Dodaj do ulubionych

macierzyński i zwolnienie z pracy

17.08.09, 16:59
mam taki problem, poniewaz jestem w ciazy narazie jeszcze pracuje na L4 wybieram sie pozniej, wiem, ze po miesiacu placi ZUS, okazuje sie, ze nasz sklep w ktorym obecnie pracuje z koncem roku maja zamknac. Bylam dzis w zusie i zapytalam co dalej ze mna w takiej sytuacji, powiedziano mi ze bede miala placone tylko do momentu porodu a dalej macierzynski mi sie nie nalezy jesli zamkna sklep. To chyba cos nie wporzadku!! mam zostac bez srodkow do zycia bo szef splajtowal :(( przeciez zaszlam w ciaze majac prace czy ktos sie orientuje gdzie mam szukac ratunku? przeciez nie znajde pracy w zaawansowanej ciazy no i tez nie bede mogla pracowac od razu po porodzie :( co mam robic??
Obserwuj wątek
    • jagodasoft2 Re: macierzyński i zwolnienie z pracy 18.08.09, 18:19
      Chyba Pani w Zusie cię źle zrozumiała, albo ty ja. Jeżeli zakład
      pracy zostanie zamknięty lub z innych przyczyn straciłabyś pracę, a
      byłabyś na zwolnieniu to macierzyński wypłaca ci właśnie ZUS. 20
      tygodni potem niestety zostajesz na lodzie
    • Gość: jp Re: macierzyński i zwolnienie z pracy IP: *.pl 19.08.09, 21:19
      Powinien utrzymywać Ciebie mąż.
      • menia_sz Re: macierzyński i zwolnienie z pracy 20.08.09, 10:25
        wyobraz sobie madralo, ze maz pracuje, mamy dziecko ktore idzie do pierwszej
        klasy gdybym nie pracowala to na drugie bym sie nie zdecydowala, ale jak widac
        Ty zdecydowanie pasujesz do tego zjebanego kraju i tego prawa
        • Gość: jp Re: macierzyński i zwolnienie z pracy IP: *.pl 20.08.09, 22:18
          Po co te nerwy? Napisałem tylko, że w normalnym kraju wystarczyłoby, aby jedno z rodziców utrzymywało dom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka