Dodaj do ulubionych

kiedy pierwsze zęby

11.09.03, 17:17
Obserwuj wątek
    • agaoswiecim Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 17:21
      Za szybko wcisnęłam enter. Mam pytanie, czy to możliwe aby u dwu miesięcznej
      dziewczynki mogły się pojawić oznaki wychodzenia zębów? Moja Julka od tygodnia
      strasznie się ślini i wkłada całe pięści do buzi. Wydaje mi się że swędzą ją
      dziąsła, czy to możliwe?
      • kin2 Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 17:47
        raczej mało prawdopodobne.
        bardziej to to że u 2 m-cznych dzieciaczków następuje zwiekszona aktywność
        ślinianek, stąd więcej śliny w pyszczku. a rączki poprostu są bardzo smaczne i
        to pierwsza rzecz wkładana do buzi, po nich nastepnie są zabawki, brzeg
        stolika, kabel od telefonu, pieluszka, baldachim z łóżeczka itp. itd....
        • 11ulla Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 18:22
          Hej!
          moj synek jak miał 2 miesiące też miałam podobny dylemat....slininie i obie na
          raz raczki w buzi to była codzienność, aż rekawiczki zakładałam bo grzebał za
          mocno i czasami konczyło się to syreną

kilka dni temu skonczył 5 miesiecy i zębów dalej nie ma

ulla i maurycek (06.04.2003)

• kamabs Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 18:41
      Hej,
      wszystkie dzieci tak robia, a zeby wycodza duzo pozniej. U moich corek w wieku
      9 mcy i 7 mcysmile
    • youst Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 18:41
      Jak najbardziej jest to możliwe!!!!!!!
      Mój synek miał dwa miesiące i tydzień i wyszły mu od razu dwa ząbki - dwie
      dolne jedynki!
      Dziś ma 4,5 miesiąca i do kolekcji dołączyła jeszcze dolna prawa dwójka!
      Pisałam już o tym kilkakrotnie na forum i bardziej szczegółowo (mniej więcej w
      lipcu), więc jeśli Cię to interesuje to wpisz mój nick w wyszukiwarkę i sobie
      poczytaj (także wypowiedzi innych dziewczyn).

Pozdrawiam,
      Justyna mama Michasia (30.04.03.), którego ząbki można zobaczyć tutaj:

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=6593006&a=6593006&v=2&strona=0
      • magiszon Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 21:03
        Pewnie, że możliwe !!!
        Mój Antosiek jak miał 2 i pół miesiąca zaczął mieć takie objawy, a dziś...jest
        już kawałek ząbeczka dolnego a 15.09 skończy 4 miesiące. Tak więc, życzę Ci
        trochę cierpliwości. Może popytasz mamę i teściową kiedy Tobie i mężowi wyszły
        ząbki, bo nasz synek ma to po mnie smile Ja też miałam 4 miechy i pierwszy ząbek.
        Pozdrawiam serdecznie
        Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka