ww_lodz 18.02.07, 21:12 Z czym Wam się kojarzy, co lubicie w Łodzi? pzdr from lodz ww_lodz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blix Re: Łódź IP: *.chello.pl 19.02.07, 10:48 Nie byłem, nie wiem. Mógłbym co prawda podać opinie znajomych sprzed kilku lat, którzy spędzili tam po kilka dni, ale tak jak powiedziałem to nie będzie moja opinia, a i ocena wydana wtedy przez nich też była raczej niekorzystna. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Łódź 19.02.07, 20:04 Ale napisz! PS Łódż wygląda zupełnie inaczej niz 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich. Re: Łódź IP: *.chello.pl 19.02.07, 20:09 Nie lubię Łodzi-tam się ożeniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deren z Kropiwnickim, Piotrkowską i Mc'Donaldsem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:03 Mi Łódź kojarzy sie jedynie z Kropiwnickim, ulicą Piotrkowską i kilunastoma Mc'Donaldsami na trasie Gdańsk-Katowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmiasta Z parkami i nie tylko IP: *.pro-internet.pl 20.02.07, 19:32 Mi osobiście b.dobrze się kojarzy, bo jestem z miasta Łodzi. Rodowici łodzianie wiedzą dlaczego z miasta Łodzi a nie po prostu z Łodzi :) Łódź się zmienia, może trochę za wolno ale jednak. Jest specyficzna. To miasto można nienawidzieć albo kochać. A skąd pomysł łódzkiego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japier Re: Z parkami i nie tylko IP: *.crowley.pl 22.02.07, 15:11 pozdrowienia dla wszystkich łodzian ;-) -łodzianin z 3 MIASTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo Re: Tatiana IP: *.limes.com.pl 27.02.07, 19:40 mi sie kojarzy z Tatianą Okupnik, dziewucha nieźle reklamuje Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: Łódź 20.02.07, 19:42 Ze zabytkowymi kamienicami, z bohema artystyczna, z ruchem robotniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Łódź IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.02.07, 20:21 mi sie kojarzy z blokowiskiem retkinia ,luznymi spodniami z krokiem w kolanach i lysa pala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark_dante Łódź IP: *.gdynia.mm.pl 20.02.07, 20:59 a ja bardzo miiło wspominał łodx, moze dlatego ze tam studiowałem przez 5 latek a jeździłem z takiej wioski jak ślask a dokładnie zabrze, świetni ludzie, świetne miasto, łza mi sie zawsze kręci jak widze rejestracje EL na drodze, a teraz mieszkam juz na stałe w gdyni i jest jeszcze lepiej, pozdrawiam wszystkich włodzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Łódź 20.02.07, 21:12 Już kiedyś to gdzieś pisałem... mnie Łódź kojarzy się paragonem... który znalazłem w pomidorówce zjadanej w barze mlecznym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: Łódź IP: *.chello.pl 21.02.07, 13:33 przedewszystkim z parkiem bałuckim i piotrkowską. pracowałam tam 4 m-ce i mam duży sentyment do tego miasta :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali g Re: Łódź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:32 Z napisami ŁKS Jude na każdym możliwym kawałeczku wolnego miejsca na murze.W inych wersjach też są,z bardziej wzniosłych :Historia nie kłamie - ŁKS Jude. Łódź jest brzydka - oczywiście nie tylko ze względu na te napisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Łódź IP: *.ds5.univ.gda.pl 24.02.07, 02:36 z Davidem Lynchem przy okazji jego częstych wizyt w Łodzi a takze z piłka nożna-widzew łodz i łks łodz, no i oczyywscie piotrkowska, akiedys parada równosci ale zdaje sie to kropiwnicki zlikwidował, to wszystko:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Łódź IP: *.ds5.univ.gda.pl 24.02.07, 02:39 jeszcze dodam , ze czesto koajrzy mi sie łodz ze smiesznie małym, nie adkewatnym do liczby ludnosci lotniskiem barlinek Odpowiedz Link Zgłoś
c.kapturek Re: Łódź 24.02.07, 09:47 nie miałam okazji być, ale kojarzy się mi z określeniem hollyłódź:D wychodze z założenia, że każde miasto jest atrakcyjne, a każdy region naszego kraju ma czym się chwalić. może kiedyś tam wpadne;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Łódź IP: *.chello.pl 25.02.07, 00:02 A mi sie kojarzy z całą serią przygód Adama Miaułczyńskiego, czyli Nic Śmiesznego, Dzień Świra, Ajlawju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crowder Re: Łódź IP: *.centertel.pl 02.03.07, 00:56 a mi się kojarzy z pawulonem i kapelą COMA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiona Re: Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:27 a mi z Tuszynem,handlem ciuchami,napalonymi,śliniącymi się cwaniaczkami a'la biznesmenami, którzy je tam sprzedają...brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Łódź IP: 217.153.221.* 07.03.07, 10:35 przez całą podstawówkę jeździłem do Łodzi na wakacje do babci. Stąd sentyment. Macie świetne stare kamienice w centrum i nie mówię tylko o Petrynie, ale także o takich ulicach jak np. Nawrot. Prawie każda po renowacji i podświetleniu nadaje się na hotel lub po prostu ekskluzywną mieszkaniówkę. W Gdańsku, skąd jestem i skąd piszę, takich kamienic raczej się nie znajdzie. Poza tym Łódx kojarzy mi się z dworcem Kaliskim i cmentarzem żydowskim, a także Bałutami. Z racji rodzinnych także z cmentarzem na Dołach, i tu ciekawostka, groby w Łodzi są znacznie gęściej ustawiane niż w Gdańsku. pozdrawiam serdecznie Michał - Gdańsk Zaspa. Odpowiedz Link Zgłoś