maruda.r 24.02.09, 00:38 "Radzimy sobie tak, że pozostali egzaminatorzy pracują po godzinach." **************************** No to teraz jest mniej gąb na jedną kopertę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joker Po łapówkach: czystka IP: 195.205.147.* 24.02.09, 08:03 Pani Radziejowska -DO DYMISJI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M No i wszystko jasne IP: *.nat0.sta.nsm.pl 24.02.09, 11:53 Teraz skończy się masowe oblewanie za byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker Re: No i wszystko jasne 24.02.09, 12:40 Dopóki w centrach egzaminacyjnych beda przyspawani egzamnatorzy w wieku powyżej 40 lat (circa about), będzie korupcja. Ci wszyscy wcześni emeryci milicyjni, policyjni, wojskowi, byli kierownicy komunistycznego LOK i PZMot, emerytowani kierowncy transportu, dyrektorzy, dyspozytorzy i ta cała przyspawana banda siedza tam tylko po to żeby życ z kopert. Nie dowidzi nie dosłyszy, ale koperte dostaje. Dlatego było to jednym z powodow, że odszedłem ze szkolenia w 1995 roku, i odmówiłem cztery lata temu koledze na propozycje zostania egzaminatorem. W tym towarzystwie jakie jest w centrach to wejscie na minę. Nawet uczciwego egzaminatora (jęeżeli ta klika pozwoli być uczciwym) bedą ciągać po prokuraturach, bo ogólnie sie utarło, że każdy egzaminator to skorumpowane bydle, a tak faktycznie nie jest, bo jest grupa uczciwych egzaminatorów, ale są gnebieni przez przyspawanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akopi Re: No i wszystko jasne IP: *.gprs.plus.pl 25.02.09, 12:51 TY CZŁOWIEKU chyba jeszcze jesteś w półśnie.Niech powiedzą Ci zdający np.w Łodzi.Czystkę należy przeprowadzić w ministerstwie za tzw."instrukcję egzaminacyjną'.To w niej zawarta jest głupota egzaminacyjna wymyślona z gwiazd+duma i pyszałkowatość co niektórych pseudoegzaminatorów daje taką a nie inną zdawalność osób zdających na prawo jazdy.Jeżdżąc za "egzaminem państwowym" bez zdającego widać jak ci ludzie zachowują się na drodze.Przepisy mają w takim miejscu,gdzie słońce rzadko ma okazję zajrzeć.Więc o czym rozmawiamy,no ale Ci ludzie przecież posiadają "wyższe wykształcenie" tak mówi się w "rozporządzeniu",czują się Bogiem i Katem w miejscu pracy jakim jest Ośrodek Egzaminowania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Po łapówkach: czystka IP: *.chello.pl 24.02.09, 12:41 Panie Marszałku Niech Pan powie szczerze, kiedy Pana pracownik przeglądał zapis z jakiegokolwiek egzaminu /nie chodzi o intewencję na skargę/? To samo pytanie kieruję do dyr.PORD. Nie było kamer , była korupcja są kamery jest nie mniejsza, więc po co to nagrywanie /chyba dla lepszego samopoczucia organów nadzorujących i świętego spokoju/.Otóż jak widać nie tędy droga. Niech Pan się uderzy we własne piersi i zacznie od swojego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańszczanin Po łapówkach: czystka IP: *.chello.pl 24.02.09, 13:55 PORD , WORD trzeba zlikwidować. Twory te powstały po to by dać azyl byłym gliniarzom , emerytowanym wojskowycm, kierownikom i dyrektorom firm transportowych , LOK , PZMOT itp. Skorzystać z doświdczeń krajów , w których bezp.ruchu drogowego jest na wyższym poziomie. Powywalać egzaminatorów wiekiem starszych od węgla , którzy uważają, że blondynka nie może zdać egzaminu za pierwszym razem.Zmienić instrukcję egzaminowania /niestety Minister Infrastruktury/- dlaczego mam wiedzieć gdzie sa wyłączniki, zbiorniki płynów eksploatacyjnych w GRANDE PUNTO, ja chcę kupić np. VW, a jak będę chciał zdawać w Łodzi a tam egzaminują na Tyotach, przecież to nie trzyma się kupy. Chce zdawać na takim samochodzie jaki mi pasuje a nie jakiemuś urzędasowi /tak zdawało się dawniej, bez kamer bez WORD ,a korupcja też była/. Egzaminator, który bierze łapówkę musi mieć świadomość , że jak go dupną straci cały swój majątek, niech próbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodłowki Po łapówkach: czystka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 14:00 Czystka to najlepszy sposób na wyczyszczenie bagna. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego w tym Ośrodku było zatrudnionych tak dużo emerytów służb mundurowych. Czy ma to związek z Panią Dyrektor, też emerytowaną funkcjonariuszką Policji. Nie wierzę, że egzaminatorzy, byli funkcjonariusze Milicji Obywatelskiej i Policji ( a większość z nich związana była z Ruchem Drogowym)odzwyczaili się od tego co robili przez cały czas pełnienia służby. "Załatwiania" w odpowiedni sposób mandatów za popełnione wykroczenia drogowe ( czyt. przyjmowania korzyści majątkowej). Ujawnijcie jaka jest struktura zatrudnienia w Ośrodku. Ile procent egzaminatorów to funkcjonariusze służb mundurowych, ilu z nich to mundurowi emeryci pobierający przecież niemałe już świadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosty czlowiek Re: Po łapówkach: czystka IP: *.chello.pl 24.02.09, 14:14 W jednym z wywiadów Pani dyrektor PORD powiedziała, że nie ma pomysłu co więcej mozna zrobić /są kamery ,komputerowe losowanie/.Pomysł mam ja , jak Pani ma kłopot z myśleniem to niech Pani nie probuje cokolwiek wymyśleć i pójdzie na zasłużoną emeryturę /bo będą jeszcze większe jaja/. Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker Po łapówkach: czystka 24.02.09, 14:27 To co zrobiono ze szkoleniem kierowców w latach dziewiećdziesiątych, a właściwie wcześniej (tworząc Ośrodki Egzaminowania) to był czysto korupcyjny manewr i przez to śmierć prawdziwego szkolenia kierowców. Przed to popapraną rewolucją mogliśmy przyszłych kierowcow naprawde czegoś nauczyć (oczywiscie tych którzy chcieli się nauczyć ). Były normalne wykłady, ludzie chcieli to prowadzili notatki, nie chcieli to nie, co jakis czas robiło sie sprawdziany wiedzy, a to mobilizowało do nauki i były egzaminy wewnętrzne dopuszczające do państwowego w ośrodku. I to było dobre. Jakaś popaprana grupa wymysliła testy no i sie zaczęł , co widać dzis na drogach. Ja mam tą satysfakcję, kiedy spotykaja mnie moi dawni kursanci z tamtego systemu nauczania, i przyjemnie jest usłyszeć, że nie mieli wypadku, sporadycznie zapłacili mandat za prędkość( sprawa w naszym kraju gdzie nie ma po czym jeździć, normalna). teraz w nowym systemie nauczania - trzepanie testów do usrania, moj pies by testy zdał. Ale ciekaw jestem czy jest ktos z forumowiczów w stanie odpowiedzieć mi na proste pytanie : " przed czym ostrzega nas znak: Zwierzęta gospodarskie A-18 a, czego mozna spodziewac sie za tym znakiem ". Moi kursanci pamietają to do dziś. I z tego powodu czuję dumę, może sie to wydać śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiŚ Po łapówkach: czystka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 15:01 Banda złodzieji dostaną w zawiasach i dalej będą niszczyć ludziom nerwy. Ręka rękę myje... Na układy nie ma rady ... Ryba gnije od głowy... nikt nic nie wie hehe, a która to juz afera w tym ośrodku? wszyscy biorą a jak nie biora to wiedzą, że biorą a ludzią ciemnotę wciskają zamknąć ten burdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Po łapówkach: czystka IP: 217.153.161.* 24.02.09, 17:36 To ja już nawet wiem kto został zatrzymany. Pozdrawiam tego pana, mam nadzieję, że nie boli go kręgosłup i będzie miał siłę schylać się po mydło. Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker Re: Po łapówkach: czystka 24.02.09, 19:14 Tylko podobno 12 egzaminatorow. To o 20 za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uj Po łapówkach: czystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 20:11 ten osrodek to miejsce synekur wszelkiej maści rodzinek róznych ważnych prezydentów, marszałków i całej tej klasy próżników. Szefowie, zastepcy... cała ta nieszczęsna grupa miernot miała nic nie widzieć i sie nie czepiać. Odwaracać głowę i nie przeszkadzać. Tracisz posadę w urzędzie - znajdziesz w PORD-zie. Ciekawsze nisz dawne stopnie są konekse rodzinny: teść, zięć i inne miernoty. Taka umieralnia synekur. Ale fajne bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Co wcześniej robił marszałek nadzorujący ośrodek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 21:07 Co wcześniej robił marszałek nadzorujący ośrodek, aby przeciwdziałać korupcji? Czemu okazał się tak nieskuteczny, i aktywizuje się dopiero teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker Re: Co wcześniej robił marszałek nadzorujący ośro 24.02.09, 21:16 Nie miał żadnego wpływu na to co się działo. Nie wiedział o tym co sie działo. To był dobrze zorganizowany zamknięty zespół dawnych funkcjonariuszy i kolegów. Jeden wielki szwindel. Poczatek na górze : Wydział Komunikacji UW, centra egzaminacyjne, szefowie firm nauki jazdy (notabene dawni szeregowi instruktorzy i wykładowcy, wladze PZMot i LOK. I tak jest w całej Polsce, a tu sie wreszcie przelało. Nawet od łapówek uchu sie w dzbanku urywa. Ot i wszystko. Teraz prokuratura powinna z urzędu rozwalic wszystkie centra w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Po łapówkach: czystka IP: *.chello.pl 24.02.09, 21:11 Przez 5 lat biedaczki z nadzoru /U Marszałk., Dyrekcja PORD-u/ slyszeli tylko o pojedyńczych przypadkach. Jak ktoś ma wadę słuchu to powinien pracować co najwyżej w kużni albo na strzelnicy. Życzę Wam decydenci pomyślnych zmagań z problemem /chociaż w tym składzie macie małe szanse na sukces/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Po łapówkach: czystka IP: *.gprs.plus.pl 25.02.09, 13:03 No i po sprawie.Dużo dymu ,alarm fałszywy,akcja odwołana.Życie wraca do starego.Zewrzewy szyki,pójdziemy ,stojąc nad przepaścią do przodu krokiem marszowym!!!. Odpowiedz Link Zgłoś