agaoswiecim Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 17:21 Za szybko wcisnęłam enter. Mam pytanie, czy to możliwe aby u dwu miesięcznej dziewczynki mogły się pojawić oznaki wychodzenia zębów? Moja Julka od tygodnia strasznie się ślini i wkłada całe pięści do buzi. Wydaje mi się że swędzą ją dziąsła, czy to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 17:47 raczej mało prawdopodobne. bardziej to to że u 2 m-cznych dzieciaczków następuje zwiekszona aktywność ślinianek, stąd więcej śliny w pyszczku. a rączki poprostu są bardzo smaczne i to pierwsza rzecz wkładana do buzi, po nich nastepnie są zabawki, brzeg stolika, kabel od telefonu, pieluszka, baldachim z łóżeczka itp. itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
11ulla Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 18:22 Hej! moj synek jak miał 2 miesiące też miałam podobny dylemat....slininie i obie na raz raczki w buzi to była codzienność, aż rekawiczki zakładałam bo grzebał za mocno i czasami konczyło się to syreną kilka dni temu skonczył 5 miesiecy i zębów dalej nie ma ulla i maurycek (06.04.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
kamabs Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 18:41 Hej, wszystkie dzieci tak robia, a zeby wycodza duzo pozniej. U moich corek w wieku 9 mcy i 7 mcy Odpowiedz Link Zgłoś
youst Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 18:41 Jak najbardziej jest to możliwe!!!!!!! Mój synek miał dwa miesiące i tydzień i wyszły mu od razu dwa ząbki - dwie dolne jedynki! Dziś ma 4,5 miesiąca i do kolekcji dołączyła jeszcze dolna prawa dwójka! Pisałam już o tym kilkakrotnie na forum i bardziej szczegółowo (mniej więcej w lipcu), więc jeśli Cię to interesuje to wpisz mój nick w wyszukiwarkę i sobie poczytaj (także wypowiedzi innych dziewczyn). Pozdrawiam, Justyna mama Michasia (30.04.03.), którego ząbki można zobaczyć tutaj: www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=621&w=6593006&a=6593006&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
magiszon Re: kiedy pierwsze zęby 11.09.03, 21:03 Pewnie, że możliwe !!! Mój Antosiek jak miał 2 i pół miesiąca zaczął mieć takie objawy, a dziś...jest już kawałek ząbeczka dolnego a 15.09 skończy 4 miesiące. Tak więc, życzę Ci trochę cierpliwości. Może popytasz mamę i teściową kiedy Tobie i mężowi wyszły ząbki, bo nasz synek ma to po mnie Ja też miałam 4 miechy i pierwszy ząbek. Pozdrawiam serdecznie Magda Odpowiedz Link Zgłoś