Gość: bogdan Re: Materace TEMPUR IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.04.11, 19:18 Witam mam 2 takie materace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Materace TEMPUR IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.04.11, 19:19 mam 2 szt takich materacy tel 501126617 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Materace TEMPUR IP: *.icpnet.pl 29.11.11, 22:09 Witam serdecznie Postanowiłam sie wypowiedzieć w temacie ponieważ też borykałam się z myślami nad zakupem tempura i oczywiście jedyna przeszkoda to cena ;-) ale skuteczna!! . Ale na szczeście wybrałam się na targi rehabilitacyjne w łodzi i poznałam markę Art Medic Viscotherapy( www.materace-visco.pl ) . była okazja wypróbować i rewelacja !! różnice z tempurem jedynie design i wzór pikowania pokrowca . Ceny mają nie małe ale jest wybór wysokości materaca 12 16 20cm i co ciekawe jak działa dociekliwy klient zadzwonilam bezpośrednio do firmy i zamiast ponad 5000zł za materac zapłaciłam 1990zł !!!!! konkluzja jest taka że nie zawsze trzeba się sugerować cenami podanymi w tzw.detalu warto się wysilić i uzyskać pokaźny rabat z 10 letnią gwarancją ;-) Ale i tak najwazniejsze w tym to to że kręgosłup i ciało faktycznie odpoczywa. Nie odradzam marki tempur ale u nich cena jest nie do ruszenia co w naszych polskich realiach ich dyskwalifikuje (moja opinia) . Mam nadzieje że komuś pomogłam swoją opinią . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euuu@wp.pl Re: Materace TEMPUR IP: 82.139.155.* 28.05.11, 18:49 Jestem chirurgiem, zmagającym się ze schorowanym za młodu (mam 39 lat) kręgosłupem, chociaż od początku pracy zawodowej śpię na poduszcze i materacu ortopedycznym. Przyznaję, że i moje ciało najlepiej tolerowało produkty szwedzkie, a testowałem naprawdę wiele. Jednak zakup poduszki Tempur Sonata sprawił, że w szyi mam "nowy gwint". Przeszło od roku nie wiem, co to ból szyi. Wkrótce potem zaszalałem i kupiłem w Krakowie materac tej firmy. I tutaj ostrzeżenie: opis opsem, ale trzeba wsalonie przetestować materace i poduszki samemu, według osobistych preferencji. Już miałem kupić nietanią ortopedyczną poduszkę Millenium, ale przypadek, że trafiłem w sklepie na cały dział Tempur sprawił, iż zaniechałem tego zakupu. W moim mieście (Podlasie) nie ma produktów Tempur do obejrzenia na żywo. Okazałoby się, że zakup z Allegro lub sklepu online byłby chybiony, gdyż "świat Tempuru" jaki przetestowałem w krakowskim Max Flizz uświadomił mi powyższą konkluzję. Millenium była jak na mnie twarda niczym drweniany klocek (przepraszam Tempura, ale tak to odczułem). Żaden przekonujący opis nie zastąpi jednak przetestowania produktu na żywo. Jedna z poduszek (Sonata) natychmiast przekonała mnie, że to jest to! Śpiąc na zwykłej twardej amerykance u rodziny przekonałem się po 1. nocy, że naprawde wkroczyłem w nowy wymiar snu - to nie żart! Potem nadszedł zatem czas na materac. Doszedłem do wniosku, że moje kręgi sa jednorazowe i bezcenne, droższe aniżeli opłata za ich cykliczną rehabilitację w Krakowie (+ dojazdy). Warte są miliony złotych, albo i euro :-) Z takim przekonaniem nieco mniej bolał zakup nietaniego materaca o nazwie Tempur Royal. Okazał się najwygodniejszy (niektóre były wręcz okropnie nieprzyjazne moim plecom!), ale i ... najdroższy - ponad 13 tys. zł. Z uwagi na niski popyt otrzymałem bonus na ponad 3000 zł w dół. Co za okazja! Od tamtej pory. przez 8 miesięcy, sypiam na Tempurze i już nie wiem, co to ból kręgosłupa, zwł. ten poranny. Nawet zmęczony pracą szybko sie regeneruję na obu ww. wyrobach, które polecam. Żaden inny produkt, z jakim miałem od 1996 roku do czynienia, nie równa się jednak Tempurowi. Podkreślam jednak, iż należy samemu przetestować twardość danego produktu w salonie. Inaczej można się rozczarować, i być może przez to pojawiają się (nieliczne, ale jednak) głosy niezadowolenia. Każdą terapię dobiera się bowiem indywidualnie. Każdy ma także inną percepcję bólu i komfortu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euuu@wp.pl Re: Materace TEMPUR IP: 82.139.155.* 28.05.11, 19:06 Jestem chirurgiem, zmagającym się ze schorowanym za młodu (mam 39 lat) kręgosłupem, chociaż od początku pracy zawodowej śpię na poduszcze i materacu ortopedycznym. Przyznaję, że i moje ciało najlepiej tolerowało produkty szwedzkie, a testowałem naprawdę wiele. Jednak zakup poduszki Tempur Sonata sprawił, że w szyi mam "nowy gwint". Od wrześn ia ubiegłego roku nie wiem, co to ból szyi. Wkrótce potem zaszalałem i kupiłem w Krakowie materac tej firmy. I tutaj ostrzeżenie: opis opisem, ale trzeba w salonie przetestować materace i poduszki samemu, według osobistych preferencji. Już miałem kupić online nietanią ortopedyczną poduszkę Tempur Millenium, ale przypadek, że trafiłem w sklepie na cały dział tej firmy sprawił, iż zaniechałem powyższego zakupu. W moim mieście (Podlasie) nie ma produktów Tempur do obejrzenia na żywo. Okazałoby się, że zakup z Allegro lub sklepu online byłby chybiony, gdyż "świat Tempuru" jaki przetestowałem w krakowskim Max Flizz uświadomił mi powyższą konkluzję - przetestować osobiście przed zakupem, przez co nawet opcja zwrotu towaru i wymiany na inny będzie zbędna, gdyż czasochłonna. Poduszka Tempur Millenium była jak na mnie twarda niczym drweniany klocek (przepraszam Tempura, ale tak to odczułem). Żaden przekonujący opis nie zastąpi jednak przetestowania produktu na żywo. Jedna z innych testowanych w salonie poduszek (Tempur Sonata) natychmiast przekonała mnie, że to jest to! Śpiąc na zwykłej twardej amerykance u rodziny przekonałem się po 1. nocy, że naprawdę wkroczyłem w nowy wymiar snu - to nie żart! Potem nadszedł zatem czas na materac. Przypomniałem starą prawdę, że moje kręgi są jednorazowe i bezcenne, droższe aniżeli opłata za ich cykliczną rehabilitację w Krakowie (+ dojazdy). Warte są miliony złotych, albo i euro :-) Z takim przekonaniem następnego dnia nieco mniej bolał zakup nietaniego materaca o nazwie Tempur Royal. Okazał się najwygodniejszy (niektóre były wręcz okropnie nieprzyjazne moim plecom!), ale i ... najdroższy - ponad 13 tys. zł. Z uwagi na niski popyt otrzymałem bonus na ponad 3000 zł w dół. Co za okazja! Od tamtej pory. przez 8 miesięcy, sypiam na Tempurze i już nie wiem, co to ból kręgosłupa, zwł. ten poranny. Nawet zmęczony pracą szybko sie regeneruję na obu ww. wyrobach, które polecam. Żaden inny produkt, z jakim miałem od 1996 roku do czynienia, nie równa się jednak Tempurowi. Podkreślam jednak, iż należy samemu przetestować twardość danego produktu w salonie. Inaczej można się rozczarować, i być może przez to pojawiają się (nieliczne, ale jednak) głosy niezadowolenia na forum. Każdą terapię dobiera się bowiem indywidualnie. Każdy ma także inną percepcję bólu i komfortu. Nie każdego również stać na produkty o tak wysokiej jakości, co nie oznacza, że należy sączyć jad na forum, wprowadzając innych w błąd. Swoje doświadczenie opisałem. Może ktoś ma odmienne, ale niech napisze jak długo spał na Tempurze, bo chwile w sklepie mogą być złudne. Spędziłem tam ponad godzinę, wiele razy zmieniałem poduszki i materace, gdyż była akurat okazja do przetestowania szerokiego asortymentu. Wówczas można dopiero dyskutować i wysnuwać wstępne wnioski. Dalsze 8miesięczne doświadczenie potwierdziło słuszność mojego wyboru. Sądzę, że to realny argument. Tanio i dobrze nie ma, a przynajmniej moja osoba, znająca się nieco na rzeczy, nie trafiła na produkt konkurencyjny. Nie oznacza to jednak, iż szwedzkie wyroby były do niczego - o, nie! były bardzo dobre, ale w zestawieniu z Tempur są nieporównywalnie mniej wygodne. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senpo Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 11:54 Jeżeli chodzi o materace to osobiście polecam sprężynowy firmy Janpol www.markowe--materace.pl/materace_sprezynowe bardzo wygodny,sprężynowy. W sam raz dla osób które mają problemy z kręgosłupem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka_69 Re: Materace TEMPUR 03.08.11, 15:24 Kupiłam Tempura 140 cm grubość 20 cm wraz z poduszkami w Selene Al KEN 94 w Warszawie Spanie na nim to bajka, fantastycznie się zapada i dopasowuje do ciała, nigdzie nie ugniata, cudownie opatula całe ciało. Ciężko z TEMPURA się wstaje, ale to dlatego ,że jest tak komfortowo.Z całego serca Polecam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.11, 11:28 Zapraszam do salonów HEVER w Rumi i Sopocie. Jest Tempur oraz wiele alternatywnych rozwiązań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andr Re: Materace TEMPUR IP: *.ip.netia.com.pl 23.08.11, 11:36 w przypadku materacy tempur placi się nie za jakość (oczywiście jest ona najwyższa) ale przede wszystkim za markę. Można kupić podobny materac innych firm koło czy hilding i zapłacić o 70 % mniej ! rozejrzyjcie się ! jest wiele materacy zbudowanych z tych samych materialów co tempur po 3, 4, 5 tys. zł. a wcale nie odstają jakością od tych niby "lepszych" tempur. Także podsumowując nie opłaca się wydawać 10-12 tys. zł na tempur, lepiej kupić równie znanje firmy mk foam koło materace medivis lux lub firmy hilding materac select thermo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topmaterace24 Re: Materace TEMPUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 09:17 Zapraszamy do nowego salonu snu w Gdyni przy ul.Chwaszczyńskiej 19. Tempur i wiele więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 09:22 Jeśli miałbym kupować materac to raczej poszukałbym w sklepach internetowych, np. sklep lozka-materace.pl/ ma bardzo dobry wybór różnego rodzaju materacy. Może nie warto jeździć po zwykłych sklepach i szukać, zakupiony tu materac dostarczą Ci kurierem do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 22:41 Byłem w nowym super sklepie z materacami na Chwaszczyńskiej 19 w Gdyni... Duży wybór, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luxsfera Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.11, 13:13 Kupiliśmy z żoną Original 20. Wysypiamy się o niebo lepiej, nie bolą plecy, człowiek wstaje wypoczęty. Z tym materacem jest jak z oryginalnym lekiem, droższy ale z badaniami. Inni robą tańsze odpowiedniki, choć ich działanie jest tylko domniemane. Jeśli tylko kogoś nie przeraża cena to jak najbardziej polecamy. W końcu ma służyć przez kolejne kilkanaście/dziesiąt lat. Jak ktoś słusznie napisał - kupujemy auta za 50tys a materac chcemy za 500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niska Re: Materace TEMPUR IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.06.12, 18:28 Czy od razu wasz sen był taki rewelacyjny? ja od 2 dni spie na tym materacu i strasznie się kręcę w nocy i bolą mnie lędzwie boje się ,ze pieniądze poszły w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luxsfera Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.13, 13:14 Nie, jakieś 2 tygodnie się trzeba przyzwyczaić. Dlatego nie da się poznać zalet leżąc na nim w sklepie 1 minut. I po 2 latach dalej uważam, że to były dobrze wydane pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
pilot.ppg Re: Materace TEMPUR 23.09.16, 09:04 Podpisuję się pod ostatnim postem. Tempur nie ma sobie równych, czy tam odpowiedników. Na poduszkach śpimy od 4 lat, do materaca "dojrzewaliśmy" ponad 3 lata, kupiliśmy pół roku temu i były to najlepiej zainwestowane (a nie wydane :-) pieniądze. Polecam każdemu kto nie chce oszczędzać na zdrowiu i wygodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw-dobrarada Re: Materace TEMPUR 26.01.12, 12:04 Kupiłem poduszkę ortopedyczną w JYSKU GOLD WellPur LAKE TAHOE za 150 zł i nikomu jej nie polecam !!! Pomimo,ze ma regulowaną wysokość to osoba z zwyrodnieniem kręgów szyjnych nie mogła na niej spać, gdyż była po prostu niewygodna, głowa się pociła w niej. Po jednej nocy - poszewka śmierdzi potem. Dlatego dużo poduszek ortopedycznych sprzedają ze specjalnym żelem chłodzącym. Ale jak się śpi na tej - gumie - plastyku (komórkach żelowych) to nie wiem i nie chcę sprawdzać za następne 150 zł. Z mojego doświadczenia kupowania poduszek dla tej ponad 80 letniej osoby ze zwyrodnieniem kręgów szyjnym, która śpi tylko na boku wynika jedna jedyna rada: Najlepsze poduszki są dobrej jakości drogie poduszki puchowe. Wypełnione puchem kaczym lub gęsim. Mamy takie dwie. Na taką poduszkę kładziemy małego cienkiego jaśka wypełnionego łuskami gryki !!! i podkładamy pod szyję. I to jest idealne rozwiązanie dla osób z chorym kręgosłupem :) Jasiek mały z gryki kosztuje z przesyłką 20 zł a poduszka z puchem w granicach 100 -150 zł. Także zwykła poduszka puchowa jest lepsza od TIMPUR za 600 zł. Na prawdę nie warto 600 zł wyrzucać do śmieci. Ja sam nie mam problemów z kręgosłupem szyjnym a śpię na dużej poduszce z gryki - najlepszej dla osób ze zdrowym kręgosłupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Materace TEMPUR IP: *.178.249.62.customer.cdi.no 07.04.12, 13:19 Przeczytałem cały wątek i muszę przyznać, że sposób, w jaki reklamuje się tu firma JMB jest po prostu CHAMSKI i NIEUCZCIWY. Pracownicy, albo nawet właściciele, używają tego forum żeby wypromować swoją markę KRZAK !!! Proponuję użyć Google i obejrzeć sobie na mapach główną siedzibę firmy: Polna 1 84-240 Reda ....albo poszukać wpisów od prawdziwych klientów, recenzji produktów, czy zdjęć z hali produkcyjnej. POWODZENIA w szukaniu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEHEHE Re: Materace TEMPUR IP: 41.210.252.* 12.04.12, 22:15 Akurat wiem troszke o firmie JMB, bo jestem z tych rejonow:) Pomijajac wlascicieli, pracownikow, siedzibe, reklame i wszystko inne to strzelasz gosciu kula w plot:) Mozesz im zarzucic wszystko ale produkty maja na najwyzszym poziomie i tyle! Jesli twierdzisz inaczej to nie wiesz albo zwyczajnie oszukujesz ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: branżowiec Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.lte.plus.pl 03.06.12, 14:50 reklamy, reklamy i jeszcze raz reklamy. Jestem ciekaw czy jest tu chociaż jeden wpis osoby spoza branży sypialnianej (poza osoba która utworzyła wątek oczywiście). A ja polecam perskie dywany :) śpij się na nich rewelacyjnie, ale tureckie też dają radę. Mówiąc serio podejrzewam iż osoby naprawdę zainteresowane niewiele "wyniosły z tego forum". Jako osoba sprzedająca materace znam większość w/w marek, doradzić mogę jedynie pójście do kilki salonów sprzedaży, chociaż na chwilę poleżeć na materacu, wysłuchać argumentów sprzedawcy (argument typu. wygodny, dobry, tani, drogi itp. nie jest argumentem) przy okazji sprawdzimy wiedzę i kompetencję sprzedawcy. Następnie sami wyciągniemy wnioski co jest marketingiem a co nie, ewentualnie zdecydujemy jaki materac jest dla nas najlepszy materac. Tym postem uważam wątek za zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanka Re: Materace TEMPUR IP: 212.160.172.* 13.07.12, 12:36 Polecam, dla mnie jest to rewelacyjny produkt. Jestem posiadaczką materaca Original 20. O swoich problemach z kręgosłupem nie będę pisała. mnie przekonała wizyta w sklepie z materacami (Łódź - Port). poleżałam na każdym i wybrałam ten, który wydał mi się najwygodniejszy. Polecam tą metodę. W końcu nie to ładne co ładne, tylko to, co się nam podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.12, 13:30 A ja nie jestem marketingowcem i to uczciwa opinia: Uzytkuję Materac Tempur Orignial od ponad 5 lat, jestem z niego bardzo zadowolny, wygoda spania obłędna - niestety - od kilku tygodni wraz z żoną zaczęliśmy odczuwać niepokojacy nas "zapach", szukalismy dość długo czy czasem nam cos nie wlazło do sypialni i nie zdechło, okazało się jednak że ten "zapach" pochodzi z materaca - złozyliśmy reklamację i za dopłata 10% (6 rok uzytkowania) wymieniono nam na zupełnie nowy. Ale juz bez pełnej gwarancji - i tu NIEPOLECAM za kilka dni bedziecie mogli kupić go np na allegro rozmiar 160x200 - jak tylko przywiozą mi nowy zakupiony z innej firmy. Ale pytacie pewnie co sie wydażyło, otóż poprostu spleśniał, okazuje się ze pianka termoelastyczna zastosowana w tych materacach nie jest przewiewna pokrowiec powinien chronic przed wilgocia, a do końca nie chroni - czytałem juz inne fora, również zagraniczne i tam tez swoja opinie dołączyłem. Znalazłem - produkcowane u NAS W POLCE i w sklepie w moim mieście w Katowicach materac z termoelastyczną pianką, lateksową 99% przewiewnosci czy tam oddychalnosci w pardzo podobnej cenie co Tempur. Aha jestem z Katowic jak by ktos chciał tego Tempura to odsprzedam 160x200x20 za 7 tys. używany ok 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komfortsnu.pl Re: Materace TEMPUR IP: *.xdsl.centertel.pl 07.09.12, 14:27 Jak ktoś nie sprzedaje materacy Tempur to pisze o nich ciekawe rzeczy...Pianka Tempur ma budowę otwartokomórkową, profilowaną powierzchnię między piankami (a Tempur Royal specjalną piankę 3D) i posiada przewiewność większą niż większość materacy lateksowych (lateksowe materace też mają swoje wady, między innymi słabą wentylację, po to robi się w nich kanaliki, żeby poprawić...). Jeśli chodzi o pleśń to każdy materac położony na płycie lub podłodze może zapleśnieć...dlatego warto kupić stelaż Tempur, który ma niesamowitą przepuszczalność powietrza. A jeśli Tempur wymienił na nowy to jest argument by kupić Tempur. Starają się! Tak, ja sprzedaję materace Tempur i wiem co piszę. Najlepszy serwis i dbałość o klienta. A aktualnie od 7.09.2012 do 14.10.2012 stelaż jest gratis do materaca, można zaoszczędzić kilka tysięcy zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.12, 17:58 Jako sklep komfortsnu.pl, będziesz zawsze bronił produkty Tempura, ale i sprzedajesz markę koło - bo u nich kupiłem materac medivis talalay - i nie ładnie że nic o tym materacu nie wspomniałeś tylko podajesz większość lateksowych. To że Tempur mi wymienił to była poniekąd walka z wiatrakami, musiałem postraszyć sądem i odpowiednimi artykułami w gazecie, a i używam stelaży tempur i inne ich dodatkowe produkty które tak pięknie je w swoich postach reklamujesz i nie tylko tutaj, bo aktywny widać jesteś na innych forach o podobnej tematyce. To mój ostatni post, no chyba że z materacem koło coś się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Materace TEMPUR IP: 82.139.160.* 03.11.12, 18:32 Jestem chirurgiem, zmagającym się ze schorowanym za młodu (mam 39 lat) kręgosłupem, chociaż od początku pracy zawodowej śpię na poduszcze i materacu ortopedycznym. Przyznaję, że i moje ciało najlepiej tolerowało produkty szwedzkie, a testowałem naprawdę wiele. Jednak zakup poduszki Tempur Sonata sprawił, że w szyi mam "nowy gwint". Przeszło od roku nie wiem, co to ból szyi. Wkrótce potem zaszalałem i kupiłem w Krakowie materac tej firmy. I tutaj ostrzeżenie: opis opsem, ale trzeba wsalonie przetestować materace i poduszki samemu, według osobistych preferencji. Już miałem kupić nietanią ortopedyczną poduszkę Millenium, ale przypadek, że trafiłem w sklepie na cały dział Tempur sprawił, iż zaniechałem tego zakupu. W moim mieście (Podlasie) nie ma produktów Tempur do obejrzenia na żywo. Okazałoby się, że zakup z Allegro lub sklepu online byłby chybiony, gdyż "świat Tempuru" jaki przetestowałem w krakowskim Max Flizz uświadomił mi powyższą konkluzję. Millenium była jak na mnie twarda niczym drweniany klocek (przepraszam Tempura, ale tak to odczułem). Żaden przekonujący opis nie zastąpi jednak przetestowania produktu na żywo. Jedna z poduszek (Sonata) natychmiast przekonała mnie, że to jest to! Śpiąc na zwykłej twardej amerykance u rodziny przekonałem się po 1. nocy, że naprawde wkroczyłem w nowy wymiar snu - to nie żart! Potem nadszedł zatem czas na materac. Doszedłem do wniosku, że moje kręgi sa jednorazowe i bezcenne, droższe aniżeli opłata za ich cykliczną rehabilitację w Krakowie (+ dojazdy). Warte są miliony złotych, albo i euro :-) Z takim przekonaniem nieco mniej bolał zakup nietaniego materaca o nazwie Tempur Royal. Okazał się najwygodniejszy (niektóre były wręcz okropnie nieprzyjazne moim plecom!), ale i ... najdroższy - ponad 13 tys. zł. Z uwagi na niski popyt otrzymałem bonus na ponad 3000 zł w dół. Co za okazja! Od tamtej pory. przez 8 miesięcy, sypiam na Tempurze i już nie wiem, co to ból kręgosłupa, zwł. ten poranny. Nawet zmęczony pracą szybko sie regeneruję na obu ww. wyrobach, które polecam. Żaden inny produkt, z jakim miałem od 1996 roku do czynienia, nie równa się jednak Tempurowi. Podkreślam jednak, iż należy samemu przetestować twardość danego produktu w salonie. Inaczej można się rozczarować, i być może przez to pojawiają się (nieliczne, ale jednak) głosy niezadowolenia. Każdą terapię dobiera się bowiem indywidualnie. Każdy ma także inną percepcję bólu i komfortu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.04.14, 17:43 ...powiedział chirurg ... kup poduszkę - napraw kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salon Snu Morfeusz Re: Materace TEMPUR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.12, 11:07 Kolego współczuje dużo problemów przy tak kosmicznej cenie( reklamy mówią o kosmicznej technologi a nie mówią nic o kosmicznej cenie ) ale niestety każdy materac wykonany z pianki termoelastycznej zapewnia bardzo słabą cyrkulacje powietrza w sobie i dlatego jest możliwe pocenie się osoby śpiącej na nim i tu nie ma znaczenia jakiej to firmy będzie materac. Co zaś się tyczy materaca z tak dobrą cyrkulacją powietrza termoelastycznego z lateksem to chodzi z pewnością o nowe materace firmy MK Foam Koło z serii Telalay Memory np Medivis Telalay Medivis Telalay. Ta technologia jest oparta na lateksie naturalnym ( ok 30 % ) wykonanym w technologi telalaly która powoduje że podczas mrożenia mleczka kauczukowego i późniejszej wulkanizacji są w nim po otwierane specjalne kanaliki które umożliwiają odpowiednią cyrkulacje powietrza w materacy. Dodatkowo na tym podkładzie występuje warstwa Telalay Memory czyli coś w stylu pianki termoelastycznej lecz o wiele lepszego bo wykonanego na bazie lateksu i to wszystko zapewnia cyrkulacje powietrza ( ok 99,9 % otwartych komórek ). Cena tych materacy może nie jest jakaś bardzo niska ale na pewno bardziej przyjazna niż materacy firmy Tempur. Na pewno warto przetestować materace obu firm i w tedy samemu ocenić który materac warto kupić. Doradca zdrowego snu Tomasz R. Materace Koło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Materace TEMPUR IP: *.centertel.pl 22.07.13, 00:14 czy moge prosic o kontakt mailowy margharetka@tlen.pl chcialam zadac kilka pytan w spr materaca.dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Materace TEMPUR IP: *.tvk.torun.pl 04.05.13, 19:23 na wysokim poziomie? tak jak i szefostwo reprezentuje wysoki poziom żal, oj żal co napisales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek0000 Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 10:11 Przede wszystkim materace Tempur są strasznie drogie. Z Kola kupisz materac za połowę tej ceny a czasem nawet jeszcze taniej. Sam niedawno kupowałem materac piankowy do sypialni i jego cena nie przekroczyła tysiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Materace TEMPUR IP: *.tvk.torun.pl 14.11.13, 18:43 nie wiesz co piszesz, wielka k....a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Materace TEMPUR IP: *.tvk.torun.pl 14.11.13, 18:45 nie wiesz co piszesz, wielka k....a ty chyba tam pracujesz i ci kazali tak napisac, bo jak nie to premia ho ho ho odleci o ile ja wogole dostajesz Odpowiedz Link Zgłoś
nianiafrania77 Re: Materace TEMPUR 19.09.16, 21:56 Ysk do tempura? gdzie rzym gdzie krym? smieszny jest ten post. spie na poduszce Cloud. Lepiej niz na puchowej! o jysku nie wspomiajac...widac pomeblach jaki badziew...poduszki lepsze tam nie beda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Materace TEMPUR IP: *.204.72.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.09.12, 22:40 super pomysł zadzwonić i poradzić się przez telefon -ZGROZA. Samochód też kupujesz przez telefon. Jak można komuś proponować zakup materaca bez przetestowania, to przecież podstawa. To co dla jednego jest super dla innej osoby zupełnie będzie nieodpowiednie. Trudno oczekiwać, że ktoś nam powie jak będziemy się czuli na jakimś materacu. Nawet w tak rewelacyjnych produktach jak Tempur mają kilka materaców do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1nick W gdyni masz producenta materaców. IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 23:02 W gdyni masz producenta materaców. Sami tam kupiliśmy (żona ich wyszukała i powiem szczerze materac "petarda). Od tego Tempura jakością nie odbiega - siostra ma. a cena :) Różnica jest znacząca. Gdynia witomino tak niżej koło skrętu do sopotu. Jak coś to napisz na maila alkomaty@gazeta.pl podam ci telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
pilot.ppg Re: W gdyni masz producenta materaców. 23.09.16, 09:17 Różnica w cenie na pewno jest znacząca, marki no name- gdzie komponenty nie wiadomo skąd pochodzą, a przy Tempurze cena jest wysoka ale dokładnie klient wie za jaką jakość płaci. Ostatnio pod Bydgoszczą zamknęli olbrzymią fabrykę leków produkowanych w garażu i sprzedawanych przez internet... Nie przekonują mnie towary z nieznanych źródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyk Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.12, 14:32 Rozwiązanie jest warte ceny... przynajmniej tej, jaką krzyczą w comfortbe.pl, bo nie wiem za ile ty znalazłeś. Materace można zobaczyć gdzies przy placu dworcowym na chyloni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek_p Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 08:47 Warto poszukać też w internecie w niektórych sklepach można znaleźć naprawdę fajne materace w dobrych cenach. Moja żona miesiąc temu kupiła materac lateksowy, nie był tani ale odkąd na nim śpię to nie budzę się z bólem głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Jan Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.12, 13:04 Długo szukałem w internecie fachowej opinii na internecie i niestety wszędzie tylko spam. Postanowiłem podzwonić po sklepach internetowych do ich tzw. Doradców i kolejna porażka wielu nawet nie wiedziało o czym ja laik mówię. Kilku tylko było fachowcami, ale najlepszy był ze sklepu przyjemnysen Konkretny facet, wysłuchał moich oczekiwań i dobrze doradził. Warto osobiście poradzić się i zobaczyć gdzie obsługa jest na najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Materace TEMPUR IP: *.icpnet.pl 13.03.13, 00:25 www.twojematerace.pl/kategoria/31/materace_perdormire.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca Robert Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 09:36 Materace Tempur są znakomite tylko ta cena jest odstraszająca. Polecam Wam materac Exclusive firmy Senactive przyjemnysen.pl/exclusive.senactive.materac.materace.racib%C3%B3rz.salon.rameta.meble.sklep%20z%20materacami.online.sklep.internet Ta sama jakość co Tempur, ale w cenie 3-4 razy niższej. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nianiafrania77 Re: Materace TEMPUR 19.09.16, 22:00 kazda firma ma jakas podrobke.....ale to wciaz tylko podrobka, a jak jedna reklama piwa mowi: prawie rbi roznice. ja spie na tempurze i nie chce na niczym innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 11:22 Materace tempur są rewelacyjne ,ale drogie Warto się rozejrzeć i można znaleźć taką samą jakość w cenie 3 krotnie niższej. Ja tak zrobiłem i sami oceńcie czy dobrze. sklep-z-materacami.pl/materac-exclusive-senactive Teraz ten materac jest w wielkanocnej promocji ja na nią się nie załapałem sklep-z-materacami.pl/index.php?route=addons/news&news_id=14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Materace TEMPUR IP: *.icpnet.pl 11.04.13, 18:27 Witam Powiem tak zajżyjcie na www.materace-visco.pl seria Premium + dają tam aż 10 cm visco !! ja mam od nich De luxa jest super a znajomi pod moja namową kupili własnie ten 27 cm poprostu SUPER !! już wczesniej pisałam że tempur jest super ale jak widac coraz lepsze alternatywy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
popie1anka NIe spam 08.04.13, 11:28 Ludzie nie kupujcie materacy przez internet jak nie musicie (mieszkańcy małych miast i wsi raczej dużego wyboru nie mają). Przejedzcie się do sklepu stacjonarnego i zobaczcie co to za materac, dopiero potem warto iść na zakupy do komputera. Temat jest z 3miasta więc od siebie poza mkfoam dodam jeszcze sklep na Placu Dworcowym 5 (chylonia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katsdei Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 09:09 Dużo tańsze są materace Koło a ich jakość jest porównywalna z Tempur, najlepiej poszukać w sklepach internetowych, tam można kupić znacznie taniej. Ja swój kupowałam na stronie www.meblematerace.pl/category/dobre-materace/materace-termoelastyczne/ i jestem z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fhd Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 09:21 Ja mam akurat materac Koło i jestem z niego zadowolony, z tego co się orientuję to sa one tańsze niż Tempur a jakość jest porównywalna. Ja akurat kupiłem materac piankowy bo nie lubię spać na twardym a te piankowe są miększe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: Materace TEMPUR IP: *.229.224.217.vnet.sk 05.06.13, 13:45 materace kieszeniowe są również tanie, za 400 zł można zakupić całkiem porządny materac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoniaK Re: Materace TEMPUR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 08:32 Znam te materace i naprawdę mogę powiedzieć, że są wygodne. Jednak faktycznie ich cena jest porażająca, jeśli ktoś chciałby trochę zaoszczędzić a nie tracić na komforcie powinni zastanowić się nad zakupem materaca Koło, są one porównywalne a cena znacznie niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Materace TEMPUR IP: *.31.112.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.13, 15:36 Mam nadzieje, że masz mocna podłogę. Łóżko wodne trochę waży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Materace TEMPUR IP: *.tvk.torun.pl 02.07.13, 18:54 w yusku takie same Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keke Re: Materace TEMPUR IP: *.pl 09.08.13, 10:36 Ja kupiłam materac ( tutaj ) dużo tańszy niż Tempur a różnica bardzo nie wielka, wiec pytanie nasuwa się samo po co przepłacać ? Leżałam także na materacach innych firm np. koło, selene czy mdc i proszę was nie porównujcie tych marek do Tempura, bo to jak by porównać robione w chinach najtańsze buty do pierwszej klasy włoskich butów !! Na koniec - Tempur to klasa sama w sobie, na którą stać nielicznych, Tempur to także marka/styl życia, płacisz dużo i dostajesz dużo, jeśli zapłacisz bardzo mało dostaniesz substytut produktu wykonany z najgorszych materiałów, gorszej technologii w słabym przedsiębiorstwie ( gdzie ludzie są słabo opłacani ). przy wyborze materaca, jak i w życiu nie zabraknie trochę logicznego myślenia, kierowanie się zasadą kupić najtaniej tu się nie sprawdza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margh Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 18:05 Sprzedam nowy oryginalnie zapakowany materac firmy Tempur Cloud 21 160x200 - najnowszy model (faktura na osobę która dokona zakupu). Materac zostanie bezpłatnie dostarczony ze sklepu na adres kupującego. Czas oczekiwania około tygodnia. Cena producenta 9696 zł Szczegóły pod numerem telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marg Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 20:52 Sprzedam nowy oryginalnie zapakowany materac firmy Tempur Cloud 21 160x200 - najnowszy model (faktura na osobę która dokona zakupu). Materac zostanie bezpłatnie dostarczony ze sklepu na adres kupującego. Czas oczekiwania około tygodnia. Cena producenta 9696 zł Moja cena 7530 dotyczy tylko jednej sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Materace TEMPUR IP: *.165.enf.pl 07.11.13, 13:25 Jeżeli ktoś chce kupić dobry materac termoelastyczny połowę taniej niż Tempura- polecam Prestige Royal firmy Foam Royal. Mało znany polski producent, ale materace wysokiej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danusia Re: Materace TEMPUR IP: *.devs.futuro.pl 08.11.13, 10:31 Witam wszystkich! Chciałam się podzielić moją opinią na temat Tempura , ponieważ sama zanim wybrałam swój materac bardzo uważnie prześledziłam wszystkie fora internetowe, rozmawiałam ze sprzedawcami w sklepach. Ciężko uwierzyć, że opinie są prawdziwe, a nie są tylko wynikiem konkurencji. Mam nadzieję, że moja opinia będzie pomocna. Wraz z mężem zakochaliśmy się w materacu Tempur Cloud 21 od pierwszego położenia się na nim, ale usilnie staraliśmy się znaleźć materac innej firmy w korzystniejszej cenie. Niestety Tempura nikomu nie udało się podrobić. NIESAMOWITY komfort, miękkość i lekkość jaką odczuwa się podczas odpoczynku są niesamowite.Wszystkie problemy jak poważny ból kręgosłupa, drętwienie palców u rąk, pękające naczynka na nogach (poprzez nacisk kolana na kolano - lubię spać na boku:)WSZYSTKO minęło. Kiedy wieczorem po cięzkim dniu kładziemy się na Tempurze, czujemy z mężem ogromną radość, efekt zapadania się i otulania przez materac jest nie do opisania. Rano natomiast bez problemowo wstaję z łóżka bez bólu. Dla mnie to jest największy sukces. Nigdy nie sądziłam, że to na czym śpimy ma ąz tak istotne znacznie. Wcześniej użytkowaliśmy "dobrej klasy" materac z firmy Janpol. Do materaca Cloud zakupiliśmy dedykowane poduszki cloud, są bardzo wygodne i dają bardzo dobre podparcie głowy. Duzo osób na forum pisało o tym, że materac grzeje - obawiałam się tego i faktycznie materac jest ciepły, ale ciepły w dobrym tego słowa znaczeniu. Ponadto tak jak zapewnia producent wystarczy zmienić kołdrę na dobrą jakościowo i cieńszą, a do spania zakładać lekkie przewiewne piżamy i sprawa załatwiona- mam na myśli porę letnią, bo w porze chłodnej nie ma "problemu". Jesli chodzi o stelaż do swojego materaca zakupiłam TRIOFLEX NV buk 80x200. Zanim stelaż otrzymałam, materac leżał na zwykłym stelażu z ikea. Stelaż trioflex jest bardzo fajny, spełnia swoją funkcję,eliminuje drgania, jest poprawa komfortu względem stelaża z ikea, ale szczerze mówiąc to MATERAC nas podpiera i nie dajmy się zwariować...Wspomnę jeszcze w kwestii często zadawanego sobie pytania " jeden materac czy dwa" Bardzo długo rozważaliśmy z męzem ten wątek, początkowo chcieliśmy dwa materace i elektryczne stelaże, ale ostatecznie wybraliśmy jeden duży materac 160x200. Uważam, że ma to wiele plusów jak np. brak szczeliny, która jest niewielka ale jednak, kiedy śpię sama mogę się położyć na środku jak mój mąż mawia na "rozgwiazdę" no i wygodniej się "przytulać" :) Poza tym uważam, że dwa osobne materace będą najlepsze do łóżek od 180x200 wzwyż. Myślę również, że aktualnie kiedy oboje mamy po 30 parę lat i jesteśmy aktywni zawodowo, nie ma czasu na takie atrakcje, żeby siedzieć w łożku ,ale na stare lata na pewno się skusimy. Reasumując materac jest genialny, używam go 4 miesiące więc już wiele nocy za mną i mogę to powiedzieć z pełną odpowiedzialnością - POLECAM! Zachęcam jednak do poszukiwań w internecie dobrych cen, do targowania się ze sprzedawcami. Jeśli ktoś nie ma do końca przekonania wypożyczyć materac, jest wiele sklepów proponujących za opłatą taką usługę. Ewentualnie testować w sklepach i to długo leżeć, bez oporów, bez wstydu. Za takie pieniądze wybór musi być trafiony. Pozdrawiam wszystkich szczęsliwych użytkowników produków Tempura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Materace TEMPUR IP: *.play-internet.pl 16.11.13, 13:44 Danusiu mylisz się jest firma której udało się ''podrobić'' materace termoelastyczne firmy Tempur i to z dużym powodzeniem a cena jest o wiele niższa od tej medialnej gwiazdy. Firma która ma materace które według mnie dorównuje Tempurowi a nawet wydaje mi się w niektórych momentach przewyższa nazywa się Foam Royal i obecnie wchodzi na polski rynek ale z tego co udało mi się ustalić to sprzedają swoje materace również na Skandynawie Niemcy Francje i wiele innych krajów. Ostatnio oferte tych materacy można znaleść w internecie choć jeszcze mało ją widać znalazłem ofertę producenta materacy na stronie www.foamroyal.pl i w jednym sklepie internetowym z Bydgoszczy Materace termoelastyczne Foam Royal mnie kuszą i chyba coś kupie z ich oferty bo wydaje mi się atrakcyjna oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danusia Re: Materace TEMPUR IP: *.devs.futuro.pl 25.11.13, 18:22 witaj Tomku, jeśli tak jest i są korzystniejsze ceny to tylko się cieszyć :) na czas kiedy ja kupowałam nie znalazłam niczego porównywalnego, a że udało mi się kupić okazyjnie moja radość była ogromna. Do pozostałych, którzy zaatakowali mnie jako osobę z firmy robiącą reklamę tempura - niech każdy kupuje co chce i co mu pasuje, wyraziłam tylko swoją opinię, która jest wyłącznie moim subiektywnym odczuciem, chociaż wiem ze ogrom ludzi się ze mną zgodzi.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelka Re: Materace TEMPUR IP: *.scansafe.net 05.08.14, 10:20 Ja się zgadzam Materace tempur są fantastyczne. Sama śpię na nim od 7 lat i nie wyobrażam sobie snu na żadnym innym materacu. Najlepiej widać jaki wygodny jest ten materac jak się wraca z wakacji albo od rodziny do domu. każdy kto na nim śpi będzie wiedział o czym mówię. Dodam, ze przez te 7 lat nic z materacem się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
spurs1 Re: Materace TEMPUR 03.12.13, 18:42 Witam wszystkich. My juz jesteśmy PO czyli kupiliśmy materace TEMPUR. Długo się wahaliśmy. No bo te ceny i nie wiadomo który wybrać...W końcu postawiliśmy na model Classic. Kwestią trudną do przeskoczenia były ceny. W końcu dla dzieci kupiliśmy dwa materace w Amazonie (niemieckim) za cenę 40 % niższą niż w Polsce. Dla nas duży materac na wyprzedaży w Polsce - cena bardzo OK bo jeszcze dorzucili nam poduszki Tempura. minęło 6 miesięcy. Nasze dzieci są bardzo zadowolone. Uważają ze śpi się bardzo wygodnie. Na dodatek w ogóle nie budza sie w nocy - jak bywało wcześniej. My z żoną jestesmy wniebowzięci. Śpi się bardzo wygodnie i nie trzeba długo sie przyzwyczajać. U nas to trwało ok 1 tygodnia. Mnie osobiście Wreszcie po wielu latach nie bolą plecy. Kurcze co za ulga. Nikogo nie namawiamy. Kazdy musi sam to rozważyć. W końcu wydajemy w życiu tyle pieniedzy na bzdury a oszczedzamy na materacach, na których spędzamy 1/3 życia. A poza tym jak się poszpera w internecie to można wygrzebać fajne ceny np. w Niemców. Trzeba tylko na to czasu i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prince Re: Materace TEMPUR IP: 194.181.151.* 07.12.13, 07:44 Fajnie że chociaż ktoś poleca tańszą możliwość zakupu w niemczech Tempura a nie tak jak większość tu taj poleca tylko swoje z sklepy z tom marką. Jak bym wiedział że jest taka możliwość zakupu o wiele taniej to pewnie bym się skusił ale na szczęście trafiłem w Wawie na materace Foam Royal i powiem szczerze wydają mi się poruwnywalne do Tempura bo leżałem raz na jedny raz na drugim i miałem dylemat który jest lepszy no ale cena mnie przekonała do zakupu prestige za materac o szerokości 160 cm zapłaciłem poniżej 4000 gdzie w tempurze mugłbym co najwyżej kupić chyba poduszkę dla mnie i dla narzeczonej hi hi. Uważam że materac jest ok a nie zależy mi na metce z T.. cieszę się że zaoszczędziłem przy najmniej mogę wyjechać z kobietą na jakiś romantyczny weekend a spię jak król. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śpioch Re: Materace TEMPUR IP: *.play-internet.pl 17.12.13, 21:40 Prince mam prośbę do ciebie możesz mi podać gdzie można w Warszawie przetesować i kupić materace tej firmy foam royal bo słyszałem o nich dużo dobrego ponoć są równie dobre jak materace Tempura ale w o wiele niższej cenie, choć do Wawy mam spory kawałęk i najchetniej bym kupił przez neta ale chyba nie trafiłem na jakiś sensowny sklep w necie. Chciałbym kupić coś dobrego co posłuży mi wiele lat a gdzieś spotkałem się z informacją że na nie obowiązuję dziesięcioletnia gwarancja. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaanna83 Re: Materace TEMPUR 18.10.17, 13:46 cena kosmos to samo ma juz konkurencja chocby SupremeVisco85kg/m3 za 1/5 ceny Odpowiedz Link Zgłoś