Dodaj do ulubionych

pierwsza i druga wizyta

15.10.04, 14:43
zacznę bo to dość istotny temat

jestm w gorącej wodzie kąpana i po pierwszej ciąży obiecałam sobie że pójde
najwcześniej po 7 tc (za 1 razem poleciałam jak tylko wyszły mi II na 2
testach. Efekt był taki że wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciąży
prawidłowej i pozamacicznej. Na szczęście po tygodniu okazało się ze to
ciałko żółte powiększało swoje rozmiary i na strachu się skończyło).
Jednak tera też nie wytrzymałam i już byłam - tydzień poźniej niż wtedy ( 3
tyg od owulacji).
Wszystko wygląda ok, jednak widać było tylko pęcherzyk ciążowy prawidłowao
umiejscowiony i nic więcej, bo za wcześnie. Teraz czekam do 27.10 wtedy na
pewno już coś zobaczę. Muszę jeszce dobrobić IgG i IgM na toxo, WR i glukoże
na czczo.

pozdrawiam smile))))
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: pierwsza i druga wizyta 15.10.04, 14:53
      W pierwszej ciąży poleciałam do lekarza dzień po terminie spodziewanej
      miesiączki no i test był pozytywny. Nic nie zobaczył, wysłał mnie na badania
      krwi. Teraz czekam... ale mam dziwne skórcze i ktoś mi poradził, żeby iśc juz
      teraz...
      Nie wiem...
      • lolo09 Re: pierwsza i druga wizyta 15.10.04, 14:57
        lepiej idź
        jeśli to nic takiego (a pewnie tak jest) to cię wyśle na badania
        a jeśli to coś znaczy to coś poradzi
        tak czy siak będziesz spokojniejsza
        pozdrawiam
    • magda1110 Re: pierwsza i druga wizyta 19.10.04, 18:26
      Witam!
      Ja też będę miała termin na czerwiec.Oczywiście nie wytrzumałam i tydzień po
      spodziewanej miesiączce wylądowałam u lekarza.Widać było tylko pęcherzyk
      ciążowy.Doktor powiedziała,że jest mały,ale kazała się cieszyć.A ja zamiast
      cieszyć zamartwiam się czy wszystko jest ok.Kolejne USG dopiero 4.11 i do tej
      pory chyba zwariuję.Napisz proszę jakiej wielkości był twoj pęcherzyk 3 tyg.po
      zapłodnieniu?!
      • lolo09 Re: pierwsza i druga wizyta 19.10.04, 18:47
        tego nie wiem, niestety.... Lekarz interesował się bardziej czy nic nie ma w
        jajowadoch niż wymiarami pęcherzyka (było za wcześnie). Ale wiem co czujesz ja
        też się ciągle zastanawiam czy wszystko ok. Nawet zarejesrtowałam się na 27.10
        a nie na początku listopada bo nie mogę wytrzymać.
        Trzeba myśleć pozytywnie, na tym etapie ciąży niewiele od nas zależy smile)))
        A co najdziwniejsze w 1 ciąży już wszystkim powiedziałam o tej porze, a teraz
        czekam na koniec 3 mc, żeby mieć pewność ze wszystko ok.
        No cóż kobiety w ciąży mają tendencję do przesady.

Będzie dobrze
        pozdrawiam smile)))))))
        • lolo09 Re: pierwsza i druga wizyta 19.10.04, 22:40
          aha przypomniało mi się że powiedział iż jest wielkości groszku czyli ok. 5 mm
          pozdraiwam
          • magda1110 Re: pierwsza i druga wizyta 20.10.04, 21:54
            Hej!
            Bardzo dziękuję!Ogromny kamień spadł mi z serca(na chwilkę pewnie).Mój
            pęcherzyk ma 4,1 mm więc chyba nie odbiega za bardzo od standartów.Tak trudno
            jest cierpliwie czekać,najchętniej przespalabym nadchodzące trzy miesiące!
            Pozdrawiam
            • lolo09 Re: pierwsza i druga wizyta 21.10.04, 21:07
              ja też, ale to na szczęcie jeszcze 5 tygodni, no i w srodę usg
              smile)))))))
    • maral97 Re: pierwsza i druga wizyta 21.10.04, 17:36
      No to mam pierwszą wizytę za sobą. Niestety nic ciekawego się nie dowiedziałam.
      Lekarka nawet nie stwierdziła ciąży!!! Na kolejną - mam się zgłosić za 2 tyg.
      Dodam tylko, że w I ciąży miałam identyczną sytuację, dopiero USG potwierdziło
      ciąże. Jednak narazie na nie skierowania nie dostałam.
      • pam-param do maral 22.10.04, 11:44
        ja byłam z wizytą u gin w poniedzialek (3 tyg. po zapł) i w badaniu
        ginekologicznym doktorka też ciązy nie stwierdziła (miękka macica). Ale
        skierowała mnie na badanie bhcg i wyszło pięknie: norma "książkowa" 3 tygodnia!
        Dzisiaj idę na kolejną wizytę, w celu wykonania wszystkich potrzebnych badań i
        założenia karty ciąży.
        Pozdrawiam,
        Basia
        • maral97 do pam-param 22.10.04, 13:04
          Podobno to "normalka" jeśli w gabinecie ginek. nie ma USG - a niestety w
          przychodniach państwowych o USG można tylko pomażyć sad
          Narazie żadnego skiwrowania na badania nie dostałam, bo lekarka powiedziała, że
          poczekamy z tym aż się macica powiększy. A w moim przypadku to za szybko nie
          nastąpi bo mam tyłozgięcie więc dopiero lekarka "coś" wyczuje jak macica się
          wyprostuje. Pozostałao mi cierpliwie czekać. Ale tak jak pisałam z Wojtusiem
          miałam tak samo- przez co niestety ladowałam 2 razy w szpitalu z błędnym
          podejrzeniem, że ciąża jest młodsza niż "wiek ciąży". A jednak mimo wszystko
          Wojtek urodził się w terminie - w 40 tc. smile
          • pam-param Re: do pam-param 22.10.04, 14:27
            No to już jestem po drugiej wizycie! Na szczęście mam abonament w prywatnym
            centrum medycznym, więc o dostępność sprzętu nie muszę się martwić. Dzisiaj
            byłam u ginekologa, który specjalizuje się (i pasjonuje ponoć) w badaniach usg.
            Od razu zrobił mi usg transwaginalne. Jest jajo płodowe, ale zarodka jeszcze
            nie widać. Co by sugerowało - jak mówił lekarz - że ciąża jest o tydzień
            młodsza, niż mi się wydaje. Zapisał mnie na drugie usg w przyszły czwartek;
            jeśli wszystko rozwija się dobrze, powinno już być widać zarodek i serduszko.
            pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia,
            B.
            • maral97 Re: do pam-param 25.10.04, 19:50
              Życzę abyś na USG zobaczyła mocno bijące serduszko swojej pociechy smile
              Pozdrawiam!
            • atatar Re: do pam-param 26.10.04, 11:56
              Jejku ja byłam dziś u lekarza aby on potwierdził moje 2 pozytywne testy (sikany
              i beta HCG), ale stwierdziła że mam miękką macię. A potem zaczęła mówić że
              gdybym dostała ostre bóle lub krwawienie i szybko do lekarza. Przestraszyła
              mnie i to cholernie bardzo, ale po twoim poscie sie uspokoiłam. Mam jeszcze lew
              jajnik powiększony ale mam nadzieje że i to sie jakos unormuje. Dzikęi
              • pam-param Re: do pam-param 26.10.04, 15:54
                Na pewno się unormuje, nie martw się! Chociaż ja też chyba popadam w jakąś
                paranoję, bo zaczynam stresować się tym, że czuję się... normalnie. Tzn. tak
                jakby nic mi w brzuchu nie siedziało. Czuję się świetnie, nic mi nie spuchło
                ani nie urosło, nic mnie nie kłuje, nie ciągnie, nie boli. Spać mi się nie
                chce, apetyt w normie (no, może ciut większy), nudności nie mam, nadal wchodzę
                w rozmiar 36. Gdyby nie brak miesiączki, no i badanie potwierdzające ciążę, to
                pomyślałabym, że nic się nie wydarzyło w moim życiu wink
        • atatar Re: do maral 26.10.04, 11:57
          Ja też mam tylnozgięcie macicy a mam juz 3-letniego wspaniałego syna. Niestety
          macica mi sie po dziś dzień nie wyprostowała...
          • maral97 Re: do atatar 26.10.04, 13:39
            Podobno prostuje się w środku ciąży ale po porodzie wrca na swoje miejsce sad
            Ja przed urodzeniem syna nie miała tyłozgięcia a po porodzie mam!
            A co do lewego jajnika to też w I ciązy miałam powiększonego - nawt zrobiła się
            na nim torbiel ale lekarz powiedział że to normalka (i wytłumaczył że chodzi o
            ciałko żółte- już nie pamietam dokładnie) w każdym razie po ciąży to znika i
            zniknęło u mnie!
            Powodzenia!
    • battman02 Re: pierwsza i druga wizyta 27.10.04, 00:41
      Witam Was Kochane !!! Ja bylam dzis u lekarza , i widzialam mojego groszka po
      raz pierwszy, przy normalnym USG niewyraznie bylo widzac ale jak zrobil
      mi "wewnetrzne" to juz pieknie sie prezentowalo moje malenstwo , lekarz mowi ze
      to 5 tc , i moj groszek ma 5 mm. Za tydzien ide znowu , na USG - ciekawe ile
      urosnie to tego czasu ?
      Pozdrawiam .
      Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka