Dodaj do ulubionych

KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 00:13
Program unicestwienia biznesu w Polsce nosi nazwę:
PRZEDE WSZYSTKIM PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ
Przykładem jest ROMAN KLUSKA - założyciel OPTIMUSA.
To jeden z najinteligentniejszych polskich biznesmenów różniący się tym od
innych, że poczuł smak prawdziwej pracy, zaczynając od zera.
Roman Kluska został oskarżony o wyłudzenie podatku vat.
Wyjaśnienie.
Optimus do dnia dzisiejszego montuje komputery z importowanych podzespołów.
Import niesie za sobą naliczenie podatku vat na granicy, przy odprawie celnej.
Rzecz jasna, Optimus płacił vat i odliczał go sobie zgodnie z regułami.
Na skutek rządowego rozporządzenia, w celu ułatwienia i poszerzenia
informatyzacji polskich szkół, te mogły kupować komputery bez vat, ale tylko z
bezpośredniego importu. Oznacza to, że Optimus mógł sprzedawać swoje komputery
placówkom oświatowym, po naliczeniu podatku vat, co podnosi wartość transakcji
o 22%.
Przypominam, komputery Optimus były montowane wyłącznie z importowanych
podzespołów.
Co zrobił Roman Kluska, żeby ominąć chory przepis?
Uruchomił montownię w Koszycach na Słowacji.
Podzespoły wędrowały do Koszyc, na granicy Kluska odzyskiwał naliczony
wcześniej vat.
Następnie komputery były sprzedawane BEZPOŚREDNIO ze słowackiego oddziału
Optimusa do szkół w Polsce. Dzięki temu Optimus nie musiał naliczać szkołom
podatku vat.
W ten sposób Roman Kluska przyczynił się do informatyzacji polskich szkół, za
co osobiście bardzo go cenię.
Jak ktoś umie liczyć to wyliczy, że Roman Kluska nie zyskał ANI GROSZA Z
PODATKU VAT.
Jednocześnie przypominam, że szkoły są na utrzymaniu Ministerstwa Edukacji
Narodowej, czyli SKARBU PAŃSTWA.
Oznacza to, że Skarb Państwa nie zapłacił podatku vat Skarbowi Państwa.
Oto cała prawda o Romanie Klusce.

Cienme strony zagadnienia.
1. Roman Kluska, ażeby zaoszczędzić na wysokich kosztach transportu do Koszyc i
z powrotem, rzeczywiście mógł upraszczać sprawę poprzez obrót papierami bez
rzeczywistych odpraw. Jest to jedynie moje domniemanie, ale prawdopodobne.

2. Dlaczego powstało tak głupie i krzywdzące polskich producentów komputerów
rozporządzenie?
Domniemam, że dlatego, by ułatwić wejście na rynek zachodnim producentom
pkomputerów, jak Compaq czy Hewlett Packard i inni.
Jeśli to prawda, to dawny UOP ma ręce pełne roboty - afera łapówkarska na miarę
Trzeciej Rzeczypospolitej.
Należy jeszcze pamiętać, że wybieg ten stosowali inni producenci komputerów w
Polsce, jak m. in. JTT z Wrocławia.

P O G A Ń S K I T O K R A J

--------------------------------------------------------------------------------

Obserwuj wątek
    • osa5 Re: KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA 14.07.02, 16:22
      jeśli tak jest jak piszesz - to nadal żyjemy w państwie komunistycznym, w
      którym "prywaciarzy" traktowano jak przestępców i nadal tak jest
      Pozdrawiam
      • Gość: Szpadel Re: KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA IP: *.proxy.aol.com 15.07.02, 17:38
        osa5 napisała:

> jeśli tak jest jak piszesz - to nadal żyjemy w państwie komunistycznym, w
        > którym "prywaciarzy" traktowano jak przestępców i nadal tak jest
        > Pozdrawiam
        Myślę,źe źyjemy w kraju rządzonym,przez źydo-komunistów i z tąd te problemy,
        czyli jak nie jesteś jednym z nich lub nie popierasz ich kliki,zawszę będą
        rzucali kłody pod nogi ludziom przedsiębiorczym,jak tylko ukaźe się jakakolwiek
        złotówka zysku dla kapitalisty natychmiast ustawia się kolejka biurokratów z
        źydokomunistycznym mandatem skrupulatnie likwidującym zysk wyzyskiwacza.
        • unaj Re: KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA 15.07.02, 22:34
          Gość portalu: Szpadel napisał(a):

> Myślę,źe źyjemy w kraju rządzonym,przez źydo-komunistów i z tąd te problemy,
          > czyli jak nie jesteś jednym z nich lub nie popierasz ich kliki,zawszę będą
          > rzucali kłody pod nogi ludziom przedsiębiorczym,jak tylko ukaźe się
          jakakolwiek
          >
          > złotówka zysku dla kapitalisty natychmiast ustawia się kolejka biurokratów z
          > źydokomunistycznym mandatem skrupulatnie likwidującym zysk wyzyskiwacza.

Daj spokoj, SKAD ty to wiesz? :-))) ten tekst jest ultrawrzodakoidalny, wszyscy
          wokkol sa zli i chca nam (narodowi? Polakom? calemu swiatu? komu?) zaszkodzic.
          Chyba czas dorosnac, Szadlu :-)
          A antysemickie teksty to sobie na murach pisz (tylko bez bledow!), a nie
          tutaj :-)

unaj
          • Gość: Szpadel Re: KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA IP: *.proxy.aol.com 16.07.02, 20:08
            unaj napisał:

> Gość portalu: Szpadel napisał(a):
            >
            > > Myślę,źe źyjemy w kraju rządzonym,przez źydo-komunistów i z tąd te proble
            > my,
            > > czyli jak nie jesteś jednym z nich lub nie popierasz ich kliki,zawszę będą
            >
            > > rzucali kłody pod nogi ludziom przedsiębiorczym,jak tylko ukaźe się
            > jakakolwiek
            > >
            > > złotówka zysku dla kapitalisty natychmiast ustawia się kolejka biurokratów
            > z
            > > źydokomunistycznym mandatem skrupulatnie likwidującym zysk wyzyskiwacza.
            >
            > Daj spokoj, SKAD ty to wiesz? :-))) ten tekst jest ultrawrzodakoidalny,
            wszyscy
            >
            > wokkol sa zli i chca nam (narodowi? Polakom? calemu swiatu? komu?) zaszkodzic.
            > Chyba czas dorosnac, Szadlu :-)
            > A antysemickie teksty to sobie na murach pisz (tylko bez bledow!), a nie
            > tutaj :-)
            >
            > unaj

Kaźdy kto ma troche oleju e głowie,wie o tym źe Kwaśniewski to źydo-komunista
            wielu chowa głowę w piasek z obawy,źeby nie zostac posądzonym o antysemityzm,
            lub poprostu kolaboruje z jego źydowskim gabinetem,bo tak jest "politycznie
            corect",nie zmieni to jednak faktu,źe Źyd się wkradł do Belvedwru .
            A to co ja piszę nie ma nic wspólnego z antysemityzmem.Czy jak bym napisał,
            źe Ślązak-komunista,ubiega zie o państwowy urząd,onzaczałoby antyślązatyzm,
            Zobaczymy,czy papieź w zbliźającej się wizycie dopuści łobuza na Wawel,
            bo zapewne jak zainteresowani wiedzą, Rada Miejska Krakowa ogłosiła psubrata,
            "persona nongrata".
            Szkodzą Polakom właśnie typy "unaj" twojego pokroju,tchórze i karierowicze dla
            których patriotyzm to obce słowo,lub polscy Źydzi dla których sprawy Izraela,
            to sprawy pierwszoplanowe.Nawet podczas historycznego pobytu prezydenta
            USA,prezydentowa oprowadzała Amerykanów po źydowskich szkołach w Warszawie,
            jakby to polskie nie istniały,jeszcze jeden dowód na faforyzowanie interesów
            źydowskich ponad Polskie.Trzeba raz na zawsze połoźyć kres tego rodzaju
            działalności i przepędzić to całe towarzystwo do Izraela,jak w roku 1968,
            wówczas równieź nikt z Polaków nie przypuszczał ilu Źydów zasiadało w rządzie ,
            aź ministerjalne stołki zaczęły pustoszeć.

• jk Re: KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA 17.07.02, 22:52

> Kaźdy kto ma troche oleju e głowie,wie o tym źe Kwaśniewski to źydo-
              komunista
              > wielu chowa głowę w piasek z obawy,źeby nie zostac posądzonym o antysemityzm,
              > lub poprostu kolaboruje z jego źydowskim gabinetem,bo tak jest "politycznie
              > corect",nie zmieni to jednak faktu,źe Źyd się wkradł do Belvedwru .
              > A to co ja piszę nie ma nic wspólnego z antysemityzmem.Czy jak bym napisał,
              > źe Ślązak-komunista,ubiega zie o państwowy urząd,onzaczałoby antyślązatyzm,
              > Zobaczymy,czy papieź w zbliźającej się wizycie dopuści łobuza na Wawel,
              > bo zapewne jak zainteresowani wiedzą, Rada Miejska Krakowa ogłosiła psubrata,
              > "persona nongrata".
              > Szkodzą Polakom właśnie typy "unaj" twojego pokroju,tchórze i karierowicze
              dla
              > których patriotyzm to obce słowo,lub polscy Źydzi dla których sprawy Izraela,
              > to sprawy pierwszoplanowe.Nawet podczas historycznego pobytu prezydenta
              > USA,prezydentowa oprowadzała Amerykanów po źydowskich szkołach w Warszawie,
              > jakby to polskie nie istniały,jeszcze jeden dowód na faforyzowanie interesów
              > źydowskich ponad Polskie.Trzeba raz na zawsze połoźyć kres tego rodzaju
              > działalności i przepędzić to całe towarzystwo do Izraela,jak w roku 1968,
              > wówczas równieź nikt z Polaków nie przypuszczał ilu Źydów zasiadało w
              rządzie ,
              > aź ministerjalne stołki zaczęły pustoszeć.

To "nie ma nic wspolnego z antysemityzmem"? Przecyztaj twoje slowa raz jeszcze,
              bo chyba nie rozumiesz nawet tego, co piszesz. Jesli dla ciebie 1968 rok byl
              spoko i nic wtedy zlego sie nie stalo, to moge ci tlyko wspolczuc. Naprawde,
              przykro mi, ze jeszcze sa w Polsce tacy ludzie jak ty. Jesli ktos nazwalbym
              mnie Zydem, to bylbym z tego dumny (niepojete, prawda?). Pewnie "Tylko Polska"
              to dla ciebie jedyna powazna lektura, co? (swego czasu byla tam taka fajna
              lista osob ze zmienianymi nazwiskami - szkoda tylko, ze nieprawdziwa :-))

Janusz
              • Gość: Szpadel Re: KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA IP: *.proxy.aol.com 18.07.02, 00:27
                jk napisał:

> Gość portalu: Szpadel napisał(a):
                >
                > > Kaźdy kto ma troche oleju e głowie,wie o tym źe Kwaśniewski to źydo-
                > komunista
                > > wielu chowa głowę w piasek z obawy,źeby nie zostac posądzonym o antysemity
                > zm,
                > > lub poprostu kolaboruje z jego źydowskim gabinetem,bo tak jest "polityczni
                > e
                > > corect",nie zmieni to jednak faktu,źe Źyd się wkradł do Belvedwru .
                > > A to co ja piszę nie ma nic wspólnego z antysemityzmem.Czy jak bym napisał
                > ,
                > > źe Ślązak-komunista,ubiega zie o państwowy urząd,onzaczałoby antyślązatyzm
                > ,
                > > Zobaczymy,czy papieź w zbliźającej się wizycie dopuści łobuza na Wawel,
                > > bo zapewne jak zainteresowani wiedzą, Rada Miejska Krakowa ogłosiła psubra
                > ta,
                > > "persona nongrata".
                > > Szkodzą Polakom właśnie typy "unaj" twojego pokroju,tchórze i karierowicze
                >
                > dla
                > > których patriotyzm to obce słowo,lub polscy Źydzi dla których sprawy Izrae
                > la,
                > > to sprawy pierwszoplanowe.Nawet podczas historycznego pobytu prezydenta
                > > USA,prezydentowa oprowadzała Amerykanów po źydowskich szkołach w Warszawie
                > ,
                > > jakby to polskie nie istniały,jeszcze jeden dowód na faforyzowanie interes
                > ów
                > > źydowskich ponad Polskie.Trzeba raz na zawsze połoźyć kres tego rodzaju
                > > działalności i przepędzić to całe towarzystwo do Izraela,jak w roku 1968,
                > > wówczas równieź nikt z Polaków nie przypuszczał ilu Źydów zasiadało w
                > rządzie ,
                > > aź ministerjalne stołki zaczęły pustoszeć.
                >
                > To "nie ma nic wspolnego z antysemityzmem"? Przecyztaj twoje slowa raz
                jeszcze,
                >
                > bo chyba nie rozumiesz nawet tego, co piszesz. Jesli dla ciebie 1968 rok byl
                > spoko i nic wtedy zlego sie nie stalo, to moge ci tlyko wspolczuc. Naprawde,
                > przykro mi, ze jeszcze sa w Polsce tacy ludzie jak ty. Jesli ktos nazwalbym
                > mnie Zydem, to bylbym z tego dumny (niepojete, prawda?). Pewnie "Tylko
                Polska"
                > to dla ciebie jedyna powazna lektura, co? (swego czasu byla tam taka fajna
                > lista osob ze zmienianymi nazwiskami - szkoda tylko, ze nieprawdziwa :-))
                >
                > Janusz

Faktem jest,ze w czasie powojennym Semici sa mordowani przez Zydow i ofiary
                ich mordow siegaja wielu tysiecy.Nawet ich obecny przywodca Sharon chciany
                jest przez miedzynarodowy komitet w Hadze za zbrodnie ludobojstwa popelnione
                na uchodzcach palestynskich.Przypomne,ze podczas okupacji Libanu przez Izrael
                Sharon wydal rozkaz wymordowania 20-tysiecy Polestinskich kobiet i dzieci
                znajdujacych sie w tym czasie w namiotach zorganizowanego przez UN obozu
                uchodzcow,ktore zostaly ostrzelane z broni maszynowej z izraelskich
                helikopterow.
                W 1968 roku owczesne wladze polskie wydalily do Izraela klike zwyklych
                szubrawcow zydowskich zerujacych na polskim Narodzie.
                Ja absolutnie nigdy nie bylem,nie jestem i nie bede antysemita,a ze Ty osobniku
                mnie tak nazywasz,swiadczy o twoim wypranym mozgu,wedlug ktorego kazdy,
                ktory pisze niekozystnie o zydowskich podlosciach musi byc antysemita,
                tym samym,gdy Zydzi poniewieraja dobre imie Polski na calym Swiecie chowasz
                glowe w piasek , smrod jaki sie wokol Ciebie unosi swiadczy o pelnych porach
                strachu.
                • jk Re: KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA 20.07.02, 22:53

> Faktem jest,ze w czasie powojennym Semici sa mordowani przez Zydow i ofiary
                  > ich mordow siegaja wielu tysiecy.Nawet ich obecny przywodca Sharon chciany
                  > jest przez miedzynarodowy komitet w Hadze za zbrodnie ludobojstwa popelnione
                  > na uchodzcach palestynskich.Przypomne,ze podczas okupacji Libanu przez Izrael
                  > Sharon wydal rozkaz wymordowania 20-tysiecy Polestinskich kobiet i dzieci
                  > znajdujacych sie w tym czasie w namiotach zorganizowanego przez UN obozu
                  > uchodzcow,ktore zostaly ostrzelane z broni maszynowej z izraelskich
                  > helikopterow.

Nie chcialbym bronic Szarona, ale ta sprawa nie jest jednoznaczna. Jedni mowia
                  tak, inni tak. Nie ryzykowalbym stwierdzenia, ze wszystykiemu jest winny Szaron.

> W 1968 roku owczesne wladze polskie wydalily do Izraela klike zwyklych
                  > szubrawcow zydowskich zerujacych na polskim Narodzie.
                  > Ja absolutnie nigdy nie bylem,nie jestem i nie bede antysemita,a ze Ty
                  osobniku
                  >
                  > mnie tak nazywasz,swiadczy o twoim wypranym mozgu,wedlug ktorego kazdy,
                  > ktory pisze niekozystnie o zydowskich podlosciach musi byc antysemita,
                  > tym samym,gdy Zydzi poniewieraja dobre imie Polski na calym Swiecie chowasz
                  > glowe w piasek , smrod jaki sie wokol Ciebie unosi swiadczy o pelnych porach
                  > strachu.

Racja, mam wyprany mozg :-) skoro tak piszesz... ale przynajmniej nie pisze
                  niestworzonych rzeczy, o np. zydokomunistach.
                  "Zydzi poniewieraja dobre imie Polski na calym swiecie"? Czyli? Chodzi o
                  domaganie sie zwrotu mienia zagarnietego przez kounistow? Mam racje? A moze o
                  zmianie tekstu na pomniku w Jedwabnem?

:-)
                  Janusz
        • gatto2pl Re: KOMUNIŚCI ZABIJAJĄ BIZNES - ROMAN KLUSKA 20.07.02, 23:46

>> Myślę,źe źyjemy w kraju rządzonym,przez źydo-komunistów i z tąd te problemy,
          > czyli jak nie jesteś jednym z nich lub nie popierasz ich kliki,zawszę będą
          > rzucali kłody pod nogi ludziom przedsiębiorczym,jak tylko ukaźe się
          jakakolwiek
          >
          > złotówka zysku dla kapitalisty natychmiast ustawia się kolejka biurokratów z
          > źydokomunistycznym mandatem skrupulatnie likwidującym zysk wyzyskiwacza.
          a tak dla niewiedzacych ...to twoje zyjemy to pluralis majestatis???
          a ty gdzie ...w Polsce ...buuuuuuuuuuuuuu! nie wydaje mi sie:-((((((((
          gatto2pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka