19.10.06, 00:09
witam. Mam problem, dość frapujący. Moje panie czy jeśli jeszcze nie dostało się miesiączki to można zajść w ciąże? Chodzi mi o to, że po prawie trzech miesiącach od porodu pierwszy raz sie kochałam. Co prawda używaliśmy prezerwatyw ale mam taką shize anty-ciążową że to do mnie nie przemawia. Dodam, że jeszcze nie mam miesiączki a mija 3miesiąc i już prawie nie karmię piersią. Bardzo proszę o odp. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: oszaleje 19.10.06, 00:25
      na podstawowe pytanie odpowiedź brzmi TAk. Najpierw jest jajeczkowanie, którego
      nie można przewidzieć kiedy nastąpi po porodzie, a dopiero potem miesiączka.
      Co do drugiej części wypowiedzi - schiza ciążowa jest normalna, wg mnie, gdy
      się ma tak młode dziecko. Ja sama zrobiłam chyba z 5 testów chociaż nie było
      szans abym zaszła w ciążę.
    • nana1000 Re: oszaleje 19.10.06, 09:11
      Wiesz co różnie bywa. Dostałam okresu prawie pół roku po porodzie. I było
      standardowo tzn. najpierw jajeczkowanie potem okres. Ale znam przypadki
      jajeczkowania nawet 3 miesiące po porodzie. W ciągu roku moja niedoszła
      teściowa urodziła dwoje dzieci. A co do shizy ciążowej to też ją miałam. Nie
      raz zastanawiałam się czy nie jestem w ciąży. Zrób sobie test, będziesz
      spokojniejsza. Wydaje mi się, że jest mało prawdopodobne abyś zaszła w ciążę bo
      mieliście prezerwatywę. Pozdrawiam
      • beniusia79 Re: oszaleje 19.10.06, 09:26
        tez znam wiele mam, ktore bardzo szybko po urodzeniu jednego dziecka, zaszly w ciaze z drugim. wiele matek jest tez przekonanych, ze karmiac nie zajda w ciaze. ale jak uzywaliscie prezerwatywy to nic przeciez nie moglo sie stac smile nie denerwuj sie. jesli tak bardzo boisz sie, zeby nie zajsc w ciaze to moze wybierz inny sposob zabezpieczenia, tabletki, spirala... wtedy beziesz spokojniejsza smile
        • paytay Re: oszaleje 19.10.06, 10:17
          z chęcią bym znalazła bardziej skuteczny sposób na zabezpieczenie lecz mój facet pracuje za granicą i widujemy sie raz na 2 miesiące i chyba w tym wypadku to prezerwatywa jest najlepsza. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka