Gość: jarkooslo w norwegi jes zakaz ale tylko w barach i restaurac IP: *.bb.online.no 25.01.07, 11:30 mozna palic na przystankach, plazach i ogrodkach barowych, tylko w pomieszczeniach zamknietych nie. razde nie powolywac sie na przepisy w innych krajach jesli sie ich nie zna!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotor W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:35 jestem za wszelkimi zakazami i proponuję wprowadzenie nowych np. zakaz żucia gumy i chrupania orzeszków (poza szczelnie zamkniętymi pomieszczeniami koniecznie bez okien), zakaz prowadzenia rozmów w miejscach publicznych a zwłaszcza na przystankach komunikacji miejskiej, zakaz obśliniania się (czyt. całowania) a także wszelkich kontaktów cielesnych z podawaniem ręki włącznie... Mam jeszcze wiele równie głupich pomysłów, którymi chętnie podzielę się z wszystkimi rządzącymi byle czym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielryk ha, ha - zakazy dla dobra twego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:36 Patrycja Mlejnek - następna ofiara własnej frustracji. Ciekawe, że nie może nic mądrego wymyślić i np. zwrócić uwagi na to, że pomorskie dostaje zaniżoną kasę z NFZ i w zasadzie jest od lat dyskryminowane. Pani Mlejnek! Niech Pani idzie na całość i dąży do zakazu sprzedaży papierosów na terenie Gdańska. Dostrzegam tylko smutną prawidłowość, że żyjemy w coraz to większym reżimie. Zaczynacie od papierosów ale wkrótce będziecie prześladować ludzi wolnych - psychopaci u władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruner Rauchen verboten IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.07, 11:43 - czego zakarzecie potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kileryk Re: Rauchen verboten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:57 o to właśnie chodzi, że mamy prymitywną władzę, która zakazami wpływa na społeczeństwo. Taki styl rządzenia świadczy o upadku a nie rozwoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak przez duże P Zapomnieli, że Polacy to nie Niemcy i zakazami nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:32 u nas nie zwojują. Nie tacy próbowali coś Polakom zakazać i dobrze na tym nie wyszli. "Przeżyliśmy główki trupie, przeżyjemy główki głupie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarioBB Re: ha, ha - zakazy dla dobra twego IP: *.cable.satra.pl 25.01.07, 11:52 Ja dostrzegam smutną prawidłowość, że nie znasz kompetencji Rady Miasta Gdańska. Może jeszcze RM ma zdecydować o kształcie budżetu państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .....Skoro.............. 25.01.07, 11:40 Gdanszczanie maja oddychac swiezym powietrzem pora zabronic jazdy samochodem.A wiec nowa akcja PO. Zakaz uzywania samochodow w Gdansku.Wszyscy maja obowiazek przesiasc sie na osly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kileryk Re: .....Skoro.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:42 na Patrycję Mlejnek Odpowiedz Link Zgłoś
pariah W Gdańsku nie dadzą popalić - faszyści 25.01.07, 11:44 faszystowska dyktatura poprawności polityczno-zdrowotnej...ale jakby qrva wszyscy rzucili palenie to by sie pan doktór-profesór płakał bo zabrakłoby kaski z akcyzy na jego kliniki i inne gówienka, skończyłyby się wyjazdy, dopłaty NFZ-tu itp. Jakaż bezmyślność w tym kraju wędruje po ludzkich głowach.... per..lona Kononowiczowska koncepcja "nie będzie niczego" a ja będę palił tyle że teraz fajki z przemytu - niech to kacze państwo na mnie nie zarobi ani grosika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: W Gdańsku nie dadzą popalić - faszyści IP: 194.176.105.* 25.01.07, 12:14 skoro palisz gowno z przemytu to nie musisz sie martwic czy pan profesor dostanie kase z akcyzy czy nie. A ze system opiera sie na takim glupkowatym finansowaniu sluzby zdrowia to jeszcze wcale nie znaczy ze palenie to dobry pomysl.sam wiele bym dal zeby sie tego nalogu pozbyc ale najdluzej jak wytrzymalem to 7 miesiecy,niestety.Rozumiem jednak,tych ktorzy nie chca zeby palic w ich obecnosci i tego nie robie.Niestety obawiam sie ze to my palacze jestesmy na przegranej pozycji.Ech szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kileryk A czy można uwolnić Gdańsk od idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:45 to taka propozycja, żeby się np. nie udzielali politycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: A czy można uwolnić Gdańsk od idiotów IP: 194.176.105.* 25.01.07, 12:18 Owszem mozna.Jezeli jestes z gdanska to sie wynies ajak nie to nigdy tu nie przyjezdzaj.Wiecej smierdzieli palaczy nam nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Sam wyjedź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:39 >Wiecej smierdzieli palaczy nam nie trzeba Czyli ty też uważasz się za śmierdziela? W poprzednim poscie 5 minut wcześniej napisałeś, że palisz, choć próbujesz rzucić. Tamten post wzbudził moje zrozumienie, moze nawet sympatię. Tym natomiast położyłeś się totalnie, "śmierdzielu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty No to wyjzdzam IP: 194.176.105.* 25.01.07, 15:22 Post byl odpowiedzia adekwatna do poprzednika.fakt sie nie zmienia.Ciuchy smierdza,wlosy, no poprostu wszystko.Tak smutna prawda palacza.wiec akurat nie czuje sie obrazany.ale tych ktorzy proponuja zakaz od idiotow bym nie wyzywal,bo sadze ze to sluszne.A przynajmniej nie z tego powodu. dzieki za zrozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosmonalta Re: W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.zab.nat.hnet.pl 25.01.07, 11:47 Hym trzeba pochwalic pomysl!!! Ale na marginesie zyjemy w wolnym kraju a jak ktos z sejmu czy parlametu ma odwage to niech uchwali zakaz produkcji w polsce paierosow ... to rozwiaze problem ale wtedy trzeba kazdego palacego mandatami karac :))) bzdura ta uchwala, niech martwia sie o byt obywateli!! A nie bzdurami.Duzo do zrobienia jest np; pomoc dla najuboszych,pomoc dla szkol i sciagniecie inwestorow a nie pie..mi typu czy palic czy nie .Zabrac pensje darmo zjadom w sejmiku moze porozum pojda, hym moze niedugo oddychac nie bedze mazna bo palnty uchwale zatwierdza.Troche szacunku dla obywateli,a palacz jak wie ze sa osoby nie palace to i tak nie siegnie po papierosa ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.zab.nat.hnet.pl 25.01.07, 11:55 Wolnosc ,wolnosc,wolnosc pomysly popieram ale co z wolnoscia obywatela i prawem do uzytku tytoniowego ...lepiej zakazac wogole sprzedazy tytoniu i po problemie ale tego nie zrobicie bo kasa w budrzecie hym ...i to ma byc problem mysle ze nie niech zajma sie innym problemem np; bezdomnymi ktorzy chca pracowac a niemaja meldunku i co zatym idzie ??????chyba juz kazdy wie nie dostanie pracy a juz niewspomne o dzial. gosp. to jest problem anie palenia na palenia przyjdzie czas sa wazniejsze sprawy Panowie z PO i innych ugrupowan partyjnych hym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusi Re: wolność IP: *.nencki.gov.pl 25.01.07, 15:38 jestem za wolnością..kto chce niech pali...a kto chce nie palić niech nie pali..tylko dlaczego mam wdychać dym w pociągu (wagon dla niepalących), tramwaju (zakaz palenia), na przystanku (zakazu nie ma ale kultura wymagalaby nie dmuchania dymem prosto w twarz), w pracy (palące koleżanki w ogóle nie rozumieją o co mi chodzi gy proszę o niepalenie w pokoju)mimo zakazów palenia?...kto chce palić niech pali ale niech bierze pod uwagę wolność niepalacza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram Kiedy w Gdyni zakaz palenia IP: *.chello.pl 26.01.07, 06:00 Kiedy w Gdyni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Kononowicz rodzaju żeńskiego w PO ;) IP: *.tpnet.pl 25.01.07, 11:57 najlepiej od razu zakazać wszystkiego. Następnym krokiem nawiedzonej pani "radnej" powinien być zakaz picia alkoholu. Mnie szkodzi siedzenie w restauracji czy w parku w towarzystwie zapitych i obrzyganych osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa_K Re: W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.07, 11:57 Tu nie chodzi o zakaz sprzedazy papierosów, tylko zakaz palenia w miejscach publicznych. Nie mylic pojec!. Pomysl jest super, ale czy obejmuje takze szpitale? Zwlaszcza te, w których leza palacze z rakiem pluc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzwolony z nałogu Chcesz śmierdzieć? Śmierdź sobie na zdrowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:00 Twoja sprawa. Tyle że ja cuchnąć nie zamierzam, nie chcę też wdychać dymu na przystanku czy na przejściu gdy czekam na zielone światło. Nie ja truję a ty, więc to nie ja mam dać tobie żyć, tylko ty mi. Jestem za obostrzeniami, do których przymierza się Gdańsk. A gdański PiSssss ... znów wypierdział swoje stanowisko w tej sprawie. Nieważne czy pomysł dobry, czy zły. Ważne kto jest jego pomysłodawcą ... Tępe barany ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axell Re: Chcesz śmierdzieć? Śmierdź sobie na zdrowie IP: 212.160.172.* 25.01.07, 15:25 A ja nie chcę wąchać śmierdzącej wody z zatoki, śmierdzących współpasażerów w kolejce, ani potu turystów zróbcie z tym w końcu porządek!!! Zamknijcie stocznię, nie wpuszczajcie statków do zatoki, zablokujcie wszystkie kanalizacje, i przede wszystkim zamykajcie w więzieniach ludzi, którym śmierdzi z ust niezależnie czy od papierosów, czy z braku higieny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.crowley.pl 25.01.07, 12:03 A co z shishą? MOzna czy nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Uwolnic Gdańsk od adamowicza i oskarżonego lewny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:05 Przede wszystkim uwolnic Gdańsk od platfusów i lewusów , układu i mafii z urzedniczą włącznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżejms to ja bardzo bym prosił... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:09 skoro zakaz na plażach! wprowadźcie również zakaz wprowadzania psów na plażę.. psie kupy wam nie przeszkadzają ale dym tak? osobliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.gajowa Re: W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.com.pl 25.01.07, 12:09 Mówiłam, tematy zastępcze i nienawiść to domena i silna strona POpaprańców. Co jeszcze będą próbować wprowadzić? Może wzieliby się za remonty dróg a policjantom i straży miejskiej pozwolili pilnować bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Polska potrzebuje więcej zakazów! 25.01.07, 12:16 trzeba wprowadzić drakońskie kary za każde najdrobniejsze wykroczenia, przywrócić karę śmierci, należy zakazać wszelkich niechcianych z punktu widzenia państwa aktywności (poza piciem wódki bo to jest patriotyczne wspieranie polskiego rolnictwa i przemysłu przetwórczego). LUDZOM TRZEBA WRESZCIE POWIEDZIEĆ JAK MAJĄ ŻYĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 14:35 lepiej uwolnic Gdansk od PO-parancow nic dla miasta i regionu nie zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Faryzeusze, szybko to idzie IP: *.246.188.137.tisdip.tiscali.de 25.01.07, 12:15 poniewaz chcemy byc bardziej papiescy od papieza, proponuje jeszcze kilka innych mozliwosci uzdrowienia spoleczenstwa i uprzyjemnienia zycia: 1. zakaz palenia to za malo, trzeba zakazac produkcji i sprzedazy tytoniu (tylko co z krociowymi zarobkami panstwa). 2. zakaz konsumpcji, produkcji i sprzedazy alkoholu. Szkodzi przeciez wszystkim. Tylko co z zarobkami panstwa. 3. zakaz wydobywania/produkcji, uzywania i sprzedazy paliw oraz pradu/energii. Jest szkodliwe i drogie. A wypadki i zanieczyszczenie srodowiska. Zakazac. Tylko co z zarobkami panstwa. 4. zakaz wojen oraz produkcji, posiadania i uzywania wszelkiej broni; palnej ,siecznej itp. Szkodzi, mozna stracic zdrowie i zycie. Tylko co z zarobkami 5. zakaz podrozowania. Szkodzi srodowisku a czasem zdrowiu(wypadki). 6. zakaz czytania gazet i ksiazek, internetu, muzyki poniewaz szkodza zdrowiu (psychicznemu no i moga przeszkadzac innym. 7. zakaz religii, pomiewaz jak wiadomo; "religia jest opium dla narodu.." no i moze niepodobac sie innym. 8. zakaz wszelkiego seksu, wg. politykuw i kosciola, jest jako przedmalzenski niezdrowy i szkodliwy itp itp., a nawet jezeli w najlepszym wypadku dojdzie do splodzenie potomstwa, to i tak moze ono zachorowac a kiedys napewno umrze. Czyli szkodliwe. Tak mozna bez konca. Zakazac psy, koty, wroble,mieso, warzywa, ....itd. To dziwne, jeszcze pare lat temu inne partie polityczne tez dbaly o ludzi zakazujac religii, podrozowania za granice, czytania niektorych "niezdrowych" ksiazek, myslenia, tradycji, WOLNOSCI itd. Tez dbali przeciez tylko o NASZE zdrowie psychiczne i fizyczne. Czy nowi wybrancy narodu zapomnieli o tym, ze rowniez uzywki (m. in. tyton i jego konsumpcja) naleza do dorobku naszej CYWILIZACJI. Rozumiem, chca nas uzdrowic. Ale dlaczego z zaiscie faryzeuszowkim zacieciem, zarabiaja na naszych slabostkach, dopuszczaja do zanieczyszczen i szkod, prowadza wojny a po pracy a nawet w czasie tejze folguja slabostom, ktore sami probuja nam obrzydzic. Panie i panowie politycy, jezeli Wam sie to uda, to z czego napelnicie swoje korytka. spoleczenstwo doskonale nie potrzebuje politykow. Moja jedyna pociecha, gdy czytam o wykwitach Waszej krucjaty, jest to ze, 10- ciu Przykazan tez sie w 100% nie przestrzega. Zakarzcie ZYCIA, koniecznie. W jego trakcie mozna zachorowac no i konczy sie ono zawsze smiercia. Pozdrawiam niepoprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty skrajnosci,skrajnosci IP: 194.176.105.* 25.01.07, 12:42 Argumentacja przy pomocy przykladow skrajnych niczego nie dowodzi.Palenie jest szkodliwe i narazanie innych na wdychanie dymu nie powinno byc tolerowane.a co do np.wojen to pewnie ze powinny byc zakazane.paliwa kopalnej jak najszybciej zastapione bardziej przyjazna forma zdobywania energii itp.Technologie sie zmieniaja i obyczaje tez.To ze kiedys palenie bylo powszechnie akceptowalne wynikalo z niewiedzy o jego szkodliwosci.Teraz juz wiadomo wiec trzeba cos z tym zrobic.Zakaz z gdanska jest malym krokiem w dobrym kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: W Gdańsku nie dadzą popalić 25.01.07, 12:16 "Podobne przepisy obowiązują w (...) Poznaniu (...), gdzie zakaz wszedł w życie w kwietniu ub.r. I tam mieszkańcy powoli godzą się z oczekiwaniem na tramwaj lub autobus bez papierosa w ręku. - Ludzie już wiedzą, że pod wiatą nie wolno palić, a my mamy mniej pracy." Jak to się pisze? <lol>? Czy ten facet naprawdę wierzy, w to co mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Jacek W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:21 Zakazowi palenia- TAK. Dlaczego, ja- niepalacy, mam wdychac dym papierosowy, narazac sie na choroby przez innych?Jezeli palacze chca sie truc, nie robia to tylko sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.01.07, 12:35 Zakazy palenia w niektórych miejscach są dobre, ale bez przesady. Parki, ogródki piwne??? Niech sobie tam jarają, pójdę gdzieś indziej jak będzie mi przeszkadzać. Najbardziej mnie tylko razi jak anielscy niepalący mówią "smród", "syf", a najgłupsze najbardziej utarte powiedzonko to "nie lubię palących dziewczyn/chłopaków. To tak jakby się całować z popielniczką" hehe:)Palący to też ludzie, jeden papieros to nie "smród", trochę kultury a nie agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Gdansk przeciw mordowniau dzieci przez trawke. 25.01.07, 12:29 To co jest w Gdansku to poczatek wy barbarzyncy piszacy komentarze.Bron chemiczna jaka jest Canabis, Heroina,Opium mozna z tytoniem mieszac czyli na raty mordowac i nie tylko dzieci.Tak samo w N.Y ale i wkrotce w Berlinie,skad zasylam pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming W Gdańsku nie dadzą popalić IP: *.aster.pl 25.01.07, 12:33 Koralewski, badz uczciwy: uchwala ci sie nie podoba, bo jest autorstwa PO. A co z PO, to zle, wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk-w Święta racja IP: *.aster.pl 25.01.07, 12:35 Wy, palacze nie,czycie się z otoczeniem i macie na ogól na dnie d..., że koło was stoi ktoś niepalący, komu może dym papierowy przeszkadzać. Stanie sobie taki z papierosem w wiacie autobusowej i już nikt inny nie może wejść, bo się udusi. Nie mówiąc już o możliwości zniszczenia ubrania. Chcecie palić, to sobie palcie, możecie nawet trzy papierosy naraz, ale nie zmuszajcie do biernego palenia innych! Liczcie się z otoczeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk-w Re: Święta racja IP: *.aster.pl 25.01.07, 12:36 P.S. A na plaży powiniem być całkowity zakaz palenia. Potem przychodzi człowiek, przegarnia piasek ręką i 50 petów wygrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
atr8 Re: W Gdańsku nie dadzą popalić 25.01.07, 12:39 Nie palę, ale ten pomysł to oczywiste kretyństwo. Widać, że PiS nie ma wyłączności na oszołomstwo. Platforma spragniona sukcesu zrobi każde głupstwo. Proponuję zakazać czytania gazet i jedzenia słodyczy w parkach, bo ile z tego powstaje śmieci. A może chodzi o to, zeby straż miejska, obok ganiania staruszek z psami, miała jeszcze jedno pewne żródło dochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
marklips Re: W Gdańsku nie dadzą popalić?Hallo atr8-Trawke? 25.01.07, 12:45 atr8 napisał: Nie palę, ale ten pomysł to oczywiste kretyństwo. Koniec twojego Milego cytatu. Twoimm zdaniem debilem jest burmistrz Nowego Yorku poniewaz ma takie same pomysly i twoim zdaniem ex-Giulanni nalezy do PO i PISU. Jakie leki bierzesz? Jestes za mordowaniem polskich dzieci i mieszanie tytoniu z trawka? Odpowiedz Link Zgłoś
bronek77 Jestem bardzo za?Hallo atr8-Trawke 25.01.07, 12:48 Za mieszaniem tytoniu z trawką jestem bardzo za. A w jakich papierosach tak robią - bo bym chciał kupić. Elemy, malborki i westy na pewno tak nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
bronek77 W Gdańsku nie dadzą popalić 25.01.07, 12:44 W Gdańsku najwięcej ludzi choruje na raka nie z powodu papierosów, tylko z powodów hałdy fosforowej oraz azbestowych rur wodociągowych. Do tego dochodzi na Brzeźnie rozpadający się budynek z azbestem (ale to mały pikuś). Dwie główne rzeczy - hałda, co do której fachowcy się kłócą, czy szkodzi, czy nie, a jak się spojrzy na mapkę, gdzie ludzie chorują - to wszystko jest jasne. A rury z azbestu - zdziwicie się, ale takie są w gdańskich wodociągach. Nasza woda zanim trafi do kranów - w wielu częściach miasta - ma kontakt z azbestem. Wymiana tych rur trwa wolno od kilku lat, ale ciągle jest ich dużo. Odpowiedz Link Zgłoś