Dodaj do ulubionych

Ulubiona kawiarnia i pub

IP: 10.10.41.* 21.11.01, 21:37
Tym razem w ramach plebiscytu Miasto Skarbów pogadamy sobie o ulubionych pubach, klubach i
kawiarniach. Na zachęte wrzucam temat Złotego Ula. ALe nie tego dzisiejszego tylko takiego sprzed
10-12 lat. Ach cóż to był za klimat (mgławica dymna nie pozwalała sledzić ruchów na drugim końcu
stolika). A jaki serwis (na kelnerkę czekało się 30 minut na zamówienie kolejne 30 minut i tym
sposobem można było posiedzieć w miłej atmosferce nie wydając przez pierwsza godzinę grosika. A
jaka muzyske tam serwowano - prosto z forteklapu. Aż łezka się w oku kręci, że ten przeswietny
przybytek tak sprofanowano:))))
Czekamy na inne propozycje i kontrpropozycje
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: 192.168.140.* 21.11.01, 21:51
      Od pewnego czasu stwierdzam,że nie mam ulubionego pubu ,tylko taki ,który
      aktualnie najmniej mnie denerwuje.Kiedys był to Irish,poźniej Cotton,Celtic,
      Jameson,Casablanca,znowu Cotton czy ostatnio Tropikalna Wyspa.Ale gdyby pojawił
      sie na starowce jakiś hitowy pub wszystkie wymienione nie warte byłyby nawet
      splunięcia:)
      • lucy_z Re: Ulubiona kawiarnia i pub 21.11.01, 21:56
        Gość portalu: beast napisał(a):

> Od pewnego czasu stwierdzam,że nie mam ulubionego pubu ,tylko taki ,który
        > aktualnie najmniej mnie denerwuje.Kiedys był to Irish,poźniej Cotton,Celtic,
        > Jameson,Casablanca,znowu Cotton czy ostatnio Tropikalna Wyspa.Ale gdyby pojawił
        > sie na starowce jakiś hitowy pub wszystkie wymienione nie warte byłyby nawet
        > splunięcia:)

Beast! Ty jesteś jakiś nałogowiec, ha, ha:)))))) Nałogowiec - pubów oczywiście:)
    • szary3m Po śmierci Kawiaretu - Pubkin 21.11.01, 23:24
      W temacie pubów i kafejek to ja nosa nie wytykam poza Sopot :))) I najczęściej
      jak już jestem gdzieś to jest to Pubkin. Ładny i oryginalny wystrój, swój
      klimat ma, jest kanapa dla dwojga i stoły dla czworga lub singla -jest w czym
      wybierać, w zależności od okazji :))) Tylko wszystko ma swoją cenę....czasem
      trzeba obowiązkowo podrapać za uszkiem lub po biuściku wielkiego i
      przesympatycznego irlandzkiego setera – pieszczocha :))))
    • Gość: Jolka Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: 10.10.41.* 22.11.01, 10:13
      Jest taki pub na Starowce " Jazz Cafe"
    • mikmik Re: Ulubiona kawiarnia i pub 22.11.01, 14:03
      to będzie ten, co go sam otworzę i będę prowadził.
    • Gość: aCh Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 14:22
      no to jest TEMAT.
      nie wiem czy ktos pamieta mala siouxie w sopocie gdzies w podworku skryta...to
      bylo bardzo przemile miejsce, przez niektorych do wagonu kolejowego
      porownywane, ale ja ta ciasnote bardzo ale to bardzo sobie chwalilam, ech i ta
      kawa, wprawdzie nesca ale za to jak na nogi stawiala!
      i proby, w salce obok..taak, gdzie sie podzialy takie siouxie, gdzie?!!
      • lucy_z Re: Ulubiona kawiarnia i pub 22.11.01, 15:11
        Gość portalu: aCh napisał(a):

> no to jest TEMAT.
        > nie wiem czy ktos pamieta mala siouxie w sopocie gdzies w podworku skryta...to
        > bylo bardzo przemile miejsce, przez niektorych do wagonu kolejowego
        > porownywane, ale ja ta ciasnote bardzo ale to bardzo sobie chwalilam, ech i ta
        > kawa, wprawdzie nesca ale za to jak na nogi stawiala!
        > i proby, w salce obok..taak, gdzie sie podzialy takie siouxie, gdzie?!!

Jeżeli jest to co i ja pamiętam to ach, co to są za wspomnienia. Z opisu tak mi
        pasuje. Takie w podwórku, przytulne, ech.......:)))))))))
        • Gość: beast Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: 192.168.140.* 22.11.01, 15:25
          Skoro duża siouxia znikneła to co sie dziwic,ze i małą zamkneli:(
          • Gość: AcH Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 18:01
            aa jest sie czemu dziwic. bo zostaja jakies dziwne snobistyczne
            knajpy...eeeee...ale teraz ponoc otworzyli red sioxie i jest niby ok, hihihi,
            ponoc mnostwo tam singli:)
        • Gość: aCH Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 18:00
          nnoooooooo to to!!!!
          i jak tu sie nie smucic?!
    • kasia_57 Re: Ulubiona kawiarnia i pub 22.11.01, 15:30
      Ach, wspomnienia, zrobilo mi sie dzieki Tobie cieplej na sercu... Nie bylam w
      Zlotym Ulu "wieki cale"...
      Akwiarni nie mam ulubionej, a moze byc restauracja z kawa? jezlei moze - to
      Kubicki w Gdańsku przy Wartkiej. :)))
      • Gość: AcH NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 18:07
        proponuje sie i tym zajac...coz kto odwiedza tygiel??? a komus sie tam cos
        niefajnego zdarzylo?
        ja proponuje to miejsce na zwyciezce konkursu w konkurencji tytulowej.jury
        uzasadnia swoja decyzje nastepujaco:
        1)pijany barman nie chcial mi wydac sporej jak na studencka kieszen reszty,
        domagajac sie
        -napiwku, w postaci wspomnianej reszty
        -calusow w usta(bueeeee)
        2)kolega barmana, rownie pijany, rwal sie z lapami nie przejmujac sie glosnymi
        protestami molestowanej klientki
        3)wyjscie z tej jaskini zbojcow okazalo sie tez wybitnie czasochlonne i
        molestogenne, gdyz po 1 juz drzwi zamykaja
        tragedia nie pub.
        • kasia_57 Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 18:16
          Na Targu Rybnym - Big John chyba sie nazywa - mieli wyrazne klopoty z
          policzeniem "zrzutowej" kwoty, i wmawiali nam, ze nie zaplacilismy za kawe.
          ogolnie balagan, aczkolwiek jedzonko dobre.
        • lucy_z Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 18:16
          Gość portalu: AcH napisał(a):

> tragedia nie pub.

To rzeczywiście miałaś głębokie przeżycie;((((( A to chamstwo!!!

Trzeba się zapisać na kurs samoobrony:)) Tylko nie po wezwaniem A.Leppera;(
          • Gość: aCH Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 18:24
            no mialam, zastanawialm sie w trakcie calej akcji czy przypadkie policji nie
            wzywac bo kurde sie robilo niebezpiecznie
            • lucy_z Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 18:26
              Gość portalu: aCH napisał(a):

> no mialam, zastanawialm sie w trakcie calej akcji czy przypadkie policji nie
              > wzywac bo kurde sie robilo niebezpiecznie

Nie napisałaś dokładnie jak to chamstwo się nazywa. Trzeba to nazwać po
              imieniu!!!
              • Gość: acH Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 18:35
                to chamstwo?tzn miejsce czy rodzaj przestepstwa
                bo miejsce napisalam-Tygiel w gdyni na ulicy wladyslawa 4
                a rodzaj naruszenia/wykroczenia..oooo zebraloby sie ciut
                • kasia_57 Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 18:37
                  Gość portalu: acH napisał(a):

> to chamstwo?tzn miejsce czy rodzaj przestepstwa
                  > bo miejsce napisalam-Tygiel w gdyni na ulicy wladyslawa 4
                  > a rodzaj naruszenia/wykroczenia..oooo zebraloby sie ciut

warto wiedziec, jakie miejsca omijac. mam nadzieje, ze juz Cie tam nie zobacza?!

• Gość: AcH Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 18:43
                    no nie zobacza, nie naleze do desperatow
                    a z drugiej strony gdynia to nadal miejsce gdzie po 20 w piatek nie znajdziesz
                    miejsca gdzie moznaby sie zaszyc na kawke lub piwko
                    zreszta zmieniajac jeszcze watek, nie cierpie 3miasta z tego wzgledu ze jest
                    tak rozciagniete, ze aby dostac sie na impreze w gdansku trace mnostwo czasu na
                    dojazdy, ze eskaemki jezdza taz rzadko, jednak miasta z centrum(chyba wszystkie
                    inne-poznan krakow, wawa, torun lodz)sa bardziej prokulturalne, prorozrywkowe
                    itd
                    • Gość: koprofag Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB IP: 213.17.197.* 23.11.01, 13:38
                      Gość portalu: AcH napisał(a):

> no nie zobacza, nie naleze do desperatow
                      > a z drugiej strony gdynia to nadal miejsce gdzie po 20 w piatek nie znajdziesz
                      > miejsca gdzie moznaby sie zaszyc na kawke lub piwko
                      > zreszta zmieniajac jeszcze watek, nie cierpie 3miasta z tego wzgledu ze jest
                      > tak rozciagniete, ze aby dostac sie na impreze w gdansku trace mnostwo czasu na
                      >
                      > dojazdy, ze eskaemki jezdza taz rzadko, jednak miasta z centrum(chyba wszystkie
                      >
                      > inne-poznan krakow, wawa, torun lodz)sa bardziej prokulturalne, prorozrywkowe
                      > itd

na eskaemki bracie nie narzekaj - za moich czasow studenckich (a skonczylem je
                      wcale nie tak dawno bo poltora roku temu) to dopiero byla chryja - ostatnia kolej
                      z sopotu w kierunku gdyni o godz. 0:38 (czyli z gdanska wyjezdzala jakies 10 po
                      polnocy) a nastepna tuz przed 5 rano
            • kasia_57 Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 18:27
              Gość portalu: aCH napisał(a):

> no mialam, zastanawialm sie w trakcie calej akcji czy przypadkie policji nie
              > wzywac bo kurde sie robilo niebezpiecznie

To jest zwyczajne chamstwo, bo w koncu jak sie idzie do knajpy, to dla
              przyjemnosci. Z tego wynika, ze kazdy powinien wygladac jak Rambo, to wtedy ma
              spokoj... A gdzie ta knajpa jest, Ty napisz???

• lucy_z Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 18:43
                kasia_57 napisał(a):

> Gość portalu: aCH napisał(a):
                >
                > > no mialam, zastanawialm sie w trakcie calej akcji czy przypadkie policji n
                > ie
                > > wzywac bo kurde sie robilo niebezpiecznie
                >
                > To jest zwyczajne chamstwo, bo w koncu jak sie idzie do knajpy, to dla
                > przyjemnosci. Z tego wynika, ze kazdy powinien wygladac jak Rambo, to wtedy ma
                > spokoj... A gdzie ta knajpa jest, Ty napisz???
                >

Kasiu! Ale nam się razem pare razy wpisało i takie same myśli:)
                Właśnie ach napisała jak to się nazywa. Ja chamstwem określam wszystko.
                Dzisiaj tu na forum to chyba jakiś wieczór panieński czy co. Żaden chłopak się
                nie ujawnia, boją się czy co?????????????
                • kasia_57 Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 18:48
                  A ja mam jakies klopoty z tym moim "ustrojstwem" i zanim on sie zdecyduje
                  cokolwiek wyslac, okazuje sie ze juz po fakcie.
                  Faktycznie - babiniec nam sie zrobil...
                  Babeczki - usmiechy Wam sle i same serdecznosci!
                  Lucy - sciskam! Do jutra!!! :)))))))
                • Gość: aCh Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 18:49
                  heheheh a ktora sie wydaje, bo ja najwyraziej nie
                  :(
                  • lucy_z Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 18:54

> heheheh a ktora sie wydaje, bo ja najwyraziej nie
                    > :(

Za Kasię daję głowę, za siebie też, że nie .........może Ty się nie przyznajesz?
                    Myślę, że trochę odstraszyłyśmy ich tym babskim gadaniem. Oni wrócą, wrócą -
                    zawsze wracają jak bumerang, ha, ha;)
                    • Gość: ach Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 19:05
                      uhmmmm
                      nie zawsze
                      :((
                      ale milo mi Cie poznac
                      • lucy_z Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB 22.11.01, 19:20
                        Gość portalu: ach napisał(a):

> ale milo mi Cie poznac

Też się cieszę, że Cię poznałam:) Przychodź do nas jak najczęściej, ja tu
                        wpadłam przypadkowo i ha, ha - zostałam. To już trwa i trwa!!! Lubię sobie tu
                        poczytać i popisać:)))) Są tu fajni ludzie tylko się gdzieś pochowali;)
                        Ale żeśmy w trójkę trochę postów natrzaskały:)))
                        • Gość: aCh Re: NAJGORSZA KAWIARNIA I PUB IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 19:48
                          no na mnie to oczywiscie liczyc mozna, ja od sieci uzaleznionam
                          a troche fermentu narobilam na towarzyskim, ale nie bylo takie straszne no wina
                          z tego nie bedzie
                          :))))))
    • szary3m Re: Ulubiona kawiarnia i pub 22.11.01, 20:32
      No proszę, zostawić na trochę panie same, a jak się roozgadają :-)))
      I jakieś mrożące krew opowieści rodem z 997....tak, Gdynia by night to nie jest
      najprzyjemniejsze miejsce. Małe Siouxie....pamięta się, a jakże :))) Było tak
      fajnie wyciszone, wystrój robił klimat. No i panny studentki to pewnie ceniły
      sobie możliwość spotkania chłopców z bandów :))) Ach, z ust mi to wyjęłaś, nie
      znoszę tego 3miejskiego rozlania po prostej – wszędzie daleko!!! Gdyby chociaż
      skm była rzeczywiście szybka... A propos wagonów, to niedawno otworzono w
      Sopocie Wagoon Pub – bardzo tanio, studenci zniżka na alk, tylko...wystrój
      żywcem wzięty z skm-ki, he he. Nawet popielniczki pkp zwisają przy każdym
      stoliku :))) A w kącie jest takie wysuwane siedzisko jak w korytarzach
      pociągowych, chyba dla niezagospodarowanego singielka :-)))
      • Gość: aCh Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.11.01, 22:37
        a gdzie jest ten pub dokladniej?
        • Gość: beast Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: 192.168.140.* 23.11.01, 00:26

> a gdzie jest ten pub dokladniej?

Ten cały Wagon to zbeszczeszczony dawny U Adama >:/ Studenci z sopockich
          wydziałow wiedza o co chodzi;)
          A dokładniej pub miesci się na końcu(lub początku:) Monciaka tuż przed przejsciem
          pod torami,w uliczce po prawej stronie.
      • lucy_z Re: Ulubiona kawiarnia i pub 23.11.01, 00:02
        szary3m napisał(a):

> No proszę, zostawić na trochę panie same, a jak się roozgadają :-)))
        > I jakieś mrożące krew opowieści rodem z 997....

My musiałyśmy tu nadganiać gadaniem /w tym jesteśmy dobre/ bo panów wcale nie
        było. Nie wiem gdzie towarzystwo się podziewało?????
        • Gość: ach Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.11.01, 00:20
          pewnie, niech sie tlumacza
          :))))
        • kasia_57 Re: Ulubiona kawiarnia i pub 27.11.01, 08:23
          Niech sie tlumacza!!! Racja! :)))))
          • Gość: aCh Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.11.01, 09:22
            witaj kasienka
            ale ja juz lece
            eee takie mam iemile wrazenie ze sie tlumaczyc nie beda
            :((
            • Gość: beast Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: 192.168.140.* / *.chelmnet.pl 27.11.01, 19:31
              Kto to dzisiaj pamięta? :)))
              • kasia_57 Re: Ulubiona kawiarnia i pub 28.11.01, 09:38

> Kto to dzisiaj pamięta? :)))

lecytynka, lecytynka pomaga (czasami) ;-)))

• Gość: garret Re: Ulubiona kawiarnia i pub IP: 217.153.127.* 02.01.02, 14:24
        szary3m napisał(a):

> I jakieś mrożące krew opowieści rodem z 997....tak, Gdynia by night to nie jest
        >
        > najprzyjemniejsze miejsce.

Napewno jestes posranym ze strachu kibicem lechii i po Gdyni pomykasz w obawie
        przed kibicami Areczki.
    • Gość: jaro dla malkontentów IP: *.pppool.de 22.11.01, 22:15
      Ratusz staromiejski, z lewej strony po schodkach do piwnicy.
      Głupio, bo nigdy nie zwróciłem uwagi, jak się mój ulubiony pub nazywa, ale
      najważniejsze, że nie potrafię powiedzieć o nim złego słowa!
      • Gość: beast Re: dla malkontentów IP: 192.168.140.* 23.11.01, 00:27
        To jest Irish,juz go nie lubię,choc dawno nie byłem ,wiec moze sie cos zmieniło.
        • Gość: hela Re: podczytywacz IP: *.*.*.* 23.11.01, 08:48
          SZkoda, ze nie jestem z wybrzeza ! Nie znam waszych knajpek. Moge sobie tylko
          poczytac. Lece na inny neutralny watek. Pa.
        • Gość: mcroti Re: dla malkontentów IP: *.ibngr.edu.pl 27.11.01, 16:23
          Za ciasno za duszno, za głosno
          A pomyslec ze to kontynuacja legendarnego Irish Pubu na statku Marta
          Tam to były dopiero imprezki
          Do białego rana...
          • Gość: beast Re: dla malkontentów IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 27.11.01, 19:22
            Piwo w szklankach 0,4 po 6 zł. w dodatku Lech,kasowanie za wjazd:(
            • Gość: jaro Re: dla malkontentów IP: *.pppool.de 27.11.01, 21:22

> Piwo w szklankach 0,4 po 6 zł. w dodatku Lech,kasowanie za wjazd:(

Gdyby nie było tam nic prócz Lecha, to nie byłby to mój ulubiony pub: zawsze
              biorę Tyskie.
              Tanio nie jest, ale są też godziny, gdy 0,4 kosztuje 4zł (była o tym mowa
              w "Najtaniej na piwo").
              Za wstęp nikt jeszcze nigdy nie próbował mnie kasować ?-)

ps Gwar w knajpie Wam przeszkadza, malkontenci ;-)
              • Gość: beast Re: dla malkontentów IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 27.11.01, 21:55
                Jak mówiłem konsekwentnie tam nie chodze wiec w szczególach może się trochę
                zmieniło:)
                Za wstep kasowali najczesciej w piatek lub w sobotę,co do piwa godziny gdy jest
                taniej sa na pewno atrakcyjne dla studentów socjologii;)
                A hałas mi nie przeszkadza.no chyba ,że gra jakis zespół wtedy jak najszybciej
                zmieniam knajpę:)
                • Gość: jaro Re: dla malkontentów IP: *.pppool.de 28.11.01, 23:33

>co do piwa godziny gdy jest
                  >taniej sa na pewno atrakcyjne dla studentów socjologii;)

Tu masz rację, ale tylko częściowo...
                  Otóż taniej można się podchmielić nie tylko gdzieś w okolicach 2-giej w nocy, ale
                  też do 20-dziestej wieczorem... na rozgrzewkę ;-)

• Gość: beast Re: dla malkontentów IP: 192.168.140.* / *.chelmnet.pl 29.11.01, 13:09
                    Myslałem raczej o godzinach do 17.00. akurat dla socjologow,ktorzy maja zaraz
                    obok swój wydział,ale skoro jest do 20. to może kiedys jednak tam zajrzę:)
                    A po ile to tansze piffko(nie chce mi się szukać odpowiedniego wątku:)?
                    • Gość: jaro Re: dla malkontentów IP: *.pppool.de 29.11.01, 22:31

> Myslałem raczej o godzinach do 17.00. akurat dla socjologow,ktorzy maja zaraz
                      > obok swój wydział,ale skoro jest do 20. to może kiedys jednak tam zajrzę:)
                      > A po ile to tansze piffko(nie chce mi się szukać odpowiedniego wątku:)?

A ja myślałem, że chodzi o obserwacje socjologiczne :-)))
                      Po 4 za 0,4 (jeśli się w ostatnim czasie nie zmieniło).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka