Dodaj do ulubionych

Złota (??????) Karczma

14.08.05, 19:42
Własnie skończyłem lekturę Waszego formu. Kupiłem mieszkanie w budynku nr 2.
Czy faktycznie w budynku nr 1 jest tyle problemów? Proszę Was - czy możecie
mimo wszystko napisać cokolwiek optymistycznego o Waszym nowym mijscu "na
ziemi" i o MARGO ?
Obserwuj wątek
    • lukka74 Jednak Złota ... 15.08.05, 11:51
      Wiesz jak sie wydaje tyle kasy to bacznie zwraca sie uwage na wszelkiego typu
      niedorobki - nawet jesli sa drobne. Stad tez drobne utarczki z Margo.

Jednak, musze przyznac, ze generalnie my (ja i zona) jestesmy zadowoleni z
      naszego mieszkanie i z wiekszymi problemami sie nie spotkalismy.
    • dglugla Re: Złota (??????) Karczma 16.08.05, 08:18
      My ogólnie też większych zastrzeżeń nie mamy. To co miało być poprawione - Margo
      poprawiło. Raczej narzekać nie możemy. Usterki (u jednych mniejsze, u innych
      większe) myślę, że zdarzają się u każdego dewelopera, bez względu na cenę metra
      mieszkania. Sęk w tym, że każdy dostrzega inne błędy, a zdarzają się i tacy,
      którym pewne usterki w ogóle nie przeszkadzają.
      Fakt - na tym forum raczej niewiele jest pochwał pod adresem Margo, ale wynika
      to z tego, że raczej nikt nie rozpisuje się na temat tego co mu się w wykonaniu
      jego mieszkania podoba. Ściany są względnie proste, kąty 'proste' niewiele
      odbiegają od 90st :) (gorzej z innymi kątami), a wymiary też są zbliżone do tych
      przewidzianych projektem, a jeżeli są różne, to najczęściej na korzyść klienta.
      Większe problemy wynikają z okolicy i sąsiedztwa, ale to mamy nadzieję z czasem
      jakoś się unormuje.
      Pozdrawiamy i witamy przyszłych sąsiadów :)
      • magda_e1 Re: Złota (??????) Karczma 18.08.05, 19:11
        Witam sąsiada zza płotu...
        Potwierdzam z radością, że nie we wszystkich mieszkaniach ściany są krzywe a
        kąty nierówne. W moim akurat przez kilka miesięcy zamieszkiwania tutaj nie
        odnaleźliśmy ani jednej usterki czy fuszerki. Jedynie powtórnie pomalowano nam
        barierki na balkonie.
        Jesteśmy w pełni zadowoleni, czego i Panu szczerze życzę.
    • hekate22 Re: Złota (??????) Karczma 17.08.05, 09:21
      aaaa42 napisał:

> Własnie skończyłem lekturę Waszego formu. Kupiłem mieszkanie w budynku nr 2.
      > Czy faktycznie w budynku nr 1 jest tyle problemów? Proszę Was - czy możecie
      > mimo wszystko napisać cokolwiek optymistycznego o Waszym nowym mijscu "na
      > ziemi" i o MARGO ?

Witam
      • hekate22 Re: Złota (??????) Karczma 17.08.05, 09:33
        Kupilam mieszkanie w pierwszym bloku pb Magro. Jezeli chdzi o jakosc wykonanych
        mieszkan to jes nie najgorsz, chociasz za ta cene to oceniam srednio firme Margo
        (przerost formy nad trscia). Jezeli Margo cos Panu obiecala a nie dostal pan
        tego na pismiemie to nie ma im co wierzyc (jak kupowalam miezszkanie to pani z
        Margo podniecala sie ze zainstaluja nam brame wjazdawa, a jak przyszlo co do
        czego to nabrali wody w usta i wspolnota musiala sama zlozyc sie na brame).

Przy odbirze prosze zwrocic uwege na takie sprawy jak:
        - czy nie sa porysowane: parapety, szyby w oknach, futryny (moja byla),
        - czy wszystkie wyprowadzenia mediow sa wykonane zgodnie z projektem,
        - czy wszystkie okna sa zamontowane na tej samej wysokosci,
        - czy scianki dzialowe sa postawione prosto,
        - wykonczenie sciany pod grzejnikami (w miejscach doprowadzen rurek do
        grzejnikow na 100% bedzie zle wykonczone)
        - zewnetrzne parapety

• lukka74 podlaczenia mediow i scianki dzialowe 17.08.05, 13:25
          tez zdazyla mi sie niezgodnosc rozlozenia gniazdek w porownaniu do planu, ale
          musze przyznac, ze Margo raz-dwa przyslalo fachowcow, ktorzy poprawili robote.

a propos scianek, to przytaczam opinie panow, ktorzy kladli mi panele i
          powiedzieli, ze takich prostych scian jeszcze nie widzieli...
    • lisekg Re: Złota (??????) Karczma 18.08.05, 22:04
      Witamy przyszłego sasiada

Musi Pan pilnie przyglądac sie Margo i być stanowczy. Nam chcieli wstawić
      parapet przy drzwiach balkonowych (bo trudno mówic tu o progu w momecie gdy
      miał on 40 cm) Ale po naciskach i groźbie nieodebrania mieszkania Margo
      poprawiło sie ( wymieniło drzwi balkonowe na dłuzsze) i obecnie mamy juz próg 5
      cm ;-)

Nie robią źle ale do ideału to im dużo brakuje ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka