Dodaj do ulubionych

Po co klimatyzacja

25.10.06, 08:31
w autobusach ZKM w Gdańsku skoro kierowcy nie włączają nawet wentylacji?
Dzisiaj rano jechałem ok. 7 autobusem lini 127 z Moreny do Wrzeszcza. Autobus
z klimą,wszystkie okna zablokowane, ludzi pełno i po prostu brak tlenu w
powietrzu. Wymiana powietrza przez drzwi otwierane na przystankach była
stanowczo niewystarczająca.Praca wentylatorów chyba w znikomym stopniu
zwiększyłaby zużycie paliwa przez autobus.Autobusami jeżdżę rzadko - może
dlatego narzekam - jeżdżący częściej już się przyzwyczaili.
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Re: A zwróciłeś uwagę kierowcy? Nie bardzo co? IP: *.gdynia.mm.pl 25.10.06, 09:35
      Brak odwagi cywilnej jak zwykle.
      • totutotu Re: A zwróciłeś uwagę kierowcy? Nie bardzo co? 25.10.06, 10:28
        Pewnie bym zwrócił uwagę kierowcy ale tłok był taki, że nie było mowy aby się
        do niego przepchać.
      • Gość: zdrowo myslacy Re: pasażer nie jest od zwracania uwagi kierowcy.. IP: *.multicon.pl 25.10.06, 11:52
        pacanie, obowiazkiem kierowcy jest to, żeby zapewnić dobry komfort jazdy
        • Gość: klik Re: I jeszcze takim gó..arzom jak Ty dupcie podci IP: *.gdynia.mm.pl 25.10.06, 12:18
          erać. Ty jesteś raczej zdrowo pier...nięty a nie myślący. Myślący człowiek wie
          jak domagać się swoich praw i nie chowa głowy w piasek jak takie tchórzliwe
          weszki Twojego pokroju.
    • Gość: BurnS Re: Po co klimatyzacja IP: *.miasto.gdynia.pl 25.10.06, 09:40
      Racja, problem tyczy się też na pewno innych miast... U mnie w Gdyni jest to
      samo. Mam to szczęście, że jeżdżę na codzień samochodem i z autobusów korzystam
      sporadycznie, ale w taką pogodę jak np. dziś rano, gdy robi się trochę chłodniej
      i pada deszcz, w środku autobusów jest jedna wielka sauna (chodzi mi o ilość
      pary i wilgoci ;-). Zwłaszcza gdy droga między przystankami jest wydłużana przez
      remonty i autobusy tkwią w korkach. Nie dziwię się, że ludzie po skorzystaniu z
      takiego środka komunikacji są pozostałą część dnia negatywnie nastawieni do
      innych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka