Dodaj do ulubionych

Enigma "Solidarności"

IP: *.mlyniec.gda.pl 14.12.06, 23:36
A tak wygląda prawda o Solidarności i Stoczni Gdańskiej.
www.youtube.com/watch?v=EVtLVr1IoqU
Obserwuj wątek
    • Gość: Solon Brak szacunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:37
      Gdańscy inżynierowie pokazali swoją mądrość,a głupotę i arogancję pokazują
      urzędnicy,aparatu obecnego Prezydenta na uroczystościach opłacanych z naszych
      podatków pod Jego nieobecność,ale przy obecności jego"zauszników" w stosunku
      do ludzi zasłużonych...Jak długo Prezydent Adamowicz będzie tolerował takie
      zachowania podkopujące Jego autorytet w wykonaniu rzec można młokosów,za
      komuny tego nie było,choć też nie było kolorowo...Won z urzędniczymi i
      aroganckimi gó..arzami!!!
    • Gość: Solon a gdzie szcunek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:39
      Gdańscy inżynierowie pokazali swoją mądrość,a głupotę i arogancję pokazują
      urzędnicy,aparatu obecnego Prezydenta na uroczystościach opłacanych z naszych
      podatków pod Jego nieobecność,ale przy obecności jego"zauszników" w stosunku
      do ludzi zasłużonych...Jak długo Prezydent Adamowicz będzie tolerował takie
      zachowania podkopujące Jego autorytet w wykonaniu rzec można młokosów,za
      komuny tego nie było,choć też nie było kolorowo...Won z urzędniczymi i
      aroganckimi gó..arzami!!!
    • Gość: Szelka Enigma "Solidarności" IP: 195.245.213.* 15.12.06, 09:00
      Nie była to jedyna droga wymiany wiadomości. W latach 80. prowadziłem jedyny na
      Pomorzu i jeden z czterech w Polsce podłączonych do sieci FIDO BBS (Bulletin
      Board System, pierwowzór internetu, do którego wchodziło się przez połączenie
      modemowe na jednej linii), początkowo o nazwie WildCat, później QuickCat. Dla
      Solidarności w Brukseli było przygotowane 7-poziomowe zabezpieczenie do wymiany
      informacji:

1. Niewidoczna literka w menu do wywołania podmenu dla Solidarności.
      2. Odpowiednie uprawnienia użytkownika.
      3. Hasło na wejście do menu.
      4. Ukryte menu pobierania plików.
      5. Hasło do menu pobierania plików.
      6. Plik podzielony na części, każda wrzucana innego dnia.
      7. Całość ZIP-owana z hasłem. :)

Chyba całość okazała się nieco za trudna w obsłudze, bo skorzystali z tego
      kanału łączności zaledwie kilka razy. Ale na pewno bezpieka nigdy na to nie
      wpadła, w każdym razie nie mieliśmy nigdy żadnej wizyty smutnych panów ani
      zaproszeń na rozmówki w kawiarni LOT-u. W tamtych latach słowo modem oznaczało
      dla bezpieki wysoce egzotyczne urządzenie, którym niewielu umiało się
      posługiwać (trzeba było wydawać komendy AT), a co dopiero podsłuchiwać i
      deszyfrować ew. podsłuchany zapis.
    • Gość: Krzysztof Enigma "Solidarności" IP: *.ctm.gdynia.pl 15.12.06, 09:31
      Włodzimierz Martin!? Wow! Dla mnie ta osoba to absolutny Unix'owy guru.
      Doskonały administrator sieci komputerowej na wydziale elektroniki PG. Genialny
      człowiek!

Absolwent PG z 1996 roku.
    • fraglesi67 Martin ? Jak on nas męczył.... 15.12.06, 11:58
      ... przez niego do dzisiaj nie trawię vi'a ;-)
    • Gość: 2mek68 Re: Enigma "Solidarności" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:35
      Obejrzałem filmik. Nie mam wątplywości! NARÓD PADNIE NA KOLANA, zobaczywszy tak
      odkrywcze dzieło ;)
    • Gość: kamilahelena Re: Enigma "Solidarności" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.12.06, 14:53
      hmmm jezeli chodzi o film, to wiekszosc, jezeli nie wszystkie, archiwalnych
      migawek (zdjecia, gazety) pochodzi z zorganizowanej w stoczni wystawy o tytule
      bodajze "Droga do wolnosci" wiec no coz... ciekawi mnie czy tworca filmu
      uzyskal zgode na wykorzystanie tejwystawy czy tez materialow z tej wystawy w
      swoim filmie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka