Dodaj do ulubionych

Tani prezydencki apartament

IP: *.chello.pl 25.04.06, 21:46
Adamowicza uwazam za najlepszego gospodarza Gdanska jaki do tej pory był.
moim zdaniem jednak to co zrobił(oceniam na podstawie artykulu) jest
zachowaniem nagannym i nie powinno miec miejsca mozna mówic o pewnym rodzaju
łapówki bo jaka byłaby różnica gdyby te 44 000 wreczyc p. Adamowiczowi w
kopercie a potem on kupil by za nie miszkanie na rynkowych zasadach ????
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: kedzior Re: Tani prezydencki apartament IP: *.chello.pl 25.04.06, 21:54
      ze strony Invest Komfortu - www.investkomfort.pl/index.php?n=417

Teraz niższe ceny apartamentów !
      Zachęcamy Państwa do skorzystania z atrakcyjnego pakietowego zakupu
      apartamentów w Nowej Lastadii.

W przypadku jednoczesnego zakupu:
      -apartamentu 1 lub 2 pokojowego,
      -miejsca postojowego w hali garażowej,
      -pomieszczenia gospodarczego tzw. piwniczki,

otrzymujecie Państwo upust w wysokości 100 PLN za każdy metr powierzchni
      apartamentu.
      Dodatkowo uzyskujecie Państwo bardzo atrakcyjny rabat cenowy na zakup miejsca
      postojowego !

W przypadku jednoczesnego zakupu:
      -apartamentu 3 pokojowego lub większego,
      -miejsca postojowego w hali garażowej,
      -pomieszczenia gospodarczego tzw. piwniczki,

otrzymujecie Państwo bardzo atrakcyjny rabat cenowy na zakup miejsca
      postojowego !
    • Gość: benelux Re: Tani prezydencki apartament IP: *.pro-internet.pl 25.04.06, 21:57
      Adamowicz to najgorszy prezydent miasta w Polsce. Wyliczanie jego błedów,
      wpadek, niespełnionych obietnic itp. trwało by godzinami. Z ostatnich perełek:
      zrobił z siebie pośmiewisko wyskakując jak Filip z konopii z honorowym
      obywatelstwem dla abp. Gocłowskiego - tak bardzo chciał sam zebrać laury przed
      wyborami, że zapomniał wcześniej pomyśleć (zresztą myślenie nie za bardzo mu
      wychodzi w przeciwieństwie do włosków na głowie). A teraz masz, wykorzystuje
      posadę do załatwienia tańszego mieszkania.
      • Gość: Funt Re: Tani prezydencki apartament IP: *.futuro.pl 25.04.06, 22:39
        piepszysz głupoty - ciekawe co byś wziął pod uwagę na poczet beznadziejnego
        gospodarowania. Dziurawe ulice? Korupcje? Dziurawe są,bo nie ma pieniędzy a
        skorumpowany jest każdy - Ty i Twój ojciec pewnie też.
        • maruda.r Re: Tani prezydencki apartament 26.04.06, 07:59
          Gość portalu: Funt napisał(a):

> piepszysz głupoty - ciekawe co byś wziął pod uwagę na poczet beznadziejnego
          > gospodarowania. Dziurawe ulice? Korupcje? Dziurawe są,bo nie ma pieniędzy

Nie ma pieniędzy, bo te przelewają sie nie tam, gdzie powinny.

• Gość: Antyk Za darmo dostać byłoby za głupio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:47
          Jeszcze trzeba sie dowiedzieć gdzie deweloper jest ubezpieczony(pewnie w
          filarze) i bedzie wtedy całośc tego zzłożonego procesu korupcyjnego
          • block-buster Oczywiscie blad prezydenta...ale do naprawienia 26.04.06, 09:56
            Uwazam Adamowicza za najlepszego prezydenta Gdanska od czasow profesora
            Mlynarczyka.Wiem,ze ani razu nie wzial lapowki i jest czysty.Tym bardziej dziwi
            mnie ten przypadek,ktory powinien byc natychmiast naprawiony albo przez
            uzupelnienie wkladu albo o przekazanie kwoty 50 tysiecy zlotych dla
            najubozszych/np.dla Caritasu?.
            Tym bardziej,ze prezydent walczy o nowa kadencje.Wiec musi byc czysty...
        • Gość: Wojciech ja nie jestem skorumpowany... IP: *.chello.pl 26.04.06, 11:10
          ...buraku! To, że jesteś sprzedawczykiem nie znaczy że wszscy inni też.
        • Gość: baca Każdy złodziej mówi że wsyscy kradną IP: *.cable.satra.pl 26.04.06, 23:18
          a ten co niedziela w kościele
    • Gość: stryszek a co z adaptacją strychu przez narzeczoną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:07
      Może też Adamowicz wytłumaczyć w jaki sposób poza kolejką mieszkanka Słupska
      dostała zgodę poza wszelkimi procedurami na adaptację strychu na swoje
      mieszkanie?
      • Gość: Sylwek Re: a co z adaptacją strychu przez narzeczoną? IP: *.such.nat.hnet.pl 25.04.06, 22:16
        Lastadia daje wszystkim zniżki, jak w ofercie wyżej, ale jak Adamoiczowi dała
        to źle. I jak tu nie mówić o złej woli? Adamowicz powinin mieszkać w Sopocie?
        wtedy było by OK?
        • Gość: Wojciech ale te zniżki nie są warte 40 tyś zł IP: *.chello.pl 26.04.06, 11:12
          policz sobie.
      • Gość: MIKI Re: a co z adaptacją strychu przez narzeczoną? IP: *.softlab.gda.pl 26.04.06, 01:35
        A co z zeszłorocznym śniegiem...
        Jak masz wątpliwość złóż zawiadomienie do prokuratury,i do Kury, Kaczki też to
        teraz TRENDY...
    • Gość: w Re: Tani prezydencki apartament IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.04.06, 22:34
      nie ma w tym nic zlego. nalezy sie prezydentowi ta znizka, gazeta nie ma
      lepszych tematow?
    • Gość: Mieszkaniec Gdansk Droga Gazeto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 22:54
      Ja nie widze w tym nic zlego, wiele firm (np dilerow samochodowych) daje znizki
      np roznym grupom zawodowym, stalym badz waznym klientom. Firma budujaca Lastadie
      jest firma komercyjna, ich sprawa komu udzielaja rabatu. A fakt ze mieszkanie
      kupil prezydent miasta na pewno dziala pozytywnie na wizerunek osiedla (na
      osiedlu budowanym obok mnie tez zamieszkal VIP, ludzie ktorzy kupili tam
      mieszkania wiedzieli o tym, cala dzielnica "szumiala").
      Droga Gazeto, daj juz sobie na luz.. Haslo reklamowe nawiazujace do Dziennika
      Baltyckiego, starej sprawdzonej marki, niemal wylacznie tanie sensacje jak opisy
      bledow lekarskich na podstawie wywiadu z rodzina, wyroki kreowane jeszcze przed
      wykonaniem sekcji, liczne bledy merytoryczne w artykulach, banalne komentarze...
      Skoro tak zle sie sprzedajecie to starajcie sie zachowac chociaz tych klientow
      co macie, a Wyborczej raczej nie kupuja osoby zadne taniej sensacji. Dla nich sa
      inne tytuly. A Wy chcecie na sile do nich dolaczyc...
      • maruda.r Re: Droga Gazeto... 26.04.06, 08:18
        Gość portalu: Mieszkaniec Gdansk napisał(a):

> Ja nie widze w tym nic zlego, wiele firm (np dilerow samochodowych) daje znizki
        > np roznym grupom zawodowym, stalym badz waznym klientom. Firma budujaca Lastadi
        > e
        > jest firma komercyjna, ich sprawa komu udzielaja rabatu. A fakt ze mieszkanie
        > kupil prezydent miasta na pewno dziala pozytywnie na wizerunek osiedla (na
        > osiedlu budowanym obok mnie tez zamieszkal VIP, ludzie ktorzy kupili tam
        > mieszkania wiedzieli o tym, cala dzielnica "szumiala").

Firma komercyjna? Owszem, tylko w oczywsity sposób zalezna od decyzji
        lokalizacyjnych magistratu. Moze powinna sprzedawac mieszkania notablom po 1 zł
        za metr?

• Gość: Michał O Boże a może chcecie mieć Prezydenta łachudrę? IP: *.such.nat.hnet.pl 25.04.06, 22:56
      Ideał prezydenta półmilionowego miasta w Polsce to facet hodzacy w chińskich
      stylonowych koszulach za 5 zł, garniturze z lumpeksu i tanich butach z
      tryskarki kupionych w Geancie i mieszkać musi w zatechłej suterynie. I nie może
      zarobić więcej niż 2,5 tyś netto.To nic że odpowiada za 900 ludzi i jest
      pracodawca dla kilkunastu tysiecy (MOPS, MOSIR, Szkoły, przedszkola itd.) Musi
      być skromnie!!! A najlepiej pierwszego lepszego spod dworca przyprowadzić to i
      może się nawet 1,5 tyś zadowoli i to brutto!!!
      • Gość: kino men mój przedmówca tak dobrze opisał prezydęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:02
        że zdjęcie wydaje sie zbędne.
        a swoja droga co za piekny i seksowny męzczyzna.
        podobny do harisona Forda
      • Gość: burger Re: O Boże a może chcecie mieć Prezydenta łachudr IP: *.chello.pl 25.04.06, 23:46
        proponje podniesc pensje p. Prezydentowi !!!
        bo to wstyd zeby z powodu tak niskiej pensji na tak odpowiedzialnym stanowisku
        prezydent byl zmuszony do podejmowania decyzji spolecznie watpliwych.
        uwazam ze 15 000 netto bylo by ok. pzdr.
      • maruda.r Juz jest łachudrą 26.04.06, 08:21
        Gość portalu: Michał napisał(a):

> Ideał prezydenta półmilionowego miasta w Polsce to facet hodzacy w chińskich
        > stylonowych koszulach za 5 zł, garniturze z lumpeksu i tanich butach z
        > tryskarki kupionych w Geancie i mieszkać musi w zatechłej suterynie.

Skoro go nie stać na więcej i musi kupować po przecenach, to niech tak chodzi. W
        opisanym wypadku trzeba Adamowiczowi zarzucić, jeżeli nie korupcję, to żebractwo.

• Gość: ja ja Re: Tani prezydencki apartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:02
      kurde ja musze 4 lata pracowac nataka kwote !!!!!!!!!!!!!
    • pawelo04 Re: Tani prezydencki apartament 25.04.06, 23:08
      "Kiedy jako zwykli klienci z ulicy pytaliśmy o rabaty na mieszkanie, dostaliśmy
      odpowiedź odmowną."

Nic dziwnego, takich łapiduchów jak Wy tj podrzędnych i wcipskich redaktorzyn
      ze "szmatławca wyborczego" nikt nie chciałby za sasiadów. Widocznie źle Wam z
      oczu patrzy.

• leszek.sopot Uuuu, ale się Pawełek zdenerwował 25.04.06, 23:16
        "wcipski" Pawełek
        • Gość: %% Re: Uuuu, ale się Pawełek zdenerwował IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.04.06, 00:11
          Pawełek sie uaktywnia tylko wtedy gdy pisza o "prezydęcie", ma jakis program
          sledczy ustawiony chyba, a może to etatowiec, którego zadaniem jest
          poszczekiwanie na tym forum.....
          • maruda.r Re: Uuuu, ale się Pawełek zdenerwował 26.04.06, 08:23
            Gość portalu: %% napisał(a):

> Pawełek sie uaktywnia tylko wtedy gdy pisza o "prezydęcie"

Takie są te "prezy-dęty".

• haselback proszę pani, a wie pani co... bo tam na tej Nowej 25.04.06, 23:26
      Nie trzeba czytać faktu aby skosztować dziennikarstwa brukowego. Widocznie
      można było i wcale nie widzę powodu z jakiego Adamowicz miałby odmówić.
      Najbardziej jednak żałosne są te wasze pseudosensacyjne wątki i opieranie
      swoich domysłów i wniosków na plotkach i podszeptach zawistników. Wstyd, bo
      naprawde pare lat temu dało się Was jeszcze czytać.
      A tak na marginesie, na miejscu szefostwa Invest Komfortu zastanawiałbym sie
      czy jeszcze kiedykolwiek zlecić wam reklamę - amatorzy i tyle.
      • maruda.r Re: proszę pani, a wie pani co... bo tam na tej N 26.04.06, 08:26
        haselback napisał:

> Nie trzeba czytać faktu aby skosztować dziennikarstwa brukowego. Widocznie
        > można było i wcale nie widzę powodu z jakiego Adamowicz miałby odmówić.

A może zastanów sie nad tym, jak mozna był odmówic rabatu prezydentowi. I nad
        tym, że w krajach cywilizowanych ministrowie podają sie do dymisji bezzwłocznie
        za sam cieć podejrzenia. Po prostu wyrosnij z PRL-owskiej mentalnosci.

• Gość: Gonzo Re: Tani prezydencki apartament IP: *.netday.pl / *.netday.pl 25.04.06, 23:27
      Michaś (Piotruś,Leszek) ,czy jak ci tam w rzeczywistości,z pod adresu
      such.nat.hnet.pl, daj sobie spokój z wypowiedziami na forum. Jak tylko pojawia
      się coś przeciwko misowi puszystemu ty już jesteś na baczność i w tej pozycji
      liżesz rowek. Wygląda to co najmniej nie estetycznie.
      • Gość: master kolejna sensacja dla moherów IP: *.sm-rozstaje.pl 25.04.06, 23:39
        Adamowicz spokojnie wygra wybory a gdańska wyborcza już dawno zeszła na psy.
      • haselback Re: Tani prezydencki apartament 25.04.06, 23:42
        Gość portalu: Gonzo napisał(a):

> Michaś (Piotruś,Leszek) ,czy jak ci tam w rzeczywistości,z pod adresu
        > such.nat.hnet.pl, daj sobie spokój z wypowiedziami na forum. Jak tylko
        pojawia
        > się coś przeciwko misowi puszystemu ty już jesteś na baczność i w tej pozycji
        > liżesz rowek. Wygląda to co najmniej nie estetycznie.

Za to Gonzo (do wczoraj Gringo) to chyba frontowy tropiciel spisków i bufor
        internetowy tej śmiesznej trupy z GWT.
    • Gość: burger Re: Tani prezydencki apartament IP: *.chello.pl 25.04.06, 23:51
      wytlumaczeniem dla takiej decyzji mogloby byc np. to ze p.prezydent pracuje
      dla invest komfortu w nadgodzinach i developer zaliczyl nadgododziny w poczet
      mieszkania jezeli tak jest to jest ok.
    • Gość: Mikołaj Konczy sie kadencja trzeba swoje nakraść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:55
      Adamowicz dał sie poznać jako wiecznie usmiechnięty krętacz.
      Swoją niewinną minę pokazuje kiedy tylko może, a jego podstawową działalnością
      jest kombinowanie jak najwięcej kasy zapakować do kieszeni sobie i swoim znajomym.
      Środowisko jest na tyle duże, że wszystko łatwo przykryć, a jak już cos wyjdzie
      na jaw, to żawsze można strącić ze stołka jednego z wiceprezydentów. W końccu
      jest się szefem PO na pomorzu.

Jak dla mnie prosto z prezydenckiego stołka powinien trafić na kurkową.

GPEC, tereny postoczniowe, synergia99, koncert Jarre'a - transfer pieniedzy z
      kasy miasta do kieszeni znajomych, przekręty z lokalami na starym mieście, hala
      widowiskowa, Arena Bałtycka - nikomu niepotrzebne obiekty-pomniki budowane za
      nasze pieniądze, sypiące się szkoły, basen, którego nie ma na żabim Kruku,
      sprzedaż Gdańska za bezcen pod hipermarkety, brak pomysłów na cokolwiek, brak
      wizji rozwoju miasta, długo by wymieniać, dochodzi jeszcze La'stadia - klasyczna
      ukryta łapówka.
      • Gość: baca Re: Konczy sie kadencja trzeba swoje nakraść IP: *.pro-internet.pl 26.04.06, 20:40
        gdybys nie potracil basenu to bym sie nie domyslil kto pisze te bzdury, a co
        najgorsze to sam w to wierzysz, piana sie toczy i obled w oczach, popwodzenia
        kalumniarzu.
    • wildrose661 Re: Tani prezydencki apartament 25.04.06, 23:56
      No nie... Panie Adamowicz... niechżesz Pan zachowa twarz i.. doplaci różnicę, a
      jak nie... to ja też za taką samą cenę porposze takież mieszkanie... ale już!
    • Gość: pozytywny gość najpierw sprawdźcie info na www lastadii IP: *.softlab.gda.pl 26.04.06, 01:22
      Państwo redaktorostwo zadało sobie tyle trudu w uknicie spiskowej teorii
      dziejów, a nawet nie sprawdzili na stronach Invest Komfort, że do dziś jest
      upust dla każdego kto kupi mieszkanie, garaż i piwnicę. Ponad 222 tyś za 48 m2
      w tej częsci miasta sąsiadującej z melinami i obskurnymi hurtowniami i
      barakami, to żadna darmocha. Jeżli prezydent tam zamieszka, to przynajmniej
      jest szansa, że okolica zacznie być bezpieczniejsza.
    • Gość: pozytywny gość Jezu chroń przed "burgerami" IP: *.softlab.gda.pl 26.04.06, 01:29
      Głupich nie sieją a rosną, a niepoczytalność to choroba.....
      Idąc tokiem gazety, każdy kto buduje w Gdańsku robi interesy z miastem, dlatego
      prezydent nie może kupić mieszkania w swoim mieście. Może nie powinien też
      jeździć rowerem po ścieżkach rowerowych i chodzić po chodnikach, bo przecież
      budowały to firmy robiące interesy z miastem, dlatego niech lewituje w
      powietrzu.
    • Gość: kroqus Re: Tani prezydencki apartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 06:23
      Na nazwisko Adamowicz dostaję mdłości ale prawda jest taka że prywatna firma
      może zrobić to co chce i jak będą mieli ochote to mogą rozdawać mieszkania za
      darmo.Innym problemem czy Adamowicz powinien przyjąć taki prezent bo może jest
      to zwykła "łapówka". Oj nie ma Gdansk szczęścia do prezydentów.
    • fraglesi67 Re: Tani prezydencki apartament 26.04.06, 07:32
      O "dokonaniach" Pana Prezydenta mówiliśmy wielokrotnie w naszych podcastach (
      mojemiasto.net) Serdecznie zapraszam zwłaszcza zwolenników Pana
      Prezydenta do udziału w naszych podcastach. Kontakt do nas na naszej stronie.
    • Gość: ahil Re: Tani prezydencki apartament IP: *.attu.pl 26.04.06, 07:57
      Jest to rabat za zasługi dla Inwest Komfort,przecież to normalne w PO, no nie?
    • ad.rem123 Re: Tani prezydencki apartament 26.04.06, 08:40
      Adamowicz od zawsze miał brudne łapska i nie ma co się dziwić. Prześledzić
      wystarczy tylko prasę lokalną w okresie jego prezydentury. Niewiele sie rózni
      od pierwszego prezydenta Gdańska - skazanego Jamroża.
    • jacek.69 On zapomniał....... 26.04.06, 08:44

• Gość: Menedzer Re: Tani prezydencki apartament IP: *.eia.pl 26.04.06, 09:39
      Też dostałem blisko 40tys rabatu, tyle tylko że u konkurencji i nie jestem
      prezydentem:))). Choć musze przyznać ze za darmo nic mi nie dali, a do tego za
      całe mieszkanie zapłaciłem w całości gotówką!!!!
      • Gość: pgr "Menadzer" kierownik PGR - u IP: *.cable.satra.pl 26.04.06, 11:29
        Gość portalu: Menedzer napisał(a):

> Też dostałem blisko 40tys rabatu, tyle tylko że u konkurencji i nie jestem
        > prezydentem:))). Choć musze przyznać ze za darmo nic mi nie dali, a do tego za
        > całe mieszkanie zapłaciłem w całości gotówką!!!!

Eee, "Menadzer" !
        Czy Ty jesteś byłym kierownikem PGR-u ?
        Tak sobie myślę, że, chyba nim jesteś, bo jeszcze nie słyszałem, aby jakaś
        firma budowlana nie sprzedawała swoich lokali tylko za gotówkę... .
    • Gość: czytelnik Re: Tani prezydencki apartament IP: *.such.nat.hnet.pl 26.04.06, 09:46
      Juz wiemy, że redakcja nie lubi prezydenta, ale dziennikarska głupota tez chyba
      ma swoje granice? Czy to naprawde takie wazne za ile kupił mieszkanie, a za ile
      mógł? Gdybym sie interesował plotkami pewnie szukałbym ich w "Fakcie". Tylko
      współczuć czytelnikom, których redakcja katuje podobnymi wieściami spod
      warzywniaka i to za 2 złote. A tak na marginesie red Aksamit, już pani
      poduczyla sie topografii miasta? To w jakiej dzielnicy Gdańska jest ulokowana
      Lastadia? Hmmmm.... Starówka?
    • Gość: Bieniu Re: Tani prezydencki apartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:57
      Prezydent Adamowicz jest odpowiedzialny za to, że developer dostał ziemię pod
      budowę osiedla. Ten rabat można traktować jako łapówkę a conajmniej jako wyraz
      wdzięczności.
      Jeśli uważnie przeczytacie
      • Gość: Bieniu Re: Tani prezydencki apartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 10:02
        Prezydent Adamowicz jest odpowiedzialny za to, że developer dostał ziemię pod
        budowę osiedla. Ten rabat można traktować jako łapówkę a conajmniej jako wyraz
        wdzięczności.
        Jeśli uważnie przeczytacie ofertę developera to okaże się, że przy zakupie tych
        wszystkich rzeczy (taras, garaż) jest niższy stawka za metr. Adamowicz dostał te
        rzeczy za darmo.
        Ja nie twierdzę, że Adamowicz wziął łapowkę. Ale tak to można
        interpretować.Polityka to nie aktor, chociaż też VIP. Polityka obowiązują inne
        standardy.
      • Gość: czytelnik Re: Tani prezydencki apartament IP: *.such.nat.hnet.pl 26.04.06, 10:07
        Chyba raczej nie jest odpowiedzialny, gdyz teren po państwowej fabryce farb i
        lakierów nigdy nie był skomunalizowany. Wydaje mi się, że developer kupil go od
        skarbu państwa.
        • Gość: Wojciech pozwolenia na budowe IP: *.chello.pl 26.04.06, 11:16
          ktos to musiał jednak podpisać. Nie można kupić ziemi w centrum miasta i robić z
          nią co się chce.
        • Gość: wenta nie Tani prezydent IP: *.chello.pl 26.04.06, 15:48
          tylko cienki
    • Gość: angel Korupcja IP: *.chello.pl 26.04.06, 10:43
      przecież to jawna korupcja niech adamowicz jak najszybciej się wytlumaczy bo
      trace zaufanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka