Dodaj do ulubionych

Proces Doroty Nieznalskiej

IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:06
Ten proces to nieszczescie.Ci "katolicy" sa chorzy psychicznie.Wstyd!!
Obserwuj wątek
    • Gość: miki124 Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.laczpol.net.pl 25.10.05, 22:15
      Kara śmierci!!!
      • Gość: Oliveira Widzieliście ten "krzyż"? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 26.10.05, 09:53
        To jest znak PCK, a nie wiary katolickiej
        • Gość: też tak sądzę ;p Re: Widzieliście ten "krzyż"? IP: *.pro-internet.pl 26.10.05, 15:37
          albo obraza uczuć operatora telefonii komórkowej ;pp
    • Gość: ogio Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.such.nat.hnet.pl 25.10.05, 22:23
      Że Szumska jest świrnięta to wiedziałem. Ale o tym, że i jej stary jest taki
      sam jak ona to się dowiaduję dzisiaj.
      • Gość: Andrzej Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.nll.se 26.10.05, 13:47
        Nieznalska jeszcze bardziej!
    • Gość: dan religia szkodzi zdrowiu. IP: *.chello.pl 25.10.05, 22:28
      • Gość: gość Re: religia szkodzi zdrowiu. IP: *.pro-internet.pl 25.10.05, 23:13
        zdrowiu psychoseksualnemu: "Ale mimo to chciał pan DOBROWOLNIE oglądać to, co już pana obraziło? Dlaczego chciał pan, żeby pana uczucia zostały znieważone drugi raz?"
        sadyzm, s - m takie tam, hihi
        • Gość: ADAM Re: religia szkodzi zdrowiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:51
          Nieznalską "należy ukrzyżować" tak jak ukrzyżowano łotra obok Chrystusa. Kłania
          się dekalog , który należy przypomnieć "prawdziwym" Polakom.Myślę,że Bóg już
          wybaczył Nieznalskiej i nie chce ziemskich kar dla Nieznalskiej.
    • Gość: bywalec Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.chello.pl 26.10.05, 00:00
      Szkoda mi Was wszystkich kpiących z uczuć innych, Nieznalska jest nikim, bo
      potrafi tylko szokować i na tym ma polegać jej wizja artystyczna. ŻAŁOSNE.
      Naprawdę szkoda komentarzy na takie nic. A i sędzia okazał się
      bardzo "inteligentny".
    • Gość: Artek Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.metrolink.pl 26.10.05, 07:48
      Zapominacie o jednym. Żyjemy w wolnym kraju i dlatego każdy artysta może tworzyć
      sztukę, jaka mu się podoba. Jeżeli znów obraził tym kogoś, to ten ktoś ma prawo
      podać do sądu. Jedno i drugie jest dozwolone, a sąd ma za zadanie to ocenić. I
      tutaj położył bym największy nacisk. Pisacze forum jak zwykle wkładają zbyt dużo
      emocji w swoją wypowiedź, zamiast na spokojnie się zastanowić. Apeluję do rozwagi.

Pzdr,
      Artek
    • Gość: Kejs Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: 212.160.117.* 26.10.05, 08:23
      Przypominam, że Ci "bezwstydni" katolicy stanowią 95% społeczeństwa, więc
      trzeba być albo hipokrytą, albo należeć do tych pozostałych kilku procent
      (ateiści i innowiercy), żeby nie rozumieć fali protestów przeciw temu
      pseudoartystycznemu skandalowi. Tak czy inaczej wskazana by była
      wstrzemięźliwość tej mniejszości (Panie Emerycie) w wyrażaniu opinii o
      katolickiej, chrześcijańskiej większości i jej uczuciach. Przecież mamy
      demokrację, czyli rządy większości. Czyż nie?
      • Gość: jan Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 08:45
        Przeciętny katolik ma w ... artyzm wyrażony przez artystkę Nieznalską. Swiadczy o tym frekfencja na wystawach sztuki współczesnej. Rownież nie będzie się interesował rozważaniami czy lewe jądro Dawida w akcie rzeźbie Michała Anioła jest większe od prawego. Tylko nadgorliwi katolicy tzw. DEWOCI będą bili temat profanacji symbolu katolicyzmu - krzyża który jest narzędziem tortur i śmierci i występuje również w kulturze pogańskiej pod wieloma postaciami i znaczeniami.
        Katolicyzm w wydaniu polskim doprowadził już do wielu wynaturzeń wytykanych i wyśmiewanych na całym świecie. Proces Nieznalskiej jest dobitnym przykładem głupoty i cenzury typowej dla systemów totalitarnych, bolszewizmu, hitleryzmu, .........

• Gość: spoko Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: 213.192.64.* 26.10.05, 08:30
      Miałem okazję poznać Nieznalską i jej prace. Ta artystka chciała szokować,
      taki jest cel jej twórczości. Nie jestem jakiś pruderyjny czy przesadnie
      religijny, ale tym razem zwyczajnie przegięła. Dobrze, że tą sprawą zajmuje się
      sąd, gdyż obraza uczuć religijnych (każdych, nie tylko katolickich)to poważna
      sprawa. Szkoda tylko, że świadkami w tej sprawie jest to oszołomstwo, a nie
      normalni gdańszczanie.
      • mg2005 Re: Proces Doroty Nieznalskiej 26.10.05, 09:39
        p.Nieznalska to beztaleńcie, ale nie byłoby problemu,gdyby swoją
        'tfurczość' powiesiła w prywatnym mieszkaniu -a nie w publicznej galerii.
    • tom1003 Re: Proces Doroty Nieznalskiej 26.10.05, 10:42
      Czy gazetka mogłaby przyjąc jedne kryteria dla wszystkich?
      Jezeli mam suie wzburzac eksperymentami księdza Jankowaskiego z gwiazdą Dawida,
      to dlaczego mam się nie wzburzać eksperymentami z krzyżem?
      • Gość: Andrzej Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.nll.se 26.10.05, 13:50
        Gazeta od pewnego czasu jest kierowana przez lewacko-homoseksualne lobby. Nic
        dziwnego, ze Nieznalska i Biedron maja darmowa reklame zafundowana przez
        redaktorow naczelnych.
    • Gość: EWA Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.10.05, 22:48
      Jestem ateistką, ale uważam, że szokowanie za wszelką cenę to nie sztuka. Poza
      tym, jeśli chce się być szanowanym , trzeba szanować innych, są rzeczy ( choć
      niezapisane w żadnych kodeksach), których przyzwoity człowiek po prostu nie
      robi. No cóż, przyzwoity...
    • princealbert matolectwo 27.10.05, 15:35
      jedna rzecz to jakosc artystyczna tej pracy. OK, byc moze ultra-katolik nie
      widzi w tym sztuki i ma do tego prawo. Ale zeby z tego powodu inicjowac proces
      karny, to juz jest spora przesada!!!

Poza tym ta 'szokujaca' praca byla prezentowana w galerii - wewnatrz budynku, a
      nie na telebeamie w centrum miasta. Jak chorym trzeba byc, zeby sie tam udac w
      celu doznania 'obrazy' i zlozyc doniesienie do prokuratury?
    • Gość: ekpsert polityczny Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.piotrkow.net.pl 27.10.05, 20:24
      wreszcie zrobi się porządek z bluźniercami i inną swołoczą: "TRUCICIELOM ŻYĆ
      NIE POZWOLISZ" - a nieznalska to trócicielka dusz.
      • Gość: DonJose Podejrzewam, ze Szumscy IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 30.10.05, 00:13
        nie maja dzieci
        • Gość: ekpsert polityczny Re: Podejrzewam, ze Szumscy IP: *.piotrkow.net.pl 30.10.05, 08:42
          Szumscy mają wiele dzieci, także mają wnuki. Oprócz dzieci biologicznych mają
          Szumscy wspaniałe dzieci duchowe - żarliwych obrońców idei głoszonych przez
          Szumskich - wiernych synów gotowych na każde wezwanie naszego Kraju i Narodu!
          • Gość: Casey Re: W calym tym procesie widze..... IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 30.10.05, 21:18
            .....glupote tych wyznajacych wiare Rzymsko- Katolickiej wiary, wiary do ktorej
            wbrew mojej woli naleze, do ktorej moi rodzice mie zaprzedali.
            Poza tym winnym mozna uznac tylko tych co pozwolili na wystawe w obiekcie
            publicznym, oplacanym przez spoleczenstwo.
            Prywatnie nikt nie ma prawa wmawiania mi czegos co uwazam za zabobony, lub
            wnikac w moja wiare czy tez interpletacje osoby Boga czy tez jakiejs wyzszej
            sily kontrolujacej swiat materialny.
            • Gość: ekpsert polityczny Re: W calym tym procesie widze..... IP: *.piotrkow.net.pl 31.10.05, 20:25
              siedż oszołomie w swoim Czykago a nie wpieprzaj się w sprawy naszego Narodu!!!
    • Gość: czytelnik2005 Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.ipt.aol.com 31.10.05, 22:56
      Te 120 godzin powinien odpracować sędzia z pierwszego orzeczenia razem z
      prokuratorem,który przyjął tą sprawę.Sądzenie takich spraw to przecież obraza
      ludzkiego rozsądku,a nie uczuć religijnych komuchów podających się za
      katolików,ot co.
      • Gość: trutututu Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 00:52
        trutututu
    • Gość: xyz Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:35
      Ten proces to hańba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka