Gość: xyz IP: *.limes.com.pl 29.10.08, 14:42 Kiedy Grudziądz był miastem wojewódzkim ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: slomcom Którędy na Grudziądz IP: *.igw1.bebit.de 29.10.08, 14:47 Grudziadz nie byl miastem wojewodzkim...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Którędy na Świecie ? IP: *.nsm.pl 29.10.08, 21:44 Ja zaraz zrobię awanturę że nie wiem czy na Świecie to z autobany skręcić w prawo czy w lewo. W kolejce na swoją tablicę na autostradzie czekają : Chełmno, Nowe, Kwidzyn, Łasin, Kisielice, Chełmża i Wąbrzeźno. Paranoja. Gazeta ma zastąpić mapę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek grudziądzkie IP: *.mojasiec.com 29.10.08, 15:25 Było wtedy, kiedy Mazowiecki był prezydentem a GW pisała rzetelne artykuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutka Re: grudziądzkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 18:13 Gdy ktoś jedzie do Grudziądza, który był miastem wojewódzkim, to nie dojedzie nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grudziądzanka Którędy na Grudziądz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 16:12 Szkoda tylko, że o to, czy Grudziądz jest na drogowskazie, czy nie martwi się Gdańsk, a nie sam Grudziądz. Chociażby ten artykuł świadczy, że ludzie chcą jeździć do Grudziądza, ale władze tego miasta lekceważą zarówno oznakowanie zjazdu, jak i samą autostradę. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik_to_ja Re: Którędy na Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 17:09 1. drogowskaz wskazujący Grudziądz będzie, jak pobudują na A1 węzeł ze zjazdem do Grudziądza po drugiej stronie Wisły; tymczasem autostrada dochodzi do krajowej "jedynki" na odcinku Gdańsk-Łódź i stąd oznakowanie! równie zasadne pretensje mogą dotyczyć braku oznakowania w tym miejscu kierunku Moskwa i Paryż! 2. blondynki i blondyni, którzy nie mają dość szczęścia, zazwyczaj błądzą, a potem szukają tzw. "obiektywnych okoliczności", czyli winy poza sobą, które by to usprawiedliwiały! 3. szkoda to tego, że podróżnicy nie uważali na lekcjach geografii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partys Re: Którędy na Grudziądz IP: *.isw.intel.com 29.10.08, 17:30 Jasne, po co wogóle drogowskazy. Trzeba było uważać na lekcjach geografii - tylko, że jeszcze nie ma absolwentów jakiejkolwiek klasy, w której można by się uczyć o położeniu węzła w Nowych Marzach wzgledem Grudziądza. Poza tym jak wiadomo na każdej lekcji geografii uczymy się o węzłach drogwych jakie są w Polsce, wszystkich krzyżówkach więszych i mniejszych, dzięki czemu wiadomo jak należy z nich zjeżdżać aby dojechac do wybranego miasta. Dzięki temu stawianie drogowaskazów w Polsce nie będzie konieczne i zaoszczędzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r GDDKiA unieważniła Grudziądz? 29.10.08, 17:48 Gość portalu: ogrodnik_to_ja napisał(a): > 1. drogowskaz wskazujący Grudziądz będzie, jak pobudują na A1 węzeł ze zjazdem > do Grudziądza po drugiej stronie Wisły; tymczasem autostrada dochodzi do > krajowej "jedynki" na odcinku Gdańsk-Łódź i stąd oznakowanie! ********************************* Twierdzisz, że dopóki nie ma węzła, to GDDKiA może unieważnić Grudziądz i dojazd do niego? Nie ma żadnego sensownego wytłumaczenia braku drogowskazu poza kompletną bezmyślnością pracowników GDDKiA - widoczną na wszystkich drogach w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik_to_ja Re: GDDKiA unieważniła Grudziądz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 19:02 maruda marudzisz! powtarzam: władze Moskwy i Paryża nie protestują w związku z unieważnieniem ich przez GDDKiA! to nie ta droga i wszystko na ten temat! ponad to: 1, wszystkie drogi prowadzą do Rzymu i może dlatego na polskich drogach tak mało drogowskazów, które go wskazują! 2, na lekcjach geografii nie nauczyłem się o topografii Nowych Marzów, ale czytania map to i owszem! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: GDDKiA unieważniła Grudziądz? 30.10.08, 00:06 Gość portalu: ogrodnik_to_ja napisał(a): > 2, na lekcjach geografii nie nauczyłem się o topografii Nowych Marzów, ale > czytania map to i owszem! *************************************** I z tych nauczonych map wynika, że z Nowych Marz bardziej właściwą trasą na Grudziądz jest kierunek gdański? Rzuć jednak okiem na mapę i zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin miesiąc??? IP: *.bg.univ.gda.pl 29.10.08, 17:19 no jeżeli na postawienie jednego znaku trzeba czekać miesiąc to ja już nie mam żadnych pytań... W tym kraju nigdy nie będzie lepiej przy takim poziomie biurokracji. Ad rem. Oznakowanie Gdańsk - Łódź jest ze wszech miar słuszne, natomiast Grudziądz powinien pojawić się jako dodatkowa informacja, dla mniej zorientowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: miesiąc??? 29.10.08, 17:55 Gość portalu: marcin napisał(a): > Ad rem. Oznakowanie Gdańsk - Łódź jest ze wszech miar słuszne, ********************************* Twierdzisz, że do Łodzi nie da się dojechać przez Grudziądz? Spójrz jeszcze raz na załączone zdjęcie i na mapę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jup Którędy na Grudziądz IP: *.tcz.vectranet.pl 29.10.08, 18:07 A ja bym do Grudziądza zjechał z A1 w Kopytkowie i cisnął przez Smętowo i starą "jedynkę". Co wy na to? A propos starej trasy - czy nie powinna on już teraz nosić inny numer niż "1" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik_to_ja Re: Którędy na Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 19:09 jechałeś kiedyś odcinkiem: Kopytkowo-Kolonia Ostrowicka? to się przejedź, najlepiej w taką pogodę, jak dzisiejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Którędy na Grudziądz IP: *.limes.com.pl 30.10.08, 09:45 Cip za kółkiem ci u nas dostatek. Pewnie jeszcze przydałyby się znaki na każdą Kozią Wólkę ;-) bo "kierowcy często jadą w złą stronę" Odpowiedz Link Zgłoś