Dodaj do ulubionych

UPC i inne kablówki - wasze opinie

23.04.06, 13:05
j.w.
Czy jesteście zadowoleni z tego dostawcy tv?
Chodzi mi głównie o ceny, obsługę klienta itd. Ja mam mieszane uczucia,
ponieważ zdaje się, że jest to monopolista w wielu dzielnicach, który winduje
ceny dosyć wysoko (50 zł).
Chetnie zmienił bym dostwcę, ale z racji braku konkurencji nie ma takiej
możliwości. Czy Multimedia i Vectra odpuściły sobie definitywnie wejście do
Gdańska? Dosyć smieszna jest sytuacja, w której o wiele mniejsze miasta mają
na swoim terenie kilka kablówek (tych większych) do wyboru.
Jaka jest Wasza opinia?
Obserwuj wątek
    • kazzol Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 23.04.06, 13:17
      zmieniłbym ;)
      • kalinowski11 Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 23.04.06, 13:30
        Na UPC nie narzekam , aczkolwiek troszkę drogo :) Pozdrawiam .
        • kazzol Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 23.04.06, 13:45
          kalinowski11 napisał:

> Na UPC nie narzekam , aczkolwiek troszkę drogo :) Pozdrawiam .
          >

na jakość również nie narzekam

Jednak cena wg. mnie jest dosyć wysoka ;)
          Ta wyłączność jest niekorzystna dla konsumenta ;)
    • Gość: Maciek Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.chello.pl 23.04.06, 13:37
      Ja akurat mam porównanie dwóch operatorów UPC (odbiór w Sopocie) i Chopin z
      Wejherowa(odbiór w Rumi). Oferta programowa TV Chopin wg mojej oceny jest
      znacznie lepsza. W stndardzie jest kanał Kino Polska, na którym mi szczególnie
      zależy i Ale Kino oraz program regionalny. Cena pakietu bez HBO i Canal+ w
      granicach 42 zł, podwyżki minimalne raz do roku ok. 2 zł. O drugim sie nie będę
      rozwodził, ponieważ ofertę znasz i wiesz jaki jest jej koszt.
    • Gość: %% Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.04.06, 14:11
      UPC - drogo i niestabilnie. Zmiany kanałów, zmiany programów.
      Poza tym częsty brak sygnału, nie na tyle długi by udało się interweniowac, ale
      wnerwiający.....
      Konkurencja chyba sobie odpuściła.......
    • Gość: Bodo-K Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.netia.com.pl 23.04.06, 16:37
      Podzielam zdanie Do tego żli mnie fakt że muszę lub nie narzuca mnie się
      programy jakich oglądać niechcę Zaśmieca mnie tylko telewizor Poprostu chcę
      płacić za to co chcę oglądać Ale i w GDYNI na dzielnicy Wzgórze św Maxymiliana
      mają chyba monopol to robią co im śię podoba
      • Gość: kapucyn Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:50
        Jestem w UPC, nia zgodzili się na zmianę telewizji TRWAM na Canal+ uważam to za
        skandal
        • behcio Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 03.05.06, 22:04
          jaki skandal? Zapłać za C+, to będziesz miał(a)
          • Gość: kapucyn Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:47
            Z tym Canal+ to był żart,ale Pani w kablówce też była taka poważna jak TY;)))
    • Gość: gdanszczanin UPC-totalna beznadzieja i kpiny z abonentów IP: 87.207.242.* 23.04.06, 22:33
      • Gość: jcichonj Re: UPC-totalna beznadzieja i kpiny z abonentów IP: *.euro.ge.com / *.euro.ge.com 26.04.06, 11:50
        Jestem bardzo zadowolony z upc, mam u nich telefon i internet. Internet chodzi
        jak burza, telefon za darmo po 18 do sieci stacjonarnych.
    • greta.greta Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 23.04.06, 23:08
      Mam UPC full pakiet + internet, płacę cos ok. 230 miesięcznie i strzela mnie po
      prostu! Nie dość, że maja niestabilną sieć to przede wszystkim beznadziejne
      programy telewizyjne. Na jakąkolwiek interwencję nie reagują.

Ja chce konkurencji!
      • orissa Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 24.04.06, 09:42
        W UPC draznia mnie czeste zmiany czestotliwosci, na jakosc i awarie (odpukac) nie moge narzekac, ale najbardziej irytujace jest to, ze mimo pelnego pakietu nie moge wykupic internetu i telefonu w UPC bo "oferta ograniczona terytorialnie" :-/
    • ola410 Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 24.04.06, 13:06

Ja też mam dość UPC. CZy ktoś wie jaka sieć ma program MINI MINI dla dzieci?
      • tomaszek1972 Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 24.04.06, 13:41
        mini mini ma multimedia. Sam przeprowadzilem sie i mam najlepsze
        porownanie.korzystalem z UPC teraz MM+ internet 512.Jestem zadowolony z mm. Przy
        tym UPC to faktycznie nic ciekawego cenowo i programowo. mm ma 3 pakiety tv i
        wiele innych ,sensownie opracowane i dziala bez przerwy.od 3 miechow nie mialem
        przerwy w sygnale tv i internet
      • Gość: ann Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.chello.pl 29.04.06, 13:31
        też mam dość UPC, placę ponad 220 zł(mam też Chello) i nie mam dostępu do Mini
        Mini, za to moje dziecko może oglądać jedynie jakieś durnowate amerykańskie
        programy dla dzieci.Chętnie zrezygnowałabym z ich usług, ale mieszkam w domku i
        nikt nie pociągnie mi kabla
      • Gość: Maciek Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.chello.pl 01.05.06, 09:41
        Na pewno Chopin z Wejherowa
    • Gość: .. UPC to kompletny syf w Gdyni nie ma Internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:41
      do tego kiedyś (pewnie i dziś) w Warszawie za tą samą cenę mają 2 x tyle kanałów
      • Gość: gdynianin Trzeba korzystać z rynku IP: *.chello.pl 24.04.06, 20:48
        A ja na swoim budynku mam trzy "krzyneczki". MMedia, UPC i oczywiscie gang
        tepsy. na początku miałem internet z MMedia ale jak podnieśli po okresie
        promocyjnym to przeszedłem do UPC. Teraz mam tak:
        z MMedia 5,99 zł/mies - telewizja pakiet A
        z UPC - internet Chello 2 Mb - za 119,- zł/mies
        z UPC - telefon stacjonarny (clip gratis, biling szczegółowy gratis, po 18;00 i
        weekendy całą Polska stacjonarna bezpłatna - to za 49,- zł/mies (25 GB limit)
        Na razie nie ma lepszej oferty w Gdyni na Wzg. Maxa. Gdzieś lepsze oferty są?
        Gangowi tepsy juz podziękowałem.
        Oczywiscie jak MMedia będą tańsze internetowo, to bezczelnie podziękuję UPC i
        przejdę z netem do MMedia. "Sorry, but life is brutal with full of zasadzkass"
        • kazzol Re: Trzeba korzystać z rynku 24.04.06, 21:28
          > Trzeba korzystać z rynku

pod warunkiem, że ma się wybór
          Jesteś w komfortowej sytuacji, bowiem masz MM i UPC. Twój przykład pokazuje, że
          istnieje możliwość funkcjonowania kilku operatorów na jednym budynku. Jeżeli
          tak jest, to powstaje pytanie - dlaczego pozostali nic nie robią w tym
          kierunku? Czy jedna firma ma na wyłączność poszczegolne spółdzielnie
          mieszkaniowe?

pzdr
          • Gość: :(( a ja mam MM i UPC, ale UPC nie ma internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:35
            więc jedyna 'konkurencja' to Mm i TPSA, z tym że do pewnego czasu MM oferowało
            internet TYLKO z tv, teraz może bez, ale chyba drożej niż dla abonametów TV -
            czyli w sumie nie opłaca się odchodzić z TPSA

taka konkurencja
          • Gość: gdynianin Re: Trzeba korzystać z rynku IP: *.chello.pl 28.04.06, 14:27
            1. Tutaj na tem wątku wypowiadają się" łepki z MM i UPC oraz gangu Tepsy. A więc
            "miejta swój chopski rozum".
            2. ja nie jestem w spółdzielni mieszkaniowej ani innym badziewiu złodziejskim,
            tylko mam swoją kamienicę z 8 mieszkaniami. No i owszem, był zcas kiedy "na
            klęczkach" prosiłem PTK (dzisiaj UPC/chello) oraz MMedia aby łaskawie założyli
            krzyneczki. Oczywiscie kłamałem jednym i dreugim że wszyscy lokatorzy chcą mieć
            szybki TV, UPC, MMedia, itd (niepotrzebne skreślić). W zasadzie dali sie nabrać
            wszyscy, zaróno UPC jak i MMedia (gang Tepsy to co innego, im haracz zapewniła
            ta cała hołota wolno"rynkowa" III RP, Tepsa poza moim i waszym zasięgiem, ale do
            czasu o czym niżej)
            3. Teraz już jestem w tym szczęśliwym położeniu że rozgrywam jednych przeciw
            drugim (tzn gram taryfami MMedia, UPC i gangu Tepsy - podobnie jak rozgrywa
            teraz - tylko że w polityce - Jarek Kaczyński tych partyjnych dupków z PSL i LPR
            - co zresztą robi po mistrzowsku)
            4. Jakieś 2 tygodnie temu nadzsedł ten wytęskniony od 16 lat dzień, kiedy
            zaniosłem do biura obsługi Tepsy pismo z wypowiedzeniem usług (telefon z tepsy
            mam, a raczej miałem od 1975 roku!) Nawet nie raczyłem czekać w kolejce
            potulnych, sprowadzonych do parteru ofiar tego gangu, tylko po chamsku
            wtargnąłem do pokoiku kierowniczki tego punktu i poprosiłem o stempelek na kopii
            wypowiedzenia, ha, ha...
            5. I to by było na tyle...
      • shymoons Re: UPC to kompletny syf w Gdyni nie ma Internetu 25.04.06, 16:43
        witam,
        przeprowadzilem si ostatnio z warszawy do gdanska i niestety musze sie zgodzic
        z przedmowca..
        na jakosc pakietow w Stolycy nie narzekałem (tv podstawowy+internet+telefon...
        razem w jakiejs promocji placilem ok. 100 pln miesiecznie) teraz w gdansku
        korzystam z upc-owej kablowki i rzeczywiscie przy tych samych cenach jest
        znaczna roznica w ilosci i jakosci kanałow... na niekorzysc 3miasta niestety.
        a swoja droga ciekawe z czego wynikaja te roznice... bo ceny w calej polsce sa
        takie same.
        pzdr
        szymon
        • Gość: GDYNIA o nie - ceny są różne i ilości knałów też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:12
          kiedys (parę lat temu) to sprawdzałęm i ceny UPC były różne za te same usługi
          lub różne ilości kanałow lub całkiem inne kanały

swoją drogą chyba nadal jest tak (a przynajmniej tak było), że UPC w Gdańsku i
          Gdyni nadaje te same kanały na całkowicie innych kanałach (mam konwerter ale
          chyba dotyczy to tez częstotliwości) - dlaczego?

A co miałoby być łatwiej... Zawsze jak podawali w okienku UPC kanał, podwali ten
          z Gdańska ale oczywiście nadawali ten sygnał do Gdyni, więc jak ktoś był w
          Gdyni, to nigdy nie mógł znaleźć danego kanału (bo był w innym miejscu).

UPC to jakaś straszna amatroszczyzna, ciekawe bo to ponoć bardzo znany operator
          (na zachodzie). Potwierdzam także czeste 'problemy' z sygnałem, od zaników, po
          'kwadraciki' czy brak sygnału z satelity - nie wspomnę o nagminnym nadawaniu
          różnych programów w językach tak egzotycznych jak węgierski... być może to nie
          jest bezposrednio ich wina, ale to oni powinni raz na zawsze dogadać się z tymi,
          którzy taki sygnał wysyłają...
          • shymoons Re: o nie - ceny są różne i ilości knałów też 26.04.06, 11:24
            ... ale jezeli sie korzysta z ogólnopolskich promocji to ceny sa takie same np.
            chello light+pakiet pełny TV+telefon w prom. kosztuje 99pln niezaleznie od
            miasta, co nie oznacza ze jest to jakas super oferta bo ma tez swoje kruczki...
            np niedostepnosc jednej z usług, która to wynika(jak powiedział moim znajomym
            monter) z nowości sieci teleinformatycznej i braku stosownych pomiarów :)))
            pzdr szymon
            • Gość: GDYNIA nie wiadomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:57
              co oferuja w pakiecie - ja dla przykładu nie mogę skorzystać z tej 'oferty', bo
              jak wspominałem w centrum Gdyni UPC nie ma internetu (i co za tym także telefonii)

czyli kto wie co oferują różnym abonamentom w różnych miastach (bo się tym nie
              chwalą, a nawet trzymają w tajemnicy)
              • shymoons Re: nie wiadomo 26.04.06, 12:31
                zgadza sie pewnie trzymaja w tajemnicy ... ale na oficjalnej str upc mozna
                sprawdzic jakie usługi w danym miescie, ulicy a nawet bloku oferuja... tylko
                nie zawsze jest to zgodne z rzeczywistoscia.. bo tak jak pisalem wczesniej
                znajomi mieli miec full zestaw... tak wynikalo z netowej symulacji a okazalo
                sie ze tel. nie maja i juz... a najciekawsze w tym wszystkim ze cena pakietu
                jest taka jakby ten tel. mieli :))) niezly przewal...
            • Gość: de-mo-ne-czek Re: o nie - ceny są różne i ilości knałów też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:55
              Witam z miasta Świętej Wieży (Częstochowa) . U nas też jest UPC i nie dość że
              drogo , za pakiet bez HBO i C+ 59zł , Chello jeszcze nie dostępne zmiany
              programowe bez wiedzy abonentów i braki sygnału to normalka . Jak sprawdzałem
              ofertę np w Katowicach to tam mają więcej programów za mniejsze pieniądze a
              podobno pakiety są ogólnopolskie. Jednak to nie jest prawdą ,co miasto jest
              inaczej , dlatego po 5 latach "walk i męczeństwa" z UPC zakupiłem własny zestaw
              cyfrowy i mam to wszystko w ....... gdzieś tam. Pozdro.
    • Gość: Ewa TV Rozstaje IP: 192.11.185.* 24.04.06, 20:49
      UPC jest najdroższym dostawcą telewizji kablowej w Trójmieście, miesięczny
      abonament wynosi 50 PLZ. Osoby korzystające z pakietu podstawowych sześciu
      programów w perfidny sposób pozbawione sa programu TVN (moga za to poogladac
      superciekawy Polsat_2).

Na Zaspie, prężnie działa osiedlowa TV Rozstaje: za
      pakiet 40 programów pobiera jedynie 15 PLZ (to znaczy ponad trzykrotnie mniej
      niz UPC). W stosunku rocznym różnica w opłcie wynosi az 420 PLZ.

Za Dziennikiem Bałtyckim
      gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/582949.html
      "Największą firmą oferującą usługi multimedialne w Trójmieście jest
      ogólnopolska UPC, ale ma jedną poważną wadę - jest bardzo droga. I będzie
      jeszcze droższa - od 25 marca 50 zł miesięcznie. Na tle mniejszych,
      osiedlowych telewizji kablowych, UPC wypada blado.
      - Jestem stałym odbiorcą UPC. Razem z opłatami za abonament rtv, miesięcznie
      płacę prawie 70 zł. Do tego dochodzi opłata za telefon i Internet. Dlaczego
      płacimy tak dużo? - pyta rozgoryczony Krzysztof z Gdańska.
      Co na to UPC?
      - Zmiana wysokości abonamentu za usługi telewizji kablowej jest spowodowana
      między innymi wzrostem kosztów utrzymania i modernizacji sieci
      telekomunikacyjnej - tłumaczy Dorota Zawadzka, rzecznik prasowy UPC w
      Polsce. - Do tego zalicza się również serwisowanie i konserwacja sieci oraz
      opłaty za dzierżawę kanalizacji teletechnicznej.
      Nie rozumiemy tylko, dlaczego im większa firma i więcej klientów tym droższa
      usługa. Zazwyczaj jest odwrotnie.
      Mieszkańcy osiedla Rozstaje w Gdańsku, mogą uważać się za szczęśliwców. Za
      miesięczny pakiet 40 programów płacą 15 zł.
      - Od 1 lutego nastąpiła podwyżka. Wcześniej nasi abonenci płacili 7 zł
      miesięcznie. Nadajemy kilkadziesiąt różnych kanałów, które widzowie sami
      wcześniej wybrali. W ofercie mamy również Internet, za który najniższa stawka
      miesięczna wynosi około 40 złotych - mówi Teresa Gwazdacz, członek Zarządu
      Spółdzielni Mieszkaniowej ,Rozstaje".
      Ta osiedlowa telewizja ma około czterech tysięcy odbiorców. Podlega pod
      zarząd spółdzielni, która działa non profit. TV Rozstaje jest najtańszą
      telewizją kablową w Trójmieście.
      Tylko od mieszkańców zależy, czy w danym osiedlu zostanie utworzona sieć
      telewizji osiedlowej. Pytajcie o to swoich administratorów"
      • Gość: GDYNIA zapraszam TV Rozstaje do Bałtyku w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:39
        jak zdołają pzrebić się przez te ofermy w administracji, to pewnie zrobią tu
        furrorę... a tak to niestety tylko bla, bla
    • Gość: Piter Chyba jakaś nowa kablówka wchodzi IP: *.nsm.pl 25.04.06, 22:36
      Ostatnio na Mickiewicza we Wrzeszczu kładli jakieś kable, podobno do nowej sieci
      (jest tam już UPC). Kolesie zakładający mówili, że to do jakiejś nowej
      "trójmiejskiej telewizji kablowej". Nie wiem czy to oficjalna nazwa. Wiem, że
      podobna ma być taniej niż w UPC. MOże jednak jakaś zdrowa konkurencja się kroi???
      Pozdro
      • kazzol Re: Chyba jakaś nowa kablówka wchodzi 26.04.06, 15:24
        Napisałem do Multimedia maila z pytaniem o Gdańsk, ale chyba mają to w
        poważaniu, bo od 3 dni nikt się nie odzywa. Norma eBOK ;))
      • Gość: bOb Re: Chyba jakaś nowa kablówka wchodzi IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 01.05.06, 20:39

Może TTK? Na Zaspie już jest dawno. Pakiet 20 paru programów 9 zł/mies. Oferta
        może nie jest superatrakcyjna, ale cena napewno tak. Niedawno liczyłem Cyfrę+,
        no i jakby wziąć najtańszy pakiet, tj. 30 kanałów oraz 3xDiscovery to płaciłbym
        32 zł, czyli dużo mniej niż w UPC. No ale tam trzeba dokupić jeszcze sprzęt.
        UPC to drożyzna, no ale skoro jest się monopolistą i ktoś na to się godzi, to...
    • Gość: z.potocki Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: 85.100.73.* 26.04.06, 17:09
      Mam dokladnıe takıe same odczucia Natychmıast jak bede mogl to sıe wynosze ale
      na razıe nıe moge bo nıe ma gdzıe
      Ceny s.syny bıora z sufıtu a jak tylko zwachaja monopol to w gore do wıwatu. To
      jest raczej kıepskı zart.
      • asie3 Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 28.04.06, 12:10
        Mam internet UPC i jest ok, ale obsluga klienta w tej firmie to porazka. Gosc
        ktory instalowal internet ignorowal wszelkie pytania. Kiedy moi rodzice brali
        internet w Dialogu przedstawiciel od razu poradzil im umowe na malzenstwo
        (wtedy ulge na internet mozna sobie odliczyc podwojnie). Po obiecany prezent
        trzeba sobie przyjechac do ich biura, ktore wyglada jak PKS a nie budynek
        porzadnej firmy, i odstac swoje w kolejce. W koncu jak juz byla moja kolej,
        powolujac sie na widoczna ciaze, poprosilam kogos, zeby zakonczyl rozmowe z
        kolega i mnie obsluzyl.Taki maja styl w rozdawaniu prezentow! Pierwsze dwie
        faktury z bledami (na ich korzysc).
    • Gość: qszysz Re: upc, vectra - to samo dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:15
      Odnośnie UPC to miałem wątpliwą przyjemność być obsłużonym w Biurze Obsługi
      Klienta ostatnimi czasy. Najpierw musiałem odstać swoje w kolejce rodem z PRL-
      u, żeby nastepnie zostać łaskawie obsłuzonym przez szanowną Panią, która nie
      była w najlepszym nastroju, czy też była podirytowana faktem, że musi udzielic
      mi jakichkolwiek informacji. Naturalnie, sama rozmowa niewiele dała. Obsługa
      klienta w UPC to samoobsługa - odesłano mnie do domu z plikiem folderów
      informacyjnych. No cóż, monopol robi swoje...
      Co do Vectry, wiem z dobrych źródeł, że sa jeszcze gorsi od UPC. Pojedzcie np.
      do Slupska, gdzie firma ta ma monopol i posluchajcie uwag uzytkownikow. Co
      wiecej, sposob w jaki firma ta traktuje swoich pracownikow przypomina praktyki
      XIX-wiecznego wilczego kapitalizmu. Ostatnimi czasy VECTRA wybudowala sobie
      przesliczna siedzibe w Gdyni-Orlowie. Szkoda tylko, ze za fasada nowoczesnosci
      kryje sie archaiczna i uragajaca standardom naszej cywilizacji polityka
      personalna.
      • Gość: marcopolo Re: upc, vectra - to samo dno IP: *.gdynia.mm.pl 30.04.06, 14:34
        Poczytałem wnikliwie wszystkie posty i doszedłem do wniosku, że mam nosa i
        trochę fartu. Po kolei kasowałem z życiorysu UPC i Tepsę, dodam, że z zimną
        krwią, choć próbowano jeszcze mnie omamić. Wreszcie mam to czego trzeba tzn.
        Multimedia Gdynia
        .Wiem, że nie wszędzie można się do niej podłączyć ale rzecz do natychmiastowego
        sprawdzenia na ich stronie internetowej. Wystarczy podać dokładny adres wraz z
        nr.budynku. Polecam zainteresowanym, na podstawie 6 miesięcznego stażu, na
        takich warunkach: full pakiet TV (60-62)progr. stabilny internet 248 bez
        niespodzianek przez 365 x 24 godz.+ telefon stacjonarny w centrali MM z
        lokalnymi rozmowami (058)FRICO !!!. Wszystko razem na fakturze daje kwotę 140
        PLN. W A R T O !!!
        • bartek987 Re: upc, vectra - to samo dno 01.05.06, 02:45
          Jestem ze wzg.maxa i upc olałem po kilku latach.dziwne że numery parzyste na
          Legionów mają MM,a nieparzyste mogą tylko mieć upc.MM tłumaczy że po drugiej
          stronie ulicy nie ma kabli:)))koperty zostały rozdane i gra trwa...
      • Gość: ja Re: upc, vectra - to samo dno IP: *.bulldogdsl.com 04.05.06, 10:00
        To wszystko jest smutne, ale czy nie ma na to sposobu? Mieszkam zagranica, planuje powrot na stale do Polski i ucze sie pomyslow na przyszle zycie w Rzeczpospolitej. Pozwole sobie cos zasugerowac: chyba istnieje w Polsce cos w rodzaju "urzedu walki z monopolem"? Jesli dobrze mysle, to tylko zmasowana akcje pisania listow z protestem mialaby sens. Sama bym napisala, gdybym adres miala.
        • kazzol Re: upc, vectra - to samo dno 04.05.06, 12:28
          Gość portalu: ja napisał(a):

> To wszystko jest smutne, ale czy nie ma na to sposobu? Mieszkam zagranica,
          pla
          > nuje powrot na stale do Polski i ucze sie pomyslow na przyszle zycie w
          Rzeczpos
          > politej. Pozwole sobie cos zasugerowac: chyba istnieje w Polsce cos w
          rodzaju
          > "urzedu walki z monopolem"? Jesli dobrze mysle, to tylko zmasowana akcje
          pisa
          > nia listow z protestem mialaby sens. Sama bym napisala, gdybym adres miala.

Wiesz, tu bardziej chodzi o konkurencyjne firmy niż o samą UPC. Wydaje mi się,
          że pisanie do UOKiKu mija sie z celem, bowiem każdy ma możliwość zakupu
          talerza, ma w bloku zwyklą antenę, do której moze się podłączyć itd.
          Jak pokazują przykłady (z tego wątku) można na jednym budynku mieć i UPC, MM,
          TPSA itd. Pozostaje pytanie: dlaczego w Gdyni jest to możliwe, a w Gdańsku już
          nie?
          Multimedia do dziś mi nie odpowiedziała na pytanie, czy planuja wejście do
          Gdańska - mimo tego, że wysłałem im kilka maili.

pzdr
    • Gość: kaz Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: 217.153.221.* 01.05.06, 11:38
      Przez kilka lat korzystałem z TTK na Młyńcu, jakość niektórych programów
      fatalna, po zgłoszeniu tego faktu przyszło dwóch "fachowców", sprawdzali,
      cudowali i w końcu jeden z nich powiedział, że jest jedno wyjście: nie oglądać
      tych programów!!! Ja znalazłem drugie wyjście, zrezygnowałem z ich usług,
      wróciłem do UPC, póki co nie narzekam...
    • Gość: amona13 Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.vide / 213.192.75.* 03.05.06, 16:53
      ceny za abonament kablówki jest rózna w róznych miastach np za te same programy
      w Sosnowcu płaci się 42 zł , w podstawowym pakiecie za 6zł maja 11 kanałow ,
      kiedys zapytałam UPC o to ale nie odpowiedzieli
    • Gość: zły UPC - znowu nadają po rosyjsku, wegiersku... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:18
      kurna czy oni nie mogą tego jakoś kontrolować - ciągle mieszają im się wersje
      językowe (dotyczy to programów Discovery, Animal Planet i travel)
    • bronimir Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 04.05.06, 16:16
      Co roku chodzę aby się wyrejestrować i co roku dostaję 50% upustu na abonament.
      Da się wytrzymać.
    • Gość: MagdaGdyniaKarwiny Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: 195.116.182.* 05.05.06, 11:25
      Ja również ubolewam nad brakiem alternatywnego dostawcy TV kablowej. UPC jest
      bardzo drogie i cokolwiek nieuczciwe. Nie mam za dużo czasu na oglądanie
      telewizji, zatem nie potrzebne mi jest ponad 50 programów, ale takie TVN i
      POLSAT oprócz "jedynki" i "dwójki" bym zostawiła. Niestety UPC w ofercie
      proponuje albo pakiet FULL za zbyt dużą kwotę albo trzy na krzyż zdechłe
      programy za kwotę niższą. Ponadto jeśli chcesz od nich internet to już
      koniecznie musisz wykupić pełen pakie TV, tak jakby człowiek nic nie miał w
      życiu robić tylko siedzieć w internecie i oglądać telewizję. Oferta UPC jest
      stanowczo nieelastyczna. Jestem pewna, że gdyby mieli konkurencję pomyśleliby o
      Kliencie.
      • Gość: xxxxx Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:52
        w UPC jest możliwość zakupu samego internetu bez konieczności podłączania tv,pozdro
    • Gość: author Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.multimedia.pl 05.05.06, 14:23
      Niedawno zrezygnowalam z UPC. Powod: podwyzka abonamentu idaca w parze z
      brakiem Ale Kino i Kino Polska.
      • Gość: kapucyn Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:52
        Zrezygnowałem od maja z HBO, oczywiście faktury za maj i czerwiec zawierają
        dopłatę za HBO. Telefonicznie pani mi powiedziała, że mam sobie sam odliczyć HBO
        z faktury, natomiast na zapytanie mailem, pani powiedziała żeby płacić jak na
        fakturach a ONE to kiedyś tam skorygują. Kto ma rację??????????????
        • cze67 Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 01.06.06, 13:42
          Przyłączam się do negatywnych wypowiedzi na temat UPC. Oferta programowa jest
          średnia, oględnie mówiąc, w stosunku do ceny. Brak Kino Polska, czy Ale Kino!,
          które to programy, jak czytam, są w wielu kablówkach w podstawowym pakiecie,
          uważam za nieporozumienie. Połowa kanałów jest mi zupełnie zbędna,
          zrezygnowałbym z nich na rzecz wyżej wymienionych dwóch programów.
    • Gość: xdx Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.chello.pl 01.06.06, 17:35
      UPC drozyzna i szażyzna - nie ciekawego
      • cze67 Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 02.06.06, 09:36
        Od wczoraj zamiast BBC World mam czwarty kanał sportowy: Polsat Sport Extra.
        Bez sensu, można dodawać nowe kanały, ale czemu kosztem innych, ciekawych?
    • mosaca Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie 02.06.06, 15:23
      nie nazekam na UPC ale chcialbym cos tanszego :)
      potrzebuja konkurencji ...,obiecali mi ceny promocyjne a ich nie mam,i nie chce
      mi sie do nich jezdzic i stac w gigant kolejkach,czekam na konkurencje:)
      • Gość: %% Re: UPC i inne kablówki - wasze opinie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 16:57
        mosaca napisała:
        > nie nazekam na UPC ale chcialbym cos tanszego :)
        > potrzebuja konkurencji ...,obiecali mi ceny promocyjne a ich nie mam,i nie
        chce mi sie do nich jezdzic i stac w gigant kolejkach,czekam na konkurencje:)

*zdaje sie, że z ta konkurencja cos słabo.....
        UPC wie o tym doskonale i żeruje na nas, ciekawe co jeszcze wymyslą pod
        pretekstem podnoszenia jakości usług???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka