Gość: pytajnik IP: *.pro-internet.pl 16.03.06, 22:09 w których liceach załatwiał miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cloud Mincewicz padł ofiarą prowokacji policyjnej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 07:48 a to łobuzy. redaktorowi gratulujemy poczucia bluesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr A to pechowiec. wszyscy biorą a on biedny wpadł !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 13:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona oswiata w Gdańsku lezy IP: *.zab.nat.hnet.pl 17.03.06, 21:12 oswiata w Gdańsku i nie tylko tu lezy. Wyobraźcie sobie organizację studiów podyplomowych dla nauczycieliz EFS na Uniwersytecie Gdańskim. Po 1. zaczeły się z opóznieniem pół rocznym i teraz nagle każe się chodzić na zajęcia w wakacje, do tego planuje zajęcia w długi majowy weekend na dodatek do dziś nie ma planów zajęć(są podane terminy zjazdów w marcu i kwietniu), z kuularowych rozmów wynika, że zmienia się program bo nie mozna znaleźć odpowiedniej kadry. jak miałam pierwsze zajęcia to myślałam, że jestem w Polsce sprzed 15 lat! zajęcia były prowadzone w obskurnych salach szkoły podstawowej ina tych samych krzesłach co siedzą pierszaki przez 4 godziny siedzieli dorosli ludzie (bez ławek) na dodatek trzeba było szybko notować, bo wykładowca oznajmiła, że nie moze dać tych materiałow "bo prawa autorskie". Poczułam się jak w dawnej komunistycznej Polsce, o jakości kształcenia całkiem zapomiano a o wyprawce dydaktycznej to chyba nikt tam nie słyszał. Na dodatek aby ukończyć te studia trzeba uczestniczyc w 100% na zajęciach- ktoś kto pisał ten projekt nie wie, ze nauczyciele, aby przezyć muszą dorabiać w innych szkołach- także policealnym, uczelniach wyższych również w weekendy. To nie te czasy, kiedy nauczyciel wchodził i wychodził ze szkoły po swoich 18 godz. Teraz musi sie zajmować marketingiem szkoły i ciągłym mierzeniem jakości pracy szkoły (w firmach są odpowiednie komórki do tego w szkole robi to nauczyciel. PROSZĘ WŁADZE UG O POTRAKTOWANIE NAUCZYCIELI POWAŻNIE Odpowiedz Link Zgłoś