almaka28 21.09.06, 08:43 cześć mam 8 miesięczną córeczkę od kilku dni ciężko zasypia.Kiedy już śpi przerzuca się z boku na bok i tak wędruje po całym łóżeczku.Nie wiem czy powinnam iść z nią do lekarza? może ktoś miał podobny problem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aducha06 Re: niespokojny sen 21.09.06, 08:47 u nas jest samo ,moja niunia ma tez skonczone 8 miesiecy i urzadza w nocy wedrówki po łózeczku. wierci , sie rzuca , wybudza i placze , tez nie wiem co to moze byc, podjerzewam zabki ale nawet jak daje jej panadol sytuacja sie nie zmienia , nie wiem moze to jakas kolka espumisan tez nie pomaga - sama juz nie wiem co jest ..... dlaczego ona sie tak zachowuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
lulu28 Re: niespokojny sen 21.09.06, 08:55 moja córeczka ma 9 m-cy i 3 tyg i od 2 tyg. jest identycznie, nie chce spać w łóżeczku, a jak już uda się ją tam położyć to po 2 godz. co najwyżej po 3-4, budzi się siada, wstaje i chce iść do mnie do łóżka, jak ją położę w swoim łóżku to spi dalej ale cały czas niespokojnie, wierci się, budzi na smoczka, także wyspać się z małą nie da rady. W tym wieku jest tak że dzieci domagaja się obecności dorosłych a często odreagowują dzienne emocje, albo to Ząbki. POwodów może być kilka ale bez watpienia trzeba to przetrwać, moja córeczka ma juz 8 zabków których wyżynanie przeszła bardzo dzielnie, praktycznie bez żadnych objawów, no moze mniejszy apetyt i czasem wybudzanie się na godzinkę w nocy. Teraz też zauwazyłam ze wychodzi jej 4. podałam na noc nurofen w syropie było trochę lepiej z tym ze i tak wyladowała w naszym łózku, nie było już płaczu, ale marudzenie, wiercenie. Tez chciałabym zeby to już się skończyło, bo przecież na drugi dzień trzeba funkcjionować, podzieliłam się z mężem że śpimy z mała na zmianę z nadzieją ze będzie lepiej. Dlatego myślę że u Ciebie może być podobnie, sprawdź bo moze to ząbki, spróbuj podzielić się obowiązkami z meżem i spokojnie czekaj, przeciez w końcu musi to kiedyś minąć. Moja koleżanka ze swoją córką miała podobnie, zaczęło się też w podobnym wieku ale niestety skończyło jak miała z rok i 4 m-ce, wiem ze to nie pocieszające, ale moze u nas będzie inaczej. Pozdrawiam Was i życzę spokojniejszych nocy. Z lekarzem daj sobie spokój bo prawdopodobnie powie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczka1 Re: niespokojny sen 21.09.06, 12:57 U nas to samo, 8 zębów, wiek 13 miesięcy, od dwóch miesięcy śpi niespokojnie, 1 pobudka to przespana noc, ale co 2-3 noce mamy godzinę-półtorej w nocy z głowy, bo Kubcio wstaje, kręci sie, wierci, popłakuje itd. Mleko nie pomaga, czopek homeopatyczny czasem pomoże, czasem nie i tak sobie "spimy" w kratkę. Zapytam lekarza na szczepieniu. Może to jakieś robaki??? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczka1 Re: niespokojny sen 21.09.06, 13:09 Ups, okazało się, że wyszła górna czwórka! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaimati Re: niespokojny sen 21.09.06, 14:20 Moj synuś dziś skończył pół roczku. W nocy znalazłam go w łóżeczku leżącego w poprzek, z główką wciśniętą w szczebelki i nogami powykręcanymi w przeciwległych szczebelkach. Nie bardzo wiedziałam , jak się do niego zabrać.. Odpowiedz Link Zgłoś