Dodaj do ulubionych

Którędy na Grudziądz

IP: *.limes.com.pl 29.10.08, 14:42
Kiedy Grudziądz był miastem wojewódzkim ?
Obserwuj wątek
    • Gość: slomcom Którędy na Grudziądz IP: *.igw1.bebit.de 29.10.08, 14:47
      Grudziadz nie byl miastem wojewodzkim...!!!
      • Gość: Pasażer Którędy na Świecie ? IP: *.nsm.pl 29.10.08, 21:44
        Ja zaraz zrobię awanturę że nie wiem czy na Świecie to z autobany skręcić w
        prawo czy w lewo. W kolejce na swoją tablicę na autostradzie czekają : Chełmno,
        Nowe, Kwidzyn, Łasin, Kisielice, Chełmża i Wąbrzeźno. Paranoja. Gazeta ma
        zastąpić mapę ?
    • Gość: romek grudziądzkie IP: *.mojasiec.com 29.10.08, 15:25
      Było wtedy, kiedy Mazowiecki był prezydentem a GW pisała rzetelne artykuły.
      • Gość: Tutka Re: grudziądzkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 18:13
        Gdy ktoś jedzie do Grudziądza, który był miastem wojewódzkim, to nie dojedzie nigdy
    • Gość: grudziądzanka Którędy na Grudziądz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.08, 16:12
      Szkoda tylko, że o to, czy Grudziądz jest na drogowskazie, czy nie martwi się
      Gdańsk, a nie sam Grudziądz. Chociażby ten artykuł świadczy, że ludzie chcą
      jeździć do Grudziądza, ale władze tego miasta lekceważą zarówno oznakowanie
      zjazdu, jak i samą autostradę.
      Szkoda.
      • Gość: ogrodnik_to_ja Re: Którędy na Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 17:09
        1. drogowskaz wskazujący Grudziądz będzie, jak pobudują na A1 węzeł ze zjazdem
        do Grudziądza po drugiej stronie Wisły; tymczasem autostrada dochodzi do
        krajowej "jedynki" na odcinku Gdańsk-Łódź i stąd oznakowanie! równie zasadne
        pretensje mogą dotyczyć braku oznakowania w tym miejscu kierunku Moskwa i Paryż!
        2. blondynki i blondyni, którzy nie mają dość szczęścia, zazwyczaj błądzą, a
        potem szukają tzw. "obiektywnych okoliczności", czyli winy poza sobą, które by
        to usprawiedliwiały!
        3. szkoda to tego, że podróżnicy nie uważali na lekcjach geografii!
        • Gość: partys Re: Którędy na Grudziądz IP: *.isw.intel.com 29.10.08, 17:30
          Jasne, po co wogóle drogowskazy. Trzeba było uważać na lekcjach geografii -
          tylko, że jeszcze nie ma absolwentów jakiejkolwiek klasy, w której można by się
          uczyć o położeniu węzła w Nowych Marzach wzgledem Grudziądza.
          Poza tym jak wiadomo na każdej lekcji geografii uczymy się o węzłach drogwych
          jakie są w Polsce, wszystkich krzyżówkach więszych i mniejszych, dzięki czemu
          wiadomo jak należy z nich zjeżdżać aby dojechac do wybranego miasta. Dzięki temu
          stawianie drogowaskazów w Polsce nie będzie konieczne i zaoszczędzimy.
        • maruda.r GDDKiA unieważniła Grudziądz? 29.10.08, 17:48
          Gość portalu: ogrodnik_to_ja napisał(a):

> 1. drogowskaz wskazujący Grudziądz będzie, jak pobudują na A1 węzeł ze zjazdem
          > do Grudziądza po drugiej stronie Wisły; tymczasem autostrada dochodzi do
          > krajowej "jedynki" na odcinku Gdańsk-Łódź i stąd oznakowanie!

Twierdzisz, że dopóki nie ma węzła, to GDDKiA może unieważnić Grudziądz i dojazd
          do niego?

Nie ma żadnego sensownego wytłumaczenia braku drogowskazu poza kompletną
          bezmyślnością pracowników GDDKiA - widoczną na wszystkich drogach w Polsce.

• Gość: ogrodnik_to_ja Re: GDDKiA unieważniła Grudziądz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 19:02
            maruda marudzisz! powtarzam: władze Moskwy i Paryża nie protestują w związku z
            unieważnieniem ich przez GDDKiA! to nie ta droga i wszystko na ten temat!
            ponad to:
            1, wszystkie drogi prowadzą do Rzymu i może dlatego na polskich drogach tak
            mało drogowskazów, które go wskazują!
            2, na lekcjach geografii nie nauczyłem się o topografii Nowych Marzów, ale
            czytania map to i owszem!

• maruda.r Re: GDDKiA unieważniła Grudziądz? 30.10.08, 00:06
              Gość portalu: ogrodnik_to_ja napisał(a):

> 2, na lekcjach geografii nie nauczyłem się o topografii Nowych Marzów, ale
              > czytania map to i owszem!

I z tych nauczonych map wynika, że z Nowych Marz bardziej właściwą trasą na
              Grudziądz jest kierunek gdański? Rzuć jednak okiem na mapę i zastanów się.

• Gość: marcin miesiąc??? IP: *.bg.univ.gda.pl 29.10.08, 17:19
      no jeżeli na postawienie jednego znaku trzeba czekać miesiąc to ja już nie mam
      żadnych pytań... W tym kraju nigdy nie będzie lepiej przy takim poziomie
      biurokracji.
      Ad rem. Oznakowanie Gdańsk - Łódź jest ze wszech miar słuszne, natomiast
      Grudziądz powinien pojawić się jako dodatkowa informacja, dla mniej zorientowanych.
      • maruda.r Re: miesiąc??? 29.10.08, 17:55
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> Ad rem. Oznakowanie Gdańsk - Łódź jest ze wszech miar słuszne,

Twierdzisz, że do Łodzi nie da się dojechać przez Grudziądz? Spójrz jeszcze raz
        na załączone zdjęcie i na mapę.

• Gość: jup Którędy na Grudziądz IP: *.tcz.vectranet.pl 29.10.08, 18:07
      A ja bym do Grudziądza zjechał z A1 w Kopytkowie i cisnął przez Smętowo i starą
      "jedynkę". Co wy na to?
      A propos starej trasy - czy nie powinna on już teraz nosić inny numer niż "1" ??
      • Gość: ogrodnik_to_ja Re: Którędy na Grudziądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 19:09
        jechałeś kiedyś odcinkiem: Kopytkowo-Kolonia Ostrowicka? to się przejedź,
        najlepiej w taką pogodę, jak dzisiejsza!
    • Gość: gość portalu Którędy na Grudziądz IP: *.limes.com.pl 30.10.08, 09:45
      Cip za kółkiem ci u nas dostatek.
      Pewnie jeszcze przydałyby się znaki na każdą Kozią Wólkę ;-)
      bo "kierowcy często jadą w złą stronę"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka