Dodaj do ulubionych

Hałaśliwe miasto Gdansk

IP: *.nsm.pl 17.07.01, 18:04
Nie wiem czy wszyscy słyszeli(czytali) ale mamy kolejny w Gdansku protest .Tym
razem sprawa jest naprawdę poważna.Mieszkańcy starówki protestuja przeciw
nocnemu... czytaniu.Chodzi o odbywające się przed Domem Młynarza czytanie
wierszy Miłosza(przez 100 godzin z okazji 90-tych urodzin poety).
Jakiś czas temu dyskutowaliśmy na tym forum o powodach braku życia wieczorem i
w nocy na gdanskiej starówce.Jak zwykle zycie dopisało puentę.
Turystów w zwiazku z tym przestrzegam przed spozywaniem nadmiernej ilości piwa
na starówce,po piwie jak wiadomo można sobie "beknąc" ,czasem nawet dość głośno
(!!!)
Jeśli "wypsnie" wam się coś takiego ,nie zdziwcie się jak z jakiejś bramy
wybiegnie zdenerwowany tubylec w piżamie z bejsbolem w ręku i najwyraźniej w
nieprzyjaznych zamiarach zacznie was gonić...
Obserwuj wątek
    • Gość: Dark Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.unregistered.formus.pl 18.07.01, 09:55
      Beast! A Ty byś chciał żeby Ci przez 100 godzin pod oknami czytali Miłosza
      przez mikrofon? Bo ja nie. A co do bekania po piwku to się zgadzam że
      ksenofobia ludzka nie zna granic.
      Pozdrowienia!
      • Gość: sharky Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.hg.mdip.bt.net 18.07.01, 10:57
        Niestety komunisci wymyslili zeby ludzie mieszkali na starowce i stad te
        problemy. Z tego powodu nie ma tam zycia (i nie bedzie nawet jesli powstana
        nowe atrakcje)a jesli ktos wpadnie na genialny pomysl czytania wierszy non-stop
        to zaraz ktos inny protestuje. Rozwiazanie to ograniczenie funkcji mieszkalnej
        poprzez wykupowanie mieszkan od wlascicieli i lokalizowanie tam biznesu.
        • Gość: beast Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.nsm.pl 18.07.01, 11:53
          Gość portalu: sharky napisał(a):

> Niestety komunisci wymyslili zeby ludzie mieszkali na starowce i stad te
          > problemy. Z tego powodu nie ma tam zycia (i nie bedzie nawet jesli powstana
          > nowe atrakcje)a jesli ktos wpadnie na genialny pomysl czytania wierszy non-stop
          >
          > to zaraz ktos inny protestuje. Rozwiazanie to ograniczenie funkcji mieszkalnej
          > poprzez wykupowanie mieszkan od wlascicieli i lokalizowanie tam biznesu.

Chyba przyjdzie nam raczej poczekać,aż problem sam się rozwiąże drogą że tak
          powiem naturalną(tzn.obecni lokatorzy odejdą do lepszego ze swiatów gdzie im nikt
          nie bedzie gadał pod oknami).
          A na serio to miasto mogłoby i powinno działać w kierunku "ograniczenia funkcji
          mieszkalnych" tego rejonu miasta.
        • Gość: Dark Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.unregistered.formus.pl 18.07.01, 11:56
          Rozwiązanie o tyle genialne, co awykonalne!
          Myślę raczej że mieszkańcy Starówki muszą się przyzwyczaić do głośnej muzyki i
          bekania na ulicy w nocy. Jak widać po cenach mieszkań na Starówce są ludzie
          zainteresowani tego typu atrakcjami. A jak się komuś nie podoba posiadanie
          powiedzmy 70-metrowego mieszkania przy Długiej to niech je sprzeda i sobie kupi
          dwa takie na Zaspie. Hough!
      • Gość: beast Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.nsm.pl 18.07.01, 11:49
        Gość portalu: Dark napisał(a):

> Beast! A Ty byś chciał żeby Ci przez 100 godzin pod oknami czytali Miłosza
        > przez mikrofon? Bo ja nie. A co do bekania po piwku to się zgadzam że
        > ksenofobia ludzka nie zna granic.
        > Pozdrowienia!

Ale podobno oni wyłączaja mikrofon o 22!Także więcej hałasu robi przejezdzający
        samochód.
        A u mnie na osiedlu jest tak cicho w nocy ,że jak otworzę okno to słysze
        jak "pika" alarm w samochodzie oddalonym o dobre kilkadziesiąt metrów.
        • Gość: Dark Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.unregistered.formus.pl 18.07.01, 12:00
          Aż się boję mysleć przez ile godzin będą recytować Miłosza na 100 urodziny...
          • Gość: beast Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.nsm.pl 18.07.01, 12:07
            A co mieszkasz na starówce;)?
            • Gość: Dark Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.unregistered.formus.pl 18.07.01, 12:56
              Nie, na Oruni Grn. :( A w nocy słyszę psy z Ciapkowa. Nie będę protestował bo
              mnie jacyś Obrońcy obluzgają...
              • Gość: beast Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.nsm.pl 18.07.01, 13:08
                Ha,ha,ha ja też!!!
                Schronisko powinno zostac przeniesione gdzeiś za miasto,wtedy nie tylko by nie
                przeszkadzało ale i mogłoby się rozbudować.Tak więc byłby i wilk syty i...wilk
                syty;)
                • Gość: mia Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: 10.10.41.* 18.07.01, 15:10
                  Miłosz to pikuś, mieszkańcy Długiej zażądali, żeby nie było na niej muzyki.
                  Jeszcze fajniej, co? Koniec ze studentami AM, którzy naprawdę fajnie i
                  profesjonalnie grają. Fakt, nie będzie też moich ukochanych małych Rumunków i
                  Indian z Peru, ale zupełnie cicho?... jak na pustyni...
                  • Gość: julia Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.ports.pol.pl 18.07.01, 15:51
                    ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć :) całe szczęście, że nie było mnie
                    stać na mieszkanie na starówce. w oliwie mam tylko dziki i cmentarz więc raczej
                    będzie spokój ;) a może wiecie coś o ciekawych imprezkach? w sobotę byłam w
                    Sphinxie na ''FRUGO SPAWANIE''. ale się działo ...
                • Gość: Dark Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.unregistered.formus.pl 18.07.01, 16:43
                  Może się oflagujemy. Nie wiem czy wiesz ale tuż koło Ciapkowa (za barierą
                  dźwiękoszczelną) mieszka w skrajnym szeregu Wojewoda Pomorski. Widać kocha
                  pieski (a właściwie ich szczekanie). Może też zażądamy bariery
                  dźwiękoszczelnej...
                  • Gość: ja Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: 10.10.41.* 18.07.01, 17:28
                    Gość portalu: Dark napisał(a):

> Może się oflagujemy. Nie wiem czy wiesz ale tuż koło Ciapkowa (za barierą
                    > dźwiękoszczelną) mieszka w skrajnym szeregu Wojewoda Pomorski. Widać kocha
                    > pieski (a właściwie ich szczekanie). Może też zażądamy bariery
                    > dźwiękoszczelnej...
                    Bariery chroniacej przed wojewoda?

• Gość: beast Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: *.nsm.pl 18.07.01, 17:29
                    Nie wiedziałem.To się robi prominencka dzielnica,bo jest jeszcze przecież poseł
                    Rybicki.
                    • Gość: ja Re: Hałaśliwe miasto Gdansk IP: 10.10.41.* 18.07.01, 17:31
                      a prez. Adamowicz mieszka niedaleko Ratusza Staromiejskiego i Domu Mlynarza.
                      Moze jemu nie daje spac Milosz. A moze co innego go gryzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka