Gość: Emeryt IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:06 Ten proces to nieszczescie.Ci "katolicy" sa chorzy psychicznie.Wstyd!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miki124 Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.laczpol.net.pl 25.10.05, 22:15 Kara śmierci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliveira Widzieliście ten "krzyż"? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 26.10.05, 09:53 To jest znak PCK, a nie wiary katolickiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też tak sądzę ;p Re: Widzieliście ten "krzyż"? IP: *.pro-internet.pl 26.10.05, 15:37 albo obraza uczuć operatora telefonii komórkowej ;pp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogio Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.such.nat.hnet.pl 25.10.05, 22:23 Że Szumska jest świrnięta to wiedziałem. Ale o tym, że i jej stary jest taki sam jak ona to się dowiaduję dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.nll.se 26.10.05, 13:47 Nieznalska jeszcze bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: religia szkodzi zdrowiu. IP: *.pro-internet.pl 25.10.05, 23:13 zdrowiu psychoseksualnemu: "Ale mimo to chciał pan DOBROWOLNIE oglądać to, co już pana obraziło? Dlaczego chciał pan, żeby pana uczucia zostały znieważone drugi raz?" sadyzm, s - m takie tam, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: religia szkodzi zdrowiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:51 Nieznalską "należy ukrzyżować" tak jak ukrzyżowano łotra obok Chrystusa. Kłania się dekalog , który należy przypomnieć "prawdziwym" Polakom.Myślę,że Bóg już wybaczył Nieznalskiej i nie chce ziemskich kar dla Nieznalskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.chello.pl 26.10.05, 00:00 Szkoda mi Was wszystkich kpiących z uczuć innych, Nieznalska jest nikim, bo potrafi tylko szokować i na tym ma polegać jej wizja artystyczna. ŻAŁOSNE. Naprawdę szkoda komentarzy na takie nic. A i sędzia okazał się bardzo "inteligentny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.metrolink.pl 26.10.05, 07:48 Zapominacie o jednym. Żyjemy w wolnym kraju i dlatego każdy artysta może tworzyć sztukę, jaka mu się podoba. Jeżeli znów obraził tym kogoś, to ten ktoś ma prawo podać do sądu. Jedno i drugie jest dozwolone, a sąd ma za zadanie to ocenić. I tutaj położył bym największy nacisk. Pisacze forum jak zwykle wkładają zbyt dużo emocji w swoją wypowiedź, zamiast na spokojnie się zastanowić. Apeluję do rozwagi. Pzdr, Artek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kejs Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: 212.160.117.* 26.10.05, 08:23 Przypominam, że Ci "bezwstydni" katolicy stanowią 95% społeczeństwa, więc trzeba być albo hipokrytą, albo należeć do tych pozostałych kilku procent (ateiści i innowiercy), żeby nie rozumieć fali protestów przeciw temu pseudoartystycznemu skandalowi. Tak czy inaczej wskazana by była wstrzemięźliwość tej mniejszości (Panie Emerycie) w wyrażaniu opinii o katolickiej, chrześcijańskiej większości i jej uczuciach. Przecież mamy demokrację, czyli rządy większości. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 08:45 Przeciętny katolik ma w ... artyzm wyrażony przez artystkę Nieznalską. Swiadczy o tym frekfencja na wystawach sztuki współczesnej. Rownież nie będzie się interesował rozważaniami czy lewe jądro Dawida w akcie rzeźbie Michała Anioła jest większe od prawego. Tylko nadgorliwi katolicy tzw. DEWOCI będą bili temat profanacji symbolu katolicyzmu - krzyża który jest narzędziem tortur i śmierci i występuje również w kulturze pogańskiej pod wieloma postaciami i znaczeniami. Katolicyzm w wydaniu polskim doprowadził już do wielu wynaturzeń wytykanych i wyśmiewanych na całym świecie. Proces Nieznalskiej jest dobitnym przykładem głupoty i cenzury typowej dla systemów totalitarnych, bolszewizmu, hitleryzmu, ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: 213.192.64.* 26.10.05, 08:30 Miałem okazję poznać Nieznalską i jej prace. Ta artystka chciała szokować, taki jest cel jej twórczości. Nie jestem jakiś pruderyjny czy przesadnie religijny, ale tym razem zwyczajnie przegięła. Dobrze, że tą sprawą zajmuje się sąd, gdyż obraza uczuć religijnych (każdych, nie tylko katolickich)to poważna sprawa. Szkoda tylko, że świadkami w tej sprawie jest to oszołomstwo, a nie normalni gdańszczanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Proces Doroty Nieznalskiej 26.10.05, 09:39 p.Nieznalska to beztaleńcie, ale nie byłoby problemu,gdyby swoją 'tfurczość' powiesiła w prywatnym mieszkaniu -a nie w publicznej galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Proces Doroty Nieznalskiej 26.10.05, 10:42 Czy gazetka mogłaby przyjąc jedne kryteria dla wszystkich? Jezeli mam suie wzburzac eksperymentami księdza Jankowaskiego z gwiazdą Dawida, to dlaczego mam się nie wzburzać eksperymentami z krzyżem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.nll.se 26.10.05, 13:50 Gazeta od pewnego czasu jest kierowana przez lewacko-homoseksualne lobby. Nic dziwnego, ze Nieznalska i Biedron maja darmowa reklame zafundowana przez redaktorow naczelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.10.05, 22:48 Jestem ateistką, ale uważam, że szokowanie za wszelką cenę to nie sztuka. Poza tym, jeśli chce się być szanowanym , trzeba szanować innych, są rzeczy ( choć niezapisane w żadnych kodeksach), których przyzwoity człowiek po prostu nie robi. No cóż, przyzwoity... Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert matolectwo 27.10.05, 15:35 jedna rzecz to jakosc artystyczna tej pracy. OK, byc moze ultra-katolik nie widzi w tym sztuki i ma do tego prawo. Ale zeby z tego powodu inicjowac proces karny, to juz jest spora przesada!!! Poza tym ta 'szokujaca' praca byla prezentowana w galerii - wewnatrz budynku, a nie na telebeamie w centrum miasta. Jak chorym trzeba byc, zeby sie tam udac w celu doznania 'obrazy' i zlozyc doniesienie do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekpsert polityczny Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.piotrkow.net.pl 27.10.05, 20:24 wreszcie zrobi się porządek z bluźniercami i inną swołoczą: "TRUCICIELOM ŻYĆ NIE POZWOLISZ" - a nieznalska to trócicielka dusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonJose Podejrzewam, ze Szumscy IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 30.10.05, 00:13 nie maja dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekpsert polityczny Re: Podejrzewam, ze Szumscy IP: *.piotrkow.net.pl 30.10.05, 08:42 Szumscy mają wiele dzieci, także mają wnuki. Oprócz dzieci biologicznych mają Szumscy wspaniałe dzieci duchowe - żarliwych obrońców idei głoszonych przez Szumskich - wiernych synów gotowych na każde wezwanie naszego Kraju i Narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casey Re: W calym tym procesie widze..... IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 30.10.05, 21:18 .....glupote tych wyznajacych wiare Rzymsko- Katolickiej wiary, wiary do ktorej wbrew mojej woli naleze, do ktorej moi rodzice mie zaprzedali. Poza tym winnym mozna uznac tylko tych co pozwolili na wystawe w obiekcie publicznym, oplacanym przez spoleczenstwo. Prywatnie nikt nie ma prawa wmawiania mi czegos co uwazam za zabobony, lub wnikac w moja wiare czy tez interpletacje osoby Boga czy tez jakiejs wyzszej sily kontrolujacej swiat materialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekpsert polityczny Re: W calym tym procesie widze..... IP: *.piotrkow.net.pl 31.10.05, 20:25 siedż oszołomie w swoim Czykago a nie wpieprzaj się w sprawy naszego Narodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik2005 Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.ipt.aol.com 31.10.05, 22:56 Te 120 godzin powinien odpracować sędzia z pierwszego orzeczenia razem z prokuratorem,który przyjął tą sprawę.Sądzenie takich spraw to przecież obraza ludzkiego rozsądku,a nie uczuć religijnych komuchów podających się za katolików,ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trutututu Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 00:52 trutututu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Proces Doroty Nieznalskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:35 Ten proces to hańba. Odpowiedz Link Zgłoś