Dodaj do ulubionych

Etyka na forum!!!

25.07.02, 17:32
Na kieleckim forum redakcja zamiescila informacje, ze wszystkie watki
obrazliwe, niezgodne z etyka sa likwidowane. Ciekawe czemu sie tak u nas nie
dzieje? Znalazlo by sie tego troche...
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm... Re: Etyka na forum!!! IP: 168.143.113.* 25.07.02, 18:01
      cze67 napisał:

> Na kieleckim forum redakcja zamiescila informacje, ze
      wszystkie watki
      > obrazliwe, niezgodne z etyka sa likwidowane. Ciekawe
      czemu sie tak u nas nie
      > dzieje? Znalazlo by sie tego troche...

Jesteś w stanie ocenić co jest obrażliwe i nie zgodne z
      etyką, a nie poprostu różnicą poglądów ? Ja nie :(
      • cze67 Re: Etyka na forum!!! 25.07.02, 18:04
        a ja tak, np. gdy ktos mnie wyzywa od zydokomuchow
        • gatto2pl Re: Etyka na forum!!! 25.07.02, 18:40
          cze67 napisał:

> a ja tak, np. gdy ktos mnie wyzywa od zydokomuchow
          Cze! Masz racje....i racje ma redakcja kielecka...
          ..to tak trudno odroznic wyzwiska, chamstwo itd od normalnego
          zachowania sie??? - przeciez tu nie chodzi o poglady, w koncu wolnosc
          slowa istnieje, ale niestety i chamstwa tez!
          gatto2pl

• Gość: les1 Re: Etyka na forum!!! IP: 5.1D* / *.mweb.co.za 25.07.02, 20:09
          Cze...mnie takie slowo na pewno by nie obrazilo!!!
          Wrecz przeciwnie!!...Bylbym bardzo dumny, ze ktos docenia moje pochodzenie i
          poglady polityczne...
          Komunista i do tego...Zyd!...les1... ;-)))
    • kasia_57 Re: Etyka na forum!!! 25.07.02, 19:08
      cze67 napisał:

> Na kieleckim forum redakcja zamiescila informacje, ze wszystkie watki
      > obrazliwe, niezgodne z etyka sa likwidowane. Ciekawe czemu sie tak u nas nie
      > dzieje? Znalazlo by sie tego troche...

Obwiam się, że nasza redakcja nie bardzo potrafi sobie z naszym forum poradzić,
      może to kwestia braku zainteresowania, a może puszczenia wszystkikego
      na "żywioł"...
      Mam nadazieję, ze to się zmieni.
      • Gość: u92 Re: Etyka na forum!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.02, 21:34
        Etyka na forum ?
        To forum bedzie takie jak my sami bedziemy na nim pisali.Dbajac o kulture slowa
        na tym forum nie musimy sie obawiac krytyki!Jezeli postapimy tak jak na forum
        kieleckim to bedziemy na najlepszej drodze do wprowdzenia takiego smiesznego
        pojecia jakim jest " cenzura"! Zyczycie sobie tego?
        Jezeli ktos pisze wulgarne teksty sam sobie wystawia opinie,pozytywne w tym
        jest to ze przynajmniej wiemy Z KIM mamy do czynienia.
        Mialem wojka ,byl dziennikarzem kiedys mi pokazal liste zakazanych tematow na
        ktore nie wolno mu bylo pisac,byla dluuuuuuuga. Wprawdzie bylo to za czasow
        komuny ale mam wrazenie ze forum kieleckie zmierza w kierunku cenzury.
        Od nowa po staremu?
        • Gość: TROY Re: Etyka na forum!!! IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.02, 22:28
          Gość portalu: u92 napisał(a):

> Etyka na forum ?
          > To forum bedzie takie jak my sami bedziemy na nim pisali.Dbajac o kulture
          slowa
          > na tym forum nie musimy sie obawiac krytyki!Jezeli postapimy tak jak na
          forum
          >
          > kieleckim to bedziemy na najlepszej drodze do wprowdzenia takiego smiesznego
          > pojecia jakim jest " cenzura"! Zyczycie sobie tego?
          > Jezeli ktos pisze wulgarne teksty sam sobie wystawia opinie,pozytywne w tym
          > jest to ze przynajmniej wiemy Z KIM mamy do czynienia.
          > Mialem wojka ,byl dziennikarzem kiedys mi pokazal liste zakazanych tematow na
          > ktore nie wolno mu bylo pisac,byla dluuuuuuuga. Wprawdzie bylo to za czasow
          > komuny ale mam wrazenie ze forum kieleckie zmierza w kierunku cenzury.
          > Od nowa po staremu?

Moja opinia jest podobna. 100% racjii.
        • gatto2pl Re: Etyka na forum!!! 26.07.02, 02:34
          Gość portalu: u92 napisał(a):

> Etyka na forum ?
          slowa
          forum
          >
          > Od nowa po staremu?

A co z tym wszystkim wspolnego ma cezura??????
          Przeciez nie chodzi o idee, mysli wypowiadane...
          Czy to tak trudno!!!!??? wypowiadac sie, dyskutowac bez potrzeby obrazania
          innych rozmowcow?????? studiare...studiare..uczyc sie i jeszcze raz uczyc sie
          "wypowiadania" dialettica!!!!!! niestety My Polacy mamy daleka droge do
          przebycia!!!
          Wystarczy poczytac Klasyki aby ...nauczyc sie jak i z kim rozmawiac, a raczej
          przekonac bez uzywania zupelnie niepotrzebnych ...epitetow!!!

Ciao
          gatto2pl
          • Gość: u92 Re: Etyka na forum!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.07.02, 19:32
            Gatto ,ladnie napisane nie powiem! :) ja rownierz jestem przeciw takiemu
            slownictwu ale wlasnie te ale.Byc moze wybiegam myslami do przodu i na zimne
            dmucham czy jest tak zle ze musimy wzorowac sie na forum kieleckim?
            Chodze rownierz na inne forum i mozesz mi wierzyc ze NIKT !!! tam nie wpadnie
            na mysl aby kogos okreslic ordynarnie.
            Tam cos takiego jest uznawane jako zwykla bezsilnosc i brak kultury,krotko po
            takim wpisie mozesz szukac sobie inne forum, tam juz nie istniejesz.
            Forum Gdanskie ma zdrowy pozadek rozumowania pewnych postaw i mysle ze jest
            calkowicie samodzielnie ( czt.uczestnicy)poradzic sobie z takimi osobnikami
            bez potrzeby uciekania sie do metod kieleckich.
            Pozdrowienia u92
            • krzysiek_n Re: Etyka na forum!!! 27.07.02, 20:04
              Pięknoduchy i idealiści! Zapominacie, że oprócz zwykłych uzytkowników forum
              jest też odwiedzane przez ludzi chorych na nienawiść, złośliwych czy po prostu
              chamów.
              Poczekajcie jeszcze trochę, jak tak dalej pójdzie to nasze forum skończy tak
              jak forum "Polonia". Puszczono je na żywioł i potem ichni admin przestał
              nadążać ze sprzątaniem. Już mamy początki, zobaczcie sobie wątek "Dyktat i
              szowinizm lucy_z", w całości zapełniany przez trolla piszącego z adresu
              *.libre.retevision.es.
              IMO jest róznica między moderowaniem a cenzurą.
              A z "Polonii" ludzie po prostu pouciekali...
              Ja ich rozumiem, bo mi też by się odechciało przekopywać przez zwały inwektyw i
              bluzg pod adresem przyjaciół.
        • cze67 Re: Etyka na forum!!! 29.07.02, 10:01
          Gos´c´ portalu: u92 napisa?(a):

> Etyka na forum ?
          slowa
          forum
          >

To co piszesz nijak sie ma do rzeczywistosci jaka zapanowala na forum. Nie
          wiem, czy zauwazyles, co dzieje. Zaczynaja przwazac watki obrazliwe, generowane
          przez jakich palantow, ktorzy maja wielka ucieche, bo moga pisac co im sie
          zywnie podoba, bo nie poniesie za to odpowiedzialnosci. I nie wiem jakimi
          pieknymi slowami bysmy sie poslugiwali, jakie znakomite tematy wymyslali, to to
          forum staje sie smietnikiem, do ktorego kazdy moze wrzucic co mu sie podoba,
          kazdy smiec, kazde gowno i nikt tego nie wyczysci. To odstrasza ludzi, ktorzy
          chca po prostu sobie porozmawiac. Sa obrazani, bo komus przeszkadza ich
          obecnosc. Ja powaznie zastanawiam sie, czy ma sensa rozmawianie na forum, gdy
          ni z tego ni z owego mozesz zostac napadniety, obrazony, sponiewierany. Mozna
          powiedziec, to tylko forum, luzik, po co te krzyki. A ja wam powiem, ze to co
          sie dzieje przekroczylo granice dobrego smaku. To wielu ludzi dotyka osobiscie
          i bolesnie. I dlatego potrzeba kogos, kto by to kontrolowal.

> Od nowa po staremu?

Nie chodzi o cenzure ale o jakies normy moralne. O wzajemny szacunek. Jest go
          na forum coraz mniej.
          • krzysiek_n Re: Etyka na forum!!! 29.07.02, 17:05
            Mi się powoli odechciewa tu zaglądać...
            • gatto2pl Re: Etyka na forum!!! 29.07.02, 17:12
              krzysiek_n napisał:

> Mi się powoli odechciewa tu zaglądać...

do odwznych swiat nalezy...a nie mozemy poddac sie
              paru skretynialym,szarym osobnikom....
              Widzisz Twoja reakcja na forum moze cos dobrego
              przyniesie dla nas wszystkich .-)))))))
              Ciao
              gatto2pl
              • cze67 Re: Etyka na forum!!! 29.07.02, 17:23
                Zobaczymy czy oprocz groznych zapowiedzi pojda czyny...
            • lucy_z Re: Etyka na forum!!! 29.07.02, 17:31
              krzysiek_n napisał:

Krzysztof, poddajesz się??? O nie!!!! proszę, nie rób tego!!!
              Ja się nigdy nie poddam choćby nie wiem co!!!;) Ile mnie tu nie raz
              przykrości spotkało to wiedzą te osoby, które są najdłużej!!! A ja spotykam tu
              ludzi, których cenię, lubię, do których i Ty należysz, to co, to mam Was
              opuścić tylko dlatego, że ktoś może chory, a może samotny,tak chce zwrócić na
              siebie uwagę, że obraża mnie i nie tylko mnie???
              Pozdrawiam:)))
              • krzysiek_n Re: Etyka na forum!!! 29.07.02, 20:00
                Poddać to ja się nie poddam, ja nie z tych ;-)
                Ale co innego zawziętość a co innego przyjemność...

Po prostu uważam, że mimo wszystko nasze forum winno być moderowane. Nie
                jesteśmy zbyt wielka grupą, by poradzić sobie z trollami tak jak radzą sobie
                grupy dyskusyjne usenetu. Tam grupy są lub nie są moderowane, ale jest krótka
                piłka: spamer, cham, troll, itd. = ban. Tu się udało z "libre.retevision.es",
                ale następne trolle pewnie już się czają...

A na dziś pozostaje ignorowanie trolli, to jedyna możliwość. Nie można wdawać
                się z nimi w dyskusje prowadzące do nikąd, bo to jest dla nich pożywka. Gdy nie
                będą dostawać odpowiedzi - "zdechną z głodu" ;-)))

Motto na dziś:
                Nie karmić trolli!!! ;-)))

Pozdrawiam!
                Krzysiek
                • krzysiek_n Re: Etyka na forum!!! 29.07.02, 20:10
                  Zapomniałem jeszcze: dzięki Lucy że mnie lubisz, nawzajem :-)))

A przy okazji, znalazłem coś fajnego, ciekawe czy wyjdzie na forum:

>
                  > .:\:/:.
                  > +-------------------+ .:\:\:/:/:.
                  > | PLEASE DO NOT | :.:\:\:/:/:.:
                  > | FEED THE TROLLS | :=.' - - '.=:
                  > | | '=(\ 9 9 /)='
                  > | Thank you, | ( (_) )
                  > | | /`-vvv-'\
                  > +-------------------+ / \
                  > | | @@@ / /|,,,,,|\ \
                  > | | @@@ /_// /^\ \\_\
                  > @x@@x@ | | |/ WW( ( ) )WW
                  > \||||/ | | \| __\,,\ /,,/__
                  > \||/ | | | jgs (______Y______)
                  >
                  /\/\/\/\/\/\/\/\//\/\\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
                  • krzysiek_n Re: Etyka na forum!!! 29.07.02, 20:13
                    niestety...

Ale oryginał można zobaczyć tu:
                    groups.google.com/groups?q=do+not+feed+trolls++group:pl.rec.gory&hl=pl&lr=&ie=UTF-
                    8&inlang=pl&selm=NGBBLGMIIMFPJNBBBPJNIEDICHAA.t.dygala%
                    40bankspolem.com.pl&rnum=1

tylko adres trzeba skleic w całość...
            • petelka Re: Krzysiek_n!!! 30.07.02, 08:41
              krzysiek_n napisał:

Krzysiek, ani mi się waż rezygnować.:))) A kto bedzie wędrować wraz z nami po
              zagadkowym Gdańsku? A kto opowie pięknie o Beskidzie Niskim czy innych górskich
              wyprawach? A kto zainstaluje następną Krainę Łagodności? A kogo, w razie
              potrzeby, spytam o szlaki rowerowe wokół Trójmiasta? Jeżeli tacy ludzie jak Ty
              przestaną tutaj zaglądać, bedzie oznaczać to wygraną oszołomów i innych takich.
              Protestująca
              • krzysiek_n Re: Krzysiek_n!!! 30.07.02, 17:23
                Tekst o trollach znalazłem na mojej ulubionej grupie dyskusyjnej pl.rec.gory.
                Fajny, prawda?
                W ogole trollizm w necie jest bardzo ciekawym choć też bardzo uciążliwym
                zjawiskiem. Zabawnie jest dyskutować o trollach, gorzej wdawać się w dysputy z
                nimi samymi. Z nimi sie nie wygra, chyba że przez admina. Jak znajdę coś więcej
                to chyba założę nowy wątek.

Jak już odpisałem Lucy, poddać się to ja się nie poddam, ja nie z tych ;-)
                Ale co innego upór, co innego przyjemność. A przecież spotykamy się tu dla
                przyjemności, a nie po to żeby znosić obecność trolli...

Nic to, będzie dobrze, ja tam przeważnie jestem optymistą i "niespotykanie
                spokojny człowiek", no chyba że ktoś mi na odcisk nastąpi :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka