Dodaj do ulubionych

Błędnik jeszcze węższy

IP: *.gdynia.mm.pl 19.10.05, 23:17

Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że tym razem zawiniła komunikacja pomiędzy
Zarządem Dróg i Zieleni a Urzędem Miejskim.

(...) Postaramy się, by do takiego zaskoczenia kierowców więcej nie doszło -
mówił wczoraj Romuald Nietupski, dyrektor Zarządu Dróg i Zieleni w Gdańsku.

Kolega ma wakat stróża nocnego. Praca mało stresująca, jest telewizor,
grzejnik elektryczny i ekspres do kawy. Może coś takiego bardziej by
odpowiadało, panie Romek?

Obserwuj wątek
    • Gość: Sopociak do Marudy IP: *.chello.pl 20.10.05, 00:11
      Nie jesteś obiektywny, bądź obiektywna bo jesteś z Gdyni(IP gdynia.mm.pl).
      Dlatego żałość bierze, jak się czyta Twoje opinie. Jesteś zaślepiony(a) i
      zakompleksiony(a). A Gdynia niegdy nie do równa Gdańskowi, czy Sopotowi (46,
      czy może 47 zabytków ze wychodkiem, czy chlewikiem Abrahama. Stąd Twoje
      boleści. Mieszkam w Sopocie na Marii Ludwiki. Mój prezydent Karnowski robiąc
      remont Płowców nie przewidział, że będą takie korki, obiektywnie. Przez Błędnik
      jedzie się trudno, ale za rok będzie po kłopocie. Zapominasz gryzoniofilu, że
      jak się wjeżdża do Gdyni, to trafia się na biagienko przy skrzyżowaniu z
      Wielkopolską. A tuż, tuż zesra się wszystko na Wiśniewskiego i co Twój ulubiony
      prezydent, z przemodrzałą rzeczniczką powie mieszkańcom Obłuża, Pogórza,
      Oksywia i Pierwoszyna? Mam taką przypadłość, że wstydze się za niemądrych
      rodaków. A ty, obserwując Twoje wyczyny w internecie do nich bez wątpienia
      należysz. Bez wyrazów szacunku.
      • maruda.r Re: do Marudy 20.10.05, 00:33
        Gość portalu: Sopociak napisał(a):

> Nie jesteś obiektywny, bądź obiektywna bo jesteś z Gdyni(IP gdynia.mm.pl).
        > Dlatego żałość bierze, jak się czyta Twoje opinie.

Mój prezydent Karnowski robiąc
        > remont Płowców nie przewidział, że będą takie korki, obiektywnie.

Mam taką przypadłość, że wstydze się za niemądrych
        > rodaków.

To nie czytaj. Coż z tego, ze jestem z Gdyni, skoro Błednik muszę pokonywać
        prawie codziennie?

Karnowski nie przewidział? Szkoda, bo setki internautów przewidziało.

A wstydź się za siebie, bo ja nie zamierzam patrzeć przychylnym okiem za
        marnotrstwo i głupote, za którą muszę płacić.

• Gość: Umberto D. Do mądrali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 07:23
        Jesteś po pprostu skończonym kretynem. Swoje mądrości na temat wspaniałości
        Gdańska i Sopotu wylewaj gdzie indziej. Ja też jestem Gdańszczaninem, tyle, że
        codziennie (w przeciwieństwie do Ciebie) jeżdzę do Gdyni i mam przynajmiej
        bieżące porównanie. Gdynskie drogi są bez wątpienia najlepsze na całym Pomorzu
        i trudno było by znaleźć wspólny mianownik dla porównywania ich z GDańskiem.
        Chodzi głownie o to, że nikt w tym pieprzonym mieście, łącznie z prezydentem
        Adamowiczem nie pomyślał o tym, że takie zwężenie jezdni powinno zrobione być w
        nocy. Jeden pas jezdni w kierunku centrum miasta w milionowej aglomeracji jest
        po prostu idiotyzmem, głupotę i ignorancją....
        pzdr
        PS. Przy ul. Wielkopolskiej i Zwycięstwa nie ma żadnych korków, ponieważ dawno
        temu zmodernizowano to skrzyżowanie i o dziwo w trakcie remontu nie było
        kilometrowych korków w całym mieście..Po prostu ktoś pomyślał.....
        • Gość: ogio Do Umberto IP: *.such.nat.hnet.pl 20.10.05, 08:23
          Przypomnij sobie co działo się kiedy remontowane było skrzyżowanie
          Al.Zwyciestwa/Wielkopolska w Gdyni. Te wczorajsze korki przed błędnikiem to
          pestka w porownaniu z tymi, które miały tam miejsce i sięgały do Sopotu. Poza
          tym wybacz ale nie chciałbym aby moje pieniądze przez takich jak Ty trafiały w
          błoto, a byly by tam wyrzucone gdyby ktoś odważyl się asfaltować jezdnie przy
          temperaturach oscylujacych ok 0 stopni, a tyle jest w nocy. Wystarczy pomysleć,
          a nie bezmyślnie wylewać swoje żale.
          • ande2 Re: Do Umberto 20.10.05, 09:58
            Pestka ??? 3 godziny spóźnienia do pracy, trzy godzinny dojazd do domu po
            pracy... z powodów 3 korków które muszę codziennie przejechać w tym wspaniałym
            Gdańsku... i tak codzień.
            • Gość: heh Re: Do Umberto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:05
              korzystaj z obwodnicy
      • koneser10 Re: do Marudy 20.10.05, 10:04
        Sopociak nie rozsmieszaj mnie swoim dobrym sopockim samopoczuciem. W tym
        zasikanym i zarzyganym kurorcie dobrze sie moga czuc chyba tylko takie
        zaburzone osobowosci jak twoja. Kiedy ruszy budowa tunelu pod Aleja
        Niepodleglosci ? Co slychac w sprawie budowy tunelu do obwodnicy ? A moze
        ruszyla juz budowa nowego centrum ? Co do zabytkow w Sopocie to mam nieodparte
        wrazenie, ze wiekszosc sopockich domkow z klimatem przypomina samowole
        budowlane jakie mozesz dostrzec na ogrodkach dzialkowych w Gdyni. Wspolczuje
        wam wladz rojacych pomysly o ograniczeniu ruchu samochodowego w 'uzdrowiskowym'
        Sopocie, rownie dobrze mogliby wam obiecac gruszki na wierzbie.
    • Gość: Apolityczny Re: Błędnik jeszcze węższy IP: *.chello.pl 20.10.05, 00:15
      Gdzie kodeks etyki gazeto wyborcza, gdzie zasady szanowni państwo. Pan redaktor
      Tusk bierze udział w reklamówkach papy i jednocześnie bawi się w obiektywnego
      dziennikarza, który analizuje, komentuje i osądza na łamach waszego pisemka.
      Obiektywnie rzecz biorąc to powinien być na urlopie, skoro bierze udział w
      kampanii. To nawet nie trzecia RP, tylko PRL
    • Gość: Umberto D. Wykonawca najważniejszy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 07:14
      Dalczego takie prace nie są wykonywane wieczorami, albo w nocy. To jest kpina z
      mieszkańców tego miasta, brak wyobraźni ze strony rzędników i dbanie o
      interesy wykonawców dróg, a nie ich użytkowników.
      • Gość: ogio Re: Wykonawca najważniejszy!!! IP: *.such.nat.hnet.pl 20.10.05, 08:25
        Przeczytaj sobie mój powyzszy tekst. Jezeli nie znasz się na technologi
        kładzenia asfaltu i temperaturach do tego potrzebnych to raczej zachowaj ciszę.
        • koneser10 Re: Wykonawca najważniejszy!!! 20.10.05, 09:58
          guzik prawda asfaltowy specjalisto. Caly ten remont jest zle zaplanowany.
          Planujac go pewnie nikt nie przejmowal sie takimi drobiazgami jak uciazliwosci
          dla przejezdnych jakie zostana nim wywolane. Jeszcze kilka dni temu temperatura
          w nocy nie spadala do 0 stopni geniuszu - wystarczylo tak zaplanowac prace aby
          asfaltowanie przypadalo na okres kiedy w nocy jest cieplej...
          Zalosc mnie bierze jak czytam wypowiedzi takich 'fachowcow'.
          Jak jest za zimno to sobie piecyk ustaw aby na wiadukcie bylo cieplo pajacu.
          • Gość: doffj Re: Wykonawca najważniejszy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:08
            k.... tylu specjalistow w tej fajnej polsce ze az zalosc bierze ze jestesmy juz
            dawno druga japonia....

czemu nie widzicie ze jeden i drugi ma racje? tak trudno to napisac ?.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka