Dodaj do ulubionych

Koniec trąbki Family Frost w Gdyni

IP: 10.10.41.* 21.06.01, 20:03
W Hdyni w najbliższych dniach wchodzi w zycie ukaz zabraniający używania trabek do celów
reklamowych. To efekt walki mieszkańców z melodyjkami Family Frost.
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: *.nsm.pl 21.06.01, 20:11
      Głośna to ona jest.To juz bardziej wolę-Kaaaartofleeeee!!!
      • Gość: mcroti Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: 10.10.41.* 21.06.01, 20:15
        Jak wychodziłem na drugą szychte to moj dzieciek (2 latka) usłyszłą ją na sasiednim osiedlu (stare
        Ujescisko) i skakała zradosci. Może faktycznie dzwiek jesttroche upierdliwy ale ile z tego radosci w
        domu
        • Gość: beast Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: 195.117.137.* 21.06.01, 20:21
          Troche nie na temat.Ale gdzie jest STARE Ujeścisko?Czy to te domki przy
          Warszawskiej?(swoją drogą nazwa pasuje tam jak...a nie,właściwie pasuje;)
          • Gość: mcroti Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: 10.10.41.* 21.06.01, 20:32
            Na temat na temat;)
            Jak nie będą trabić w Gdańsku (tak tez się może przeciez zdarzyć to nie będę wiedział że już
            podjechali mi pod chałupę. No bo co? Mają wołać Mroooożoooonkiiii, loooodyyyy!! Ja wole jak trabią
            • Gość: beast Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: *.nsm.pl 21.06.01, 21:19
              Troche się chyba nie zrozumielismy.(?)
              Chodziło mi o to, że MOJA wypowiedź będzie troche nie na temat... i dalej patrz
              wyżej.Zreszta nie ważne;)
              A wracając do ad remu;)oczywiście zgadzam się ,że jakoś w tym systemie
              sprzedaży musza oznajmiać swoje przybycie,ale ...Czy jak wjezdża na jakieś(np.
              na moje;)osiedle to nie może ze dwa razy zagrać i koniec.Nie,on musi trąbić na
              każdej uliczce,choćby stały 2 bloki na krzyż(tak na mojej).Nie mówiąć już o
              tym ,że wtryni się taki na uliczkę(trzymajmy sie przykładu mojej) i nie ruszy
              dupy bo ktos chce wyjechać,bo przecież musi postac 10 minut żeby dać dzieciom
              szansę...
              Ale tak właściwie to nie jest kwestia ,która by mnie denerwowała najbardziej na
              tym bożym świecie(tylko przez 2 minuty po dzwonku;)więc niech sobie dzwonią ale
              z umiarem,jak pragne zdrowia!
        • Gość: Spokoj Cisza i spokoj ponad wszystko IP: 172.28.172.* / 62.242.162.* 22.06.01, 09:43
          > Jak wychodziłem na drugą szychte to moj dzieciek (2 latka) usłyszłą ją na sasie
          > dnim osiedlu (stare Ujescisko) i skakała zradosci. Może faktycznie dzwiek
          > jesttroche upierdliwy aleile z tego radosci w domu

Proponuje aby wszystkie samochody dostawcze mialy upierdliwe melodyjki. Wtedy
          kazdy bedzie wiedzial, ze do sklepu z naprzeciwka dowiezli mrozonki, pieczywo czy
          inne towary. Oczywiscie kazda melodyjka poiwnna byc inna. I ile bedzie radosci w
          domach! No i nie zapominajmy o zblizajacej sie kampanii wyborczej - niech wroca
          na ulice miasta samochody ktore z megafonow beda nadawac na caly regulator
          reklamy kandydatow. No bo jesli pozwalac to wszystkim bez wyjatku!
    • Gość: Anty FF http://familyfrost.w.interia.pl IP: 172.28.172.* / 62.242.162.* 22.06.01, 11:21
      W artykule zabraklo adresu strony o ktorej pisze autorka tekstu. Oto adres dla
      zainteresowanych: http://familyfrost.w.interia.pl
    • Gość: Marek Uchwala OPUBLIKOWANA z data 12 czerwca !!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
      Po 14 dniach od publikacji wchodzi wreszcie w zycie uchwala Rady Miasta z
      lutego br. o zakazie reklamy dzwiekowej!!! Komendant Strazy Miejskiej w Gdyni
      zostal juz o tym powiadomiony. Dlatego jesli zajedzie po 26 czerwca br. zolty
      samochodzik pod wasze okna i zawyje to nic tylko dzwonic: 663-79-86 lub 986.
      Niech tylko dyzurny lub patrol Strazy sprobuje zignorowac prosbe o egzekwowanie
      prawa...
    • Gość: Tomasz Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni - Najwyższy Czas !!!!!!!!!!!!!! IP: 193.59.192.* 25.06.01, 00:00
      Bogu niech będą dzięki.
      Zawsze budził mi dzieciaka w czasie snu a mnie trafiał .... .
      Raz moja staruszka tak się ...., że wnet wyszłaby i przewróciła "budę".
      A posturę ma słuszną (bije mnie), więc byłaby skuteczniejsza od "drechów".
      Z tego co wiem, to na obszarach zabudowanych sygnały dźwiękowe wydaje się
      tylko w przypadku wyższej konieczności (kodeks drogowy polecam niektórym
      entuzjastom hałasu na osiedlu). Bóg istnieje !
    • Gość: Paweł Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni - koniecznie!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 25.06.01, 00:00
      Huraaa! Czyżby nadchodził koniec terroru żółtych
      lodóweczek? Jeżeli na Karwiny, na których mieszkam,
      te obrzydliwe samograje przyjeżdżać będą po cichu,
      to... Jejku, chyba uwierzę w polską demokrację!
      Nie wiem, czy to przypadek, ale wszyscy moi znajomi
      też mają dość marketingowych "metod poniżej pasa"
      firmy Family Frost. I tu wcale nie chodzi o owe
      "niewinne" kilkanaście sekund raz na jakiś czas.
      To ustrojstwo potrafi pół dnia jeździć po osiedlu,
      a jest tak głośne, że cały czas je słychać, nie
      wspominając już o fakcie, że gdy podjeżdża w końcu
      tryumfalnie pod okno, po prostu ogłusza! A Ty
      człowieku, właśnie zapadałeś w zasłużoną drzemkę...
      Nie wierzycie? Spytajcie chociażby mieszkańców Zaspy.
      Na Karwinach to przynajmniej wiem, że przyjedzie tylko
      raz na tydzień, a na Zaspie nie znasz bracie dnia ni
      godziny. W dodatku arogancja kierowców osiąga tam
      swoje wyżyny - potrafią zawyć wprost do ucha
      po 22-giej. Ludzie, nie dajmy się zwariować! Mam
      nadzieję, że w Gdyni uda się powstrzymać FF i to
      będzie sygnał dla reszty Polski. Nie dźwiękowy... :))
      Gorąco popieram akcję i mocno trzymam kciuki!
    • Gość: beast Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: *.nsm.pl 26.06.01, 00:00
      W internetowej ankiecie na stronie www.trojmiasto -68% osób wypowiadających się
      drażni ta melodyjka,3% podoba się,a reszcie nie przeszkadza.U nas proporcje
      jeszcze mniej zrównoważone;)Mnie też drażni ta melodyjka ale sa wieksze
      nieszczescia na swiecie,i podziwiam ludzi ,którym chciało się coć zrobić w tej
      sprawie.
      • Gość: Tomasz Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: 193.59.192.* 27.06.01, 00:00
        Gość portalu: beast napisał(a):

> W internetowej ankiecie na stronie www.trojmiasto -68% osób wypowiadających się
        >
        > drażni ta melodyjka,3% podoba się,a reszcie nie przeszkadza.U nas proporcje
        > jeszcze mniej zrównoważone;)Mnie też drażni ta melodyjka ale sa wieksze
        > nieszczescia na swiecie,i podziwiam ludzi ,którym chciało się coć zrobić w tej
        > sprawie.
        Podziwiaj, szczególnie tych, którzy mają małe dzieci jak ja.
        Będziesz miał swoje dzieci (małe i drewniane okna) to zrozumiesz, gościu !
        Przez to, że w tym kraju ludziom nie chce się zrobić czegokolwiek jest taki syf.
        • Gość: Paszczu Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.06.01, 14:36
          Święte słowa Tomaszu. Gdyby więcej osób uwierzyło, że coś od nich
          zależy, wszystkim żyłoby się lepiej. Oczywiście, że są większe problemy
          na świecie, ale – życie składa się z drobiazgów, które czasem mogą być
          przysłowiową kroplą w kielichu goryczy. A gdy wszystko jest OK,
          mogą, niczym natrętny komar w namiocie, skutecznie przypominać,
          że szczęście to ulotny zwierz... :)) pozdrowienia!
        • Gość: beast Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: *.nsm.pl 27.06.01, 14:40
          Bez nerwów panie T. O podziwie pisałem bez ironii.
          • Gość: Tomasz Re: Koniec trąbki Family Frost w Gdyni IP: 193.59.192.* 27.06.01, 15:55
            OK, Kolego.
            • Gość: Marek Naprawde jestem wykonczony cala sprawa... IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 21:19
              ...m.in. ze wzgledu na rozciagniecie w czasie. 9-ciu na 10-ciu moich znajomych
              szlag trafial gdy slyszeli FF. Przypuszczam, ze jakby jakas partia obiecala
              wprowadzic zakaz w calym 3Miescie, to wygralaby lokalnie najblizsze wybory :-)
              BTW, to co najbardziej szargalo mi nerwy, to zlewanie tych, ktorym sie placi za
              pilnowanie przestrzegania prawa - policje, straz miejska. Oni zawsze
              maja "wazniejsze sprawy", albo "radiowoz jest na interwencji",
              lub "zabezpieczamy impreze", czy... "za czesto pan do nas dzwoni" (sic!).
              Potrafili nawet (straznicy) rzucac sluchawka. Jesli raz czy dwa zdarzalo mi sie
              dzwonic do nich w innej sprawie z prosba o interwencje, to reakcja byla podobna.
              • Gość: Paweł Dobra wiadomość... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 28.06.01, 20:09
                ... na Karwinach spokój. Zawsze przyjeżdżali w czwartek, a tymczasem dzisiaj
                ani widu, ani słychu. Biorą na przetrzymanie, czy... Jest też inna możliwość.
                Ogłoszenie z ostatniej Gazety Praca: "Firma Family Frost zatrudni osoby na
                stanowisko sprzedawca-kierowca. Zgłoszenia osobiste Gdynia..." Cóż, nie dziwię
                się, że kierowcy mają dość tej roboty.
                • Gość: beast Re: Dobra wiadomość... IP: *.nsm.pl 28.06.01, 21:44
                  Pewnie dzwoni im w uszach...
                  A u mnie dzisiaj byli.W Gdansku jeszcze dzwonia,ale już jakby dyskretniej tylko
                  dwa razy na osiedle-maja teraz stracha;)
  • Gość: cmd26 Re: Cisza i spokoj ponad wszystko IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 22.06.01, 00:00
    Gość portalu: Spokoj napisał(a):
    > Proponuje aby wszystkie samochody dostawcze mialy upierdliwe melodyjki. Wtedy
    > kazdy bedzie wiedzial, ze do sklepu z naprzeciwka dowiezli mrozonki, pieczywo c
    > zy
    > inne towary. Oczywiscie kazda melodyjka poiwnna byc inna. I ile bedzie radosci
    > w
    > domach! No i nie zapominajmy o zblizajacej sie kampanii wyborczej - niech wroca
    >
    > na ulice miasta samochody ktore z megafonow beda nadawac na caly regulator
    > reklamy kandydatow. No bo jesli pozwalac to wszystkim bez wyjatku!

Ja bym do tego dodal jeszcze taksowki - zamiast marznac na dworzu czekamy sobie w
    domciu, nagle slyszymy charakterystyczna melodyjke i juz wiemy, ze taksowka po
    nas przyjechala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka