Dodaj do ulubionych

Kampania wyborcza w Gdańsku skupia się na spraw...

IP: *.crowley.pl 06.10.06, 22:50
Popieram PO i Adamowicza, ale z tym za pieniądze gminne to przegiął!!!
Obserwuj wątek
    • marcowsky Kampania wyborcza w Gdańsku skupia się na spraw.. 06.10.06, 23:30
      Co wspolnego z upadajaca stocznia gdanska ma prezydent miasta?Tym biednym
      ludziom namieszali PiSowcy w glowach i o wszystkie swoje nieszczescia beda
      oskarzac min wladze miasta!Adamowicz dobrze zrobil odpierajac zarzuty poprzez
      platne ogloszenie urzedowe!
      • Gość: Tomek Na początku pomyślałem że nie powininen.... IP: *.sm-rozstaje.pl 07.10.06, 06:52
        ale potem doszdłem do wniosku że dobrze zrobił, bo PiSiory na swoim wiecu
        zaatakowały urząd Prezydnta Miasta Gdańska (w osobie P.A.) i Pan Adamowicz miał
        (w mojej opinii) prawo postąpić jak postąpił. Tak czy inaczej, będę na niego
        głosował ponieważ nigdy nie był przedmiotem (lub powodem) skandalu czy afey, w
        przeciwieństwie do Kurskiego i sporej części jego kolegów z PiS.
        • Gość: Aster Re: Na początku pomyślałem że nie powininen.... IP: *.gdynia.mm.pl 07.10.06, 08:41
          Nie byl? A mieszkanie na Lastadii, gdzie dostal za darmo garaz i pomieszczenie
          gospodarcze? A Szczepan Lewna, jego wicek, a oddane prawie za darmo lokale
          Pellowskiemu?
          To nie skandale? Niestety wielki, w ktorym mocno PA umoczyl...
          • Gość: Ewa do Aster IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.06, 10:33
            Pilnuj lepiej swojego szczurka, który do mieszkańców Gdyni przez siebie
            zaproszonych wychodzi w lateksowych rękawiczkach. To dopiero skandal nad
            skandale. Adamowicz nigdy tak nisko nie upadnie.
      • ingostar Re: Kampania wyborcza w Gdańsku skupia się na spr 07.10.06, 23:43
        marcowsky napisał:

> Co wspolnego z upadajaca stocznia gdanska ma prezydent miasta?Tym biednym
        > ludziom namieszali PiSowcy w glowach i o wszystkie swoje nieszczescia beda
        > oskarzac min wladze miasta!Adamowicz dobrze zrobil odpierajac zarzuty poprzez
        > platne ogloszenie urzedowe!
        Ci ;biedni; ludzie poparli najpierw Lecha a teraz PIS i nie myśl że nie wiedzą
        co robią
    • batmanek11 Kampania wyborcza w Gdańsku skupia się na spraw.. 07.10.06, 08:26
      "Poseł PiS Jacek Kurski, odpowiedzialny za kampanię wyborczą Jaworskiego: -
      Adamowicz wydaje publiczne pieniądze na reklamę wyborczą. To absolutny skandal,
      który w dojrzałych demokracjach zakończyłby się jego dymisją."

Panie pośle w dojrzałych demokracjach pan podałby się do dymisji już nazajutrz
      po ślubowaniu poselskim.

Czy to nie czasami kandydat na urząd prezydenta RP Lech Kaczyński jeszcze jako
      prezydent Warszawy, kontaktował się z warszawiakami (konsultacje społeczne) za
      pomocą płatnych ogłoszeń prasowych? Może warto i to sprawdzić Panie pośle
      Kurski.
      • Gość: obserwator Pośle Kurski IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.10.06, 18:01
        Śmiech mnie bierze jak czytam oburzenie pana posła i pisanie, że w dojrzałej demokracji zaraz byłaby dymisja, panie pośle a czy doraźne wykorzystywanie do celów politycznych lub prywanych tego, że ma się wpływ na ludzi w pewnych spółach czy spółeczkach mieści się w demokratycznych normach, czy też jest skandaliczne?

Przyzwoitość mówi, że nie, ale co tam, skoro za takie coś się nie skazuje ani nie zrobi grubszej afery. I tak samo swojej interpretacji użył p. Adamowicz.

I jedno, i drugie, przyzwoite nie jest.
    • Gość: Tobo Kampania wyborcza w Gdańsku skupia się na spraw.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:46
      Jakiekolwiek słowa padające z ust Kurskiego o przyzwoitości u innych, brzmią
      jak ponury żart. Panowie Sekielski i Morozowski w ostatnim swoim programie
      pokazali jak należy rozmawiać z tą polityczną szumowiną w myśl zasady "z
      anglikiem po angielsku, z chamem po chamsku".
    • maruda.r Niepotrzebne ruchy 07.10.06, 12:43

Adamowicz pisze: "Podjąłem szereg działań mających na celu uratowanie od
      upadłości zakładu (...) W sumie moja pomoc dla stoczni może wynieść ponad 18,5
      mln zł".

To walka z wiatrakami. Po co obiecywać pieniądze, które Jaworski wyda na
      pikniki, wiece i manifestacje stoczniowców? Załoga stoczni to garstka wobec
      potencjału pozostałych wyborców.

Niech najpierw stocznia pokaże, że cokolwiek potrafi - choćby nie wyrzucać
      publicznych pieniędzy w błoto. Narodowo-katolicki-bolszewizm z Trójmieście jest
      słaby liczebnie, ale wyjątkowo zacietrzewiony. I nie przekonają go do opcji
      liberalnej żadne dotacje, bonusy i gratisy. Szkoda tych pieniędzy. A na
      pozostały elektorat korzystniej wpłynie twarde wyegzekwowanie zaległych podatków
      od stoczni.

• Gość: Stefan Kampania wyborcza w Gdańsku skupia się na spraw.. IP: 80.244.138.* 07.10.06, 19:45
      Ja zagłosuje na Krzysztofa Pusza, bo jako jedyny w kampanii nie gra stocznia
      tak jak Adamowicz i Jaworski
    • leszek.sopot Nie Adamowicz a miasto 08.10.06, 16:46
      To nie Adamowicz może obiecać 18 mln zł stoczni ale miasto. Dlatego na pierwszy
      rzut oka widać, że to nie miasto broni swoje dobre imię ale Adamowicz. Jeśli
      ktoś utożsamia dowolnego prezydenta miasta z miastem to robi błąd.
      Nie jest ważne co Adamowicz obiecuje i co niby on realizuje, ale ważne jest co
      się miastu opłaca. Miejscy radni i wyborcy powinni rozliczać władzę wykonawczą
      za to, czy dobrze wypełnili nałożone przez radę miasta i wyborców obowiązki, a
      nie powinni być oceniani czy ładnie wyglądają na tle stoczniowych dźwigów.
      Miasto może mieć zysk z działalności rentownych zakładów działających na
      miejskich gruntach. Jeśli ulgi podatkowe dla stoczni przyniosą w przyszłości
      miastu zysk to dobrze, że te 18 mln się stoczni podaruje, ale jeśli nie? Jeśli
      nie, to na pewno nie będzie powodem do samozachwytów bo pieniądze te będą
      oznaczały jedynie stratę. Niech więc Zarząd miasta lepiej się tłumaczy jak
      skalkulował, że korzyścią dla miasta będzie podarowanie tych milionów, a prezes
      stoczni niech przekona mieszkańców, że jest sens pomagac stoczni bo ta pomoc w
      przyszłości zwróci się z nawiązką.
      Zlecanie za przeszło 16 tys. zł. druku listów Adamowicza do mieszkańców, w
      którym są jedynie puste słowa, za pieniądze gminy jest jedynie propagandą. Za
      taki list powinien Adamowicz zapłacić sam.
    • Gość: uklad sie rozpada tralalalalala ten uklad... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:16
      sie rozwala.

A na google.video.com mozna obejrzec teledysk:

video.google.pl/videoplay?docid=-809162252231009419
      • Gość: Jedysan o teledysku i stoczni IP: *.chello.pl 08.10.06, 19:50
        Teledysk - obejrzałem. Taki sobie - pisowska propagandówka (u Goebelsa byłaby
        marna trója). Co do stoczni, to nie życzę sobie, aby z moich pieniędzy (płace w
        końcu podatki), "ratować" jakikolwiek zakład pracy. Albo jest wolna konkurencja
        i wolny rynek, albo żegnaj Gienia... Mnie nikt nie dotuje, a przydałoby się!!!
        Natomiast jeżeli ludzie dobrowolnie robią zbiórki i dają, to ich sprawa. A tak
        przy okazji, co z kasą z cegiełek Radia Maryja na ratowanie stoczni właśnie???
        Ktoś mi odpowie? Tak mnie naszło, bo dane mi było nasycić wzrok telewizją TRWAM
        i tam... porządnie wypasiony czasowo popis propagandowy niejakiego Jaworskiego
        i Gałęzewskiego (ze stoczni obaj)- jakżeż z ojcem prowadzącym pili sobie z
        dzióbków. Już, już miałem nadzieję, że zapyta o tą kasę a tu... cisza... Więc
        ja pytam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka