Dodaj do ulubionych

EUROPA pozdrawia GDANSK !

19.02.06, 19:09
Dlaczego tylko Siedlce...? ;)
Jest nas pelno w Europie i tym watkiem chcialabym zachecic wszystkich
Gdanszczan i nie tylko, rozsianych za granica aby wpisywali sie tutaj i
napisali cos o sobie, gdzie ich wywialo z ukochanego Gdanska.
Oczywiscie wpisywac moga sie wszyscy, ktörzy chca po prostu przekazac
pozdrowienia.
Mnie rzucilo niedaleko bo do Niemiec gdzie mieszkam od 15 lat.Do miasta
mojego urodzenia przyjezdzam 3-4 razy w roku czego zazdrosci mi znajoma,
ktöra wyrzucilo az do Australii.Wspölczuje bo nie moglabym TU nie
przyjezdzac.Wszak to najpiekniejsze miejsce na swiecie!!!Czyz nie?!

Mam nadzieje, ze watek sie przyjmie ale to tylko od was zalezy kochani!
Jezeli nie , to trudno ale szkoda by bylo.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • hanusia39 Re: EUROPA pozdrawia GDANSK ! 20.02.06, 16:29
      Czyzby naprawde nikt z Gdanszczan mieszkajacych za granica tu nie zagladal?
      Szkoda bo myslalam, ze sympatycznie by bylo przeczytac co dzieje sie poza
      Tröjmiejskim podwörzem. Jak sobie radzimy na obcej ziemi.
      Trudno!
      Jak nie idzie to nie idzie!

Pozdrawiam
      • Gość: magda Re: EUROPA pozdrawia GDANSK ! IP: *.pool8833.interbusiness.it 21.02.06, 14:09
        Ja pozdrawiam z Florencji we Wloszech, mnie tez wywialo poza pekny Gdansk 3
        lata temu. I jeszcze do mnie to nie dociera. Przyjezdzam tak jak ty do Gdanska
        3-4 razy w roku, ale najchetniej to juz by tu wrocila. Nie ma jak w domu!

Magda
        • Gość: jasia37 Re: EUROPA pozdrawia GDANSK ! IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.06, 08:30
          hej

mnie wywialo do niemiec kolo hanoweru 18 lat temu,wczesniej mieszkalam we
          wrzeszczu

pozr
          • hanusia39 Re: EUROPA pozdrawia GDANSK ! 23.02.06, 22:49
            A Hannover to rzut beretem od Hamburga! Niestety zawsze przejezdzalam obok
            jadac do Bonn do znajomych. Kiedys trzeba bedzie i Hannover odwiedzic. Wrzeszcz
            to dla mnie fajne wspomnienia bo to tam kiedys jezdzilo sie przede wszystkim na
            zakupy do Domu Towarowego! A i bar Cristal byl oblegany z powodu smacznych
            produktöw zywnosciowych! ;-)
            Fajnie, ze napisalyscie bo juz sie przestraszylam, ze nikt tu nie zajrzy.
        • hanusia39 Re: EUROPA pozdrawia GDANSK ! 23.02.06, 22:43

Florencja, piekne miasto. Ja dojechalam jedynie do Mediolanu w 1990 i
          zatrzymalam sie na 3 miesiace ale jakos nie dalam sie przekonac wloskiej
          naturze na pozostanie dluzej. Mam piekne wspomnienia z tego pobytu!
          Niestety w Hamburgu trzyma mnie bardzo mocno srodowisko, rodzina i ...
          ekonomia. Do Polski, Gdanska wröce sle chyba na starosc! W HH jestem juz 15 lat!
          Dla jednych to duzo dla innych malo ale dla mnie to cala historia!
          Pozdrawiam i... byc moze do zobaczenia w Gdansku!
          • Gość: Edzia 2006 Re: EUROPA pozdrawia GDANSK ! IP: *.range81-159.btcentralplus.com 23.02.06, 23:20
            Cześć dziewczyny!Pozdrowienia z Blackpool,Wielka Brytania.Wyjechałam stosunkowo
            niedawno,bo tylko półtora roku temu.Strasznie tęsknię za naszym miastem i
            staram się jeździć parę razy do rokuKiedyś pewnie wrócę na dobre do Gdańska,ale
            dużo wody upłynie do tego czasu.Już niedługo jadę na urlop, mam zamiar miło
            spędzić czas i spotkać przyjaciół.Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie wszystkich
            Gdańszczan w Europie...
            • hanusia39 Re: EUROPA pozdrawia GDANSK ! 23.02.06, 23:35
              Pozdrawiamy!
              A swoja droga to w na Wyspach Brytyjskich robi nam sie druga Polska prawie. Mam
              sporo znajomych, ktörzy tam sie urzadzaja i... urzadzaja! Jednym wychodzi to
              lepiej a innym nie. Ale nikt nie ma ochoty wracac!
              Zycze tobie samych milych i owocnych chwil w Wielkiej Brytanii!Powodzenia!
              • Gość: jasia37 Re: EUROPA pozdrawia GDANSK ! IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.06, 12:26
                hej

ale nas sie nazbieralo moglo byc nas wiecej,gdzie mieszkasz jak jedziesz do
                gdanska?

pozdr
              • Gość: krzys Re: EUROPA pozdrawia Gdansk ! IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.02.06, 21:43
                za duzo rodakow urzadzilo sie na ulicy i dworcach,wstyd jak zwykle...
            • kiniu25 EUROPA pozdrawia GDANSK ! 06.11.06, 10:03
              Jak tam w Blackpool BIG PEPSI Max jeszce stoi ?? =)
              Mieszkałem kiedyś w Manchesterze
      • Gość: jasia37 Re: EUROPA pozdrawia Gdansk IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.06, 17:29
        no to by bylo wszystko?

szkoda,ale poczekam moze jeszcze ktos sie wpisze
        • hanusia39 Re: EUROPA pozdrawia Gdansk 26.02.06, 19:18
          Hej!
          Na stale mieszkam w Hamburgu i wlasnie to miasto stalo sie moim drugim domem
          ale tesknie za Gdanskiem. Kiedys napewno wröce do Polski ale ... jeszcze nie
          teraz. Nie wiem tez czy moja cöreczka , jeszcze malutka, zechce przeniesc sie
          na stale do Polski. Pozyjemy zobaczymy.
          Do Gdanska jezdze zawsze samochodem bo to najwygodniej.Zapakuje sie maksymalnie
          a i mam czym jezdzic w Tröjmiescie.
          Ja tez mam nadzieje, ze jeszcze ktos tu zajrzy i skrobnie co nie co!

Pozdrawiam ;-))))
          • Gość: jasia37 Re: EUROPA pozdrawia Gdansk IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.06, 13:44
            haj

ja musze teraz jak pojade wynajac jakis 2 male pokoje na tydzien,bo rodziny w
            gd juz nie mam ,moglabym u kolezanki no ale wolalabym byc osobno

masz jakis pomysl gdzie tanio

pozdrowienia
            • hanusia39 Re: EUROPA pozdrawia Gdansk 01.03.06, 21:50
              Gość portalu: jasia37 napisał(a):

> haj
              >
              > ja musze teraz jak pojade wynajac jakis 2 male pokoje na tydzien,bo rodziny
              w
              > gd juz nie mam ,moglabym u kolezanki no ale wolalabym byc osobno
              >
              > masz jakis pomysl gdzie tanio
              >
              > pozdrowienia

Witaj!
              W tym temacie to jestem ciemna jak tabaka w rogu! Pojęcia nie mam gdzie w
              Gdańsku można tanio wynająć coś na 2 tygodnie?! Ja mam mamę z duzym
              mieszkaniem, własne małe mieszkanko i do tego rodzinę męża w dużej ilości więc
              zatrzymać się zawsze jest gdzie ale i tak zawsze wybieram mamę.
              Latem jest większy wybór bo są fajne miejsca kempingowe w Sopocie ale teraz
              to ... czarno widzę!
              Przykro mi, że nie będę w tym względzie przydatna.
              Pozdrawiam
              PS. Ja już nie mogę doczekać się przyjazdu w kwietniu!No tak mi tęskno!
              • Gość: pawel Re: EUROPA pozdrawia Gdansk IP: *.server.ntli.net 01.03.06, 22:12
                Ja tez jestem w UK. Mieszkam i pracuje tu od maja ubieglego roku. Tesknie za
                wszystkimi i za wszystkim co zwiazane z Polska i Gdanskiem- rowniez za moim
                ulubionym pubem na Zabiance :-)
                Przede wszystkim brak mi tu mojej zony i coreczki ktore zostaly w Gdansku. Nie
                moge ich sciagnac bo utrzymac nie dam rady- drozyzna tu okrutna i w sumie to
                nie takie El Dorado jak by sie moglo wydawac. Dziewczyny przylatuja do mnie w
                maju na 2 tygodnie urlopu a ja najprawdopodobniej posiedze tu do konca roku i
                zwijam zagle. Pozdrawiam wszystkich Gdanszczan rozsianych po calym swiecie-
                szkoda ze wielu z nas mieszka tam gdzie MUSI a nie tam gdzie CHCE. Do
                zobaczenia w "Plusie"- pubie na pograniczu Zabianki i Wejhera.
                • Gość: Edzia 2006 Re: EUROPA pozdrawia Gdansk IP: *.range86-134.btcentralplus.com 02.03.06, 23:12
                  Witam serdecznie i ponownie pozdrawiam.Piszesz Piotrze,że UK to nie
                  bajka.Myślę,że wszędzie jest tak,iż musisz ciężko pracować i okupić swoją
                  przyszłość tęsknotą za ukochanymi.Nie ważne,czy to będzie Brytania,Włochy czy
                  Niemcy.Ja miałam trochę szczęścia,trochę uporu i przyjaciół wkoło mnie.Teraz
                  jest ok,ale jeszcze parę miesięcy temu też myślałam o powrocie do
                  Gdańska.Trzymam za ciebie kciuki i chyba odwiedzę ten Pub w kwietniu będąc na
                  urlopie.Pozdrawiam
                  • Gość: pawel Re: EUROPA pozdrawia Gdansk IP: *.server.ntli.net 03.03.06, 07:55
                    Dzieki Edziu za slowa otuchy. Za Piotra sie nie gniewam bo to moj Brat za
                    ktorym tez szalenie tesknie. Do zobaczenia w pubie :-)
                    Pozdrawiam
                • Gość: Edzia 2006 Re: EUROPA pozdrawia Gdansk IP: *.range86-134.btcentralplus.com 02.03.06, 23:14
                  Baaardzo przepraszam za niewybaczalny błąd,który od razu koryguję.Oczywiście
                  pisałam do Pawła,nie Piotra.Przepraszam najmocniej!!
                  • hanusia39 Re: EUROPA pozdrawia Gdansk 03.03.06, 09:35
                    Witajcie !
                    To ja też dorzucę 3 grosze na temat ekonomii i życia w Niemczech. Kiedy
                    przyjechałam do Hamburga 15 lat temu to tu było El Dorado! Pracowałam "na
                    czarno" jako barmanko-kelnerka i pieniędzy było jak lodu. Teraz ... pupa zimna!
                    Mam zawód, który bardzo lubię i od przyszłego roku wracam do pracy (moja córcia
                    skończy 3 latka) ale dobre czasy się skończyły. Ceny wzrosły dwukrotnie,
                    pojawiły się opłaty za wizyty u lekarzy a ciągle straszą podniesieniem podatków!
                    No cóż, żyjemy w czasach trudnych do zniesienia.
                    Wcale się nie dziwię Pawłowi, że chce wracać!Może jednak coś się zmieni na
                    lepsze i będziesz mógł pozwolić sobie na sprowadzenie rodzinki do siebie?! Może
                    wygrasz w Euro-Lotto...? Czego tobie i sobie życzę!
                    Ja na szczęście rodzinę mam tutaj więc mam dla kogo się wytężać ale tęskno mi
                    za mamą i Gdańskiem.
                    Ja też zamierzam odwiedzić Gdańsk w kwietniu ... więc może do zobaczenia w
                    pubie na Zaspie? ;-)))
                    • hanusia39 Re: EUROPA pozdrawia Gdansk 03.03.06, 09:37
                      Chciałam napisać na Zabiance ale coś zamroczyło mnie z tą Zaspą! ;-)
                    • Gość: pawel Re: EUROPA pozdrawia Gdansk IP: *.server.ntli.net 03.03.06, 16:17
                      Dzieki Hanusia za przypomnienie- dzis jest cotygodniowe losowanie Euro Milion w
                      angielskiej National Lottery wiec lece kupic los, czy jak to mowi moj Tata-
                      zaplacic podatek od marzen :-)
                      Pozdrawiam ze slonecznego ale chlodnego od kilku dni poludnia Anglii.
    • Gość: Slazak z Dolnego Re: Europa pozdrawia GDANSK ! IP: 195.143.166.* 03.03.06, 10:45
      Pozdrawiam Gdansk z portowego Hamburga.Gdansk jest moim ulubionym polskim
      miastem .( zona z Gdanska) Mieszkam od 25 lat w HH a do Gdanska przyjezdzam
      kilka razy w roku a teraz bede goscil jeszcze czesciej dzieki taniemu WIZZowi.
      • Gość: gdanszczanin Re: Gdańsk pozdrawia wszystkich którzy IP: *.153.240.11.pentex.pl 03.03.06, 18:40
        Z wielu powodów go opuścili.
        Dziękuje wam że pamiętacie o Gdańsku.
        Odwiedzajcie to Miasto kiedy to możliwe.
        A Wrzeszcz jest piękną dzielnicą.
        Zapraszam tu wszystkich na nowe molo.
        Dziękuje za pamięć o moim Miescie.
        Zbyszek z Gdańska
    • Gość: monia GDANSK ! IP: *.rz.uni / *.rz.uni-karlsruhe.de 03.03.06, 20:24
      Pozdrawiam serdecznie z Karlsruhe w pd Niemczech. Przyjechalam tutaj wwe
      wrzesniu zeszlego roku na studia i juz zdazylam byc w domu, w cudnym Gdansku, 2
      razy. Piekne jest to, ze sesja konczy sie juz za 2 tygodnie i znow pojade do
      rodzinki:)
    • Gość: ciekawy jak się 'przypineszcza' post? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:03
      • hanusia39 Re: jak się 'przypineszcza' post? 06.03.06, 16:43
        Sama chciałabym wiedzieć ale coś mi się zdaje, że coś takiego robi Admin.Ten
        temat też byą na początku jak to nazwałeś "przypineszczony" ale po 2 czy 3
        dniach pinezka znikla.
        Jeżeli jest jakiś inny sposób to ja go nie znam!
        Pozdrawiam
    • Gość: kwinka Re: EUROPA pozdrawia ! IP: *.park-s46b.dslaccess.co.uk 04.03.06, 00:06
      a ja pozdrawiam z Wysp Brytyjskich a dokladniej z Reading...wybylam tu 6
      miesiecy temu i sie zapowiada na dluzej..pozdrawiam
    • Gość: alex1994 Re: EUROPA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 02:31
      Gdansk pozdrawia silna ekipe Polakow w Koblenz, Bad Ems i Neuwied!
      • Gość: jasia37 Re: EUROPA ! IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.06, 08:09
        no prosze ilu nas sie tu nazbieralo-fajnie,dla przypomnienia mieszkam kolo
        hanoweru od17 lat,a moze ktos z was jezdzi na narty?

pozdrowienia dla gdanszczan
        • Gość: KATE Re: EUROPA ! IP: *.k543.webspeed.dk 05.03.06, 21:18
          WITAJCIE.MNIE WYWIALO DO DANII.BARDZO TESKNIE ZA GDANSKIEM.MIESZKALAM W
          OSOWIE.TU JESTEM OD 2LAT.POCZATKI BYLY STRASZNE.CHYBA KAZDY TAK MA.POZDRAWIAM.
          • hanusia39 Re: EUROPA ! 07.03.06, 19:26
            Witaj KATE!
            Trudne początki z przystosowaniem się na gruncie duńskim wogóle czy trudności z
            językiem? Kiedyś miałam znajomego Duńczyka i ... to było nie do zniesienia
            kiedy zaczynał coś mówić po duńsku. Język straszny chociaż wiem co o polskim
            mówią Amerykanie, cytuje : "!?/$%§!?=§%$!!!". ;-)
            Pozdrawiam

• Gość: kate Re: EUROPA ! IP: *.k543.webspeed.dk 07.03.06, 21:40
              Witaj Hanusiu!Jezyk jest trudny,na poczatku plakac mi sie chcialo.Nie wierzylam
              ze sie naucze.Pozatym brak rodziny,przyjaciol,miejsc TESKNOTA.Juz mialam
              wracac,teraz ciesze sie ze zostalam.Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: kate Re: EUROPA ! IP: *.k543.webspeed.dk 07.03.06, 22:02
          Witaj Jasiu.Ja jezdze na nartach.Bylismy w Norwegii na ferie.Cos
          pieknego,zaczelam rok temu i sie "zakochalam".A tak nie lubilam
          zimy.Pozdrawiam.Milego pobytu w Alpach jesli pojedziesz.
          • Gość: jasia37 Re: EUROPA ! IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.06, 10:55
            haj kate

w norwegi na nartach jaszcze nie bylam,ale moze sie wybiore kiedys,ja jezdze z
            moja rodzina od 8lat po 2-3 razy do roku w tym roku bylam tylko raz w ischgil z
            duzo grupa narciarska pomieszana z calego zakatka-bylo super

pozdrawiam

• emiss Francja pozdrawia GDANSK 05.03.06, 11:52
      mnie wywialo.. jako au pair do Paryza..
      a teraz czuje ze moje zycie nabralo inncyh kolorow, jestem szczesliwa, ale po
      co zapeszac..
      • Gość: jasia37 Re: Francja pozdrawia GDANSK IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.06, 23:51
        a ile masz lat ,paryz piekne miasto

pozdr.

t
      • hanusia39 Re: Francja pozdrawia GDANSK 06.03.06, 17:19
        Witaj, Paryżanko!
        Chyba już można tak do ciebie mówić? A jak masz na imię?
        Paryż, miasto cudowne! Byłam tam z mężem i znajomymi w 1999 latem. Przepięknie
        i ciekawie.
        Mieszkaliśmy w pięknym dużym domu innej znajomej w dzielnicy jak dobrze sobie
        przypominam:Villepinte czy coś takiego.
        Najpiękniejsze przeżycie to Pola Elizejskie w nocy i jak ja to nazywam: Biała
        Bazylika, również w nocy. Zanim tam doszliśmy to nie mogliśmy wydostać się z
        takiego małego placyku, pełnego kafejek, straganów, portrecistów i sklepików.
        Gdzie się zatrzymaliśmy tam siadaliśmy! No nie można było się wyrwać z ramion
        tego czegoś co wisiało w powietrzu.
        Mieliśmy jedynie pecha bo nasza wizyta w stolicy Francji miała miejsce w
        okresie świąt Wielkanocnych i centrum było zapchane turystami w sposób
        nieprawdopodobny. Marzyłam o zwiedzeniu Luwru, do którego kolejka miała jakiś
        pi razy drzwi kilometr, możw więcej! Zgroza! Po 30 minutach stania w jednym
        miejscu zrezygnowaliśmy i poszliśmy "zwiedzać". Paryż - tak ale nigdy w
        jakiekolwiek święta!
        Polecam i jeżeli ktoś jeszcze w Paryżu nie był!
    • hanusia39 Re: EUROPA ... 06.03.06, 16:40
      Kochani!
      Tak się cieszę, że piszecie a ja już się przestraszyłam, że TU nie wchodzicie
      bo, że nas dużo w Europie to wiadomo! I jak widać jednak TU zaglądacie!
      A może by tak zlocik urządzić w Gdańsku, któregoś pieknego dnia wlecie?
      Wiem, wiem, że to trudne tak skrzyknąć wszystkich naraz jednocześnie i
      właściwie niewykonalne ale ... pomażyć zawsze można, czyż nie?

Jak zauważyłam to najwięcej nas chyba na ziemiach królowej Elżbiety i za Odrą!
      Ja mieszkam w Hamburgu już od 15 lat ale czasem chciałabym w bardziej
      przyjaznym klimacie. Tutaj wielu czekało na wiosnę a ... wróciła zima z
      nadmiarem śniegu, którego nie zrzuciła we wcześniejszych miesiącach.
      Pada, topnieje i znowu pada i znowu topnieje... oszaleć można.
      Gdzie ta wiosnaaaa!

Pozdrawiam wszystkich Gdańszczan, tych z urodzenia i tych z zamiłowania do
      Trójmiasta!
      I piszcie, piszcie!Niech się zrobi gorąco od ilości waszych postów!

• hanusia39 Re: EUROPA ... 06.03.06, 16:46
        To jeszcze raz ja z przeprosinami za błędy ortograficzne, których staram się
        nie popełniać ale tym razem za szybko nacisnęłam "wyślij" i .. po przeczytaniu
        raz jeszcze do mnie dotarło, że nie "pomażyć" a "pomarzyć".
        Sorry ale każdemu może się zdarzyć jak się spieszy. ;-)
        • Gość: jasia37 Re: EUROPA ... IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.06, 15:56
          witam hanusia

bledami sie nie mozna przejmowac,zeby byly tylko takie problemy

co do spotkania w gdansku to fajna a zarazem trudna sprawa ,ale trzeba sprobowac

pozdrowienia
          • Gość: Adamowicz Re: EUROPA ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:30
            drodzy Gdanszczanie, akurat w tym roku chyba w czerwcu bedzie 2 Swiatowy Zlot
            Gdanszaczn.
            • hanusia39 Re: EUROPA ... 07.03.06, 19:35
              W czerwcu??? Gdzie, jak, kiedy dokladnie???!!! I ja nic o tym nie wiem? Ludzie
              czy ktoś wie coć więcej? A może nasz szanowny Admin sypnie jakimiś
              wiadomościami? Byłoby ekstra! Może i bym zmieniła plany...?
              • kalinowski11 Re: EUROPA ... 07.03.06, 19:46
                hanusia39 napisała:

> czy ktoś wie coć więcej? A może nasz szanowny Admin sypnie jakimiś
                > wiadomościami? Byłoby ekstra! Może i bym zmieniła plany...?

www.gdansk.pl/article_news.php?category=97&article=4712&history=&PHPSESSID=a55a951a3ef6757e539b9b88e68b81ab

Pozdrawiam .
                • kalinowski11 Re: EUROPA ... 07.03.06, 19:52
                  Oczywiście data czerwcowa ...

www.gdansk.pl/article_news.php?category=508&article=2129&history=
          • hanusia39 Re: EUROPA ... 07.03.06, 19:33
            Jasiu, słoneczko!
            Też obawiam się, że dobre chęci nie wystarczą bo każdy ma jakieś plany i swój
            własny, ścile wypełniony czas. Ja sama mam już plany porobione bliższą
            przyszłość i wiem jak ciężko jest coś zmienić. W Gdańsku napewno będę na
            początku kwietnia (no chyba, że coś ważnego wypadnie ale to wiadomo...) a potem
            w sierpniu na dłużej ale chcę wpaść do Zakopanego na jakiś tydzień.
            Poza tym wiem jak to jest jak przyjedzie się do Polski! Człowiek nie zdąży się
            obejrzeć i odwiedzić rodzinkę i znajomych a tu...trzeba wracać.
            Niestety...
            • Gość: jasia37 Re: EUROPA ... IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.06, 20:40
              Hej hej

co za wspaniale wiadomosci od pana adamka-juz mi sie humor polepszyl

ja tak sie zastanawiam,albo pojade do gdanska na poczatek kwietnia ,albo na
              narty w alpy,mam tylko tydzien urlopu,no ale z tym zjazdem swiatowym to
              gigantyczne

pozdrowienia
              • hanusia39 Re: EUROPA ... 08.03.06, 22:00
                Dzięki Adminie! Tak bardzo bym chciała być na tym Zlocie Gdańszczan ...tylko
                ten termin mi nijak nie pasi ale może!? Podobno jak się czegoś bardzo chce to
                wszystko można! W kwietniu muszę być w Gdańsku i potem znowu w czerwcu? No ale
                zobaczymy co się da zrobić!?

Jasiu czy lepiej Janinko? Te Alpy są bardzo kuszące i sama miałabym
                wątpliwości! Na szczęście nie mogę jeździć na nartach i takich innych rzeczach
                (jestem po operacji kregosłupa ,udanej, ale muszę uważać, niestety!) ale mimo
                wszystko wahałabym się. Ja w każdym razie jadę w kwietniu do Gdańska i
                wszystkim poza granicami tego samego zyczę z całego serca!
                Pozdrawiam
                • Gość: jasia37 Re: EUROPA ... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.06, 08:36
                  witam hanusie

no to bardo powazna operacja,ale fajnie ze sie udala

co do wyjazdu,to jak tak dalej pojdzie to wyjazd do gdanska bedzie dla mnie
                  taniszy niz alpy, zlotowka nie samowicie traci na wartosci ,no ale zobaczymy
                  jak to bedzie.

pozdrowienia dla wszystkich
                  • hanusia39 Re: EUROPA ... 09.03.06, 17:54
                    Cześć Jasiu!
                    Ja też się cieszę, że się udała bo widziałam już siebie oczami wyobraźni na
                    wózku...

A co do kosztów w Polsce to myślę, że Polska to jedno z najdroższych państw na
                    świecie! No, może nieco przesadziłam ale porównując ceny w Niemczech i kraju
                    naszego urodzenia to ... włos mi się jeży na głowie! Wiele artykułów jest
                    droższych niż tutaj w Niemczech, może oprócz chleba! Czasem myślę, że wszędzie
                    jest taniej niż w Polsce!
                    Dla mnie będzie lepiej jak złotóweczka spadnie na łeb i przepraszam niektórych
                    za samolubstwo ale jak przyjeżdżam do Gdańska to moje konto w dziwny sposób
                    robi się szybko pustawe! Czary jakieś czy co?!
                    To, że Alpy tańsze to wiadome choć nie do końca zrozumiałe! Zeby tak jeszcze
                    potaniały (bardzo) kraje tropikalne...! ;-) Choć to i tak nie dla mnie bo nie
                    wsiądę do samolotu choćby był za darmo! Chyba żeby z kapcia dojść na np. Bora
                    Bora...
                    Pozdrawiam wszystkich stęsknionych promieni słonecznych i ciepła!

Miejmy nadzieję, że lato dopisze równie dobrze jak zima w tym roku!
                    • Gość: jasia37 Re: EUROPA ... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.06, 19:40
                      hej

no to masz racje to slonce mogloby juz wyjsc i zostac,ta zima cos nas nie chce
                      opuscic(no a ja jeszcze mysle o alpch ha ha)

wspominalas cos o campigach w sopocie jakie sa ceny w sezonie albo po?

pozdrowienia
                      • hanusia39 Re: EUROPA ... 11.03.06, 14:15
                        Hej!
                        Zgroza!Od wczoraj w Hamburgu spadło tyle śniegu, że oniemiałam jak zajrzałam
                        dziś na taras i ogródek! Koło naszego domu nie można było rozróżnić gdzie
                        chodnik się zaczyna a gdzie kończy sie jezdnia. Nie dość, że po 2-tygodniowym
                        strajku MPO worki śmieci walają się wszędzie a śmietników nie widać spod sterty
                        zapakowanych odpadów to na to wszystko spadł jeszcze śnieg i ... chyba dobrze
                        bo przykrył narazie tę bombę ekologiczną. Strach pomyśleć co by było latem...?
                        Zaraza murowana.

Jasiu droga! O cenach campingów na Wybrzeżu nie mam pojęcia ale można by
                        poszperać w Interecie, myślę, że ucywilizowaliśmy się na tyle, że poniektóre
                        campingi funkcjonują w sieci a co za tym idzie można gdzieś zobaczyć jakie mają
                        ceny.

Poza tym... błagam niech przyjdzie już wioooosnaaaa! Jeszcze trochę i szare
                        komórki zamienią mi się w śnieg. A od tych wahań ciśnienia głowa mi niedługo
                        odpadnie i szara substancja mi nie będzie wogóle potrzebna.

Pozdrawiam
    • ich11 nie gdzie, tylko dokąd! 11.03.06, 07:59
      w Gdańsku się ożeniłem i mieszkałem na Kochanowskiego "Wrzeszcz", w Niemczech
      dowiedziałem się, że to była Posadowsky Weg. 10 lat mieszkałem, podobało mi
      się, a jestem poznaniakiem. Teraz szczęśliwie rozwiedzionym. ;)
      • Gość: kate Re: nie gdzie, tylko dokąd! IP: *.k543.webspeed.dk 11.03.06, 08:12
        Witaj!A w jakim miescie mieszkasz?Pozdrawiam.
      • Gość: jasia37 Re: nie gdzie, tylko dokąd! IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.06, 14:02
        witam "ich 11" mieszkales na kochanowskiego to niedaleko bo ja na bohomolca i
        chdzilam do 64 tej,mieszkam w niemczech ok 18 lat

pozdrowienia
        • Gość: kate Re: nie gdzie, tylko dokąd! IP: *.k543.webspeed.dk 12.03.06, 19:19
          Hej Jasiu.Pisalam wyzej do ciebie,ale cos nie odpisujesz kobietko.A ja czekam i
          czekam )Pozdrowionka
          • Gość: jasia37 Re: nie gdzie, tylko dokąd! IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.06, 11:35
            hej kate

fajnie ze ktos jezdzi na nartach ja i moja rodzinka jezdzimy juz okolo 8 lat

zobaczymy czy w tym roku nam sie jeszcze raz uda wyjechac ,przewaznie jedziemy
            2-3 razy do roku w tym roku bylismy tylko raz w iscgil,chcemy w kwietniu jechac
            na zermatt no ale zobaczymy jak to bedzie

pozdrowienia
    • hanusia39 Re: EUROPA ... ! 18.03.06, 15:02
      Witajcie wszyscy!
      Jakoś ten czas tak szybko leci, że nie zauważyąam, że parę dni mnie tu nie było!
      Trochę u mnie idzie pod górkę ale jestem wytrwała i uparta a do tego nie łatwo
      mnie pozbawić optymizmu!
      W Hamburgu zima chyba powoli się żegna a ja nie powiem, że będę tęsknić bo nie
      cierpię zimy. Odliczam dni do przyjazdu do Gdańska i może się zdarzyć, że ten
      cudny moment nastąpi szybciej niż później!

Pozdrawiam Jasię, Kate i innych.
    • litorija EUROPA pozdrawia GDANSK ! 18.03.06, 19:17
      tytul tego watku, to chyba jakas kpina.
      Europejka - Gdanszczanka.
      • hanusia39 Re: EUROPA ...! 19.03.06, 22:00
        Witamy nawet tych najbardziej niezadowolonych.
        A co dolega, że tak się tytuł nie podoba?
        Frustracja ogólna czy może jakieś kompleksy?

Tutaj może się wpisać każdy kogo dłużej lub krócej nie ma w Gdańsku a bardzo
        tęskni za ... np. wspomnieniami, rodziną czy znajomymi a przebywa gdzieś poza.
        A komu się tu nie podoba ... nie zmuszamy do wpisu ani do pozostania.

Ja nie widzę w tytule żadnej kpiny...chyba, że coś mi umknęło? No cóż, nobody
        is perfect!
        Pozdrawiam
        • Gość: jasia37 Re: EUROPA ...! IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.06, 22:33
          co sie z wami dzieje,nie ma juz nikogo oder was???

pozdrowienia
          • Gość: Edzia 2006 Re: EUROPA ...! IP: *.range81-159.btcentralplus.com 21.03.06, 00:11
            Ależ jesteśmy Jasiu,tylko wiosna na Wyspy zaczyna nadciągać i coraz mniej czasu
            spędzam przed komputerem.Robi się pięknie,chociaż jeszcze chłodno i
            wietrznie.No i już wielkimi krokami zbliża się wymarzony wyjazd do Gdańska!!!
            Pozdrawiam wszystkich,którzy tu jeszcze zaglądają.
            • hanusia39 Jak to nikogo nie ma!? 21.03.06, 18:22
              A my to co?
              Chciałabym tu zaglądać non stop ale ... jak wyżej zauważono wiosna przyszła i w
              Hamburgu w pełnym tego słowa znaczeniu.
              Słoneczko grzało dziś bez przerwy od samiuśkiego rana.
              Ja niestety mam nieco problemów rodzinnych ale któż ich nie ma?!
              Również nie mogę się doczekać wyjazdu a raczej przyjazdu do Gdańska ale codzień
              jest bliżej niż dalej!

Pozdrawiam wszystkich!
              A ciebie Jasiu i Edziu szczególnie serdecznie!
              • Gość: Edzia 2006 Re: Jak to nikogo nie ma!? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 23.03.06, 00:09
                Dzięki serdeczne za pozdrowienia!Zaglądam na forum prawie codziennie jednak
                nie zawsze mam czas,żeby coś wystukać.Pogoda w moim Blackpool była dziś cudowna
                i żal mi było spędzać cały dzień na dyżurze.Mam nadzieję,że tak pięknie będzie
                też za trzy tygodnie w Gdańsku...To już tylko trzy tygodnie!!
                • Gość: jasia37 Re: Jak to nikogo nie ma!? IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.06, 11:14
                  hej

na to wyglada ze bedzie nas duzo w gdansku na poczatku kwietnia

pozdrowienia
                  • hanusia39 Re: Jak to nikogo nie ma!? 23.03.06, 21:17
                    Hej!
                    Ja jadę już prawdopodobnie w przyszłym tygodniu koło środy.Trochę się u mnie
                    pozmieniało ale myślę, że na lepsze. Ja też nie mogę się już doczekać kiedy z
                    moją córcią wskoczymy do autka i ... w drogę! Mam nadzieję, że pogoda dopisze i
                    nie sypnie znowu śniegiem ale wiadomo ... w marcu jak w garncu!

W HH też dziś było tak pieknie i słonecznie, że aż myślałam, że mnie są dwie!
                    Tyle dziś załatwiłam i zrobiłam, że nawet się sobie dziwię choć z natury jestem
                    osobą, która zawsze ma coś do zroobienia i nie cierpi stanu bezczynności ale
                    dzisiejszy dzień muszę zapisć w kalendarzu!!!
                    Pozdrawiam i ... może do zobaczenia w Gdańsku?

PS.Jasia, Edzia -zgłoście się do mnie na priv to może uda się spotkać gdyby
                    przyjazdy się zeszły jednocześnie?!
                    • hanusia39 Re: Jak to nikogo nie ma!? 25.03.06, 18:16
                      Co tak pusto?
                      Wyjechali już wszyscy?
                      "Wszyscy z domu a piec komu?"
                      Ja nie będę "piekła" jakieś 2 tygodnie ale w takim razie do zobaczenia w
                      połowie kwietnia, kiedy to z pewnością wiosna pokaże swoje najpiękniejsze
                      oblicze...!
                      Pozdrawiam
                      • dav92 Re: Jak to nikogo nie ma!? 25.03.06, 22:47
                        W Schwarzwaldzie zima juz odpuscila,(narazie) wiosna tuz,tuz...
                        Pozdrowienia dla ,,Neptuna" oraz ,,jego"przyjaciol-j.
                        • hanusia39 Re: Jak to nikogo nie ma!? 27.03.06, 18:51
                          Witaj dav92 czyli... ?
                          U was to zima trzymała w tym roku chyba nieźle ale jeżeli odpuściła to miejmy
                          nadzieję, że na conajmniej na rok!

Pozdrawiam wszystkich i do "zobaczenia" za jakieś 2 tygodnie bo udaję się z
                          odwiedzinami do miasta Neptuna.
                          • edzia2006 Re: Jak to nikogo nie ma!? 05.04.06, 12:51
                            Chyba rzeczywiście już nikt tu nie zagląda!!Wiosna robi swoje ale dobrze,że
                            już nadeszła przynajmniej na Wyspach.Ja już także odliczam dni do wyjazdu i nie
                            mogę się doczekać kiedy zobaczę moje ukochane Przymorze.Zostało mi jeszcze
                            dziewięć dni...
                            Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
                            • Gość: magda Re: Jak to nikogo nie ma!? IP: *.pool8835.interbusiness.it 05.04.06, 14:12
                              ohoho to we Florenci juz jest od miesiaca, codziennie 22-24 stopnie, ja juz tez
                              odliczam dni do wyjazdu, jeszcze niecale 3 tygodnie, ufff
                              pozdrowienia z Florencji
                              Magda
                              • Gość: jasia37 Re: Jak to nikogo nie ma!? IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.06, 15:42
                                witam

wszystkich ponioslo do gdanska ,tez mialam jechac,ale wyladowalam na nartach w
                                sölden,bylo bardzo duzo z pl,litwy i sloweni,spotkalam tez ludzi z sopotu

pogoda nam dopisala przyjechalismy brazowi jak murzynki

mam nadzieje ze wszystkim co sa w trojmoescie pogoda dopisala

pozdrawiam
    • hanusia39 Re: EUROPA ... ! 05.04.06, 16:38
      Kochani!
      Pisalam i ... ne poszlo! Pisze wiec po raz drugi!
      Witam wszystkich z Gdanska bo jestem tu od tygodnia choc pobyt tu nie zaczal
      sie dla mnie szczesliwie.Na drugi dzien po przyjezdzie moja corcie dopadla
      grypa jelitowa a mnie 2 dni pozniej. Dzis jest lepiej wiec...

Pozdrawiam wszystkich i byc moze do zobaczenia gdzies na ulicy!
      • hanusia39 Re: EUROPA ... ! 24.04.06, 17:22
        Hej !
        Jeszcze siedze w Gdansku ale niestety w czwartek wracam do Hamburga i bardzo mi
        z tego powodu smutno ale przyjade tu znowu na poczatku lipca, mam nadzieje!?
        Pogoda nie dopisuje i myslalam, ze trafi mnie szlag ... ale chybil!
        Mam tez nadzieje, ze chociaz lato sie uda bo wiosna tego roku marniutka,
        przynajmniej narazie!

W temacie jakby cosik ucichlo! Nie ma nas wiecej w tej Europie czy co!? A moze
        leniuszek ogarnal!?

Mimo wszystko ozdrawiam wszystkich!
        • hanusia39 A może jednak ktoś...? 29.04.06, 01:13
          Witajcie, WY, którzy tu ...nie zaglądacie!

No przecież nie będę pisać sama ze sobą ... a może?
          Ja już wróciłam do domu czyli do HH i narazie a przynajmniej do lipca tu
          zostanę.
          Jasia, Edzia i inni - odezwijcie się! Czyżby to był głos wołającego na
          puszczy...? Pożarły was dzikie bestie?

Pozdrawiam moich znajomych w Londynie, Brisbane i Ottawie, których napewno nikt
          nie pożarł!
          • edzia2006 Re: A może jednak ktoś...? 29.04.06, 17:16
            Zgłaszam swoją obecność!!Ja już też jestem po urlopie.Spędziłam 10 dni w
            Gdańsku,wróciłam do mojego Blackpool i już czekam z utęsknieniem na następny
            wyjazd...a to dopiero w sierpniu.
            Pozdrawiam serdecznie wszystkich znad Morza Irlandzkiego,piszcie!!!
            • hanusia39 Home sweet home! 14.05.06, 19:58
              Edzia, słonko moje , coś zamilkłaś!Co słychać nad Morzem Irlandzkim?
              Ja też jestem po urlopie - ponad 4 tygodniowym! Teraz dochodzę do siebie ale
              już wypatruję lipca kiedy to znowu odwiedzę Gdańsk! Chociaż tym razem pogoda
              nie do końca dopisała to jednak nie ma na co narzekać jeżeli przyjeżdża się w
              kwietniu a wiadomo, że "kwiecień plecień...".
              W Hamburgu od 2 tygodni upały jak w Afryce ... no może trochę mniejsze ale było
              cudnie. Było, bo choć dzisiaj słońce świeci pięknie to zimnawo i wietrznie.

Piszcie kochani czy planujecie odwiedziny Gdańska a jeżeli tak to kiedy.Może
              zrobimy w lecie mały zlocik przyjaciół Forum???
              Pozdrawiam

• Gość: jasia37 Re: Home sweet home! IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.06, 09:37
                nooooooooooooooo narescie sie towarzystwo pozjezdzalo,takim to dobrze na 4
                tygodnie do gd. to rewelacja,ja bylam w kwietniu w sölden na nartach i musze
                powiedzec ze b duzo bylo z pl i rosji,jedna mloda para z sopotu -super ludzie

ale teraz 24 tego jade z mezem i moja 17 to letnia corka do gdanska, miedzy
                innymi chcialabym isc z nia gdzies na dyskoteke zeby popatrzala jak sie w gd
                bawia-macie jakis pomysl?myslicie ze cocacabana w sopocie bedzie otwarta

pozdrowionka
                • Gość: jasaia37 Re: Home sweet home! IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.06, 10:13
                  hej,teraz po urlopie tak za pracowani ze nie ma czasu tu zajzec co?

pozdrowionka
                  • edzia2006 Re: Home sweet home! 21.05.06, 00:26
                    Przepraszam,że się nie odzywałam.Zaglądam na forum często ale nie zawsze mam
                    chwilkę żeby coś kliknąć.
                    U mnie niestety pogoda też się popsuła,pada od tygodnia i ma padać jeszcze
                    przez następny.Pomimo tego humor letnio-wakacyjny już dopisuje,a do następnej
                    wyprawy do Gdańska już tylko 12 tygodni!
                    Pozdrawiam serdecznie Edyta.
                    • kalinowski11 II Światowy Zjazd Gdańszczan 02-04 czerwca 2006... 30.05.06, 07:53
                      Zapraszamy :)

www.gdansk.pl/zjazd_gdanszczan.php?category=ar&article=program

Pozdrawiam .
                      • lewed Re: II Światowy Zjazd Gdańszczan 02-04 czerwca 20 30.05.06, 09:38
                        Takie zjazdy są do d...,
                        po co? Żeby oglądać stare trupy?!
                        • kalinowski11 Re: II Światowy Zjazd Gdańszczan 02-04 czerwca 20 30.05.06, 09:42
                          lewed napisał:

> Takie zjazdy są do d...,
                          > po co? Żeby oglądać stare trupy?!

A teraz napisz coś mądrego ...
                      • z3miasta i jeszcze jedno - zagadka 31.05.06, 03:39
                        Jak byla poprzednia nazwa przystanku SKM Gdansk Zaspa i w ktorym roku zmieniono
                        stara nazwe na nowa. I jeszcze jedna, znacznie trudniejsza - dla mieszkancow
                        Wrzeszcza. Co oznaczalo jak ktos mowil: ide/jade do "jedynki"

pozdr
                        • kalinowski11 Re: i jeszcze jedno - zagadka 31.05.06, 07:07
                          z3miasta napisał:

> Jak byla poprzednia nazwa przystanku SKM Gdansk Zaspa i w ktorym roku zmieniono
                          > stara nazwe na nowa.

pl.wikipedia.org/wiki/Gda%C5%84sk_Zaspa

> znacznie trudniejsza - dla mieszkancow
                          > Wrzeszcza. Co oznaczalo jak ktos mowil: ide/jade do "jedynki"

Nie mam pojęcia ... liceum , klub ? Młody jestem :) Pozdrawiam .
                        • czupurka Re: i jeszcze jedno - zagadka 19.08.06, 16:33
                          Oczywiscie, ze Gdansk-Lotnisko (w tych czasach, gdy jezdzily fajne
                          modraki....)o ile pamietam to chyba w 1974 zmieniono nazwe...
                          Kolezanka przeprowadzila sie na Przymorze na Opolska (stad czesto ze
                          srodmiescia jezdzilam ta trasa).
                          Niestety nie znam odpowiedzi na druga czesc pytania dot. 1.
                          Pozdrawiam
              • Gość: iso Re: Home sweet home! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:26
                Może lepiej jakiś wątek na privie założyć?
    • Gość: kavaldi Irlandia pozdrawia Gdansk IP: 86.42.61.* 19.05.06, 22:10
      Od dwuch lat nie mieszkam juz w Gdansku.
      Odwiedzam go cztery razy do roku i tesknie nie tylko za rodzina ktora tu
      zostala,ale tez za ulicami tego miasta,za tajemnica jego magicznych miejsc
      drzemiacych w zakamarkach starych dzielnic...
      Pozdrowienia z krajny deszczowcow-Irlandii
      • hanusia39 Re: Irlandia pozdrawia Gdansk 20.05.06, 00:10
        Pozdrowienia dla Irlandii! Czy tam rzeczywiście tak ciągle leje? Znajomi nie
        wychodzą z kaloszy! Albo nie chcą się przyznać, że nie posiadają innego obuwia!?
        W każdym razie w Irlandii podobno rośniemy w siłę (roboczą!) i niedługo będzie
        nas tam więcej niż Irlandczyków!

Jasieńko droga! 4 tygodnie w Gdańsku minęły jak 1 dzień a co do pourlopowego
        zabiegania to masz rację. U mnie nastąpiła zmiana warty i teraz mój małżonek
        pojechał do Gdańska a ja jak ta słomiana wdowa zostałam na włościach z córcią i
        psem (a raczej suką).
        Po upałach w Hamburgu nastały dni deszczowe i wietrzne. Niestety!
        Kiedy w końcu zrobi się naprawdę ciepło na dłużej żeby człowiek miał możliwość
        coś zaplanować?! Np. jakiegoś grilla...?

Pozdrowienia!!!
        • lewed Re: Irlandia pozdrawia Gdansk 30.05.06, 09:36
          Oj, boli...
          w Irlandii już mocno leją naszych, czyli katoli.
          Dodam jeszcze od niechcenia -
          żałosne te wasze wynurzenia...
          • kalinowski11 Re: Irlandia pozdrawia Gdansk 30.05.06, 09:41
            lewed napisał:

> Oj, boli...
            > w Irlandii już mocno leją naszych, czyli katoli.

W Irlandii Północnej ... to tak dla jasności .

> Dodam jeszcze od niechcenia -
            > żałosne te wasze wynurzenia...

Sobie "dyskutują" , jak Cię to męczy to nie czytaj ...

Pozdrawiam .
            • lewed Re: Irlandia pozdrawia Gdansk 30.05.06, 09:49
              kalinowski11 napisał:

> lewed napisał:
              >
              > > Oj, boli...
              > > w Irlandii już mocno leją naszych, czyli katoli.
              >
              > W Irlandii Północnej ... to tak dla jasności .
              >
              > > Dodam jeszcze od niechcenia -
              > > żałosne te wasze wynurzenia...
              >
              > Sobie "dyskutują" , jak Cię to męczy to nie czytaj ...
              >
              > Pozdrawiam .
              >
              Długo nie wytrzymałeś,
              już swój "ton" nadałeś...
              Przy okazji leweda wyprostowałeś.
              Wychodzi polacka
              naturka knajacka -
              jak ktoś mu podskoczy,
              to kopa między oczy...
              Twoje następne pociągnięcie,
              to leweda od forum odcięcie!
              • kalinowski11 Re: Irlandia pozdrawia Gdansk 30.05.06, 09:54
                lewed napisał:

> Długo nie wytrzymałeś,
                > już swój "ton" nadałeś...
                > Przy okazji leweda wyprostowałeś.
                > Wychodzi polacka
                > naturka knajacka -
                > jak ktoś mu podskoczy,
                > to kopa między oczy...

Marnujesz się tutaj , może by tak na forum poezja ...

> Twoje następne pociągnięcie,
                > to leweda od forum odcięcie!

Nie pochlebiaj sobie ...

EOT
                • Gość: jasia37 Re: Irlandia pozdrawia Gdansk IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.06, 19:09
                  hej ,przestancie sie klocic,napiszcie lepiej cos wesolego

jest tam z wami ktos z tczewa,albo z gd grabarczyk

pozdrowienia
    • hanusia39 Mnie i tak nic nie zepsuje dobrego samopoczucia 30.05.06, 21:54
      Drogi lewedzie! Czasem trzeba sobie pogadac o nic nie znaczacych blachostkach
      bo nie da rady zyc i rozmawiac ciagle na powaznie i o sprawach wagi
      panstwowej.Naokolo, zaröwno w naturze jak i w zyciu jest juz wystarczajaco
      przygnebiajaco wiec pozwöl pobredzic i popisac o rzeczach zwyklych takich jak
      pogoda, möj pies czy jak sie zyje na obczyznie!
      Moze tobie tez przydaloby sie czasem z kims sobie zamienic pare zdan o niczym?
      Oczywiscie tylko czasem...

Witaj Edziu droga!
      Pare dni mialam nieczynny komp bo wymienialam srodek na nowszy! Stary grat
      ciagle mi sie zawieszal a teraz chodzi jak marzenie.

W HH pogoda, ze lepiej nie möwic i lepiej nie wychodzic z domu! No chyba, ze
      ktos musi to mu wspölczuje. Gdzie to globalne ocieplenie???

Pozdrawiam serdecznie
      • hanusia39 Re: Mnie i tak nic nie zepsuje dobrego samopoczuc 30.05.06, 21:59
        Chyba jestem breszczata na oba oczy!Oczywiscie mialam na mysli JASIE a nie
        Edzie ale i tak obie serdecznie pozdrawiam. Edzi cos dawno nie bylo!
      • z3miasta Re: Mnie i tak nic nie zepsuje dobrego samopoczuc 31.05.06, 03:32
        pozdrowienia z Chicago. dziala tutaj
        Związek Przyjaciół Trójmiasta "Neptun" w Ameryce
        2931 North Milwaukee Avenue, IL 60618 Chicago
        Tel.: +1-630-924-0100, Fax: +1-773-252-9107, posiadajacy w swoich szeregach
        wielu gdanszczan.
        Bylem niedawno w Gdansku. Szkoda zmiany krajobrazu. Wszedzie banki, instytucje
        finansowe i orange :0(
    • jasia37 lewed 31.05.06, 17:56
      witam hanusie

ten lewed to nawiedzony,bylo mu bardzo smiesznie jak napisalam na tym forum

temat-dobre jedzonko wysmial mnie totalnie ze obiad smakowal mi w domu
      harcerza,zapomnialam mu napisac ze kupe lat mialam do czynienia z sanepidem i
      te wszystkie drogie knajpy najwiecej maja za uszami

pa pa

• Gość: gosc Re: lewed IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 31.05.06, 23:20
        lewed to jest taka menda, ktora lazi po forach i wszedzie zostawia po sobie
        slady, tu nakaka, tam nakaka. to taki sposob zwracania na siebie uwagi. biedny i
        zalosny
      • lewed Re: lewed 01.06.06, 08:15
        jasia37 napisała:

> ...napisalam na tym forum temat-dobre jedzonko...

Nawiedziła nas `Jasia37`, forumowe słonko
        zachwalając ponownie dobre jedzonko,
        w tym także i zupkę,
        po której lekko zrobiła kupkę...
        Cieszymy się wszyscy z Jasi dobrego trawienia,
        błagamy cię, Jasiu - niech Jasia menu nie zmienia!
        • Gość: jasia37 Re: lewed IP: *.dip.t-dialin.net 01.06.06, 10:24
          lewed,mowil juz tobie ktos ze sie tu marnujesz

twoje wiersze sa bezbledne -dobrze sie przy tym bawie
          • lewed Chodzi o żarcie, stąd apel o Jasi poparcie! 01.06.06, 16:33
            Niech każdy stolcowi Jasi zawierzy
            i od dziś jada tylko u harcerzy!
            Apel kieruję do bogacza i do golca:
            bierzmy przykład z Jasi37 stolca!
            • kalinowski11 Re: Chodzi o żarcie, stąd apel o Jasi poparcie! 01.06.06, 16:39
              Lewed , Twoje posty zaczynają się robić niesmaczne . Nie przesadzaj ...
              • lewed Re: Chodzi o żarcie, stąd apel o Jasi poparcie! 01.06.06, 17:22
                kalinowski11 napisał:

> Lewed , Twoje posty zaczynają się robić niesmaczne . Nie przesadzaj ...
                >

To ja pytam `szefunia`
                czemuś mi skasował `kunia`?

• lewed Chodzi o kunia, co kalinowski mi go podsunął ! 01.06.06, 18:41

kalinowski11, lepiej oddaj mi kunia,
                bo przyślę po niego mojego tatunia -
                tatko ma mordę klepaną michą,
                łeb ogolony i grube karczycho...
            • hanusia39 Re: Chodzi o żarcie, stąd apel o Jasi poparcie! 05.06.06, 21:04
              Lewed drogi druhu, ty naprawdę masz talent! Zamiast go jednak wykorzystywać w
              sposób, który ci przysporzy przyjaciół ty robisz wszystko żeby cię nie lubić.
              Chociaż poemat o stolcu Jasi był nieco niesmaczny to jednal ukazuje twą
              dowcipną stronę choć, dla niektórych trudną do strawienia.
              W tym wątku naprawdę mamy ochotę pogadać od czasu do czasu np. o dobrym
              jedzonku wchłoniętym na wczorajszym obiedzie (niezależnie od późniejszych
              rewelacji w WC) i może nie jest to najbardziej ekscytująca rzecz na ziemi to
              jednak nikomu krzywdy nie zrobi ani go nie obrazi! Natomiast wierszyki o stolcu
              choć mogą być zabawne, napewno nie są najwyższego lotu.

Baw się codziennością razem z nami albo ... TU nie zaglądaj.
              Pozdrawiam bardzo serdecznie
    • Gość: emil Re: euro pozdrawia gda ! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.06.06, 12:36
      halo, tu londyn,
      mieszkam w stolicy anglii od 2 lat i ... ciagle walcze:)
      wlasnie wrocilem z krotkiego wypadu do 3miasta ... w sumie niewiele sie zmienilo przez ostatnie 1.5 roku.ciagle ten sam syf ... wszedzie cos rozgrzebane ,kilometrowe korki ... tragedia.zupelnie sie gubilem w komunikacji ... tyle biletow, kazdy inny, inaczej naliczany ... porazka.w londynie to jest proste,kupujesz bilet na przejazd lub na dzien,na tydzien itp.i wszystko na jednym ...bilecie lub karcie magnetycznej.no nic ,widac to specyfika i "urok" 3miasta.
      pozdrawiam .
      ps.co do lokum w 3miescie, to mam jedno ... na wynajem:)
      • Gość: gosc Re: euro pozdrawia gda ! IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 04.06.06, 14:53
        to po co tyle piszesz o tym, ze sobie nie umiesz poradzic jak chcesz wynajac
        mieszkanie. daj ogloszenie o wynajmie
        • Gość: RR Re: euro pozdrawia gda ! IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.06.06, 20:34
          napiszcie, dlaczego w europie jaśniej świeci słońce niż w Gdańsku.
          • Gość: jasia37 Re: euro pozdrawia gda ! IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.06, 21:05
            i tam zaglada slonce

ale mysle ze to forum nie jest po to zeby sobie dokuczac

pozdrowienia
            • hanusia39 Re: euro pozdrawia gda ! 05.06.06, 21:20
              Jasienko kochana! Jak miło cię ( i innych) "widzieć"!
              Pozdrawiamy Londyn i tych , którym słoneczko mniej świeci.
              Odpowiadam: słoneczko świeci wszędzie tylko nie każdy może je dojrzeć albo nie
              umie.
              Niestety w Hamburgu też pogoda do wczoraj była cały czas paskudna i ma się
              rozjaśnić od środy choć już dzisiaj było znośnie. Prognozy na lato też nie
              najlepsze więc pozostaje nam jedynie wypad do ... Australii gdzie słońca jest
              do oporu!

Co do opłat za korzystanie z komunikacji miejskiej w Polsce to też włos mi się
              jeży na głowie a mam sporą czuprynę więc można sobie wyobrazić jak wtedy
              wyglądam! ;-)
              W Niemczech opłata też jest prosta.Kupujesz bilet na konkretną trasę i czas i w
              kieszeni masz tylko jeden bilet, niezależnie jakim środkiem się przemieszczasz,
              nie wsiądziesz jedynie do samolotu.
              Polska paranoja sięga dna pod każdym względem i niestety chyba nic się już nie
              da zrobić.
              Pozdrawiam
              • Gość: jasia37 Re: euro pozdrawia gda ! IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.06, 07:12
                co sie z wami dzieje????

widac ze pogoda lepsza i juz cisza na forum

pozdrowienia
                • edzia2006 Re: euro pozdrawia gda ! 10.06.06, 15:52
                  Pogoda lepsza,ostatnio dużo pracy i kłopoty mieszkaniowe.To tyle nowości u
                  mnie,jak widać niezbyt wiele czasu zostaje na buszowanie w necie. Poza tym
                  trochę zniechęcił mnie do pisania ten kolega parę postów wyżej.
                  Pozdrawiam gorąco,Edyta.
              • drbob20 Re: euro pozdrawia gda ! 11.06.06, 08:15
                fajnie dziewczyny, ze lubicie 3-miasto. do australii nie zachecam miedzy
                czerwcem a sierpniem chyba ze polnocny Queensland, poza tym slonecznie. Sydney,
                Melbourne zawsze OK. w zeszlym roku nabylem lokum na starowce i zamierzam teraz
                czesto bywac, mam nadzieje ze sie gdansk nie zmarginalizuje i te roznorodne
                projekty rozwoju dojda do skutku. pozdrowienia z sydney, bob
                • hanusia39 Re: Afryka dzika i ... upalna ! 18.06.06, 21:58
                  Kochani! Niech nic i nikt was nie zniechęca do zaglądania tutaj choć rozumiem
                  względy pogodowe! Sama na jakiś czas odsapnęłam ale w Hamburgu laaatooo już!
                  Mam nadzieję, że zagości na dluże. Korzystam ze słonecznej aury ile sie
                  da,niemal całe dnie spędzam z córcią na działeczce. Ja na leżeczku a córcia w
                  basenie. Zyć nie umierać.
                  Pozdrawiam Jasię i Edzię oraz ... wszystkich innych drogich forumowiczów!
                  Niech wam wszystkim tak pięknie słonko przyświeca!
      • hanusia39 No i po Afryce! 22.06.06, 16:40
        Rozpędziłam się nieco a tu nagle poszarzało, zrobiło sie wietrznie i duuużo
        chłodniej. Wprawdzie mrozu nie zapowiadano ale szkoda, że już po pogodzie.
        A miało być tak pięknie...
        W Niemczech szaleństwo mundialowe a przecież poza piłką nożną jest jeszcze parę
        ciekawych tematów?! Chyba, że się mylę...

Jasie, Edzie i inni - gdzie jestescie?
        • edzia2006 Re: No i po Afryce! 22.06.06, 22:48
          Zgłaszam się na wezwanie i uprzejmie donoszę,że na Wyspach wcale nie lepsza
          pogoda!Na termometrze tylko 15 dziś było i wieje niesamowity wiatr.
          Jakoś ten mundial przeżyjemy chociaż to również temat nr 1 ale ostatecznie
          zdaża się tylko raz na 4 lata!!
          • hanusia39 Re: No i po Afryce! 24.06.06, 01:09
            Witaj Edytko! W HH dziś nawet przyjemnie.Trochę wiało ale najważniejsze, że nie
            padało. Mundial to dla mnie dobra wymówka żeby posiedzieć więcej przy kompie
            więc ... niech sobie kopią tę piłkę.
            Znowu z niecierpliwością wyczekuję na przyjazd do Gdańska.Jeszcze jakieś 3
            tygodnie! I znowu najpiękniejszy czas minie jak mgnienie oka. Jeszcze się lato
            dobrze nie zaczęło a ja martwię się, że szybko się skończy. Chyba czas isc spać
            bo pesymizm bierze górę.
            Dobranoc i pozdrawiam
            • hanusia39 I znowu na urlopie! 15.07.06, 12:13
              Upaly tak dzialaja czy co, ze wszystkich wymiotlo doszczetnie. Pora urlopowa
              tez w pelni... Ja tez znowu na starych smieciach. Gdansk jest przepiekny i
              cisze sie, ze przyjechalam tu i bede az (tylko) do 10 sierpnia!
              Pozdrawiam wszystkich, tych zapracowanych i tych odpoczywajacych na wakacjach!
              • Gość: Sonnenblume Re: I znowu na urlopie! IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.06, 12:57
                Hej!

Mnie wywialo tez niedaleko, bo do stolicy Love Parade :-) Pogoda przepiekna,
                cieplutko, lekki wiaterek, wiec mozna sie ubrac w cos lekkiego i isc potanczyc
                razem z tymi wariatami :-)

Pozdrawiam Was Dziewczyny!!!!!

Love is in the air :-)
                • Gość: hanusia39 Re: I znowu na urlopie! IP: 80.50.205.* 24.07.06, 14:59
                  Witam wszystkich z baardzo upalnego Gdanska ale gdzie dzis w Polsce nie jest
                  upalnie.
                  • edzia2006 Re: I znowu na urlopie! 25.07.06, 12:14
                    Nie tylko w Polsce ostatnio przygrzało słoneczko!U mnie przez ostatnie dwa
                    tygodnie też jest piękne lato i aż się zastanawiam jak długo potrwa.
                    Na swój urlop muszę jeszcze poczekać trzy tygodnie i oczywiście nie mogę się
                    już doczekać.
                    Gorące pozdrowienia dla Hani i całej reszty zaglądającej na forum.
        • hanusia39 Nareszcie w domciu! 18.08.06, 23:41
          Ludzie kochani! Co za ulga wyciągnać sie we własnym lóżeczku i ... wogóle! Po
          ponad 5 tygodniach znowu na starych śmieciach. W Gdańsku było cudnie. Jedynym
          mankamentem były ... tłumy! Jarmark Dominikański niestety już nie ten co 15 czy
          10 lat temu. Nie ma tego ducha. Produkty też jakieś marniejsze. Za to
          Ołowiankę wybrukowali i powyciskali rączki, że hej! Szkoda tylko, że nie chce
          się tam dreptać. Dobrze, że wpadłam na stateczek, który przerzucił mnie
          szybciutko w okolicę Sołdka ale wracać musieliśmy już na piechotę bo zrobił się
          fajrant!
          Dzięki za pozdrowienia!
          Jednym życzę udanego urlopu a innym spokojnego powrotu!
          I WPISUJCIE SIE , KRUCA BOMBA!!!
          • hanusia39 Re: Nareszcie w domciu! 22.08.06, 16:57
            Czyzby jeszcze wszyscy na urlopie??? Opowiadac, gdzie sie bylo i czy jest
            piekniejsze miasto od 3miasta?
            Pozdrawiam
            PS: W HH wlasnie przeszlo oberwanie chmury (przynajmniej w mojej dzielnicy) i
            grzmialo, ze hej! 3 tygodnie temu zalalo nam piwnice...
    • Gość: Maria Re: Europa pozdrawia Gdansk! IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 24.08.06, 11:01
      Pozdrowienia z Birmingham,od roku w tym strasznym miescie ,robotnicze pelno
      fabryk i murzynow = ciapatych ,ale co zrobic ,pracowalam jako pielegniarka w
      przychodniej firmie ci co kradli i kabinowali sa nadal ,a uczciwi pracuja tutaj
      nawet nie mialam czasami na bilet tramwajowy ,,,a tutaj wynajmujemy ladny domek
      poza centrum ,do pracy dojezdzam golfem 10 letnim,ale jest ,,,wczoraj padla mi
      pompa paliwowa nie bylo problemu z zaplata bo pieniadze mialam ,a to wszystko za
      5,05 funta na godz. ,,,,ale ogolnie psychicznie jest ciezko ,jezdzimy do gdanska
      bardzo czesto,,tu na zycie starcza ale zeby odlozyc to znowu pas trzeba by bylo
      przycisnac ,ale juz nie mam sily biedowac ,ciesze sie jak moja corka wrocila po
      miesiacu wakacji z polski i dalam jej tyle funtow ze nie musiala oszczedzac nie
      raz sie naplakalysmy ze na plazy lezalysmy sobie glodne ..............ale mimo
      to wracam do gdanska ,,,
      • hanusia39 Trzeba wątek odświeżyć... 16.09.06, 19:44
        Kochani! Chyba piękna pogoda nie pozwala usiąść przy kompie? U mnie też cudnie
        choć czasu jak na lekarstwo. Nie mogę jednak narzekać bo nie przemęczam się,
        jeżeli wychowywanie dziecka można nazwać ... samą przyjemnością!

Prawdę mówiąc, przeraża mnie trochę wizja opustoszałej Polski bo większość
        ucieknie! I kto to mówi?! Sama wyjechałam 15 lat temu do Hamburga! Mówiąc drugą
        prawdę to ... uciekłabym teraz jeszcze gdzieś dalej, np. do Australii albo na
        Karaiby i to w towarzystwie np. kapitana Jacka Sparrowa
        I co wy na to? Czy komuś znudziło się już TO inne miejsce, do którego kiedyś
        wyjechał, zostawiając polskie troski?
        • Gość: Bunia Re: Trzeba wątek odświeżyć... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.09.06, 15:38
          Ledwo dysze. Dom-praca-zakupy-praca-zakupy-dom! Mnie rzucilo stosunkowo
          niedawno tez do zachodnich sasiadow. Bayern to piekne miejsce i takie
          odseparowane od reszty Niemiec. Panstewko w panstwie. Nie jest zle ale nie da
          rady nic nie robic. Patrza na rece bom z Polski. Pozdrawiam wszystkich
          pracoholoikow.
          • marija78 Manchester 30.09.06, 23:20
            Pozdrawiam serdecznie z Manchesteru. Tesknie za morzem z normalna plaza i za
            tym specyficznym klimatem i mam nadzieje, ze wroce.. Na pewno nie lacze swojej
            przyszlosci z miejscem w ktorym obecnie mieszkam, planuje powrot, ale boje sie
            coraz bardziej, ze nastapi on "w grudniu po poludniu":(
          • Gość: Bieszczad Re: Trzeba wątek odświeżyć... IP: *.range81-129.btcentralplus.com 01.10.06, 00:02
            Pozdrowienia z Rzeszowa gdzie osiadly dwie me kolezanki z
            Gdanska,dzieci,rodzina i wspaniali mezowie z Galicji...
            • hanusia39 Re: Trzeba wątek odświeżyć... 10.10.06, 14:33
              Pozdrawiam Manchester i Rzeszów baaaardzo serdecznie.
              Ja jeszcze ciągle w HH ale już niedługo! Za jakieś 2 tygodnie będę znowu w
              Trójmieście i nie ukrywam, że bardzo się cieszę. :)))))
              Niestety moja radość potrwa najwyżej 2, no może 3 tygodnie ale zawsze to już
              coś!!!
              Ja też wrócę ... kiedyś do Polski ale jak narazie to nie jest zbyt wesoło w
              kraju a raczej tak wesoło, że aż można umrzeć ze śmiechu. Tylko komu tam
              najbardziej do rechotu? :(
              I tym mało optymistycznym akcentem kończę, jednakowoż czekam na jakieś sygnały
              od rodaków zza kraju jak i z ojczyzny.
              Pozdrawiam
              • hanusia39 Pozdrawiam znowu z Gdanska... 05.11.06, 13:20
                ...bo przyjechalam tutaj z powodow jednak niewesolych ale nie bede rozpisywac
                sie o smutnych nowosciach prywatnych.
                Jakos zaniedbywany jest ten watek choc troche tu mojej winy ale ostatnio nie
                mam glowy do sledzenia watkow na Forum choc bardzo lubie je czytac ( choc nie
                wszystkie ).
                Pozdrawiam i postaram sie szybko tu znowu zajrzec!
                Pogoda wstretna i niestety chyba przyjdzie nam poczekac pare miesiecy na wiecej
                slonca.
                • Gość: xyz Re: Mam nadzieję, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 09:38
                  że przyjedziecie do Polski pomóc nam głosować,
                  nie zostawiajcie nas samych ,mlodych wykształconych brakuje
                  pozdr.
                  • hanusia39 Re: Mam nadzieję, 08.11.06, 14:52
                    Ja nie mam takiej nadziei bo ... nie glosuje. Wiem, ze wielu to moze
                    zbulwersowac i zaraz podniosa sie glosy mowiace i nieodpowiedzialnosci i
                    pojsciu na latwizne..., itd. Ja zyje juz troche lat na tym swiecie i
                    zauwazylam, ze cokolwiek czlowiek by zrobil badz nie, to i tak nic od niego nie
                    zalezy. Ci co siedza na najwyzszych stolkach nie dadza sobie krzywdy zrobic i
                    nigdy nie dotrzymaja wczesniejszych obietnic bo ... po prostu nie sa wstanie
                    ani zmniejszyc bezrobocia, ani uzdrowic chora sytuacje czy to polityczna czy to
                    zdrowotna spoleczenstwa. Od tysiacleci na ziemi czlowiek udowadnia, ze nie
                    potrafi ( i nie chce) dobrze rzadzic innymi! Czlowiek jest po prostu za maly i
                    zbyt niedoskonaly aby chociaz polepszyc zycie ludzi. A to co slysze w TV
                    podczas kampanii przedwzborczej pobudza mnie raczej do placzu a nie do nadziei.
                    Te obietnice, ze " jak mnie wybierzecie to zbuduje piekne drogi, szkoly beda
                    bezpieczne, zlikiduje bezrobocie, ulepsze sluzbe zdrowia", itd, itp.
                    Wybaczcie zgorszenie ale ja dziekuje za takie klamstwa.
                    To, ze mieszkam w Niemczech nic nie zmienia bo tam tez nie ide glosowac bo tam
                    dzieje sie dokladnie to co tu i gdzie indziej na kuli ziemskiej.
                    Kazdy zagarnia do siebie ale na pomoc innym wiekszosc jest glucha i slepa a ta
                    garstka dobrych co jest to wspaniale, ze jest ale przed zalewem degrengolady,
                    klamstwa, oszustwa i braku empatii nie jest wstanie wiele zrobic.
                    Pozdrawiam wszystkich.Tych co sie ze mna zgadzaja i tych co wrecz przeciwnie.
        • hanusia39 Re: Trzeba wątek odświeżyć... 28.01.07, 14:41
          Oj, dużo wody upłynęło bo prawie 2 miesiące mnie nie było na forum.:( Niestety
          choroba w rodzinie to nieprzyjemna rzecz i nikomu jej nie życzę choć ona i tak
          dopada zawsze w najmniej odpowiedniej chwili.

Pozdrawiam więc wszystkich tych, którzy trochę zaniedbali zaglądanie tutaj i
          tych, którzy jeszcze się nie meldowali. ;)

U mnie w Hamburgu jest dziś ... paskuuuudnie!
          A tu trzeba wyjść z pieskiem a pada i pada jakby ktoś w górze zapomniał kurka
          zakręcić.
          Czy w innych częściach Europy też tak paskudnie?
          W Polsce podobno ładna zima...
          • hanusia39 Re: Trzeba wątek odświeżyć... 28.03.07, 16:24
            Witam znowu na Forum! Pozdrawiam i ... odswiezam watek. Jezeli ktos jeszcze ma
            cos do napisania ze swojego katka Polski czy Europy to zapraszam.
            Ja niestety ostatnio zaniedbalam Forum ale przyznaje sie bez bicia, ze mialam
            powody.
            Jestem znowu w najcudowniejszym miescie na swiecie i troche TU zabawie. Napewno
            wroce do Gdanska jeszcze jesienia!
            Pozdrawiam wszystkich forumowiczow! :)
            • ansil Re: Trzeba wątek odświeżyć... 28.03.07, 22:30
              to ja tez pozdrawiam- danszczanka od urodzenia, sercem nadal- ponad dwa lata w
              belgii..
              ale juz za tydzien bede w ukochanym gdansku ;)
    • Gość: aq europa pozdrawia gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 21:09
      mnie zawiało do buenos aires ale serce zostało pod neptunem.
      mam nadzieję ża na starośc wrócę.
    • Gość: Agnes Europa pozdrawia GDANSK! IP: *.hays.com.au 03.04.07, 05:41
      A dlaczego tylko EUROPA!?!??!

Ja pozdrawiam z odleglej Australii, a dokladnie z Sydney w ktorym mieszkam od 8
      miesiecy! Gdansk jest mi bardzo bliski, ale szczerze... denerwuje mnie jego
      szarzyzna i nie moge patrzec na to jak nasze wladze nie robia nic zeby
      wykorzystac niesamowity potencjal tego miasta. Z przyjemnoscia przyjade w
      odwiedziny na kilka tygoni :/
      • hanusia39 Witamy Belgie, egzotyczne Buenos i Australie! 04.04.07, 16:14
        Kochani! Jak widac jest nas duzo rozsianych po swiecie.
        W Buenos mnie jeszcze nie bylo i nie sadze zebym tam w najblizszym czasie
        wyladowala a szkoda bo to piekny zakatek swiata!
        Australia jest mi blizsza bo ... mam znajoma w Brisbane wiec jestem jakby to
        powieziec bardziej w temacie! ;)
        Przez Belgie jedynie przemknelam w kierumku pieknej Francji wiec moge
        powiedziec, ze ... bylam i cos nie cos widzialam!
        Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka