Gość: eska IP: *.mlyniec.gda.pl 14.12.06, 23:36 A tak wygląda prawda o Solidarności i Stoczni Gdańskiej. www.youtube.com/watch?v=EVtLVr1IoqU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Solon Brak szacunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:37 Gdańscy inżynierowie pokazali swoją mądrość,a głupotę i arogancję pokazują urzędnicy,aparatu obecnego Prezydenta na uroczystościach opłacanych z naszych podatków pod Jego nieobecność,ale przy obecności jego"zauszników" w stosunku do ludzi zasłużonych...Jak długo Prezydent Adamowicz będzie tolerował takie zachowania podkopujące Jego autorytet w wykonaniu rzec można młokosów,za komuny tego nie było,choć też nie było kolorowo...Won z urzędniczymi i aroganckimi gó..arzami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solon a gdzie szcunek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:39 Gdańscy inżynierowie pokazali swoją mądrość,a głupotę i arogancję pokazują urzędnicy,aparatu obecnego Prezydenta na uroczystościach opłacanych z naszych podatków pod Jego nieobecność,ale przy obecności jego"zauszników" w stosunku do ludzi zasłużonych...Jak długo Prezydent Adamowicz będzie tolerował takie zachowania podkopujące Jego autorytet w wykonaniu rzec można młokosów,za komuny tego nie było,choć też nie było kolorowo...Won z urzędniczymi i aroganckimi gó..arzami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szelka Enigma "Solidarności" IP: 195.245.213.* 15.12.06, 09:00 Nie była to jedyna droga wymiany wiadomości. W latach 80. prowadziłem jedyny na Pomorzu i jeden z czterech w Polsce podłączonych do sieci FIDO BBS (Bulletin Board System, pierwowzór internetu, do którego wchodziło się przez połączenie modemowe na jednej linii), początkowo o nazwie WildCat, później QuickCat. Dla Solidarności w Brukseli było przygotowane 7-poziomowe zabezpieczenie do wymiany informacji: 1. Niewidoczna literka w menu do wywołania podmenu dla Solidarności. 2. Odpowiednie uprawnienia użytkownika. 3. Hasło na wejście do menu. 4. Ukryte menu pobierania plików. 5. Hasło do menu pobierania plików. 6. Plik podzielony na części, każda wrzucana innego dnia. 7. Całość ZIP-owana z hasłem. :) Chyba całość okazała się nieco za trudna w obsłudze, bo skorzystali z tego kanału łączności zaledwie kilka razy. Ale na pewno bezpieka nigdy na to nie wpadła, w każdym razie nie mieliśmy nigdy żadnej wizyty smutnych panów ani zaproszeń na rozmówki w kawiarni LOT-u. W tamtych latach słowo modem oznaczało dla bezpieki wysoce egzotyczne urządzenie, którym niewielu umiało się posługiwać (trzeba było wydawać komendy AT), a co dopiero podsłuchiwać i deszyfrować ew. podsłuchany zapis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Enigma "Solidarności" IP: *.ctm.gdynia.pl 15.12.06, 09:31 Włodzimierz Martin!? Wow! Dla mnie ta osoba to absolutny Unix'owy guru. Doskonały administrator sieci komputerowej na wydziale elektroniki PG. Genialny człowiek! Absolwent PG z 1996 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Martin ? Jak on nas męczył.... 15.12.06, 11:58 ... przez niego do dzisiaj nie trawię vi'a ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2mek68 Re: Enigma "Solidarności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:35 Obejrzałem filmik. Nie mam wątplywości! NARÓD PADNIE NA KOLANA, zobaczywszy tak odkrywcze dzieło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilahelena Re: Enigma "Solidarności" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.12.06, 14:53 hmmm jezeli chodzi o film, to wiekszosc, jezeli nie wszystkie, archiwalnych migawek (zdjecia, gazety) pochodzi z zorganizowanej w stoczni wystawy o tytule bodajze "Droga do wolnosci" wiec no coz... ciekawi mnie czy tworca filmu uzyskal zgode na wykorzystanie tejwystawy czy tez materialow z tej wystawy w swoim filmie? Odpowiedz Link Zgłoś