Dodaj do ulubionych

Browar we Wrzeszczu w rękach developera

IP: *.chello.pl 12.01.06, 19:16
piwo gdańskie to było to... a jeszcze był artus , hevelius, kaper..

a teraz w Gdańsku nie ma żadnego browaru - paranoja.

Holenderskie pajace z żywcem zniszczyli kilkusetletnią tradycję naszego
miasta.
nie pijcie tych szczochów.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Zorientowany Re: Browar we Wrzeszczu w rękach developera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:40
      "Od początku zależało nam, by kupcem była poważna firma związana z Trójmiastem,
      która nie dopuści do zdegradowania terenu."

Powiedział przedstawiciel heinekena,który do spółki z kolesiami wykosił
      większośc konkurencyjnych browarów i... zdegradował teren.
      Wyjątkowo cynicznie i perfidnie brzmią w ustach pzredstawicieli tej firmy
      lamenty i słabo pozorowana troska o polski krajobraz browarniczy.
      Holenderskie dziadostwo i góralskie, promowane w PRL-u popłuczyny.

• antypolityk1 Cyniczny Heineken - Żywiec Group 13.01.06, 19:10
        Właśnie! Żeby cholera japiszony z Żywca-Heinekena miałyby choć odrobinę honoru
        i przyzwoitości ludzkiej i przyznali się: "Zniszczyliśmy was, bo takie są prawa
        rynku. Nie obchodzi nas co się stanie z miejscem, na którym stał dawny browar w
        w Gdańsku". A tak te kanalie jeszcze próbują nas przekonać, że zależy im na
        zachowaniu charakteru terenu, który celowo doprowadzili do ruiny. Szuje i
        kanalie wredne. Ja biznesmenom ani japiszonom nigdy nie wierzyłem i kolejny raz
        przekonałem się, że wierzyć nie warto i wierzyć nie będę. Fuj.
        • Gość: Żywiec to syf szmaty z żywca-heinekena sprzedały dzisiaj IP: *.chello.pl 19.01.06, 11:13
          zdewastowany teren po zlikwidowanym przez siebie browarze warszawskim za 170mln
          (5 ha).

Typowe działanie wyniszczające polską konkurencję - najpierw kupno browaru a
          pózniej likwidacja.
          Wkrótce będą w sprzedaży tylko te międzynarodowe szczochy..

• Gość: Hevelius , ade! Re: Browar we Wrzeszczu w rękach developera IP: *.pl / *.pronets.pl 12.01.06, 21:44
      To nie paranoja lecz regularne zjawisko - Bank Gdański BIG rozszabrowali i
      wyprowadzili do W-wy, Browar pozwolili zamknąć. Ale ci z decydentów, którzy
      obłowili się łapówkami, są najszczęścliwsi. Niech szczezną przez resztę swego
      bogobojnego katolickiego żywota!!!
      • Gość: ruda lola Re: Browar we Wrzeszczu w rękach developera IP: *.chello.pl 12.01.06, 22:01
        I niech im pordzewieją te wypasione limuzyny!
        • Gość: Gdańszczanin szanujmy historię swojego miasta IP: *.chello.pl 13.01.06, 02:22
          BROWAR GDAŃSKI [*]
          ZNISZCZONY PRZEZ TZW. GRUPĘ ŻYWIEC KIEROWANĄ PRZEZ HEINEKENA

każdy kto ceni i szanuje historię Gdańska nie powinien kupować świństwa
          z "browaru" żywiec
      • Gość: PIS KUMPLE LEWNY BIORĄ CO MOGĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 14:55
        GTW z Lewną i Adamo jako popychadłem, biora co moga. Wyrywaja tłuste kąski bo
        za chwilę moze dojść do zmiany układu i nic wiecej nie naszabrują.
        korupcyjna , mafijna kasa przepływa a ludziska sie tylko dziwują!!!!!
        • Gość: gdanskaaa nie wiedziałem że PISuary to takie głąby IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.01.06, 15:03
          ... i zapomniałeś tropicielu spisków dodać, że porywaja dzieci czarną wołgą

Trzymam kciuki za ambitne plany developera. Lepszy hotel i mieszkania niż
          wspomnienie po browarze i oglądanie ruin
          • Gość: kacze opowieści PISuary to buraki - koalicja z samoobroną - wstyd IP: *.chello.pl 13.01.06, 15:15
        • antypolityk1 Re: KUMPLE LEWNY BIORĄ CO MOGĄ 13.01.06, 19:21
          Akurat sprzedaż browaru nie miała nic wspólnego z układem politycznym
          Adamowicza, PO czy PiS-u, SLD, Samoobrony, PSL, UW, LPR-u czy innego
          politycznego bezhołowia, co nie znaczy, że popieram Adamowicza. Po prostu był
          to zwykły przekręt biznesmenski, aby zniszczyć konkurencję, niezależnie od
          opcji politycznej panującej w terenie, w tym przypadku w Gdańsku. Obywatel
          Szwarc mieszka sobie na swoim ranczo ociekającym złotem koło Żródła Marii
          obstawiony ochroniarzami, Heineken-Żywiec dalej chce wykosić kogo się da. I
          zamiast ludzi i sprzęt przejmować, to ludzi zwalnia(ł) z dnia na dzień (PD
          Hevelius) a fabryki zamyka(ł). Po prostu kapitalizm w najgorszym, patologicznym
          wydaniu. Czy ktoś pamięta fakt, że załoga browaru chciał go pod koniec lat 90-
          tyvh odkupić z własnych pieniędzy, ale miasto za mniejszą sumę pozbyło się
          browaru sprzedając go Elbrewery, czyli Heineken-Żywiec Group? A teraz te ich
          cyniczne, śmierdzące GÓWNEM wypowiedzi nt. troski o zachowanie charakteru
          terenu. LUDZIE !!! NIE WIERZCIE NIGDY CYNICZNYM BIZNESMENON A LA HEINEKEN -
          ŻYWIEC !!! To nie jest kapitalizm !!! To jest korupcja i złodziejstwo !!!
        • Gość: PISuar do wylizani PIS to moherowy zanik mózgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:35
          moherowe kędziorki zastępują mu szare komórki
          Podobno pierwszym objawem moherowego zaniku mózgu są majaki i uporczywe
          szukanie antypolskich spisków. Pocieszające jest to, że lekarze na Srebrzysku
          już mają refundowany lek na taką przypadłość
          • antypolityk1 Re: PIS to moherowy zanik mózgu 13.01.06, 22:15
            Znowu to samo. Za wszystkie nieszczęścia tego świata obwiniacie PiS albo PO.
            Czy wam w głowach się conieco pokiełbasiło, skoro polityka Wam odebrała zdrowy
            rozum? Nie rozumiesz, że przewał a la browar gdański nie wynika z żadnej opcji
            politycznej. Równie dobrze mogli z Heinekenem dogadać się ci z PO czy SLD jak i
            z PiS-u. A co Ty byś zrobił, gdybyś był ważnym urzędnikiem i przyszedł do
            Ciebie pan od Heinekena z kopertą w ręku? Sam odpowiedz sobie na to pytanie,
            jak takiś mądry.
            • Gość: ŻYWIEC? NO THANKS Re: PIS to moherowy zanik mózgu IP: *.chello.pl 13.01.06, 22:26
              akurat w tej sprawie miasto nie miało nic do gadania.
              sqrwiele z heinekena przejeli browar bo wykupieniu udziałów firmy Brewpole
              (której szef zresztą miał póżniej sprawy w sądzie).
              Brewpole miał browar w Gdańsku, Elblągu i Braniewie.
              Miasto pozbyło się swoich udziałów jeszcze jak zarządzała Brewpole.
              Dlatgo whoje z holandii zrobiły to co chciały - czyli wykosiły konkurencję,
              mimo że pracownicy browaru chcieli wykupić udziały i stworzc spółkę pracowniczą.
              A jednocześnie terenu nie mogła kupić żaden inny browar.
              Tak to chłopcy z żywieckiej ferajny zniszczyli Gdański Zakład.

p.s. a browar w Braniewie żywiec też zamnknął-tak samo zresztą w Łańcucie,w
              Warszawie a Leżajsk to dziś tylko magazyny.
              • antypolityk1 Re: PIS to moherowy zanik mózgu 13.01.06, 23:00
                No, ale miasto „oddało” udziały Brewpolowi, a nie pracownikom. Z tego co
                pamiętam i co czytałem w latach 90-tych, to spólka pracownicza miała więcej
                pieniędzy niż Brewpol. Zresztą zaraz potem zamknęli P.D. Hevelius, choć do
                ostatniej chwili pracowało na pełnych obrotach, oczywiście z zyskiem
                • Gość: ŻYWIEC? NO THANKS Re: PIS to moherowy zanik mózgu IP: *.chello.pl 14.01.06, 00:32
                  Miasto sprzedało udziały Brewpole, nikt wtedy nie brał pod uwagę możliwości
                  likwidacji browaru. Zresztą pracownicy popierali sprzedaż jako ugruntowanie
                  pozycji inwestora. Pracownicy chcieli odkupić zakład ale od sqrwieli z żywca,
                  nie chcąc dopuścić do likwidacji zakładu ale niestety nie udało się.

...szkoda że miasto nie zostawiło sobie jakiejś kontrolnej części udziałów
                  wtedy żywieckie qtasy nic by nie zdziałały...
                  • antypolityk1 Re: PIS to moherowy zanik mózgu 14.01.06, 12:14
                    Aaaa... To co innego. Żywiec wykończył wszystkich wokół i to nie w białych
                    rękawiczkach, ale w sposób bardzo prywmitywny i głupi. Przykład wcześniejszy
                    P.D. Hevelius
        • Gość: Duże Kule Kasi C. Re: KUMPLE LEWNY BIORĄ CO MOGĄ IP: *.chello.pl 15.01.06, 02:02
          akurat oni nie byli wtedy przy władzy
    • Gość: :-) developera?:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 06:32
      ludzie toż to górski:-)) wykształcenie zawodowe-murarz:-)) popatrzcie na
      murowane przez niego osiedla, zapytajcie jakie tam sa błedy i jak tam sie
      mieszka
      • Gość: Szelka A masz mieszkanie od Górskiego? IP: 195.245.213.* 13.01.06, 10:29
        Ja kupiłem w lipcu mieszkanie na Wita Stwosza przy Wąsowicza w Oliwie, właśnie
        od Górskiego. Nie mam żadnych uwag, poza kilkoma drobiazgami przed odbiorem,
        które bez dyskusji zostały usunięte. A że murarz po zawodówce... Ważny jest
        charaketr człowieka i zdolności managerskie, a nie papier. Znam wielu dupków -
        magistrów, dla których wyjście do kiosku po gazetę jest wyzwaniem, nie mówiąc o
        poprowadzeniu firmy. Co do historii firmy... wystarczy wejść na ich stronę w
        necie i widać ile rzeczy pobudowali, sroce spod ogona nie wypadli. Wszystko
        budują za własne pieniądze, nie za kredyty, to też ważne - zorientowałem się co
        do stanu finansów firmy, gdy brałem kredyt hipoteczny.
    • Gość: Zbyszek Nie tylko browar upadł IP: 192.168.1.* / 213.17.192.* 13.01.06, 07:55
      Czego sie pieklicie na tym forum, gdańszczanie głosowali i głosuja głównie na
      liberałów to i mamy to co mamy nie tylko z browarem. Dużo ważniejsze gałęzie
      padły w naszym województwie.
    • Gość: gosc Za likwidacje podziękujmy władzom naszego miasta!! IP: 83.238.41.* 13.01.06, 08:08
      Wybory niedlugo...
      • antypolityk1 Bo to myślenie typowego internauty manipulowanego 13.01.06, 19:32
        Bo to myślenie typowego internauty manipulowanego przez polityków i piarowców z
        takich firm jak Żywiec - Heineken Group
    • Gość: dresik Ja mam tylko jedną nadzieję IP: *.mlyniec.gda.pl 13.01.06, 10:43
      Ja mam tylko jedną nadzieję że materiały do budowy tego kolosa będą przywożone
      drogą kolejową - bocznicą obok browaru (o ile działa) - bo jak cieżarówki zaczną
      jedźic po Kilińskiego czy Grazyny to będzie tragedia dla niektórych kamienic.
      A z drugiej strony osiedle bedzie miało fajne zaplecze ;-) hhehehe z tyłu
      dzielnica prawie slumpsów (ze słynną rodzinką dresiarzy wystających) na rogu
      Lelewela i Grażyny. Właśnie kiedy policja się za nich weźmie - no chyba że to są
      wtyki ;-)
    • kantyjan Re: Browar we Wrzeszczu w rękach developera 13.01.06, 12:56
      Gość portalu: ŻYWIEC? NO THANKS napisał(a):

> a teraz w Gdańsku nie ma żadnego browaru - paranoja.

Chcesz to zbuduj jakiś. Tylko nie każ mi do tego dopłacać (tzn. nie żądaj
      dotacji od miasta).
      • Gość: ŻYWIEC? NO THANKS masz problemy ze zrozumieniem przeczytanego IP: *.chello.pl 13.01.06, 13:11
        tekstu??
        napisałem coś o dotacjach od miasta???

wyraziłem tylko złość wobec faktu zniszczenia browaru przez żywiec i inne
        szmaty-celowe działanie wobec konkurencji.
      • Gość: tomga Re: Browar we Wrzeszczu w rękach developera IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.01.06, 14:21
        pod gdanskiem jest, w Bielkowku.... Banana bier robia czy jakos tak... hehe
        • antypolityk1 Re: Browar we Wrzeszczu w rękach developera 13.01.06, 19:29
          Ciekaw jestem, kiedy Heineken - Żywiec lub inna hiena browarniana dobierze się
          do Bielkówka i „przekona” merytorycznie władze lokalne, aby zmknąć taki obiekt?
          Wtedy niektórzy internauci będą pisać, że wreszcie zmknęli te szczochy, poczem
          za chwilę będą pisać, że to dobrze że w Gdańsku powstaje fabryka Thyssen-Krupp,
          bo przybędą miejsca pracy. Taki głupawe, polskie, bezmyślne poglądy.
          • Gość: żywiec=shit beer nie kupować syfiastych produktów żywca IP: *.chello.pl 13.01.06, 20:58
            • Gość: miki Re: nie kupować syfiastych produktów żywca IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.06, 21:49
              Zywiec warzy najsmaczniejsze piwo w Polsce.Gdanskie zawsze bylo
              b.kiepskie.Rowniez przed 10 czy 200 laty.Dlatego zamkneli ten browar.Psul im opinie.
              Przed wojna browar w Gdansku nalezal do Schultheisa.Firma istnieje do dzisiaj np
              w Berlinie.Ich piwo zalicza sie do najgorszych w RFN.Kazdy niemiec to
              wie.Kiepskiej jakosci tanie piwo.
              • Gość: miki to dzieciak konsumpcja szczochów żywca odebrała ci logiczne IP: *.chello.pl 13.01.06, 22:03
                myślenie- spadaj stąd lizusie
                • Gość: miki Re: konsumpcja szczochów żywca odebrała ci logicz IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.06, 22:16
                  Pozartowales.A fakty?
    • Gość: he he to nie Holendrzy winni ale władze Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 09:54
      które sprzedały za 1PLN browar, ale nie potrafiły spisać odpowiedniej umowy -
      gdybyś ty dostał coś wartego parę milionów za złotówkę, bez konieczności
      inwestowania lub dłuższego trzymania, to co nie sprzedałbyś???

Natomiast Żywiec oczywiście świadomie wykończył oonkurencję (kupujcie nadal ich
      piwo...)

a swoją drogą to dobrze że ktoś zajmie się rozwijaniem 'browaru'

przykładem mogłoby być Distillery District w Toronto, choć tam budynki chyba
      jednak są bardziej okazałe i lepiej się prezentują (mają czystą wiktoriańską formę)

Jak ktoś chce zobaczyć co można z tego zrobić, niech zajrzy na stronę:
      www.thedistillerydistrict.com/
      wycieczka po zdjęciach (ale dla tych zarejestrowanych na www.Flickr.com )
      www.androidtech.com/journeys/30e9daaf98cc4757425dd23f944cfc61.html
      • Gość: piwosz żabianka Hevelius Classic Beer to było to! IP: *.chello.pl 14.01.06, 15:11
        a jeszcze świeże gdańskie z beczki - dwutygodniowa trwałość bez żadnych
        chemicznych gówien jak teraz...

kupowaliśmy taką beczkę prosto od browaru - kaucja spora ale warto było..

teraz zostały tylko szczochy w rodzaju żywieckich "piw"

• Gość: Egzekucja Gdanska tradycja, smaki, zapachy i technologie.. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.01.06, 18:16
          ... na smietniku historii. Na trupie najznamienitrzego browaru Europy oszusci
          wybuduja Lastadie II. Dosc tego: pokretny zyd Lewiatan /zlodziej i szubrawiec/
          wraz z nieudolnym Adaska dostana KS-a od patriotow z lasu.
          • Gość: gdańszczanin pokretny zyd Lewiatan????????? o co chodzi??? IP: *.chello.pl 16.01.06, 02:31
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka