Dodaj do ulubionych

Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!!

10.10.07, 18:06
Liczyłam na sklep na poziomie "Piotra i Pawła". Wyszłam zaszokowana
in minus.
Asortyment - zwykłe Tesco + dziesięc procent towaru nie tyle
luksusowego, co ze snobistycznym zadęciem, przez co:
- zwykłe marki są ze 20-30 % droższe, niż gdzie indziej;
- pomiędzy 5 rodzajami np. muesli po 4-5 zł stoją jedne po 16,95
(kupi babcia bez okularów).
- obeschnięte wędliny, sałatki z grubą skorupą zaschniętego
majonezu, smętny garmaż wywracany na piątą stronę. Najlepsze były
trzy tace naleśników, pamietających chyba otwarcie sklepu - zźółkłe,
powywijane i POPĘKANE ze starości. błeee.
Stoisko z "Przysmakami z Krakowa" puste - zero obsługi, za to
okrawki wędlin leżą na papierze koło patery z andrutami. Obsługa
zresztą, przeważnie, na widok klienta zwiewa, gdzie pieprz rośnie.
Krojony chleb na wagę - cztery kromki 2,00 zł (tak równo ,00, jak w
aptece).Na paragonie zamazana cena jednostkowa i waga. Zapadnięte
ciastka francuskie, odgrzewane nie wiadomo kiedy, ze trzy rodzaje
innych ciastek z wieśniackim, sztucznym kremem. Groza!!!
Już myślałam, że gorzej, niż w Elei być nie może, ale genius loci
zadziałał z całą mocą.
Obserwuj wątek
    • Gość: ffff Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.10.07, 20:13
      bardzo fajny sklep miły personel dużo kopert dla niepełnosprawnych
      nie zmeczyłem sie po zakupach w almie i przestań pisac bzdury super
      sklep
      • Gość: Joooooo Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.st.vc.shawcable.net 10.10.07, 21:23
        Ty chyba w tym -CHLAMIE-pracujesz?????
        • beti1857 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 10.12.08, 18:48
          Gość portalu: Joooooo napisał(a):

> Ty chyba w tym -CHLAMIE-pracujesz?????
          co ty wogole piszesz ty masz mozg
          • Gość: beti1857 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 81.190.13.* 13.04.09, 15:57
            a ty masz mozg ...a ty pewnie siedzisz w domu ,,,co ..........
      • Gość: Czeslaw Zaplesniale parówki "wienerki" IP: *.171.184.190.static.crowley.pl 11.03.09, 12:11
        Bylem tam jakis czas temu. Tez mi sie wydało ze wszystko obeschniete, ale mimo
        wszystko mi sie podobalo. Wychodzac wrzucilem do koszyka parowki "wienerki" - z
        tych raczej droższych. Stałem do kasy i z nudów czytałem skład i nagle szok: w
        srodku na parówkach zielona pleśń!!!
        A co na to personel? Uciekał. Ja im pokazuje te plesn, a baba z glupia mina mnie
        pyta co ma z tym zrobic? Ona mnie pyta: ma zawolac kierownika? Poszedlem sobie i
        wiecej nie przyjde. Brrr
        • Gość: ewa Re: Zaplesniale parówki "wienerki" IP: *.chello.pl 20.03.09, 19:16
          niestety wielokrotnie natrafiałam tam na przeterminowane produkty, za pierwszym razem mnie to zaskoczyło bo spodziewałam się jednak jakiegoś poziomu po tym sklepie, potem okazało się że przy każdych zakupach natrafiałam na rzecz przeterminowaną lub normalnie zieloną od pleśni. rekord to szynka w plastrach w opakowaniu przeterminowana o miesiąc! mimo wszystko robię tam czasami zakupy bo mają niektóre towary, które gdzie indziej są niedostępne. jeżeli się nie poprawią to zgłoszę to w końcu do sanepidu, może po kontroli bardziej się przyłożą.
          • Gość: marta Re: Zaplesniale parówki "wienerki" IP: *.gprs.plus.pl 22.03.09, 17:55
            Boże co tu wypisują za głupoty!
            suoer wypasiony sklep z uprzejmą załogą!
            chodze i będę tam chodziła.i koniec!
            • Gość: ewa Re: Zaplesniale parówki "wienerki" IP: *.chello.pl 25.03.09, 14:26
              Fajnie że masz takie nieograniczone zaufanie do almy, prędzej czy później twój żołądek ci się za to odwdzięczy :). Tak jak pisałam chodzę tam bo niektóre rzeczy są dostępne tylko w almie, ale przekonałam się, że nie jest to taki luksusowy sklep za jaki chcieliby uchodzić, bo wówczas przeterminowane i zielone od pleśni produkty nie leżałyby ot tak sobie na półkach.
            • Gość: Kaspin Re: Zaplesniale parówki "wienerki" IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 10:04
              No to niech pani chodzi :) najlepiej na Żurawiej :) -a swoją drogą radzę też pójść do logopedy albo uważać na pisownię :)
              • filut Re: Zaplesniale parówki "wienerki" 29.02.12, 10:52
                Co logopeda ma wspólnego z pisownią??
                Bendem wdzienczny za informacje :P
          • Gość: weronika bom Re: Zaplesniale parĂłwki "wienerki" IP: 217.116.110.* 24.03.09, 14:55
            jaki szef taki towar.
            zamiast placic pracownikom bedzie placil odpowiednim sluzbom.
            a te... mysle ze zrobia porzadek.
            PIP tez zrobi co do nich nalezy.
            pozdro
      • Gość: Tiamat Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 15:59
        Kapusta kiszona otwarta dla każdego! Każdy może napluć,pomijając
        bakterie wkładane na każdej ręce do środka beczki.A co na to
        SANEPID? Jest to niestety skandaliczne! Sałatki jarzynowe stare i o
        dziwnym smaku - niczym pozlepiane klejem.Obrzydliwe!!! Kury
        pieczone, w środku surowe, z resztkami piór w skrzydłach. Karkowka
        pieczona jaką kupiłam na święta - cuchąca! Warzywa w opłakanym
        stanie, często gnijące.Chleb z dodatkiem gumy arabskiej.Obsługa -
        niektórzy sprzedawcy są oburzeni gdy się im mówi, że pączków na
        wodzie się nie smaży.Sklep duży, na modłę amerykańską,ładnie
        zaprojektowany, ale czy towar jest delikatesowy? Bo ceny- tak!
        Jeśli chodzi o to kto pisze bzdury należy patrzeć od strony
        podniebienia.
    • dalenne Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 11.10.07, 11:49
      Hmmm, a ja odniosłam zupełnie inne wrażenie.
      Czysto, schludnie i świeżo. Dużo produktów, z którymi wcześniej się
      nie spotkałam.
      Ceny? Porównywalne do Bomi.
      Chyba trochę przesadzasz...
      • Gość: klientka Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 12.10.07, 22:03
        a ja tam byłam i mogę śmiało powiedzieć , że takiego sklepu w naszym
        mieście nie ma , czysto , meble o jakich konkurencja może tylko
        pomarzyć , a produkty które kupiłam bardzo smaczne , wydaje mi
        się , że ten wpis z początku zrobiła konkurencja , ale cóż skoro nie
        może wygrać jakością obsługi i towaru , to pozostaje tylko taka
        forma walki o klienta , ja już wybrałam i wiele moich znaJomych
        także, SZCZERZE POLECAM TEN SKLEP , BO WARTO !!!!!!!!
        • Gość: anty-portu nia Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.gdynia.mm.pl 13.10.07, 22:45
          nooo sądzac po obelgach ze strony Port-uni to samo przez sie rozumiem że w pocie
          takie warunki ale nie każdemu dane jak widac. Jak sie nie podoba to tam nie
          musisz robić zakupow swoją drogą dla Ciebie i tak za drogo jak widać najlepiej
          jak by wszystkie te rzeczy o ktorych piszesz za darmo Tobie oddali wtedy pewnie
          super opis by widniał zamiasttych bzdur co nawypisywałaś idź do biedronki lub
          lidla tam są same swiezynki...
          • Gość: DUDI Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 217.97.128.* 02.08.08, 13:07
            TO ZDECYDOWANIE NAJLADNIEJSZY SKLEP W TROJMIESCIE !
        • beti1857 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 10.12.08, 18:52
          ja tez polecam delikatesy ALMA to najladniejszy sklep w
          trojmiescie.a kto mysli inaczej to niech chodzi do Biedronki albo do
          innych sklepow w stylu np;tesco,lidl,real.i.t.p.zreszta takim to
          nigdy nie dogodzisz.....milych zakupow w BIEDRONCE...
        • Gość: ja? Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.dynamic.mm.pl 21.08.12, 13:03
          Jeśli tam jest Pocky to nie obchodzi mnie jaki wystrój tam zastanę. :) To jedyna rzecz, którą stamtąd chcę, bo nie ma jej nigdzie indziej.
      • Gość: Tomek Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.limes.com.pl 31.07.08, 21:41
        ALMA-SOPOT Bardzo ladnie zrobione,czysciutko i ogolnie milo,niestety
        porazaja ceny !!! Nie zebym nalezal do biednych ale ceny wziete z
        kosmosu !! Rozumiem ze inwestycja musi sie zwrocic ale czyba nie
        tedy droga,bo kto bedzie chcial tam przyjezdzac jak na przyklad na
        wlasnym osiedlu w Sopocie ceny sa srednio 20% nizsze ?? Bylem tam w
        poniedzialek i niestety tylko kilka osob na krzyz,to o czyms
        swiadczy.
        • Gość: klient Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 213.25.101.* 01.08.08, 21:12
          Jak na Sopot , to ceny nawet nie najgorsze,wreszcie jest w Sopocie sklep z
          prawdziwego zdarzenia.
        • Gość: Wojtek Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 10.08.08, 18:08
          Jak ktoś ma " własne osiedle " to niech nie klepie bzdur na temat
          innych sklepów. Nie wiem jakie są ceny na twoim osobistym osiedlu
          ale w wielu sklepach sopockich ceny są dużo wyższe, nikt nikogo nie
          zmusza ,klienci mają wybór towarów od cen niższych do artykułów z
          górnej półki cenowej, przecież każdy ma wolny wybór....a o
          frekwencje nie musisz się martwić..Jestem częstym klientem Almy i
          widzę ile osób przychodzi...nie jeden sklep chciałby mieć tylu
          klientów.Tak ja jak i wielu moich znajomych bardzo jesteśmy
          zadowoleni z tego że po długim czasie mamy w Sopocie super
          sklep.Alma to prawdziwe Delikatesy a nie jakiś stragan.....
          • Gość: Matylda Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.static.hnet.pl 28.08.08, 19:26
            Jestem stałą klientką tego jakże pięknego sklepu delikatesów gdzie
            robienie zakupów jest wielką przyjemnością.Ale robiąc przez ostatnie
            kilka dni zakupy jestem narażona na coraz większą stratę
            czasu,zatrważające jest to że z dnia na dzień stoję coraz dłuzej w
            kolejkach a to po mięso a to za wędliną a to za pieczywem a to na
            pułkach coraz większe braki podstawowych produktów i jakby obsługi
            nie było wcale bo prawie nie widac pracowników .Coś mi sie zdaje ze
            te piekne delikatesy stracą we mnie i wielu moich znajomych
            klientów.Jakze szybko sprowadzono mnie i moich znajomych na
            ziemie ,dyrekcji gratuluje dobrego samopoczucia
            • Gość: michał Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 217.97.128.* 01.09.08, 10:45
              NIE PRAWDA!!!!OBSŁUGA JEST MIŁA SPRAWNA I SZYBKA!SKLEP PIĘKNY MOŻNA
              TAM KUPIĆ WSZYSTKO NO PRAWIE WSZYSTKO!!!!!!!!POLECAM WSZYSTKIM
              GORĄCO!CHYBA ZE KOMUŚ SIE ELEA BARDZIEJ PODOBAŁA?!?ZAWSZE JEST
              ALTERNATYWA ...BIEDRONKA!
              • Gość: Greg Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 213.25.101.* 01.09.08, 11:10
                Na razie jest dobrze , tylko tak trzymać. Tylko otwórzcie wreszcie Gdańsk , bo
                nie chce mi sie dojeżdżać
                • Gość: klient Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 01.09.08, 22:46
                  byłem dzisiaj wieczorem , czysto , co chciałem to kupiłem , dobrze
                  że w Sopocie jest taki sklep , a jak będzie czynna góra to może
                  okolica ożyje wieczorem. A wiadomo co tam będzie , bo widziałem
                  tylko reklamę CCC i Rossmana ?
                • funia82 Re: Delikatesy Alma w Sopocie 28.12.08, 18:54
                  niech p. Sasin zatrudni osoby do pracy bo jest za mało pracowników.
                  a szczególnie na spożywce nabiale i alkoholu.!!!!!!
                • klient90 Re: Delikatesy Alma w Sopocie 14.01.09, 21:55
                  a myslicie ze jak otworzą Alme w Gdansku to bedzie lepiej niz w
                  Sopocie????!!!! tez bedzie bajzel. ale moze zatródnią wiecej osób i
                  bedzie mozna spokojnie chodzic na przerwy.nie tak jak w sopocie.!!!!
                  ROZMAWIAM Z LUDZMI PRACUJACYMI W SKLEPIE JESTEM BARDZO CZESTY
                  GOSCIEM , TO JEST PRZESADA ZEBY KASJERKA NP. Z MONOPOLU NIE MOGŁA
                  ISC NA PRZERWE BO NIE MA KTO JA ZMIENIC. A DYREKTOR NIC Z TEGO NIE
                  ROBI,- A MOZE NIE DOSZŁO TO DO NIEGO. A MOZE TERAZ PRZECZYTA I COS Z
                  TYM ZROBI. ALE P.KIEROWNIK WIDAC RÓWNIZ ZE NIC Z TEGO NIE ROBI. BO
                  PO CO WYSTARCZY ZE ONI SOBIE POSIEDZA W TYCH SWOICH BIURACH I WYPIJA
                  KAWKE. POGADAJA SOBIE POSMIEJA SIE ITD. ZAL MI TYCH PRACOWNIKÓW.
                  PRZYNAJMNIEJ SA BARDZO UPRZEJMI DLA KLIENTÓW.
              • Gość: zupa_szczwiowa Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 19:37

> NIE PRAWDA!!!!OBSŁUGA JEST MIŁA SPRAWNA I SZYBKA!SKLEP PIĘKNY MOŻNA
                > TAM KUPIĆ WSZYSTKO NO PRAWIE WSZYSTKO!!!!!!!!POLECAM WSZYSTKIM
                > GORĄCO!CHYBA ZE KOMUŚ SIE ELEA BARDZIEJ PODOBAŁA?!?ZAWSZE JEST
                > ALTERNATYWA ...BIEDRONKA
                ------------------------
                O której obsłudze piszesz? Tych dwóch paniach," na kasie",do których ustawiają
                się długie kolejki,a których najważniejszym zadaniem jest dowiedzenie się,czy
                masz "kartę konesera",czy "wykładowcach" towarów,tarasujących przejścia paletami
                jak w jakiejś hurtowni? Dział warzyw z mocno podsuszonym towarem - który nie
                został sprzedany wcześniej,bo nikt nie pomyślał,aby radykalnie obniżyć
                ceny,pojemniki z malinami które obsiadły stada muszek - z ryzykiem,że pod spodem
                są spleśniałe ( trafiły mi się) Szczątkowy dział ze świeżymi z nazwy rybami -
                jest niestety pod każdym względem gorszy niż wcześniej w Elei,nie wspominając
                Billi. Więc miejscami - nie licząc cen,oczywiście-sklep ten przypomina Biedronkę.

• Gość: anastazja Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 08.10.08, 16:43
              tak sa kolejki ponieważ brakuje pracowników,a trzeba biegac po wielu
              i pomagac bo sie nie wyrabiaja,a dyrektor zamiast zatrudniac jak
              najwiecej osób to chodzą i obserwuja czy towaru nie brakuje,i nie
              zdaje sobie sprawy że nie można sie rozdwoic i rózne stoiska
              obsługiwac
          • Gość: Minerwa Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.static.hnet.pl 10.09.08, 19:48
            Zgadzam sie ,ale teraz w Sopocie to totalne dziadostwo chyba
            pomyśleli że złapali idiotów w swoje sidła,nic z tego ostatnio
            kupowałam wędlinę to mi pokrojono ze az mną zatrzęsło a poukładano
            jak gwożdzie w sklepie zelaznym za przeproszeniem ,a najgorsze sa te
            palety krypto ozdobne już kilkakrotnie b boleśnie się w nie
            udeżyłam,pomimo moich skarg dalej stoją i sa zagrożeniem dla
            klientów waszego śmiesznego sklepu chyba muszę to zgłosić gdzie
            należy .Z całą stanowczoscia odradzam robienie tam zakupów!!!!!
            • Gość: Fifi Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.centertel.pl 17.09.08, 19:49
              Po raz kolejny robiąc zakupy w Almie Sopot trafił mnie szl...., wiem, że około
              godziny 18 kierownictwo jest już dawno w domu, ale chyba ktoś tam
              rządzi....stoisko z pieczywem przez 5 minut nikogo nie ma... wreszcie zjawia się
              pani... poproszę chleb farmerski - nie ma, jak to nie ma przecież jest w gazetce
              promocyjnej-nie ma, ale za to jest chleb pasterski- też w promocji...stoisko z
              wędlinami kolejka 5 osób, postanawiam nie tracić kolejnych 15 minut... idę po
              wędliny pakowane, a tu niespodzianka w delikatesach 5 rodzajów wędlin....w
              miejscu promocyjnego soku Vitaminka cichaczem stoi sok karotka, cóż ślepy
              kupi.Czas kończyć zakupy, jeszcze tylko ser żółty najlepiej promocyjny...
              gouda-niet, gazda z dziurami-niet, salami-niet i na stoisku też nikogo niet.
              Dobrze, że chociaż panie na kasie jako jedyne z całego personelu są miłe,
              pozostali chyba są tam za karę. Wiem jakie będa komentarze - mogę robić zakupy
              gdzie indziej, racja dzisiaj je zakończyłem w innych sopockich delikatesach. Mam
              nadzieję, że kierownictwo sopockiej Almy weżmie sobie to do serca i nie
              potraktuje mnie jak pieniacza tylko stroskanego klienta.
              • Gość: klient Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 23.09.08, 21:11
                plusy: czysto , duży wybór, miłe kasjerki , świeżo, piekarnia
                minusy: po co góra jak nieczynna , biuro gdzie załatwiani są klienci
                pod schodami!!!!!! (ewenement), trochę drogo - szczególnie słodycze.

• Gość: Matylda Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.static.hnet.pl 24.09.08, 18:20
                  plusy:czysto i owszem,duży wybór i owszem,miłe kasjerki tak,ładny
                  wystrój i tu się kończą plusy-czy świeżo?śmierdzące parówki z
                  kredensu,obślizgłe wędliny ,i odpychające popękane pierogi i ten
                  boczek koło rożna to już zgroza!!!!zwłaszcza ok gdz 19 sprawdzcie
                  sami jak nie wierzycie,i te wikelkie kolejki za wszystkim co musi
                  być podane przez sprzedawcę(koszmar).I czego więcej jest_ + czy - ja
                  już tam poprostu nie kupuję wolę zdecydowanie BOMI
                  • Gość: klient Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 213.25.101.* 01.10.08, 09:06
                    dobrze że w Sopocie jest taki sklep , przynajmniej nie trzeba po wszystko jechac
                    do Gdańska. Zakupy robi się fajnie . Cenowo -mogłoby byc taniej , ale
                    przynajmniej duzy wybór
              • Gość: Anastazja Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 07.10.08, 06:02
                Pracownicy sa za kare bo mało zarabiaja i jest naprawde ciezko,bylam
                1 dzien w pracy,i zrezygnowalam rygor jak w obozie,nie mozna nawet
                chwile postac bez ruchu bo jakis palant zwraca zaraz uwage,a zarobki
                mialy byc wyzsze niz potem sie dowiedzialam,tragedia.
            • Gość: gosc Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 213.25.101.* 21.02.09, 20:48
              zal mi cie kobietojak nie umiesz chodzic
        • Gość: Matylda Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.static.hnet.pl 10.09.08, 16:00
          Tam się zaczyna robić druga Biedronka (nie ubliżając tej firmie)
          pracowników prawie nie widać na sklepie ,a ci co są to chyba wzięci
          z kosmosu nie potrafią nawet wędliny ukroic pełno pustych
          pułek ,pełne tylko z bardzo drogimi towarami,moja noga juz tam nigdy
          nie postanie!!!!Całkowicie odradzam odwiedziny w tym koszmarnym
          sklepie ,który ma czelność nazywać się <<delikatesami<<
          • Gość: Jurek Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! -Sopot IP: 213.25.101.* 13.09.08, 14:28
            Bylem dzisiaj pierwszy raz i nie narzekam, no może za duży tłok przy
            degustacjach , że nie mozna przejść z wózkiem , ale pracownicy mogliby byc
            szybsi , widac że krotko pracuja . co do świeżości -brak zastrzezeń
            Nie rozumiem tylko wpisów "jak w Biedronce " itp.Sam pracowałem 15 lat w handlu
            i wiem że to cięzka i mało płatna praca . Albo wpisuja sie byli pracownicy, albo
            konkurencja. Jak ci nie pasuje , to nie chodż tam , idz do osiedlowego tam
            pewnie masz wiekszy wybór , i może na zeszyt coś dadzą .... .Wieczny kraj
            malkontentów - szkoda gadać
            • Gość: ala Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! -Sopot IP: *.chello.pl 07.10.08, 06:16
              Jak maja byc szybsi skoro i tak musza na pare stoisk naraz
              obslugiwac,zastanów sie co piszesz
            • Gość: LOL Jurek, zmiem IP IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.11, 10:53
              Bo to IP to jest IP Almy.
          • Gość: PP Re: Delikatesy Alma w Gdyni IP: *.centertel.pl 04.10.08, 21:10
            Masakra dla złośliwych analfabetów*( czyt.Matylda)*półka, półek, na półkach itd.
            Zakupy w Almie w Gdyni to czysta przyjemność, chciałem się skoncentrować na
            ocenie sklepu, ale jak czytam teksty typu "złośliwa klientka Matylda" to
            koncentruję się do jednego"Zakupy w Almie w Gdyni to czysta przyjemność". Mam
            tylko skromną nadzieję, że Matylda dotrzyma słowa i nie postawi swojej nogi w
            Almie w Gdyni. Jak się pisze, że pełno drogich towarów i zaczyna się robić druga
            Biedronka, to naprawdę ma się do czynienia z prawdziwym beztalenciem, ani
            klientem ani znawcą handlu. Po prostu pieniacz(ka).
            • Gość: Marek Re: Delikatesy Alma w Gdyni IP: *.chello.pl 05.10.08, 09:52
              no,no pojechałeś ładnie po "Matyldzie" , w Almie też robie zakupy
              (Gdynia , Sopot, Warszawa) I ......PODOBA MI SIĘ i koniec w tym
              temacie
            • beti1857 Re: Delikatesy Alma w Gdyni 10.12.08, 16:24
              podzielam twoje zdanie
            • beti1857 Re: Delikatesy Alma w Gdyni 10.12.08, 16:26
              delikatesy alma sa na bardzo dobrym poziomie.zakupy w almie to
              przyjemnosc
              • Gość: BW Re: Delikatesy Alma w Gdyni IP: *.miasto.gdynia.pl 23.12.08, 15:08
                szefostwo jak nas traktuje?
                dzis wigilia "sklepowa"
                zawolali tylko kierownikow wydzialow, rozdali se wina czy szampany,
                popili i sie rozeszli, gdzi? do domow.
                A pracownicy (uwaga po 1100zł) niech robia na nas dalej !!!
                Taka ta ALMA jest chciwa.
                Kupcy !!!
                nie myslcie, ze jest inaczej.
                Od strony pracownika to jest żenada !!!
                Jak pojdziesz na dzien urlopu nie planowanego (4 dni w roku na żądanie) to nie
                masz już 70zł PREMII
                tak !!!, tyle nasza premia wynosi
                Zaraz ktos powie - trzeba bylo sie uczyc !!!
                TAK trzeba bylo !!!
                Tyle mam do powiedzenia
                ALMA - Redłowo
          • Gość: Amy Re: Delikatesy Alma w Gdyni !!!!!!! IP: *.chello.pl 29.11.08, 15:56
            Sklep bardzo czysty, obsluga bardzo mila, szczególnie jedna pani
            przy surówkach;) raz tylko zdarzylo się czekać na obsluge 2 minuty,
            towar świezy, pyszny. Polecam.
    • Gość: kj Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.eranet.pl 16.10.07, 19:47
      Gó... prawda takiego sklepu w woj.pomorskim nie ma!!!!jest the
      best!!!!!!
    • c.kapturek Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 17.10.07, 00:03
      Ludzie dajcie spokój,
      niech kazdy kupuje gdzie mu sie podoba:)
    • portunia No cóż, debeściaki, 17.10.07, 11:43
      piszecie jak jest super i full wypas,ale bez żadnych konkretów. A
      moje zarzuty były całkiem konkretne.

Jeżeli po moim poście ktoś dopilnuje, żeby na stoisku garmażeryjnym
      nie straszyły popękane ze starości naleśniki i zwinięte w trąbkę
      kotlety, żeby leniwa panna nie kładła resztek wędlin na papierze o
      10 cm od patery z ciastkami (kiełbasa nie będzie pachnieć cukrem,
      ale czym będą pachnieć ciastka...), a na stoisku z pieczywem
      wyczyszczą sobie drukarkę i będą drukować czytelne paragony - to już
      będzie początek sukcesu.
      • Gość: obserwator Re: No cóż, debeściaki, IP: *.chello.pl 19.10.07, 21:58
        moja droga Portunio (lub mój drogi?) silisz się na obiektywność , a
        tak naprawdę "żenisz kity" aż miło , dosyć często jestem w tym
        markecie , bo mieszkam wyżej sklepu i nie widziałem aby papier z
        wędlinami leżał obok ciast , a jak ci zależy aby uważano Cię za
        wnikliwego obserwatora , to zapraszam do innej sieci znanych
        delikatesów (której nazwy nie wymienię, a chodziłem tam co tydzień
        przez dwa lata) , tam będziesz mieć pole do popisów , brak towaru ,
        mało pracowników , szaro i buro.
        A sklep Alma , według mnie idzie w dobrym kierunku , wreszcie mamy
        alternatywę wśród delikatesów , a oto przecież chodzi , każdy kupuje
        tam , gdzie mu sie podoba ,jak dla mnie jest OK. i niech już tak
        pozostanie
        • Gość: jan pietrzak ale gdzie alma? IP: 217.172.227.* 17.11.07, 19:42
          a mozecie podac dokladne miejsce w ktorym jest ta nasza alma? bylem we
          wroclawskiej to mi szczeka opadla - bomi wysiada. miejmy nadzieje ze tu jest to
          samo. najbardziej nastawiam sie na dobre wedliny w sklad ktorych wchodzi mieso i
          sol. ktos probowal?
          • Gość: ziuta Re: ale gdzie alma? IP: *.chello.pl 17.11.07, 20:00
            Gdynia Redłowo vis a vis dawnych garaży zkm /Al.Zwycięstwa / za
            stacją benzynową Lotosu, duuuży budynek/wieżowiec/Allcon a parterowa
            dobudówka to właśnie Alma.Wędliny Krakowskiego Kredensu są naprawdę
            super a do tego prawdziwa owcza bryndza z pod Piwnicznej.....
            • Gość: klient Re: ale gdzie alma? IP: *.chello.pl 19.11.07, 20:11
              Krakowski Kredens rulez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Żarcie - gęba w niebie
          • Gość: anty-chemik Re: ale gdzie alma? - gdzie te wędliny? IP: 77.79.196.* 17.09.09, 13:56
            Alma ma bardzo ładne sklepy, zwłaszcza wrocławki market centralny robi wrażenie.

Co do produktów bywa różnie, a co do wędlin , to w naszym regionie polecam
            raczej szynkę rzymską ze Skiby, z produktów masowych jest najbardziej zbliżona
            do prawdziwej wędliny z wszystkich, które próbowałem.W składzie mięso i sól, bez
            glutaminianów (E621 obecne w 99% wędlin, z najgorszego ścierwa robi smakowy
            rarytas), i cena nie zabija. Na Ujeścisku jest sklep firmowy, niektóre
            pozostałe produkty też są ok.

Wędliny Krakowskiego kredensu pooglądałem, ale próbować już nie miałem ochoty.
            E621 kłuje w oczy w składzie, do tego prawdziwa wędlina nie ma prawa "płakać"
            białym niewiadomoczym (właściwie wiadomo, ale to już inna historia ;)

A szczerze, to polecam kupić ćwierćtuszkę niedużego świniaka (do 90 kg) w
            jakiejś niedużej ubojni i upiec sobie po kawałku z róznymi przyprawami (nie
            każdy ma dostęp do wędzarni). Pyszota za grosze, i z grubsza wiesz, co jesz (z
            grubsza, bo nie wiesz, co jadła świnka;)

Pozdrawiam
            anty-chemik
            • Gość: zibi_scj55 Re: ale gdzie alma? - gdzie te wędliny? IP: *.ip.netia.com.pl 28.09.09, 10:59
              Hura! Nareszcie ktoś z poczuciem smaku i dużym rozsądkiem.
              Sklep na Ujeścisku, w budynku sieciowego marketu (nie radzę kupować
              w samy markecie)stoisko mięsne Skiby, obok doskonałe wypieki Bagietki
              (obaj producenci z CHOJNIC!!!). Biała surowa - REWELACJA, GRUPA
              WĘDLIN Z nazwą CYGAŃSKA - DOSKONAŁA.
              Po mięso radzę pojechać na ryneczki (elbląska, oliwski).
              Elbląska - NAJTANIEJ i zawsze świeże.
              A tak z żalem. Kto tak naprawdę z pokolenia do 40 roku życia ma
              pojęcie o kupowaniu mięsa, czy trochę skomplikowanego kupowania
              wędlin?
      • Gość: ala Re: No cóż, debeściaki, IP: *.chello.pl 08.10.08, 16:36
        moze ta pani nie b yla leniwa tylko zmeczona bo w almie trzeba po
        wielu stanowiskach biegac tak dla twojej oceny pracownikow
    • Gość: kasia Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 11:34
      Mi też się nie poboda. Mały wybór porduktów, wszystko
      porozmieszczane w jakiś dziwny sposób - np ketchupy w lodówkach.
      Przy kasach bardzo mało miejsca na spakownaie zakupów przez te
      dziwaczne brami antykradzieżowe (jestem szczupła i raczej
      niewysoka). Obsługa ok.
      To był mój pierwszy i ostatni raz w Almie.
      • Gość: lee Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 21.11.07, 20:40
        piękny sklep,najładniejszy w Gdyni. Prawdziwe DelikatesY.
      • Gość: kasztan Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 22.11.07, 10:08
        A właśnie że jest o.k. towar wyeksponowany jest prawidlowo - w
        lodówkach są m.in. majonezy i inne sosy a nie ketchupy! Miejsca przy
        kasie jest dość wystarczy przejść przez bramkę i można spokojnie
        zapakować zakupy a jeżeli komuś jest za ciasno i za mało towaru - to
        LEĆ DO BIEDRONKI!
        • Gość: koneser Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 22.11.07, 16:36
          zgadzam się z przedmówcą , najlepszy sklep w 3-Mieście, reszta jest
          o lata świetlne z tyłu ,czekam tylko na Gdańsk , to będę miał
          bliżej z domu po zakupy. Duzo widziałem w swoim życiu , ale
          tak "wypasionego " sklepu -jeszcze nigdzie. Pozdrawiam , już prawie
          stały klient
          • Gość: nitta Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 12:12
            Raz kupiłam tam fajne i tanie muesli jakiejs firmy z Lublina. Minęło
            pare tygodni i poszłam do Almy drugi raz - niestety... Wszystkie
            półki zawalone nestle do wypęku, na jednej półce kilka pudełek z
            muesli po dwadzieścia parę złotych za 300 gram. Moich nie było
            (zanadto zwyczajne?).
            Ostatnio kupiłam litewski jogurt z razowym chlebem i bakaliami.
            Oczywiście nie ma - jogurty tylko te, co wszędzie, ale dużo droższe.

Lawinowo znika ciekawzy asortyment, jeśli producent nie zapełnia co
            najmniej całego dużego regału.

Panie z pieczywa tradycyjnie uciekają ze stoiska na widok klienta, a
            ciastka francuskie wyglądaja jak zelówki od wielokrotnego
            odgrzewania.
            • Gość: KASIA Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 21:40
              po pierwsze;nestle w/g umowy z kazda siecia ma 85% udzialu w
              segmencie
              po drugie .musli nie po 20 pare zlotych za 300 g. a po 16 to jest
              duza roznica

po trzecie-jogurty litewskie przyjezdzaja raz w tygodniu prosto z
              litwy i nie jest to zalezne od sklepu.

mysle ze sklep jest ok -napewno nie ma takiego w naszym regionie.
              DLA NIE ZADOWOLONYCH ZAWSZE ZOSTAJE BIEDRONKA!

BYWALCZYNI
          • Gość: skorpion Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 19:32
            To może jednak nie widziałeś dużo ;)
          • Gość: LOL^2 Ty tez zmien IP IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.11, 10:55
            I styl pisania bo *chello.pl to pijar Almy.
        • Gość: gosc Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.171.49.148.crowley.pl 03.02.08, 15:42
          Sklep jest ładny ,przestronny,ale ....to wszystko. DROGO!!! obsługa
          koszmar - kobiety tam pracujace ,z przypadku , a ich menager (?)
          opieprz.... ciągle cały personel. Chleb najdroższy w całym
          trójmiescie , a sa tam bochenki ,ktore sprzedaja TYLKO w całosci.
          Idiotyzm .
          • Gość: klient Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 06.02.08, 23:26
            do osoby piszącej wcześniej - co Ty bredzisz człowieku , dzisiaj
            kupiłem tam chleb na kromki , a ceny mięsa i drobiu niższe niż
            Realu , gdzie Ty miałeś oczy , jak juz musisz coś pisać to prosze
            pisz prawdę.Masz produkty z wyższej pólki i za te płacisz więcej co
            jest zrozumałe , a część produktów w cenach normalnych.Jak Ci drogo
            to idż do Biedronki , nikt nie broni , ale każdy kto ceni jakość
            woli zapłacic czasem więcej i zjeśc coś dobrego , komuna się
            skończyła i każdy może robić zakupy gdzie chce i jeść co chce , a co
            do personelu to mogę powiedzieć że pracują i widać ich pracę , bo
            dla mnie zwykłego klienta liczy się miła kasjerka i towar na
            regale , a towar jest , a skoro jest towar to znaczy że są
            pracownicy , a skoro są pracownicy to znaczy że chcą tam pracować .
            To chyba wystarczy za komentarz.
            • Gość: zaloz sie Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 13:21
              Jezeli za produkty z wyzszej polki place wiecej, to oznacza ze zwykle produkty
              kosztuja tak samo ? To ja zapraszam na zakupy do kaflandu np. I daje Ci glowe ze
              na kazdym towarze alma ma przebitke MINIMUM 10% wieksza od kauflandu. Wiec co ty
              mi tu gadasz o drogich artykulach z wyzszej polki.
              • Gość: Gdynianka Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 07.02.08, 22:15
                ja tam do kauflandu nie chodzę chociaż taniej , bo kradną na sklepie
                w biały dzień , a poza tym mały wybór , bo puste półki , ale fakt
                ceny niższe , w almie byłam raz i podobało mi się ,fajne towary
                których nigdzie nie widziałam , ale za daleko od domu
                • Gość: krzysztof Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.08, 03:01
                  Oj,a ja Alme polecam.
                  Przynajmniej wiem za co place.
                  Wole zaplacic wiecej a kupic 3 plasterki mniej niz cos co zepsuje
                  sie juz na drugi dzien.
                  • Gość: India Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 27.02.08, 16:51
                    Ja też polecam Almę .Obsługa bardzo miła!!!! towar bardzo dobry i
                    duży wybór
                    • Gość: lunia Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.171.49.149.crowley.pl 01.03.08, 08:12
                      a ja jestem za a nawet przeciw, obsługa miła-kto pamięta personel z Elei ten wie:), jedzenie przeważnie dobre, wędliny wyśmienite, nie wszystko droższe, zwykłe produkty jednak tańsze niż w małych osiedlowych sklepikach-nota bene nie polecam Aleksandry, bo to najdroższy sklep w okolicy, ale...komentarze o popękanych naleśnikach prawda! chleb po kosmicznych cenach prawda! niedobre drogie ciasteczka, stare, wysuszone kasztany z odrzutu, niedojrzałe, kwaśne granaty i nie kupuję tam mięsa bo potrafi śmierdzieć detergentami jak to z hipermarketu.
                      Zatem ma swoje plusy i minusu. Kupuję bo blisko, stosunkowo tanio i wszystko na miejscu ale zdecydowanie wolę Bomi, mniej blichtru, snobizmu a ciekawostki też sie znajdzie:)
    • Gość: ja Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 10:06
      Sklep jest świetny!!!!nie ma takiego drugiego!!!!!minus są wszedzie
      popękane naleśniki ściągnijcie i bedzie ok,tylko ściągnijcie-PRZYJDE
      I SPRAWDZE!!!!!
      • Gość: mad Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 14:37
        i super by bylo jak by również personel niższego i wyższego szczebla zarabiał
        trochę lepiej , bo narazie tragedia . Gorzej niż w biedronce.
        • Gość: iwa Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 03.07.08, 17:24
          Potwierdzam .personel zarabia mniej niż Biedronka czy nawet
          konkurencyjne Bomi - płacą lepiej. Niskie pensje i stały mobbing
          tajemniczym klientem......
          • Gość: obserwator Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.eranet.pl 04.07.08, 17:28
            jeżeli " mówienie dzień dobry , proszę i zapraszam" do klintów
            uważasz za mobbing - to gratuluję rozeznania w temacie , a place
            zawsze moga byc wieksze , pozdrawiam
            • Gość: moniek Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 23:37
              Obiecanki cacanki, a głupiemu radość! Ciekawe kiedy ta podwyżka dla
              pracowników???
          • Gość: zmartwiony Delikatesy Alma w Sopocie IP: 94.254.153.* 03.04.09, 17:56
            dlaczego kasjerki płaczą przez kierowniczke.Może ktos powinien sie tym zająć.Biedne dziewczyny siedzą w zimnie i w dodatku są zastraszone.Muszą sie prosic o to by wyjść do toalety czy też na papieroska.Żal mi patrzeć na niekóte.W życiu nie zatrudnił bym się w almie.w szczególności na kasach.Kierowniczka ceni sobie donosicielestwo.te które się niedonoszą na koleżanki mają przechlapane.Jetsem psychologiem społecznym i to co się tam dzieje jest straszne.Nieraz usłyszałem jak tam się ludzi szanuje.Nazwisko kasjera głównego jest mi znane,od paru osób słyszałem o tej pani i o jej metodach...Z poprzednich prac wyleciała za mobbing.Żadna z tych dziewczyn niechce stacic pracy.każdemu w obecnych czasach zależy na zatrudnieniu ale czy warto pracować w takich warunkach.
            • Gość: baby 23 Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 04.04.09, 14:08
              To jakaś bzdura! Pracowałam w Almie Sopot na kasie,niestety z przyczyn osobistych musiałam się zwolnić.Kierownictwo na kasach jest naprawdę bardzo w porządku(wszystkie panie)a z dodatkowym papierosem oprócz przerwy nie było problemu jeśli oczywiście nie było kolejek.Ja osobiście bardzo żałuję że już tam nie pracuję
              • Gość: kasztan Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 04.04.09, 16:38
                Potwierdzam Twoją opinie o pracy kasjerki w Almie Sopot-miła
                atmosfera ,nie ma problemów żeby pójść na przerwę czy na
                papierosa ...Nie odczułam aby był stosowany mobbing i nie widziałam
                zapłakanego personelu,kierownictwo kas jest O.K.- nie ma miejsce
                żadne "donosicielstwo" dla taryfy ulgowej- wszyscy są traktowani
                jednakowo.Zatroskany "społeczny psycholog" niech uda się do
                psychiatry nim zacznie wypowiadać się w
                obronie "pokrzywdzonych"....Pracowałam w Almie kilka miesięcy i miło
                wspominam te dni...
                • Gość: ldojrzala Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 91.192.77.* 04.04.09, 19:23
                  chyba sama jesteś tą " kierowniczką " lub jedną z jej
                  pupilek i chcesz zatrzeć prawdę o metodach gł. kasjerki
                  • Gość: zmart_wiona Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 06.04.09, 15:35
                    Drogie Koleżanki:dlaczego wypisujecie wszystkie te "rzeczy "na
                    forum? Przecież możecie porozmawiać z p. dyrektorem bądż z
                    dyrektorem regionalnym.Gwarantuję Wam że zostaniecie wysłuchane i na
                    pewno Wasz problem zostanie rozwiązany (jeżeli taki
                    istnieje).Serdecznie Was pozdrawiam i życzę powodzenia.
                • Gość: gos-c40 Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 91.192.77.* 05.04.09, 07:24
                  To dlaczego tak szybko odeszłaś!!!A może Ty jesteś Główną Kasjerką
                  albo jedną z tych potworków co boicie się że prawda wyszła.
                  BRAWO!!!dla tej osoby ,która odważyła się napisać prawdę.
                  Pracowałam przez trzy miesiące w Gdyni jeszcze za czasów Głównej
                  Kasjerki,która obecnie pracuję w Sopocie i jest to prawda!!!!!!!!!
                  TA KOBIETA WRAZ ZE SWOIM POTWORKAMI-bo tak ich można tylko nazwać{ja
                  jestem ciekawa ,czy te osoby mogą rano spojrzeć w lustro bo ja bym
                  nie mogła!!!]zgotowały mi PIEKŁO NA ZIEMI.Szkoda mi jest
                  Dyrektora,bo jest człowiekiem wrażliwym na krzywdę ludzką,że Musi
                  pracować z takimi ludżmi
                  • Gość: xXx Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 05.04.09, 15:49
                    Armia zła pod wodzą kierowniczki kas.Dziewczyny nie bójcie się pisać prawdy, i
                    mówić o tym co się dzieje.możecie do tej sprawy podchodzić bez mrugnięcia
                    okiem.aż tak bardzo jesteście zastraszone,Boicie stracić się premii, przerwy na
                    fajkę czy czego?Tu nie ma się czego bać! Brawo dla tej osoby która napisała ten
                    post tzn. dla zmartwionego.Nieważne kim jesteś i czy podałeś fałszywe dane ale
                    bardzo dobrze zrobiłeś!!!Z tym trzeba walczyć!ja osobiście nie mogę słuchać tego
                    co wygaduje p.kierownik.To jest chore.Jej armia tylko ma dobrze-podwyżki i kilka
                    przerw na fajkę!
                    Ludziom pracującym na niższym stanowisku niż kierownicze też należny się
                    szacunek!nie jesteśmy gównem którym można pomiatać i nas obrażać. Może p.
                    dyrektor(z całym szacunkiem) nie wie o sytuacji ale ciężko powiedzieć o metodach
                    p.kierownik, to trzeba usłyszeć i być na miejscu kasjerki która boi się
                    cokolwiek powiedzieć i zaprzeczyć jej!
                    • Gość: Kama Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 213.25.101.* 05.04.09, 16:03
                      Są dwie Almy w Sopocie?Bo ja jestem kasjerką w Sopocie i ktoś tu chyba robi
                      sobie jaja wypisując takie rzeczy.Przecież to nieprawda!!!
                      • Gość: blabla Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 05.04.09, 16:41
                        to chyba do armii należysz!
                      • Gość: xXx Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 05.04.09, 16:54
                        to dlaczego przybrałaś nick kama?co boisz się podpisać?
                        • Gość: KAMA Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 213.25.101.* 05.04.09, 17:22
                          Ty też taka odważna a xXx?Nie mamy takiej kolezanki na kasie.
                          • Gość: xXx Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 05.04.09, 17:35
                            jeśli jesteś choć trochę inteligentna to wiesz kto co i jak. Nie napiszę imienia
                            ponieważ we wtorek otrzymałabym wypowiedzenie!a tak to moją problem!w Polsce
                            jest wolność słowa i tego się będę trzymać! uu...a IP mam z chellow więc trochę
                            to potrwa nim odkodujesz kim jestem ;)
                            wystarczająco dużo napisałam na ten temat.jako jedyna (jeszcze-bo gróźb mojego
                            zwolnienie było wiele)pracująca i odważna kasjerka!
                  • Gość: Sandał Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: 213.25.101.* 05.04.09, 15:54
                    Idz se do Biedronki to zobaczysz piekło na ziemi.
                • Gość: moniek Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 19.04.09, 11:41
                  Kasztan może Ty powinnaś wybrać się do psychiatry? Jak Ci tak było miło w Almie
                  w Sopocie to dlaczego nie pracujesz nadal? Czyżby p.kierowniczka kas nie
                  przedłużyła Ci umowy, bo nie donosiłaś jak trzeba na koleżanki? Nie wiedziałaś,
                  że donoszenie to jedno z obowiązków kasjerek? Zmartwiony ma rację - tylko
                  kasjerka wie ile godzin mija zanim się rozgrzeje po przyjściu do domu. Praca na
                  kasie to praca w IGLO!
            • Gość: warsa Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 05.04.09, 17:37
              pracowałam i za cholerę bym nie wróciła!traktowanie pracownika jak śmiecie,
              ubliżanie itd.
              • Gość: Pracowniczka Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 11.05.09, 18:01
                to chyba Ci sie cos pomylilo, pracuje tam juz prawie rok i nigdy nie
                slyszalam zeby ktos komus tam ublizal wrecz przeciwnie
            • Gość: Ja Re: Delikatesy Alma w Sopocie IP: *.chello.pl 03.07.09, 12:26
              proponuje wypowiadac sie o ludziach majac jakie kolwiek pojecie o
              nich. Pracuje tam juz prawie rok i nic przykrego tym bardziej od
              mojej kierowniczki mnie nie spotkalo pracuje na kasach :) .
    • pbanan Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 04.07.08, 13:57
      To kiedy tego "Piotra i Pawła" na Przymorzu otwieracie??
      Fakt, Piotr i Paweł w Poznaniu to faktycznie wysoka półka. Ostatni raz byłem tam
      jakieś 4 lata temu i do dziś Bomi (np. w Alfie) nawet nie zbliżyło się poziomem.
      "PiP" to póki co jedyne duże delikatesy, w których widziałem kawę "Blue
      Mountain" i to ładnych parę lat temu.
      A co do Almy w Gdyni to uważam, że to bardzo porządny sklep.

pozdr.
      • Gość: :) Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.gprs.plus.pl 04.07.08, 20:13
        Rewelka to moj ulubiony sklep szczególnie ostatnio,zadnych uwag!!!
    • iskierka-1 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 01.08.08, 07:59
      W żadnym wypadku nie zauważyłam aby produkty były droższe, kupujemy tam od paru miesięcy i zawsze porównujemy ceny, bo również często przy okazji robimy w innych supermarketach. Jak dla mnie, w Almie charakterystyczne jest to, że oprócz towarów normalnych są po prostu również luksusowe, ale skoro masz oczy to sam możesz wybierać te na które cię stać. My sobie bardzo chwalimy, owoce, warzywa super, mięsko też, nie wspomnę o ciepłym pieczywku :)

Jedna uwaga - produkty normalne przeplatane są luksusowymi - zagrożenie więc jedno, ze jakaś starsza Pani może wziąć odruchowo nie widząc ceny no i będzie miała niespodziankę przy kasach ;/
      • bweiher Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 02.08.08, 20:51
        W Almie byłam tylko raz i to przejazdem bo jestem z Gdańska.Są plusy i minusy
        jak wszędzie,ale nie wiem czemu tak czepiacie się Bomi?Jeszcze nie trafiłam na
        nieświeżą wędlinę lub mięso(a może po prostu miałam szczęście?),ceny
        dobre,obsługa miła,towarów pełne półki.Warzywa i owoce mogłyby być troche
        tańsze, ale najbardziej cieszy mnie to,że mogę moim blizniaczym wózkiem zapłacić
        przy kasie i spokojnie przejechać.W Almie niestety się nie zmieszczę:( jak i
        również w Cerfurze:(
        • Gość: asia Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 213.25.101.* 19.08.08, 14:55
          generalnie sklep jest super!!!!ładny czysty,zadbany ,miła obsługa (no prawie
          zawsze).chodze tam codziennie i bede chodzila
          • Gość: KLIENT Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 01.09.08, 22:49
            chodzę tam od wiosny i nie zawiodłem się , pozdrawiam
            Ps: zróbcie promocję na jakieś duże krewetki bo są drogie!!!
        • aastri1 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 01.11.09, 20:27
          .Warzywa i owoce mogłyby być troche
          > tańsze, <

albo świeższe ...
          • Gość: kiero Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 84.38.160.* 30.12.09, 01:32
            powiem Wam wszystkim tylko jedno!!!jaka załoga taki sklep tzn. nie wszystkie są
            takimi marketami jakimi opisujecie. Naprawdę są super placowki i są te do bani.
            Zgodzę się z częscią tego co piszecie ale to naprawdę nie wszędzie tak jest.
            zależy od szefa a jak szef wybrany po rodzinie to wiadome że będzie miał
            wszystko w ...
    • Gość: pls Re: same trolle tu siedzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 14:01
      i myslą,że jak zmienią nicka to ich nikt nie rozpozna,
      • beti1857 Re: same trolle tu siedzą 10.12.08, 18:45
        niby gdzie
    • grzehuu Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 14.09.08, 22:48
      to chyba jakaś anty reklama bo osobiście po wizycie w sklepie Alma w Sopocie
      jestem mile zaskoczony, wszystko idealnie poukładane , w sklepie czysto , jest
      klimatyzacja , miły klimat , wędliny bardzo ładnie krojone i chowane do koperty
      , produkty, których nie znajdzie się w większości sklepów , świeże warzywa.
      Jestem w stanie powiedzieć że na chwile obecną nie ma lepszego sklepu z tej
      dziedziny ;}
      • Gość: mika Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 09:02
        Mogę się wypowiedzieć na temat Almy w Sopocie i zakupów w tym
        sklepie przez internet. Świetna obsługa, zakupy zawsze przywiezione
        w wybranym przez nas czasie, dobrze zapakowane. Wędliny i mięso
        świeże. Dużo towarów niedostępnych w innych sklepach.Napewno będę
        robiła zakupy w Almie.Wolę zapłacić za wędlinę trochę więcej, kupić
        mniej ale zjeść ze smakiem.
        • Gość: gość Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.dynamic.mm.pl 03.08.11, 10:01
          Alma w Sopocie jestem na tak ale jeżeli chodzi o Almę w Redłowie to beznadzieja . Zatrudniona mała ilość obsługi , Okropny klimat ,stare śmierdzące wędliny ,spleśniałe pasztety na stoisku Kredes Krakowski . Ludzie pracują więcej godzin żeby się wyrobić na czas i nikt im nie płaci za nadgodziny przychodzą z własnej woli zamiast na 6 -15 to na 5 -30 bo jak stoiska nie będą gotowe na 8 -00 to dostaną po premi .Kierownictwo to zupełna porażka gonią pracowników jak psa . Jestem na duże nie .
        • Gość: anka 82 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 19:08
          Wydaje mi się, że zakupy w gdyńskiej Almie zachwalają osoby, ktore bywają tam sporadycznie. Kupuję w Almie od czasu jej powstania, z tych samych powódów o których piszą niektórzy: ładnie, przyjemnie, duży wybor towarów. Ostatnio jednak jakość w Almie dramatycznie spadła: wędliny z Krakowskiego Kredensu dwukrotnie kupiłam obślizgłe, sery pleśniowe o zgrozo niemal zawsze z brązowym nalotem, warzywa zgniłe, a w becze z ogórkami ogryzki. To zdecydowanie nie jest poziom najdroższych delikatesów w mieście. I choć płacilam za wszystko z nawiązką, bo liczyłam na udane zakupy, to teraz wolę ich tam nie robić, by nie wracać do sklepu z reklamacją- jakie to niekomfortowe i poza tym strata czasu.
    • Gość: marcinha_sopot Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! portunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 20:05
      Portunia, brawo, jak ktoś przyzwyczajonyny do barłogu i kartofli zamiast kanapy
      i ciasteczka, a do tego w d.. był, g.. widział, to jest zachwycony tym syfem.
      dodatkowo, przed sklepem w sopocie jedzie szambem. pasuje do tych skorup
      majonezowych i pozwijanych kotletów. zresztą, plebs się nie pozna..
    • beti1857 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 10.12.08, 16:23
      czy ty bylas kiedys w tesco jak mozna porownywac alme to takiego
      sklepu jak tesco....alma to czyste i eleganckie delikatesy
      • Gość: pax Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.12.08, 20:31
        Przeczytałam ciurkiem wszystkie wpisy. I nie trzeba być szczególnie
        wnikliwym detektywem, by stwierdzić, że portunia i kilku innych
        piszacych, to paskudny czarny PR.
        Wiadomo - teraz trwaja handlowe żniwa. Sklepy walcza o klientów.
        Szkoda,że nie zawsze po gentelmeńsku.
        Wulgarne i niegramatyczne wpisy świadczą o bardzo niskiej kulturze
        osób, które wypisuja oczywiste bzdury.
        Na szczęście - wystawiają SOBIE a nie Almie - legitymacje paskudną i
        brzydko pachnącą. Intrygą i nieuczciwa konkurencją.
        A my bywalcy - i tak wiemy swoje, prawda? Do zobaczenia w Almie:))
        Ja - bywam w tej w Gdyni-Redłowie.
        • Gość: pax Czarny PR!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.12.08, 20:33
          zapomniałam taki tytuł nadać swemu poprzedniemu wpisowi.
    • Gość: BW Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.miasto.gdynia.pl 23.12.08, 15:06
      szefostwo jak nas traktuje?
      dzis wigilia "sklepowa"
      zawolali tylko kierownikow wydzialow, rozdali se wina czy szampany,
      popili i sie rozeszli, gdzi? do domow.
      A pracownicy (uwaga po 1100zł) niech robia na nas dalej !!!
      Taka ta ALMA jest chciwa.
      Kupcy !!!
      nie myslcie, ze jest inaczej.
      Od strony pracownika to jest żenada !!!
      Jak pojdziesz na dzien urlopu nie planowanego (4 dni w roku na żądanie) to nie
      masz już 70zł PREMII
      tak !!!, tyle nasza premia wynosi
      Zaraz ktos powie - trzeba bylo sie uczyc !!!
      TAK trzeba bylo !!!
      Tyle mam do powiedzenia
      • Gość: Wkurzona! Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.gprs.plus.pl 28.12.08, 13:38
        Zastawiam się jakim trzeba być kretynem żeby coś takiego napisać!!!!!
        Ja też tam pracuje i... dla mnie spoko nikt nie zarabia tyle co ten
        kretyn piszę ,domyślam się kto to napisał i powiem tyle on się do
        niczego nie nadaje a do tego sam swoim kolegom na dziale mówi ale mi
        się nie chcę pracować ,albo nie przychodzi do pracy ,a jak już coś
        robi to i tak s...
        to że go trzymają to jest cud pewnie im go szkoda :)ja jestem
        sprzedawca i zarabiam dużo więcej!!!!!!a premia 70 pln ha,ha,ha!
        szanowni państwo czy wy byście trzymali takiego lenia?
        • Gość: dorek Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.cable.tmark.pl 28.12.08, 17:32
          Owszem była "wigilia sklepowa" czy coś takiego. Jak ktoś nie dosłyszy to sobie dopowie. Taki już podobno zwyczaj w tej naszej Almie,że nie ma prawdziwego składania życzeń itd. Uważam,że to ładnie ze strony naszej regionalnej,że zrobiła coś od siebie,czyli dała nam - kierownikom po flaszce wina i złożyła życzenia i tu - (DUŻYMI LITERAMI)poprosiła abyśmy przekazali życzenia dalszym pracownikom!!!!!!!!!!! Jeśli któryś kierownik tego nie zrobił to Almy wina??? Jest jak jest,trzeba się starać aby dojść do czegoś w życiu.Nic nie przychodzi samo. A pisanie takich bzdur,że zarabia się mało i że kierownictwo jest do d......... to idiotyzm. Nikt nikogo nie zmusza do pracy w tej czy innej firmie. jestem za.....nie podoba się to dowidzenia,nikomu za darmo się w tym życiu nie daje,nawet za totolotka trzeba zapłacić żeby wygrać. Uffff ale się rozpisałam....
          • Gość: BW Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.miasto.gdynia.pl 29.12.08, 14:23
            to sa bzdury dopiero
            boicie sie bo Wam klientow ubywa ???
            jak klienci sie skarza, ze kiedys ten sklep to byl sklep
            Pewnie, ze za darmo nic nie ma
            a tu patrz...
            nawet sie sama jakas Pani wygadala jaka tam jest u Was atmosfera miedzy pracownikami
            Fajną ma kolezanke ten kolega ktorego Pani za mnie wziela
            dobre ...
            A kierownicy tez powinni pracowac, a nie ze ledwo szkole skonczyli i sie czuja
            nie wiadomo kim
            Na to tez trzeba sobie zapracowac !!!!
            • Gość: iwa Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 29.12.08, 18:41
              Masz rację , kierowniczo-podobni mają 50% wyższą pensję i 300%
              wyższą premię od roboli którzy pracują na działach a oni spijaja
              śmietankę... klika wazeliniarzy .Po kilku miesiącach pracy mogę
              śmiało powiedzieć "najgorszy pracodawca" i to polska firma z polską
              tradycją - śmiechu warte...dobrze że już tam nie pracuję......
              • Gość: BK Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.miasto.gdynia.pl 30.12.08, 14:02
                Wlasnie, beda sie bronic Ci kierownicy
                Wielce wyuczeni kierownicy w sklepie, czesto po 20-stce,
                po wielkiej znajomosci itd
                smiech
                przeciez oni nie wiedza co to praca
                jedni maja caly czas na zmiane od 7-15, bo maja dzieci
                ciezko sobie wyobrazic, ze inni takze maja dzieci
                wiocha i tyle
                kadrowa, nie dostepna, czasem Sopot
                dyrektor, nic nie wie, chodzi i komorkuje caly dzien
                ile paczki, kto paczki czy sa fundusze socjalne
                wolne na zadanie - ciezka sprawa
                no oni maja
                wazeliniarze i tyle
                RACJA
                z zewnatrz moze to jakos wyglada
                ktos sie smial ze premia 70zł
                tak, tyle wynosi miesieczna premia po odliczeniu podatku !!!
                • Gość: były pracownik Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 213.25.101.* 30.12.08, 16:34
                  Witam , nie tak dawno temu odszedlem z Almy Gdynia , bo miałem dosyc handlu
                  ogólnie , nie wiem co sie stało teraz w Gdyni , ale w moim przypadku moge śmiało
                  powiedzieć , że prace jak na handel oceniam w Almie na plus .Były plusy i minusy
                  jak wszędzie .Ja bym nie uogólniał tak jak moi przedmówcy że jest do "d...."
                  Byłem u Francuzów , Niemców - tam to były "zagrywki" .Tutaj wydaje mi sie że
                  zostały "schłodzone czyjes ambicje" .Nie chce nikogo bronic , bo nie mam w tym
                  żadnego interesu , ale zawsze wkurzało mnie to że jak ktos nie potrafi sobie
                  czegoś wywalczyć , to najlepiej kogos obsmarowac i zmieszac z błotem .
                  Mam pytanie to tych malkontentow : Skoro w tej pracy nie dostałeś/as wyzszego
                  stołka , to znaczy że w poprzednich pracach tez nie było lepiej i dlatego
                  przybyłeś/aś do Almy , skoro wszedzie sie na Tobie nie poznaja , to zadaj sobie
                  człowieku pytanie czy problem nie tkwi w tobie , najlepiej jest zrobic z siebie
                  "ofiare systemu" (kolejny syndrom dawnej epoki , macie mi dac i koniec ...) Aha
                  nie byłem żadnym kierownikiem w Almie tylko zwykłym pracownikiem , teraz też nie
                  jestem tylko że inna branża , pozdrawiam i mimo wszystko Udanego Sylwestra .
                  • Gość: iwa Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 30.12.08, 21:48
                    Oj "były pracowniku" 19.08 miałeś nick Asia i chwaliłeś Almę , teraz
                    poniekąd też to czynisz .Nawet jeżeli czynisz to "służbowo" to nie
                    zapominaj że każdy może napisać co go boli - po to jest te forum ....
                    • Gość: klient Re: Delikatesy Alma w Sopocie - masakra!!! IP: *.witnet.pl 08.01.09, 11:16
                      Co z tego ,że ładne, jak tam smierdzi,w szczególności na dziale z
                      kosmetykami.Poza tym dużo przeterminowanych produktów,ceny też nie
                      adekwatne!Obsługa fakt miła,a to co się dzieje na kasach to zgroza,dziewczyny
                      siedzą i kasują w przeciagu.
            • Gość: xXx Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 19.01.09, 15:17
              skoro ledwo co pokonczyli szkołe a sa kierownikami tzn. ze cos potrafia , a ty
              krecie zajebany to nawet jak wyższe zrobisz to i tak bedziesz zapieprzac z
              wozkiem i towarowac sklep
              • klient90 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 22.01.09, 12:49

• Gość: xxx Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 217.116.110.* 22.01.09, 14:35
                dyrcio chyba sie wkur.. Spore predyspozycje ma. A prawda boli.Dobre. Neta ma z upc. przecie to syf
          • Gość: !23 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.play-internet.pl 27.03.11, 23:28
            "Nie podoba się to dowidzenia" Powiem tak.... jak osoba mająca tak płytkie i chore rozumowanie mogła zostać kierownikiem??? współczuję pracownikom....
      • Gość: słoneczko :) Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.gdynia.mm.pl 11.01.09, 23:29
        to wszystko prawda jestem bylym pracownikiem Almy i wiem co na rzeczy. Wypłata faktycznie wynosi marne 1100zł bk Kto by pomyslal taki sklep i takie zarobki? Co do kierownictwa szkoda gadac, juz nie chodzi o ich wiek lecz predyspozycje ktore posiadaja.... A MIANOWICIE ZADNE!!! wystarczy wejsc na nasza klase i zobaczyc jakie szkoly pokonczyli pf pf pff okazuje sie ze w wiekszosci pracownicy sa bardziej kompetentni i bardziej wykwalifikowani od nich. A jak zostac kierownikiem? :) WYSTARCZY MIEC ZNAJOMOŚCI :)
        A moze zauwazyliscie ze wszyscy mlodzi pracownicy tak szybko jak przyszli tak szybko odchodza? A dlaczego? Bo tam nie ma miejsca dla ludzi ambitnych, tacy sa tłumieni.
        I jeszcze cos to jest sklep do ktorego przychodza takze ludzie z zagranicy a nikt nie zna angielskiego? jezyka ktorym posluguje sie wiekszosc ludzi na swiecie? Jak to mozliwe...??!! Przeciez to smieszne... ani kasjerki ani nikt z biura obsługi klienta (gdzie moim zdaniem powinny znac chociaz angielski) Ile bylo przykrych sytuacji z tego powodu to trudno na palcach policzyc.....
        Tak wyglada Alma od wewnatrz :) A co do "zewnetrznej" strony to nie moge napisac zadnego zlego slowa na nia :) POZDRAWIAM ;)
        • Gość: diablica Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.gdynia.mm.pl 12.01.09, 00:09
          tak wiem cos na ten temat.... przykre ale prawdziwe...
          pracownicy pracuja za dziesieciu tak malo jest personelu, obsluguja kilka dzialow naraz.. klienci nie zadowoleni bo musza czekac, narzekają ze malo pracownikow, a co robi wtedy wiekszosc kierownikow? siedzi w biurze i nic poza tym. My biedni pracownicy nie raz mozemy tylko popatrzec jak oni robia zakupy na sniadanie kiedy my nierzadko nawet na przerwe nie mamy szans isc... wiedza dobrze ze jest naprawde malo pracownikow i nawet nie wpadna na pomysl aby zastapic takiego szarego pracownika na przerwe bo i po co? przeciez oni swoja przerwe maja caly czas, po co maja sie znizac do naszego poziomu, wyczuwa sie gorsze traktowanie, patrzenie z gory,

z reszta czy to dla kogos istotne to co pisze? zaraz pod moim postem pojawi sie pewnie notka od jakiegos kierownika podajacego sie za zwyklego pracownika lub klienta itp ze wcale tak nie jest, tak jak sie rzecz miala przy niektorych postach powyzej.......... wystarczy przeczytac i juz wiadomo ock :/
        • Gość: KLIENT Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 213.25.101.* 13.01.09, 13:53
          ZGADZAM SIE Z TOBA ,ALE... JEżELI WYJEZDZAM ZA GRANICE TO KUPUJE
          SOBIE SłOWNIK I POROZUMIEWAM SIE ,A CZY KTOś KTO ZNA BIEGLE Ję ZYK
          OBCY ZECHCE PRACOWAć W SKLEPIE ? NA SYTANOWISKU KASJERKI LUB WYDAWAć
          SIATKI Z ZAKUPAMI ?
          • Gość: ktos Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.gprs.plus.pl 14.01.09, 19:25
            dorgi "KLIENCIE" dla mnie jestes zwyklym b....! bo czy ten kto jest
            kasjerka czy osoba ktora wydaje siatki jest kims gorszym???!!!?bo to
            sugerujesz!!!!ciekawe kim ty jestes !!!!!!!!bo dla mnie wiesz czym
            jestes!a angielski w tym sklepie zna dużo osób kasjerki również!
            • klient90 Re: Delikatesy Alma w sopociei - masakra!!! 18.01.09, 13:26

• flatron87 Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 19.01.09, 15:27
        za urlop na żądanie nie zabieraja premi , co ty p....
        • Gość: xxx Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 217.116.110.* 22.01.09, 15:10
          Sam jestes kret jakis tam. Twoje wypowiedzi swietnie o tobie swiadcza. Wstyd dla Almy za kompetentnego dyrcia. fakt. nasza klasa wszystko mowi. mam nadzieje ze niedlugo wyleci i bedzie jak dawniej. dyrektor sam rozpakowywal towar i sie tego nie wstydzil. byl dzentelmenem ktory odpowiadal dzien dobry pracownikowi !!!.
          • Gość: kundzio Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.miasto.gdynia.pl 22.01.09, 15:14
            polecam artykul
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=89066499&a=89066499
            • Gość: Tolek Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 217.116.110.* 27.01.09, 15:14
              "skoro ledwo co pokonczyli szkoĹ?e a sa kierownikami tzn. ze cos potrafia ,a ty krecie zajebany to nawet jak wyĹźsze zrobisz to i tak bedziesz zapieprzac z wozkiem i towarowac sklep"
              Kto mĂłgĹ? to napisaÄ??KtĂłryĹ? z pracownikĂłw, "wysokich pracownikĂłw" i jest z Gdanska. Krotko mowiac obrazil wszystkich swoich pracownikow. nie wytrzymal. A podwyzek nie bylo i nie bedzie. musieli by swojej troche poswiecic. ROLUJCIE ICH TAK SAMO JAK ONI WAS. Zycze powodzenia.
              • Gość: gość Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 195.136.36.* 27.01.09, 15:39
                ile tam można zarobić, bo idę na rozmowę w czwartek:)
              • Gość: triceratops Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 03.02.09, 17:08
                skoro ledwo co pokonczyli szkoĹ?e a sa kierownikami tzn. ze cos potrafia ,a ty
                krecie zajebany to nawet jak wyĹźsze zrobisz to i tak bedziesz zapieprzac z
                wozkiem i towarowac sklep"
                Kto mĂłgĹ? to napisaÄ??KtĂłryĹ? z pracownikĂłw, "wysokich pracownikĂłw" i jest z
                Gdanska. Krotko mowiac obrazil wszystkich swoich pracownikow. nie wytrzymal. A
                podwyzek nie bylo i nie bedzie. musieli by swojej troche poswiecic. ROLUJCIE ICH
                TAK SAMO JAK ONI WAS. Zycze powodzenia.

// ja pracuje w gdyni i w gdyni mieszkam
    • grenzik Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 28.01.09, 01:41
      A ja powiem tak... :D
      Alma-Sopot straszliwie wręcz mi pasuje. Bardzo dużo alkoholu mają taniej niż w
      pobliskich sklepach, nie wspominając o asortymencie !
      Poza tym mają naprawdę dużo, dużo rzeczy, których gdzie indziej w ogóle w
      Sopocie nie kupisz. I tutaj cena nie gra roli...
      I jeszcze chciałem powiedzieć, że kocham cię wszyscy :*

PS: I ładnie tam tak jakoś i grzeczniej trochę, niż było w Elei. (btw:
      Słyszałem, że Elea grecka, dawna znana była z handlu cebulą)
      • klient90 SOPOT! 17.02.09, 22:28
        JAK SKONTAKTOWAC SIE Z PANEM EDWARDEM SASINEM. :::: WAŻNE::::
        • klient90 Re: SOPOT! 17.02.09, 22:29

--MOZE LIST WYSŁAC?
          Gość:
    • Gość: smewka@op.pl Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 10:41
      Ja jestem pracownicą delikatesów Alma w Zielonej Górze i chciałam
      podkreślić, że personel nastawiony jest do klientów bardzo
      przyjaźnie, produkty zawsze dobrej jakości. Ponadto chciałam dodać,
      że opinie tzw. tajemniczych klientów nasyłanych systematycznie na
      nasz sklep sa bardzo dobre. Nie wiem dlaczego w Gdyni panuje taka
      sytuacja.
      • Gość: Gość Waldi Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.static.maxnet.net.pl 15.03.09, 19:13
        Panie Dyrektorze z Gdyni czy czeka nas pracowników ALMY coś dobregoz
        Pana strony .Może jakaś podwyżka?Prosimy uchylić rąbka tajemnicy.
      • Gość: Aga Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.centertel.pl 02.04.09, 15:53
        Nie wiem od czego to zależy. Z Almą spotkałam się pierwszy raz w Warszawie i
        byłam zaskoczona. Sklep idealny. Szeroki asortyment, rewelacyjna obsługa. Kiedy
        powstała Alma w Gdynia bardzo się ucieszyłam. Jedak radość bardzo szybko
        najpierw zastąpiło zdziwienie a później rozczarowanie i złość. Śmiało mogę się
        podpisać pod większością postów. Przeterminowane produkty, gigantyczne kolejki
        do stoisk, wieczny brak personelu a przede wszystkim jego powolność. Nie można
        mówić o dobrej obsłudze jeśli w trakcie, przy kliencie, ekspedientki przez 10
        minut dyskutują między sobą o sprawach prywatnych a kolejka czeka i coraz mniej
        cierpliwie słucha. I nie mówię o jednym przypadku, to jest nagminne. Owszem,
        każdy ma prawo wyboru sklepu w którym robi zakupy, niektórzy mają masę czasu i
        dobrze znoszą warczący personel. Ja niestety nie. Szkoda że tak słabo dba się o
        markę i renomę.
        • Gość: be......ti Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 81.190.13.* 13.04.09, 15:46
          ale ja wiem od czego to zalezy ,ty chyba nie widzialas gigantycznych
          kolejek,a co do braku personelu to wybacz zeby na jednym dziale lub
          stoisku pracowalo np po5 osob ..powolnosc co to wogole znaczy ...A
          OKRESLENIE WARCZACY PERSONEL ....CO ZA OKRESLENIE ...WARCZA PSY A
          NIE LUDZIE,...BIEDRONKA ALBO TARG TO ODPOWIEDNKIE MIEJSCE DLA CIEBIE
          NA ROBIENIE ZAKUPÓW...SKORO MASZ TAKIE PODEJSCIE DO
          LUDZI...POWODZENIA....
    • Gość: niedoszła klientka Re: Delikatesy Alma w Łodzi tak samo dno IP: *.xdsl.centertel.pl 28.03.09, 18:45
      Fakt, nie najlepszą opinię mam o tych sklepach. W Łodzi są dwa. W jednym nie ma połowy produktów a że jest na terenie Manufaktury to ceny są jeszcze wyższe. W drugim jak się spytałam o miód to jakaś kobieta wrzasnęła, że ona nie jest od obsługi klientów i uciekła. Stwierdziłam, że jak nie to nie. Kupię sobie miód gdzie indziej. Kasy są ale nikt ich nie obsługuje. I w dodatku reklamowanego asortymentu nie ma "na sklepie" bo "nikt wcześniej o niego nie pytał więc nie sprowadzili, ale mogę sobie zamówić przez internet", jak usłyszałam od innej spłoszonej kobiety, tym razem już obsługującej klientów. Taaaaaaa, i dopłacić za dojazd 15 zł jak miód kosztuje 10 zł. Bardzo zabawne... Spleśniałych rzeczy nie widziałam. Może dlatego, że po tych dwóch wizytach już nigdy tam nie poszłam i raczej nie pójdę, chyba że wybuchnie wojna i tylko w Almie zostanie jedzenie. Co jest bardzo prawdopodobne bo moi znajomi też nie chcą tam kupować. Jakoś dziwnie im też się tam nie podoba.
    • Gość: czarna lanca Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 89.108.217.* 05.04.09, 17:05
      to wszystko prawda odnośnie pani kierownik kas.
      Sama pracowałam na kasie i wiem jak to bylo,ci co pisza ładnie
      pięknie naleza do jej armi.
      • Gość: xXx Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 05.04.09, 17:11
        dzięki za poparcie;)
        z takim sytuacjami trzeba walczyć!!!
        • Gość: topos Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 10.05.09, 14:20
          Masakra! To jest masakra ale nie dla Almy Sopot i Gdynia tylko dla tych debili
          co wypisują bzdury. Aby zostać kierownikiem to trzeba mieć coś w głowie, i
          gwarantuję że te osoby co tak krytykują kierowników nie chciała by być na ich
          miejscu. Bo pracownik sprzedawca czy kasjerka pracuje tylko 8 godzin i guzik
          wszystko inne ich nie interesuje a kierownicy po 10 - 12,(i nie mają wysokiego
          aż tak wynagrodzenia)
          • Gość: Bla Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 12.05.09, 21:33
            To maja płacone za nadgodziny, a jak nie maja to PIP ;)
            • Gość: olo Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 95.50.28.* 12.05.09, 21:43
              www.bankier.pl/wiadomosc/Czasami-kierownik-tez-ma-prawo-do-nadgodzin-1314997.html
    • Gość: grenz Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 13.05.09, 11:07
      Wódka tańsza i różne fikuśne artykuły.
      • n78_gdynia Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! 18.05.09, 16:58
        widac zle sie dzieje w Almie Gdynia gdzie to juz wczesniej zwracalismy uwage na
        odchodzace od normy tam niepreawidlowosci , wydaje sie ze czas aby ta firma w
        Gdyni zajela sie Panstwowa Inspekcja Pracy
        • n78_gdynia STOP lamaniu praw pracowniczym w Almie mowi n78 18.05.09, 17:02
          jak rowniez Alma gdynia zbliza sie do obozu pracy jaki panowal w Biedronce ,
          jesli pracujesz w Almie Gdynia i wiesz ze dzieje sie tam zle , jak i sa lamane
          prawa pracownicze , badz nie placa ci za nadgodziny , prosimy skontaktuj sie z
          nami , zapewniamy dyskrecje jak przywrocimy normalnosc w Almie skontaktuj sie z
          nami pomoc@n78.com.pl lub pod numerem tel 24h/7 796621313
          • n78_gdynia Re: STOP lamaniu praw pracowniczym w Almie mowi n 18.05.09, 17:11
            nie trzeba bylo dlugo czekac mamy pierwsza informacje od osoby , ktorej zdaniem
            w Almie Gdynia dzieja sie nieprawidlowowsci, o jej tresci poinformujemy czytelnikow
    • Gość: rozczarowany Re: Delikatesy Alma s Sopocie-kolejki przy kasach IP: *.ip.attu.pl 25.05.09, 19:45
      Dnia 22.05.2009 w piątek wieczorem udałem się do Almy po
      zakupy ,bardzo się rozczarowałem kiedy szłem do kas i zobaczyłem
      gigatyczne kolejki ,które kończyły się na działach.Uważam że w takim
      sklepie jest niedopuszczale!!!,aby klient marnował prawie pół
      godziny przy kasie.Jestem bardzo ciekawy czy wieczorem jest jakaś
      osoba odpowiedzialna za kasy bo kiedy spytałem się kasjerki o
      przełożonego nieotrzymałem odpowiedzi!!!!
      • Gość: klient_94 Re: Delikatesy Alma s Sopocie-kolejki przy kasach IP: *.ip.attu.pl 28.05.09, 08:13
        Zgadzam się z tym co Pan napisał bo Ja też trafiłam na gigantyczne
        kolejki wieczorem w piątek.Jak to możliwe ,żeby kasjerka nie miała
        drobnych i musiała biegać po innych kasach aby rozmienić pieniądze,w
        podajnikach na papierosy bieda aż piszczy!!!oczywiście też nie było
        moich papierosów i znowu kasjerka musiała wyjść,z koszyków które
        stały przy kasie można było zbudować piramidę.Stojąc w kolejce i
        denerwując się stwierdziłam ,że chyba ktoś sobie robi z klientów
        kpinę a więc od soboty jestem nową klientką delikatesów PIOTR i PAWEŁ
    • Gość: kasia Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.limes.com.pl 30.07.09, 22:26
      Jakbys pracowala tam to bys zrozumiala te uciekajace Panie.Sama wiem
      cos na ten temat!skrot klient - stoj kliencie i ewentualnie popros!
      bo to klient zazwyczaj przychodzi z mina jak srajacy kot!
    • corokia Ja oceniam Almę na plus 04.08.09, 10:59
      ale nigdy tam nie byłam ...robilam tam zakupy przez internet...byli zawsze na
      czas a produkty pierwszej jakosci !!
    • Gość: Pracownik Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 20:20
      Macie RACJĘ jestem prcownikiem ALMY dlaczego mam się wysilać za
      1200 zł. JAKA PŁACA TAKA PRACA - PROSTE ? PROSTE !
      • Gość: ? Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.chello.pl 07.10.09, 00:10
        W Sopocie w Almie płacą jeszcze mniej, bo 1100 + premia. Premia raz może być, a
        raz może jej nie być. I to przenikające zimno do kości na kasach, a bliżej drzwi
        przeciągi. Okropne warunki pracy :-(((
        • Gość: maggi Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 01.11.09, 11:10
          krótko po otwarciu Almy a Gdyni wpadłam aby popatrzeć na te
          delikatesy zgromadzone na półkach- i totalny szok : na stoisku
          Kredensu zjełczałe masło na wagę właśnie wchłaniało aromaty
          zeschnietych wędlin a pańcia obsługująca nie widziała w tym nic
          złego.Wyszłam i wróciłam dopiero w lipcu gdy z racji przeprowadzki
          Alma stała się moim przydomowym sklepikiem . I znów zaskoczenie- nie
          wiem czy dyrekcja sieci wzięła sobie do serca teksty zamieszczone na
          tym forum - ale obsługa super uprzejma , pomimo ze panie szczególnie
          w godzinach wieczornych obsłudują po dwa stoiska . Co do jakości
          wędlin... w piątki i soboty gdy jest duży ruch wszystko jest zawsze
          świeze natomiast w ciagu tygodnia jest ta sama sytuacja co w innych
          marketach...
    • Gość: GOSC Re: Delikatesy Alma w Gdyni - masakra!!! IP: 188.33.178.* 08.01.10, 15:58
      ZAŁOGA ROBI CO MOŻE ŻEBY WSZYSTKO FUNKJONOWAŁO A KIEROWNICTWO WRAZ Z DYREKTOREM
      CO WCZESNIEJ WARZYWA UKŁADAŁ :) MAJĄ WSZYSTKO W D...E SZKODA GADAC TYLKO SANEPID
      NA SYŁAC TOWAR STARY A DYREKCJA JEDYNE CO POTRAFI TO PREMIE TYM SPRACOWANYM
      KOBIETOM ZABIERAC MAASAAKRA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka