Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie

IP: *.futuro.pl 21.10.05, 22:50
Trójmiasto do nas należy
Obserwuj wątek
    • Gość: ku.. mac!!! a ja chce karczmy w lesie IP: *.hsd1.wa.comcast.net 22.10.05, 03:25
      zmienic ku.. wasza mac przepisy pieprzeni komunisci! ja chce karmczy w lesie,
      siedziec na werandzie wpie..c dziczyzne i ogladac spacerujace ku.. wasza mac
      jelnie!!!!!
      • Gość: maruda Re: a ja chce karczmy w lesie IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.05, 16:35
        Gość portalu: ku.. mac!!! napisał(a):

> zmienic ku.. wasza mac przepisy pieprzeni komunisci! ja chce karmczy w lesie,
        > siedziec na werandzie wpie..c dziczyzne i ogladac spacerujace ku.. wasza mac
        > jelnie!!!!!

To patrz w lustro i obgryzaj pazury.

• Gość: gallux Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 07:02
      akurat to wiemy, nie musisz się chwalić:-) do Niedzieli, do Niedzieli, a w
      poniedziałek wiate razem z ZDZ diabli wzieli....
      • jantoni.jajcorz Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie 22.10.05, 07:09
        Gość portalu: gallux napisał(a):
        > ... do Niedzieli, do Niedzieli, a w poniedziałek wiate razem z ZDZ diabli
        wzieli....

Oby to nie były tylko marzenia! :)
        Nie ma jednak żadnej gwarancji, że nowa, pazerna obsada nie wykorzysta starych,
        sprawdzonych źródeł zasilania w ...:(((
        Wszystko się może zdarzyć ...
        • Gość: krzysiekES Re: Kontrowersyjna/Korupcyjna karczma w sopockim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 08:29
          toc to smierdzi KORUPCJA na odleglosc. Karczma sie ostanie, jak ta w Gdansku
          na Bramie Oliwskiej.Tylko REWIZJA wszystkich tego typu zezwolen...Urzedasy
          lubia takie "zezwolenia" wydawac bo maja lewa za to kaske..Ale takie jest
          ZBOJECKIE PRAWO-jedni dostana,inni nie !!No INNI najwyzej WEZMA...:))
    • jantoni.jajcorz Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie 22.10.05, 07:04
      Gość portalu: Platforma O. napisał(a):
      > Trójmiasto do nas należy
      I na tym polega całe nieszczęście!! :((

Zgody na rozpoczęcie działałności może jeszcze nie mają ale tu są - patrz
      www.trojmiasto.pl/s.phtml?akcja=szukaj&string=Godding
      Spory obszar został zdegradowany, np. zasypano jeden z dwu stawków ...
      Sami zobaczcie po łyknięciu dawki nerwosolu [żeby was szlag nie trafił!!!]

Cała sprawa wygląda na klasyczny przypadek korupcji :((( --> może by tak
      sejmową komisję śledczą? :)))) --> na dobry początek/rozgrzewkę!
      • Gość: tidudidu Chyba się nie popisałeś, jantoni. :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:05
        Trzeba było skopiować "content" z linkowanej lokalizacji na jakiegoś 'putfila'.

Bo pod podanym adresem nic nie ma oprócz telefonów. Żadnych zasypanych stawów.

Nie było tam nic więcej, czy chłopaki usunęli (rzecz jasna -
        Pospiesznie :DDD ), jak zaczęło się im ciepło koło d... robić?
        • jantoni.jajcorz Re: Chyba się nie popisałeś, jantoni. :((( 23.10.05, 17:55
          Gość portalu: tidudidu napisał(a):
          > ... Bo pod podanym adresem nic nie ma oprócz telefonów. Żadnych zasypanych
          stawów...

Jantoś nie ma zwyczaju się popisywać! :))
          Jantoś tylko zwrócił uwagę, że formalnego pozwolenia na działalność nie mają, a
          mimo to są umieszczeni w Portalu Trójmiato.
          Widać masz niejakie trudności w rozumieniu pisanego słowa - czyżby ci IQ
          nadmiernie spadło?
        • Gość: m. Re: Chyba się nie popisałeś, jantoni. :((( IP: 217.153.161.* 24.10.05, 11:11
          HEHE WSZYSTKO ROZUMIEM ALE NASMIEWAC SIE Z CZYJEGOS NAZWISKA TO PRZEGIĘCIE!!!
    • Gość: cirano Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 08:28
      Nie posadzam panstwa wydajacego zezwolenie o korupcje, ale durnote i
      bezgraniczna latwowiernosc panujaca w trojmiejskich urzedach. Jak mozna wydac
      komus zezwolenie na budowe, bez dokladnego obejrzenia planow jak ona (ta budowa)
      ma wygladac. Tak czy inaczej smierdzaca sprawa - rozebrac to gowno. I kazac
      doprowadzic teren do pierwotnego stanu!!!
      • Gość: Tom Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.softlab.gda.pl 23.10.05, 12:10
        > Tak czy inaczej smierdzaca sprawa - rozebrac to gowno. I kazac
        > doprowadzic teren do pierwotnego stanu!!!

W państwie prawa tak właśnie stać się powinno.
    • Gość: Gala a co z DWORKIEM OLIWSKIM? IP: 202.156.6.* 22.10.05, 08:57
      nic karczmie nie zrobia.!!!!
      bedzie tak, ze niby nie mogli dac pozwolenia ale jak juz dali to niech
      bedzie....
      pamietacie sprawe Dworku Oliwskiego? gazeta pisala pisala skandal byl, i co z
      tego....
      :-(
    • Gość: Vvoi Wiata IP: *.dsl.telepac.pt 22.10.05, 12:58
      To od czasów wybitnego architekta "szklanych ścian" Miesa van der Rohe mylnie
      nazywa się wiaty willami, daczami, wieżowcami...

new-art.blogspot.com
      • teen69 Re: Wiata 23.10.05, 15:46
        A Karnowski ostatnio kupił jakś domek z widokiem na morze. Tak trzymać nie
        popuszczac bo smród porazi okolicę.
        • teen69 Re: Wiata 23.10.05, 15:58
          Nie strasz nie strasz bo bedziesz miał wyrok za straszenie.
        • Gość: Piotr Re: Wiata IP: *.jubilex / *.jubilex.pl 24.10.05, 04:17
          Jak sobie kupi obraz z namalowanym morzem rzeczywiście będzie miał dom a w nim
          widok na morze. Napisz cos prawdziwego kolego.
        • Gość: gdanszczanin godding IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:42
          uwazam,ze knajpa jest ok dobrze położona i potrzebna,pogratulować pomysłu
          właścicielowi.Pewnie chodzi znowu o ludzką zazdrość na zasadzie "psa
          ogrodnika ,sam nie weżmie drugiemu nie da"
          • pawelkrzyzanowski Re: godding 25.10.05, 16:18
            Podam argumentację za Nemo_666.
            "Zgadzam się z występującą tu wczesniej opinią, że przeszkadza nie to, że się
            komuś udało, tylko się udało kosztem innych (w tym przypadku, wspólnej
            przyrody). Takie argumentacje (że to niby zawiść) są jak najbardziej typowe dla
            tych naszych wspaniałych kapitalistów-liberałów, co się uwłaszczyli na czyimś,
            czy w inny sposób ukradli "pierwszy milion", a potem stroją się w piórka
            uczciwych"

Nic dodać, nic ująć.
    • Gość: tidudidu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Platforma O a wiesz ze nie jestes anonimem ? IP: *.futuro.pl 23.10.05, 13:25
        i za takie slowa mozesz miec sprawe.
    • Gość: gość Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.awf.gda.pl 24.10.05, 10:50
      Taki mały artykuł w Gazecie, to nic w porównaniu z kłopotami i bezczelnością
      kadry menadźerskiej tej "knajpy". Robiłem tam imprezę (dużą) i wiele
      wycierpiałem. Poza tym do dzisiaj (miesiąc po imprezie) jeszcze nie uwzględnili
      naszych roszczeń. Sprawa dotyczy między innymi nieświeżego jedzenia -
      spleśniało dzień po imprezie. Nie mówię już o tym, że w czasie tańców tynk z
      sufitu sypał się do zupy... Zainteresowanym szczerze odradzam...
      • Gość: Głodny Gość Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:43
        Tak, chyba mowimy o tej samej imprezie - rowny miesiąc temu:) To był bal; lokal
        nieprzystosowany absolutnie, taniec i zabawa to wielka porażka, nie dość, że
        nad głowami siedzących przy stołach gości, to duchota niemiłosierna, nie mówiąc
        już o spadających kieliszkach z półek zza baru. Teraz menu:):):) Nie ma ani
        jednej osoby, która nie wyszłaby z imprezy głodna. Obsługa dbała tylko o to,
        żeby sztućce przy pustych talerzach (czadowych) były prawidłowo ułożone, a że
        goście prawie sobie oczu nie wydłubali w walce o kawałek mięsa, to... Przecież
        menu było ustalane z szefostwem już wiele tygodni wcześniej, więc nic dodać nic
        ująć. Chleb z masłem - to przede wszystkim podstawowy posiłek dla
        dzieci.
        Głodny choć wybawiony gość! Byłam, zobaczyłam, nie zjadłam ale wypiłam.
      • Gość: Rodzinka Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: 195.136.16.* 25.10.05, 08:32
        Zgadzamy się całkowicie. Też byliśmy tam na większej zabawie. Lokal zupełnie nie
        nadaje się na imprezy, o których wspominają właściciele na swojej stronie
        internetowej. Obsługa chyba nigdy nie miała do czynienia z większą ilością
        gości, bo byli zupełnie zagubieni. Szczytem nieudolności było przenoszenie
        jedzenia z jednego stołu na drugi, gdy ktoś zgłosił, że u niego w ogóle nie ma
        co jeść. Tańce nad głowami jedzących (czyt. siedzących i czekających, że może
        coś przyniosą) to jedyna szansa dla nich, że wreszcie coś znajdą w swoich
        talerzach - tynk i wióry, tylko czy na pewno tego właśnie oczekiwali.
        Otoczenie lokalu piękne, ale sam lokal zupełnie nie nadaje się na żadne imprezy.
        Ubawiliśmy się tylko dlatego, że była świetna orkiestra i zawsze fajnie się
        bawimy bez względu na przeciwności.
        Odradzamy wszystkim wynajmowanie tej karczmy
    • Gość: sopocianin Tak wlasnie rzadzi PO w Sopocie. IP: 194.204.184.* 24.10.05, 17:32
      Czas wreszcie skonczyc z rzadami PO w Sopocie, z Karnolem i jego ukladzikami z
      biznesmenami, drobnymi i wiekszymi. Czas wreszcie skonczyc z zalatwianiem
      machloj rekami sopockiego urzednika, ktory slepo wykonuje polecenie ze strachu
      przed utrata pracy. Karnolu - spadaj do lasu, skad zes przylazl!
    • Gość: ewa m. Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.05, 12:24
      tak, tak to wszystko racja. Położenie piękne i nic poza tym. Byłam tam na
      imprezie na 100 osób.Też sie nie najadłam, obsługa do kitu, ceny z kosmosu. A
      ten strach...O Boże przeżyłam horror. Gdy goście zaczęli tańczyć na piętrze, to
      Ci na dole uciekali na zewnątrz, bo bali się, że im sufit na głowę
      spadnie.Bawiłam się dobrze tylko dzięki temu, że się zawsze dobrze bawię mimo
      otoczenia, ale więcej tam nie pójdę.
    • pawelkrzyzanowski Nie dopuśćmy do bezprawia !!! 25.10.05, 16:27
      Apeluję do wszystkich uczicwych ludzi kochających nasze trójmiejskie lasy i nie
      tylk. Nie dopuśćmy do bezprawia !!! Trzeba napisać do UM w Sopocie petycję na
      URZĄD MIASTA SOPOTU ul. Kościuszki 25/27 81-704 SOPOT ums@sopot.pl, jeszcze
      lepiej do Wydziału Ochrony Środowiska na inzynieria@sopot.pl. Można też do
      Zarządu Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego: biuroztpk@poczta.onet.pl albo
      Nadleśnictwa Gdańsk gdansk@gdansk.lasy.gov.pl Można do gazety. Ja już pisałem.
      Mam prośbę do ludzi dobrej woli, którym zależy na zachowaniu naszej
      trójmiejskiej przyrody: Nie dajmy facetowi postawić na swoim. Niech chociaż raz
      prawo zatriumfuje. Nie doprowadzajmy do tego co zrobiono w Dolinie Radości w
      1998 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka