Dodaj do ulubionych

Nasz komentarz

IP: *.gdynia.mm.pl 06.07.05, 22:56
jak to co? nakazać Gdańskim Zakładom Nawozów Fosforowych (na ich koszt)
wywiezienie calej haldy na Śląsk! A dyrekcja oraz ci co twierdzili i
twierdza, ze problemu nie ma niech wezma sobie gratis po kilka workow tych
odpadow na swoje dzialki czy ogrodki i usypia sobie maly kopczyk aby
sprawdzic na wlasnej skorze (w przenosni i doslownie) w perspektywie kroto- i
dlugotrminowej wplyw odpadow na zdrowie ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: zz Re: Nasz komentarz IP: *.attu.pl 07.07.05, 11:52
      Jak szybko i bezboleśnie wywieźć 16 ton odpadów?I dlaczego akurat śląskowi to
      sprezentować?Jakby nie mieli własnych problemów z ekologią.
    • jb232 może zorganizujmy masowy protest pod urzędem 07.07.05, 14:46
      miejskim. To jest straszne, że lekceważą nasze dobro i nas trują bo jakaś firma
      wie komu się zrewanżować za pozytywne opinie. Sanepid karze właścicieli budek
      gastronomicznych za grille węglowe (bo brzydko w mieście pachnie) a wielka
      trująca hałda nikomu nie przeszkadza.
      • Gość: biały A co urzad miejski ma do tego?? IP: *.artnet.com.pl 07.07.05, 14:49
        Zanim wpadniesz na równie isiotyczny pomysł, pomyśl. Halda to sprawa gminy i
        powiatu Pruszcz ora wojewody pomorskiego.
        • jb232 Re: A co urzad miejski ma do tego?? 07.07.05, 14:57
          nie wiem czy jest to idiotyczny pomysł. Myślę, że wszystkie organy władzy
          samorządowej powinny ze sobą współpracować. Myślę, że jednak urząd miejski może
          mieć na ten temat coś do powiedzenia - o ile wiem rada miasta mieści się w
          urzędzie miejskim a nie wojewódzkim - może nasi radni ruszyli by dupeczki i
          zaczęli intensywnie działać w tej sprawie. Po to wybierałam ich i prezydenta -
          żeby dbali o moje dobro. W związku z tym, że to prezydenta wybierałam w
          wyborach bezpośrednich - myślę, że to właśnie on powinien być celem takiej
          demonstracji.
          • pomuchelskopp Re: A co urzad miejski ma do tego?? 07.07.05, 15:01
            Widzę że nie zrozumiałaś... ta hałda nie znajduje się w Gdańsku, tylko w
            sąsiedniej gminie, i władze Gdańska niewiele w tej sprawie mają do powiedzenia.
            Co innego władze na szczeblu wojewódzkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka