Dodaj do ulubionych

wózek-proszę o pomoc

11.10.11, 16:04
Na początku roku na świat ma przyjść nasza długo wyczekiwana córeczka. Niedawno rozpoczęliśmy polowania na wózek i okazuje się, że jest to trudniejsze niż przypuszczaliśmy. Chciałabym tylko wiedzieć czym się kierować przy wyborze wózka? wielkością kółek tym czy są pompowane wagą i rozmiarami?? co jest najważniejsze?? Chcielibysmy by był to wózek 3w1:)tak sobie czytam opinie w necie i widze,że bardzo dużo jest pozytywnych opinii o róznych wózkach np o Atlantic Espiro 3w1 2010 i 2011,x-lander i wielu innych.Naprawde mamy cięzki orzech do zgryzienia a myślałam,ze wybór bedzie znacznie łatwiejszy. To nic szukam dalej:) bo jak tak dalej pójdzie to córcia wózka nie bedzie miała. A za wszystkie Wasze rady bedę bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: wózek-proszę o pomoc 11.10.11, 16:18
      wszystko zalezy:
      poppowane duze kola obowiazkowo gdy mieszkasz w trudnym terenie, taki wozek jest ciezki ale to nie jest wada gdy nie musisz go nosic
      zwrotne przednie kola lepiej miec niz nie, zawsze mozna je zablokowac
      spacerowka powinna miec obracane siedzisko a nie przekladana raczke (chyba, ze masz wszystkie kola jednakowe i nie zwrotne), powinna tez sie rozkladac na plasko
      stelaz powinien latwo sie skladac i byc maly
      jesli chcesz wpinac fotelik w stelaz (przydaje sie), to dobrze gdyby byly adaptery do dobrego fotelika (maxi cosi cabriofix np)
      wozek musi dobrze sie prowadzic, lekko podbijac, miec dostepny serwis, nie byc z wozkow awaryjnych marnej jakosci
      mozesz wybierc w wersjach trojkolowych jak i tradycyjnych, co kto lubi
      najlepiej isc do sklepu gdzie jest duzo wozkow (swiat dziecka) i sie poprzymierzac (z dzieckiem inaczej sie wozek prowadzi niz na pusto)

jesli chcesz 3 w 1 to taki zestaw z maxi cosi a nie fotelikiem wlasnej produkcji (chyba, ze ma 4* w adac)
      o espiro nie slyszalam dobrych opinii
      ogolnie wszystko zalezy jaki masz budzet, wtedy mozna cos wybierac, no i czy moze byc uzywany
      • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 11.10.11, 16:37
        Dzięki bardzo za bardzo wyczerpującą odpowiedź, to nasze pierwsze dziecko i nie mamy pojęcia na co zwrócić uwagę. No my mieszkamy w bloku na 4 pietrze i jak bedzie zbyt cięzki samej bedzie mi cięzko go wniesc. W sumie moze być uzywany,choć nie ukrywam,że wolelibyśmy nowy. O budżet też raczej nie muszę się martwic bo teście dołążą dam ile bedzie trzeba. Takze musimy popatrzeć na wózki wg Twoich rad i coś wybrac. Dziekuje Ci bardzo:) ale i chętnie przeczytam inne opinie:)
        • thea19 Re: wózek-proszę o pomoc 11.10.11, 17:12
          to moze baby jogger city elite
          wystepuje w wersji 3 kolowej i jest dosc uboga kolorystyka oraz siedzisko sie nie przeklada (glowy uciac nie dam)
          zalety:
          lekki - 12kg
          wieeeelka buda
          starczy na caly okres wozkowania bo udzwignie 33kg dziecko (inne sa do 15kg, choc moga troche wiecej)
          mozna wpinac fotelik maxi cosi
          sa dostepne akcesoria
          dozywotnia gwarancja na rame
          nie bedzie problemu z ewentualna odsprzedaza

dziewczyny tez polecaja mountain buggy urban jungle no i zapanowala moda na stokke :)
          • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 11.10.11, 17:23
            zerknęłam sobie na ten wózek,owszem jest całkiem całkiem ale tak sobie myślę,czy te 3-kołowe są napewno stabilne. Urodze zimą i cięzko wyczuc jaka będzie pogoda,a całej zimy nie przesiedzę z maluszkiem w domu. Rety myslałam,że to będzie znacznie łatwiejsze a tu zbliza się termin porodu a my nawet nie wiemy czego chcemy
            • pomilak1 Re: wózek-proszę o pomoc 11.10.11, 19:30
              Jeżeli będziesz wózek wnosić na 4 piętro to priorytetm powinna być waga. Spójrz na bugaboo cameleon lub Mountain Buggy Swift. Jeżeli 3 kołowiec jest dobrze zrobiony to komfort prowadzenia takiego wózka niczym nie odbiega od modelu 4 kołowego.
              W bugaboo siedzisko można przełożyć przód i tył, rączka też jest przekładana - możesz mieć duże koła z przodu wtedy o wiele lżej możesz przejechać w lesie (przetestowane) czy w duzym śniegu.
            • srebrno-listka Re: wózek-proszę o pomoc 12.10.11, 09:29
              Co jest ważne:
              - gdzie się będzie go używać - jak w terenie, lesie, na nierównych chodnikach, warto, by miał pompowane koła, stelaż krzyżakowy. Noworodek wymaga dobrej amortyzacji (wstrząsy powodują mikrouszkodzenia mózgu, tak jak potrząsanie), potem to jest mniej ważne. tylko taki wózek nie jest lekki. Przykładowi producenci: emmaljunga, bebecar stylo, jedo bartatina, roan marita.
              przednie koła mogą być skrętne - to poprawia zwrotność wózka (ja w czterokołowych nie lubię, ale to ja)
              - czy się będzie go nosić - bo jak kolejne piętro i bez windy/wózkarni, to ciężki wózek to mordęga. Ale lekki wózek to gorsza amortyzacja.
              - Wielkość po złożeniu - to zależy, jaki się ma samochód i bagażnik. kupując wózek warto jest to przymierzyć.
              -duża gondola - lepiej, aby była większa niż mniejsza. Średnio dziecko jeździ w gondoli pół roku, małe gondole maja x-lander, baby jogger. duże to emmaljunga, jedo, roan.
              dla wysokich rodziców ważna jest wysoko rączka.
              Budka - ważne, by dobrze osłaniała zarówno od wiatru jak i słońca. Wszystkie parasolki do wózka sa bardzo niewygodne w użyciu. A niemowlę z reguły to mały wampir, który słońca nie lubi. Buda naciągana do pałąka bardzo ułatwia życie.
              Wygląd wózka - wiadomo, najfajniej jest, jak wózek nam sie podoba, ale warto zastanowić się, co jest wazniejsze -wygoda dziecka czy zadowolenie z ładnego wózka.
            • srebrno-listka Re: wózek-proszę o pomoc 12.10.11, 09:36
              trójkołowce dobrej firmy sa stabilne. Mamy ten wózek i moim zdaniem to najlepsza spacerówka jaka istnieje :)
              Urodziłam w grudniu, więc jak najbardziej zimą. Miałam używaną emmaljungę, która świetnie zdała egzamin: malec był dobrze osłonięty, a mi żadne śniegi niestraszne :)
              • justynek2009 Re: wózek-proszę o pomoc 12.10.11, 15:46
                Ja od siebie dodam,że na 4 piętro nie wtargasz absolutnie żadnego wózka.Ja mieszkam na 3 i wnosiłam tylko gondolkę z dzieckiem, a stelaż zostawiałam w piwnicy.Miałam x landera xa i polecam.W tej chwili ma bjcm i mimo że jest lekki nie jestem w stanie go wnieść razem z wózkiem do mieszkania.Gdybym teraz miała wybierać wózek kupiłabym używanego Stokka lub przy braku gotówki Używane xa albo xq.
                • justynek2009 Re: wózek-proszę o pomoc 12.10.11, 15:47
                  oj gupoty popisałam oczywiście z dzieckiem nie wnoszę bjcm do mieszkania;-))
                  • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 12.10.11, 16:20
                    dziękuję mamusie za opinie. Owszem podobają nam się x-landery i stokka oraz jedo.Mąż zwrócił uwagę na 3 kołowce ale ja jakoś nie wiem, nie jestem chyba przekonana. A z tym 4 piętrem fakt moze być lipa bo mamy strasznie wysokie schody i wąskie przejścia i raczej wózek nie przejdzie i rzeczywiscie bedziemy musieli zostawiać stelaż w piwnicy.
                    • saras-wati Re: wózek-proszę o pomoc 12.10.11, 20:50
                      naprawdę śmiało możesz zaryzykować trójkołowca dobrej firmy:) baby jogger elite lub mountain buggy swift/urban - mąż będzie zachwycony, bo to przemyślane wózki i bardzo komfortowe:)

ja obecnie kupiłam m&p mylo - może Ci się spodoba - ma bardzo fajne rozwiązania - np. bardzo mały stelaż po złożeniu - zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku, a jest bardzo komfortowy dla dziecka - gondola może być łóżeczkiem lub kołyską, wentylowana, budka z tylną częścią osłoniętą;
                      poza tym ma lekkie koła piankowe, ale siedzisko i gondola są tak montowane, że dodatkowo bujają się, czyli wstrząsy są odczuwalne głównie dla rodzica(na rączce), a maleństwo jest bujane:)
    • foro-estupido Re: wózek-proszę o pomoc 12.10.11, 18:38
      Tutaj raczej polecą ci drogie wózki,bo jeszcze nie zauważyłam,żeby na tym forum pisały o wózkach z niższych półek....
      • saras-wati Re: wózek-proszę o pomoc 12.10.11, 20:24
        e tam, mnóstwo jest wątków o tańszych wózkach, jak x-lander, tako, roan, jedo czy mikado - wystarczy dobrze poszukać;)
        czasem zamiast wydawać 1000pln na nowy, kiepski wózek, lepiej kupić używany w dobrym stanie - np. wspomniana tutaj emmaljunga lub teutonia, któa nie jest u nas popularna i wózki właściwie na gwarancji można kupić w rozsądnej cenie;)
    • gmackos Re: wózek-proszę o pomoc 18.10.11, 18:08
      Słuchaj mogłabyś sprawdzić wózki gesslein. Moi znajomi z Niemiec mają taki wózek- nie wiem czy słyszałaś o takiej firmie? Są podobnej klasy co teutonia czy emmaljunge. Oni akurat maja f6, jest to wózek wielofunkcyjny 3w1 i myślę że posłużyłby Ci na bardzo długo. Oni są bardzo zadowoleni, nie żałują zakupu. To bardzo dobra niemiecka firma.
      • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 18.10.11, 18:24
        A czy można je kupić w Polsce? Bo ja o nich nie słyszałam. O emmaljunga to tak, tylko nie bardzo mi się podoba ten koszyk na dole. Są bardzo nowoczesne, ale po wyciągnięciu gondoli na spacerówkę są takie troszkę nijakie. I tapicerka mi się za bardzo nie podoba.Nie wiem też jak ze stelażem, bo przecież jak się wypina i wpina podwozie to nie ma cudów ,żeby się nie rozregulowało
        • gmackos Re: wózek-proszę o pomoc 18.10.11, 18:39
          No z pewnością można je kupić w PL, to nie są już te czasy, kiedy u nas nic nie można było dostać. Są dobrej jakości więc trzeba by szukać po sklepach takich jak 'smyk' czy 'Mama i Ja' itd. Można też spr na allegro.
          • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 18.10.11, 18:52
            A Twoi znajomi kiedy kupili? Dawno?Długo już użytkują? F6 kojarzy mi się z formuła1 :D Bo jak mieć 3w1 to już na długo, jeden ale konkretny. Po co potem kupować czy żałować dokonanego zakupu.
            • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 19.10.11, 20:30
              Motylus1988,wózki tej marki owszem wydają sie byc stabilne ale musiałabym znac więcej szcegółów by zdecydowac się na jego zakup lub w ogóle rozwazyć decyzję o zakupie. A zgadzam sie,że lepiej kupic jeden a porządny wózek.
    • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 18.10.11, 19:40
      Dziękuje bardzo za liczne odpowiedzi. Co do wózków Gesslein to ja nigdy o nich nie słyszałam ale z ciekawosci pogrzebałam troszke w necie i nie znalazłam duzo i czy móglbyś mi gmackos podac wiecej szczegółów lub link do str bym mogla sobie poczytać.Skoro są podobne do Emmaljunga i Teutonia to musza być solidne i mocne,gdyż to markowe wózki a skoro podobne to znaczy sa tej samej klasy. Bynajmniej ja o Emmaljunga i Teutonia mam dobre zdanie. Ale to i tak nie rozwiazuje moich problemów z wózkiem,dalej mam mętlik,hehe:)
      • lady2009 Re: wózek-proszę o pomoc 19.10.11, 13:15
        i co zdecydowałaś się na jakiś wózek?
        ja właśnie mam podobny problem, rozważam Emmaljungę bardzo poważnie ale ta cena... dodatkowo X Lander i ktoś mi jeszcze polecił Jedo. Te mają zdecydowanie niższą cenę...
        • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 19.10.11, 13:54
          Nie jeszcze się nie zdecydowałam.Fakt Emmaljunga dośc droga, co odstrasza. Tu ktoś mi pisał o jakiś Gessleinach ale firma nie ejst mi znana,ponoc sa podobne do Emmaljunga. Mi się osobiscie podobaja X-landery. Mi tez wiele osób poleca 3-kołowe wózki.
          • lady2009 Re: wózek-proszę o pomoc 19.10.11, 17:15
            ja słyszałam, że trzykołowe są mniej stabilne, ale to pewnie też od firmy zależy.
            • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 19.10.11, 19:12
              tutaj ktos pisał o 3-kołowcach,ze jak są dobrze zrobione to komfort prowadzenia jest taki sam jak przy normalnym wózku.Ale ja jednak wolę normalny 4 kołowy wózek.Tylko dalej nie wiem jaki a poród juz niedaleko.
              • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 19.10.11, 20:23
                Ja też uważam ,że 4koła są lepsze. Te z 3 się mogą nie sprawdzić w czasie zimy np. Będzie ciapa, no rożnie bywa. Ja czekam aż mi odpisze gmackos.Miał zdobyć więcej szczegółów. Do mamy do Niemiec zadzwoniłam też żeby mi sprawdziła tam w sklepie. Może będzie ten gesslein. Trzeba dobrze się zastanowić, aby kupić jeden porządny niż potem żałować i dokładać do niego.Np kupując mniejszą spacerówkę czy coś. Nie wiem jak Wam ale musi też ładnie fajnie zgrabnie wyglądać ;D
                • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 19.10.11, 20:32
                  Motylus1988,wózki tej marki owszem wydają sie byc stabilne ale musiałabym znac więcej szcegółów by zdecydowac się na jego zakup,lub wogóle rozwazyć decyzje o jego zakupie. A zgadzam sie,że lepiej kupic jeden a porządny wózek.
                  • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 19.10.11, 20:38
                    No tak , tak.Trzeba znać więcej szczegółów. Heh. Dobór wózka nie jest taki prosty jakby się wydawało. Poczekamy aż nam odpisze, może moja mama się dowie . Zaraz będę musiała uciekać, myślałam,że odp .Pewnie nie miał czasu. pA:)
                    Dobranoc.
                    • gmackos Re: wózek-proszę o pomoc 20.10.11, 09:06
                      No tak wiem, że są solidne. W Niemczech są uznawane za bardzo wysokiej klasy wózki. Mają 3 lata gwarancji. Chyba coś dodatkowo na stelaż, dlatego na 3 lata. Wiem też,że jeśli ma się więcej czasu można sobie zamówić tapicerkę. I do PL też są importowane od czerwca. Jest bardzo duży wybór i naprawdę oni są bardzo zadowoleni. Można tak wszystko dopasować, wkładki loop podobno świetne.
                      • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 20.10.11, 19:43
                        Ooo to super ,że u nas też są dostępne. Trzeba dobrze poszperać i poszukać czegoś. Albo po sklepach jechać popatrzeć. Jestem bardzo ciekawa tych wózków:) Nie będę dobrze spać, bo się już nakręciłam ;] emmaljunga też mi się podobają tylko mają te koszyki na dole co mi się barrdzzzzo nie podoba ;/
                        3 lata gwarancji, stelaż ważny wiadomo.
                        • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 21.10.11, 10:51
                          tez jestem bardzo ciekawa.Jednak 3 lata gwarancji to bardzo duzo i ten arument jest jak dla mnie bardzo przekonywujacy.Nie pozostaje nic ineo jak porozmawiać z męzem co i jak i dojsc wkońcu do jakiegoś konsensusu.
                          • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 21.10.11, 20:33
                            No dokładnie, trzeba się zdecydować dzidzia musis czymś jeździć.
                            Podoba mi się ta funkcja wpinania fotelika samochodowego.Nie trzeba dziecka budzić tylko cyk i gotowe ;) Ciekawe czy gesslein ma tez taką funkcję. Jeśli są podobne do emmaljunge to z pewnością tak co jest też ogromnym plusem.Lubie też takie żywe koloru.Ale jestem ciekawa.
                            • saras-wati Re: wózek-proszę o pomoc 21.10.11, 21:41
                              a nie wydaje Wam się, że lepszą opacją, zamiast zabierania wielkiego stelaża emmaljugi czy innej kolubryny, jest zakupienie małej spacerówki z możliwością wpięcia fotelika - czyli maluch jeździ komfortowo w gondoli, a w bagażniku zawsze jest ów lekki wózek (może to być zapp, nuna pepp, cybex etc. w zależności od zasobności portfela), w który wpinacie fotelik na szybkich zakupach czy u lekarza, a gdy malec wyrośnie z fotelika, to ten wózek zostaje docelowo, jako lekka spacerówka?

ja miałam teutonię fun system i pomimo możliwości wpinania fotelika, nie użyłam tej opcji ani razu - jak już zapakowałam stelaż, to siedzisko spacerówki też zabierałam...teraz myślę, że mogłam właśnie na początku kupić dodatkowy lekki wózek...
                              • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 21.10.11, 23:17
                                No może i masz rację saras wati ale mi nie podobają się spacerówki parasolki.Ja mam ogormny bagażnik także nie ma z tym problemu. Ja osobiscie wolę takie wózki 3w1
                                • blublusia Re: wózek-proszę o pomoc 21.10.11, 23:30
                                  Tak czytam i znalazłam taki link, duży wybór wózków o których piszecie
                                  www.gesslein.de/kinderwagen-f6.htm
                                  • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 21.10.11, 23:59
                                    Szkoda tylko,że w niemieckiej wersji;)
                                    ale mi sie podoba-nowoczesny gutaussehen ;)
                                  • gmackos Re: wózek-proszę o pomoc 22.10.11, 00:00
                                    Trochę mnie nie było, ale nie było czasu. Macie tu ciekawą stronkę www.gesslein.com.pl , ciekawe co wam najbardziej się spodoba? Mi się najbardziej podoba model f6 uważam ,że jak na te czasy jest bardzo wypasiony ;) Ma wszystko czego potrzeba dla najbardziej wymagającego małego człowieczka. Jeśli chodzi o wizualizacje to najbardziej przyciąga gondolka , ma świetny kształt i te kolory .Oczywiście preferuje czerwony, będzie odpędzał uroki te złe ;) A Wy?
                                    • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 22.10.11, 15:56
                                      gesslein serialnie ma fajną ofertę. Wózki f6 całkiem ciekawe, kolory jakie bajeczne .
                                      A koła to jakie powinny być? Bo nie znam się , nie wiem które są lepsze ;] wow 6 kół ma ten f6
                                      • joan_88 Re: wózek-proszę o pomoc 22.10.11, 17:33
                                        Koleżanka też dobrze pisze. a np f4bugyy? jest lekki waży jakieś 6,9 sam stelaż a tak to chyba w całości 9,9 to nie jest dużo.A jest to wersja spacerowa, super stabilny, fajnie się prowadzi. Możliwość łatwego wpięcia fotelika w sam raz;)
                                • saras-wati Re: wózek-proszę o pomoc 22.10.11, 09:36
                                  no to faktycznie;) jak masz duży bagażnik, to problemów nie masz;)
                        • saras-wati Re: wózek-proszę o pomoc 22.10.11, 16:15
                          3 lata gwarancji to nie jest żaden wyczyn;) teutonia też ma tyle;) Poza tym niczym gesslein nie zaskakuje;) Wygląda, jak większość niemieckich wózków: teutonia, britax czy hartan;) Pewnie solidny będzie, jak i w/w, ale nie wiem czy jest na tyle atrakcyjny, by rzucić się na niego, jak na 'świeże bułeczki';) Mi się podoba, że teutonia wyszła na przeciw klientowi i wprowadziła piękne kolory tapicerek;)
                          Poza tym gesslein f6 kosztuje prawie 3000! W tej cenie jeśli miałabymn kupić klasyczny wózek, to wybrałabym teutonię lub hartana, jeśli trójkołowy, to mountain buggy urban(zimą nota bene poradzi sobie lepiej niż 4-kołowiec;)), a jeśli futurystyczny to m&p mylo:)
                          • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 23.10.11, 00:04
                            Jak dla mnie to trójkołowe odpadają, bo się nie sprawdzają. Nie wyobrażam sobie zimy u moich rodziców na wsi, nie wyjechałabym nawet za posiadłość.
                            Ale tutaj na str też widzimy super kolory żywe, bo emmaljunga mi się nie bardzo kolorystycznie podoba. Te maja takie bardziej żywe :)Teutonia tez fajne ma..przydałoby się w sklepie zobaczyć na żywo. F6 ma 6 kółek a teutonia?
                            • srebrno-listka trójkołowiec w terenie 02.11.11, 16:44
                              Trójkołowiec jak najbardziej sprawdza się w terenie - w Beskidy wzięliśmy mountain buggy urban jungle i dało się z nim chodzić po mokrych i błotnistych szlakach. Dał radę znacznie lepiej niż x-lander (bylismy w dwie rodziny z małymi dziećmi) - zdjecia z tej wózkowej przeprawy mozna zobaczyć tutaj.
    • cokerry Re: wózek-proszę o pomoc 23.10.11, 09:13
      U mnie sprawdza się navington cadet. To co u mnie przeważyło:
      - skrętne przednie kółka
      -gondola, fotelik i spacerówka która można montować bezpośrednio na ramę
      -wielkość po złożeniu,
      -materiał z jakiego zrobiony jest wózek
      -jakoś wykonania wózka
      -jezdność

Wózek najlepiej obejrzeć, przymierzyć się. No i trzeba też zdecydować czy ma być sportowy czy klasyczny. Zależy też czy mieszkasz w domu, czy w bloku, z windą czy bez. Ja Ci cadeta polece bo cena za wózek 3w1 naprawdę przyzwoita, a jakość i obsługa wózka bez zarzutu.
      • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 23.10.11, 17:50
        cokerry,ten wózek też widziałam,ale opinie o róznym słyszałam ale owszem niepowiem,bo też mi sie podoba. Założyłam watek i szczerze to nie spodziewałam się aż takiego odzewu z Waszej str,bede musiała w tyg jakoś przydusić meza i wkoncu coś postanowić,bo mamy w czym wybierac,podaliście nam mnóstwo rodzajów wózków- x-landery,roan,jedo,gesslein, baby jogger, city elite, mountain buggy ,bugaboo cameleon lub Mountain Buggy Swift i znacznie więcej ale nie bede wszystkich wymieniac;takze mamy nad czym się zastanawiac:)
        • lady2009 Re: wózek-proszę o pomoc 26.10.11, 11:04
          hej,

ciekawa jestem na co sie ostatecznie zdecydujesz.
          U mnie wybór padł na Smarta Emmaljungi. Byliśmy z mężem w sklepie i jemu też się spodobał.
          Co do Navingtona to dla mnie o wiele gorzej się prowadził.
          Biorę jeszcze w malutkim stopniu pod uwagę Bartatinę na wahaczach ze względu na cenę przede wszystkim - ale muszę jeszcze męża do sklepu zaciągnąc ;)
          • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 31.10.11, 20:49
            No co Ty Smarta? buuu..Też jest drogi , ale przecież on nawet fajnie nie wygląda.. Poza tym zestaw Smart duo combi to najprostsza wersja emmaljungi .
            Porównaj sobie smarta z f6 zobaczysz jaka jest różnica. I w prowadzeniu jak i również montażu fotelika, gondoli czy nawet składanych rozmiarów.
    • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 26.10.11, 20:02
      Byłam w sklepie ;D w końcu mi się udało..Trochę to trwało, ale zdecydowałam się ;] Jeszcze tylko męża musze zaciągnąć ,pokazać niech też popatrzy xD
      Na marke sie już zdecydowałam - gesslein.
      Jednak jeszcze tylko musze dokonać wyboru między modelem f6 czy f4.Ale to już z mężem sobie wybiorę. Tapicerka bardzo fajna, fajnie sie trzyma rączkę można nawet jedą ręką prowadzić.
      Co dwie głowy to nie jedna.
      Koniecznie czerwony ;D
      • gmackos Re: wózek-proszę o pomoc 28.10.11, 13:54
        Ja uważam ,że f6 będzie dobrym wyborem. Jeśli dla malutkiego czy malutkiej od urodzenia to długo Ci posłuży. Już do końca. Bez potrzeby kupowania dodatkowej spacerówki. Wózek lekki i składany do bardzo małych rozmiarów. Dobra marka.
        • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 29.10.11, 21:01
          f6 wypasiony fajny ;) zgadzam sie w 100%. Pieści oko, zarazem wygląda bardzo masywnie, bezpiecznie.Stelaż niby taki zgrabny, ale dobrze podtrzymuje gondolkę czy siedzisko spacerowe. Bo porównując inne, to niekiedy wygląda jakby gondola wisiała, nie miała wsparcia . Chyba również ważne to,że elementy sciągane nadające się do prania.Tapicerka solidna.
          • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 02.11.11, 15:56
            Widzieliście ,że w Tosia.pl organizuje 5-6 listopada dni otwarte.Będzie prezentacja wózków Gesslein. wiecej na str. gesslein.com.pl
            • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 02.11.11, 17:33
              prezentacja powiadasz,popatrzę sobie bo póki co nie podjęliśmy jeszce decyzji. Ale jeśli zdecydujemy się na geesleina ale to raczej z allegro kupimy.Bo owszem wózek jest bajerancki,mocny solidny i ta duża gondolka.
              • gmackos Re: wózek-proszę o pomoc 02.11.11, 19:56
                Ja myślę,że takie prezentacje są bombowe. Każdy może pójść zobaczyć, zapytać.A ekspert to ekspert. :) Doradzą, pokażą i odpowiedzą na każde pytanie. Super mi się podoba.
                • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 03.11.11, 12:07
                  Dokładnie tak, ja tez myślę że takie pokazy dużo dają.
                  Może będzie dostepny również w innym mieście, bo Warszawa daleko :)
                  I dalej jest promocja na wersje f4 i f6 .Do końca roku jeszcze czasu jest :) Więc można się załapać.
                  • gmackos Re: wózek-proszę o pomoc 05.11.11, 21:15
                    Dokładnie, może z biegiem czasu będą dostępne również w innych miejscowościach.Ciekawa taka promocja. Na weekend, można pójść pooglądać. Może akurat coś się trafi okazyjnego :) Poza tym zawsze jakaś rozrywka. Najlepsze są takie dla przyszłych rodziców. Akurat będą wiedzieli na co zwracać uwagę :)
                    • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 09.11.11, 15:30
                      Dla przyszłych rodziców takie dni otwarte są super sprawa.Mogą otrzymac na takiej prezentacji fachowe porady ekspertów gdyz młodzi rodzice często nie wiedzą co jest odpowiednie.A wiadomo każdy ma inne poglądy. Tym więc sposobem rodzice dowiedzą się wszystkiego co powinni wiedzieć i do tego beda mogli zweryfikowac to co powiedział sprzedawca. Krótko mówiac taka prezetacja to super sprawa.
                      • jolanka-5 Re: wózek-proszę o pomoc 09.11.11, 21:51
                        Ekspert to ekspert, tak doradzi, żeby klient kupił. Nie sądzę, żeby miał wielkie doświadczenie. Zna dobrze tylko markę którą sprzedaje i ma z niej prowizję. Ja do tej pory jeździłam hartanem. Też świetna niemiecka firma, ale zimą często na śnieg i pluchę wolałam wyciągnąć trzykołowy quinny speedi. Trójkołowe wózki dobrej firmy są na zimę rewelacyjne. Dwa lata temu zimę przejeździłam bugaboo frog. Teraz jakbym się miała zdecydować to wybrałabym emmaljungę albo elita (ale nie będę miała okoazji bo szóstego dziecka nie planuję).
                        ttp://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9htg4klz96.png
                        • jolanka-5 Re: wózek-proszę o pomoc 09.11.11, 21:55
                          Weź jeszcze pod uwagę fakt za ile później wózek odsprzedasz. Ja miałam problem ze sprzedażą rocznego hartana. Nawet polowy ceny za niego nie dostalam a był w stanie idealnym i na gwarancji. Takiego gesslina będzie dopiero ciężko sprzedać, chyba, że na e bayu.
                          • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 09.11.11, 23:27
                            Ooo, to pogratulować, może jednak 6 :) parzyście będzie.Podziwiam :) A w jakim wieku są dzieci ?
                            W moim przypadku odsprzedanie nie wchodzi w gre, ponieważ to bd nasze pierwsze dziecko.Planujemy też mieć 2, więc jakbyśmy cos fajnego kupili, to tak aby starczyło na 2.
                            W gesslein widziałyśmy ,że jest możliwość odświeżenia wózka.Poprzez różne wkładki.A czy w emmaljundze też coś jest ?
                            Mi się nie podobają te duo kombii czy jakoś tak, a w sklepie ostatnio te były.Mają ten brzydki koszyk i wcale nie zachwycają.
                            A gondolka koniecznie czy można się obejść ?
    • mamaigi10 Re: wózek-proszę o pomoc 09.11.11, 23:57
      Mnóstwo dobrych rad już padło. Zdecydowanie trzeba wziąć pod uwagę to, gdzie się mieszka, na którym pietrze, kto wózek będzie nosił, itp. Ale też czy wózek jest zrobiony z dobrych i bezpiecznych materiałów. Dla mnie istotna jest też gwarancja.
      Co bym wybrała?
      Najlżejszego bebecara, dla wygody (gdyby jednak trzeba było targać wózek na górę), choć moja sąsiadka na 3. piętro bez windy wjeżdżała po schodku najcięższym modelem bebecara (wybrała, bo jej sie bardzo spodobał) i też sobie chwaliła. Nie wiem, co na to dziecko.
      Jeśli dobrze patrzę i czytam szczegóły techniczne, to najlżejszy jest Bebecar Icon: bebecar.pl/products/stroller/icon
      Dystrybutor opisał wszystko tak dokładnie, że hej :-) Jest co poczytać.
      Porządnie wykonany, no i gwarancja 3 lata.
      Nie znalazłam informacji, skąd jesteś, ale jesli z Warszawy, to polecam ich salon wystawowy na Ostrobramskiej - działa jak drzwi otwarte, tylko nie ograniczają się do drzwi otwartych ;-) Byłam, widziałam :-)
      Doświadczeń z wózkami bebecar miałam sporo, więc jak coś, to pytaj, postaram się pomóc.
      Powodzenia w poszukiwaniach! Nie martw się, w końcu Twój maluch będzie miał swój pierwszy pojazd ;-) Też przez taki mętlik przechodziłam.
      • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 11.11.11, 14:30
        Ja nie jestem z Warszawy. Mieszkamy na wsi, mamy swój domek. Więc z noszenie wózka nie będzie problemu.
        Ale powinien być lekki, ponieważ mąż pracuje prawie cały dzień, więc sama z dzieckiem będę musiała jeździć. A wiadomo trzeba też zapakować do samochodu.
        W sklepie też widziałam te gesslein, mi się podoba ten model f6, czekam tylko aż mąż będzie miał dzień wolny i jedziemy po zakup.
        U mnie 3 koła się nie sprawdzą, zwłaszcza w zimie.Potrzebuje 4 dużych kół.Mieszkamy przy lesie, a tam nie odśnieżają.A różnie to bywa.
        Ten co podałaś też jest całkiem fajny, zgrabny.
        Ale ma 3 koła niestety. My już jednak mamy f6 III sobie weźmiemy. Ma 4 koła 2 dodatkowe mniejsze. I koła pompowane uważam są lepsze, fakt jest ryzyko przebicia koła. Moja siostra też ma pompowane i jeszcze ani razu jej się to nie zdarzyło.
        Gondole weźmiemy sobie sztywną montowaną bezpośrednio na stelaż.
        Co mi się spodobało to jeszcze chyba te wkładki loop które odświeżają wózek :)
        Tapicerka jest dobrej jakości.3lata gwarancji i możliwość serwisowanie :)
        Tylko mam pytanie odnośnie śpiworka.Bo nie wiem jaki kupić, który bedzie dobry. Pomożesz?
        • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 11.11.11, 14:40
          jolanka-5 ja jestem z Bydgoszczy,ale w naszym przypadku tez w rachubę wchodzi tylko 4-kołowy wózek.Mi podobnie jak motylus1988 podoba się f6 i f4 ale jak dla mnie jest trochę za drogi,pomimo,że wygląda na stabilny i ta bajecznie duża gondolka. Ale dziękuję wszystkim za rady ,że nie spodziewałam się aż takiej reakcji i że dziś z męzem siadamy i przeglądamy wszystkie wózki stąd i myślę,ze wkońcu podejmiey decyzję.
          • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 12.11.11, 00:04
            To powodzenia wyborze ;p
            Moim zdaniem najlepiej czasowy i najlepiej spisującym się wózkiem jest teraz gesslein.
            Jest teraz na topie no i się sprawdza .
            Poza tym mają duży wybór.A jak wejdziesz w zakładkę AKCESORIA to również znajdziesz tam śpiworki i wiele innych fajnych rzeczy.
            ww.gesslein.com.pl
        • angola Re: wózek-proszę o pomoc 11.11.11, 22:25
          Wiem, że masz juz swój typ 4-kołowca, ale podrzucę do przemyślenia jeszcze dwa lekkie bebecary: Vector i Ip-Op.
          A śpiworki znam tylko bebecarowe, ale z czystym sumieniem moge polecić. Sprawdź u nich: bebecar.pl/
        • mamaigi10 Re: wózek-proszę o pomoc 11.11.11, 22:54
          Śpiworek bebecara powinien się sprawdzić. Na pewno skrzat nie zmarznie :-)
          • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 12.11.11, 10:52
            Rzeczywiście śpiworki całkiem całkiem. ;) Bo chyba na zimę odpowiedniejszy śpiworek niż tylko kocyk i pościel? Widziałam,że niektórzy tak wożą, albo sam kocyk gruby. Mi się wydaję ,że będzie za zimno maleństwu..Choć może jestem przewrażliwiona ;) Albo może to się nazywa hartowanie :D
            Co do wózków też całkiem fajne :) Ale cenowo chyba droższe niż gesslein. Jak weszłam w cennik to ooo matko ;D
            • jolanka-5 Re: wózek-proszę o pomoc 12.11.11, 20:22
              Bebecarem vektorem jeżdżę teraz (na zmianę z x-landerem). Ten pierwszy polecam bardzo a x-landera średnio na jeża;)
            • mamaigi10 Re: wózek-proszę o pomoc 12.11.11, 22:56
              @Motylus: Oj, mnie te grube czy cieńsze kocyki nie przekonują. Szczególnie jak zdarzy się mroźna zima, a musisz z dzieckiem wyjść.
              Zalety śpiworka od Bebecara? Są wykańczane wewnątrz polarem. Bardzo ciepłe. A jak jest cieplej, można całkowicie odpiąć górę i wtedy dziecko leży na polarowym kocyku. Świetna sprawa.
              @Jolanka: Vector jest świetny. Szczególnie jak człowiek nie posiada w pobliżu babci, która uwielbia kołysać dziecko jak w tradycyjnych wózkach ;-) A tak serio - jakość i trwałość, i 3 lata gwarancji mnie przekonują. I jeszcze rzecz jasna parę innych rzeczy. W każdym razie mnie Bebecar jeszcze (odpukać) nie zawiódł :-)
              • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 15.11.11, 13:06
                Dokładnie, śpiworek zdecydowanie.Jeszcze nie wiadomo jaka zima będzie. Debatowałam z mężem i jednak już postanowione. On jest zdecydowanie za Gesslein, może dlatego ,że już go widzieliśmy na żywo oraz ta promocja jest teraz korzystna. Do tego kupimy jeszcze śpiworek, parę drobiazgów.Taki sam chcemy tylko czerwony.
                gesslein.com.pl/produkty/wozek-gesslein-f6
                gondolkę chyba raczej usztywnioną montowaną bezpośrednio na stelaż.Tylko jeszcze się zastanawiamy bo są dwie opcje kół.Pompowane czy piankowe.Możecie mi w tym doradzić? Bo nie wiem, większość mówi,że to bez różnicy.Macie doświadczenia odnośnie kółek? Które lepiej się sprawdzają?Czy to jednak bez różnicy ?
              • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 16.11.11, 16:15
                Mnie też nie przekonują kocyki na zimę.Lepiej kupić śpiworek ten cieplejszy ,żeby szkrabik nie marzł. Nigdy nie wiadomo jaka będzie zima, a lepiej być przygotowanym.Jeśli chodzi o sam śpiworek najlepiej patrzeć za takimi które są już firmy wózka, czasami mozna trafić na świetną ofertę. Lepiej się dopasowują do wózka. Tylko nie można mówić i sugerować się tym,że im grubszy śpiwór tym lepiej chroni przed zimnem. w swoim otoczeniu mam takie właśnie osoby.
      • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 16.11.11, 16:09
        No może bebecar są fajne ale ciężkie. Waga stelaża z kołami prawie 12 kg, kto go udźwignie, po schodach gdzie nie ma windy. Waga wersji z gondolką to już 20kg.Masakra.Trzeba zwrócić uwagę koniecznie na wagę bo naprawdę jest ciężko z wózkiem jak się nie ma windy. Przynajmniej jak dla mnie za ciężkie są.
        • jolanka-5 Re: wózek-proszę o pomoc 16.11.11, 17:28
          Ja wózka nie muszę nigdzie wnosić także waga nie jest dla mnie problemem. Jakbym miała brać pod uwagę wnoszenie wózka to wybrałabym bugaboo cameleona. Leciutki i taki poręczny do wnoszenia. Też bardzo dobrze mi się nim jeździło. Problem tylko w tym, że do składania trzeba go rozkładać na dwie części.
          • monisia26-05 Re: wózek-proszę o pomoc 16.11.11, 22:52
            No my bedziemy musieli wnosić wózek na czwarte piętro,masakra.Jak bedę z męzem to spoko,ale samej bedzie mi cięzko wnosić wózek tak wysoko jak bedzie zbyt cięzki. Koła muszą być pompowane przez co wzrasta waga wózka.Ale najważniejsze by Córeczka miała wygodnie. W pt i sb idziemy oglądać wózki na żywo i zobaczymy jak to bedzie.
            • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 16.11.11, 23:51
              Monisia ale widziałaś,że gesslein 4duże pompowane koła + stelaż to tylko 10kg. Więc nie tak ciężko bo stelaż jest zrobiony z jakiegoś tam aluminium czy coś takiego. A faktycznie weź wciągnij 20kg, zaraz po porodzie to niemożliwe.
            • mamaigi10 Re: wózek-proszę o pomoc 17.11.11, 00:56
              @Monisia - Wnoszenie wózka na 4. piętro zawsze będzie ekstremalnym wyczynem. Choćby tylko 5kg wazył. Przecież musisz doliczyć ciężar dziecka. Wiem coś o tym, a mieszkam "tylko" na 2. piętrze bez windy.
              Spróbuj wymyślić inne rozwiązanie -wnoszenie osobno dziecka w gondolce, a później stelaża chociażby. Ideałem byłoby zostawianie wózka w wózkarni albo choć stelaża na dole. U mnie niestety takiej opcji nie było. Moja przyjaciółka, która mieszka na 3. piętrze bez windy zdecydowała się na chustę i dziecko nosi. Druga koleżanka kupiła najlżejszego bebecara i jakoś daje radę - wciąga po schodach w kamienicy, co też nie jest proste.

• piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 17.11.11, 16:03
                Mi się bebecar nie podoba wizualnie. Nie no na poważnie możesz go sobie darować, za cięzki to przede wszystkim. Spacerówka też do naljżejszych nie należy.W gesslein jedynie masz taki nietypowy koszyk na dole .Na 4 piętrze? to weź wnieś dziecko z gondolą i leć zaraz po kolejne zadyszka normalnie.Współczuję.Musisz szukać łatwego rozwiązania.
        • mamaigi10 Re: wózek-proszę o pomoc 17.11.11, 00:49
          Masz rację, że 4-kołowiec na pompowanych kołach, nawet jeśli na lżejszym stelażu, będzie cięższy. Nic się na to nie poradzi. Nawet bebecar tu cudów nie zrobi. Brak windy to problem nawet przy lekkim wózku - tak poza wszystkim. Na szczęście często można choć na chwilę zostawić stelaż na dole i wnieść dziecko w gondolce.
    • aicha14041975 Re: wózek-proszę o pomoc 18.11.11, 11:17
      Hej, ja mieszkałam przez 3 lata w kamienicy na ostatnim piętrze. Nie zostawiałam ani nie wnosiłam wózka na samą górę bo same dziecko nosić razem z torbami to nie lada wyczyn zwłaszcza po porodzie kiedy wiadomo, że ani figury ani sprawności się nie ma. Moim sposobem było zostawianie wózka w bagażniku auta (oczywiście jeśli ma się taką możliwość) które stało przed domem. Wychodząc na spacer brałam tylko torbę z przyborami dla synka, podczas rozkładania wózka Jaśko siedział sobie spokojnie w foteliku miał cieplutko i wygodnie, bez stresu pośpiechu i takich tam. Dodam że mam Bebecar'a Icon (3 lata) i posłuży jeszcze następnemu robaczkowi. Testowałam różne wózki drogich firm a i tak wracałam do Icona. Osobiście mogę polecić wszystkie wózki które mają dużą rozkładaną na kompletnie płasko spacerówkę, kubełkowe siedziska to ściema i strata wydanych pieniędzy. I tak jak poprzedniczki już napisały lepiej kupić używany bardzo dobrej jakości niż "ładnie wyglądającą tandetę" która po kilku miesiącach wygląda jak złom nadający się tylko do śmietnika. Patrząc na aspekt ekonomiczny, szybciej znajdzie się osobę chętną kupić wózek używany dobrej firmy niż przeciętnej. Np komplet używany dobrej jakości 700-1000 jest się w stanie kupić po kilku miesiącach starannego używania można odsprzedać za podobną cenę. Za nowy tani komplet 1000-1500? dostanie się 500zł? Pozdrawiam ciepło.
    • alicja_wk Re: wózek-proszę o pomoc 22.11.11, 01:18
      Wątek już dośc mocno wyczerpany, ale ciekawa jestem na jaki model się zdecydowałaś :)
      Burza mózgów potężna i mnóstwo cennych rad juz padło, które na pewno przydadzą się przy ostatecznym wyborze.
      Ja tam zbytnią znawczynią wózkowa nie jestem, bo nie posiadałam ich zbyt wiele, ale ten który miałam w zupełności spełnił moje oczekiwania.
      Tzn. dla mnie najistotniejszą kwestią było miękkie zwieszenie, bo przy starszym dziecku miałam takiego sztywniaka, że aż ręce drętwiały przy prowadzeniu. Dlatego powiedziałam sobie, że nigdy więcej twardego wózka. Oprócz tego chciałam duze pompowane koła, bo choc przemieszczam sie głownie chodnikami, to są one w takim stanie, że każdy wstrząs jest odczuwalny. Poza tym marzyłam o wózku, który oprócz tych dwóch wspomnianych cech miałby skrętne koła, żeby łatwo nim manewrować, ale że miękkie zawieszenie = wahacze = stelaż krzyżakowy = brak opcji obrotowych kół, to musiałam się zadowolic skrętną osią, która dla mnie okazała się rewelacyjnym rozwiązaniem.
      Piszę o modelu Stylo AT Bebecara, który użytkowąłam przez rok i byłam z niego na prawdę bardzo zadowolona. Oprócz wspominanego często na forum trzeszczenia, nie znalazłam w tym wózku żadnych wad.
      Super jakość, dbałość o szczegóły, funkcjonalny, bezpieczny, komfortowy.
      Może jest to dośc drogi wózek, ale wychodze z założenia, że lepiej kupic nawet używany, ale dobrej marki, niz nowy tani, ale tandetny.
      • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 23.11.11, 16:53
        No i jak Monisia? wybrałaś coś?Można zwariować od tego wyboru hehe ;D
        Bebecar jest strasznie ciężki, a noszenie dziecka a potem wracanie po resztę jest bardzo męczące. :/
        • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 23.11.11, 21:21
          Noszenie dziecka, potem wnoszenie wózka jest uciążliwie.Tym bardziej ,że Ty mieszkasz na 4 piętrze.Sama też bym nie wybrała takiego. Poza tym gesslein na pewno jest żadną "tandetą''.Bardzo fajnie się prezentuję, jest lekki, posiada amortyzację i ma mnóstwo akcesoriów. W sklepie powiedzieli,że nawet jest opcja serwisowania w razie "w".Jak dla mnie ten f6 III jest najodpowiedniejszy.Poza tym ma ciekawą promocję.
          Próbowaliśmy nawet spacerować z wózkiem po sklepie, bardzo fajnie lekko się prowadzi. Tapicerka z porządnego materiału.Ciekawe wkładki.
          Przede wszystkim jest lekki i składa się do małych rozmiarów. A bebecar z wyglądu też mi się nie pododbaaa.Kolory ma też takie mało intensywne.
          • mamaigi10 Re: wózek-proszę o pomoc 23.11.11, 23:21
            Przyznaję, gesslein na zdjęciach nie wygląda źle. Na żywo nie miałam jeszcze okazji widzieć. Ale w porównaniu z lżejszymi bebecarami waży tyle samo. Kolory tak samo intensywne, tzn. bebecar ma większy wybór kolorów, a wśród nich delikatne i mocniejsze - jakie kto lubi :-)
            Powtórzę to, co pisałam kilka postów wcześniej - żaden wózek nie jest lekki, gdy trzeba go wnieść z dzieckiem na 4. piętro. Nawet lekka parasolka (wtedy dziecko waży powiedzmy 7-9kg, a wózek z 4-6kg, zależy jaki) z dzieckiem w środku nie będzie lekka...
            • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 24.11.11, 10:19
              W sumie racja, targać na 4 piętro to porażka.
              Wracając do dni otwartych znalazłam linka www.youtube.com/v/nZhkFLWz6I8?version=3&hl=pl_PL&width=560&height=349 widać ogromne zainteresowanie. Szkoda,że nie mogłam tam być, ale może będą jeszcze w innym miejscu ;)
              • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 01.12.11, 16:16
                No to nieźle było. Fajne są takie dni otwarte zawsze można pójśc pooglądać sobie.Niekoniecznie kupić ale zawsze :)
                • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 01.12.11, 16:20
                  Chciałabym zapytać czy ktoś może z Was używa wkładek loop ? Bardzo fajnie się prezentują. Może ktoś ma coś o nich dopowiedzenia ? :)
                  gesslein.com.pl/wkadka-loop
                  • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 01.12.11, 16:31
                    Wkładki jak najbardziej dla odświeżenia wózka, myślę że to dobry sposób.Sama chyba z nich skorzystam :) Bo nie zamierzam kupować drugiego wózka. Teraz jak kupię to bedę trzymać na drugie dziecko :)
                    • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 05.12.11, 17:13
                      No moim zdaniem kupowanie drugiego wózka jest bezsensowne. Chyba ,że masz różnice wieku 15 lat;]
                      • piwnooka23 Re: wózek-proszę o pomoc 05.12.11, 17:15
                        Wkładki mi sie podobają, wózek całkiem inaczej się prezentuje. Jakoś tak inaczej wygląda.
                        A co sądzicie o parasolce przy wózku potrzebna ona jest czy nie ? Czy tak bardziej dla szpanu ?
                        Bo w sumie na ulicy to rzadko widać wózek z parasoleczką.
    • motylus1988 Re: wózek-proszę o pomoc 20.12.11, 09:33
      Słuchajcie czy jak już kupiliście wózek to resztę akcesoriów do niego też kupowaliście z tej samej firmy ?
      Mam już tego gesslein i muszę dokupić parę rzeczy.Czy najlepiej jest kupić tej samej firmy ?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka