Dodaj do ulubionych

Gratis, czyli za dwa tysiące

IP: *.chello.pl 20.08.08, 21:38
dramat. az sie serce kraja :D
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 21:41
      wielkie mi coś... połowa Repsów tak robi.. plan trzeba wykonać
      przecież
      i nie ma znaczenia czy to PF, PKT czy Ditel
      • Gość: Bezsensu Przecież taka reklama zwróci się w ciągu miesiąca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:23
        Co za gość ...
        • Gość: tomeczek Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. - nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:31
          A kto szuka dobrych restauracji w książce telefonicznej? A kto w ogóle szuka
          teraz czegoś w papierowej książce telefonicznej, skoro sklepy, restauracje i
          inne tego typu firmy powstają i upadają w tempie szybszym niż cykl wydawniczy
          tych książek?
          U mnie w domu książka tak pokrywa się kurzem. W ciągu ostatniego roku szukałem w
          niej czegoś dwa razy, o ile pamiętam, to telefonów szpitali, bo one tak szybko
          się nie zmieniają.
          • Gość: klient Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.pf.com.pl 21.08.08, 08:39
            Ja tam sie ogłaszam w PF i jestm bardzo zadowolony- mam regularnie
            klientów i to całkiem sensownych
            • Gość: szmatan Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: 91.198.246.* 21.08.08, 08:43
              hahahahaha, koleś, sprójrz co masz napisane po prawej od nicka - że piszesz z
              IPka od Panoramy Firm :D
              • Gość: hehe Ale on przecież pisze PRAWDĘ :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:52
                SUPER
                • Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 81.219.149.* 22.08.08, 03:03
                  [[][ Policyjny Serwis Informacyjny :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
                  • Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 81.219.149.* 22.08.08, 03:04
                    -=== Policyjny Serwis Informacyjny :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
              • Gość: przem Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 15:09
                hahaha :D
            • Gość: orient Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.ichf.edu.pl 21.08.08, 08:45
              Adres pana "klienta" dużo mówi: *.pf.com.pl ;-PPPP
            • blackthorn Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. 21.08.08, 08:47
              Prosze mi powiedziec panie "klient": jakim DEBILEM trzeba byc zeby pisac takie
              brednie z adresu IP pf.com.pl??
              I takie wpisy wlasnie potwierdzaja to ze jestescie oszustami, a "pan" panie
              "klient" to masz pan ZERO godnosci i honoru!!

Gość portalu: klient napisał(a):

> Ja tam sie ogłaszam w PF i jestm bardzo zadowolony- mam regularnie
              > klientów i to całkiem sensownych
              • Gość: uka Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:34
                oj nie widzicie tej jego ironii jak to pisze? pewnie już nie chce mu się
                pracować w Eniro i jedzie ją z adresu z firmy na domaniewskiej:)
              • Gość: P.Mucha ale obciach, gosc rzeczywiscie z PF łże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:12
                .
              • havokkk Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. 21.08.08, 13:48
                Człowieku, weź jakieś ziółka na nerwy :))
            • Gość: szwed [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:20
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: agniecha z IP PF faktycznie twoj wpis jest wiarygodny hahah IP: *.range86-153.btcentralplus.com 21.08.08, 09:31
              faktycznie, zaraz lece i zamowie edycje na 5 lat conajmniej.
              Hahaha.
            • Gość: Autorytarny Autor Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:54
              Idioto naganiaczu z PF. Spójrz na swój IP, a potem udawaj niezależnego eksperta.
              Ale czego żądać od specjalysty ds marektyngu, który ma za zadanie oszukać jak
              najwięcej jeleni, a nie wie jak posługiwać się komputerem i internetem...
            • Gość: fafik Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: 212.160.172.* 21.08.08, 09:56
              BUACHA CHA CHA!!!! A to ci fajny przypadek "buzz marketingu" :D:D
              Tylko troche "przaśny i siermiężny", bo widac, ze koleś który
              dokonał tego wpisu pracuje w firmie która reklamuje

Dla wiedzy chwalacego - wiarygodnośc wpisu na formum znacznie
              wzrasta, gdy NIE WIDAĆ po IP komputera, że piszący pracuje wfirmie,
              która reklamuje ;)
            • Gość: leon Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.aster.pl 21.08.08, 10:24
              Gość portalu: klient napisał(a):
              > Ja tam sie ogłaszam w PF i jestm bardzo zadowolony- mam regularnie
              > klientów i to całkiem sensownych

ale głąbów macie tam w tej panoramie
            • peryklejtos Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. 21.08.08, 11:20
              Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel.
              Autor: Gość: klient IP: *.pf.com.pl 21.08.08, 08:39

- chyba potwierdzasz tezę o nieuczciwości handlowców z PF.
              A w papierowej książce to już raczej nikt niczego nie szuka. Sam po
              raz ostatni dałem wpis do PF w tym roku. Ani jednego klienta z PF.
              Lepiej zrobić sobie serwis www i pozycjonować w googlach.
            • Gość: Manager Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: 213.17.226.* 21.08.08, 12:22
              Ale z Ciebie jelonek oj oj oj :]
            • Gość: nie klient Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 12:52
              aleś błysnął ;)
            • Gość: upadlem Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.na5.pl 21.08.08, 12:54
              ROTFL roku!!! Udala sie ta reklama, jak nie wiem. LOL. pf.com.pl napisz jeszcze
              cos ciekawego nt. swojej firmy.
            • Gość: xxx Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.chomiczowka.waw.pl 21.08.08, 14:28
              bo jesteś pracownikiem PF to co masz pisac
            • Gość: nick Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.icpnet.pl 21.08.08, 15:03
              cholerne menadżery z PF się obudziły, debilku, patrz na swoje IP.
              Nie bierzcie reklamy w PF, szkoda kasy, a i tak będą dzwonić tylko
              naciągacze z Eniro itp a nie klienci, którzy wolą sprawdzić w necie
              a nie w książce
            • Gość: poirytowany Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: 91.225.186.* 02.02.12, 21:42
              nie zauważyłeś że pojawiaja sie opisy IP? nie wal ściemy że klient jesteś, jesteś akwizytorem pf !!!
          • Gość: max Re: Reklama w tym artykule - tak, w książce tel. IP: *.chello.pl 21.08.08, 21:24
            koleś zastanów się co piszesz - najpierw że nikt ale to nikt kompletnie z tego
            nie kożysta a na końcu że sam w ostatnim roku kożystałeś i to 2 razy - to się w
            końcu zdeklaruj czy kożysztasz czy nie. Z czystej ciekawości zajżałem do tego
            katalogu - moje przemyślenie - jeśli mówisz że to archaik i nikt z tego nie
            kożysta to dla czego do cholery reklamuje się tam tyle firm i to w takich
            kolorowych ogloszeniach ?
        • Gość: terefere Re: Przecież taka reklama zwróci się w ciągu mies IP: *.lanet.net.pl 21.08.08, 08:39
          Co się zwróci? Przez kilkanaście lat działalności ani jeden klient nie przyszedł
          do mnie dlatego, że znalazł mój adres w PF, choć lata temu wpisy podstawowe były
          bezpłatne. Teraz to tylko kpina i naciąganie klientów, za adres internetowy każą
          sobie płacić, kto w PF szuka takich rzeczy?
          Nie mówiąc o pomyłkach, jakie PF się zdarzają, kiedyś zamiast telefonu firmowego
          wpisali czyjś telefon prywatny.
          • Gość: joldre Re: Przecież taka reklama zwróci się w ciągu mies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:05
            wszystkich klientów pytasz gdzie Cię znaleźli??
        • 33qq Re: Przecież taka reklama zwróci się w ciągu mies 21.08.08, 21:15
          Bezsensu, u mnie w marketingu roboty nie znajdziesz
    • Gość: Magda Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.chello.pl 20.08.08, 23:54
      Do naszej firmy dzwonią od jakichś 2 miesięcy różni przedstawiciele Eniro. Nawet 2x w tygodniu. Mamy identyfikację numerów, więc jak z koleznką widzimy, że to znów z tej firmy telefon, odbieramy od razu dziękujemy i rozłączamy.Szef dzwonił do nich i prosił by usunęli nasze nry telefonów i nie dzwonili do nas więcej...niestety nie dotarło.
      • zuzur Na takich natrętów jest prosty sposób 21.08.08, 07:37
        Umawiać się na rozmowę, po czym jak przyjdzie od razu przekładać
        spotkanie na następny dzień. I tak do skutku.
        • Gość: SEBASTIAN Re: Na takich natrętów jest prosty sposób IP: *.gprs.plus.pl 21.08.08, 19:57
          tylko idiota moze trafic na takie rozwiazanie, pracuje w pf,
          utrzymuje sie z tego a praca w handlu i stosunki z klientami to
          bardzo trudne relacje hmmm i kazdy kto pracuje z ludzmi o tym wie
          szanuje czas klienta i chce zeby on moj tez szanowal, wiec moze
          trzeba sie troche zastanowic to jest typowo polska mentalnosc
          • Gość: stefan Re: Na takich natrętów jest prosty sposób IP: *.chello.pl 23.08.08, 04:01
            Szanowal?? Czlowieku, o czym Ty piszesz?? Myslisz, ze jak
            przytrzymasz mnie na telefonie 20 minut, a ja wlasnie z SZACUNKU dla
            Twojej pracy nie spuszcze Cie 'w kanal' tylko wyslucham co masz do
            powiedzenia, to mam Ci za to zaplacic?? Zajmij sie czyms
            konstruktywnym zamiast wyludzac pieniedze od ciezko pracujacych
            ludzi, moze wtedy nie tylko inni, ale rowiez i Ty sam bedziesz
            szanowal swoja prace. A swoja droga, jak Ty sobie mozesz rano w
            twarz w lustrze spojzec? I mimo wszystko nie zycze Ci zebys trafil
            kiedys w zyciu na takiego 'handlowca' jak Ty. W sumie to pies z
            Toba, ale moze masz zone czy dzieciaki, one nie zawinily.
      • placebo99 GIODO 21.08.08, 09:55
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> prosił by usunęli nasze nry telefonów i nie dzwonili do nas więcej
        > ...niestety nie dotarło.

Napiszcie oficjalne pismo o usunięcie danych osobowych z kopią dla
        GIODO. Jak nie usuną to grozi im do 2 lat.
        • Gość: jd Re: GIODO IP: *.chello.pl 21.08.08, 12:07
          wez, jak sie blondynka odezwie. rozrozniasz osoby fizyczne od prawnych?
        • Gość: john Re: GIODO IP: *.chello.pl 21.08.08, 12:44
          I posadzą całe Eniro?
        • Gość: joldre Re: GIODO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 14:14
          Głupoty ddagasz - to są wpisy firmowe
    • Gość: qba hehehe IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.08, 07:39
      do mnie tez telefonowali 2-3 razy w tygodniu. Po miesiacu zaczalem
      im mowic, ze tak, jestem zainteresowany reklama u nich ale w
      przyszlym wcieleniu. zrezygnowali....
    • Gość: arkaszka Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.aster.pl 21.08.08, 07:50
      Miałem taką historię kilka lat temu. Żadna reklamacja nie przyniosła
      skutku. Założyli mi sprawę w sądzie (karną!), i musiałem zapłacić. W
      dodatku dorobiłem się wyroku w zawieszeniu! Myślałem że to taki
      incydent, zacząłem nawet wierzyć że to była moja wina, a tu ten
      artykuł. Popędzić ich z torbami. Ech...
      • Gość: joldre Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:08
        sprawę karną?? co za bzdura!
      • Gość: tu-166 Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.chello.pl 21.08.08, 19:05
        Co za bzdury wypisujesz. Nie ściemniaj naganiaczu Sprawę karną to można mieć za
        oszustwo, musieliby ci udowodnić, że od początku chciałeś wziąć towar/usługę i
        nie zapłacić w innym przypadku mogliby ci założyć co najwyżej sprawę cywilną.
    • przypadek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 08:02
      Nic Pani nie musiała płacić.. Warto jednak, prowadząc firmę, znać przynajmniej
      podstawy prawa cywilnego.

Art. 12.
      Nie mają zdolności do czynności prawnych osoby, które nie ukończyły lat trzynastu,
      oraz osoby ubezwłasnowolnione całkowicie.

Art. 14.
      § 1. Czynność prawna dokonana przez osobę, która nie ma zdolności do
      czynności prawnych, jest nieważna.

(to na pewno nie jest "drobna bieżąca sprawa życia codziennego").
      • Gość: TG Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:41
        Nie przejmuj sie, to zmyslona historia...
        • Gość: andrzej.korowicki Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.toya.net.pl 21.08.08, 08:52
          witam,

zmyslic mozna wszystko, a ja przychylam sie do oszustw tej firmy, mialem nie
          tyle bardzo podobna co identyczna sytuacje, ale nie dochodzilem swoich racji, bo
          nawet nie chcialem sie denerwowac. Umowe podpisala menadzerka, czyli aktualnie
          moja zona :) Czy reklama sie oplacila? Nie kosztowala 2,5 tysiaca, oraz nie
          sadze by byla skuteczna, prowadze lokal gastr w krakowie
    • Gość: Maria Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:13
      Prowadzę gabinet lekarski.Kilka lat temu,na poczatku dałam namówić
      sie na wpis.Nie przypuszczam ,aby którykolwiek z moich pacjentów
      szukał informacji w PF .Wpis był błędny.W internecie podano inne
      dane i błędny telefon.Nie dało sie tego zmienić.Na moja prośbę o
      zwrot pieniedzy,bo przecież taka reklama tylko wprowadza w
      błąd,oświadczono,że umowa nie obejmowała wpisu do internetu.Dałam
      sobie spokój,bo i tak bym nie wygrała.Szkoda nerwów.Oczywiście nie
      korzystam z ich usług i nie polecam .
    • Gość: dz Gratis, czyli za dwa tysiące IP: 81.219.101.* 21.08.08, 08:19
      Panorama Firm oszukuje w ten sposób wiele osób, słyszałem o kilku przypadkach wśród znajomych, proszę uważać na tę firmę.
    • Gość: FGH HCM Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.crowley.pl 21.08.08, 08:24
      Rozmowy nagrywamy na telefon, do sądu ze ze złodziejami a sad po potwierdzeniu
      oszustwa karze delikwenta milion zł kary i przez 100 lat następnych nikogo
      nie oszukają ,proste.
    • Gość: gość Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:28
      Ja również miałem taką sytuację. Natrętny pan wydzwaniał niemalże
      codziennie. W końcu dał spokój. Jakie było zaskoczenie, gdy kilka
      miesięcy później zaczęli wydzwaniać ludzie na numer domowy z
      pytaniami ile np. kosztuje śledzenie męża? W końcu zapytałem skąd
      mają namiary. Okazało się, że z PF.
      Wyszło na to, że pan niby dał spokój ale chyba w zemście umieścił
      dane mojej firmy w dziale: "usługi detektywistyczne". Oczywiście nie
      obeszło się bez awantury i w następnym numerze dane zostały
      usunięte.
      Ja, naszczęście, nie dostałem żadnej faktury ufff...
    • Gość: Jurek Oszuści i naciągacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:29
      Moja firma też została w to wciągnięta, na 4 tys. ponieważ nie uregulowaliśmy w
      całości przyjechał pan przedstawiciel z propozycją na następny rok, w mniejszej
      cenie, a potem zaczęły się nachalne telefony po kilkanaście dziennie w sprawie
      zapłaty i zapchana skrzynka. Szczególnie dała się we znaki taka jedna Pani z
      windykacji bezczelna wręcz chamska bez szacunku dla rozmówcy nie mająca na
      uwadze że kolejny frajer z PF będzie musiał się zgłosić do nas po reklamę
      (pozdrowionka małpo). Na tym koniec z firmami PF PKT TP DItel oszuści tylko
      takie określenie pasuje radzę trzymać się od nich z daleka. Przestrzegam też
      przed firmami które proponują linki sponsorowane na googole, zatrudniają potem
      frajerów i płacą im za klikanie cały dzień w te linki ( patrz artykuł niedawno w
      gazecie " praca w necie)
      • Gość: sm Re: Oszuści i naciągacze IP: 94.254.190.* 27.12.08, 14:27
        Proponuję opisać tą firmę w serwisie o nieuczciwych firmach
        www.glupi-klient.pl, można też tam dodać temat w zakładce: KOJARZYMY
        POSZKODOWANYCH można tam nawiązywać kontakty w całej Polsce z
        osobami poszkodowanymi przez daną firmę czy instytucję, a następnie
        dochodzić swoich praw np. poprzez UOKiK, albo wspólnie przed sądami
        cywilnymi.
    • Gość: Warszawa Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.pf.com.pl 21.08.08, 08:30
      Witam!
      Ja osobiście przyznam że reklama w PF jest całkiem skuteczna. Sam
      prowadzę restauracje ale kupuje zawsze duże moduły i mi się zwraca
      zakup.
      Pozdrawiam..
      • Gość: tomeczek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:34
        > reklama w PF jest całkiem skuteczna.

Jaka szkoda, ze piszesz z adresu pf . com . pl (panorama firm) :)
        • Gość: gosc Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:45
          buahahaha :DDDDDDD uśmiałam się jak norka! gratuluję sprytnej i
          przenikliwej kryptoreklamy. pracownik Pf chyba dostanie premię `:P

Jakie to szczęście, że nie daliśmy się naciągnąć, bo właśnie jakieś 2
          tyg. po wielu natrętnych telefonach pojawiła się w naszej firmie
          przedstawicielka PF, przekonując zawzięcie, że reklama w papierowej
          księdze ma sens. No, niestety, jakoś nie daliśmy wiary...
      • Gość: bubu taaaa... restaurator z pf.com.pl... IP: 213.17.140.* 21.08.08, 08:36
      • Gość: HAHA Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.08, 08:37
        widac ze pracownicy pf działają haha.
        zobaczcie na jego IP.
      • Gość: gosc Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: 38.100.22.* 21.08.08, 08:39
        Nie ma najmniejszych watpliwosci - PF faktycznie zatrudnia cwiercinteligentow.
      • Gość: Marek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.08, 08:42
        Tak skuteczna ta reklama, że aż zmieniła ci IP. Tracisz czas naciągaczu.
      • Gość: mikimoto Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.eastwest.com.pl 21.08.08, 08:43
        Taki komentarz z takiego adresu tylko potwierdza ze nie warto zaprzatac sobie glowy ta firma. Zamiast robic sobie reklame na forum polecam wykupic sobie duzy boks w PF, dla pracownikow moze sa znizki :>
      • Gość: rasta Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.nice.hnet.pl 21.08.08, 08:43
        Panie "prowadzący restauracje" drugi etat masz w panoramie firm?
        Marni oszuści...
      • Gość: Zee zee topp Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.miechow.com 21.08.08, 08:51
        Widzę, że pracownik panoramy firm wykazał się ogromną inteligencją. Zaloguj się
        następnym razem jak będziesz chciał swojemu szefowi zrobić dobrze liżąc go przez
        forum Gazety
      • Gość: anonymous Tacy kretyni pracują w eniro :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:06
        Od razu widać, że to firma na poziomie, hehe.
      • Gość: tinki buahahaha, fajne masz IP IP: *.chello.pl 21.08.08, 09:10
        ża-ło-sne. idź komuś wcisnąć wpis do panoramy firm "gratis", a nie d*pę zawracasz na forum. a potem idź się utop albo co.
      • Gość: hehe Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:16
        tylko naciągacze piszą pozytywne opinie w sprawie własnej firmy!!!
      • Gość: autor Że też takich gamoni zatrudniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:16
        Dzięki za info. Będę przestrzegał wszystkich przed PD !
      • unhappy Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 09:35
        Gość portalu: Warszawa napisał(a):

> Witam!
        > Ja osobiście przyznam że reklama w PF jest całkiem skuteczna. Sam
        > prowadzę restauracje ale kupuje zawsze duże moduły i mi się zwraca
        > zakup.
        > Pozdrawiam..

Zaryzykuj kupno mózgu. Ten zakup też ci się powinien zwrócić.

• Gość: agniecha tam chyba faktycznie idioci pracuja IP: *.range86-153.btcentralplus.com 21.08.08, 09:36
        hahahaha kolejny zadowolony klient z IP Panoramy Firm :)
        Nawet nie wiedza jak internet funkcjonuje.
        Do roboty, poprawic jakosc obslugi klienta a nie naciagac i klamac w zywe oczy
        !!!!!!

Se z domowego komputera zachwalaj i naucz sie co to jest IP komputera
        • Gość: Rob Re: tam chyba faktycznie idioci pracuja IP: 195.205.193.* 21.08.08, 16:55
          Według godziny nadania (8:30) to ten sam cieć był co poprzednio
          • unhappy Re: tam chyba faktycznie idioci pracuja 21.08.08, 17:01
            Gość portalu: Rob napisał(a):

> Według godziny nadania (8:30) to ten sam cieć był co poprzednio

Ale to zaczyna być standardowa metoda reklamy dla szemranych firemek. Przeszukaj
            forum na frazę EUCO :)
      • Gość: tasior Grupa ADWEB, Plac Na Stawach 1, 30-107 Kraków, IP: *.range86-139.btcentralplus.com 21.08.08, 09:41
        Polska, +48.12 4271255 ;] no ladnie agencja pracujaca dla panoramy
        firm ;]

• Gość: Pan Re: Grupa ADWEB, Plac Na Stawach 1, 30-107 Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 11:02
          Adweb rejestruje dla Panoramy tylko domeny, ktore utrzymywane są w
          ich firmie hostingowej 2be.pl - skadinad dobrej.
      • Gość: Gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • peryklejtos Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 11:43
        Gratis, czyli za dwa tysiące
        Autor: Gość: Warszawa IP: *.pf.com.pl 21.08.08, 08:30

Zero wiarygodności, przesiądź się na inne łącze, bez adresu IP PF,
        bo się ośmieszacie już po raz drugi.
    • Gość: rossmaann Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.eastwest.com.pl 21.08.08, 08:34
      Zumi też tak robi - szarańcza jak każde yellow pages. Za mną jedna babka
      potrafiła jeździć (śledzić?) przez tydzień i jak tylko pojawiałem się na firma
      od razu naskakiwała z drukiem zamówienia...Pognać hołotę!
    • bobcat0210 Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 08:34
      Raczkujący lumpen-kapitalizm w naszym rodzimym wydaniu. Na świecie z
      takim cwaniakami juz dawno sobie poradzono.
      • Gość: franek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:56
        Ale ty swiatowy jesteś!
        Oczywiscie, że na świecie juz sobie poradzono z oszustami,
        złodziejami, pijakami,itd
        Tylko gdzie jest ten swiat???
        • Gość: tomeczek takie kosztowne 'gratisy' są nie tylko w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:35
          Gość portalu: franek napisał(a):

> Oczywiscie, że na świecie juz sobie poradzono z oszustami

Nie wszędzie. Patrz: znane i u nas i na zachodzie przekręty z rzekomo darmowymi wpisami do rzekomych katalogów, np. tu:

tiny.pl/4mmm
      • kroliklesny Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 09:12
        I tu sie mylisz. Podobne bambuko chciala mi zafundowac taka
        tamtejsza Eniro w jednym z krajow skandynawskich. Przy
        odwolywaniu "zlecenia" zadaja oni pisemnego odwolania, ktore jest
        ciezko uskutecznic "po fakcie". Ale w bambuko zrobilem ja ich.
        Stwierdzilem, ze odwolanie bylo wyslane na pismie. Nie mogli
        udowodnic ze tak nie bylo. Musieli sie poddac. Szkoda tylko, ze
        trzeba sie bylo znizac do ich poziomu, czyli oszustwa.
      • Gość: tinki byłeś? widziałeś? IP: *.chello.pl 21.08.08, 09:36
        czy po prostu odczuwasz lęk przed kapitalizmem? firmy i ludzie natrętnie wciskający swoje produkty są wszędzie. poczytaj sobie wywieranie wpływu na ludzi cialdiniego. na całym świecie, jeśli nie pomyślisz, to za to zapłacisz. tele2, link4, to są firmy międzynarodowe, wszędzie podobnie działające.

a prawda jest taka, że polacy nie czytają umów, regulaminów, taryf opłat i prowizji i innych takich. skoro ktoś tak koniecznie chce, żeby skorzystała z jego usług, które mają być gratis (niby czemu?), to należałoby jednak przeczytać umowę, zanim się ją podpisze.

polska specyfika wychodzi tu jedynie przy tej okazji, że jak np podpisze osoba nieupoważniona, np. sekretarka, to trudno dojść swoich racji przed sądem, albo trwa to stanowczo za długo. bo też wymiar sprawiedliwości mamy do d*py.
      • old.european Re: Gratis, czyli za dwa tysiące 21.08.08, 15:20
        bobcat0210 napisał:

> Raczkujący lumpen-kapitalizm w naszym rodzimym wydaniu. Na
        > świecie z takim cwaniakami juz dawno sobie poradzono.

Radze obejrzec sobie swiat.
        Takich firm w nim bez porownania wiecej, tylko kretynow jak u was
        podpisujacych jak leci mniej.

• Gość: antydemokrata.pl Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.chello.pl 21.08.08, 15:34
        zwłaszcza na południu włoch. zachód z nas leje.
    • Gość: WK Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:37
      Jakby stworzyć ranking firm działających najbardziej nieetycznie
      pewnie Eniro byłoby w ścisłej czołówce. Walczyliśmy z tymi
      cwaniakami kilka lat, a teraz po prostu od razu odkładamy słuchawkę.
    • Gość: Qba Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:42
      Firma Eniro, biuro plus lub lyreco to firmy działające na zasadzie 19- sto
      wiecznego kapitalizmu. Tyranie od rana do wieczora, wielka presja menadżerów
      na wyniki. Pracownicy, żeby się wykazać bardzo często naciągają klienta. Aby
      otrzymać premię trzeba spełniać kilka do kilkunastu punktów. Nie dopełnienie
      choćby jednego z nich przekreśla szansę otrzymania premii. Istny wyścig szczurów.

pzdr.
      Kuba
    • Gość: Pawel_T Potiwerdzam, Eniro to oszusci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 08:56
      Trzeba bardzo z nimi uważać!!!
    • naprawdetrzezwy Winny jest właściciel firmy. 21.08.08, 08:59
      Zlecił załatwianie sprawy jakiejś kretynce, która nie czyta tego, co podpisuje.

Może chociaż dobrze lody robi?
    • Gość: Wladek Tak sie robi ludzi w CH... w tym kraju !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:00
      "Gratis" ... "Za darmo" ... "0%" ... itp

a potem PLAC I PLACZ FRAJERZE !!!! :)
      • Gość: joldre prosta konkluzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:13
        się czyta co sie podpisuje
      • Gość: jerzy Re: Tak sie robi ludzi w CH... w tym kraju !!! IP: 94.254.190.* 27.12.08, 14:25
        Proponuję opisać tą firmę w serwisie o nieuczciwych firmach
        www.glupi-klient.pl, można też tam dodać temat w zakładce: KOJARZYMY
        POSZKODOWANYCH można tam nawiązywać kontakty w całej Polsce z
        osobami poszkodowanymi przez daną firmę czy instytucję, a następnie
        dochodzić swoich praw np. poprzez UOKiK, albo wspólnie przed sądami
        cywilnymi.
      • Gość: jezry Re: Tak sie robi ludzi w CH... w tym kraju !!! IP: 94.254.190.* 27.12.08, 14:26
        to przerażające, proponuję opisać tą firmę w serwisie o nieuczciwych
        firmach www.glupi-klient.pl, można też tam dodać temat w zakładce:
        KOJARZYMY POSZKODOWANYCH można tam nawiązywać kontakty w całej
        Polsce z osobami poszkodowanymi przez daną firmę czy instytucję, a
        następnie dochodzić swoich praw np. poprzez UOKiK, albo wspólnie
        przed sądami cywilnymi.
    • Gość: Brutus Link4 i Eniro Polska największy chłam na rynku IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.08, 09:10
      Tylko z tych firm dzwonia do mnie po 5 razy , powtarzam wykreślcie
      mnie - prosze więcej nie dzwonic niechce reklamy czy ubezpieczenia.
      Wszystko jak w grochem w ścianę.
      • Gość: agusj79 Re: Link4 i Eniro Polska największy chłam na rynk IP: *.pf.com.pl 21.10.09, 14:59
        Proszę napisać maila do eniro z prośbą o wykreślenie z ich bazy i będzie po
        problemie
    • Gość: mn zaraz, zaraz... IP: 193.164.157.* 21.08.08, 09:26
      syn pokwitował odbiór e-maila?!
      • unhappy Re: zaraz, zaraz... 21.08.08, 09:33
        Gość portalu: mn napisał(a):

> syn pokwitował odbiór e-maila?!

Widocznie poczta wprowadziła nową usługę - emaile polecone, z potwierdzeniem
        odbioru i chodzą listonosze z laptopami :D
        • Gość: logika A co w tym dziwnego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 12:11
          Pewnie kazali dziecku kliknąć na jakiś link w mailu, co było potwierdzeniem jego odebrania.
          Piszecie tak, jakbyście nigdy nie kupowali nic np. w księgarni internetowej, gdzie nowy klient musi potwierdzić zamówienie, klikając na link przysłany w mailu.
      • Gość: tomeczek Re: zaraz, zaraz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 10:07
        Gość portalu: mn napisał(a):

> syn pokwitował odbiór e-maila?!

A my narzekamy, że młodzież niewykształcona...
        Proszę, co 12-latki potrafią! :))
    • michalparadowski Skuteczność reklamy 21.08.08, 09:29
      W mojej firmie praktykuję taką reklamę:
      NAJWYŻSZE CENY i NAJGORSZA JAKOŚĆ!
      A klienci i tak się pchają.
      Nic z tego nie rozumiem?!
      • Gość: tomeczek Re: Skuteczność reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 09:39
        michalparadowski napisał:

> W mojej firmie praktykuję taką reklamę:
        > NAJWYŻSZE CENY i NAJGORSZA JAKOŚĆ!
        > A klienci i tak się pchają.
        > Nic z tego nie rozumiem?!

Może uważają, że reklama jest szalenie dowcipna a w rzeczywistości firma działa
        odwrotnie? A może produkujesz tanio i dobrze, tylko o tym nie wiesz? :)
        • Gość: Cwaniak Re: Skuteczność reklamy IP: *.tvk.torun.pl 21.08.08, 15:54
          te napoleon co ty pie..sz?
    • Gość: agniecha Eniro to oszusci jakich malo IP: *.range86-153.btcentralplus.com 21.08.08, 09:29
      jednemu z moich szefow tez zrobili taki numer. Konsultant telefoniczny
      powiedzial ze adres www bedzie za darmo a okazalo sie ze wystawili fakture. szef
      walczyl i tlumaczyl dzielnie kilka miesiecy, w koncu zrezygnowali. Ale
      najsmieszniejsze bylo to, ze za jakies 2-3 miesiace zadzwonil kolejny konsultant
      z super oferta od ENIRO. Konsultanci siedzacy na infolinii nie maja
      NAJWAZNIEJSZYCH informacji o firmie i chyba nigdzie nie moga zapisac informacji,
      ze klient nie jest zainteresowany, bo ma zle doswiadczenie. Telefon od
      konsultantow Eniro conajmniej raz w tygodniu i cotygodniowe tlumaczenie, ze
      firma nie jest zainteresowana wspolpraca z nieprofesjnalnych kontrahentem nie
      pomagaly. Dzielni byli. Tylko tych ludzi z infolinii szkoda, bo troche jadu
      wyslychali, a przeciez to nie ich wina.
    • Gość: Zenek Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.customer.m-online.net 21.08.08, 09:37
      Jak już tylko słyszę, że dzwonią z PF - mówię, że "NIE, dziękuję". Skorzystałem
      raz z płatnego wpisu do wersji drukowanej i linku do strony na ich portalu... I
      nigdy więcej. Wszystkie dane wprowadziłem w ich formularzu internetowym, a potem
      jedna kobieta przepisywała to na kartkę podczas rozmowy, potem przesłała faksem
      gdzieś do centrali, tam jakiś wtórny analfabeta przepisał moje dane adresowe z
      szścioma(!!) błędami w zaledwie 4 linijkach... NIE POLECAM!
    • Gość: rowniez oszukana Re: Gratis, czyli za dwa tysiące IP: *.chello.pl 21.08.08, 09:39
      ja miałam podobną historię parę lat temu. Wykupiłam reklamę w
      Panoramie Firm i okazało się, że błędnie podali mój numer telefonu,
      a w dodatku podali pełny adres domowy (jak wielu ludzi mam
      jednoosobową firmę zarejestrowaną w mieszkaniu) mimo, iż wyraźnie
      zaznaczałam, że ma być tylko nazwa ulicy. Wiele zachodu kosztowało
      mnie zmuszenie Eniro do naprawienia pomyłki (na szczęście to było w
      Internecie, więc nie musiałam czekać do następnego roku).

Mają tam chyba bałagan, bo w następnych dwóch latach mój wpis był
      utrzymywany, choć odmówiłam płacenia za dalsze reklamy.

Wydatek z trudem się zwrócił, ale to chyba specyfika mojej branży.

Przedstawiciele Eniro dzwonią do mnie co parę miesięcy, choć
      prosiłam (wielokrotnie) o usunięcie moich danych. To chyba taka
      strategia na zmęczenie klienta - a nuż za piętnastym razem się
      zgodzi, żeby sie odczepili? Tyle, że ta strategia chyba niezbyt
      działa...

No i co mam myśleć o firmie, która w mojej branży nie oferuje
      żadnego uporzadkowania wpisów? Część wpisów zaczyna się od nazwy
      firmy, część od nazwiska, a część od imienia (tak!) albo od
      rzeczownika opisującego rodzaj działalności. Jeśli ktoś chce
      skorzystać z papierowej wersji i znaleźć to, czego szuka, to ma duzy
      kłopot. W Internecie trochę łatwiej, ale bałagan również jest.

Moje postanowienie - nigdy więcej z Panoramą Firm!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka