Dodaj do ulubionych

ciuchy ciezarówkowe

28.04.05, 15:43
dziewczyny jak przegladam stronki internetowe (sw sklepach maaalo co jest w
zg) to ciagle mi sie cos podoba a to sukienka a to t-schirt. mam ochotke
kupic. ale zaraz sobie mysle ze to kasa wyrzucona bo potem juz tego i tak nie
nosisz(w kazdym razie nie predko). kupujecie duzo ciuchow w ciazy?ja mma 2
pray spodni, spodniczke, 2 bluzeczki, 1 t-schirt. to duzo???to niby tylko do
wrzesnia, no ale w cos trzeba sie codziennie ubrac nie?
ewa (19tydz)
Obserwuj wątek
    • gosia152 Re: ciuchy ciezarówkowe 28.04.05, 15:56
      ja kupiłam sobie długą dzinsową sukienkę i krótką dzinsową, w sumie wydałam na
      to ok.170 zl, poza tym kupuję tylkjo spodnie dresowe na sznurek, mam nadzieję
      że już niedługo będzie ciepło i zacznę nosić letnie sukienki
      • mala67 Re: ciuchy ciezarówkowe 28.04.05, 16:09
        ale te letnie to tez jakies specjalne ?
      • asmi7 Re: ciuchy ciezarówkowe 28.04.05, 19:24
        Hmm,muszę sie przyznać! Ja ostatnio nie mogę sie opanować i ciągle coś kupuję.
        Później mam wyrzuty,że za dużo wydaję, no bo przecież to tylko tymczasowe
        ubrania (wrzesień tuż, tuż..). A z drugiej strony, myślę sobie, że to moja
        pierwsza ciąża i bardzo chcę się nią nacieszyć - brzuszkiem i ciążowymi
        ubraniami też!
        Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamusie!
        • kaminia76 Re: ciuchy ciezarówkowe 28.04.05, 21:58
          hej
          ja tak jak asmi7smile)) nie ciagnie mnie do ciuszkow dla Kubulka (nie mam jescze
          doslownie niczego) ale za to kilka fajnych ciuszkow ciazowychsmile)) kupilam sobie
          dzinsy i spodnice dzinsowa obydwie rzeczy z guma na brzuszek, 3 koszule, czarne
          spodnie i sweterek ...tez wychodze z zalozenia,ze to moja pierwsza udana ciaza
          i chce ladnie wygladac,a po drugie chodze do pracy do gimnazjum i dzieciaki
          patrza i komentuja moj wygladsmile mysle i mam szczera nadzieje,ze to nie bedzie
          moje pierwsze i ostatnie dziecko wiec ciuchy poleza troche i je wykorzystam
          albo pozycze jakiejs kumpelismile
          pozdrawiamy
          kaminia i Kubuś koniec 22 tc
          • kika_kika Re: ciuchy ciezarówkowe 28.04.05, 22:36
            smile to tak jak ja smile) z ciązowych ciuchów mam tylko 1 koszule - powoli staje się
            ciasna smile i 1 spodnie. Reszta czyli: 3 koszule: biała rózowa i brązowa to
            większe rozmiary nieciążowych koszul, 1 biodrówki w kant i bojówki - równiez
            zwykłe ale większe rozmiary.

Jutro kupię jakąś bluzkę - może spódnicę a może spodnie... nie wiem, zobaczymy
            co będzie ładnego - wybieram się do HM. No i chciałabym kupić ładny materiał bo
            Mama uszyje mi sukienki na cieplejsze dni (wzorem będą te z bebefielda - rózowa
            i niebieska w mazy wink)

Ale ja jestem mama smile) dzidziulkowi jeszcze nic nie kupiłam ale sobie to
            owszem wink - ale wiem, że wkrótce się to zmieni i ja nawet nie spojrzę na nowe
            ciuchy, a synuś będzie obkupiony... smile
    • zuzannap3 Re: ciuchy ciezarówkowe 29.04.05, 09:14
      ja też mam wielka ochotę ciągle kupować ciuchy ciążowe, tylko nie wiem czy jest
      sens. Narazie kupiłam dwie pary spodni, dwie letnie bluzeczki, i 3 t-schirty
      nieciążowe, ale w większym rozmiarze. Mysle że to nie tak dużo?
      Zuzka
      • alfa36 Re: ciuchy ciezarówkowe 29.04.05, 09:27
        A ja jeszcze niczego nie kupiłam. U mnie w powiatowym miasteczku dosłownie
        niczego nie ma. Mieszczę sie jeszcze w dwie pary za dużych przed ciażą spodni i
        póki co tak funkcjonuję. Trochę mi czasem ciasno, ale co wystarczy odpiąć
        guzik. Za tydzień wybieram się na zakupy do Łodzi. Mam nadzieję, ze coś tam
        będzie na mnie dobre. No, a w prezencie dostałam fantastyczną bluzkę z wyszytą
        buźką na brzuchu, ale czeka na większy brzuszek. pozdrawiam.
    • aloiram_m Re: ciuchy ciezarówkowe 29.04.05, 10:45
      ja mam sporo, ale prawie wszystkie ciuchy szyje mi mama, a materiały kupuję w
      zaprzyjaźnionej hurtowni po niskich cenach, więc mogę poszaleć. Kupiłam 1 parę
      dżinsów, reszte uszyła mi mama: 2 pary spodni, lniany garnitur, spódnica i
      żakiet ze sztruksu, 2 tuniki. Od koleżanki dostałam korsarki. W planach mam
      następne zakupy tkaninowe, chcę kilka bluzeczek z dzianiny na lato i może coś
      na sukienkę. I jak znam siebie to raczej nie koniec smile
      Staramy się z mamą wymyślać takie fasony, żeby z łatwością można je było
      później przerobić (zwęzić) na ciuchy pociążowe
      • a2jan Re: ciuchy ciezarówkowe 04.05.05, 11:44
        ja jeszcze nic nie kupiłam z typowym ciążowych ciuszków, mam dużo elatycznych
        spódniczek ,bluzeczek, sukienek i na razie super leżą na moim powiększającym
        się brzuszku. Dzieki temu, w końcu zaczyna byc widać że jestem w ciąży smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka