zielona15 07.08.06, 19:49 Szanowne Panie -prosze pomozcie w znalezieniu 1-szej klasy salonu z pedicure,takiego ktory sie w tym specjalizuje a nie jakies jednego stoliczka przy zakladzie fryzjerskim.... Dziekuje.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kraxa pani Eliza w salonie Welkom w Manhattanie 14.08.06, 14:50 nie wiem, czy tam jeszcze jest, bo dawno nie bylam. Ale jest naprawde dobra, dokladna, salon czysty i elgancki, polecam. cena okolo 50 zl wiec znosnie Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: Trojmiasto-gdzie najlepszy pedicure...doradzc 14.08.06, 22:52 Sama szukam już od dłuższego czasu ale w 100% jeszcze w zasadzie nigdzie nie bylam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 Re: Trojmiasto-gdzie najlepszy pedicure...doradzc 15.08.06, 10:27 A mozesz zdradzic gdzie juz bylas i z czego konkretnie nie bylas zadowolona? Zaoszczedzisz mi (i innym) w ten sposob rozczarowania i pieniedzy wyrzuconych w bloto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............. Re: Trojmiasto-gdzie najlepszy pedicure...doradzc IP: *.chello.pl 15.08.06, 11:37 kurkowa areszt śledczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malia Re: Trojmiasto-gdzie najlepszy pedicure...doradzc IP: *.chello.pl 15.08.06, 13:39 Najlepszy pedikur jest w Sopocie w Elei u pani Kasi! Za 50 zl! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himerrrr Re: Trojmiasto-gdzie najlepszy pedicure...doradzc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:49 Najlepszy był, ale już go nie ma niestety- w latach 50-tych na U.B Odpowiedz Link Zgłoś
zuzadiabelek Re: Trojmiasto-gdzie najlepszy pedicure...doradzc 15.08.06, 18:55 ja wiem ale niepowiem bo mnie zdraznila ta zielona 15 tym jakims jednym stoliczkiem....tak chyba nigdy nie bylo chyba ze mowisz o manicure,w glowie ci sie poprzewracalo chyba Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Gdzie byłam: 15.08.06, 19:02 Haffner - Magic Pedicure - świetna maszyna do moczenia stóp. Podobno sprowadzona z Ameryki - taki mini statek z hydromasażem i wmontowanym fotelem hehe. Cale magic to ok30 minut chybcikiem zrobione bez żadnych fajerwerków. Wróciłam do domu i pomalowalam sobie french jeszcze raz sama. Koszt 90 zł. Uważam, że za coś takiego, to cena jest z kosmosu. Manicure robią podobnie średnio. Dłonie moczone w zimnej wodzie i ogólnie tak sobie. Gabinet kosmetyczny Anna w Gdyni na Legionów. Tu nie mogę powiedzieć, że beznadzieja, bo są dwie panie. Właścicielka robi beznadziejnie. Jakoś tak chaotycznie i niedokładnie. Sama wykonalabym lepiej, druga natomiast pani (na nieszczęście nie pamiętam imienia), na którą trafiłam raz przez przypadek rzeczywiście zrobiła mi pedicure fantastycznie. Cena chyba coś ok 40 zł., więc OK. Gabinet odrzuciłam z powodu braku autoklawu do odkażania narzędzi. Gabinet kosmetyczny w hotelu Kuracyjnym. - Duży plus za autoklaw. Naprawdę narzędzia są prawidlowo sterylizowane i pod tym względem polecam. Niestety z samego wykonania nie byłam zadowolona. Pani posługiwała się jakąś nie do konca sprawną frezarką i malowanie też było do bani. Nie wiem jak druga z kosmetyczek, bo byłam tylko u jednej z nich. Dawno temu (chyba ze 2 lata) korzystałam też z tzw. suchego manicure w Gdyni na Abrahama. Nie pamiętam nazwy salonu. Kobieta wykonuje tam pedicure wyłącznie frezarką wysokoobrotową. Rzeczywiście nogi zrobione są super, ale jakoś nie miałam przekonania czy te wszystkie kamienie można rzeczywiście prawidłowo odkazić, a poza tym koszt byl wówczas dla mnie zbyt wysoki - 100 zł. Było jeszcze kilka gabinetów, ale nie chce mi się o nich pisać, bo nie pamiętam nazw, ani adresów. Te przyszły mi do głowy jako najłatwiejsze do zlokalizowania. Na zakończenie podaję gabinet, który w 99% spełnił moje oczekiwania. Jest to salon kosmetyczny Afrodyta. Pewnie niewielu osobom to pomoże, ponieważ nie mieści się on w Trójmieście, ale w Kartuzach. Daję mu 99%, bo jeszcze nie ma autoklawu, ale za to dziewczyna szczegółowo opowiedziała mi o metodach sterylizacji narzędzi (stosują kilka równolegle), a ponadto używają niemieckich preparatów pielęgnacyjnych z jakąś komponentą grzybobójczą. Pedicure robi pani Kinga i trwa on ok 2godz. z peelingiem oraz masażem. Koszt - uwaga, nie padnijcie - 40 zł. Czas oczekiwania wynosi jednak ok. 2 tygodnie. Nie wiem czy poza sezonem wakacyjnym jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka4 Re: Gdzie byłam: 15.08.06, 20:13 Tez bylam na Abrahama w Gdyni, ale chyba nie w tym samym co ty, bo ja placilam 35 zl i nie bylo to warte ani grosza wiecej. O ile piety byly gladkie, tak skorki pani usunela niezbyt dokladnie. Sama bym to lepiej zrobila. No ale czego sie spodziewac wiecej po takiej cenie. Mam jeszcze pytanko: co to jest autoklaw? Wywnioskowalam, ze to cos sluzy do odkazania narzedzi, ale jak poznac ze dany gabinet to ma?:) Odpowiedz Link Zgłoś
metamorphosis4 Re: Gdzie byłam: 16.08.06, 22:13 Autoklaw to takie urządzenie do odkażania narzędzi. Do tej pory było stosowane praktycznie wyłącznie w szpitalach i gabinetach lekarskich, ale od jakiegoś czasu sanepid wymaga, aby posiadaly je również gabinety kosmetyczne. Niestety mało który gabinet decyduje sie na nie, gdyż kosztuje około 10 tysięcy. Czytałam troche na ten temat w necie i podobno jest to jedyne, co na 100% jest w stanie usunąć z narzędzi zarazki. Przy czym nie chodzi tylko o grzybice, ale przede wszystkim żółtaczkę, czy nawet HIV. Aby dowiedzieć się czy dany gabinet to ma, najlepiej po prostu zapytać. Innej możliwości nie znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Trojmiasto-gdzie najlepszy pedicure...doradzc IP: *.vccsystems.pl 25.11.13, 15:40 Profesjonalna kosmetyka stóp, super obsługa – sterylne, jednorazowe narzędzia, nowoczesny sprzęt, komfortowe warunki!! podaje adres: "Krzywy Domek" 1p w Kurort Odpowiedz Link Zgłoś