28.09.06, 20:01
no cóż, ktoś musi zacząć pierwszy...
gdzieś w kwartale pierwszym 2007 będziemy podpisywać akty notarialne.
czy są tu jacyś przyszli mieszkańcy lub osoby, które kupiły mieszkanie jako
inwestycję?
Obserwuj wątek
    • panol11 Re: witajcie! 03.10.06, 23:26
      Ja jestem...teraz, okropelnie zaluje bo kupilem tam tylko dwa male mieszkania.
      A wyglada na to ze to swietna lokalizacja (patrz ceny u Gorskiego, choc sie nie
      sprzedaja:).
      • sebkrysz Re: witajcie! 04.10.06, 00:12
        ja kupilem jedno sredniej wielkosci i rowniez kibicuje Gorskiemu :) Jezeli on
        sprzeda (ponad 9000/m2!) to bedzie dobry znak, bo Lastadia to jednak lepsza
        lokalizacja.
        • lemann11 Re: witajcie! 10.10.06, 23:06
          bardzo dobra lokalizacja, jedna i druga. Na Toruńskiej mozna dostać w p..., a
          na Kurzej tez, a z Motlawy wyłowiono od 1970r. ok.40 topielców. Down Town, jak
          to mówią, albo Kocurki tam Idź środkiem ulicy, bo mozesz byc wciągniety do
          klatki schodowej...
          • m_hewelt Re: witajcie! 23.12.06, 13:16
            Witam,
            rozumiem, że podzielasz pogląd, że wszystko co wokół Głównego Miasta jest "na
            jedno kopyto", tzn zaniedbane i niebezpieczne.
            Mam mieszkanie na Lastadii. Nie sądzę, żeby ochrona całodobowa i 16 kamer - w i
            wokół budynku plus kamery miejskie na Starym Przedmieściu obniżały
            bezpieczeństwo. Czy osiedla takie jak Przymorze czy Ujeścisko mają monitoring?
            Poza tym rozróżniajmy Stare Przedmieście od Dolnego Miasta. To jest odległość
            taka jak stąd do ul. Długiej (około 400 metrów, dwa opływy Motławy, dwa mosty na
            rzece), więc proponowałbym nie wrzucać tych dzielnic do jednego worka.
            Co do ul. Kocurki to mieszka tam znajoma mi bardzo dobrze osoba i absolutnie nie
            podziela Twojego zdania o tej ulicy. Mieszkają tam w większości spokojni,
            skromni ludzie. Oczywiście Polska to kraj o określonym bezpieczeństwie na
            ulicach, więc nie chcę napisać, że jestesmy w niebie ale jest przekonany, że
            poziom bezpieczeństwa na Str. Przedmieściu można spokojnie porównać do większych
            gdańskich blokowisk czy innych osiedli. Może jest nawet lepiej, bo mniej ludzi i
            kameralniej.
            Pozdrawiam
    • m_hewelt Re: witajcie! 23.12.06, 13:23
      Witajcie :)
      Też odebrałem w ubiegłym tygodniu mieszkanie w NL. Przyjemnie to wszystko wygląda.
      Myślę, ze warto powoli pomyśleć o gromadzeniu do siebie kontaktów. Jest nas
      sporo (chyba 192 mieszkania, osób z tego co wiem pewnie ponad 170) a deweloper
      nie jest chyba w stanie podpisać z nami zbyt szybko aktów notarialnych ale
      powstanie naszej Wspólnoty Mieszkańców się zbliża. Dlaczego nie poznać się w
      miarę możliwości wcześciej?
      A może na tablicach wywiesić informację z linkiem do tego forum? Co myślicie na
      ten temat? Mielibyśmy jakieś miejsce komunikacji.

Pzdr dla sąsiadów:))
      • mation Re: witajcie! 23.12.06, 21:06
        Witam współlokatorów! Też dostałem klucze pod choinkę!
        Planuję szybko wynająć... ile tu można dostać za 40m2?
        Sprzedam za rok może dwa... jak myślicie, czy moja cena 500.000 PLN będzie
        wtedy realna? A może ktoś wie które biuro nieruchomości specjalizuje się w
        Lastadii?

• sebkrysz Re: witajcie! 19.01.07, 10:52
        nareszcie jakies ozywienie na forum :)
        niestety nie mieszkam w Trojmiescie, ale jezeli chcecie to wywiescie informacje
        o tym forum, ja fizycznie nie moge tego zrobic.

odbior mieszkania tez dostarczyl mi pozytywnych wrazen, kilka drobiazgow
        (zarysowana sciana, zle wyregulowane okno)szybko zostalo usuniete.

no i bardzo przyjemnie wyglada czesc wspolna na dole :)
        • m_hewelt Re: witajcie! 22.01.07, 12:00
          Ja jestem rodowitym gdańszczaninem i tu pracuję, więc postaram sie coś zrobić z
          tym wywieszeniem info o forum ale z czasem wolnym jest u mnie tak krucho, że
          pewnie nie szybko wywiążę się z niniejszej obietnicy...:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka