Gość: beast IP: *.chelmnet.pl 22.12.01, 14:02 Kolejny muzyk odchodzi,pochodzący z Tczewa wykonawca zmarł w wieku 44 lat. info.onet.pl/430937,19,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aCh Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.12.01, 14:29 na pewno rzuci to cien na tegoroczne swieta pamietam juwenalia sprzed dwoch lat, pierwszego dnia wystepowala republika, dzien byl paskudny, chlod i deszcz siapiacy nieprzerwanie wymiotl mnostwo ludzi ze stadionu politechniki, czekalam choc i moj entuzjazm z chwili na chwile wyparowywal..ale warto bylo, to byl jeden z nielicznych koncertow tegoz zespolu w ktorym uczestniczylam, jednakze na zawasze pozostal w mej pamieci, chyba od niego zaczelam uwazniej sledzic poczynania zespolu. niee nie jestem zrzeszona fanka republiki, ale doskonale zdaje sobie sprawe z roli jaka spelnila ona w polskiej muzyce, i dla mnie ich teksty byly wazne szkoda, szkoda ze nie nie bedzie kolejnej plyty, czekalam na nia z ciekawoscia ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 15:43 Gość portalu: beast napisał(a): > Kolejny muzyk odchodzi,pochodzący z Tczewa wykonawca zmarł w wieku 44 lat. > co tu dużo pisać -SZOK Oglądałem koncert Republiki w Opolu. Chyba bardziej poruszył i rozruszał publiczność niż "gwiazdy" bez opamiętania i wstydu grane przez Zetkę . Wielka strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: 192.168.0.* 22.12.01, 17:32 Dla mnie też szok.Lubiłam Ciechowskiego............. Odpowiedz Link Zgłoś
sombre Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski 22.12.01, 21:44 Tak, wielki szok. Znowu Boże Narodzenie naznacza się smutkiem. Dwa lata temu nie odżałowany Tomasz B., teraz... Taaak, wszystko jest względne. Pamiętajmy, nie wszystkim jest do śmiechu, nawet w Boże Narodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aCh Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.12.01, 22:42 sombre ale chyba istnieje tu pewna istotna roznica, tomasz chcial umrzec, grzegorz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulmar Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: 64.154.26.* 23.12.01, 00:23 Ogromny smutek. Poczatki "Republiki" - moja mlodosc... Kilka dni temu czytalem z Nim wywiad - tyle nadziei na przyszlosc, dzieci. Boze, jakie One beda mialy te Swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
sombre aCh 23.12.01, 11:59 Oczywiście aCh, masz zupełną rację. Różnica jest istotna, ale czy to jakoś zmienia ogólną tragedię? Ja mam wrażenie, że nie. Tomasz chciał, ale ja nie potępię go za to. Raczej mogę tylko „współczuć” i właśnie rozpatrywać to w formie tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aCH Re: aCh IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 23.12.01, 17:01 nie nie zmienia to jednego, kolejna smierc...dzis jan kott, jutro? kto wie, moze ktores z nas, kto to wie??????nikt ja tomasza nie potepiam, jego smierc byla dla nas wszystkich szokiem, ale to ze on sobie ja sam wybral, a grzegorz nie, stanowi dla mnie istotna roznice.i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: 213.134.154.* 23.12.01, 17:35 Gość portalu: beast napisał(a): > Kolejny muzyk odchodzi,pochodzący z Tczewa wykonawca zmarł w wieku 44 lat. > > <a href="http://info.onet.pl/430937,19,item.html">info.onet.pl/430937,19,item.h > tml</a> "Kombinat" w stanie wojennym... Brzmienie i tekst jakich wcześniej nie było... Aż ciarki przechodziły człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Zmarł Grzegorz Ciechowski IP: *.pppool.de 08.01.02, 17:22 "Multi-Kulti" to niemiecka wieża Babel - program radiowy w 'bo ja wiem ilu' językach zajmujący się kulturami całego świata, choć punkt ciężkości stanowi jednak Europa. Dzisiaj godzinną audycję poświęcono G.C. Redaktor był dzielny i do bólu łamał sobie język na imieniu - teraz ma pewnie w ustach szynę :-) Przedstawiono G.C. jako "ważnego polskiego artystę-intelektualistę", po którym pozostała poważna luka w życiu muzycznym kraju: po kompozytorze, autorze tekstów, producencie, liderze zespołu i Obywatelu, promotorze młodych talentów i twórcy zainteresowanym folklorem... Była "Biała flaga" i stan wojenny, "Nie pytaj o Polskę", "Piosenka kata", "Moja klasa"... aż po "Pieją kury" i "Mamonę... No i Steczkowska. Przypomniano Jarocin: od pomidorów do owacji; rozmowy z cenzorami o surrealizmie francuskim... Ciekawe były zestawienia jego działalności z tłem politycznym - widziane z zewnątrz. Wyszło to nieźle, choć zabrakło "Kombinatu"... Odpowiedz Link Zgłoś