Gość: Platforma O. IP: *.futuro.pl 21.10.05, 22:50 Trójmiasto do nas należy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ku.. mac!!! a ja chce karczmy w lesie IP: *.hsd1.wa.comcast.net 22.10.05, 03:25 zmienic ku.. wasza mac przepisy pieprzeni komunisci! ja chce karmczy w lesie, siedziec na werandzie wpie..c dziczyzne i ogladac spacerujace ku.. wasza mac jelnie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: a ja chce karczmy w lesie IP: *.gdynia.mm.pl 23.10.05, 16:35 Gość portalu: ku.. mac!!! napisał(a): > zmienic ku.. wasza mac przepisy pieprzeni komunisci! ja chce karmczy w lesie, > siedziec na werandzie wpie..c dziczyzne i ogladac spacerujace ku.. wasza mac > jelnie!!!!! ***************************** To patrz w lustro i obgryzaj pazury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gallux Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 07:02 akurat to wiemy, nie musisz się chwalić:-) do Niedzieli, do Niedzieli, a w poniedziałek wiate razem z ZDZ diabli wzieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie 22.10.05, 07:09 Gość portalu: gallux napisał(a): > ... do Niedzieli, do Niedzieli, a w poniedziałek wiate razem z ZDZ diabli wzieli.... Oby to nie były tylko marzenia! :) Nie ma jednak żadnej gwarancji, że nowa, pazerna obsada nie wykorzysta starych, sprawdzonych źródeł zasilania w ...:((( Wszystko się może zdarzyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiekES Re: Kontrowersyjna/Korupcyjna karczma w sopockim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 08:29 toc to smierdzi KORUPCJA na odleglosc. Karczma sie ostanie, jak ta w Gdansku na Bramie Oliwskiej.Tylko REWIZJA wszystkich tego typu zezwolen...Urzedasy lubia takie "zezwolenia" wydawac bo maja lewa za to kaske..Ale takie jest ZBOJECKIE PRAWO-jedni dostana,inni nie !!No INNI najwyzej WEZMA...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie 22.10.05, 07:04 Gość portalu: Platforma O. napisał(a): > Trójmiasto do nas należy I na tym polega całe nieszczęście!! :(( Zgody na rozpoczęcie działałności może jeszcze nie mają ale tu są - patrz www.trojmiasto.pl/s.phtml?akcja=szukaj&string=Godding Spory obszar został zdegradowany, np. zasypano jeden z dwu stawków ... Sami zobaczcie po łyknięciu dawki nerwosolu [żeby was szlag nie trafił!!!] Cała sprawa wygląda na klasyczny przypadek korupcji :((( --> może by tak sejmową komisję śledczą? :)))) --> na dobry początek/rozgrzewkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidudidu Chyba się nie popisałeś, jantoni. :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:05 Trzeba było skopiować "content" z linkowanej lokalizacji na jakiegoś 'putfila'. Bo pod podanym adresem nic nie ma oprócz telefonów. Żadnych zasypanych stawów. Nie było tam nic więcej, czy chłopaki usunęli (rzecz jasna - Pospiesznie :DDD ), jak zaczęło się im ciepło koło d... robić? Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: Chyba się nie popisałeś, jantoni. :((( 23.10.05, 17:55 Gość portalu: tidudidu napisał(a): > ... Bo pod podanym adresem nic nie ma oprócz telefonów. Żadnych zasypanych stawów... Jantoś nie ma zwyczaju się popisywać! :)) Jantoś tylko zwrócił uwagę, że formalnego pozwolenia na działalność nie mają, a mimo to są umieszczeni w Portalu Trójmiato. Widać masz niejakie trudności w rozumieniu pisanego słowa - czyżby ci IQ nadmiernie spadło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Chyba się nie popisałeś, jantoni. :((( IP: 217.153.161.* 24.10.05, 11:11 HEHE WSZYSTKO ROZUMIEM ALE NASMIEWAC SIE Z CZYJEGOS NAZWISKA TO PRZEGIĘCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirano Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 08:28 Nie posadzam panstwa wydajacego zezwolenie o korupcje, ale durnote i bezgraniczna latwowiernosc panujaca w trojmiejskich urzedach. Jak mozna wydac komus zezwolenie na budowe, bez dokladnego obejrzenia planow jak ona (ta budowa) ma wygladac. Tak czy inaczej smierdzaca sprawa - rozebrac to gowno. I kazac doprowadzic teren do pierwotnego stanu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.softlab.gda.pl 23.10.05, 12:10 > Tak czy inaczej smierdzaca sprawa - rozebrac to gowno. I kazac > doprowadzic teren do pierwotnego stanu!!! W państwie prawa tak właśnie stać się powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gala a co z DWORKIEM OLIWSKIM? IP: 202.156.6.* 22.10.05, 08:57 nic karczmie nie zrobia.!!!! bedzie tak, ze niby nie mogli dac pozwolenia ale jak juz dali to niech bedzie.... pamietacie sprawe Dworku Oliwskiego? gazeta pisala pisala skandal byl, i co z tego.... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vvoi Wiata IP: *.dsl.telepac.pt 22.10.05, 12:58 To od czasów wybitnego architekta "szklanych ścian" Miesa van der Rohe mylnie nazywa się wiaty willami, daczami, wieżowcami... new-art.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Wiata 23.10.05, 15:46 A Karnowski ostatnio kupił jakś domek z widokiem na morze. Tak trzymać nie popuszczac bo smród porazi okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
teen69 Re: Wiata 23.10.05, 15:58 Nie strasz nie strasz bo bedziesz miał wyrok za straszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wiata IP: *.jubilex / *.jubilex.pl 24.10.05, 04:17 Jak sobie kupi obraz z namalowanym morzem rzeczywiście będzie miał dom a w nim widok na morze. Napisz cos prawdziwego kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdanszczanin godding IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:42 uwazam,ze knajpa jest ok dobrze położona i potrzebna,pogratulować pomysłu właścicielowi.Pewnie chodzi znowu o ludzką zazdrość na zasadzie "psa ogrodnika ,sam nie weżmie drugiemu nie da" Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkrzyzanowski Re: godding 25.10.05, 16:18 Podam argumentację za Nemo_666. "Zgadzam się z występującą tu wczesniej opinią, że przeszkadza nie to, że się komuś udało, tylko się udało kosztem innych (w tym przypadku, wspólnej przyrody). Takie argumentacje (że to niby zawiść) są jak najbardziej typowe dla tych naszych wspaniałych kapitalistów-liberałów, co się uwłaszczyli na czyimś, czy w inny sposób ukradli "pierwszy milion", a potem stroją się w piórka uczciwych" Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidudidu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 23:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platforma O a wiesz ze nie jestes anonimem ? IP: *.futuro.pl 23.10.05, 13:25 i za takie slowa mozesz miec sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.awf.gda.pl 24.10.05, 10:50 Taki mały artykuł w Gazecie, to nic w porównaniu z kłopotami i bezczelnością kadry menadźerskiej tej "knajpy". Robiłem tam imprezę (dużą) i wiele wycierpiałem. Poza tym do dzisiaj (miesiąc po imprezie) jeszcze nie uwzględnili naszych roszczeń. Sprawa dotyczy między innymi nieświeżego jedzenia - spleśniało dzień po imprezie. Nie mówię już o tym, że w czasie tańców tynk z sufitu sypał się do zupy... Zainteresowanym szczerze odradzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głodny Gość Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:43 Tak, chyba mowimy o tej samej imprezie - rowny miesiąc temu:) To był bal; lokal nieprzystosowany absolutnie, taniec i zabawa to wielka porażka, nie dość, że nad głowami siedzących przy stołach gości, to duchota niemiłosierna, nie mówiąc już o spadających kieliszkach z półek zza baru. Teraz menu:):):) Nie ma ani jednej osoby, która nie wyszłaby z imprezy głodna. Obsługa dbała tylko o to, żeby sztućce przy pustych talerzach (czadowych) były prawidłowo ułożone, a że goście prawie sobie oczu nie wydłubali w walce o kawałek mięsa, to... Przecież menu było ustalane z szefostwem już wiele tygodni wcześniej, więc nic dodać nic ująć. Chleb z masłem - to przede wszystkim podstawowy posiłek dla dzieci. Głodny choć wybawiony gość! Byłam, zobaczyłam, nie zjadłam ale wypiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzinka Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: 195.136.16.* 25.10.05, 08:32 Zgadzamy się całkowicie. Też byliśmy tam na większej zabawie. Lokal zupełnie nie nadaje się na imprezy, o których wspominają właściciele na swojej stronie internetowej. Obsługa chyba nigdy nie miała do czynienia z większą ilością gości, bo byli zupełnie zagubieni. Szczytem nieudolności było przenoszenie jedzenia z jednego stołu na drugi, gdy ktoś zgłosił, że u niego w ogóle nie ma co jeść. Tańce nad głowami jedzących (czyt. siedzących i czekających, że może coś przyniosą) to jedyna szansa dla nich, że wreszcie coś znajdą w swoich talerzach - tynk i wióry, tylko czy na pewno tego właśnie oczekiwali. Otoczenie lokalu piękne, ale sam lokal zupełnie nie nadaje się na żadne imprezy. Ubawiliśmy się tylko dlatego, że była świetna orkiestra i zawsze fajnie się bawimy bez względu na przeciwności. Odradzamy wszystkim wynajmowanie tej karczmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopocianin Tak wlasnie rzadzi PO w Sopocie. IP: 194.204.184.* 24.10.05, 17:32 Czas wreszcie skonczyc z rzadami PO w Sopocie, z Karnolem i jego ukladzikami z biznesmenami, drobnymi i wiekszymi. Czas wreszcie skonczyc z zalatwianiem machloj rekami sopockiego urzednika, ktory slepo wykonuje polecenie ze strachu przed utrata pracy. Karnolu - spadaj do lasu, skad zes przylazl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa m. Re: Kontrowersyjna karczma w sopockim lesie IP: *.olsztyn.mm.pl 25.10.05, 12:24 tak, tak to wszystko racja. Położenie piękne i nic poza tym. Byłam tam na imprezie na 100 osób.Też sie nie najadłam, obsługa do kitu, ceny z kosmosu. A ten strach...O Boże przeżyłam horror. Gdy goście zaczęli tańczyć na piętrze, to Ci na dole uciekali na zewnątrz, bo bali się, że im sufit na głowę spadnie.Bawiłam się dobrze tylko dzięki temu, że się zawsze dobrze bawię mimo otoczenia, ale więcej tam nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelkrzyzanowski Nie dopuśćmy do bezprawia !!! 25.10.05, 16:27 Apeluję do wszystkich uczicwych ludzi kochających nasze trójmiejskie lasy i nie tylk. Nie dopuśćmy do bezprawia !!! Trzeba napisać do UM w Sopocie petycję na URZĄD MIASTA SOPOTU ul. Kościuszki 25/27 81-704 SOPOT ums@sopot.pl, jeszcze lepiej do Wydziału Ochrony Środowiska na inzynieria@sopot.pl. Można też do Zarządu Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego: biuroztpk@poczta.onet.pl albo Nadleśnictwa Gdańsk gdansk@gdansk.lasy.gov.pl Można do gazety. Ja już pisałem. Mam prośbę do ludzi dobrej woli, którym zależy na zachowaniu naszej trójmiejskiej przyrody: Nie dajmy facetowi postawić na swoim. Niech chociaż raz prawo zatriumfuje. Nie doprowadzajmy do tego co zrobiono w Dolinie Radości w 1998 r. Odpowiedz Link Zgłoś