Gość: Gdanszczanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:19 Jacek Kurski - od razu widac, kto powoduje te klotnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: truedat Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:42 Dokladnie! I jeszcze paru innych zacietrzewionych kolezkow z gory... Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp 03.11.06, 23:11 Tylko nie zniżajmy się do poziomu Kurskiego. Moim zdaniem Kurski to szuja, świadczą o tym jego intrygi i te ostatnie wywody, że adresatem jest PO. Otóż: Adresatem są wszystkie partie !!! I nie obrzucajmy błotem Kurskiego. Ignorujmy go. Jest to jakaś metoda, a jednocześnie zachowanie twarzy. Tym bardziej, że są to wybory samorządowe, a nie wybory złodzieji do Sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 03.11.06, 23:17 hihihihi ale apel :-) Mam kolegów w Młodzieżówce PO którzy mówili, że Snarski dostał się na listę przypadkiem jako spad :-) Ale zabawa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 03.11.06, 23:48 Dzieciaki z PIS nie mają kolegów w młodzierzówce PO. "Mam kolegów w Młodzieżówce PO" - chciał bym być wiarygodny "którzy mówili," - i co prawda nie umiem powiedzieć o kogo chodzi "że Snarski dostał się na listę przypadkiem jako spad " - ale mam rewelacyjną wiadomość, której sensacyjny ton usprawiedliwia jej paszkwilancki charakter Normalnie jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 04.11.06, 00:11 Wcale że nie, wystarczy dotrzeć do dokumentów PO. Z resztą ktoś, kogo wyrzuca się za niepłacenie składek www.gdansk.smd.org.pl/strefa-mlodych-demokratow/archiwum-aktualnosci oraz www.gdansk.smd.org.pl/nasze-kolo/zarzad-kola nie może być wiarygodny. Z resztą z tego co się dowiedziałem wcale Snarski nie jest najmłodszym kandydatem bo kandyduje w jego okręgu przewodniczący ich młodzieżówki Moś. Więc nieścisłość w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 00:32 Widzę, że nie możesz wyzbyć się maniery. "wystarczy dotrzeć do dokumentów PO" - którz powiedział, że takie dokumenty istnieją? Kolega bez imienia? Skoro informacja jest taka pewna, to chyba nie ma przeszkód by wyjawić jego i swoje nazwisko. Oczywiście mam też zapewne rozumieć, że w myśl znanej doktryny jeśli dokumentów nie ma, to tylko świadczy o tym że były i zostały zniszczone? :D Może w Twojej partii pisze się dokumenty określające kogoś "spadem", ale w PO raczej nie. I nie sądzę żeby ktokolwiek pokazywał Ci jakieś dokumenty z PO, choćby dotyczyły zakupu spinaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekap Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:37 ale Panowie? o co ten spor? o jakis dwoch nastoletnich chlopaczkow, ktorzy dostali jakies odlegle miejsca na listach swoich partii i w ramach kampanii wyborczej i ochoty podleczenia wlasnych ambicji pobiegli do Gazety Wyborczej co by ich wypociny w krajowej gazecie umiescin? litosci. manifest bardzo fajny, ale nie wiele znaczacy w aspekcie krajowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 04.11.06, 00:46 Może się zbyt uniosłem. Ja nie jestem z PiSu abc tylko popieram PO. Moim kandydatem na radnego jest również ktoś z PO. Szlag mnie po prostu trafia jak widzę takich ludzi wziętych na siłę z nikąd, a dla mnie kimś takim jest Snarski i jeszcze parę osób na listach. Oczywiście nie udowodnię swojej opinii ale znajomych mam, swoje wiem. Dlaczego inaczej by go usuwali z młodzieżówki? Jak ktoś nie umie zapłacić składek a na swojej stronie sie chwali ze dzialal w tej organizacji to chyba nie jest powazny czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 00:57 Na tym polegają wybory, że sił może próbować każdy. (Nawet Andrzej L. może kandydować.) Siłą rzeczy nie każdy może być na pierwszym miejscu. To jednak nie powód, żeby wszystkich umieszczonych poza 1,2, czy 3 miejscem nazywać "spadami". Umieszczenie 18, czy 21 latka na czele listy było by świadectwem braku poważnych kandydatów w danej parti. Przynajmniej chłopakom się chce. Niewielu ich równolatków kandyduje w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakuzo [...] IP: *.eia.pl 04.11.06, 19:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuulka71 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:17 republika.pl/tomeksnarski/zdjecia_/17_big.jpg A to zdjecie o czyms swiadczy? Wydaje mi sie, ze mieszkancy Okregu nr 1 to nie najbogatsze dzielnice w Gdansku ... z pewnoscia nie maja tak odwalone w domu a la panszczyzniany dworski palacyk. Wybacz, ale jakby przedstawial sie tak na ulotkach - to na panoszacego sie jak mecenas chlopca nikt by nie glosowal. Zreszta o czym mowa. Poki kto nie ma wlasnego dziecka to wiele tyle o zyciu co ja - po socjologii - o budowaniu mostow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakuzo Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.eia.pl 04.11.06, 23:37 Ja będę głosować na osobę która jest kompetentna, posiada odpowiednie cechy charakteru, jest społecznikiem. To się dla mnie liczy. Nie przywiązuję absolutnie żadnej wagi do jakichś zdjęć, tym bardziej, że ta fotka w żaden sposób nie może być odebrana za kompromitującą. Zarzut ten wygląda mi trochę na zabieg z ery PRLu gdzie próbowano swoich przeciwników politycznych zaszufladkować za wszelką cenę, upokorzyć bezpodstawnymi oskarżeniami, kompletnie wyssanymi z palca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oriana F. z WPiA Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:12 To zdjecie swiadczy tylko o wielkiej megalomanii i nieslychanym poczuciu wyzszosci z jakim Tomasz traktuje innych. On ciagle powtarza "popieraja mnie profesorowie, to oni namowili mnie do startu". Tymczasem spogladam w rubryke "popieraja mnie" i widze samych uczniow badz studentow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 05.11.06, 22:35 a Marcin Tomczak, to chyba profesor Akademii Muzycznej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tales Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.eia.pl 04.11.06, 21:12 Skoro te skladki sa jak sam zauwazyles, "symboliczne", to ciekawe czemu ich nie placil? A jesli mial, badz ma problemy finansowe, to mogl o tym powiedziec... Ciekawe tylko jak, skoro przez kilka miesiecy, bedac ciagle czlonkiem Zarzadu, nie pokazywal sie na spotkaniach i nie wykazywal minimalnego zainteresowania inicjatywami podejmowanymi przez Kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: 153.19.13.* 06.11.06, 23:27 Znam Snarskiego od przeszło 2 lat, gość ma grafik wypełniony po uszy, to że nie zapłacił składek może być powodem do skreślenia go z listy SMD ale nikogo nie upoważnia do oceny jego kompetencji. Jeśli takowe chce ocenić to najlepszym sposobem byłoby spotkanie z nim, wysłuchanie poglądów, pomysłów. Na pewno nie brakuje mu pomysłów, bo czy jacyś inni kandydaci wpadli na taki pomysł promocji (przesyłanie listu do GW). Będąc na tak odległych miejscach (Starski i jego młodszy kolega z Pis) i dysponując tak małymi środkami (ich plakatów nie ma na każdym słupie, nie wożą się tez po ulicach, dodatkowo utrudniając jazdę normalnym kierowcą) taki pomysł uważam za doskonały chwyt marketingowy. Może to dowód na to że potrafili by i z małego budżetu miasto zrobić pożytek. Wygodnie jest oceniać siedząc przed ekranem monitora. Kiedyś mówiono że papier jest cierpliwy to samo można powiedzcie o Internecie. Ja sam nie będę na niego głosował bo to nie mój okręg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 10:30 jejku.. to Młodzi Demokraci już taki wyścig szczurów zrobili w swoim własnym stowarzyszeniu...? Dobrze że się stamtąd dawno wyniosłem... Takie klimaty mi nie pasują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgda Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:38 skoro PO nie przeszkodziło niepłacenie składek(jeśli taki fdakt miał miejsce),by umieścić człowieka na liście,to nie rozumiem ,czemu komuś przeszkadza.Polskie piekło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zink Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 05.11.06, 14:02 moze skladki w PO placil :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj_wrzyszcz Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:27 >> Dzieciaki z PIS nie mają kolegów w młodzierzówce PO. << posiedz ze slownik.pwn.pl potem dopiero zabieraj sie za pisanie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 00:35 Faktycznie - mój błąd - przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibelot78 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:39 Kacper: to prawda :) jak ktos dostaje 10 miejsce na liscie to z pewnoscia nie jest liderem PO w okregu :) [za: www.wybory.platforma.org/kandydaci.php?id=226101&nr=1] ... szczegolnie w takim okregu w ktorym sa takie nozownie jak Orunia, Nowy Port czy Letnica :) Zbyt wielu chetnych pewnie nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 03.11.06, 23:51 Za to Twój ziomek z PIS jest liderem :) Odpowiedz Link Zgłoś
antypolityk1 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp 04.11.06, 00:00 Jednak będę się upierał, aby w wyborach samorządowych kierować się wyborem ludzi, których czesto znamy, aniżeli bawić się w szyldy partyjne. To jest samorządność, a nie gnój sejmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibelot78 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:31 nie uwierze juz nigdy bezpartyjnym "specjalistom". po to wymyslono partie polityczne, zeby zrzeszali sie w nich ludzie. partia to inna bajka niz "samorzadowe stowarzyszenia". maja wewnetrzne systemy kontroli a w razie afery lapowkarskiej zla opinia idzie w kraj. gdy takiemu jednemu z drugim zacznie odbijac i robic z miasta/gminy swoj folwark panszyzniany to zawsze go ktos moze zdjac z gory. dlatego bede sie upieral o partyjen szyldy - w Gdansku istnieja jeszcze dobre marki za ktorymi idzie praca i rzetelnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crossfighter Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:41 "Kaczorowski i Snarski nie konsultowali swojego apelu z partyjnymi zwierzchnikami. - Bardzo mi się ten apel podoba, ci młodzi ludzie pokazują jak powinno być, jestem za - mówi Jan Kozłowski, marszałek i szef pomorskiej PO." Hit :) Szef partii zaskoczony deklaracja przyjazni swojego czlonka :) Albo ladny burdel maja w tej Platformie albo Kozlowki jest taka polityczna ofiara albo ten Snarski to jakis skrajnie nie powazny czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor.. IP: *.multicon.pl 04.11.06, 10:20 Rewelacja! Tacy młodzi, a mądrzejsi od starszych i doświadczonych polityków... Może jak ci młodzi dojdą do głosu, do władzy, to coś się w naszej rzeczywistości politycznej zmieni. Tego im i sobie życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F/I Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:08 wiedze, ze obaj panowie mają zapędy, żeby być liderami i decydować o pilityce danej partii. Niestety trzeba ich obudzić. Rozumiem, że są kolegami ze szkoły, ale to nie daje im prawa wypowiadania się za miliony ludzi, którzy nie chcą być mieszani z takimi ludzimi jak Kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japens Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:50 Popieram - stac w jednym szeregu z Kurskim to nie jest duma i chec pogodzenia - to parcie na szklo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licho Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.160.wmc.com.pl 04.11.06, 12:13 Zatem jeżeli dzielny młody działacz PiS zobaczy w TVPiS reklamowkę niejakiego Jaworskiego kandydatata PiS na Prezydenta Gdanska poświęconą głównie lżeniu Adamowicza ,niewątpliwie od razu na znak protestu wystapi z PiS . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isztar Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 04.11.06, 13:18 niestety racja, nie dość że młodzi to jeszcze podejmują się inicjatyw, w które sami nie wierzą tylko po to żeby odbiło się echem medialnym... co będzie z tym krajem jeśli już młodzi są tak zepsuci?? ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakuzo Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.eia.pl 04.11.06, 23:42 Zespuci? Gdyby partyjne góry brały przykład z nich to dziś nie mielibyśmy "zero tolerancji" giertychowskiej, Leppera panoszącego się na zebraniach RM, czy innych oszołomów w rządzie bo powstałaby koalicja na pewno lepsza od tej dzisiejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopocianka Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:41 Właśnie w tej chwili na Brodwinie jeździ autobus PIS - u i szkaluje władze Sopotu ( z PO ). A te kłamstwa wykrzykuje rady z PIS-u, który kandydował z wyrokiem w poprzednich wyborach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Kurskie Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:49 Panie Kurski , nikt tak jak Pan, nie powoduje kłótni na prawicy. Ta brudna kampania Prezydenta RP pokazała kim Pan jest - małym robakiem od brudnej roboty. Teraz pragnie Pan skłócić prawice w naszym województwie. Tylko kto na tym zyska ? Przez Pana w siłę rośnie SLD i Samoobrona. Gratuluje. A tak na marginesie - ani Pana , ani obecnego Prezydenta RP nie było na strajkach w stoczni gdańskiej w 1980 roku. Więc gdzie ci zomowcy a gdzie Panowie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor.. IP: *.chello.pl 04.11.06, 15:13 A ten (...) Kurski, jak zwykle musiał dodac coś od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrangel Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:21 Panowie (i zapewne Panie ;-)), oczywiście że apel ten nie ma siły przebicia we władzach obu partii, przykre, ale może właśnie te dwa "łebki" bo do tej roli ich się tu sprowadza zmobilizują innych? Czy miejsce na liście jest tak ważne? Przecież sami powiedzieliście że zależy to od człowieka i jego charakteru. Oni dwaj mają, widać to szczególnie po wypowiedziach "szefów". Życzę obu Kandydatom tego aby się dostali do Rady, jeden z nich mój głos już ma, nie dlatego że jest zomowcem, solidarnosciowcem, czarnym czy azjata, tylko dlatego że ma jaja i startuje z mojego okręgu. Pozdrawiam serdecznie wszystkich Wrangel PS co do SMD mam wyrobione zdanie, a fakt płacenia składek....hm chyba też zalegam już.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:31 Z tego co ja wiem, to obecny przewodniczacy SMD zrobił czystkę w szeregach przed wyborami w kole gdanskim i powywalał kilkunastu członków za 'niepłacenie składek". Przez przypadek była to jego opozycja teraz czyste ideologicznie kolo biega z ulotkami tylko "slusznych kandydatow"... Pozniej robil wszystko zeby Snarski nie dostal sie na liste i wlasnie sie mu nie udalo... i to jest chyba ten przypadek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuulka71 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:22 Z tego co ja nalezalam kiedys do Mlodych Liberalow - potem gdzies moje drogi z liberalizmem sie rozeszly - to "wywalanie za nieplacenie skladek" jest czyms hmmm normalnym. Jak ktos nie zaplaci czynszu za mieszkanie iles miesiecy z rzedu to tez przychodza z eksmisja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Słodkowski [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik żenada IP: *.chello.pl 05.11.06, 22:48 Słodkowski?? Czy to przypadek, czy brat kandydata z nr 1 Tomka Słodkowskiego... wypisuje wszelkie złe opinie; wszystko jasne, czarny pijar i kampania negatywna, bardzo nieładnie, od razu widać standardy obu panów, którzy zresztą mieszkają poza daleko biednymi dzielnicami,bo gdzieś na ..Gdańsku Południe, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Nieroda Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 00:33 Coz za bystre odkrycie, tak Darek jest bratem Tomka. No i co z tego? Nie bardzo rozumiem, na czym ma polegac ta "kampania negatywna". Czyzby na wypowiedzi podpisanej w przeciwienstwie do wszystkich innych imieniem i nazwiskiem?! O "standardach obu panow", moze lepiej sie nie wypowiadac, jak sie ich nie zna. Aha, i obaj mieszkaja na ORUNI Gornej, bodajze kilkadziesiat metrow od granicy okregu nr 1. Wychowali sie w Brzeznie, czyli niebogatej raczej dzielnicy Gdanska (okreg 1), a Tomek chodzil do szkoly w tymze Brzeznie i na "biednej" Oruni (okreg nr 1). Tak sie sklada, ze lider listy PO w okregu nr 1 doskonale zna problemy "biednych dzielnic", co z pewnoscia w przyszlosci udowodni. Mam nadzieje ze wystarczy, ta drobna garsc informacji :) POzdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariusz Słodkowski Drogi kolegu Tomku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:24 Drogi kolego Tomku, Nie chce wystepowac w obronie Tomka Słodkowskiego, ale czuje sie dotkniety Twoim bezpodstawnymi oskarzeniami. Po pierwsze urodzilismy sie w Gdanskim Brzeznie - Chodkiewicza 16, Tomek w Brzeznie uczeszczal do Szkoly Podstawowa nr 73 [wtedy miala numer 73], ja chodzilem do zerowki. Potem - juz na Orunii - Tomek skonczyl Szkole Podstawowa nr 56 na ulicy Malomiejskiej i poszedl do LO nr 7 im. Jozefa Wybickiego na ulicy Smoleńskiej. Faktycznie ulica Marii Ludwiki nie nalezy juz do Okregu nr 1, gdyz pare lat temu zmieniono granice administracyjne Orunii i Ujesciska. Misiu pluszowy - nie zacietrzewiaj sie tak w sobie. Dariusz Słodkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tales Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.eia.pl 04.11.06, 21:04 Strasznie wielka ta opozycja byla, skoro na Snarskiego glosowalo kilkanascie osob a gdanskie S"MD" mialo wtedy 120 czlonkow :) Poza tym, to nie Przewodniczacy Kola usuwa za nieplacenie skladek, tylko Zarzad. Skoro jednak ta "opozycja" byla tak liczna i wplywowa, to niech sami lataja z ulotkami Snarskiego, na pewno wiele zdzialaja ;) Poza tym, Twoja wypowiedz, Mieszku, jest obrazliwa dla kilkudziesieciu mlodych osob, niezaleznie od dnia i pogody, poswiecajacych swoj czas dla roznoszenia ulotek kandydatow PO na radnych, wywodzacych sie z "Mlodych Demokratow". Robia to, bo o cos w zyciu im chodzi, maja swoje idealy, dlatego wola spedzac czas na bezposrednim spotkaniu z mieszkancami Gdanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fułek_Hestia Ty się chlopaku walnij w głowe! IP: *.chello.pl 04.11.06, 15:36 Młody jesteś i nie wiesz, ze zaraz kolega z PO zrobi z Ciebie głąba. Może powinieneś startować z PO, jak nie widzisz o co idzie walka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dave Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.11.06, 21:30 Znam Tomka osobiście i dla mnie jest cud człowiekiem. Wierze że wygra i będzie mógł wprowadzić swoje pomysły w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fortynajnti Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 04.11.06, 22:06 Jeden i drugi kandydat mają kompletnie nieralne programy. Pan Tomasz Snarski ma program, który kompletnie nie pokrywa się z kompetencjami radnego. Dobrze, że ma beznajdziejne miejsce i zero szans na wejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: 153.19.250.* 04.11.06, 23:14 to może niech sami ludzie się przekonają, jaki ci kandydaci mają program, zadałem sobie trud i odwiedziłem ich stronki; w porównaniu z innymi kandydatami wypadają całkiem nieźle, a co do miejsca, to 10 jest bardzo dobrym miejscem - proste hasło, zresztą wykorzystane: Oddaj strzał w dziesiątkę! www.kaczorowski.blo.pl www.tomaszsnarski.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Ł. Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 00:01 Mieszko napisałeś "Z tego co ja wiem, to obecny przewodniczacy SMD zrobił czystkę w szeregach przed wyborami w kole gdanskim i powywalał kilkunastu członków za 'niepłacenie składek". Przez przypadek była to jego opozycja teraz czyste ideologicznie kolo biega z ulotkami tylko "slusznych kandydatow"... Pozniej robil wszystko zeby Snarski nie dostal sie na liste i wlasnie sie mu nie udalo... i to jest chyba ten przypadek..." Rozumem, ze gdybyś nie płacił czynszu za mieszkanie i zgodnie z prawem wyrzuciliby Ciebie z domu byłaby to wina człowieka, który wydał decyzje o usunięciu Ciebie z lokalu. To co napisałeś to zwykła insynuacja jakoby Tomka wyrzuciła jakaś grupa. Opozycja ?? Nie wiem skąd masz informacje o jakiejś opozycji w SMD, która w dodatku została niesłusznie wyrzucona z koła. Nie wiem też skąd informacja jakoby odbyło się to tuż przed wyborami w kole. Mówiąc o tym, że SMD biega z ulotkami jedynie "słusznych kandydatów" obrażasz mnie i wszystkich, którzy angażują się w kampanię wyborczą. Nikt mnei nigdy nie zmuszał do biegania z ulotkami i nikt nigdy nie mówił mi dla jakiej osoby mam rozmosić te ulotki. Rozumiem, że łatwo jest insynuować na forum, a niżeli biegać w taką pogode z ulotkami. Z tego Twojego wpisu wykluwa się historia o jedynym słusznym kandydacie - Tomaszu Snarskim i o wielkiej grupie, która robi wszystko by Tomaszowi się nie powiodło. Komentarz do mojego ostatniego zdania : Jak pisał Ignacy Krasicki - to zdarzyć się może, ale ja to między bajki włoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .jui Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.stg.pl 05.11.06, 05:32 Nawyki z okresu PRL-u , a jest ich całkiem sporo zagnieździły się w wielu miejscach naszego codziennego życia i tkwią tak silnie ,że czasem nie wiadomo po co i komu opowiada się historie o `89? Po stare (bo silne) sięgały kolejne władze, ot choćby obecnie korzysta się z rozwiązania opodatkowania Polaków pracujących na emigracji(!) a taki przepis powstał za czasów PRL-przez co nasz budżet traci ogromne wpływy o czym pisze Jan Fijoł w „Wprost”(nr 9 z 5 marca 2006). Socjalizm oprócz nawyku wykształconego przez wiele dziesięcioleci zaległ niczym kurz w naszym życiu codziennym. Siedzi sobie ten twór i pastwi się nad tymi ,którym zwyczajnie przeszkadza żyć w TBS-ach(Towarzystwo Budów Socjalnych).I może temu właśnie tworowi się przyjrzymy nieco dokładniej. W Starogardzie Gd. jak wielu innych miastach Polski funkcjonuje sobie zgrana paczka pseudo-budowniczych. Budują za społeczne pieniądze i wkłady przyszłych lokatorów, mieszkania w blokach. Z założenia ma być tanio i szybko. Ale tu- jak za czasów PRL-jest wręcz odwrotnie. Jest długo , drogo i z wielkimi- delikatnie to nazwę- nieprawidłowościami. Bo jak nazwać wybudowany i oddany do zamieszkania blok mieszkalny tuż za basenem miejskim w Starogardzie. To tam lokatorom odrestaurowano PRL w jego prawdziwej wersji z okresu świetności towarzyszy PRL. Ano mają ci obywatele swoje mieszkania , w których czuja się jakoś nieswojo? Maja wspólne podzielniki ciepła, wody itd. Mają spaprane balkony-nie maja za to wspólnej zbiorowej anteny TV. W zamian wspólnie płaca za ogrzewanie klatki schodowej po równo ,nawet za te gdzie jest mniej grzejników. I to co jeszcze mają wspólnego to fakt ,iż płaczą i płacą –jak za zboże. W tych opłatach ukryte są pensje władz towarzystwa, które im wybudowało ,nie ponosząc przy tym najmniejszego ryzyka. Socjalizm ukrył się również w urzędach skarbowych, o których to słowem już wcześniej wspomniałem. Jest to instytucja ratunkowa państwa-jak trzeba szybko ściągają różne należności, często wyliczone z księżyca, ale za swoje błędy urzędnik skarbówki odpowiedzialności nie ponosi żadnej. To taka socjalistyczna spółka bez żadnej odpowiedzialności(!) Ten sam socjalizm ukrywa się nadal w innym ważnym podmiocie gminy miejskiej w ZBM. Zarządy Budynków Mieszkalnych przejęły na mocy ustawy majątek, który nie został uporządkowany w drodze ustalania praw własności dla prawowitych właścicieli lub ich spadkobierców . To w tym socjalistycznym maglu w myśl zasady-dziel i rządź-osoby ,które nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za złe gospodarowanie ; czytaj- rozkradanie mienia, które do kogoś tak naprawdę należy. „Prywatyzują” kamienice i grunty. Rozdają swoim a dotychczasowych lokatorów hurtowo wywalają na bruk i czynią to w imię prawa(?) Chore to prawo, ale kiedy przyjrzymy się kto zarządza tym folwarkiem wiadomo o co chodzi. To świta byłych esbeków. Podobnie rzecz się ma w Ochotniczych Hufcach Pracy, w których ukrył się partyjny aparat „firmy ”PZPR.O tym (OHP) w osobnym temacie: Można inaczej, czyli okapem po kraju. Marek Olżyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sielatycki Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.sm-rozstaje.pl 05.11.06, 07:45 No ładnie ładnie nie wiedziałem, że takie wycinanki w MD wychodzą:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor.. IP: *.eia.pl 05.11.06, 13:26 Miło. Znam obu osobiście, podoba mi sie taki apel. Sam popieram bardziej PO, Tomka znam już ponad rok i ufam mu, uważam, że jeśli mu się uda to będzie dobrym radnym, świadczą za tym jego osiągnięcia. Leszka również znam już koło roku, poznaliśmy się na Klubie Myśli Politycznej w naszej szkole, cenie go za stanowczość poglądów i nieupartyjnienie. To dobrzy kandydaci, którzy mają wiele do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 05.11.06, 18:23 A ja (jako ten Kacper co pisał powyzej :D) przeglądnąłem stronki obu kandydatów i utwierdziłem się w przekonaniu, że punkty ich programu to bujdy na resorach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgda Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:13 a mnie się podoba ten apel,tym bardziej,że chodzi o wybory tu,nie do parlamentu.Zgoda między kandydatami na pewno nie zaszkodzi miastu,dobrze gdyby tym razem przykład szedł z dołu,bo ten z góry jest beznadziejny-o czym świadczą zresztą niektóre wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś