Dodaj do ulubionych

Zmarł Grzegorz Ciechowski

IP: *.chelmnet.pl 22.12.01, 14:02
Kolejny muzyk odchodzi,pochodzący z Tczewa wykonawca zmarł w wieku 44 lat.

info.onet.pl/430937,19,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: aCh Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.12.01, 14:29
      na pewno rzuci to cien na tegoroczne swieta
      pamietam juwenalia sprzed dwoch lat, pierwszego dnia wystepowala republika,
      dzien byl paskudny, chlod i deszcz siapiacy nieprzerwanie wymiotl mnostwo ludzi
      ze stadionu politechniki, czekalam choc i moj entuzjazm z chwili na chwile
      wyparowywal..ale warto bylo, to byl jeden z nielicznych koncertow tegoz zespolu
      w ktorym uczestniczylam, jednakze na zawasze pozostal w mej pamieci, chyba od
      niego zaczelam uwazniej sledzic poczynania zespolu.
      niee nie jestem zrzeszona fanka republiki, ale doskonale zdaje sobie sprawe z
      roli jaka spelnila ona w polskiej muzyce,
      i dla mnie ich teksty byly wazne
      szkoda, szkoda ze nie nie bedzie kolejnej plyty, czekalam na nia z ciekawoscia
      ......
    • Gość: Piotr Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 15:43
      Gość portalu: beast napisał(a):

> Kolejny muzyk odchodzi,pochodzący z Tczewa wykonawca zmarł w wieku 44 lat.
      >
      co tu dużo pisać -SZOK
      Oglądałem koncert Republiki w Opolu. Chyba bardziej poruszył i rozruszał
      publiczność niż "gwiazdy" bez opamiętania i wstydu grane przez Zetkę . Wielka
      strata.
      • Gość: lucy_z Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: 192.168.0.* 22.12.01, 17:32

Dla mnie też szok.Lubiłam Ciechowskiego.............
    • sombre Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski 22.12.01, 21:44
      Tak, wielki szok.
      Znowu Boże Narodzenie naznacza się smutkiem.
      Dwa lata temu nie odżałowany Tomasz B., teraz...
      Taaak, wszystko jest względne.
      Pamiętajmy, nie wszystkim jest do śmiechu, nawet w Boże Narodzenie.
      • Gość: aCh Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.12.01, 22:42
        sombre ale chyba istnieje tu pewna istotna roznica, tomasz chcial umrzec,
        grzegorz nie.
        • Gość: fulmar Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: 64.154.26.* 23.12.01, 00:23
          Ogromny smutek. Poczatki "Republiki" - moja mlodosc...
          Kilka dni temu czytalem z Nim wywiad - tyle nadziei na przyszlosc, dzieci.
          Boze, jakie One beda mialy te Swieta.
        • sombre aCh 23.12.01, 11:59
          Oczywiście aCh, masz zupełną rację. Różnica jest istotna, ale czy to jakoś
          zmienia ogólną tragedię? Ja mam wrażenie, że nie. Tomasz chciał, ale ja nie
          potępię go za to. Raczej mogę tylko „współczuć” i właśnie rozpatrywać to w formie
          tragedii.
          • Gość: aCH Re: aCh IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.12.01, 17:01
            nie nie zmienia to jednego, kolejna smierc...dzis jan kott, jutro? kto wie,
            moze ktores z nas, kto to wie??????nikt
            ja tomasza nie potepiam, jego smierc byla dla nas wszystkich szokiem, ale to ze
            on sobie ja sam wybral, a grzegorz nie, stanowi dla mnie istotna roznice.i tyle.

• Gość: jaro Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: 213.134.154.* 23.12.01, 17:35
      Gość portalu: beast napisał(a):

> Kolejny muzyk odchodzi,pochodzący z Tczewa wykonawca zmarł w wieku 44 lat.
      >
      > <a href="http://info.onet.pl/430937,19,item.html">info.onet.pl/430937,19,item.h
      > tml</a>

"Kombinat" w stanie wojennym...
      Brzmienie i tekst jakich wcześniej nie było...
      Aż ciarki przechodziły człowieka.
    • Gość: jaro Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: *.pppool.de 08.01.02, 17:22
      "Multi-Kulti" to niemiecka wieża Babel - program radiowy w 'bo ja wiem ilu'
      językach zajmujący się kulturami całego świata, choć punkt ciężkości stanowi
      jednak Europa.
      Dzisiaj godzinną audycję poświęcono G.C.
      Redaktor był dzielny i do bólu łamał sobie język na imieniu - teraz ma pewnie w
      ustach szynę :-)
      Przedstawiono G.C. jako "ważnego polskiego artystę-intelektualistę", po którym
      pozostała poważna luka w życiu muzycznym kraju: po kompozytorze, autorze
      tekstów, producencie, liderze zespołu i Obywatelu, promotorze młodych talentów
      i twórcy zainteresowanym folklorem...
      Była "Biała flaga" i stan wojenny, "Nie pytaj o Polskę", "Piosenka kata", "Moja
      klasa"... aż po "Pieją kury" i "Mamonę... No i Steczkowska.
      Przypomniano Jarocin: od pomidorów do owacji; rozmowy z cenzorami o
      surrealizmie francuskim...
      Ciekawe były zestawienia jego działalności z tłem politycznym - widziane z
      zewnątrz.
      Wyszło to nieźle, choć zabrakło "Kombinatu"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka