Dodaj do ulubionych

Patriotka Elkzbieta z Toronto

IP: *.gen.twtelecom.net 06.07.03, 15:55
Patriotka Elka z Toronto nieszczesna

Patriotka Elka z Toronto nieszczesna
tak te Ojczyzne kocha,ze prawdziwa kleska
Wrogami straszy, potrzasa kosa
Rogatywke zaklada, przez pola mknie boso
Ocean zlowrozbny przelatuje ptakiem
By ja ratowac razem z Mundkiem Wrzodakiem
Ojca dyrektora bierze tu na swiadka
Zagubiona w Kandzie jakby malolatka
Niewdzieczni rodacy smieja sie z niej wielce
jak po rodzimej zubrowki butelce
Ona na te ich kpiny az z Kanady leje
I na objecie LPRu wladzy w kraju ma nadzieje
Moglaby zostac w nim ministrem od rozanca
I potrzasac nim jak mieczem Zbyszko z Bogdanca
Lub wypalac jak Jurandowi oczy glupim rodakom
Co to mozgi lekkie, podobne maja ptakom
Ona wie co mowi, Ojczyzna jest w biedzie
I bez LPR najwyzej do g... zajedzie

Obserwuj wątek
    • Gość: re-posta Re: Patriotka Elzbieta Gawlas z Toronto IP: *.Red-81-35-184.pooles.rima-tde.net 06.07.03, 18:17
      Gawlas, ja ci Gawlas
      w Gawlasinym polu.
      Kiej ty mi tu wlazł?
      Spieprzaj stąd, głupolu!
    • Gość: LPRowczyk zapolujmy na gawlasa IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 06.07.03, 23:47
      Hej, to były czasy,
      gdy nam po błoniach hasały gawlasy...
      Uwalić gawlasa, to rzecz cudowna-
      i choć gawlas to nie zwierzyna łowna-
      to w kolekcji każdy chce go mieć;
      będziesz panisko, już nie cieć!
      Póki się ostatni plącze okaz,
      wołam:zapolujmy, bracia, wraz!
      A gdzież nasz cel?!? - On to
      właśnie się wypasa w sąsiednim Toronto!
      • Gość: Elzbieta Re: zapolujmy na gawlasa IP: *.gen.twtelecom.net 07.07.03, 00:06
        Zadnej ja pociechy nie miala hopsasa
        Zadnej ja pociechy nie miala z Gawlasa
        Gawlas mnie nie lubil
        Tylko raz poczubil
        Zaraz jakzem sprokreowala
        Tom Gawlasa nie widziala
        Oj dana, moja dana
        • Gość: Elzbieta Gawlas Temat IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.07.03, 03:45
          Temat: Juz 80 lat i wciaz bohater :(
          Autor: Anna Kozlowska (Ottawa-HSE-ppp3654003.sympatico.ca)
          Data: 07.07.03 03:09

Luuuudzie, zolnierze i nie tylko!

Czy wam calkiem rozum odjelo???????
          Myslalam, ze tylko otumaniony narod rosyjski, w ktorym co drugi donosil na
          przyjaciela, sasiada, matke, brata, kolege z pracy itd. - mogl uznac pare
          miesiecy temu, ze Stalin to bohater i dobrze sie kojarzy - ogromny procent
          tych bylych donosicieli i ich spadkobiercow chwali Stalina - i nie mozna sie
          dziwic. Wystepujac przeciwko zbrodniarzowi, dla ktorego sie odwalalo robote -
          wystepuje sie przeciwko sobie.

Ale w Polsce? Jaruzelski bohaterem? Chyba tylko w horrorze dla satanistow albo
          w epopei o zdrajcach wlasnego narodu moze wystapic jako bohater.

Jakze latwo jest zapominac o nadziejach, ktorymi zyla wiekszosc Polakow w 81
          r. zamordowanych przez tego rzekomego patriote sluzacego najwiekszym wrogom
          Polski. Ten wasz bohater pogwalcil wielokrotnie prawo polskie i
          miedzynarodowe, pogwalcil honor polskiego zolnierza, zadal cios bezbronnym
          cywilom chcacym zyc godnie w wolnym wlasnym kraju.

Premier, I sekretarz komunistycznej partii z mocodawcami w Moskwie, minister
          obrony narodowej, czlonek Biura Politycznego, wodz WRON - cale narecze
          odpowiedzialnych stolkow - lamanie prawa nalezy pomnozyc przez ilosc tych
          funkcji. W USA skazaliby go na zastrzyk fenolu w serce za zdrade lub na 1000
          lat wiezienia .

W Polsce nie bylo sadu, ktory przynajmniej zdegradowalby go do stopnia
          szeregowego za wypowiedzenie wojny wlasnemu narodowi niezgodnie z konstytucja.
          Towarzyszowi nie mogl spasc wlas z glowy - partia dopilnowala. Zbrodniarze
          sadowi tez siebie sami nie chcieli ukarac za rozliczne zbrodnie popelniane
          przez dziesieciolecia - dlatego wciaz mamy fikcje a nie wymiar
          sprawiedliwosci. Po tym wszystkim zostal prezydentem - gdzie odrobina godnosci
          i wstydu?

Zdrada czesci opozycji dogadujacej sie z partia jeszcze przed Magdalenka,
          wielkie oszustwo i manipulacja okraglego stolu, ktore doprowadzilo do
          bezkarnosci zdrajcow i dobicia polskiej gospodarki to tez efekty ciezkich
          zaslug waszego idola.

Dzieki towarzyszom i spolce mozecie dzisiaj wychwalac kryminaliste. Polska
          nigdy nie odzyskala niepodleglosci, nigdy ci, ktorzy walczyli o wolnosc i nie
          dali sie przekupic kolorowymi paciorkami i nigdy oni nie zostali dopuszczeni
          do wladzy. Wiekszosc tych najwartosciowszych i wyksztalconych zostala
          wypedzona z Polski. To wcia skuteczne te hitlerowskie i stalinowskie metody
          socjalizmu - przetrzebic inteligencje a reszte zastraszyc lub przekupic
          marchewka.

To nieprawda, ze ofiar bylo malo. Ofiara jest ogromna i nie do powetowania -
          jak niepowtarzalne jest zycie ludzkie. Kazdy, kto czul sie zdradzony, nie
          liczac tych co zostali uwiezieni wbrew prawu, nie mowiac juz o katowanych i
          zabitych - jest ofiara.

Malo tego - sukces w referendum z uprzednia wyprzedaza majatku i ruina
          polskiej gospodarki - prowadzace do utraty suwerennosci politycznej i
          gospodarczej Polski - to sa wszystko owoce pracy generalow, ich
          sprzymierzencow, suflerow i klakierow.

Bohaterow stwarza okreslona sytuacja. Jaruzelski nie dzialal sam ale mial
          kilka stanowisk i ogrom wladzy. Bylby bohaterem gdyby bronil ojczyzny nie
          zapominajac o honorze. Czasem warto przelac krew dla obrony prawdy i honoru
          swojego narodu.
          Ale to juz inna historia.

Mam nadzieje, ze doczekam w koncu rozliczenia zbrodniarzy. Mam nadzieje, ze
          beda zyc cichutko, skromniutko pozbawieni czci, tak jak pozbawili miliony
          ludzi prawa do zycia w wolnosci, sprawiedliwosci i wzglednym dostatku.

Brzydze sie waszymi bohaterami a za was z klapkami na oczach i wata w uszach -
          wstyd mi. Czy mam prawo tak mowic do entuzjastow Jaruzelskiego?
          Mam - wiem co zrobil Jaruzelski - dokladnie pamietam - bo zrobil to mnie, moim
          przyjaciolom i rodzinie. Fakt, ze niektorzy juz to przeboleli i zapomnieli o
          co nam szlo. Ich problem. Moim jest to, ze nie moge zapomniec i przebaczyc.
          Czekam wciaz na dzialanie sadu - jestem przeciwko wymierzaniu sprawiedliwosci
          przez zdesperowanych samobojcow przy milczacej aprobacie zla przez
          zdemoralizowanych wielkich tego swiata.

Korzystam z prawa do wypowiadania tego co mysle. Skoro niektorym z was nie
          drzy reka przy klawiszowaniu peanow na czesc zbrodniarza - ja mam prawo ostro
          zaprotestowac jako strona skrzywdzona, ktora bezskutecznie czeka na uznanie
          komunizmu za formacje zbrodnicza, a jego wyznawcow i wykonawcow - za winnych
          zbrodni ludobojstwa. Ponad 100 milionow ofiar na calym swiecie tez na to
          czeka. To nie krasnoludki ciemiezyly i mordowaly. To tacy rozni obsypani
          medalami generalowie i sekretarze. W Chinach i gdzies tam jeszcze robia to do
          dzisiaj. Wasz bohater jest jednym z nich.

PS. Pozdrawiam wszystkich, ktorzy nie dali sie omamic jedynie slusznym mediom
          i propagandzie i chociaz w czesci sie ze mna zgadzaja.
          Specjalne serdecznosci dla Pani Eli Gawlas, ktora mi przyslala kopie pierwszej
          wypowiedzi. Pani Elu, wiem, ze przynajmniej Pani mnie rozumie. Prosze czasem
          mi podeslac cos bardziej optymistycznego.

Polskim zolnierzom zycze szczesliwego powrotu do ich domow. Wiem, ze moze byc
          roznie. Zycze Wam dobrych zarobkow w Polsce i szacunku spoleczenstwa dla
          Waszych wodzow. Wszystkim i sobie tez - zycze ukrecenia lba korupcji i wlania
          nadziei w watpiace polskie serca. Tych szczesliwych i pelnych sukcesu jest
          garstka.

Polska Zbrojna Dyskusja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka