aisza24 12.02.05, 15:21 dziewczyny, jak mozna sobie poradzic z silna anemia w ciazy?Czy to jest niebezpieczne dla płodu??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniapatryk Re: Anemia!!!!!!! 13.02.05, 09:45 Wiem ze lekarze daja żelazo, najczesciej Tardyferon. Ale mozna jesc duzo buraków, watróbki, szpinaku i jeszcze inne warzywa posiadajace duzo zelaza. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Anemia!!!!!!! 14.02.05, 04:49 Moja mama dostawala zastrzyki z zelaza cala ciaze [zdaje sie, ze ze mna - normalna jestem, wiec chyba sie udalo :o)] Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Anemia!!!!!!! 14.02.05, 10:15 Sok z buraków, wstrętny ale bardzo dobry na czerwone krwinki. Szpinak, wątróbka - chociaż ta ma wit A więc raczej nie przesadzaj bo zaszkodzisz... Lekarz nie dł ci wskazówek co do diety? Najlepiej niech Ci spisze rzeczy które możesz/powinnaś jeść tak by pomóc a nie zaszkodzić sobie i dzidzi (co do wątróbki jestem przekonana na 99% że nie wolno z nią przesadzać) Pozdrawiam, KIKA z małą Wisienką Odpowiedz Link Zgłoś