Dodaj do ulubionych

Guenter Grass, Waffen SS , Lech i Nagroda Nobla

13.08.06, 20:15
Guenter Grass przyznal sie ze sluzyl w 10. SS-Panzer-Division "Frundsberg" /
Waffen SS na co widmo wszystkich elektrykow zarzadal aby Grass'a oddalnie
Nagrody Nobla i pozbawjenie go Honorowego Obywatelstwa Miasta Gdanska.

Drogi Bolku:
gdy Danziger Grass zostal obywatelem Gdanska, to ty jeszcze z azjatyckiego
stepowego piasku babki stawiales i dlatego niema co bic piany na temat
obywatestwa, bo mozna wlasne odbicie w lustrze prawdy zobaczyc.

Co do Nagrody Nobla, to moze najpierw ty wytlumacz dlaczego potrzebowales
ponad 10 lat aby zarzuty twojej wspulpracy z bylym rezimem koumnistycznym i
jego szergami z SB zostaly zanegowane i to tylko wylacznie w oficjalnych
publikacjach. Twoja biala koszula , ktora tak chetnie teraz machasz wszystkim
przed nosem ma tyle dzur, ze wyglada jak siatka na karpie.

Co do twojego miejsca w histori, o ktore tak zabiegasz moze okazac sie ono
mniej eksponowane i to wsrod tych, ktorzy w kolektywnej pamieci Polakow
zapisali sie jako ludzie okrutni, nikczemni i godni pogardy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Claustro Re: Guenter Grass, Waffen SS i Lechu... IP: *.wlan.pl 14.08.06, 21:53
      Athel... napisał m.in.:
      > Co do twojego miejsca w histori, o ktore tak zabiegasz może okazac sie ono
      > mniej eksponowane i to wsród tych, którzy w kolektywnej pamieci Polakow
      > zapisali sie jako ludzie okrutni, nikczemni i godni pogardy.

Gdyby Lechu miał chociaż odrobinkę przyzwoitości, to by się spalił ze wstydu,
      zapadł pod ziemię, albo siedział cicho.

• monte83 widzialem film kurskiego.... 15.08.06, 04:27
      witam, nie jestem fanem kurskiego, malo tego nie mieszkam nawet w trojmiescie a
      zagladam tu tylko przez wzglad na to, ze ostatnio bylem w gdansku i w sumie
      bylo wspaniale...moze nie jestem godzien sie tu wypowiadac ale sprobuje.

walesa kim jest dla mnie? nikim. osobiscie wstyd mi za takiego prezydenta, jego
      slownictwo i nie chodzi mi o piekna mowe ale o zwykle rozmowy jest dramatyczny.
      ostatnio rymanowski wspominal jak do studia zaprosil walese i badajze
      wyszkowskiego- walesa zaczal wyzywac go od debili...porazka...

grass? nie czytale jego ksiazek, laweczki w gdansku tez nie odwiedzilem a
      jednak darze go szacunkiem za to, ze mial odwage sie przyznac... nie oszukujmy
      sie, nie jest to powod do dumy i pewnie go to mocno bolalo...

co do walesy jeszcze- wg mnie nie jest jeszcze wyjasnione czy byl agentem czy
      nie...

pozdr.
      • Gość: Lelekl Poczytaj dziadka Józefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 08:22
        Poczytaj wystapienia sejmowe Piłsudskiego również jak Wałęsa Wielkiego Polaka a
        zobaczysz, że Lechu to czysty i niczym nie skażony Wersal
        • Gość: Dante Czym sie zajmuje Koalicja i Premier Kaczynski? IP: *.emea.sclnet.com / 212.162.212.* 15.08.06, 11:10
          Minelo juz troche czasu od kiedy w manierach PRL'u stolki ministrow i premiera zostaly zamienione.

Wyborcy z calego spektrum politycznego w kraju nadal czekaja i to z niecierpliwoscia na programy
          gospodarcze obecnej egzekutywy koalicyjnej, realizacje pomyslow(?) na poprawe statusu sojalnego
          ludnosci, tworzenia nowych miejsc pracy i leprzej edukacji jak i, jak sobie poradzic aby ludzie
          wyksztalceni jak i w wjeku produkcyjnym nie udciekali na zaksy do pracy.

Nasi wodzowje natomias zajmuja sie i to bardzo glosno jak i politycznie dyletacko atrykulami w
          gazetach niemieckich , wystawami w Niemchech nierozumjejac elemetarne j sprawy, ze o polityce
          zagranicznej jak wewnetrznej Niemiec decyduje Berlin a nie Warszawka.

Jako apogemu sa obecne wypowjedzi i to glownie tych , ktorzy niemaja elementarnej wjedzy o faktach,
          na temat przeszlosci Guenter'A Grass'a , ktory jest jak narazie nadal najleprzym ambasadorem Gdanska
          i Polakow.

Jako przyklad chce tu przypomniec jak obecny Prezydent Kaczynski upominal Gdanszczan za
          upamietnienie ofiar tyfusu po 1945. Ten peudo-partiota nie zadal sobie nawet trudu aby zanim zacznie
          rzucac frytkami, poinformowania sie, ze wsrod umarylch na tyfus Niemcow bylo duzo polskich
          AK'owcow i ludzi z opozycji.

To juz wole sluchac Giertycha bo ten wychwalajac Franco przynajmniej nie udaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka