malgosiek2 Re: zabawki dla 2-miesięczniaka 21.07.09, 21:41 Spokojnie wystarczy tylko karuzela nad łózeczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir Re: zabawki dla 2-miesięczniaka 21.07.09, 22:01 Racja. Moje do 4 miesiaca 'ogarnialy' tylko karuzele Odpowiedz Link Zgłoś
m_laczynska Re: zabawki dla 2-miesięczniaka 21.07.09, 22:04 mamę i tatę. Ewentualnie coś co ma czarno białe wyraźne kontury i można to powiesić w polu widzenia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
sjostra Re: zabawki dla 2-miesięczniaka 22.07.09, 08:38 moja mała skończy 2 m-ce lada dzień, ale już jak miała 1 m-c narysowałam na kartce A4 czarnym pisakiem okrągłą twarz z duzymi oczami, nosem, usmiechnięta buzią (co złośliwsi mówili, ze ta twarz raczej straszy), ale mała przez ok tydzień nie mogła oderwac od niej wzroku, smiała sie do niej, machała rączkami) Oparłam tą kartkę o sciane na brzegu łóżeczka, by mała miała do niej dość blisko. Kolejną rzeczą jest grzechotka, też dawno zawieszona w rogu łóżeczka. Najpierw reagowała na jej dźwięk, potem brałam jej rączkę i trącałam o grzechotkę (wszystko delikatnie). Juz jakies 3 tyg temu obserwowalismy małą zza drzwi jak sama próbuje niezdarnie trącić grzechotkę. Na początku myślałam, że trafiła przez przypadek, ale potem trafila, jakimś cudem, jeszcze 2 razy pod rząd) Teraz jak pomagam jej trącać grzechotkę, to ona sie denerwuje jak przestaję i mówię: teraz Ola sama...i cieszy sie jak znowu jej pomagam i biorę jej rączkę. Poza tym pluszowa pozytywka pomagająca zasnąc (od 2go tyg życia). Acha i jeszcze dla nauki obracania główką dwa kwiatki-wiatraczki po dwóch stronach łóżeczka...pare tyg temu jak sie zaczynała patrzec na jeden jak nim kręcę, to drugi nie istniał, teraz przekręca główkę na boki i patrzy czy kręci sie jeden a za chwilę czy drugi Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: zabawki dla 2-miesięczniaka 22.07.09, 10:53 asienka95 napisała: > Jakie polecacie? Myślę, że powoli możesz już myśleć o jakimś stojaku z zawieszkami. Takim co to się dziecko pod nim kładzie. My właśnie po ukończeniu przez Małą drugiego miesiąca zaczynaliśmy testować coś takiego. Poza tym polecam kolorowy balonik napełniony helem. Przyczepia się to dziecku do nóżki i maluch ma zabawę na całego. Macha nogami a balonik fika. Odpowiedz Link Zgłoś
niebioska Re: zabawki dla 2-miesięczniaka 22.07.09, 12:14 ja na początku trochę zmodyfikowałam karuzelę tzn. zdjęłam z niej, co się dało, a powiesiłam czarną i czerwoną wstążeczkę - hipnotyzowały. ale jakieś 2 tyg. temu - czyli jak akurat skończył 2 m-ce - karuzelowe robactwo okazało się interesujące, więc wróciło. hitem jest czarno-czerwono-biała kostka ze zwierzątkami - najwięcej się chichra do krowy (czyżby chodziło o mleko... ). kilka dni temu kupiłam ksiąźeczkę tiny love www.tinylove.com.pl/index.php?d=produkt&id=38 - podoba się. Odpowiedz Link Zgłoś