Gość: GAZETA IP: 10.10.41.* 29.05.01, 11:39 W dzisiejszej "Gazecie Morskiej" napisalismy o sprzedawaniu meczy w niższych ligach. Prosimy o uwagi i opinie lub inne przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gimi Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 29.05.01, 13:08 Dziś klub "A" jest w potrzebie(kupienia punktów oczywiście), jutro będzie to klub "B", dlatego nikt nikogo nie złapie za ręke. Tym bardziej w niższych ligach, prasa o nich pisze tylko skrótowo. Oni są bezimienni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: *.ibngr.edu.pl 29.05.01, 13:57 Ciekaw jestem ile z tego można wyciągnąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: 10.10.41.* 29.05.01, 14:38 Co z tego, że Gazeta bedzie się zajmować takimi sprawami. Tak naprawdę nikt nie jest w stanie uspokić tej grandy. Mecze były, są i będą sprzedawane. Taki jest los naszej polskiej piłki. Nie dość, że słaba to jeszcze fałszywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemit Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: 10.10.41.* 29.05.01, 15:20 Już się nie mogę doczekać najbliższej kolejki. Na uwagę zasługuje kilka spotkań III i IV ligi. Może teraz sprzedawczyki bedą uważać. Po publikacjach prasowych coraz więcej osób patrzy im na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: 212.244.184.* 29.05.01, 16:04 Było, jest i będzie. Nic sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radykal Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: 198.81.17.* 29.05.01, 17:07 sprawa rozwiazana- jestesmy ponoc najlepszym na swiecie tzw. chrzescijanskim narodem, niech wiec kazdemu klubowi pilkarskiemu przewodzi proboszcz z parafii, na ktorej terenie znajduje sie klub. jego pozycja, calkowicie wolna od oplat, a reszta tzw. dzialaczy, prucz ich pelnej serca i sprawiedliwej pracy, codziennie do spowiedzi. zapewniam, ze sie prawdziwie przekonamy,czy w naszych sercach jest jeszcze odrobina miejsca dla stworcy,czy nasze chrzescijanstwo jest biblijne, a moze niema nic wspolnego z jezusem i prawda biblijna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: *.nsm.pl 29.05.01, 17:47 A ja Wam powiem ,że sprzedawanie meczy opiera się na średniowiecznej jeszcze tradycji i zasadzie "do ut des" czyli 'daję abyś i ty dał" ;))) Sprzedawanie meczy odbywa się prawdopodobnie na zasadzie tzw.układów,ja dzisiaj pomogę tobie ty jutro pomożesz mnie.Czy np. Wisła potrzebuje pieniędzy i dlatego sprzedaje mecz Orlenowi?Oczywiście nie.Ale w przyszłym sezonie(lub za 2 lata) Wisła może grać mecz decydujący o mistrzostwie właśnie z Orlenem (zakładając ,ża nie Orlen będzie bezpośr. rywalem w walce o złoto) a wtedy... Pieniądze na pewno kraża w lidze ale chyba powszechniejszy jest handel wymienny,czego wzorowym wręcz przykładem był "trójmecz" Polonia-Górnik.Na ironie zakrawa fakt,że to właśnie ten mecz przelał czrę goryczy wśród kibiców i spowodował ich protesty ,których nie mogły zlekceważyc ani media ani PZPN (choć formą reakcji tej instytucji jest coś w rodzaju podkulenia ogona pod siebie;). Czy można temu zapobiec?Pamiętajmy,że przedstawienie pt.polska piłka nożna jest tylko częścią cyrku o nazwie polska szara rzeczywistość.Skoro korupcja jest powszechna w policji,służbie zdrowia,edukacji a nawet (o nie to niemożliwe! ) w polityce ,to i futbol jako jedyny dziewictwa nie zachowa. Co oczywiście nie żadnym usprawiedliwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: 10.10.41.* 29.05.01, 20:14 beast, jak zawsze nie zawiodłes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: *.nsm.pl 29.05.01, 22:35 Na mnie jak na Zawiszy(tym z Garbowa,nie z Bydgoszczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hit Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: 10.10.41.* 30.05.01, 18:35 Pogadamy, pogadamy, a i tak nic się nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: *.nsm.pl 31.05.01, 00:09 To się akurat zgadza,ale ...nadzieja umiera ostatnia. Może fakt ,że zainteresował się sprawą sam szeryf Kaczyński spowoduje ,że niektórzy złamią zmowę milczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcroti Re: O KORUPCJI W PIŁCE NOŻNEJ IP: *.ibngr.edu.pl 31.05.01, 10:27 Jak jednak widać wsród nas brakuje takich którzy mogliby sypnąć nazwiskami i kwotami. A może jednak ktos wie ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś