Dodaj do ulubionych

Turystów trzeba kasować

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.05, 20:31
Jest niedaleko Gdanska sanatorium w bardzo dobrym stanie (co za przypadek!) o
nazwje Stutthoff, do ktorego aby tradycje zachowac i w ramach archeologi
eksperymentalnej ca. 30 % obecnych mieszkancow Gdanska ze wszystkich sfer
spolecznych (tez umundurowanych) na powjedzmy minimum 24 miesiace
resocjalizacji przy owacjach pozostalych 70% znalezaloby humanitarnie
przesiedlic.

Kryteria stare i nowe uzupelniaja sie jak najbardziej:
bandytyzm, lenistwo, lichwiarstwo, klamstwo i korupcja itd.

Obserwuj wątek
    • Gość: gola Re: Turystów trzeba kasować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:44
      Włodarzom najwyraźniej odpowiada taki niechlubny wizerunek miasta. Gratulacje :-/
    • Gość: Marcin Re: Turystów trzeba kasować IP: *.ima.pl / *.ima.pl 06.09.05, 23:45
      Dante, Ciebie pierwszego. Ty albo nie jesteś normalny, człowieku, albo po ryju
      jeszcze nie dostałeś porządnie...
      • maruda.r Re: Turystów trzeba kasować 07.09.05, 08:54
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Dante, Ciebie pierwszego. Ty albo nie jesteś normalny, człowieku, albo po ryju
        > jeszcze nie dostałeś porządnie...

Gość, w istocie, nie jest normalny. Wipisuje co jakiś czas na forach podobne
        brednie, potem miesiąc lub trzy przerwy (leczenie?) i znów bazgroli w internecie.

• Gość: Marcin Re: Turystów trzeba kasować IP: 213.199.221.* 07.09.05, 10:05
          Wiem, też obserwowełem jego wypowiedzi, kiedyś nawet jakiś mądry post udało mu
          się napisać ale gdy zobaczyłem jego dalsze wypociny to się za głowę złapałem.
          Gość w istocie nie jest normalny, z tego co pamiętam mieszka w Niemczech, więc
          skoro tak mu się tutaj nie podoba, czemu więc ładuje tutaj nos i jeszcze
          bardziej pogłębia swoją i tak już zaawansowaną depresję. Najbardziej mnie
          śmieszy gdy próbuje używać literackiego języka, a błędy ortograficzne wali co
          chwila...
    • Gość: jan adamowicz Re: Turystów trzeba kasować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:51
      a gdzie na dobrej bramy - mieszkam 6 lat i nie widzialem
      • Gość: Dante Re: Turystów trzeba kasować IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 07.09.05, 09:10
        Rozumje , ze ci eksperci od psychdializy nalezo do tych 30% .
        Mam dzisiaj dobry chumor i mysle, ze da sie to zorganizowac aby ten , ktory tak chetnie chece
        argumentowac cytuje "po ryju" dostanie w PKP srodku transportu naturalnie mjejsce przy oknie.
        • Gość: ogio Dante wg mnie zaliczasz się do 30% IP: *.such.nat.hnet.pl 07.09.05, 09:21
          Jako folksdojcz, tudzież kilkudniowy fryc zdążywszy popluskać się w "czystej"
          Łabie.
    • Gość: Ligia niech coś z tym zrobią :/ IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 07.09.05, 09:43
      Dlaczego zwykli mieszkańcy, którzy naprawdę cenią sobie możliwość wyjścia na
      spacer na nieliczne na osiedlach tereny zielone muszą bać się dresów? Już
      kiedyś prawie oberwałam kamieniem, a dresy zwykle też mnie zaczepiają gdy idę
      gdzieś z psem. Starszym kretynom coś odpowiem, ale tym łysym pałom mniej więcej
      w moim wieku albo i młodszym się boję. To chyba jakiś nowy gatunek, zaginione
      ogniwo w ewolucji. I faktycznie, szkoda, że nie ma więcej patroli. Bo niestety
      napwet Toruńską po zmroku strach iść.
      • Gość: Dante Re: niech coś z tym zrobią :/ z homo sovieticus IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 07.09.05, 10:25
        To sa pozostalosci z gatunku homo sovieticus, ktorych reprezentanci tacy jak Marcin i ogio, nadal wola
        w swoim korsakov obledzie spiewac partyzanckie piosenki na stertach smieci i okradac tych 70%.

Tez jestem zdania, ze specialne metody sa legitym w sepcialnych sytuacjach.
        • Gość: Marcin NIE KARMIĆ TROLLA DANTEGO IP: 213.199.221.* 07.09.05, 10:56
          Moje życie ani mój dom nie jest stertą śmieci, Twój Dante.
          Moi drodzy, nie karmcie tego Trolla i nie odpisujcie na jego posty. Sam
          niniejszym przestaję to robić.
          • Gość: Dante Re: lokalne piekelko IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 07.09.05, 11:20
            Jak widzisz, zaniteresowania lokanymi sympatiami trzyma sie w granicach, natomiast na temat
            bespieczenstwa Gdaska i poprawy jego Image wszyscy sa bardzo zainteresowani, no powjedzmy oprocz
            ciebie.
    • Gość: turysta Re: Turystów trzeba kasować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:19
      Już dawno przestałem przyjeżdżać do Trójmiasta na odpoczynek i wolę jechać za
      granicę gdzie jest taniej i bezpieczniej . Po tym przykładzie widać jak Polakom
      zależy na rozwoju Polski i turystyce . Ktoś przyjeżdża zostawia pieniądze w
      restauracjach , hotelach ,kioskach itd. ,a jakiś idiota i debil okrada tych
      ludzi . Z czym to się wiąże ? A z tym ,że wieść się szybko rozejdzie i
      Trójmiasto będzie jedną wielką dziurą na mapie turystyki . I to nie tylko wina
      rządu , policji i wymiaru sprawiedliwości ,ale także zwykłych obywateli ,którzy
      uważają siebie za ludzi o dobrych sercach co nikomu nie robią krzywdy . Jeżeli
      my tzw. dobrzy ludzie nie przeciwstawimy się MAŁEJ GARSTCE idiotów ,którzy nie
      potrafią się przystosować do reguł ,to nas to zniszczy . Człowiek dobry ,który
      nic nie robi jest w istocie człowiekiem bardzo złym . Już nie raz
      przeciwstawiłem się bandytom i kilka razy poważnie oberwałem ,ale nie mogę
      znieść tych neandertalczyków ,którzy prowadzą tą Polskę na dno . Nie oberwałbm
      też bardzo mocno gdyby ktoś z przechodniów i pomógł ,a było wtedy w okolicy ze
      20 osób na .... 2 bandytów . Śmieszne co ? Zawsze mnie dziwiło jak np. 1000
      Żydów w jednym obozie nie mogło się przeciwstawić 20 żołnierzom ? Wiem ,że
      żołnierze mięli broń ,ale 1000 osób które wiedziały ,że i tak zginą raz-dwa
      mogły rozgromić cały obóz . Czy może nasze społeczeństwo daje ciche
      przyzwolenie na działania tych idiotów w dresach ? Może mamy mentalność
      złodzieja np. piractwo ,a w niedzielę się wyspowiadamy i po kłopocie ?
      • Gość: jan adamowicz Gdań Re: Turystów trzeba kasować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:39
        odpowiedz dla turysty - nie martw sie tak o Gdańsk bo ja mieszkając na
        Dobrej jescze jakoś żyję ale gdybym mieszkał na Starym Mieście to w lecie
        bym oszalał- turystyka może w wydaniu masowym być calkowićie okropna - w
        Gdańsku było podobno w czasie trwania Targu Dominika przz 3 tygodnie 5
        milionow ludzi więc prosze raczej nie musisz nawiedzać Gdańska - i tak
        ledwo zipiemy pozdrowienia serdeczne jszcze żywy Gdańszczani
    • Gość: Hera9 Nie tylko tamto miejsce omija policja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:49
      na Przymorzu,u zbiegu Obr.Wybrzeza i Chlopskiej,jest dziki park.Przychodza tam
      z psiakami,zeby mogly sie wybiegac,czasami wypiją jakies piwo-z dala od
      ludzi.Tam wpada policja-grupowo i kasuje mandaty.Parenascie metrow dalej,przy
      pawilonach,na B.Komorowskiego,kwitnie rozboj.Lumpy napadaja na
      ludzi,przychodzacych do sklepow.Tam policja nie zawita ani razu.Łatwiej sie
      kasuje piwosza-jest wynik!Pod sklepem-strach!!
    • ev-ka Czy p. Bartosz i Emilia byli w ogóle na Dobrej? 07.09.05, 11:08
      "Dobra i Zielona to ulice starych, nieremontowanych od wojny kamienic. Z bram
      czujnie wyglądają dresiarze"
      Gdzie na Dobrej są bramy? Mieszkam tak i jakoś nie widziałam. Jest długi blok
      mieszkalny (owszem, nieremontowany od wojny bo wybudowany w latach 70-tych), za
      nim ładna wyremontowana kamienica i za nią może w gorszym stanie, ale nie
      najgorszym kamienica. No, może na Zielonej jest kilka drzwi wejściowych (a nie
      bram)bez domofonów ale kamienice nie są w tak strasznym stanie, jak sugeruje
      artykuł. Jak się o czymś pisze, to powinno się wiedzieć o czym.
      Pozdrawiam
      • Gość: z tej dzielnicy Errata do niescislosci w tym artykule IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.05, 12:58
        1) pomylono dzielnice- napad na pania konsul mial miejsce na Starym
        Przedmiesciu, a nie na Dolnym Miescie. Ulica Grodza Kamienna
        konczy sie na dawnym mostku kolejowo-pieszym, a dopiero za nim
        lezy Dolne Miasto- dzielnica ta jest praktycznie wyspa odcieta na polnocy
        przez nowa trase Warszawska. Ten blad popelnily wszystkie media lacznie
        z komentarzami w TV.
        2) Na terenie starego fortu nie ma zadnego parku, ani tez przystani kajakowej.
        Nie ma tam kompletnie nic. Przystan kajakowa znajduje sie dopiero przy
        kikucie Baszty pod Zrebenm na ul. Zabi Kruk.
        3) Lezace w "parku" rozprute torebki, porwane koszule i puste portfele to
        "ubarwienie" autora artykulu.
        4) Pewnie "przypadkowo" autor posluzyl sie trescia mojego wczesniejszego postu
        o krzyczacych Hilfe niemieckich turystach w tym rejonie.
        Poprzednio jakis potomek chlopa panszczyznianego i ojca fornala- od wiekow
        przypisany do ziemii- pijac byc moze do mnie- odkryl, ze "Szwab udaje
        gdanszczanina" Otoz buraku: pewnie nigdy nie slyszales o czyms takim
        jak paszport i urlop za granica. Prawdopodobnie nie masz tez zadnych znajo-
        mych, ktorzy by cie zaprosili za granice. Jesli nosisz chinski dres to
        powinienem rozpoznac w tobie Chinczyka. Teraz jestem faktycznie w Niemczech,
        ale w niedlugim czasie bede w USA i rozpoznasz we mnie "Azbesta". Nie sadz
        nigdy po pozorach- moge pisac nawet z Ksiezyca- ale ty nie jestes ta osoba,
        ktory bedzie pozbawiala mnie ani polskiego obywatelstwa, ani kwestionowala
        moja Gdanskosc.

• Gość: Dante Re: Errata do niescislosci w tym artykule IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 07.09.05, 14:19
          Brak rzetelnej pracy dzienikarskiej to jest zenada tym bardziej jak zaowarzyles pozostale media
          powtorzyly te same bledy i to moge potwjerdzic bo czylem Rzepe i PAP.

Zastanawjam sie czasami co inspirowalo panow Bartosza Gondek, Emilia Salach no i tego, ktory
          zezwala na druk do takiej amatorszczyzny. Tego drugie zapenwe zaufanie do pracownikow, tych
          pierwszych ... ,moze sie bali w ramach inwestygatywnego dzienikarstawa tam isc, aby nie oberwac jak
          to jeden z synow chlopa i robotnika tutaj na forum napisal "po ryju"?

• Gość: stamirk Re: Turystów trzeba kasować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 12:38
      Znam to miejsce dobrze z częstych wycieczek rowerowych ( a'propos mało kto w
      Gdańsku wie o funkcjonującej tu kilkukilemetowej , bardzo malowniczej ścieżce
      rowerowo-spacerowej; takie Gdańskie Planty) i mogę potwierdzić , że jest to
      teren dla odważnych.Ostatnio byłem świadkiem wezwania Straży Miejskiej, która
      inerweniowała w sprawie rzucania kamieniami w przepływające pod mostem na
      śluzie - osady kajakowe.
      Jest to okolica gdzie ławki okupowane są przez pijące towarzystwa , teren
      zielony i kanał wodny niemiłośniernie zaśmiecony z porozbijanym szkłem na
      scieżce spacerowo-rowerowej a sama ścieżka rozkradana z kostki brukowej.
      Gdzie jest Policja i Straż Miejska ?.
      • Gość: Ligia Re: Turystów trzeba kasować IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 07.09.05, 13:26
        T ozależy o której godzinie tam się jest. Ja z psem chodzę tam na spacery i
        zwykle ogolone matoły siedzą pod drzewkiem na boisku około południa do
        wieczora. Często siedzą też na moście przed przystankiem 121. Ale na rowerze
        bym się tam nie wybrała, zresztą nawet w piwnicy boję się rower trzymać wie na
        razie stoi u mojego byłego chłopaka. A całe władze miasta olały sobie tę
        dzielnicę. A naprawdę jest to okolica godna uwagi, bo można zmienić ją w
        naprawdę tętniącą życiem część miasta.
        • haselback Re: Turystów trzeba kasować 07.09.05, 17:41
          Gość portalu: Ligia napisał(a):

> A całe władze miasta olały sobie tę
          > dzielnicę. A naprawdę jest to okolica godna uwagi, bo można zmienić ją w
          > naprawdę tętniącą życiem część miasta.

I tu jesteś w błędzie, żadne władze nie olały tej dzielnicy, począwszy od roku
          95 władowano w Dolne Miasto kupę pieniędzy, wybudowano trasy rowerowe, trakty
          piesze, małą architekturę, nowe ławki, oświetlenie , ba nawet kosze na śmieci.
          Czy było warto? Hołota zamieszkująca te zaklęte rewiry udawadnia że nie, te
          pieniądze można było przeznaczyć ta upiększenie wielu innych gdańskich
          dzielnic, napewno bardziej wdzięcznych. A w przypadku Dolnego Miasta jedynym
          logicznym rozwiazaniem było by postawienie policjanta przed każdą bramą, lampą
          nawet znakiem drogowym (notorycznie giną), na to chyba społecznego przyzwolenia
          nie ma. Skoro matki i ojcowie z DM wychowaliście sobie tak synów i córki teraz
          patrzcie jak wasza dzielnica marnieje a pretensje - zacznijcie od siebie.
    • tunia03 Re: Turystów trzeba kasować 07.09.05, 14:32
      Przytkalo mnie po przeczytaniu tego Post. Co za rewolucyjny pomysl. Czyzbys
      uwazal, ze obozy koncentracyjne tez dla Ludzi? O Gott!!!!!! Patrzysz na to i
      nie grzmisz?
      • Gość: Dante Re: Turystów trzeba kasować IP: *.emea.umusic.net / 212.162.212.* 07.09.05, 14:46
        Nie przypominam sobie abym ja albo ktokolwjek inny na tym forum posluzyl sie synonimem:
        czlowjek albo ludzie ...

....mowa jest o bandziorach, dresiarzach, niskolotach, burakach i zlodziejach.

• tunia03 Re: Turystów trzeba kasować 09.09.05, 18:35
          Dante - o to chodzi, ze juz niejeden poczuwal sie do stawiania ocen i diagnoz.
          Ten ostatni to Busch - os zla. Postawil sie w roli Boga, a mam nadzieje ze
          skonczy jako blazen. Chociaz w dzisiejszych czasach to nigdy....Ja tak
          zareagowalam na na nazwe obozu smierci.. Generalnie chodzi mi wlasnie o to, by
          nie uzywac nazw, ktore dla wielu Polakow jest bardzo bolesne.
          Wczoraj czytalam o "genach biedy". Przeciez Ci mlodzi, czasem jeszcze dzieci,
          ktorzy kradna, obrabiaja i co tam jeszcze - gdzies sie urodzili i gdzies sie
          wychowali. Sprawdz jak oni teraz zyja i z czego zyja. Jak zyja ich rodzice i
          dziadkowie. Szukajmy przyczyn a nie skutkow. A jako recepty na chorobe nie
          stosuj nazw obozow zaglady - bo to tez jest niemoralne. A ogolnie, coby nie
          powiedzial, zawsze wyleje sie dziecko z kapiela. Mysle, ze Ty ja i inni ktorym
          na tym zalezy - powinnismy najpierw dobry przyklad dac a potem wymagac.
          • kalinowski11 Re: Turystów trzeba kasować 09.09.05, 18:51
            tunia03 napisała:

> Wczoraj czytalam o "genach biedy". Przeciez Ci mlodzi, czasem jeszcze dzieci,
            > ktorzy kradna, obrabiaja i co tam jeszcze - gdzies sie urodzili i gdzies sie
            > wychowali.

Geny biedy ? Czy jeżeli ktoś jest biedny to automatycznie jest złodziejem ?
            Z biedy to można ukraść bułkę w supermarkecie , a nie dokonywać rozboju aby
            ukraść kamerę (aparat) . "Biedne dresiarstwo" często ma na sobie połowę mojej
            pensji . Jeżeli ich stać na ciuchy , alkohol i prochy to myślę , że z głodu nie
            przymierają ... Pozdrawiam .
      • Gość: Marcin Re: Turystów trzeba kasować IP: 213.199.221.* 07.09.05, 17:09
        No niestety, z tego co napisał Dante w odpowiedzi do Twojego maila, wynika że
        jest on potencjalnym mordercą, a w odpowiednich warunkach mógłby zostać również
        przestępcą wojennym. Jego wyolbrzymione ego i pogarda dla ludzi, jacy by nie
        byli, oraz ogólna negacja, jest tak ogromna, że byłby zdolny i do takich czynów.
        Podejrzewam, że gdyby ubrać go w mundur, dać broń oraz "kompetencje" przynależne
        żołnieżowi podczas konfliktu zbrojnego, chociaż myślę, że wystarczyłyby
        kompetencje policji, dokonywałby rzeczy o wiele gorszych i podlejszych aniżeli
        ci chuligani z okolic "gdańskich plantów". Na szczęście z takim profilem
        psychologicznym jaki ukazuje na tym forum, nie ma raczej szans na służby mundurowe.
        Ale bardziej podejrzewam, że jest to typ, który mógłby robić takie rzeczy nie
        brudząc własnych rąk. Typowy, psychopatyczny faszysta. Brzydzę się takimi
        ludźmi. A swoją drogą po twarzy (ryju) też pewnie nigdy nie dostał, bo tak
        naprawdę jest zakompleksionym gnojkiem siedzącym przed ekranem kompa. Gdyby to
        zrobił zapewne od kogoś by dostał. Na dodatek z wiedzą u niego też jest cienko,
        zauważcie, że jego wywody w zasadzie nigdy nie są merytoryczne, on się zajmuje
        głównie opluwaniem wszystkiego dookoła. Sam też tutaj nie jestem merytoryczny
        ale mieszkam w Gdańsku od urodzenia i te problemy są mi znane, sposoby
        zapobiegania im są również oczywiste lecz niestety tak się dzieje. Dopóki
        lokalni mieszkańcy sami nie przeciwstawią się takiemu stanowi rzeczy i nie będą
        współpracować z policją to będzie tak nadal.
        Nie będę więcej karmił trolla.
        • Gość: Dante Re: Turystów trzeba kasować IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.05, 18:00
          >A swoją drogą po twarzy (ryju) też pewnie nigdy nie dostał, bo tak
          naprawdę jest zakompleksionym gnojkiem siedzącym przed ekranem kompa. Gdyby to
          zrobił zapewne od kogoś by dostał.<

... wydaje mi sie, ze caly post, ktory napisales bardziej twoja mentalnosc
          obrazuje co sie manifestuje sie tej>....< wypowjedzi.

A tak na marginesie, dla takich sportowcow, ktorzy sa jedynie w stanie babcie
          obrabowac wystarczy moj ogrodnik, ktory zanim sie ruszycie nasika wam do
          czaszek.
          • tunia03 Re: Turystów trzeba kasować 09.09.05, 23:36
            Dante, nie reaguj jak pies ogrodnika. Ile IQ masz? Mysle ze wystarczajaco albo
            i wiecej, by Twoja odpowiedz inaczej wygladala. Czy sie myle?
            • les1 Re: Turystów trzeba kasować 10.09.05, 00:07
              Wazniejsze sa piramidy egipskie!....przetrwaly ludzi i ich ...ichniejsze
              pieniadze!!!!.....Szkoda, ze takich budowlancow juz nie ma!....hihihi

les1
              • tunia03 Re: Turystów trzeba kasować 10.09.05, 21:32
                Kogo masz na mysli: Pracodawcow-krwiopijcow czy Pracobiorcow-niewolnikow?
                A zreszta to chyba niewazne i tak masz racje, wszystko jest ulotne - iczlowiek
                i pieniadz, ktory ojojoj! szczescia niby nie daje, ale jak pieknie niektorych
                omamia. I wtedy, jak to powiedzial niedoscigly i najmadrzejszy jakis tam
                rzecznik o jakims tam kandydacie - "...gral na gieldzie dla przyjemnosci, tak
                jak i wielu innych..." (cytat nie jest doslowny).

Demokracjo, piekna Pani cos Ty z nami zrobila? Nam normalnym droge pokazalas, a
                srodki na jej pokonanie tylko wybranym dalas........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka