agis82 10.11.05, 19:04 Czy ktos sie orientuje jakie sa warunki pracy i zarobki w Hestii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dupek Re: Ergo Hestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:13 warunki sa wymarzone a zarobki rewelacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Ergo Hestia IP: *.interecho.com / *.interecho.com 11.11.05, 00:46 Mój mąż pracował w Hestii i wciąż mamy tam wielu przyjaciół. Muszę Cie zmartwić, bo warunki pracy sa straszne.Mąż był likwidatorem szkód i pracował strasznie dużo i czesto po godzinach (oczywiście za darmo).Szefostwo nawala biednym Hestianinom co raz to wieksze limity , dochodzi do tego , ze siedza w soboty zeby sie wyrobic. Praca jest zmianowa tydzien na tydzien. Raz pracujesz od 6 rano do 14 ,a raz od 14 do 22. Kompletne rozbijalo nam to zycie rodzinne i towarzyskie.Atmosfera na poczatku byla super,ale z czasem fajni ludzie zaczeli sie wykruszac.No i najwazniejsze , ze za te naprawde ciezka prace placili smieszne pieniadze(rok temu moj maz mial 1300zl na reke)nie wiem jak jest teraz,ale nie sadze zeby bylo znacznie lepiej.Znajomi , ktorzy jeszcze tam wytrwali sa sfrustrowani i wlasnie szukaja nowej pracy . Przykro mi , ze takie straszne wiesci Ci przesylam ale lepiej wiedziec wczesniej i sie najwyzej mile rozczarowac :) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agis82 Re: Ergo Hestia 11.11.05, 16:19 Dziekuje za rzetelna odpowiedz:) Prawde mowiac slyszalam, ze nie jest tam lekko i w dodatku kiepsko placa, ale w sumie zadnych konkretow dlatego sie dopytuje. Ale teraz tak w wiekszosci firm jest a doswiadczenie trzeba gdzies zdobyc. Interesuje mnie stanowisko referenta biurowego. Oferta skierowana jest do studentow. W ogloszeniu jest napisane, ze jest to praca na umowe zlecenie, a wynagrodzenie jest uzaleznione od efektywnosci(?). Czy wiesz moze jak to wyglada w praktyce? Jakiego wynagrodzenia mozna sie spodziewac na takim stanowisku (domyslam sie ze nizszego niz Twoj maz, ale w jakich granicach)? Nie wiem czego sie po spodziewac, dlatego bede wdzieczna za wszelkie info. Pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopek Re: Ergo Hestia IP: *.interecho.com / *.interecho.com 11.11.05, 19:47 referent biurowy - b.cieżaka praca za małe pieniądze a niesamowity wyzysk, aby cokolwiek zarobić nawet studentowi trzba sie mocno napracować prawie od świtu do nocy, ale pomimo wszystko życzę powodzenia :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
agis82 Re: Ergo Hestia 11.11.05, 20:40 Jak to cokolwiek zarobic?? Jak w rzeczywistosci wyglada ten system wynagrodzen uzalezniony od wynikow, bo przyznam szczerze ze w przypadku pracy biurowej jakos nie umiem sobie tego wyobrazic... A co do wyzysku, niestety jest on bardzo powszechny zwlaszcza na najnizszych stanowiskach, a studenta na stanowisko kierownicze nikt raczej nie wezmie, tak wiec trzeba zadowalac sie byle czym:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja wiem Re: Ergo Hestia IP: *.vc.shawcable.net 12.11.05, 03:17 Ta firma Ci krew "WYCHLEJE" do sucha zanim Ci OCHLAPY zaplaci!!!!!Lepiej zlom zbierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Re: Ergo Hestia IP: *.crowley.pl 12.11.05, 17:28 Ja mam z nimi powazniejszy problem. W majestacie prawa, przy pomocy komrnika, ta firma mnie bezczelnie okrada. Jako były agent w ubezpieczeniach zyciowych mam o EH jak najgorsze zdanie. Mam z nimi sprawę przed Sądem Okręgowym w Gdańsku - jak nie pomoże to pozostanie Strasburg. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka8 Re: Ergo Hestia 12.11.05, 18:16 Mam ubezpieczoną nieruchomosć własnie w tym towarzystwie ubezp. i jak na razie jestem b.zadowolona. Moje doświadczenie jest takie że w stosunku do klientów działa b.sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agis82 Re: Ergo Hestia 12.11.05, 18:41 Akurat bardziej interesuje mnie stosunek do pracownikow niz do klientow:) Zauwazylam tez dziwna prawidlowosc, im bardziej instytucja jest korzystna dla klientow tym mniej dla pracownikow. Np. banki ktore maja niskie oprocentowanie kredytow czesto placa glodowe pensje swoim pracownikom, i na odwrot. Czyzby w przypadku Hestii bylo podobnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gl Re: Ergo Hestia IP: *.chello.pl 25.11.05, 15:07 Cześć A. Pracowałam w EH mnóstwo lat i mam wiele bardzo cennych doświadczeń i wspomnien bardzo miłych. Jets to chyba w tej chwili jedyny pracodawca, który daje w 3city szansę pracy studentom. Od tego najlepiej karierę tu zacząć ( patrz ja). Pracowąłam kilka lat- awansowałam, zarabiałam coraz więcej. Pracują tu świetni ludzie- największy kapitał- przysięgam. A jak jestes studentem- idx i sprawdź sama- naprawdę jest ok, nic nie stracisz, mozesz nawet nieźle zarobić. I robisz sobie szlify. Pisze serio i trzymam kciuki- pomogłam znaleźc w EH prace ok 10 osobom- wszystkie młode ambitne i nadal pracują. A ilu przyjaciól zdobedziesz....Nie nastawiaj się negatywnie. Bo to dobra , znana marka- zawsze mozesz odejść ale dużo się nauczysz, ( MS Office w małym paluszku). pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa tjaa, hESTIA 01.12.05, 09:36 Najpierw zatrudniaja Cie jak długo sie da na umowe zlecenie, potem na 1/2 etatu, a itak pracujesz na cały, reszta to tzw. nadgodziny. Kreatywność przy wypelnianiu ewidencji czasu pracy prawie jak w Biedronce. Atomosfera w pracy blsiks stwierdzeniu- czlowiek czlowiekowi wilkiem. Pracowałam tam rok, dziekuje, postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as 'gl' to pracownik Hestii IP: *.artnet.pl 01.12.05, 12:53 beka - zeby w taki sposob swoj PR poprawiac wiedomo ze jest tam wyzysk i koniec kropka. moj znajomy tam pracowal tez na najnozszym stanowisku i jak moze byc dobra atmosfera jak jest 20-30 os i kazdy chce sie wyrwac a moze 1 na rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gl Re: 'gl' to pracownik Hestii IP: *.chello.pl 17.12.05, 13:43 I tu się grubo mylisz- nie pracuję już od kilku miesięcy( zmuszona byłam odejść). ale nigdy nie palę za soba mostów i nie wypowiadam się źle o byłym pracodawcy. nie robię im pr, tylko odpowiadam tej, co się waha, czy iśc tam do pracy, bo naprawde warto. Firma ma mnóstwo minusów, jak wiele innych ( m.in fatalnego szefa w moim biurze- takich nie powinni zatrudniać- zero kompetencji, ale to wyjątkowy przypadek), ale ten, kto nie zacznie w niej pracować nie powinien się nastawiać na "nie"- jak robisz swoje i to dobrze, to uwierz mi masz dobrze. Serio.I wiesz co , myślę, ze jesteś wredny i zawistny. Jak rzadko spotyka się dziś ludzi, którzy sa zadowoleni z pracy. Jak już się ktoś trafi, znaczy jest podstawiony. Zastanów się człowieku nad sobą.I tak zupełnie na marginesie- do tej firmy dziennie przychodzą setki aplikacji w sprawie pracy- przechodzą dalej wybrańcy. Firma nie potrzebuje pr kogoś takiego jak ja. Wesołych Świąt- mniej goryczy. Odpowiedz Link Zgłoś