Dodaj do ulubionych

Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:19
Jacek Kurski - od razu widac, kto powoduje te klotnie!
Obserwuj wątek
    • Gość: truedat Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:42
      Dokladnie! I jeszcze paru innych zacietrzewionych kolezkow z gory...
    • antypolityk1 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp 03.11.06, 23:11
      Tylko nie zniżajmy się do poziomu Kurskiego. Moim zdaniem Kurski to szuja,
      świadczą o tym jego intrygi i te ostatnie wywody, że adresatem jest PO. Otóż:
      Adresatem są wszystkie partie !!! I nie obrzucajmy błotem Kurskiego. Ignorujmy
      go. Jest to jakaś metoda, a jednocześnie zachowanie twarzy. Tym bardziej, że są
      to wybory samorządowe, a nie wybory złodzieji do Sejmu
    • Gość: Kacper Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 03.11.06, 23:17
      hihihihi ale apel :-) Mam kolegów w Młodzieżówce PO którzy mówili, że Snarski
      dostał się na listę przypadkiem jako spad :-) Ale zabawa :-)
      • Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 03.11.06, 23:48
        Dzieciaki z PIS nie mają kolegów w młodzierzówce PO.

"Mam kolegów w Młodzieżówce PO" - chciał bym być wiarygodny
        "którzy mówili," - i co prawda nie umiem powiedzieć o kogo chodzi
        "że Snarski dostał się na listę przypadkiem jako spad " - ale mam rewelacyjną
        wiadomość, której sensacyjny ton usprawiedliwia jej paszkwilancki charakter

Normalnie jak dziecko.
        • Gość: Kacper Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 04.11.06, 00:11
          Wcale że nie, wystarczy dotrzeć do dokumentów PO. Z resztą ktoś, kogo wyrzuca
          się za niepłacenie składek
          www.gdansk.smd.org.pl/strefa-mlodych-demokratow/archiwum-aktualnosci
          oraz

www.gdansk.smd.org.pl/nasze-kolo/zarzad-kola
          nie może być wiarygodny.

Z resztą z tego co się dowiedziałem wcale Snarski nie jest najmłodszym
          kandydatem bo kandyduje w jego okręgu przewodniczący ich młodzieżówki Moś. Więc
          nieścisłość w artykule.
          • Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 00:32
            Widzę, że nie możesz wyzbyć się maniery.

"wystarczy dotrzeć do dokumentów PO" - którz powiedział, że takie dokumenty
            istnieją? Kolega bez imienia? Skoro informacja jest taka pewna, to chyba nie ma
            przeszkód by wyjawić jego i swoje nazwisko. Oczywiście mam też zapewne rozumieć,
            że w myśl znanej doktryny jeśli dokumentów nie ma, to tylko świadczy o tym że
            były i zostały zniszczone? :D

Może w Twojej partii pisze się dokumenty określające kogoś "spadem", ale w PO
            raczej nie. I nie sądzę żeby ktokolwiek pokazywał Ci jakieś dokumenty z PO,
            choćby dotyczyły zakupu spinaczy.
            • Gość: tekap Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:37
              ale Panowie? o co ten spor? o jakis dwoch nastoletnich chlopaczkow, ktorzy
              dostali jakies odlegle miejsca na listach swoich partii i w ramach kampanii
              wyborczej i ochoty podleczenia wlasnych ambicji pobiegli do Gazety Wyborczej co
              by ich wypociny w krajowej gazecie umiescin? litosci.

manifest bardzo fajny, ale nie wiele znaczacy w aspekcie krajowym.
              • Gość: Kacper Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 04.11.06, 00:46
                Może się zbyt uniosłem. Ja nie jestem z PiSu abc tylko popieram PO. Moim
                kandydatem na radnego jest również ktoś z PO. Szlag mnie po prostu trafia jak
                widzę takich ludzi wziętych na siłę z nikąd, a dla mnie kimś takim jest Snarski
                i jeszcze parę osób na listach. Oczywiście nie udowodnię swojej opinii ale
                znajomych mam, swoje wiem. Dlaczego inaczej by go usuwali z młodzieżówki? Jak
                ktoś nie umie zapłacić składek a na swojej stronie sie chwali ze dzialal w tej
                organizacji to chyba nie jest powazny czlowiek.
                • Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 00:57
                  Na tym polegają wybory, że sił może próbować każdy. (Nawet Andrzej L. może
                  kandydować.) Siłą rzeczy nie każdy może być na pierwszym miejscu. To jednak nie
                  powód, żeby wszystkich umieszczonych poza 1,2, czy 3 miejscem nazywać "spadami".
                  Umieszczenie 18, czy 21 latka na czele listy było by świadectwem braku poważnych
                  kandydatów w danej parti. Przynajmniej chłopakom się chce. Niewielu ich
                  równolatków kandyduje w wyborach.
                • Gość: yakuzo [...] IP: *.eia.pl 04.11.06, 19:33
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: anuulka71 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:17
                    republika.pl/tomeksnarski/zdjecia_/17_big.jpg
                    A to zdjecie o czyms swiadczy? Wydaje mi sie, ze mieszkancy Okregu nr 1 to nie
                    najbogatsze dzielnice w Gdansku ... z pewnoscia nie maja tak odwalone w domu a
                    la panszczyzniany dworski palacyk.

Wybacz, ale jakby przedstawial sie tak na ulotkach - to na panoszacego sie jak
                    mecenas chlopca nikt by nie glosowal. Zreszta o czym mowa. Poki kto nie ma
                    wlasnego dziecka to wiele tyle o zyciu co ja - po socjologii - o budowaniu mostow.
                    • Gość: yakuzo Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.eia.pl 04.11.06, 23:37
                      Ja będę głosować na osobę która jest kompetentna, posiada odpowiednie cechy
                      charakteru, jest społecznikiem. To się dla mnie liczy. Nie przywiązuję
                      absolutnie żadnej wagi do jakichś zdjęć, tym bardziej, że ta fotka w żaden
                      sposób nie może być odebrana za kompromitującą. Zarzut ten wygląda mi trochę na
                      zabieg z ery PRLu gdzie próbowano swoich przeciwników politycznych
                      zaszufladkować za wszelką cenę, upokorzyć bezpodstawnymi oskarżeniami,
                      kompletnie wyssanymi z palca...
                    • Gość: Oriana F. z WPiA Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:12
                      To zdjecie swiadczy tylko o wielkiej megalomanii i nieslychanym poczuciu
                      wyzszosci z jakim Tomasz traktuje innych. On ciagle powtarza "popieraja mnie
                      profesorowie, to oni namowili mnie do startu". Tymczasem spogladam w
                      rubryke "popieraja mnie" i widze samych uczniow badz studentow!!!
                      • Gość: obserwator Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 05.11.06, 22:35
                        a Marcin Tomczak, to chyba profesor Akademii Muzycznej???
                  • Gość: Tales Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.eia.pl 04.11.06, 21:12
                    Skoro te skladki sa jak sam zauwazyles, "symboliczne", to ciekawe czemu ich nie
                    placil? A jesli mial, badz ma problemy finansowe, to mogl o tym powiedziec...
                    Ciekawe tylko jak, skoro przez kilka miesiecy, bedac ciagle czlonkiem Zarzadu,
                    nie pokazywal sie na spotkaniach i nie wykazywal minimalnego zainteresowania
                    inicjatywami podejmowanymi przez Kolo.
                • Gość: MB Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: 153.19.13.* 06.11.06, 23:27
                  Znam Snarskiego od przeszło 2 lat, gość ma grafik wypełniony po uszy, to że nie
                  zapłacił składek może być powodem do skreślenia go z listy SMD ale nikogo nie
                  upoważnia do oceny jego kompetencji. Jeśli takowe chce ocenić to najlepszym
                  sposobem byłoby spotkanie z nim, wysłuchanie poglądów, pomysłów. Na pewno nie
                  brakuje mu pomysłów, bo czy jacyś inni kandydaci wpadli na taki pomysł promocji
                  (przesyłanie listu do GW). Będąc na tak odległych miejscach (Starski i jego
                  młodszy kolega z Pis) i dysponując tak małymi środkami (ich plakatów nie ma na
                  każdym słupie, nie wożą się tez po ulicach, dodatkowo utrudniając jazdę
                  normalnym kierowcą) taki pomysł uważam za doskonały chwyt marketingowy. Może to
                  dowód na to że potrafili by i z małego budżetu miasto zrobić pożytek. Wygodnie
                  jest oceniać siedząc przed ekranem monitora. Kiedyś mówiono że papier jest
                  cierpliwy to samo można powiedzcie o Internecie. Ja sam nie będę na niego
                  głosował bo to nie mój okręg.
          • Gość: jozek Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 10:30
            jejku.. to Młodzi Demokraci już taki wyścig szczurów zrobili w swoim własnym
            stowarzyszeniu...? Dobrze że się stamtąd dawno wyniosłem... Takie klimaty mi
            nie pasują
          • Gość: zgda Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:38
            skoro PO nie przeszkodziło niepłacenie składek(jeśli taki fdakt miał miejsce),by umieścić człowieka na liście,to nie rozumiem ,czemu komuś przeszkadza.Polskie piekło?
            • Gość: zink Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 05.11.06, 14:02
              moze skladki w PO placil :)
        • Gość: mikolaj_wrzyszcz Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:27
          >> Dzieciaki z PIS nie mają kolegów w młodzierzówce PO. <<

posiedz ze slownik.pwn.pl potem dopiero zabieraj sie za pisanie na forum.
          • Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 00:35
            Faktycznie - mój błąd - przepraszam.
    • Gość: bibelot78 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:39
      Kacper:
      to prawda :) jak ktos dostaje 10 miejsce na liscie to z pewnoscia nie jest
      liderem PO w okregu :) [za:
      www.wybory.platforma.org/kandydaci.php?id=226101&nr=1] ... szczegolnie w
      takim okregu w ktorym sa takie nozownie jak Orunia, Nowy Port czy Letnica :)
      Zbyt wielu chetnych pewnie nie bylo.
      • Gość: abc Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 03.11.06, 23:51
        Za to Twój ziomek z PIS jest liderem :)
        • antypolityk1 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp 04.11.06, 00:00
          Jednak będę się upierał, aby w wyborach samorządowych kierować się wyborem
          ludzi, których czesto znamy, aniżeli bawić się w szyldy partyjne. To jest
          samorządność, a nie gnój sejmowy.
          • Gość: bibelot78 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:31
            nie uwierze juz nigdy bezpartyjnym "specjalistom". po to wymyslono partie
            polityczne, zeby zrzeszali sie w nich ludzie. partia to inna bajka niz
            "samorzadowe stowarzyszenia". maja wewnetrzne systemy kontroli a w razie afery
            lapowkarskiej zla opinia idzie w kraj. gdy takiemu jednemu z drugim zacznie
            odbijac i robic z miasta/gminy swoj folwark panszyzniany to zawsze go ktos moze
            zdjac z gory. dlatego bede sie upieral o partyjen szyldy - w Gdansku istnieja
            jeszcze dobre marki za ktorymi idzie praca i rzetelnosc.
    • Gość: crossfighter Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:41
      "Kaczorowski i Snarski nie konsultowali swojego apelu z partyjnymi
      zwierzchnikami. - Bardzo mi się ten apel podoba, ci młodzi ludzie pokazują jak
      powinno być, jestem za - mówi Jan Kozłowski, marszałek i szef pomorskiej PO."

Hit :) Szef partii zaskoczony deklaracja przyjazni swojego czlonka :) Albo ladny
      burdel maja w tej Platformie albo Kozlowki jest taka polityczna ofiara albo ten
      Snarski to jakis skrajnie nie powazny czlowiek.
    • Gość: studentka Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor.. IP: *.multicon.pl 04.11.06, 10:20
      Rewelacja! Tacy młodzi, a mądrzejsi od starszych i doświadczonych polityków...
      Może jak ci młodzi dojdą do głosu, do władzy, to coś się w naszej
      rzeczywistości politycznej zmieni. Tego im i sobie życzę!
    • Gość: F/I Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:08
      wiedze, ze obaj panowie mają zapędy, żeby być liderami i decydować o pilityce
      danej partii. Niestety trzeba ich obudzić. Rozumiem, że są kolegami ze szkoły,
      ale to nie daje im prawa wypowiadania się za miliony ludzi, którzy nie chcą być
      mieszani z takimi ludzimi jak Kurski.
      • Gość: japens Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:50
        Popieram - stac w jednym szeregu z Kurskim to nie jest duma i chec pogodzenia -
        to parcie na szklo.
        • Gość: licho Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.160.wmc.com.pl 04.11.06, 12:13
          Zatem jeżeli dzielny młody działacz PiS zobaczy w TVPiS reklamowkę niejakiego
          Jaworskiego kandydatata PiS na Prezydenta Gdanska poświęconą głównie lżeniu
          Adamowicza ,niewątpliwie od razu na znak protestu wystapi z PiS .
        • Gość: isztar Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 04.11.06, 13:18
          niestety racja, nie dość że młodzi to jeszcze podejmują się inicjatyw, w które
          sami nie wierzą tylko po to żeby odbiło się echem medialnym... co będzie z tym
          krajem jeśli już młodzi są tak zepsuci?? ??
          • Gość: yakuzo Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.eia.pl 04.11.06, 23:42
            Zespuci? Gdyby partyjne góry brały przykład z nich to dziś nie mielibyśmy "zero
            tolerancji" giertychowskiej, Leppera panoszącego się na zebraniach RM, czy
            innych oszołomów w rządzie bo powstałaby koalicja na pewno lepsza od tej
            dzisiejszej.
        • Gość: sopocianka Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:41
          Właśnie w tej chwili na Brodwinie jeździ autobus PIS - u i szkaluje władze
          Sopotu ( z PO ). A te kłamstwa wykrzykuje rady z PIS-u, który kandydował z
          wyrokiem w poprzednich wyborach !!!!
    • Gość: wielbiciel Kurskie Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:49
      Panie Kurski , nikt tak jak Pan, nie powoduje kłótni na prawicy. Ta brudna
      kampania Prezydenta RP pokazała kim Pan jest - małym robakiem od brudnej
      roboty. Teraz pragnie Pan skłócić prawice w naszym województwie. Tylko kto na
      tym zyska ? Przez Pana w siłę rośnie SLD i Samoobrona. Gratuluje. A tak na
      marginesie - ani Pana , ani obecnego Prezydenta RP nie było na strajkach w
      stoczni gdańskiej w 1980 roku. Więc gdzie ci zomowcy a gdzie Panowie ????
    • Gość: Jacko Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor.. IP: *.chello.pl 04.11.06, 15:13
      A ten (...) Kurski, jak zwykle musiał dodac coś od siebie...
      • Gość: Wrangel Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:21
        Panowie (i zapewne Panie ;-)),
        oczywiście że apel ten nie ma siły przebicia we władzach obu partii, przykre,
        ale może właśnie te dwa "łebki" bo do tej roli ich się tu sprowadza zmobilizują
        innych? Czy miejsce na liście jest tak ważne? Przecież sami powiedzieliście że
        zależy to od człowieka i jego charakteru. Oni dwaj mają, widać to szczególnie po
        wypowiedziach "szefów".
        Życzę obu Kandydatom tego aby się dostali do Rady, jeden z nich mój głos już ma,
        nie dlatego że jest zomowcem, solidarnosciowcem, czarnym czy azjata, tylko
        dlatego że ma jaja i startuje z mojego okręgu.
        Pozdrawiam serdecznie wszystkich

Wrangel

PS co do SMD mam wyrobione zdanie, a fakt płacenia składek....hm chyba też
        zalegam już....
    • Gość: Mieszko Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:31
      Z tego co ja wiem, to obecny przewodniczacy SMD zrobił czystkę w szeregach
      przed wyborami w kole gdanskim i powywalał kilkunastu członków za 'niepłacenie
      składek". Przez przypadek była to jego opozycja
      teraz czyste ideologicznie kolo biega z ulotkami tylko "slusznych kandydatow"...
      Pozniej robil wszystko zeby Snarski nie dostal sie na liste i wlasnie sie mu
      nie udalo... i to jest chyba ten przypadek...
      • Gość: anuulka71 Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:22
        Z tego co ja nalezalam kiedys do Mlodych Liberalow - potem gdzies moje drogi z
        liberalizmem sie rozeszly - to "wywalanie za nieplacenie skladek" jest czyms
        hmmm normalnym. Jak ktos nie zaplaci czynszu za mieszkanie iles miesiecy z rzedu
        to tez przychodza z eksmisja ...
      • Gość: Dariusz Słodkowski [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:38
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: pytajnik żenada IP: *.chello.pl 05.11.06, 22:48
          Słodkowski?? Czy to przypadek, czy brat kandydata z nr 1 Tomka Słodkowskiego...
          wypisuje wszelkie złe opinie; wszystko jasne, czarny pijar i kampania
          negatywna, bardzo nieładnie, od razu widać standardy obu panów, którzy zresztą
          mieszkają poza daleko biednymi dzielnicami,bo gdzieś na ..Gdańsku Południe,
          żenada.
          • Gość: Adam Nieroda Re: żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 00:33
            Coz za bystre odkrycie, tak Darek jest bratem Tomka. No i co z tego? Nie bardzo
            rozumiem, na czym ma polegac ta "kampania negatywna". Czyzby na wypowiedzi
            podpisanej w przeciwienstwie do wszystkich innych imieniem i nazwiskiem?!
            O "standardach obu panow", moze lepiej sie nie wypowiadac, jak sie ich nie zna.
            Aha, i obaj mieszkaja na ORUNI Gornej, bodajze kilkadziesiat metrow od granicy
            okregu nr 1. Wychowali sie w Brzeznie, czyli niebogatej raczej dzielnicy
            Gdanska (okreg 1), a Tomek chodzil do szkoly w tymze Brzeznie i na "biednej"
            Oruni (okreg nr 1).
            Tak sie sklada, ze lider listy PO w okregu nr 1 doskonale zna
            problemy "biednych dzielnic", co z pewnoscia w przyszlosci udowodni.
            Mam nadzieje ze wystarczy, ta drobna garsc informacji :) POzdrawiam!!!
          • Gość: Dariusz Słodkowski Drogi kolegu Tomku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:24
            Drogi kolego Tomku,

Nie chce wystepowac w obronie Tomka Słodkowskiego, ale czuje sie dotkniety Twoim
            bezpodstawnymi oskarzeniami.

Po pierwsze urodzilismy sie w Gdanskim Brzeznie - Chodkiewicza 16, Tomek w
            Brzeznie uczeszczal do Szkoly Podstawowa nr 73 [wtedy miala numer 73], ja
            chodzilem do zerowki. Potem - juz na Orunii - Tomek skonczyl Szkole Podstawowa
            nr 56 na ulicy Malomiejskiej i poszedl do LO nr 7 im. Jozefa Wybickiego na ulicy
            Smoleńskiej. Faktycznie ulica Marii Ludwiki nie nalezy juz do Okregu nr 1, gdyz
            pare lat temu zmieniono granice administracyjne Orunii i Ujesciska.

Misiu pluszowy - nie zacietrzewiaj sie tak w sobie.

Dariusz Słodkowski
      • Gość: Tales Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.eia.pl 04.11.06, 21:04
        Strasznie wielka ta opozycja byla, skoro na Snarskiego glosowalo kilkanascie
        osob a gdanskie S"MD" mialo wtedy 120 czlonkow :) Poza tym, to nie
        Przewodniczacy Kola usuwa za nieplacenie skladek, tylko Zarzad.
        Skoro jednak ta "opozycja" byla tak liczna i wplywowa, to niech sami lataja z
        ulotkami Snarskiego, na pewno wiele zdzialaja ;)
        Poza tym, Twoja wypowiedz, Mieszku, jest obrazliwa dla kilkudziesieciu mlodych
        osob, niezaleznie od dnia i pogody, poswiecajacych swoj czas dla roznoszenia
        ulotek kandydatow PO na radnych, wywodzacych sie z "Mlodych Demokratow". Robia
        to, bo o cos w zyciu im chodzi, maja swoje idealy, dlatego wola spedzac czas na
        bezposrednim spotkaniu z mieszkancami Gdanska.
    • Gość: Fułek_Hestia Ty się chlopaku walnij w głowe! IP: *.chello.pl 04.11.06, 15:36
      Młody jesteś i nie wiesz, ze zaraz kolega z PO zrobi z Ciebie głąba. Może
      powinieneś startować z PO, jak nie widzisz o co idzie walka?
    • Gość: Dave Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.11.06, 21:30
      Znam Tomka osobiście i dla mnie jest cud człowiekiem. Wierze że wygra i będzie
      mógł wprowadzić swoje pomysły w życie.
      • Gość: Fortynajnti Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 04.11.06, 22:06
        Jeden i drugi kandydat mają kompletnie nieralne programy. Pan Tomasz Snarski ma
        program, który kompletnie nie pokrywa się z kompetencjami radnego. Dobrze, że ma
        beznajdziejne miejsce i zero szans na wejście.
        • Gość: jacek Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: 153.19.250.* 04.11.06, 23:14
          to może niech sami ludzie się przekonają, jaki ci kandydaci mają program,
          zadałem sobie trud i odwiedziłem ich stronki;
          w porównaniu z innymi kandydatami wypadają całkiem nieźle,
          a co do miejsca, to 10 jest bardzo dobrym miejscem - proste hasło, zresztą
          wykorzystane: Oddaj strzał w dziesiątkę!

www.kaczorowski.blo.pl
          www.tomaszsnarski.prv.pl
    • Gość: Jakub Ł. Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 00:01
      Mieszko napisałeś "Z tego co ja wiem, to obecny przewodniczacy SMD zrobił
      czystkę w szeregach
      przed wyborami w kole gdanskim i powywalał kilkunastu członków za 'niepłacenie
      składek". Przez przypadek była to jego opozycja
      teraz czyste ideologicznie kolo biega z ulotkami tylko "slusznych kandydatow"...
      Pozniej robil wszystko zeby Snarski nie dostal sie na liste i wlasnie sie mu
      nie udalo... i to jest chyba ten przypadek..."

Rozumem, ze gdybyś nie płacił czynszu za mieszkanie i zgodnie z prawem
      wyrzuciliby Ciebie z domu byłaby to wina człowieka, który wydał decyzje o
      usunięciu Ciebie z lokalu. To co napisałeś to zwykła insynuacja jakoby Tomka
      wyrzuciła jakaś grupa. Opozycja ?? Nie wiem skąd masz informacje o jakiejś
      opozycji w SMD, która w dodatku została niesłusznie wyrzucona z koła. Nie wiem
      też skąd informacja jakoby odbyło się to tuż przed wyborami w kole. Mówiąc o
      tym, że SMD biega z ulotkami jedynie "słusznych kandydatów" obrażasz mnie i
      wszystkich, którzy angażują się w kampanię wyborczą. Nikt mnei nigdy nie
      zmuszał do biegania z ulotkami i nikt nigdy nie mówił mi dla jakiej osoby mam
      rozmosić te ulotki. Rozumiem, że łatwo jest insynuować na forum, a niżeli
      biegać w taką pogode z ulotkami. Z tego Twojego wpisu wykluwa się historia o
      jedynym słusznym kandydacie - Tomaszu Snarskim i o wielkiej grupie, która robi
      wszystko by Tomaszowi się nie powiodło. Komentarz do mojego ostatniego zdania :
      Jak pisał Ignacy Krasicki - to zdarzyć się może, ale ja to między bajki włoże.
    • Gość: .jui Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.stg.pl 05.11.06, 05:32
      Nawyki z okresu PRL-u , a jest ich całkiem sporo zagnieździły się w wielu
      miejscach naszego codziennego życia i tkwią tak silnie ,że czasem nie wiadomo
      po co i komu opowiada się historie o `89? Po stare (bo silne) sięgały kolejne
      władze, ot choćby obecnie korzysta się z rozwiązania opodatkowania Polaków
      pracujących na emigracji(!) a taki przepis powstał za czasów PRL-przez co nasz
      budżet traci ogromne wpływy o czym pisze Jan Fijoł w „Wprost”(nr 9 z 5 marca
      2006).
      Socjalizm oprócz nawyku wykształconego przez wiele dziesięcioleci zaległ niczym
      kurz w naszym życiu codziennym. Siedzi sobie ten twór i pastwi się nad
      tymi ,którym zwyczajnie przeszkadza żyć w TBS-ach(Towarzystwo Budów
      Socjalnych).I może temu właśnie tworowi się przyjrzymy nieco dokładniej.
      W Starogardzie Gd. jak wielu innych miastach Polski funkcjonuje sobie zgrana
      paczka pseudo-budowniczych. Budują za społeczne pieniądze i wkłady przyszłych
      lokatorów, mieszkania w blokach. Z założenia ma być tanio i szybko. Ale tu- jak
      za czasów PRL-jest wręcz odwrotnie. Jest długo , drogo i z wielkimi- delikatnie
      to nazwę- nieprawidłowościami.
      Bo jak nazwać wybudowany i oddany do zamieszkania blok mieszkalny tuż za
      basenem miejskim w Starogardzie. To tam lokatorom odrestaurowano PRL w jego
      prawdziwej wersji z okresu świetności towarzyszy PRL.
      Ano mają ci obywatele swoje mieszkania , w których czuja się jakoś nieswojo?
      Maja wspólne podzielniki ciepła, wody itd. Mają spaprane balkony-nie maja za to
      wspólnej zbiorowej anteny TV. W zamian wspólnie płaca za ogrzewanie klatki
      schodowej po równo ,nawet za te gdzie jest mniej grzejników. I to co jeszcze
      mają wspólnego to fakt ,iż płaczą i płacą –jak za zboże. W tych opłatach ukryte
      są pensje władz towarzystwa, które im wybudowało ,nie ponosząc przy tym
      najmniejszego ryzyka.
      Socjalizm ukrył się również w urzędach skarbowych, o których to słowem już
      wcześniej wspomniałem. Jest to instytucja ratunkowa państwa-jak trzeba szybko
      ściągają różne należności, często wyliczone z księżyca, ale za swoje błędy
      urzędnik skarbówki odpowiedzialności nie ponosi żadnej. To taka socjalistyczna
      spółka bez żadnej odpowiedzialności(!)
      Ten sam socjalizm ukrywa się nadal w innym ważnym podmiocie gminy miejskiej w
      ZBM. Zarządy Budynków Mieszkalnych przejęły na mocy ustawy majątek, który nie
      został uporządkowany w drodze ustalania praw własności dla prawowitych
      właścicieli lub ich spadkobierców . To w tym socjalistycznym maglu w myśl
      zasady-dziel i rządź-osoby ,które nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za złe
      gospodarowanie ; czytaj- rozkradanie mienia, które do kogoś tak naprawdę
      należy. „Prywatyzują” kamienice i grunty. Rozdają swoim a dotychczasowych
      lokatorów hurtowo wywalają na bruk i czynią to w imię prawa(?)
      Chore to prawo, ale kiedy przyjrzymy się kto zarządza tym folwarkiem wiadomo o
      co chodzi. To świta byłych esbeków.
      Podobnie rzecz się ma w Ochotniczych Hufcach Pracy, w których ukrył się
      partyjny aparat „firmy ”PZPR.O tym (OHP) w osobnym temacie: Można inaczej,
      czyli okapem po kraju.

Marek Olżyński

• Gość: Sielatycki Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.sm-rozstaje.pl 05.11.06, 07:45
        No ładnie ładnie nie wiedziałem, że takie wycinanki w MD wychodzą:P
    • Gość: Kacper Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i spor.. IP: *.eia.pl 05.11.06, 13:26
      Miło. Znam obu osobiście, podoba mi sie taki apel. Sam popieram bardziej PO,
      Tomka znam już ponad rok i ufam mu, uważam, że jeśli mu się uda to będzie dobrym
      radnym, świadczą za tym jego osiągnięcia. Leszka również znam już koło roku,
      poznaliśmy się na Klubie Myśli Politycznej w naszej szkole, cenie go za
      stanowczość poglądów i nieupartyjnienie. To dobrzy kandydaci, którzy mają wiele
      do zaoferowania.
      • Gość: Kacper Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.cable.satra.pl 05.11.06, 18:23
        A ja (jako ten Kacper co pisał powyzej :D) przeglądnąłem stronki obu kandydatów
        i utwierdziłem się w przekonaniu, że punkty ich programu to bujdy na resorach... :)
        • Gość: zgda Re: Młodzi politycy: nie chcemy tutaj kłótni i sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:13
          a mnie się podoba ten apel,tym bardziej,że chodzi o wybory tu,nie do parlamentu.Zgoda między kandydatami na pewno nie zaszkodzi miastu,dobrze gdyby tym razem przykład szedł z dołu,bo ten z góry jest beznadziejny-o czym świadczą zresztą niektóre wpisy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka