Dodaj do ulubionych

Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:31
Jako dumny absolwent II LO w Gdańsku chciałbym zaznaczyć, że w latach 1993-
97, kiedy miałem szczęście się w nim uczyć, moje liceum prowadziło w
rozgrywkach koszykówki trójmiejskich szkół średnich ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Robi Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety IP: *.softlab.gda.pl / *.softlab.gda.pl 19.04.05, 02:33
      Branie pod uwagę średniej z wewnętrznej matury, która była w zeszłym roku nie
      świadczy w żaden sposób o poziomie szkoły! Dopiero ten rok pokaże jak jest na
      prawdę. Przecież szkoły mogły zawyzać oceny, zeby podnieść swoją atrakcyjnośc.
      Gdańska jedynka znana jest z braku skłonnosci do stawiania 6, a na 4 też trzeba
      solidnie zapracować, więc tym większe gartulacje za tak wysokie miejsce!!
      • Gość: nauczycielka Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety IP: *.crowley.pl 19.04.05, 20:39
        Wszystkie rankingi , czy to SP czy G czy LO najbardziej emocjonuja dyrektorow
        szkol i rodzicow , ktorzy wierza w "slowo pisane" ...
        • maszar Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety 19.04.05, 22:31
          sądząc z tonu artykułu autorka jest absolwentką Topolówki i nie może pogodzić
          się z wynikami rankingu. Trochę obiektywizmu Pani Redaktor - w tym zawodzie tak
          wypada...
    • Gość: ja rankingi to bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 06:36
      a przypisywanie zasług dyrektorowi liceum za wyniki jego uczniów to kompletna
      bzdura!! od pieknych kilku lat wyniki uczniów w tych "renomowanych" liceach do
      których trafiaja starannie "wyselekcjonowane" dzieci to tylko i wyłącznie
      zasługa rodziców i kasy wykładanej na korepetycje1 to co sie teraz dzieje to
      jakis absurd- wszyscy ze wszystkiego biora korepetycje, wszyscy daja
      korepetyje i wszyscy udaja, że wszystko jest w porządku bo szkoła uczy! pierś
      do orderu pierwszy wystawi dyrektor szkoły, dyrektor wydziału oświaty i
      kurator! bzdura totalna i nieuczciwośc !
      • Gość: KOLOSALNA:) Re: rankingi to bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 07:50
        a ja Wam powie ze rankingki są niewazne... Ludze się podniecają , że chodza do
        wspanialaego liceum i mysla, ze dzieki temu zrobia kariere.A ja chodzilam do
        szkoly , ktora nie cieszla się wysoka popluarnoscią i nie byla na szczytach w
        rankingach i dzisiaj radze sobie calkiem dobrze i na swoim kierunku spotykamy
        się zl udzi, ktorz chodzili do III LO, II LO, VLO itp Tak na serio to ważne jest
        , że my sami chcemy zdobywać wiedze,a wszystkie rankingi można osbie wsadzić w
        buty!!!
      • Gość: el bugero Re: rankingi to bzdura IP: *.leoburnett.com.pl / 193.109.223.* 19.04.05, 09:39
        Oczywiście, że takie rankingi to bzdura!!! Przecież w liceum wcale nie chodzi o
        stopnie i średnią, a o coś zupełnie innego:))) Dlatego VI LO jest, a
        przynajmniej kiedyś było, najlepszą szkołą na świecie!!!
    • Gość: Gdańska Jedynka Po znajomości IP: *.crowley.pl 19.04.05, 07:49
      Jako już archeologiczny absolwent Jedynki odnoszę wrażenie że 27 stypendystów
      Prezydenta Miasta Gdańska szkoła zawdzięcza zapewne faktowi bycia przez
      Adamowicza TEŻ absolwentem Jedynki.
      W ubiegłym stuleciu, za czasów nieodżałowanego dyrektorowania p. RUTOWEJ,
      Jedynka na pewno była najlepszą w Trójmieście i o kilka długości wyprzedzała
      drugą Topolówkę i trzecią wtedy Dziewiątkę - tę, która umaturzyła p. Jolę
      Kwaśniewską.
      GRĄDŹL
      • Gość: pytanie 9lo IP: *.lsk.gda.pl / *.devs.futuro.pl 19.04.05, 10:32
        a właśnie, co słychać w IX LO w gdańsku? nadal trzymają za mor_dę innowacyjnych, kontestujących uczniów? czy poluzowali? nie twierdzę oczywiście, że wszyscy nauczyciele mieli taki trend :).
    • Gość: Jurek Marek Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety IP: *.e-technik.uni-ulm.de 19.04.05, 09:11
      Wedlug mnie robienie takich rankingow nie ma sensu. Oceny z matury o niczym nie
      swiadcza, czego przykladem moge byc ja sam. Matura poszla mi tragicznie, a na
      studiach nigdy nie mialem problemow z egzaminami i zawsze mialem stypendium
      naukowe (zarowno na Politechnice Gdanskiej jak i Warszawskiej).
      Sporzadzenie prawdziwych rankingow wymagaloby ogromnego nakladu pracy,
      obejmujacego wieloletnie badania absolwentow, ich dalsza kariere naukowa,
      zawodowa, itd. Takie badania wymagaja czasu. Porownanie sredniej z matur jest
      wedlug mnie niemiarodajne. Swoja droga znam osoby z Gdynskiej III i Gdanskiej I,
      ktore mialy dobre oceny dobrze kombinujac i oszkujac. Ale w koncu zyjemy w takim
      kraju gdzie to sie najbardziej liczy. Bez tego ani rusz...Brawo najlepsze szkoly!!
      • Gość: Ale Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety IP: *.eia.pl 19.04.05, 10:14
        VII LO Rulezzz !!! i tyle ;]
      • Gość: kolosalna Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 10:18
        no wlasnie zapraszmay do VIILO
    • apsik1 Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety 19.04.05, 14:56
      może ktoś pokusi się o statystykę : co osiągnęli ludzie po takim to a takim
      luceum, ilu skończyło studia ilu znalazło pracę w zawodzie i ilu robi tzw
      karierę w znaczących firmach tzn takich co to nie "partyjnym" kluczem się idzie
    • Gość: eva Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety IP: *.Library.McGill.CA 23.04.05, 18:17
      A ja jestem absolwentka VI Liceum w Gdyni. Wyjechalam z Polski prawie 24 lata
      temu i zawsze dalam sobie rade- doby poziom nauki.
    • max_gdynia Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety 23.04.05, 22:27
      a ja jestem dumny absolwentem XIII LO w Gdyni, powiem wam, że szkoła jest ok,
      ale trzeba trafić na tych nauczycieli co ja miałem. Wspaniałe osoby , tylko
      szkoda, że właśnie połowo z nich odchodzi na emeryturke.
    • Gość: Ania A GDZIE SĄ Najlepsze trójmiejskie technika??!! IP: *.netten.pl 25.04.05, 09:56
      Dlaczego nikt w tej gazecie nie pisze o szkolnictwie zawodowym, którego w
      wysoko roziniętych krająch Unii Europejskiej jest ok 70%!!!! Dlaczego
      przez "gazetę" zawsze spychane są na drugi tor?
    • Gość: great1 Re: Najlepsze trójmiejskie licea - ranking Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 01:03
      Rankin to najwieksza glupota jaka moze byc.O poziomie szkoly swiadcza uczniowie
      jacy sa do niej przyjmowani.Uczniowie z wysoka srednia to miodzik dla szkoly i
      nauczycieli.Wiadomo jest ze latwiej pracuje sie z takim uczniem i mozna wiecej
      od niego wymagac przy mniejszym nakladzie pracy ze strony nauczycieli.Szkola w
      ktorej znajduja sie sami zdolni uczniowie w sposob jakby naturalny wygrywa
      olimpiady i nikogo to nie dziwi.O poziomie szkoly nie powinni stanowic zdolni i
      zwysokimi srednimi na swiadectwie koncowym w gimnazjum uczniowie kyorzy potem
      zebrani w jednym miejscu w liceum stanowia o jego tzw. wysokim poziomie.O
      wysokim poziomie szkoly powinni stanowic starannie wyselekcjonowani nauczyciele
      ktorzy powinni byc w kazdej szkole.Przy obecnym bezrobociu a jednoscej
      mozliwosci selekcji nauczycieli nie powinno byc problemu ze znalezieniem
      odpowiedniej kadry do kazdej placowki szkolnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka