Dodaj do ulubionych

Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2

• Gość: arabik Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.chello.pl 25.10.06, 21:22
      popieram prośbę: jeśli ktoś zna nazwiska i adresy tych bydlaczków, o
      ujawnienie. To będzie prawdopodobnie jedyna kara jakiej będą podlegali, więc to
      ważne.
    • Gość: gość Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:23
      zwróccie uwage na to, ze prawdopodobnie reszta klasy jak i wiele innych osob
      było zastraszonych przez tych kolesi. jedni mniej inni bardziej. wiec pewnie
      wiele z osob znajdujacych sie wtedy w sali myslalo, ze jak zainterweniuje,
      pujdzie po nauczyciela, to dostanie od nich w pysk.

nie mam zamiaru bronic tu nikogo, ale trzeba postawic sie na miejsciu tych 14latków.
    • Gość: grzef Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:53
      adresow nie ma?
    • Gość: http://www.trojmia Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:16
      www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=21035&strona=83#opinie
      • slonmu Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 26.10.06, 11:42
        "Tę sprawę trzeba wyciszyć"
        cytat: wiceprezydent Gdańska ds. oświatowych Katarzyna Hall
        Co to znaczy pani kurator uwaza ze nic sie nie stalo,dyrektor nie pozwala
        stawiac zniczy.Czego oni ucza dzieci co to za ludzie ,najlepiej zamiesc pod
        dywan,moralnosc pani Dulskiej
    • Gość: nauczyciel Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.net.autocom.pl 26.10.06, 01:29
      Kare poniesie nauczycielka za opuszczenie lekcji.Jesli jest mianowana, sąd
      dyscyplinarny i zwolnienie z zawodu.
      Jesli jest kontraktowa, wyrzucenie z pracy od razu. To zrobi dyrektor.

Kare poniesie dyrektor za brak nadzoru pedagogicznego - zostanie zwolniony z
      funkcji przez organ prowadzący.

Rodzice oddali dziecko pod opiekę szkoły, wierząc, ze szkołą im tę opiekę
      zapewni.

Kare poniesie szkoła. Rodzice zaskarzą szkołe o odszkodowanie.Oby jak
      największe.

Najgłębsze wyrazy współczucia dla rodziny. Biedna dziewczynka, rozumiem, ze
      mogła się załamać. Jets to coś nieywobrażalnego.

• Gość: gosc Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:29
        Nieźle..
        Stajemy się społeczeństwem radykalnym..
        I popatrzcie co krzykiem można uzyskać..
        LINCZ?
        Wracamy do swoich korzeni, do pierwotnych instynktów, do czasów gdy złodziej kradnący chleb miał ucinaną rękę.
        A tych 14-letnich przestępców ludzie chcą publicznie powiesić za jaja.. zamiast żądać kary stosownej dla państwa prawa.
        W ten sposób dzisiaj wszystko można uzyskać - krzykiem oczernić niewinnego - nie piszę tu o tych 14-letnich przestępcach, których uważam za przestępców!
        I żądam dla nich kary!
        Ale człowiek nie może poddawać się emocjom w takich sytuacjach!
        Można wymieniać się poglądami - tak jak jest to czynione na forum - jest wolność słowa. Ale nie można tym słowem wywierać presji na wymiar sprawiedliwości, czy też samemu dokonać wymierzenia kary. Na podstawie czego to miałoby być dokonane? Tego że ktoś głośniej krzyczy?
        Mamy już coraz więcej takich spraw, gdy krzykiem i populizmem zmienia się ustawy.
        Daje się w ten sposób przykład młodym - jak postępować by uzyskać społeczne poparcie. I taki właśnie sposób oni wykorzystują - dokonują próby gwałtu na forum klasy!! Na oczach młodych osób krzykiem i emocjonalnymi zachowaniami molestują młodą dziewczynę. Prawo silniejszego jest prawem młodych. A dorośli pokazali im to prawo i ich tego nauczyli. Dorośli, którzy są w każdym z was piszących, oceniających i żądających makabrycznych kar dla młodych. To jest podżeganie do dokonania przestępstwa! Zastanówcie się poważnie nad swoimi słowami!
        Nie bronię tych przestępców i żądam dla nich kary - ale wymagam poszanowania prawa i pohamowania emocji przy ocenie.
        • pineapple3 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 26.10.06, 11:42
          Jestem wstrząśnięta tą tragedią, znieczulicą, brakiem jakiejkolwiek
          wrażliwości. Nie potrafie powstrzymać łez bo wiem, że to może spoktać każdego w
          szkole. Co teraz czuje tysiące rodziców puszczając swoje dzieci do szkoły. Nie
          mogę tego zrozumieć przecierz cała klasa się temu przyglądała. Nie dali by rady
          pięciu debilom???? Kur.. takie wielkie upokorzenie nie jedną dziwczyne w takim
          wieku może prowadzić do samobójstwa. Tych zwyrodnialców nie spotka prawnie
          surowa kara, ale mogą byc pewni że w trojmieście nie zaznają już spokoju.

[*]Wieczny odpoczynek racz Jej dać Panie...
    • slonmu Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 26.10.06, 11:18
      Kondolencje dla rodzicow.
      Mnie zastanawia jeszcze inna rzecz ,czego ucza w szkolach na lekcjach
      religii,napewno rodzice tych dzieci sa gleboko wierzacy a ich wiara przejawia
      sie pewnie coniedzielnym byciem w kosciele.
      Zawsze mnie uczono na religii i w domu ze najwazniejszuy jest dekalog.
      No i coz ojciec jednego z chlopcow mowi to tylko zabawa,chcialabym wiedziec czy
      tak samo by powiedzial gdyby to dotyczylo jego corki.
      Przeraza mnie ze rodzic mlodego zboczenca nie potrafi odroznic dobra od
      zla.Dlaczego przeciez pewnie cale zycie byl wierzacy i praktykujacy,ludzie co
      jest jezeli starzy nie odrozniaja dobra od zla to co dopiero dzieci.
    • zalozylam_nowe dyrektor do dymisji 26.10.06, 11:23
      dzieci maja prosic o spotkanie z psychologiem??? tego durnia, ktory sle faksy
      do kuratorium, ze to nie wina szkoly, zabiera znicze i grozi nagana za rozmowe
      z dziennikarzem? i uwaza, ze to ok jezeli nauczycielka zamiast uczyc
      przygotowuje apele a jedyny blad to pozbawienie nadzoru dzieci??? i ktore
      dzieci maja prosic, te ktore bagatelizuja sprawe i uwazaja, ze 'laska nie
      wytrzymala beki'???
      • Gość: Kościelna Jania Re: dyrektor do dymisji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:37
        Proponuję ukarać i zwolnić katechetę co nie wypełnił swoich obowiązków.
        Jak mogło dojść do takiego zajścia w 99% katolickim kraju-gdzie religia jest w
        szkołach-obowiązkowa...?
        • ramox Napastnicy 26.10.06, 11:45
          A Fakt dzisiaj zamieścił foto tych debili:

efakt.pl/
          Jeden z nich Michał Sz. moim laickim okiem to wygląda na bandytę, ale reszta...
          kurcze wyglądają jak normalni chłopcy...
          Skąd taka agresja?
          • Gość: gość Re: Napastnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:58
            nie wystarczy "wyglądać" bandytą - za sam wizerunek nie można winić i karać.
            i wygląd nie ma tu znaczenia.
            jeżeli wszyscy uczestniczyli w przestępstwie to wszyscy są winni, bez względu na wygląd.
            a pokazanie ich może być dla nich nawet "reklamą"
        • zalozylam_nowe Re: dyrektor do dymisji 26.10.06, 11:52
          w szkole bylo co najmniej troje doroslych, ktorzy powinni zachowywac sie tak,
          zeby dzieci mogly i chcialy sie do nich zwracac z klopotem, poniewaz na tym
          polega ich praca: wychowawca, katecheta i pedagog

wszyscy troje dali ciala
    • Gość: Mała Karczma Re: Gimnazjum = wylęgarnia bandytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:44
      Te komuchy p-dolone jeszcze wprowadziły klechów do szkół by religii i
      moralności nauczały w kraju 99% katolickim.A jakie są tego skutki...?
      Zgorszenie,zwyrodnienie, antysemityzm,homofobia,nietolenancja i
      obrazoburstwo... i co najgorsze szerzący się ateizm (z jednoczesnym chodzeniem
      do kościoła )-A gdzie "moralność-przystająca do głoszonych haseł odradzającego
      sie państwa?".
    • mrforum Re: Powinni upublicznić dane bandytów! 26.10.06, 14:37
      Powinni upublicznić dane bandytów!
      • mrforum Re: Są 26.10.06, 15:55
        ......
        Z resztą. Już zostały podane na różnych forach. Tylko czy to ONI - nikt nie
        potwierdził.

np.:
        www.gimnr2forum.fora.pl/
        www.trojmiasto.pl
    • Gość: nauczyciel Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:07
      1. dlaczego do jednej klasy wsadza się uczniów z problemami wychowawczymi ?
      2. dlaczego nauczyciel zajmował się przygotowaniem apelu podczas lekcji ?
      3. dlaczego dyrektor nie zorganizował zastepstwa za polonistkę ?
      4. dlaczego nikt z klasy nie wyszedł po pomoc - świadkowie zdarzenia
      nieudzielający pomocy , biernie przygladający się ,są tez współwinni czynu
      karalnego.
      5. dlaczego zaden nauczyciel mający następne lekcje z tą klasą nie
      zainteresował się nieobecnością uczennnicy na zajęciach ?
      6. dlaczego uczennica mogła opuscić szkołę w trakcie lekcji?
      • Gość: niestety też naucz Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.chello.pl 02.11.06, 16:26
        Nauczycielu - już odpisuję 1. dlaczego do jednej klasy wsadza się uczniów z
        problemami wychowawczymi ? Odp. Bo w innych klasach jest 5 takich samych...i w
        następnej , i w następnej...
        2. dlaczego nauczyciel zajmował się przygotowaniem apelu podczas lekcji ? Bo
        kazał Mu dyrektor...( a spróbuj odmówić)
        3. dlaczego dyrektor nie zorganizował zastepstwa za polonistkę ? BO Dyrektor
        widzi tylko swój problem aby było na apelu elegancko i szkoła zyskała wysoką
        jakość pracy ( i jeszcze przystąpiła do programu "bezpieczna szkoła " itp...).
        dlaczego nikt z klasy nie wyszedł po pomoc - świadkowie zdarzenia
        > nieudzielający pomocy , biernie przygladający się ,są tez współwinni czynu
        > karalnego -
        bo im się to też podobało - coś się działo..., a poza tym ... no może
        jednostki się bały..., ale reszta nie ma we krwi pomagać drugiemu - wychowania
        w domu -to to czego zabrakło
        5. dlaczego zaden nauczyciel mający następne lekcje z tą klasą nie
        > zainteresował się nieobecnością uczennnicy na zajęciach ?
        BO to nie jego "interes" - nauczyciele mają przecież na głowie swój awans
        zawodowy i muszą się wykazać stertą sprawozdań czego to oni nie zrobili dla
        poprawy jakości pracy szkoły, stworzonymi programami np.wychowawczymi - i tu
        pięknie widać system polskiej oświaty -nie dzieci są ważne...
        6. dlaczego uczennica mogła opuscić szkołę w trakcie lekcji?
        ............ może nie stał nikt przy drzwiach...... i tyle
        Rodzicom dziewczynki strasznie współczuję -mam dzieci w gimnazjum ( tym TWORZE
        naszego wieku) ,
        Rodzice - Wasze dzieci muszą wiedzieć, że mogą do Was przyjść i powiedzieć Wam
        o swoim problemie, czasami na nie popatrzcie- widać kiedy mają problem...

TO, że p.Hall chce zatuszować... no to normalne działanie , a co teraz ma
        zrobić? Kiedy piękne programy wychowawcze i bezpieczeństwa to jak się okazuje
        kolejny pic na wodę fotomontarz w naszej oświacie...

• Gość: 3210 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.ninjaproxy.com 26.10.06, 15:22
      Postawa dyrektora i pani Hall:

Nowe fakty na temat tragedii 14-letniej gimnazjalistki, która popełniła
      samobójstwo po tym, jak została upokorzona przez kolegów z klasy.

www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=21041
      • ewa.1969 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 26.10.06, 16:14
        z calego serca wspolczuje rodzicom tej dziewczynki .mam syna w jej wieku i jest
        dzieckiem grzecznym i spokojnym . musi byc jakas kara dla takich bandziorow co
        i da poprawczak ?a rodzicom tych chlopakow to tylko pogratulowac takich
        bandziorow. porazka zycia miec takich synow!!!!!!!!!!jeszcze tym bardziej
        wypowiadal sie jeden z tatusiow broniac synalka chlopie czy ty slyszysz siebie
        co mowisz ??????????powinni zgnic w wiezieniu!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Mikado Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: 80.54.169.* 26.10.06, 16:53
          Nawet nie jestem w stanie sie domyślać co czuła ta ośmieszona i upokorzona
          dziewczynka-14 lat to jest ważny wiek dla młodej dziewczynki, zaczyna się
          rozwijać, stawać kobieta-i często wstydzi sie swojej seksualności. A oni to
          podkreślili i ośmieszyli publicznie. Ona nie wytrzymała psychicznie-to jest
          straszne co musiała przeżywać.
          A ci chłopcy? Niewyżyci i jeszcze niestabilni emocjonalnie-szlejące w tym wieku
          hormony-ale czy tylko??
          Mam nadzieję że to jednak była głupota a nie okrucieństwo....
        • pineapple3 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 26.10.06, 16:59
          Po raz kolejny jestem wstrząśnieta, tym razem po przeczytaniu tych wypowiedzi
          uczniów:
          Zebrane pod szkołą opinie kolegów i koleżanek z klasy Ani:

- Kolesie chcieli się popisać przed pozostałymi. To niezła beka tak obmacać
          dziewczynę. Chcieli pokazać, że są zajebiści.

- Wszyscy się nabijali, nikt nie sądził, że laska tego nie wytrzyma.

- Robi się takie filmy na komórki: bójki ustawiane, walenie konia w kiblu, ci
          chcieli zrobić coś jak byk!
          I dochodze do wniosku że coś tu niegra. Nie znałam kompletnie tej dziewczyny, a
          cały dzień jestem jakoś przybita tą tragedią. Te dzieciaki nie wiedzą chyba co
          tak naprawde się stało. Czy rozebranie przed całą klasą i dotykanie miejsc
          intymnych można nazwać zwykłym obmacywaniem???? i to mówią osoby które
          codziennie Anie mijały na korytarzu!!!! Albo że "nikt nie sądził że laska tego
          nie wytrzyma". zadaje sobie pytanie co sie dzieje z tymi dzieciakami?? Kurcze
          przecierz nietak dawno miałam te 14 lat i rówieśnicy się tak nie zachowywali.
          Zero uczucia, zero refleksji. Życie ich wszystkich rozliczy.
          [*]
    • mrforum W Polsce tylko 3 Miesiące !!!!!!! 26.10.06, 16:55
      Tylko 3 miesiące dostali dręczyciele ?!

tylko 3 - jakiś żart to jest chyba...

• pineapple3 Re: W Polsce tylko 3 Miesiące !!!!!!! 26.10.06, 17:01
        Żartujesz??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Atol Re: W Polsce tylko 3 Miesiące !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:08
          Szkoda ,że niema kto się odwołać ,że jest to za niska kara-bo jest zdecydowanie
          zaniska!

Rodzicie zwyrodnialców chcą się odwołać bo kara jest za wysoka!Ciekaw jestem
          czy obronca chłopców ma sumienie ?Chyba zdaje sobie sprawę ,że dostali
          najmniejszą karę i powinny się cieszyć.
        • mrforum Re: Niestety to nie żarty ani kawał... 26.10.06, 17:32
          Uzupełnienie: Trzy miesiące pobytu w młodzieżowym ośrodku wychowawczym czeka
          pięciu chłopców, którzy w ubiegły piątek molestowali w szkole swoją koleżankę -
          taką decyzję podjął Wydział Rodzinny i Nieletnich Sądu Rejonowego w Gdańsku.
          Chłopcy mają pozostać w ośrodku do czasu zakończenia postępowania. Obrońcy
          gimnazjalistów uważają, że jest to orzeczenie zbyt surowe i zapowiadają
          wniesienie apelacji. (ika, TVN24)

!!!
          • mrforum Re: Ręce opadają 26.10.06, 17:38
      • Gość: Krys Nie pisz głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:54
        mrforum napisał:

> Tylko 3 miesiące dostali dręczyciele ?!
        > tylko 3 - jakiś żart to jest chyba...

Nie pisz głupot. Zostali umieszczeni na 3 miesiące w schronisku dla nieletnich,
        czyli czymś takim, jak areszt dla dorosłych. Tam umieszcza się zwyrodnialców do
        czasu przygotowania rozprawy sądowej, zebrania materiału dowodowego itd. Potem
        następuje sprawa sądowa. Nie jestem prawnikiem, nie mam z tym nic do czynienia,
        ale jak można nie wiedzieć takich podstawowych rzeczy - i na dodatek
        rozpowszechniać głupoty.

• Gość: karolcia solidarni zbieraja podpisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 17:13
      Teraz pasuje założyć nowy wątek i zbierać głosy poparcia dla zwiekszenia
      kary... bo teraz tylko adokat i rodzice będą apelować by kara była
      zmniejszona...a kto żeby była większa ?3 miesiące i jeszcze źle.Zostali
      naprawdę ulgowo potraktowani.
    • mrforum ( ' ) smutne 26.10.06, 17:39
      ('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,('),,,
    • poleczka2 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 26.10.06, 22:09
      Biedna dziewczyna. Co za tragedia dla rodziców.
      • Gość: ski jumper Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.range81-129.btcentralplus.com 26.10.06, 23:09
        Ryba psuje sie od glowy-co na to pani ex Sroda?
        • Gość: femina Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.pro-internet.pl 26.10.06, 23:20
          sroda ma racje. a co na to patriarchalni dewianci? mescy napastnicy, zwyrole uzurpujacy sobie prawo do gwaltu na kobietach i wszelkich "innych" "slabszych"?
          • Gość: ski jumper Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.range81-129.btcentralplus.com 26.10.06, 23:50
            Pani ex Sroda dala przyzwolenie .
    • Gość: ja Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 22:51
      Klasę 2F proszę o nie pojawianie się na pogrzebie dziewczyny.
      Nic tam po was. Byliście potrzebni w tamtym momencie, ale całkowicie zawiedliście.
      Za Anię (tak jak ja) pomodlić się możecie w domach i innego dnia odwiedzić jej
      grób; pomyśleć do jakich tragedii może prowadzić durna obawa że wyjdzie się na
      "kapusia" oraz strach biernej większości.
      Jeśli widzimy że np. na ulicy nastoletni bandyci zaczepiają człowieka to
      reagujmy! Jest nas więcej!!

A te bestie niech całe życie gryzie sumienie, jeśli je jeszcze mają...
      Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2:
      www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=21035&strona=106#opinie
    • antysalon plugawus bigbratherus pueri w gimnazjum 27.10.06, 01:12

> Piątek, lekcja języka polskiego. Nauczycielka musi przygotować apel.
      > Tego samego dnia popełnia samobójstwo.

> Dorota Abramowicz Katarzyna Gruszczyńska - Dziennik Bałtycki
      Mamy juz pokolenie czerpiace garsciami z programow a la big brather i lektury
      <nie> urbana! poprawnosc IIIRP rzuci sie na szkole, rodzine, kosciol , ulituje
      sie nad mlodocianymi zwyrodnialcami a zapomnio o ich ofiarze!
    • Gość: jgj Re: plugawus bigbratherus pueri w gimnazjum IP: *.range81-129.btcentralplus.com 27.10.06, 01:46
      Niech aniolowie zabiora ja do nieba......
    • gracz_nr_1 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 27.10.06, 16:48
      ja dalbym im z 25 lat!!!!!!
      • Gość: witaminka B jaki apel jest ważniejszy od naszych dzieci? IP: *.ismedia.pl 27.10.06, 22:15
        Sama jestem nauczycielką, uczę 5oo km na południe od Trójmiasta.
        Jaka uroczystość byłaby dla mnie ważniejsza od bezpieczeństwa Waszych i moich
        dzieci? Żadna!!!
        Jak można było pozostawic trudną wychowawczo klasę samą?
        Sorki, ale jestem za przykładnym ukaraniem pracowników szkoły.
        A uczniowie tej klasy?Wyrazy ubolewania dla rodziców całej klasowej
        tłuszczy.Inaczej nie powiem.
    • Gość: TTURSKA Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 08:21
      Takie zwyrodnienie młodzieży jest m.inn.efektem ubocznym zachowań i postępowań
      niektórych nauczycieli.Trzeba powiedzieć otwarcie,że większośc z mich traktuje
      młodzież przedmiotowo.Ponadto są:stronniczy ,skorumpowani, wulgarni,prowadzą
      się niemoralnie,a przy tym mają chore wyobrażenie o swoim ego.Pozatym ,ogólnie
      mówiąc,polskie szkolnictwo najzwyczajnie toleruje różne NIEDOPUSZCALNE PRAKTYKI.
      Dyrektorzy odpowiedzialni za uczniów i swoje placówki," nabierają wody w usta"-
      stają w obronie nauczycieli-to przecież koledzy , kpleżanki z pracy.
      Tacy nie mają serca do obcych dzieci-WIĘC CZEGO SZUKAJĄ W
      SZKOLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • gracz_nr_1 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 28.10.06, 13:17
        Kula w leb i po klopocie!
    • Gość: kolczuga Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.10.06, 16:03
      Jezus Maria! Co za narodowa histeria!! Gdyby kazda laska popełniała samobójstwo
      z tego powodu to byłby w Polsce niezły Sajgon.
      12 lat więzienia ma grozić za obmacanie niezrównoważonej psychicznie laski??
      Boże...
      A jak dziewczyna rzuca chłopaka (lub odwrotnie) w konsekwencji czego on (ona)
      popełnia samobójstwo to co? Też należy karać więzieniem? Przecież to absurd...
      Proszę przejrzeć statystyki samobójstw na stronie Policji, ile mamy samobójstw
      z powodów zawodu miłosnego.
      Ci chłopcy powinni być ukarani, jak najbardziej, ale tylko za naruszenie
      nietykalnosci cielesnej ew. znęcanie się psychiczne ale nie powinni na pewno
      odpowiadać za śmierć Ani.

pozdrawiam
      • Gość: bridie Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.koba.pl 28.10.06, 16:34
        niezrównoważony psychicznie to tu gościu jesteś;

bestie i zwyrodnialców jak tych pięciu trzeba eliminować; do pierdla na 20 lat,
        bez prawa do przepustek; i niech ich tam gwałcą każdego dnia; rodziców pod sąd
        za wyhodowanie kanalii;
        • Gość: kolczuga Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.10.06, 17:03
          gwałceni kazdego dnia przez 20 lat?! Rodzice odpowiadający sądownie za czyny
          dzieci?!
          Ty jesteś oczywiście zrównoważony psychicznie.
          • ewa9823 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 28.10.06, 20:43
            Jeszcze wczoraj w gimnazjum zjawia się wiceprezydent Gdańska ds. oświatowych
            Katarzyna Hall. Wychodząc atakuje dziennikarzy: - Państwo robicie tu
            niepotrzebna sensację. Tę sprawę trzeba wyciszyć.

a co na to jej przełożony Adamowicz prezydent Gdańska też tak uważa?
      • pineapple3 Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 29.10.06, 07:48
        Sory koleś ale ja widze subtelna różnice między popełnieniem samobójstwa bo
        ukochany odszedł od dziewczyny, a popełnieniem samobójstwa bo się zostało
        upokorzonym w najbardziej ochydny sposób czyli przez obnażenie przed całą klasą
        i molestowanie. Ile razy pisałam, że osoby z zaburzeniami psychicznymi
        poszukajcie innego forum bo tu wam nie pomożemy
        • Gość: kolczuga Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.10.06, 22:29
          Słusznie zauważyłaś, różnica jest 'subtelna'.
          Poziom emocji (sic!) przy odejściu i upokorzeniu w tym konkretnym przypadku
          jest podobny w końcu. Tu i tu człowiek czuje się poniżony, uprzedmiotowiony i
          spada poczucie własnej wartości.
          Ból psychiczny jest podobno gorszy od fizycznego...
          pozdrawiam
          ps. A tak na marginesie to forum polega na jednomyślności? Hehe, tylko 'aplauz
          i zaakceptowanie" jak mówił stary dobry Jasiu Himilsbach w Rejsie.
      • Gość: deren Żal mi ciebie kolczuga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:37
        Żal mi ciebie, że nic nie rozumiesz.
    • irasiad2 Re: Zwyrodnialcy 28.10.06, 21:29
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3708371.html
    • Gość: kat Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 12:52
      ???A może te ścierwa zamknąć na trzy miechy ale z W. Kroloppem?!!! , to by
      mieli, marzyli o gwałtach to trafiliby na autorytet w tej materii,tak
      pojedyńczo ich pozamykać z nim albo jemu podobnymi ,i wtedy te trzy miechy
      wspominaliby sobie do końca życia....
      • Gość: jill Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:54
        yes yes yes yes
    • Gość: Piotr MiasteczkoŚl Wrazy współczucia IP: *.hcm.com.pl 30.10.06, 22:53
      Składam głęboki wyrazy współczucia dla rodziny Ani i jej najbliższych
      przyjaciół.Choc mieszkam na drugim końcu Polski,bardzo jestem głęboko poruszony
      tą tragedią.A tamtych zwyrodnialców powinni osądzić tak jakby kogoś pozbawili
      zycia!!!
    • Gość: goodangel Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 14:50
      Zwyrodnialcy istnieją od kąd świat istnieje wszędzie gdzie zakazywane są kary
      cielesne. Zwyrodnienie powodowane jest szpetnym wychowaniem młodziezy w domu i
      w szkole. Nie ma nic szkodliwszego niż to jeśli szkoła i rodzice nie mówią
      jednym jezykiem. W Polsce niestety system edukacyjny oparty jest na zasadach
      Masonerji Amerykańskiej która pod przewodnictwem ACLU (American Civil Liberties
      Union) absolutnie przeciwstawia się karom cielesnym dla zwyrodnialców! ACLU
      jest wspierane przez eksponentów Amerykańskiej APA (American Psychological
      Association) którzy zmuszają szkoły i rodziców Amerykańskich (i teraz widocznie
      polskich)do takiej błędnej polityki wychowawczej. To i tylko to jest przyczyną
      że zwyrodnialcy tworzą się i rozkwitają w naszym społeczeństwie, i mogę Państwa
      zapewnić że będzie ich coraz więcej!
      • efciaeb Re: Zwyrodnialcy z gdańskiego gimnazjum nr 2 31.10.06, 15:44
        A ja uważam, że kara nic tu nie pomoże, bo niby co. Po przesiedeniu kilku lat w
        poprawczaku, może kilku lat w więzieniu wyjdą całkowicie spaczeni. I jakie życie
        będą prowadzili ci chłopcy? Kolejni recydywiści kradnący, być może mordujący, bo
        nikt ich nie zatrudni. Trzeba raczej podjąć się poważnej, ciężkiej pracy
        resocjalizacji i to nie tych chłopaków, ale całych ich rodzin. Mam na myśli
        prawdziwą resocjalizację, a nie polską parodię tego słowa. Dla przykładu podam
        jak się postępuje w podobnych sytuacjach w Szwecji, bo akurat o tym kraju trochę
        wiem. Tam w przypadku problemów z młodzieża takie dziecko jest rodzicom
        natychmiast, bezdyskusyjnie odbierane i umieszczane w rodzinie zastępczej pod
        ścisłą kontrolą tamtejszej opieki społecznej i objęte obowiązkową terapią
        psychologiczną (bardzo intensywną). Jego rodzina również. Kontakty z rodziną są
        utrzymywane jedynie przez telefon i listy też pod nadzorem psychologa i rodziny
        opiekującej się. Pierwsze spotkanie z rodzicami może odbyć się dopiero po pół
        roku. Inna sprawą i według mnie najważniejszą w takich sytuacjach jest to, że
        reaguje się bardzo wcześnie na wszelkie nieprawidłowości w zachowaniu młodzieży
        w szkole. Tam nie ma mowy, żeby jakikolwiek wybryk dziecka w szkole był zbyty
        milczeniem, bo "wyrośnie z tego". Jest reakcja nauczycieli, dyrekcji, a
        powiadomienie rodziców to nie uwaga w dzienniczku, ale telefon do domu czy do
        pracy. Rodzic ma obowiązek przyjechać po dziecko, które nabroiło, więc musi się
        dowiedzieć co się stało i musi porozmawiać z dyrektorem i/lub psychologiem
        szkolnym. A jeśli nie chce to... jak wyżej: dziecko do niego nie wraca dopóki
        psycholog nie uzna, że sytuacja w rodzinie na to pozwala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka