jamal_gda 07.02.07, 09:30 Listonosze nie bardzo zwracaja uwage na oznaczenie klatki a,b, czy c. Wczoraj wyjalem ze swojej skrzynki zawiadomienie o przesylce adresowane na c5 pomimo iz w klatce c nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moria8 Re: Poczta 08.02.07, 08:48 to jest normalne, szczegolnie dla pomyłek literek a i c lub b i d. Nic nowego. To jest na kazdym osiedlu. Korona ci z głowy nie spadła, jak przekazałeś list? Zartem mówiąc - listonosz może wchodzić z deka wnerwiony - bo przy zarobkach listonoszy musiał by miec 3 życia jak kot - by kupic sobie jakiekolwiek mieszkanie. Tak więc drogi "jamal" skończ z tym irytujacym czepiactwem do wszystkiego i wszystkich. Ciesz się życiem i mieszkaniem. Rozjaśnij trochę te ponure mroki i UŚMIECHNIJ SIĘ! (bo smutasom nie będę mówił "dzień dobry" na klatce :)))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
jamal_gda Re: Poczta 08.02.07, 10:13 Chyba nie bardzo zrozumiales tresc mojego postu. Przeczytaj go jeszcze raz i wskaz mi w ktorym miejscu sie czepiam. Post byl napisany tylko i wylacznie ze wzgledow informacyjnych poniewaz w naszym bloku jeszcze prawie nikt nie mieszka a co za tym idzie pewnie tez prawie nikt nie sprawdza skrzynki. Wracajac do Twojego pytania oczywiscie ze zawiadomienia nie przekazalem wlascicielowi ze wzgledu na brak jakiegokolwiek zywego ducha na klatce C dlatego napisalem na forum z mysla ze moze adresat przesylki ten post przeczyta i sie odezwie lub zglosi sie na poczte. Odpowiedz Link Zgłoś
moria8 Re: Poczta 08.02.07, 12:42 he he... po co to świete oburzenie. Ale jak mam uściślic gdzie się czepiasz to proszę: "Listonosze nie bardzo zwracaja uwage na oznaczenie klatki a,b, czy c." Może i zwracają - ale istnieje możliwosc pomyłki (1), wejście do klatki b i c sa tak zamaskowane, że na pierwszy rzut oka wydawać się może że to jedna klatka (2) etc (3). Ty nigdy nie popełniasz błędu. Apeluje o wiekszy optymizm - bo mieszkanie z ponurakami mi sie cokolwiek kojarzy z Alternatywy 4. ...i na koniec: Skrzynki maja takie klapki przez które mozna wrzucać listy bez tego całego Halo! Czy jak znajdziesz dwa papierki na klatce - też o tym napiszesz, czy poprostu je podniesiesz i wyrzucisz? Odpowiedz Link Zgłoś
site-admin1 Poczta 08.02.07, 12:06 Witam dziękuje za wiadomość.Napisałem wiadomość na e-mail.Ale pisze jeszcze tu jeżeli to możliwe i będziesz na budowie to podejdz do mnie tak do godz 17 powinien ktoś zawsze być. A jak nie to poprostu podjade na poczte i już. Pozdrawiam sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś