁ TAKI WĄTEK. JAK JA TĘSKNIĘ...:-((( ,,,,,,,,,,,,,-TO SĄ MOJE ŁZY Odpowiedz Link Zgłoś
ewka5 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 18.07.02, 20:07 Joasiu, wpisz sie w Loze trojmiejska w Warszawie, podobno dziala. Moze lzy ronic w grupie lzej bedzie. Przyjezdzaj tu jak najczesciej i juz. ewka Odpowiedz Link Zgłoś
kriss2000 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 19.07.02, 22:27 Czesc Aska, jak dlugo mieszkasz juz w Warszawie ? Twoje lzy sa bardzo wzruszajace. Pozdrawiam serdecznie Kriss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 10:38 Kriss-jestem w Warszawie 1,5 roku ;-(((-o póltora za długo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jOASIA Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 10:13 W JAKĄ LOŻE?PROSZĘ MI POWIEDZIEC O CO CHODZI...PROSZE...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 20.07.02, 16:29 Joasiu! nie daj mnie ryczec!!! tesknota i lzy !!! idziesz na centralny i za 3.5 godziny jestes w Twojej (i mojej tez) ukochanej Gdyni. pomysl sobie o nas: -2 godziny na lotnisku przed odlotem -8-9 godzin lotu -2-4 godziny oczekiwania na nastepny samolot (Kopenhaga, Amsterdam, Londyn lub inne) -2.5 godziny dolot do Gdanska mozna oczywiscie troche szybciej (flybylot) 2+9+2+2 ale tez znacznie drozej. Twoja rozpacz wywoluje u mnie tez lzy ,ale smiechu! daj zarobic PKP albo flybyeurolotowi (przeciez masz prace) i po klopocie. pozdrowienia, maciek Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 20.07.02, 17:43 Gość portalu: maciek napisał(a): > Joasiu! > nie daj mnie ryczec!!! > tesknota i lzy !!! > idziesz na centralny i za 3.5 godziny jestes w Twojej (i mojej tez) ukochanej > Gdyni. pomysl sobie o nas: > -2 godziny na lotnisku przed odlotem > -8-9 godzin lotu > -2-4 godziny oczekiwania na nastepny samolot (Kopenhaga, Amsterdam, Londyn lub > inne) > -2.5 godziny dolot do Gdanska > mozna oczywiscie troche szybciej (flybylot) 2+9+2+2 ale tez znacznie drozej. > Twoja rozpacz wywoluje u mnie tez lzy ,ale smiechu! > daj zarobic PKP albo flybyeurolotowi (przeciez masz prace) i po klopocie. > pozdrowienia, > maciek swieta prawda....ale teskno teskno... ode mnie tylko 2hr plus 1 ale to wcale nie tak latwo...niestety praca pozwala na 1 do 2 wyskokow w roku...no coz takie zycie...chociaz, kilka lat temu ( w koncowce ubieglego stulecia:-))) ) bylo podejscie ( moje) do powrotu....i po 6 miesiacach pobytu (wakacyjnego) powrot do Italii...po prostu..moje "dorosle" zycie jest tutaj...widocznie jeszcze nie pora na ... Ciao i dzieki za obrone kotow:-))) ex gattopolacco gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnicole@poczta.fm Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: proxy / 217.153.33.* 29.10.02, 11:35 ja tez od 1,5 roku siedze w okolicach wawy i tesknie za 3miastem a jak dokladnie dziala ta loza? wiem, ze na spotkania trzeba przyjsc z wizytowkami v. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Was Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 23.07.02, 23:51 Prosze zobaczcie artykul w Gaz.Wyborczej-Work and Travel-Te amerykanskie cwaniaczki nabijaja w butelke polskich studentow.Z reszta swiata tez,moze poza Izraelem .Dlatego ze 85% ich okupuje stolki rzadowe w USA.Czesc Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 24.07.02, 05:46 Gość portalu: Do Was napisał(a): " Prosze zobaczcie artykul w Gaz.Wyborczej-Work and Travel-Te amerykanskie cwaniaczki nabijaja w butelke polskich studentow.Z reszta swiata tez,moze poza Izraelem .Dlatego ze 85% ich okupuje stolki rzadowe w USA.Czesc Marek." do amerykanskich cwaniaczkow wysylaja studentow polskie cwaniaczki, ktorzy powielaja jedna oferte na xero (gaz. wyb albo super expres) i wio! jezeli goscie (studenci) maja social security i wize to w dzisiejszych czasach (after september 11) bardzo duzo .z tymi dwoma kwitami mozna duzo zalatwic. niestety trzeba sie troche pokrecic. nie neguje oszustwa czy lekcewazenia ale na 300 ,200-tu pracuje. m p.s. ten izrael to moglbys se darowac. szukanie zydkow w kazdej sprawie to pajacowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 24.07.02, 08:31 Głupota i tyle! Kto im kazał jechać do San Diego, jednego z najdroższych miast Ameryki? Kto kazał im oprzeć się na informacji z Kalifornii, gdzie tak mało Polaków? Bzdura! Humbug! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 24.07.02, 18:04 A co-mieli jechac do New York czy Chicago,gdzie syf,kila i mogila.Nastepne brudne i krwiopijcze molochy.Ja w tym szambie plywalem 7-lat ale na szczescie juz od 12-lat mieszkam w Tacomie-Wash. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 24.07.02, 19:17 Gość portalu: JA napisał(a): " A co-mieli jechac do New York czy Chicago,gdzie syf,kila i mogila.Nastepne brudne i krwiopijcze molochy." byc moze syf ,kila i mogila .ale o prace na pewno latwiej (szczegolnie majac ss i wybierajac sie tylko na 3 miesiace -domyslam sie ,ze teoretycznie na 3). w Tacoma ,Wash. napewno jest przyjemniej ale z praca chyba troche gorzej ? "plywam w tym syfie" 17 lat i widzialem juz gorsze miejsca. pozdrowienia dla lasow i niedzwiedzi, maciek Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 25.07.02, 07:53 Maciuś! Zgadzam się na 100%!!!!!!! Mieszkam w tym syfie, kile i mogile 18 lat i wcale mi nie tęskno do Tacomy, czy innego zadupia :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 25.07.02, 21:17 Maciek i Bellis.nie liszczcie sobie D..y wzajemnie.Ps.Jak byscie sie wybierali do N.York czy Chicago to nie radze bo tam smrod,brod i wiele innych atrakcji typu -WIELKIE SZAMBO-To na tyle dzisiaj,jak ktos chce wiecej wskazowek to chetnie odpisze.Pozdrawiam.Ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 25.07.02, 22:58 Gość portalu: Ja napisał(a): > Maciek i Bellis.nie liszczcie sobie D..y wzajemnie.Ps.Jak byscie sie wybierali > do N.York czy Chicago to nie radze bo tam smrod,brod i wiele innych atrakcji > typu -WIELKIE SZAMBO-To na tyle dzisiaj,jak ktos chce wiecej wskazowek to > chetnie odpisze.Pozdrawiam.Ja drogi JA! ja napewno ,a "Bellis" pewnie tez, chetnie bym widzial jakis maly referacik na ww tematy. bylby on takze ku przestrodze maluczkich wybierajacych sie w te strony. a moze bys i mnie przekonal i tez bym sie udal na lono natury i pedzil sielskie zycie wsrod pachnacych zywica lasow. pozdrowienia, maciek p.s. wulgaryzmy moglbys sobie darowac ,a juz napewno, bledy ortograficzne (lizac, brud). m Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.07.02, 01:44 Gość portalu: maciek napisał(a): > Gość portalu: Ja napisał(a): > > > Maciek i Bellis.nie liszczcie sobie D..y wzajemnie.Ps.Jak byscie sie > wybierali > > do N.York czy Chicago to nie radze bo tam smrod,brod i wiele innych atrakc > ji > > typu -WIELKIE SZAMBO-To na tyle dzisiaj,jak ktos chce wiecej wskazowek to > > chetnie odpisze.Pozdrawiam.Ja > > drogi JA! mhmmmmmmmmm! No to jak z tym luzem w koncu jest??????? ..pewnie bledy ortograficzne to.....tragediaaaaaaa! No coz z reguly te zdazaja sie ...inzynierom..no i oczywiscie ludziom, ktorzy po nascie lat ..tak naprawde z wlasnym jezykiem malo maja "do pisania"...niestety przykro mi przyznac sie, ale mam coraaz to wieksze ????? jezeli chodzi o jezyk polski.. i to wcale nie dlatego, ze "udaje"wieksza znajomosc jezyka, ktorym wladam na codzien...po prostu i ..niestety tak jest, ze rzeczy nieuzywane zamieraja...to nie jest chec z mojej strony usprawiedliwiania sie:-)))))...ale taka jest prawda..jezyk (kazdy) jest zywy..i po to aby takim byl, musi byc uzywany...:-)))))) Belli! :-))) nie naskocz....-((((( Dzieki:-))))) gatto2pl > ja napewno ,a "Bellis" pewnie tez, chetnie bym widzial jakis maly referacik na > ww tematy. bylby on takze ku przestrodze maluczkich wybierajacych sie w te > strony. a moze bys i mnie przekonal i tez bym sie udal na lono natury i pedzil > sielskie zycie wsrod pachnacych zywica lasow. > pozdrowienia, > maciek > p.s. > wulgaryzmy moglbys sobie darowac ,a juz napewno, bledy ortograficzne (lizac, > brud). > m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Miesmzkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 26.07.02, 11:45 "No to jak z tym luzem w koncu jest??????? ..pewnie bledy ortograficzne to.....tragediaaaaaaa! No coz z reguly te zdazaja sie ...inzynierom.." z luzem jest o.k. a od inzynierow to sie ..... jestem mgr. inz.arch. jak mam problemy z pisaniem ,to zawsze sa slowniki. mozna spojzec. ze spogladaniem w slowniki moze byc problem w lesie (washington state) ,ale to jest problem mieszkajacych tam jednostek. generalnie "italianiec" nie wyglupiaj sie . masz blisko do Kraju i "nie daj mnie ryczec" ,co juz raz napisalem kolezance z wa-wy. zapomniales jezyka ? kup sobie slownik! pozdrowienia, m Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Miesmzkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.07.02, 12:23 Gość portalu: maciek napisał(a): > generalnie "italianiec" nie wyglupiaj sie . masz blisko do Kraju i "nie daj > mnie ryczec" ,co juz raz napisalem kolezance z wa-wy. zapomniales jezyka ? kup sobie slownik! > pozdrowienia, > m ...wyjatki potwierdzja regule:-)))))) nie odbieraj Panie Inzynierze tego osobiscie:-)))) slownik mam i jezyk nie poszedl w zapomnienie...nie o tym mowa.... jezyk sie zmienia...tak jak wszystko wokol... Pozdrowienia gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Miesmzkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 26.07.02, 17:02 > ...wyjatki potwierdzja regule:-)))))) nie odbieraj Panie Inzynierze tego > osobiscie:-)))) > slownik mam i jezyk nie poszedl w zapomnienie...nie o tym mowa.... > jezyk sie zmienia...tak jak wszystko wokol... > Pozdrowienia > gatto2pl "nie bierz sobie do glowy" jak mawiaja moi kumple z miasta Bialystok. "spoko" jak mawia mlodziez. patrz! mam slownik , a Stefan mnie przylapal na bledzie, jak bym mieszkal w Washington State ! (to jest czysta zlosliwosc). jak tam WINKO w slonecznej ITALII ,"robi?". czasem zdarza mi sie tutaj kupic buteleczke, ale peruwianskiego. bo "robi" cenowo i smakowo. slowko "robi" (zainteresowanym moge wyjasnic genealogie) ,moze byc niezrozumiale dla "trojmiastowiczow" z poza usa (tzw. polonii amerykanskiej) ale jest nieodllacznym elementem "syfu ,kily i mogily" jak to byl uprzejny napisac nasz rodak z Tacoma (znowu zlosliwosc). niech Was Bog.... jak konczy kazde przemowienie ,panujacy tutaj Pan prezydent. mgr.inz. arch. maciek (mimo inzynierstwa piszacy z bledami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Miesmzkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 14:40 maciek: > jestem mgr. inz.arch. jak mam problemy z pisaniem ,to zawsze sa > slowniki. mozna spojzec. Czy masz na mysli, ze ,,Mozna spojRZec''? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Miesmzkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 26.07.02, 16:34 Gość portalu: Stefan napisał(a): > maciek: > > jestem mgr. inz.arch. jak mam problemy z pisaniem ,to zawsze sa > > slowniki. mozna spojzec. > > Czy masz na mysli, ze ,,Mozna spojRZec''? > > - Stefan tak jest Stefciu! blad w sztuce! mysnal mi sie palec na klawiaturze. dzieki za zwrocenie uwagi. m Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Miesmzkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.07.02, 17:11 Gość portalu: maciek napisał(a): > tak jest Stefciu! blad w sztuce! mysnal mi sie palec na klawiaturze. > dzieki za zwrocenie uwagi. > m Od kiedy zaczęłam pisywać na komputerze, łapię się na tym, że robię błędy:( Jak się"złapię" to już jest za późno. Pisząc na papierze to mi się nie zdarzało albo zdarzało bardzo rzadko ;) Pozdrawiam :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X2z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.student.hik.se 26.07.02, 18:17 a ja wcale nie tesknie za Polska i Trojmiastem, wszedzie brod, bieda, rozmowy o polityce i skwasniali ludzie narzekajacy na zycie. Troche wiecej usmiechu, optymizmu i zyczliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.07.02, 19:18 Gość portalu: X2z napisał(a): > a ja wcale nie tesknie za Polska i Trojmiastem, wszedzie brod, bieda, rozmowy o > > polityce i skwasniali ludzie narzekajacy na zycie. Troche wiecej usmiechu, > optymizmu i zyczliwosci. A skąd wiesz jak tutaj nie jesteś??? A jak nie tęsknisz to po co tutaj zaglądasz???;)Widzisz???!!! Wiesz, czasami oszukujemy się przed samym sobą:))) Pozdrawiam i zaglądaj, zaglądaj:))) Acha, a o polityce to rozmawiają, kłócą się, przynajmniej na forum,przeważnie ludzie zza granicy, wystarczy popatrzeć na adresy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X2z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.student.hik.se 26.07.02, 19:21 > A skąd wiesz jak tutaj nie jesteś??? A jak nie tęsknisz to po co tutaj > zaglądasz???;)Widzisz???!!! Wiesz, czasami oszukujemy się przed samym sobą:))) > Pozdrawiam i zaglądaj, zaglądaj:))) > > Acha, a o polityce to rozmawiają, kłócą się, przynajmniej na forum,przeważnie > ludzie zza granicy, wystarczy popatrzeć na adresy!!! Jestem tu pierwszy i ostatni raz, a ty tylko patrzysz na adresy, kto skad i gdzie, typowa polska plotkarka. Ciao. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.07.02, 19:24 Gość portalu: X2z napisał(a): > > > A skąd wiesz jak tutaj nie jesteś??? A jak nie tęsknisz to po co tutaj > > zaglądasz???;)Widzisz???!!! Wiesz, czasami oszukujemy się przed samym sobą > :))) > > Pozdrawiam i zaglądaj, zaglądaj:))) > > > > Acha, a o polityce to rozmawiają, kłócą się, przynajmniej na > forum,przeważnie > > ludzie zza granicy, wystarczy popatrzeć na adresy!!! > > > Jestem tu pierwszy i ostatni raz, a ty tylko patrzysz na adresy, kto skad i > gdzie, typowa polska plotkarka. Ciao. Ja Ciebie nie obrażałam!!! Ciao;) Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.07.02, 20:15 Gość portalu: X2z napisał(a): > Jestem tu pierwszy i ostatni raz, a ty tylko patrzysz na adresy, kto skad i > gdzie, typowa polska plotkarka. Ciao. HejI! a co to za obrazanie ludzi...jestes perwszy raz i tak od razu z gory najezdzasz....pieknie nie ma co:-((((((( Chyba ciepelko do glowy uderzylo..czy cos innego.-))))) Trzymaj sie...... gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.07.02, 21:32 Gatto!...to nie ciepelko!!!...to jest po prostu niewystrczajaca ilosc krwi w orgonizmie.... Tyle jej juz oddal.... On jest ...hmmm...student!!!!...(nalezy to odczytywac, ze wyjechal aby dulory zarobic)...:-))) A teraz... to juz jest takim swiatowcem, ze zapomnial smrodu z wlasnej zagrody...;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Czy sentymentalna Dziewczyna pozna sentyment? 27.07.02, 07:35 Les, jeśli rzeczywiście masz (i realizujesz w praktyce) takie zasady, to składam głęboki ukłon. Ja tego, w stosunku do swoich pociech, nie umiałem dokonać, ale też nie musiałem. Syn skończył studia, pracuje, ma dziewczynę, nigdy nie ćpał, nie pił, nie miał złego towarzystwa, wydaje własne pismo, próbuje wydać książkę. Nie mogę narzekać. Córuś jest w 5 klasie, cycki jej rosną, ma wyjątkowe uzdolnienia plastyczne, a więc wróżę jej trudne życie, ale jest przebojowa. Może jedna wada � płaczliwa. Moim szczęściem jest, że żadnego z mych dzieci nie muszę kiełznać żelazem. Na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Czy sentymentalna Dziewczyna pozna sentyment? IP: *.chcg3.il.corecomm.net 27.07.02, 19:26 " Les, jeśli rzeczywiście masz (i realizujesz w praktyce) takie zasady, to składam głęboki ukłon" BELI..! jakie zasady? z tego co napisales zrozumialem tylko to o cyckach, reszta jakby nie na temat. w tawernie (piatek) pisales? oczekuje wyjasnien. pozdrowienia, m Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Dlaczego jeden kolega z adresy "proxy..." 27.07.02, 21:52 się wstydzi???Podrzucam wątek bo ktoś???jakiś wielokropek, podniósł stary watek do góry! Czego ten wielokropek się wstydzi, że nawet nicka nie używa??? Zapraszamy, proszę nie wstydź się!!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Dlaczego jeden kolega z adresy 'proxy...' 27.07.02, 23:24 lucy_z napisała: > się wstydzi???Podrzucam wątek bo ktoś???jakiś wielokropek, podniósł stary watek > > do góry! Czego ten wielokropek się wstydzi, że nawet nicka nie używa??? > Zapraszamy, proszę nie wstydź się!!!:)) ...w innych watkach tez sie wstydzi:-)))))) a moze po prostu chce nam odswiezyc pamiec?????:-))))))) Ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............... Re: Dlaczego jeden kolega z adresy 'proxy...' IP: *.proxy.aol.com 28.07.02, 04:45 gatto2pl napisała: > ...w innych watkach tez sie wstydzi:-)))))) a moze po prostu chce nam odswiezyc > > pamiec?????:-))))))) Wlasnie o to chodzi;)))))) > Ciao > gatto2pl Ciao ............. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 31.07.02, 21:14 Podnoszę wątek żeby nie poszedł w zapomnienie!!! Ostatnio ciężko "chodzi" forum więc może dlatego nie zaglądacie??? Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 31.07.02, 21:48 lucy_z napisała: > Podnoszę wątek żeby nie poszedł w zapomnienie!!! Ostatnio ciężko "chodzi" forum > > więc może dlatego nie zaglądacie??? > Pozdrawiam:))) Lucy:-) zagladamy, zagladamy tak jak i na inne watki... lecz widocznie upaly, urlopy i...dziwne wizyty nie sprzyjaja:-((( na "lzejsze" chodzenie... Tutaj, w Rzymie caly dzien pogoda przedburzowa, powietrze gorace i wilgotnosc ogromna...az ciezko oddychac...a slonca bylo niewiele..ot duchota:-((((( Milego wieczoru gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 31.07.02, 21:55 gatto2pl napisała: > zagladamy, zagladamy tak jak i na inne watki... > lecz widocznie upaly, urlopy i...dziwne wizyty nie sprzyjaja:-((( > na "lzejsze" chodzenie... > Tutaj, w Rzymie caly dzien pogoda przedburzowa, powietrze gorace i wilgotnosc > ogromna...az ciezko oddychac...a slonca bylo niewiele..ot duchota:-((((( > Milego wieczoru > gatto2pl No to Kocie bardzo mnie ucieszyłeś!:). Prawdę powiedziawszy to ja też prawie na obczyźnie;) Ratuje mnie tylko świadomość, że mogę wsiąść w pociąg i ...jestem!!!:) U mnie też upał był cały dzień i teraz też jest ciepło:) Niedawno wychodziłam z psem! Odzywaj się, odzywaj! Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 31.07.02, 22:15 lucy_z napisała: > U mnie też upał był cały dzień i teraz też jest ciepło:) Niedawno wychodziłam z psem Teraz usłyszałam grzmoty i burza idzie...:( Nie lubię burzy!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 31.07.02, 22:42 lucy_z napisała: > lucy_z napisała: > > > > U mnie też upał był cały dzień i teraz też jest ciepło:) Niedawno wychodzi > łam > z psem > Teraz usłyszałam grzmoty i burza idzie...:( > Nie lubię burzy!!!:( Tu niestety cisza..na razie....ja tez nie cierpie burzy, ale to od czasu jak jestem w Italii, po prostu sa one bardzo halasliwe ..jak gruchnie to..leci swiatlo...z TV mozna sie pozegnac tzn do naprawy itd itp...a piorunochrona nieuswiadczysz...... Ale troche deszczu od Rzymu w dol przydaloby sie...na Sycylii padalo kilka dni temu...po prawie roku?..klimat sie jednak zmienia..a na polnocy Italii stan alarmowy/powodziowy ..tak sie to porobilo.-((((( Ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 31.07.02, 22:24 lucy_z napisała: > No to Kocie bardzo mnie ucieszyłeś!:). Prawdę powiedziawszy to ja też prawie > na obczyźnie;) Ratuje mnie tylko świadomość, że mogę wsiąść w pociąg > i ...jestem!!!:) > U mnie też upał był cały dzień i teraz też jest ciepło:) Niedawno wychodziłam z psem! M(c)iao;) a ten piesek to jakiej rasy??? wiem ..wiem tylko nie mow mi... o moim futerku:-)))) i ja takze pozdrawiam gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 31.07.02, 22:34 gatto2pl napisała: > lucy_z napisała: > > > M(c)iao;) > a ten piesek to jakiej rasy??? wiem ..wiem tylko nie mow mi... o moim > futerku:-)))) > > i ja takze pozdrawiam > gatto2pl Piesek jest wielorasowcem;) Matka była czarna, widziałam a ojciec nieznany, synek tzn mój piesek jest rudy;) Koty bardzo lubię:))) Moja kotka jest czarna z białymi skarpetkami, krawacikiem i brzuszkiem! Bardzo się lubią z psem! ;) Kotka osmaliła futerko ale troszeczkę, nawet nie poczuła;))) Ha, ha:) Zaraz, albo za jakiś czas będzie bura tu za ten zwierzyniec:( Ale może mi wybaczą;) Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 31.07.02, 22:44 lucy_z napisała: > Ha, ha:) Zaraz, albo za jakiś czas będzie bura tu za ten zwierzyniec:( > Ale może mi wybaczą;) Tobie Lucy to gwarantowane;) ze mna gorzej...ale co tam ..kot przyzwyczajony do psssssssyyyykania:-) Ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... IP: *.chcg3.il.corecomm.net 01.08.02, 06:30 lucy_z napisała: "Prawdę powiedziawszy to ja też prawie na obczyźnie;) Ratuje mnie tylko świadomość, że mogę wsiąść w pociąg i ...jestem!!!:)" "Prawde powiedziawszy" nie bardzo rozumiem jak mozna byc "prawie na obczyznie"? Bylbym wdzieczny za wyjasnienie tej kwestii. Moje dwie siostrzyczki (koty blizniaczki) sa bure i pregowane a ich syn jest caly czarny, tylko wasy ma biale. jest za to strasznym niezdara. Np. nie kladzie sie tylko przewraca. Kolega BELI.. pewno juz cos smaruje na kociarzy (chyba ze pojechal na urlop w jakas glusze gdzie nie ma komputerow). Ale nic to. Pozdrowienia z rownie dusznego Chicago! m Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 01.08.02, 06:37 Maciuś, a co xciebie trzyma przy kompuie o tej porze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... IP: *.chcg3.il.corecomm.net 01.08.02, 07:47 belissarius napisał: > Maciuś, a co xciebie trzyma przy kompuie o tej porze? KASIORKA !!! (a raczej jej brak) i terminy. Na szczescie na dzis juz skonczylem, ale jutro bedzie chyba tak samo. Mam do zrobienia dwa projekty do konca przyszlego tygodnia. Ludzie dzwonia co dzien i pytaja kiedy skoncze. Dzis skonczylem "revisions" do Wood Dale ,ktore sobie wymyslilo, ze wszystko ma byc wg. 1995 CABO 1 AND 2 FAMILY DWELLING CODE. Mialem lekkie problemy zeby go zdobyc ale sie udalo. Wogole ,co wiocha to inne przepisy ,mozna zwariowac. I to by bylo na tyle, dobranoc, m Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 01.08.02, 09:16 Gość portalu: maciek napisał(a): > "Prawde powiedziawszy" nie bardzo rozumiem jak mozna byc "prawie na obczyznie"? > Bylbym wdzieczny za wyjasnienie tej kwestii. Maćku, już się robi ;) Na obczyźnie to poza granicami! A ja jestem tylko poza granicami Gdańska, no i ta obczyzna to taka nie całkiem obca bo swojska i już się przyzwyczaiłam. A poza tym to taka metafora, o! ;))) Pozdrawiam, od koci też:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... IP: *.chcg3.il.corecomm.net 02.08.02, 17:26 "A ja jestem tylko poza granicami Gdańska, no i ta obczyzna to taka nie całkiem obca bo swojska i już się przyzwyczaiłam." Lucy! Ty jestes strasznie tajemnicza kobita. Gdzie w koncu ta obczyzna? w Kartuzach, Wa-wie (jak Joasi bodajze), Rzeszowie? Moze jestem zbyt dociekliwy ale i tak nikt sie na forum nie odzywa. Lucynka i Adelajda mialcza, Bolek piszczy (nie umie mialczec!) z pozdrowieniami dla Ciebie i Koteczki, ja sie dolaczam, maciek Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 02.08.02, 17:50 Gość portalu: maciek napisał(a): > > Lucy! > Ty jestes strasznie tajemnicza kobita. Gdzie w koncu ta obczyzna? w Kartuzach, > Wa-wie (jak Joasi bodajze), Rzeszowie? > Moze jestem zbyt dociekliwy ale i tak nikt sie na forum nie odzywa. > > Lucynka i Adelajda mialcza, Bolek piszczy (nie umie mialczec!) z pozdrowieniami > > dla Ciebie i Koteczki, ja sie dolaczam, > maciek Oj Macieju;) Gdybyś czytał uważnie posty /pewnie nie masz czasu/ to byś się dowiedział;) Chyba przedwczoraj o tym pisałam!:) Również pozdrawiam:) Podrap koteczki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... IP: *.chcg3.il.corecomm.net 03.08.02, 18:34 "Gdybyś czytał uważnie posty /pewnie nie masz czasu/ to byś się dowiedział;) Chyba przedwczoraj o tym pisałam!:)" Wlasnie "chyba" .przedarlem sie przez pare "wejsc" ale nie znalazlem. jak nie to nie! pozdrowienia (kotow nie ma w domu, wiec sie nie dolaczaja), maciek Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... 03.08.02, 20:47 Gość portalu: maciek napisał(a): Wlasnie "chyba" .przedarlem sie przez pare "wejsc" ale nie znalazlem. jak nie > to nie! > pozdrowienia (kotow nie ma w domu, wiec sie nie dolaczaja), > maciek No przepraszam:) No juz nie dąsaj się;))) Chciałam żebyś poczytał trochę postów przy okazji!!!:) ja mieszkam na południowym-wschodzie w lubelskim! Choroba, ale co zrobiłeś z kotami??? Zaniepokojona, pozdrawiająca lucy_z z koteczką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... IP: *.chcg3.il.corecomm.net 04.08.02, 00:40 lucy_z napisała: Choroba, ale co zrobiłeś z kotami??? > Zaniepokojona, pozdrawiająca > lucy_z z koteczką:) koty maja otwarte okno i laza gdzie chca ,przychdzac tylko jak chca "suche" albo spanie "na polu" (to po krakowsku) im sie znudzi. tylko Lucynka upodobala sobie koszyk ktory ,ktos przez zapomnienie zostawil na podlodze i tam sypia. wiesz ,ze te gamonie sa niezalezne i robia co chca z laski dajac sie poglaskac. wcale sie nie dasam tylko ulegam frustracjom (jak wielu tutaj). lubelskie jest ok. i relatywnie (jak na krajowe warunki) daleko. byl chyba kiedys, taki koszmar Szczecin-Koszalin-Gdynia-Lublin (albo Rzeszow). przyspieszony. br...... pozdrowienia (Lucynka sie dolacza-spi tym razem na lozku-koszyk sie chyba znudzil-reszta w "polu"), maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie..... IP: *.worldcom.ch 04.08.02, 22:38 Czesc ZA dwa tygodnie jade na wakacje!!!! Do Gdyni!!!! Pozdrowie od was cale Trojmiasto. Ciao Gość portalu: maciek napisał(a): > lucy_z napisała: > > Choroba, ale co zrobiłeś z kotami??? > > Zaniepokojona, pozdrawiająca > > lucy_z z koteczką:) > > koty maja otwarte okno i laza gdzie chca ,przychdzac tylko jak chca "suche" > albo spanie "na polu" (to po krakowsku) im sie znudzi. tylko Lucynka upodobala > sobie koszyk ktory ,ktos przez zapomnienie zostawil na podlodze i tam sypia. > wiesz ,ze te gamonie sa niezalezne i robia co chca z laski dajac sie poglaskac. > > wcale sie nie dasam tylko ulegam frustracjom (jak wielu tutaj). > lubelskie jest ok. i relatywnie (jak na krajowe warunki) daleko. byl chyba > kiedys, taki koszmar Szczecin-Koszalin-Gdynia-Lublin (albo Rzeszow). > przyspieszony. br...... > pozdrowienia (Lucynka sie dolacza-spi tym razem na lozku-koszyk sie chyba > znudzil-reszta w "polu"), > maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 13.08.02, 22:15 Czy Wy macie "KOTA"z tymi kotami.Czesc-Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.chcg3.il.corecomm.net 14.08.02, 00:11 Gość portalu: Marek napisał(a): > Czy Wy macie "KOTA"z tymi kotami.Czesc-Marek JOO! Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 14.08.02, 06:17 Każdy ma jakiegoś kota. Ja mam kota na punkcie psa i gdańskich starożytności np. A co, nie wolno? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
macko74 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 14.08.02, 07:50 Kazdy ma !!! Potwierdzam bo sam mam ....na punkcie zdjec i wiele innych "kotow" oprocz tego. Pozdrawiam. Macko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filemon Prawdziwych kotow juz nie ma IP: *.pmmc.com 14.08.02, 20:53 ^ ^ @|@ / \ Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Prawdziwych kotow juz nie ma 16.08.02, 05:16 Fajny kotek ;))) Podnoszę wątek bo coś nam opadł. Czy założyć nowy wątek nr IV ??? Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Nowy wątek 16.08.02, 06:16 Tak, taak, taaak! Lucy, proszę o IV wątek! pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: Nowy wątek IP: *.proxy.aol.com 18.08.02, 03:19 belissarius napisał: > Tak, taak, taaak! Lucy, proszę o IV wątek! > pozdrawiam, Piotr Taaak tylko szefowa moze rozpoczac nowy VI watek;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 151.124.250.* 18.08.02, 04:49 lucy_z napisał(a): > Proszę ładnie się wpisywać ;))) Zapraszam:))) 4 late temu bylem w Gdyni,mojej Gdyni, to nie jest miasto te ktore pozostawilem za soba lat temu 20. Niech kazdy sie przyzna, ze takie miasta to mamy wszedzie na Zachodzie, Gdynia ta to nie jest ta sama, Swietojanska, smiech na sali, to jest typowa ulica z butikami na kazdym zakatku swiata. A niestety nasze miasto mialo swoisty urok, taki, ktory nie mozna bylo powtorzyc np. w takim Hamburgu, a teraz nocami to Swietojanska to jak za "blacha", dom w ktorym mieszkalem to zamieniono na magazyn ubran, i to nazywacie kochane Trojmiasto??? Bullshit. To miasto jest mi obce , chociaz za komuny to wtedy mogl kazdy powiedziec , ze to najpiekniejsze miasto w Polsce, teraz, to sie moze schowac, sorry ale taka jest prawda, ze smutkiem opuscilem moje rodzinne strony, nie nowoczesnosc mnie zaskoczyla,ale niestety ten pogon za to doskonaloscia zachodnia, ktora niestety w Polsce wyglada bardzo biednie i jeszcze tak prywmitywnie. To nie nasza wina, musimy przyznac, ale niestey 50 lat komuny, ktorej niestey nie da sie wymazac jednym machnieciem historii, to pozostanie w nas na dlugie dziesieciolecia.... Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 18.08.02, 17:42 Lucy.... i co z ta IV seria..... tu wejsc to dluzyyyyyyyznaaaaaaaaaaa ciao gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 18.08.02, 17:53 Dobrze, dobrze, już zakładam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.cm-upc.chello.se 18.08.02, 21:01 lucy_z napisał(a): > Proszę ładnie się wpisywać ;))) Zapraszam:))) Czesc! Mieszkalem w Sopocie (Czyzewskiego 6) w latach 1953 - 1962. Potem wyprowadzilismy sie do Warszawy, aby w koncu lat 70-ych wyladowac w Sztokholmie. Moze to troche nie na temat, ale szukam dwoch kolegow z dziecinstwa: Marka Sroki i Jana Czapy. Moze ktos ich zna? Albo...jeszcze lepiej: sami sie odezwa do kolegi z podworka i ´gruzow´ naprzeciwko? A moze ktos z rodziny panstwa Wiatrak, z ktorymi dzielilismy mieszkanie? Prosze o kontakt na e-mail: k.samolewicz@chello.se Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.oulu.fi 24.08.02, 15:56 Pozdrowienia od reniferków z Oulu (pólnocna Finlandia). W tym tygodniu kilka razy była zorza północna na niebie. :-) Ale nigdzie nie jest tak ładnie jak w Gdyni. Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 25.08.02, 21:24 Gość portalu: Jerzy napisał(a): > > Pozdrowienia od reniferków z Oulu (pólnocna Finlandia). > W tym tygodniu kilka razy była zorza północna na niebie. :-) > Ale nigdzie nie jest tak ładnie jak w Gdyni. > > Jerzy A gdzież Cię aż tam wywiało??? Zimno??? > Ale nigdzie nie jest tak ładnie jak w Gdyni Wiadomo!;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kortez Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 26.08.02, 13:04 ciesze sie z istnienia forum emigrantow trojmiejskich ale zadnego ciekawego tematu nie poruszono.Ja tez podazajac ta droga zapytam tylko mieszkancow KANADY czy zna ktos ZABE z zabianki ktory od 15 lat przesiaduje w Vancover. i Od paru lat kontakt z nim zamarl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORTEZ Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 26.08.02, 20:58 Czesc,KORTEZ mam na im.-Marek od wielu lat mieszkam w Vancouver.Moge to sprawdzic tylko czy,twoj kolega(Zaba)ma tak na nazwisko.Czekam i pozdrawiam 3- miasto.Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.02, 22:36 Bywam w Vancouver i mam tam rodzine wlasnie dokladnie z Zabianki, tez od kilkunastulat... zbieg okolicznosci ? Niemozliwe sa poszukiwania, nie znajac nazwiska :( Moze podasz wiecej wskazowek ? Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 31.08.02, 21:26 Mysle i chyba mam racje,ze powoli juz chyba OLE...IE tutejsze korespondencje. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Prośba 01.09.02, 07:35 Gorąca! Proszę - po raz enty - nie odpowiadajcie na listy "CYTUJAC". To zajmuje za dużo miejsca i za dużo czasu. Proszę! :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Prośba 01.09.02, 11:29 Już Ci kiedyś wyjaśniałam dlaczego tak się robi ale sądzę, że nawet tego nie przeczytałeś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Prośba IP: *.aalb.stofanet.dk 07.09.02, 00:56 Poszukuje znajomych z gdanskiego AWF-u, ktorzy studiowali w latach 87-91, a obecnie pomieszkuja w Skandynawii. Dajcie znac co u was !!!. Mail: d.jancewicz@hotmail.com Gorace pozdrowienia z Danii dla mieszkancow wspanialego 3-miasta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Prośba + Lucy 09.09.02, 07:08 Być może nie przeczytałem, sorki :))))). Macie nade mną tę przewagę, że jesteście tu wszyscy o jednej porze, o jednym czasie. Ja wchodzę na forum gdy Wy wszyscy smacznie śpicie, a więc muszę przeczytać wszystkie posty, by dowiedzieć się, o co biega. I widzę to tak: jest post nr. 1, na to jest "odpowiedz cytując", potem post nr. 3 i znów "odpowiedz cytując" itd, itp., a mnie się komputer zacina, bo za dużo tego. Przepraszam Cię Lucy, ale ja nigdy nie używam tej opcji, a wszyscy bezbłędnie wiedzą, o czym i z kim mówią. Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 2.4.STABLE* 12.09.02, 12:44 powiem ze Trojmiasto jest super ale zwlaszcza jesienia. Kocham to miasto i jest wspaniale i zawsze je wspominam zalem (pamitam przyjaciul i kolegoew z szkoly i uczelni). Njwspanialsze miasto do dorastania i czesciowo do studjowania, a teraz jestem w norwegi i tez mi sie podoba, ale zawsze bede dobrze wspomial Trojmiasto. Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajax773 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.cg.shawcable.net 17.09.02, 01:57 Do Trojmiasta troche daleko, ale nad morze (ocean) blizej. Wakacje sie skonczyly, zapraszam do podrozy bez biletu i pieniedzy. Na naszym "Trojmiejskim" Portalu zaczynamy Oregon, nie zapominajac stale o Albercie czy British Columbii. Nowe Sites dwa razy w tygodniu, w srode i sobote. W przygotowaniu Washington (state), Idaho i Montana (czesc). Podrozoj z nami "www.travelwestvisual.com". Wtajemniczeni wiedza, ze kawalek Trojmiasta z lezka w oku tez sie u nas znajdzie pod "Holiday Destinations". Odpowiedz Link Zgłoś
karin4 Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 20.09.02, 20:21 hejka! ja tez szczerze mowiac kocham trojmiasto!!!! tesknie za nim niesamowicie, za latem, jesienia, zima i wiosna wlasnie tam. obecnie jestem czas jakis w anglii ale to juz nie to samo, na szczescie wybieram sie do kochanej gdyni na swieta!!!pozdrowienia dla tych, ktorzy jak i ja tesknia i sa daleko, duza buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 24.09.02, 22:28 Zwroccie uwage od 31 sierpnia byl moj ost.post.Pojawilo sie w tym czasie 8 korespondencji.Oj "cienko",moze damy sobie "spokoj".No czesc-Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Marek 25.09.02, 07:53 Zwracam uwagę, że ten wątek został już bardzo dawno zastąpiony wątkiem z numerem IV. Lucy, czy nie możnaby tego skasować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Marek IP: 24.83.56.* 25.09.02, 20:41 DZIEKUJE.Ale wiem o drugim tym samym temacie i moze dlatego to ludzi -myli.No Czesc-Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casanova Re: LODY "MEWA" najlepsze lody na Swiecie ! IP: *.sympatico.ca 26.09.02, 17:00 Z Gdyni wyjechalem 25 lat temu. Z okresu dziecinstwa pamietam lody "MEWA" ktore byly najlepszymi lodami jakie w zyciu jadlem. Pamietam jak na gdynskiej plazy lodziarze wolali "Lody Mewa, w srodku z drzewa. Stara babcia chorowala, zjadla loda, wyzdrowiala". Kosztowaly bodaj 2 zl. Potem pojawily sie "Calypso", ale to juz nie bylo to. Ciekaw jestem czy lody "Mewa" przetrwaly, czy ktos pamieta producenta tych bardzo "gdynskich" lodow. A moze zachowal sie przepis ? Casanova Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAWEK T Re: LODY 'MEWA' najlepsze lody na Swiecie ! IP: *.hcpc.uth.tmc.edu 29.09.02, 03:51 Pozdrowienia z Houston (nadal upalnego, bo to przeciez Texas). Pochodze z Siedlec. Przez blisko 18 lat chodzilem do przedszkoli i szkol na Siedlcach. Skonczylem VIII LO. Potem bylem na medycynie, potem w Kanadzie, a teraz w Texasie. W kazdym razie kocham Gdansk, Sopot i Gdynie. Pozdrawiam wszystkich tulaczy. Trzymajta sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdynianin Re: LODY 'MEWA' najlepsze lody na Swiecie ! IP: 5.3R2D* / *.vf.shawcable.net 05.10.02, 07:42 Oj trzymamy sie. Mimo, ze u nas w Vancouver huraganow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: LODY 'MEWA' najlepsze lody na Swiecie ! IP: POL1NT* / 157.25.99.* 22.10.02, 10:53 "Lody Mewa po zlotemu" chodza latem po plazy nad jeziorkami w okolicy Chwaszczyna. I, tak jak trzeba, sa noszone w drewnianej skrzyneczce, na pasku, przez ramie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: *.bahrain.navy.mil 14.10.02, 10:13 Ja jestem z Gdanska, zone mam z Sopotu, mieszkamy w Gdyni. A teraz siedze w Bahrainie i cholernie tesknie za TRICITY. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III IP: 24.83.56.* 31.10.02, 21:18 No Czesc-Wielu mnie zna na forum.Po miesiacu nieobecnosci wracam swiezo z Polski .Chcecie o cos pytac-prosze.Pozdrowienia-Marek-Canada. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Mieszkańcy Trójmiasta na obczyźnie cz.III 01.11.02, 07:16 Marku, jest otwarta cz. IV watku "na obczyznie". Wejdz tam, prosze! :))) Odpowiedz Link Zgłoś