Dodaj do ulubionych

Tragedia na rajdzie

• Gość: z Re: Tragedia na rajdzie IP: *.gdynia.mm.pl 10.07.06, 11:55
      tragedia dla kierowcy. A dla kibica ... skutek jego głupoty. (po co do cholery
      wychodzą poza wyznaczoną linie. Jak już chcą takie numery robić to niech znajdą
      sobie porządne miejsce za drzewem czy coś w końcu samochód troche waży i wiadomo
      że o poślizg nie trudno...
    • Gość: TOMASZ Z SOPOTU Re: Tragedia na rajdzie IP: *.chello.pl 10.07.06, 12:13
      DLACZEGO GÓRSKIE SAMOCHODOWE WYŚCIGI ORGANIZUJECIE W NADMORSKIM SOPOCIE A NIE W
      GÓRACH? ZOSTAWCIE NASZ KURORT W SPOKOJU!

TOMASZ - URODZONY SOPOCIANIN
      • Gość: kibic007 Re: Tragedia na rajdzie IP: *.com / *.aster.pl 10.07.06, 14:01
        Dlatego, że ta impreaza od lat przyciąga wielu miłośników sportu motorowego do
        Twojego miasta. Jeżeli jesteś mieszkańcem Sopotu to wiesz, że to miasto posiada
        wiele górzystych dróg, które są jednymi z ładniejszych w Polsce. Ci kibice
        zostawiając pieniądze w restauracjach, hotelach etc. umożliwiają istnienie tego
        miasta, podobnie jak Ci którzy przybywają tam dla molo, plaży i innych atrakcji.
        Również dlatego, że do bezpieczej jazdy na drodze potrzebne są umiejętności, a
        prawie nikt nie posiada takich jak kierowcy z licencją. Podpisujesz się męskim
        imieniem więc i w Twojej naturze jest rywalizacja, pewnie jak inni mężczyźni
        chesz być lepszym i nie dać się zabić.
        Osobna sprawa to zainteresowanie miediów, czy nie lepiej było napisać w minionym
        tygodniu, że odbędzie się taka impreza z tradycjami, przypomnieć zasady
        bezpieczeństwa. Wtedy było by więcej kibiców (docelowo i sponsorów), dyscyplina
        by się rozwijała i modlitwę wzosilibyśmy wspólnie tylko za kierowce.
        Pełnego powrotu do zdrowia.
        • Gość: ja Re: Tragedia na rajdzie IP: *.crowley.pl 10.07.06, 15:27
          bylo w prasie... i w db i w gw...razem z zasadami zachowania i z niebezpiecznymi
          miejscami....trzeba bylo uwaznie szukac....no chyba ze ktos czytac nie umie...
      • Gość: Brodwiniak Re: Tragedia na rajdzie IP: *.interecho.com / *.interecho.com 10.07.06, 18:37
        Tu mieszkaniec Brodwina....ryk silników, smród spalin, spokojna sobota i
        niedziela na Brodwinie.... środek parku krajobrazowego...strefa ciszy..
        a może na Antałowce urządzić morski maraton pływacki..
        D.R
    • Gość: Zaq Re: Tragedia na rajdzie IP: 81.15.223.* 10.07.06, 13:02
      Podczas rajdów czy wyścigów, w momencie wypadku, zawsze znajdzie się kibic (lub
      grupa), nierozumiejący(a) znaczenia prostych słów - TU NIE WOLNO PRZEBYWAĆ. A
      kończy się to zawsze tak samo...
    • Gość: tko Re: Tragedia na rajdzie IP: 81.219.149.* 10.07.06, 13:26
      Takie są skutki obywatelskiego nieposłuszeństwa. Na następny raz już nie
      odmówi. Oceniając natomiast tego "doświadczonego kierowcę" należy stwierdzić,
      że zniszczył drzewo przez brak rozwagi.
    • Gość: tomi Re: Tragedia na rajdzie IP: *.crowley.pl 10.07.06, 13:51
      kto pozwolił na prędkość MINIUM ok. 100 km/h !!!
      (na co dzień obowiązuje tu ograniczenie do 40 km/h).
      co na to policja???
      • Gość: r. Re: Tragedia na rajdzie IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 10.07.06, 14:22
        > kto pozwolił na prędkość MINIUM ok. 100 km/h !!!

Ten, kto wydał pozwolenie na zamknięcie tego odcinka celem zorganizowania zawodów.

> (na co dzień obowiązuje tu ograniczenie do 40 km/h).

Nie obowiązuje na odcinku próby sportowej.

> co na to policja???

Nic. Na trasie próby sportowej nie obowiązuje PoRD.
      • Gość: on Re: Tragedia na rajdzie IP: *.bdo.pl 10.07.06, 14:39
        > kto pozwolił na prędkość MINIUM ok. 100 km/h !!!
        > (na co dzień obowiązuje tu ograniczenie do 40 km/h).
        > co na to policja???

na rajdzie/wyścigu nie obowiązują przepisy kodeksu drogowego - w czasie imprezy
        to nie jest droga publiczna.
      • Gość: ja Re: Tragedia na rajdzie IP: *.crowley.pl 10.07.06, 15:25
        a co ma policja do tego..?? podczas wyscigow nie ma ograniczen
        predkosci...zastanow sie co piszesz... to tak jakby kazac pilkarzom kopac pilke z nie
        wieksza predkoscia niz 60 na godzine....
    • corradocatani Odmówił i oberwał, proste i sprawiedliwe. 10.07.06, 14:13
      ot co
    • Gość: cromwell Re: Tragedia na rajdzie IP: *.48.jawnet.pl 10.07.06, 16:41
      wspolczuje rodzinom

dziennikarz powinien zajac sie jeszcze problemem ubezpieczenia uczestnikow rajdu
      tu jest pole do popisu
      powszechnie wiadomo ze w takich regionalnych imprezach
      uczestnik zrzeka sie pisemnie z ubezpieczenia komunikacyjnego
      a organizator nie wymaga od niego ubezpieczenia dodatkowego
      zgroza

pzdr.
      • bk44 Re: Tragedia na rajdzie 10.07.06, 16:49
        > powszechnie wiadomo ze w takich regionalnych imprezach
        > uczestnik zrzeka sie pisemnie z ubezpieczenia komunikacyjnego
        Co to jest ubezpieczenie komunikacyjne? W życiu z żadnego ubezpieczenia się nie
        zrzekałem. O czym Ty piszesz?
        • Gość: cromwell Re: Tragedia na rajdzie IP: *.48.jawnet.pl 10.07.06, 17:14
          pisze o obowiazkowym obezpieczeniu oc
          na czas rajdu nie obowiazuje
          nie wiem jak u ciebie ale imprezy prowadzone na gornym slasku rzadza sie takimi
          prawami
          i nikogo nie obchodzi czy ktos ma ubezpieczenie dodatkowe

pzdr.
          • bk44 Re: Tragedia na rajdzie 10.07.06, 19:59
            > pisze o obowiazkowym obezpieczeniu oc
            > na czas rajdu nie obowiazuje
            Obowiazkowe ubezpieczenie OC jest konieczne, żeby wystartowac w rajdzie - musi
            miec je kazdy samochód dopuszczony do ruchu, więc ten biorący udział w rajdzie
            także. Nie obowiązuje ono oczywiście podczas prób sportowych. Wtedy działa
            ubezpieczenie organizatora imprezy.

W wyścigach mogą brać udział pojazdy, które nie są dopuszczone do ruchu, więc
            OC wcale nie mają. Tu również organizator musi wykupić ubepieczenie...

Nie ma znaczenie gdzie odbywają się zawody - wszystkie muszą być zgodne z
            regulaminami PZM.

> i nikogo nie obchodzi czy ktos ma ubezpieczenie dodatkowe
            Oczywiście, że nie. To czy moje zdrowie lub auto jest ubezpieczone (bez
            wyłączenia udziału w zawodach) to tylko i wyłącznie moja sprawa...
    • Gość: s Roman walcz !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 17:24
      Stan Romka jest stabilny (info z 10.00) więc mam nadzieję że wyjdzie z tego.
      Kibic mam nadzieję że również.
      Teraz do kibiców i ludzi związanych ze sportem samochodowym w Polsce:
      Kochani pamiętajcie że męty trzeba zlewać. Niezwracajcie uwagi na posty
      dziesiątek kretynów tu piszących, to bez sensu. Każdy normalny człowiek wie że
      Grand Prix Sopot to jedna z najważniejszych imprez sportowych w tym mieście.
      Koszykówka i tenis są ok ale to mało. Dzięki charyzmie Lecha Sopot razem z
      Gdynią mają tą wspaniałą imprezę i należy walczyć aby została ona w kalendarzu
      na lata następne.
      Roman to twardy chłop. Wyjdzie z tego.
      • Gość: Azrael Re: Roman walcz !!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.06, 17:33
        Może i L. Orski jest charyzmatyczny ale ostatnio coś ma niefart i ten niefart
        to chyba nie całkiem niezawiniony. Ostatnio startowąłem w imprezie
        organizowanej przez Automobilklub Orski i tam dopiero zapachniało trupem z winy
        organizatorów....
    • Gość: kk To jaka jest ta roznica? IP: *.host.net 10.07.06, 18:06
      Bo mi jest trudno odroznic rajd od wyscigu gorskiego.

Gość portalu: tkm napisał(a):

> tak trudno odróżnić wyścig od rajdu?! to był WYŚCIG górski!!!
    • Gość: de niro Re: Tragedia na rajdzie IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 10.07.06, 18:11
      szkoda, że zamiast zdjęcia z wypadku umieszczono reklamę :/
    • Gość: bolo śmiertelna adrenalinka hehehehe IP: *.zab.nat.hnet.pl 10.07.06, 18:14
      boli mnie cierpienie tych ludzi. ale. ale.
      ale.
      przerażająca jest głupota takich ludzi i wystawianie własnego
      (niepowtarzalnego ) życia na szali. Przeraża mnie to że są inni którzy takich
      stawiaja jako wzory.
      głupotą jest wystawianie własnego życia np. wchodżąc na jakąś górę "zdobywać"
      biegun, ścigając się ryzykownie itp.
      pogoń za blichtrem zwłaszcza jeśli są sponsorzy którzy dla własnej reklamy
      potrzebuja własnie naiwnych.
      po co spędzić wolny czas rekreacyjnie z najbliższymi skoro można poczuć powiew
      ryzyka i...smierci.
      kiedyś ludzie ryzykowali życiem by sprawdzić to czy tamto ale dziś juz nie
      musimy tego robić.przynajmniej strasznie rzadko.

• fubrawiec Re: śmiertelna adrenalinka hehehehe 10.07.06, 18:35
        Ten kibic powinien dostać nagrodę Darwina. Jednego głupka mniej. I dobrze.
        Miejmy tylko nadzieję, że nie zdążył się wcześniej rozmnożyć.
        • Gość: Brodwiniak Re: śmiertelna adrenalinka hehehehe IP: *.interecho.com / *.interecho.com 10.07.06, 18:38
          Ja czytam twe wypociny to sobie ciebie wyobrażam..
          jesteś jak rycerz..
          po prosu zakuty głupi łeb...
          • fubrawiec Re: śmiertelna adrenalinka hehehehe 10.07.06, 18:47
            Ale o co Ci chodzi? Sugerujesz, że głupek jest wartościową osobą? Sam sobie
            winien, jego rozwój intelektualny pozwolił mu na oczyszczenie społeczeństwa. Oby.
            • Gość: bolo Re: śmiertelna adrenalinka hehehehe IP: *.zab.nat.hnet.pl 10.07.06, 21:23
              idź się scigaj bo nie możesz isę w inny sposób zrealizować. masz problemy ze
              wzwodem? im wieksza bryka i im większa szybkość tym wiecem MENSZCZYSNY hehe
    • matkanatura Re: Tragedia na rajdzie 10.07.06, 18:55
      To niepotrzebny hazard, kto pierwszy przyjedzie do mety...
    • Gość: Góral Re: Tragedia na rajdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:34
      A w Wiśle zrobimy spływ morski bo rzeka Wisła wpada do morza.....:-)
    • Gość: Góral A w Wiśle zrobimy spływ morski bo rzeka Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:36
      wpada do morza
    • Gość: pgfoto Re: Tragedia na rajdzie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.07.06, 21:04
      Bylem tam i robilem zdjecia.Zanim doszedlem na miejsce to samochod byl juz w
      rowie.Jak to widzialem przeszly po mnie ciarki.Mam nadziej ze kierowca i kibic
      sie z tego wilize.
      p-gronowski@o2.pl
      • Gość: bolo nadzieja IP: *.zab.nat.hnet.pl 10.07.06, 21:26
        ja też mam nadzieję.
        i mam nadzieje że nigdy więcej nie wystawia swojego życia tak bezmyslnie.
    • Gość: C00li Pechowy zakręt - on-board innego zawodnika IP: 81.210.9.* 11.07.06, 09:50
      Na www.stefanicki.pl w dziale FILMY jest on-board z przejazdu Pawła
      Stefanickiego (Honda Civic Type-R) gdzie można zobaczyć, że Paweł też ma
      problemy na pechowym zakręcie. Polecam film, bo jest co oglądać, a ratowanie na
      tym zakręcie to mistrzostwo świata.
    • Gość: wierny kibic Romana Głowienke odszedl IP: *.crowley.pl 18.07.06, 23:57
      Dzisiaj 18,07,2006 okolo godzinie 14:00 Zmarł Roman Głowienke [*]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka