Gość: jd IP: *.chello.pl 20.08.08, 21:38 dramat. az sie serce kraja :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 21:41 wielkie mi coś... połowa Repsów tak robi.. plan trzeba wykonać przecież i nie ma znaczenia czy to PF, PKT czy Ditel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezsensu Przecież taka reklama zwróci się w ciągu miesiąca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:23 Co za gość ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. - nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:31 A kto szuka dobrych restauracji w książce telefonicznej? A kto w ogóle szuka teraz czegoś w papierowej książce telefonicznej, skoro sklepy, restauracje i inne tego typu firmy powstają i upadają w tempie szybszym niż cykl wydawniczy tych książek? U mnie w domu książka tak pokrywa się kurzem. W ciągu ostatniego roku szukałem w niej czegoś dwa razy, o ile pamiętam, to telefonów szpitali, bo one tak szybko się nie zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.pf.com.pl 21.08.08, 08:39 Ja tam sie ogłaszam w PF i jestm bardzo zadowolony- mam regularnie klientów i to całkiem sensownych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: 91.198.246.* 21.08.08, 08:43 hahahahaha, koleś, sprójrz co masz napisane po prawej od nicka - że piszesz z IPka od Panoramy Firm :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Ale on przecież pisze PRAWDĘ :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:52 SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 81.219.149.* 22.08.08, 03:03 [[][ Policyjny Serwis Informacyjny : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 81.219.149.* 22.08.08, 03:04 -=== Policyjny Serwis Informacyjny : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 15:09 hahaha :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.ichf.edu.pl 21.08.08, 08:45 Adres pana "klienta" dużo mówi: *.pf.com.pl ;-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
blackthorn Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. 21.08.08, 08:47 Prosze mi powiedziec panie "klient": jakim DEBILEM trzeba byc zeby pisac takie brednie z adresu IP pf.com.pl?? I takie wpisy wlasnie potwierdzaja to ze jestescie oszustami, a "pan" panie "klient" to masz pan ZERO godnosci i honoru!! Gość portalu: klient napisał(a): > Ja tam sie ogłaszam w PF i jestm bardzo zadowolony- mam regularnie > klientów i to całkiem sensownych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uka Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:34 oj nie widzicie tej jego ironii jak to pisze? pewnie już nie chce mu się pracować w Eniro i jedzie ją z adresu z firmy na domaniewskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Mucha ale obciach, gosc rzeczywiscie z PF łże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:12 . Odpowiedz Link Zgłoś
havokkk Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. 21.08.08, 13:48 Człowieku, weź jakieś ziółka na nerwy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwed [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha z IP PF faktycznie twoj wpis jest wiarygodny hahah IP: *.range86-153.btcentralplus.com 21.08.08, 09:31 faktycznie, zaraz lece i zamowie edycje na 5 lat conajmniej. Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autorytarny Autor Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:54 Idioto naganiaczu z PF. Spójrz na swój IP, a potem udawaj niezależnego eksperta. Ale czego żądać od specjalysty ds marektyngu, który ma za zadanie oszukać jak najwięcej jeleni, a nie wie jak posługiwać się komputerem i internetem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: 212.160.172.* 21.08.08, 09:56 BUACHA CHA CHA!!!! A to ci fajny przypadek "buzz marketingu" :D:D Tylko troche "przaśny i siermiężny", bo widac, ze koleś który dokonał tego wpisu pracuje w firmie która reklamuje Dla wiedzy chwalacego - wiarygodnośc wpisu na formum znacznie wzrasta, gdy NIE WIDAĆ po IP komputera, że piszący pracuje wfirmie, która reklamuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.aster.pl 21.08.08, 10:24 Gość portalu: klient napisał(a): > Ja tam sie ogłaszam w PF i jestm bardzo zadowolony- mam regularnie > klientów i to całkiem sensownych ale głąbów macie tam w tej panoramie Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. 21.08.08, 11:20 Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. Autor: Gość: klient IP: *.pf.com.pl 21.08.08, 08:39 - chyba potwierdzasz tezę o nieuczciwości handlowców z PF. A w papierowej książce to już raczej nikt niczego nie szuka. Sam po raz ostatni dałem wpis do PF w tym roku. Ani jednego klienta z PF. Lepiej zrobić sobie serwis www i pozycjonować w googlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manager Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: 213.17.226.* 21.08.08, 12:22 Ale z Ciebie jelonek oj oj oj :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie klient Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 12:52 aleś błysnął ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upadlem Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.na5.pl 21.08.08, 12:54 ROTFL roku!!! Udala sie ta reklama, jak nie wiem. LOL. pf.com.pl napisz jeszcze cos ciekawego nt. swojej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.chomiczowka.waw.pl 21.08.08, 14:28 bo jesteś pracownikiem PF to co masz pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.icpnet.pl 21.08.08, 15:03 cholerne menadżery z PF się obudziły, debilku, patrz na swoje IP. Nie bierzcie reklamy w PF, szkoda kasy, a i tak będą dzwonić tylko naciągacze z Eniro itp a nie klienci, którzy wolą sprawdzić w necie a nie w książce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: 91.225.186.* 02.02.12, 21:42 nie zauważyłeś że pojawiaja sie opisy IP? nie wal ściemy że klient jesteś, jesteś akwizytorem pf !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.chello.pl 21.08.08, 21:24 koleś zastanów się co piszesz - najpierw że nikt ale to nikt kompletnie z tego nie kożysta a na końcu że sam w ostatnim roku kożystałeś i to 2 razy - to się w końcu zdeklaruj czy kożysztasz czy nie. Z czystej ciekawości zajżałem do tego katalogu - moje przemyślenie - jeśli mówisz że to archaik i nikt z tego nie kożysta to dla czego do cholery reklamuje się tam tyle firm i to w takich kolorowych ogloszeniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: Przecież taka reklama zwróci się w ciągu mies IP: *.lanet.net.pl 21.08.08, 08:39 Co się zwróci? Przez kilkanaście lat działalności ani jeden klient nie przyszedł do mnie dlatego, że znalazł mój adres w PF, choć lata temu wpisy podstawowe były bezpłatne. Teraz to tylko kpina i naciąganie klientów, za adres internetowy każą sobie płacić, kto w PF szuka takich rzeczy? Nie mówiąc o pomyłkach, jakie PF się zdarzają, kiedyś zamiast telefonu firmowego wpisali czyjś telefon prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: Przecież taka reklama zwróci się w ciągu mies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:05 wszystkich klientów pytasz gdzie Cię znaleźli?? Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Przecież taka reklama zwróci się w ciągu mies 21.08.08, 21:15 Bezsensu, u mnie w marketingu roboty nie znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.chello.pl 20.08.08, 23:54 Do naszej firmy dzwonią od jakichś 2 miesięcy różni przedstawiciele Eniro. Nawet 2x w tygodniu. Mamy identyfikację numerów, więc jak z koleznką widzimy, że to znów z tej firmy telefon, odbieramy od razu dziękujemy i rozłączamy.Szef dzwonił do nich i prosił by usunęli nasze nry telefonów i nie dzwonili do nas więcej...niestety nie dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Na takich natrętów jest prosty sposób 21.08.08, 07:37 Umawiać się na rozmowę, po czym jak przyjdzie od razu przekładać spotkanie na następny dzień. I tak do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBASTIAN Re: Na takich natrętów jest prosty sposób IP: *.gprs.plus.pl 21.08.08, 19:57 tylko idiota moze trafic na takie rozwiazanie, pracuje w pf, utrzymuje sie z tego a praca w handlu i stosunki z klientami to bardzo trudne relacje hmmm i kazdy kto pracuje z ludzmi o tym wie szanuje czas klienta i chce zeby on moj tez szanowal, wiec moze trzeba sie troche zastanowic to jest typowo polska mentalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Na takich natrętów jest prosty sposób IP: *.chello.pl 23.08.08, 04:01 Szanowal?? Czlowieku, o czym Ty piszesz?? Myslisz, ze jak przytrzymasz mnie na telefonie 20 minut, a ja wlasnie z SZACUNKU dla Twojej pracy nie spuszcze Cie 'w kanal' tylko wyslucham co masz do powiedzenia, to mam Ci za to zaplacic?? Zajmij sie czyms konstruktywnym zamiast wyludzac pieniedze od ciezko pracujacych ludzi, moze wtedy nie tylko inni, ale rowiez i Ty sam bedziesz szanowal swoja prace. A swoja droga, jak Ty sobie mozesz rano w twarz w lustrze spojzec? I mimo wszystko nie zycze Ci zebys trafil kiedys w zyciu na takiego 'handlowca' jak Ty. W sumie to pies z Toba, ale moze masz zone czy dzieciaki, one nie zawinily. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 GIODO 21.08.08, 09:55 Gość portalu: Magda napisał(a): > prosił by usunęli nasze nry telefonów i nie dzwonili do nas więcej > ...niestety nie dotarło. Napiszcie oficjalne pismo o usunięcie danych osobowych z kopią dla GIODO. Jak nie usuną to grozi im do 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: GIODO IP: *.chello.pl 21.08.08, 12:07 wez, jak sie blondynka odezwie. rozrozniasz osoby fizyczne od prawnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: GIODO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:14 Głupoty ddagasz - to są wpisy firmowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba hehehe IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.08, 07:39 do mnie tez telefonowali 2-3 razy w tygodniu. Po miesiacu zaczalem im mowic, ze tak, jestem zainteresowany reklama u nich ale w przyszlym wcieleniu. zrezygnowali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkaszka Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.aster.pl 21.08.08, 07:50 Miałem taką historię kilka lat temu. Żadna reklamacja nie przyniosła skutku. Założyli mi sprawę w sądzie (karną!), i musiałem zapłacić. W dodatku dorobiłem się wyroku w zawieszeniu! Myślałem że to taki incydent, zacząłem nawet wierzyć że to była moja wina, a tu ten artykuł. Popędzić ich z torbami. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:08 sprawę karną?? co za bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tu-166 Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.chello.pl 21.08.08, 19:05 Co za bzdury wypisujesz. Nie ściemniaj naganiaczu Sprawę karną to można mieć za oszustwo, musieliby ci udowodnić, że od początku chciałeś wziąć towar/usługę i nie zapłacić w innym przypadku mogliby ci założyć co najwyżej sprawę cywilną. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 08:02 Nic Pani nie musiała płacić.. Warto jednak, prowadząc firmę, znać przynajmniej podstawy prawa cywilnego. Art. 12. Nie mają zdolności do czynności prawnych osoby, które nie ukończyły lat trzynastu, oraz osoby ubezwłasnowolnione całkowicie. Art. 14. § 1. Czynność prawna dokonana przez osobę, która nie ma zdolności do czynności prawnych, jest nieważna. (to na pewno nie jest "drobna bieżąca sprawa życia codziennego"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:41 Nie przejmuj sie, to zmyslona historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.korowicki Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.toya.net.pl 21.08.08, 08:52 witam, zmyslic mozna wszystko, a ja przychylam sie do oszustw tej firmy, mialem nie tyle bardzo podobna co identyczna sytuacje, ale nie dochodzilem swoich racji, bo nawet nie chcialem sie denerwowac. Umowe podpisala menadzerka, czyli aktualnie moja zona :) Czy reklama sie oplacila? Nie kosztowala 2,5 tysiaca, oraz nie sadze by byla skuteczna, prowadze lokal gastr w krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:13 Prowadzę gabinet lekarski.Kilka lat temu,na poczatku dałam namówić sie na wpis.Nie przypuszczam ,aby którykolwiek z moich pacjentów szukał informacji w PF .Wpis był błędny.W internecie podano inne dane i błędny telefon.Nie dało sie tego zmienić.Na moja prośbę o zwrot pieniedzy,bo przecież taka reklama tylko wprowadza w błąd,oświadczono,że umowa nie obejmowała wpisu do internetu.Dałam sobie spokój,bo i tak bym nie wygrała.Szkoda nerwów.Oczywiście nie korzystam z ich usług i nie polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Gratis, czyli za dwa tysiące IP: 81.219.101.* 21.08.08, 08:19 Panorama Firm oszukuje w ten sposób wiele osób, słyszałem o kilku przypadkach wśród znajomych, proszę uważać na tę firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FGH HCM Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.crowley.pl 21.08.08, 08:24 Rozmowy nagrywamy na telefon, do sądu ze ze złodziejami a sad po potwierdzeniu oszustwa karze delikwenta milion zł kary i przez 100 lat następnych nikogo nie oszukają ,proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:28 Ja również miałem taką sytuację. Natrętny pan wydzwaniał niemalże codziennie. W końcu dał spokój. Jakie było zaskoczenie, gdy kilka miesięcy później zaczęli wydzwaniać ludzie na numer domowy z pytaniami ile np. kosztuje śledzenie męża? W końcu zapytałem skąd mają namiary. Okazało się, że z PF. Wyszło na to, że pan niby dał spokój ale chyba w zemście umieścił dane mojej firmy w dziale: "usługi detektywistyczne". Oczywiście nie obeszło się bez awantury i w następnym numerze dane zostały usunięte. Ja, naszczęście, nie dostałem żadnej faktury ufff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Oszuści i naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:29 Moja firma też została w to wciągnięta, na 4 tys. ponieważ nie uregulowaliśmy w całości przyjechał pan przedstawiciel z propozycją na następny rok, w mniejszej cenie, a potem zaczęły się nachalne telefony po kilkanaście dziennie w sprawie zapłaty i zapchana skrzynka. Szczególnie dała się we znaki taka jedna Pani z windykacji bezczelna wręcz chamska bez szacunku dla rozmówcy nie mająca na uwadze że kolejny frajer z PF będzie musiał się zgłosić do nas po reklamę (pozdrowionka małpo). Na tym koniec z firmami PF PKT TP DItel oszuści tylko takie określenie pasuje radzę trzymać się od nich z daleka. Przestrzegam też przed firmami które proponują linki sponsorowane na googole, zatrudniają potem frajerów i płacą im za klikanie cały dzień w te linki ( patrz artykuł niedawno w gazecie " praca w necie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: Oszuści i naciągacze IP: 94.254.190.* 27.12.08, 14:27 Proponuję opisać tą firmę w serwisie o nieuczciwych firmach www.glupi-klient.pl, można też tam dodać temat w zakładce: KOJARZYMY POSZKODOWANYCH można tam nawiązywać kontakty w całej Polsce z osobami poszkodowanymi przez daną firmę czy instytucję, a następnie dochodzić swoich praw np. poprzez UOKiK, albo wspólnie przed sądami cywilnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawa Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.pf.com.pl 21.08.08, 08:30 Witam! Ja osobiście przyznam że reklama w PF jest całkiem skuteczna. Sam prowadzę restauracje ale kupuje zawsze duże moduły i mi się zwraca zakup. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:34 > reklama w PF jest całkiem skuteczna. Jaka szkoda, ze piszesz z adresu pf . com . pl (panorama firm) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:45 buahahaha :DDDDDDD uśmiałam się jak norka! gratuluję sprytnej i przenikliwej kryptoreklamy. pracownik Pf chyba dostanie premię `:P Jakie to szczęście, że nie daliśmy się naciągnąć, bo właśnie jakieś 2 tyg. po wielu natrętnych telefonach pojawiła się w naszej firmie przedstawicielka PF, przekonując zawzięcie, że reklama w papierowej księdze ma sens. No, niestety, jakoś nie daliśmy wiary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHA Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.08, 08:37 widac ze pracownicy pf działają haha. zobaczcie na jego IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: 38.100.22.* 21.08.08, 08:39 Nie ma najmniejszych watpliwosci - PF faktycznie zatrudnia cwiercinteligentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.08, 08:42 Tak skuteczna ta reklama, że aż zmieniła ci IP. Tracisz czas naciągaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimoto Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.eastwest.com.pl 21.08.08, 08:43 Taki komentarz z takiego adresu tylko potwierdza ze nie warto zaprzatac sobie glowy ta firma. Zamiast robic sobie reklame na forum polecam wykupic sobie duzy boks w PF, dla pracownikow moze sa znizki :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.nice.hnet.pl 21.08.08, 08:43 Panie "prowadzący restauracje" drugi etat masz w panoramie firm? Marni oszuści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zee zee topp Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.miechow.com 21.08.08, 08:51 Widzę, że pracownik panoramy firm wykazał się ogromną inteligencją. Zaloguj się następnym razem jak będziesz chciał swojemu szefowi zrobić dobrze liżąc go przez forum Gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Tacy kretyni pracują w eniro :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:06 Od razu widać, że to firma na poziomie, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinki buahahaha, fajne masz IP IP: *.chello.pl 21.08.08, 09:10 ża-ło-sne. idź komuś wcisnąć wpis do panoramy firm "gratis", a nie d*pę zawracasz na forum. a potem idź się utop albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:16 tylko naciągacze piszą pozytywne opinie w sprawie własnej firmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Że też takich gamoni zatrudniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:16 Dzięki za info. Będę przestrzegał wszystkich przed PD ! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 09:35 Gość portalu: Warszawa napisał(a): > Witam! > Ja osobiście przyznam że reklama w PF jest całkiem skuteczna. Sam > prowadzę restauracje ale kupuje zawsze duże moduły i mi się zwraca > zakup. > Pozdrawiam.. Zaryzykuj kupno mózgu. Ten zakup też ci się powinien zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha tam chyba faktycznie idioci pracuja IP: *.range86-153.btcentralplus.com 21.08.08, 09:36 hahahaha kolejny zadowolony klient z IP Panoramy Firm :) Nawet nie wiedza jak internet funkcjonuje. Do roboty, poprawic jakosc obslugi klienta a nie naciagac i klamac w zywe oczy !!!!!! Se z domowego komputera zachwalaj i naucz sie co to jest IP komputera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: tam chyba faktycznie idioci pracuja IP: 195.205.193.* 21.08.08, 16:55 Według godziny nadania (8:30) to ten sam cieć był co poprzednio Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: tam chyba faktycznie idioci pracuja 21.08.08, 17:01 Gość portalu: Rob napisał(a): > Według godziny nadania (8:30) to ten sam cieć był co poprzednio Ale to zaczyna być standardowa metoda reklamy dla szemranych firemek. Przeszukaj forum na frazę EUCO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasior Grupa ADWEB, Plac Na Stawach 1, 30-107 Kraków, IP: *.range86-139.btcentralplus.com 21.08.08, 09:41 Polska, +48.12 4271255 ;] no ladnie agencja pracujaca dla panoramy firm ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: Grupa ADWEB, Plac Na Stawach 1, 30-107 Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 11:02 Adweb rejestruje dla Panoramy tylko domeny, ktore utrzymywane są w ich firmie hostingowej 2be.pl - skadinad dobrej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 11:43 Gratis, czyli za dwa tysiące Autor: Gość: Warszawa IP: *.pf.com.pl 21.08.08, 08:30 Zero wiarygodności, przesiądź się na inne łącze, bez adresu IP PF, bo się ośmieszacie już po raz drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossmaann Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.eastwest.com.pl 21.08.08, 08:34 Zumi też tak robi - szarańcza jak każde yellow pages. Za mną jedna babka potrafiła jeździć (śledzić?) przez tydzień i jak tylko pojawiałem się na firma od razu naskakiwała z drukiem zamówienia...Pognać hołotę! Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 08:34 Raczkujący lumpen-kapitalizm w naszym rodzimym wydaniu. Na świecie z takim cwaniakami juz dawno sobie poradzono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:56 Ale ty swiatowy jesteś! Oczywiscie, że na świecie juz sobie poradzono z oszustami, złodziejami, pijakami,itd Tylko gdzie jest ten swiat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek takie kosztowne 'gratisy' są nie tylko w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:35 Gość portalu: franek napisał(a): > Oczywiscie, że na świecie juz sobie poradzono z oszustami Nie wszędzie. Patrz: znane i u nas i na zachodzie przekręty z rzekomo darmowymi wpisami do rzekomych katalogów, np. tu: tiny.pl/4mmm Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 09:12 I tu sie mylisz. Podobne bambuko chciala mi zafundowac taka tamtejsza Eniro w jednym z krajow skandynawskich. Przy odwolywaniu "zlecenia" zadaja oni pisemnego odwolania, ktore jest ciezko uskutecznic "po fakcie". Ale w bambuko zrobilem ja ich. Stwierdzilem, ze odwolanie bylo wyslane na pismie. Nie mogli udowodnic ze tak nie bylo. Musieli sie poddac. Szkoda tylko, ze trzeba sie bylo znizac do ich poziomu, czyli oszustwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinki byłeś? widziałeś? IP: *.chello.pl 21.08.08, 09:36 czy po prostu odczuwasz lęk przed kapitalizmem? firmy i ludzie natrętnie wciskający swoje produkty są wszędzie. poczytaj sobie wywieranie wpływu na ludzi cialdiniego. na całym świecie, jeśli nie pomyślisz, to za to zapłacisz. tele2, link4, to są firmy międzynarodowe, wszędzie podobnie działające. a prawda jest taka, że polacy nie czytają umów, regulaminów, taryf opłat i prowizji i innych takich. skoro ktoś tak koniecznie chce, żeby skorzystała z jego usług, które mają być gratis (niby czemu?), to należałoby jednak przeczytać umowę, zanim się ją podpisze. polska specyfika wychodzi tu jedynie przy tej okazji, że jak np podpisze osoba nieupoważniona, np. sekretarka, to trudno dojść swoich racji przed sądem, albo trwa to stanowczo za długo. bo też wymiar sprawiedliwości mamy do d*py. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 15:20 bobcat0210 napisał: > Raczkujący lumpen-kapitalizm w naszym rodzimym wydaniu. Na > świecie z takim cwaniakami juz dawno sobie poradzono. Radze obejrzec sobie swiat. Takich firm w nim bez porownania wiecej, tylko kretynow jak u was podpisujacych jak leci mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydemokrata.pl Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.chello.pl 21.08.08, 15:34 zwłaszcza na południu włoch. zachód z nas leje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:37 Jakby stworzyć ranking firm działających najbardziej nieetycznie pewnie Eniro byłoby w ścisłej czołówce. Walczyliśmy z tymi cwaniakami kilka lat, a teraz po prostu od razu odkładamy słuchawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:42 Firma Eniro, biuro plus lub lyreco to firmy działające na zasadzie 19- sto wiecznego kapitalizmu. Tyranie od rana do wieczora, wielka presja menadżerów na wyniki. Pracownicy, żeby się wykazać bardzo często naciągają klienta. Aby otrzymać premię trzeba spełniać kilka do kilkunastu punktów. Nie dopełnienie choćby jednego z nich przekreśla szansę otrzymania premii. Istny wyścig szczurów. pzdr. Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel_T Potiwerdzam, Eniro to oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:56 Trzeba bardzo z nimi uważać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Winny jest właściciel firmy. 21.08.08, 08:59 Zlecił załatwianie sprawy jakiejś kretynce, która nie czyta tego, co podpisuje. Może chociaż dobrze lody robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Tak sie robi ludzi w CH... w tym kraju !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:00 "Gratis" ... "Za darmo" ... "0%" ... itp a potem PLAC I PLACZ FRAJERZE !!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre prosta konkluzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:13 się czyta co sie podpisuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Tak sie robi ludzi w CH... w tym kraju !!! IP: 94.254.190.* 27.12.08, 14:25 Proponuję opisać tą firmę w serwisie o nieuczciwych firmach www.glupi-klient.pl, można też tam dodać temat w zakładce: KOJARZYMY POSZKODOWANYCH można tam nawiązywać kontakty w całej Polsce z osobami poszkodowanymi przez daną firmę czy instytucję, a następnie dochodzić swoich praw np. poprzez UOKiK, albo wspólnie przed sądami cywilnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezry Re: Tak sie robi ludzi w CH... w tym kraju !!! IP: 94.254.190.* 27.12.08, 14:26 to przerażające, proponuję opisać tą firmę w serwisie o nieuczciwych firmach www.glupi-klient.pl, można też tam dodać temat w zakładce: KOJARZYMY POSZKODOWANYCH można tam nawiązywać kontakty w całej Polsce z osobami poszkodowanymi przez daną firmę czy instytucję, a następnie dochodzić swoich praw np. poprzez UOKiK, albo wspólnie przed sądami cywilnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brutus Link4 i Eniro Polska największy chłam na rynku IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.08, 09:10 Tylko z tych firm dzwonia do mnie po 5 razy , powtarzam wykreślcie mnie - prosze więcej nie dzwonic niechce reklamy czy ubezpieczenia. Wszystko jak w grochem w ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusj79 Re: Link4 i Eniro Polska największy chłam na rynk IP: *.pf.com.pl 21.10.09, 14:59 Proszę napisać maila do eniro z prośbą o wykreślenie z ich bazy i będzie po problemie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn zaraz, zaraz... IP: 193.164.157.* 21.08.08, 09:26 syn pokwitował odbiór e-maila?! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: zaraz, zaraz... 21.08.08, 09:33 Gość portalu: mn napisał(a): > syn pokwitował odbiór e-maila?! Widocznie poczta wprowadziła nową usługę - emaile polecone, z potwierdzeniem odbioru i chodzą listonosze z laptopami :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logika A co w tym dziwnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 12:11 Pewnie kazali dziecku kliknąć na jakiś link w mailu, co było potwierdzeniem jego odebrania. Piszecie tak, jakbyście nigdy nie kupowali nic np. w księgarni internetowej, gdzie nowy klient musi potwierdzić zamówienie, klikając na link przysłany w mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: zaraz, zaraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:07 Gość portalu: mn napisał(a): > syn pokwitował odbiór e-maila?! A my narzekamy, że młodzież niewykształcona... Proszę, co 12-latki potrafią! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Skuteczność reklamy 21.08.08, 09:29 W mojej firmie praktykuję taką reklamę: NAJWYŻSZE CENY i NAJGORSZA JAKOŚĆ! A klienci i tak się pchają. Nic z tego nie rozumiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: Skuteczność reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:39 michalparadowski napisał: > W mojej firmie praktykuję taką reklamę: > NAJWYŻSZE CENY i NAJGORSZA JAKOŚĆ! > A klienci i tak się pchają. > Nic z tego nie rozumiem?! Może uważają, że reklama jest szalenie dowcipna a w rzeczywistości firma działa odwrotnie? A może produkujesz tanio i dobrze, tylko o tym nie wiesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwaniak Re: Skuteczność reklamy IP: *.tvk.torun.pl 21.08.08, 15:54 te napoleon co ty pie..sz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Eniro to oszusci jakich malo IP: *.range86-153.btcentralplus.com 21.08.08, 09:29 jednemu z moich szefow tez zrobili taki numer. Konsultant telefoniczny powiedzial ze adres www bedzie za darmo a okazalo sie ze wystawili fakture. szef walczyl i tlumaczyl dzielnie kilka miesiecy, w koncu zrezygnowali. Ale najsmieszniejsze bylo to, ze za jakies 2-3 miesiace zadzwonil kolejny konsultant z super oferta od ENIRO. Konsultanci siedzacy na infolinii nie maja NAJWAZNIEJSZYCH informacji o firmie i chyba nigdzie nie moga zapisac informacji, ze klient nie jest zainteresowany, bo ma zle doswiadczenie. Telefon od konsultantow Eniro conajmniej raz w tygodniu i cotygodniowe tlumaczenie, ze firma nie jest zainteresowana wspolpraca z nieprofesjnalnych kontrahentem nie pomagaly. Dzielni byli. Tylko tych ludzi z infolinii szkoda, bo troche jadu wyslychali, a przeciez to nie ich wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.customer.m-online.net 21.08.08, 09:37 Jak już tylko słyszę, że dzwonią z PF - mówię, że "NIE, dziękuję". Skorzystałem raz z płatnego wpisu do wersji drukowanej i linku do strony na ich portalu... I nigdy więcej. Wszystkie dane wprowadziłem w ich formularzu internetowym, a potem jedna kobieta przepisywała to na kartkę podczas rozmowy, potem przesłała faksem gdzieś do centrali, tam jakiś wtórny analfabeta przepisał moje dane adresowe z szścioma(!!) błędami w zaledwie 4 linijkach... NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowniez oszukana Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.chello.pl 21.08.08, 09:39 ja miałam podobną historię parę lat temu. Wykupiłam reklamę w Panoramie Firm i okazało się, że błędnie podali mój numer telefonu, a w dodatku podali pełny adres domowy (jak wielu ludzi mam jednoosobową firmę zarejestrowaną w mieszkaniu) mimo, iż wyraźnie zaznaczałam, że ma być tylko nazwa ulicy. Wiele zachodu kosztowało mnie zmuszenie Eniro do naprawienia pomyłki (na szczęście to było w Internecie, więc nie musiałam czekać do następnego roku). Mają tam chyba bałagan, bo w następnych dwóch latach mój wpis był utrzymywany, choć odmówiłam płacenia za dalsze reklamy. Wydatek z trudem się zwrócił, ale to chyba specyfika mojej branży. Przedstawiciele Eniro dzwonią do mnie co parę miesięcy, choć prosiłam (wielokrotnie) o usunięcie moich danych. To chyba taka strategia na zmęczenie klienta - a nuż za piętnastym razem się zgodzi, żeby sie odczepili? Tyle, że ta strategia chyba niezbyt działa... No i co mam myśleć o firmie, która w mojej branży nie oferuje żadnego uporzadkowania wpisów? Część wpisów zaczyna się od nazwy firmy, część od nazwiska, a część od imienia (tak!) albo od rzeczownika opisującego rodzaj działalności. Jeśli ktoś chce skorzystać z papierowej wersji i znaleźć to, czego szuka, to ma duzy kłopot. W Internecie trochę łatwiej, ale bałagan również jest. Moje postanowienie - nigdy więcej z Panoramą Firm! Odpowiedz Link Zgłoś